logo

Retete pentru prepararea de balsam acasa

Pentru prepararea de balsamuri se folosesc în principal diferite plante medicinale care insistă asupra alcoolului sau a vodcadei.

Pentru a da balsamului un gust mai plăcut, ele adesea adaugă zahăr, miere și diverse lichioruri.

Vă oferim câteva rețete de balsam, pregătirea cărora nu necesită mult efort și costuri.

BALM "OLD DACH"

Necesită: 10 g de plante uscate Hypericum, 10 g de oregano de iarbă uscată, 10 g de salvie uscată (culoare și iarbă), 30 g de menta, 0,5 litri de vodcă.

Metoda de gătit Umpleti ierburile cu vodca, insistati 1-2 saptamani. Apoi strângeți, stoarceți iarba prin tifon. Dacă se dorește, 0,5 cani de sirop de orice blisaj poate fi turnat în balsam.

BALM "BUCKET"

Necesar: 300 de grame de boabe de cătină albă, 0,5 litri de vodcă, 2 lingurițe. l. miere de albine.

Metoda de gătit Clătiți și uscați boabele, acoperiți cu vodcă și lăsați timp de 2-3 săptămâni într-un recipient etanș. După aceasta, filtrați balsamul, adăugați miere și lăsați-l încă o săptămână.

BALM "GORECH"

Necesită: 30 g de flori proaspete de pelin, 30 g de migdale, 10 g de rădăcină de pătrunjel, 30 g de trandafiri, 1 l de vodcă.

Metoda de gătit Spălați și uscați rădăcina de pătrunjel, coajați și tăiați fin. Toate componentele se varsa cu vodca si insista 3-4 saptamani. Apoi tulpinați și filtrați prin tifon.

BALM "LESNIK"

Necesar: 20 g de oregano din ierburi, sunătoare, mușețel, menta, balsam de lamaie, 0,5 litri de vodcă, 100 g brandy, 10 g miere.

Metoda de gătit Acoperiți iarba cu vodcă și lăsați-o timp de 2 săptămâni într-un loc întunecat. Apoi adăugați brandy și miere și lăsați pentru încă 2 săptămâni. După aceea, tulpina de balsam.

BALM "PUTEREA BĂRBĂTORULUI"

Necesar: 10 g flori de calendula, 10 g flori imortelle, 20 g plante de balsam de lămâie, 10 g rădăcină de valeriană, 10 g flori de oregano, 20 g frunze de coacăz roșu și negru, 1 l de vodcă și 50 g de miere.

Metoda de gătit Puneți toate ingredientele în vasul în care pregătiți balsamul și umpleți-l cu vodcă. Insistați 3 săptămâni, apoi tulpina și adăugați miere.

BALM "NUT"

Necesită: 200 g de nuci tinere (coajă verde), 50 g de pereți de nuc, 10 g de rădăcină de păpădie, 0,5 l de vodcă și 20 g de zahăr.

Metoda de gătit Nucile și partițiile de nuc se toarnă de vodcă și se lasă timp de 2 săptămâni. Spălați rădăcina păpădie, tăiați fin și uscați în cuptor timp de 15-20 de minute. Adăugați-l la balsam și plecați pentru o altă săptămână. După această tulpină, adăugați zahăr.

COFFEE BALM

Necesar: 100 g de boabe de cafea, 50 g de rădăcină de cicoare, 200 g de lichior de cafea gros, 0,5 litri de vodcă și 10-20 g de zahăr.

Metoda de gătit Spălați rădăcina de cicoare, uscați în cuptor până când devine fragilă. Boabe de cafea și rădăcină se toarnă vodka și se lasă timp de 2 săptămâni. După această tulpină, adăugați lichior și zahăr.

BALM "PE SĂNĂTATE!"

Necesită: 50 g de plante medicinale, oregano, floare de lime, frunze de zmeură, coacăze roșii și negre, menta, balsam de lamaie, 1 litru de vodcă, 50 g zahăr, 5 g ghimbir.

Metoda de gătit Toate ierburile se toarnă 2 cesti de apă clocotită și se păstrează într-o baie de apă timp de 10-15 minute. Apoi strângeți prin tifon. Se amestecă această perfuzie cu vodca și se adaugă zahăr și ghimbir.

PIUMA DE NEGRU DE PINE

Necesar: 100 g de ace de pin tineri, 50 g de muguri de mesteacan, 10 g de mentă și balsam de lamaie, 0,5 litri de vodcă, 10 g de miere.

Metoda de gătit Ace de pin și boboci de mesteacăn se umple cu vodcă și se lasă timp de 2 săptămâni. Se toarnă balsam de menta și lămâie cu 1 cană de apă fierbinte și se fierbe până când volumul lichidului se reduce la jumătate. Tulpina si se toarna in balsam (dupa ce este infuzata). Apoi adăugați miere și plecați pentru o altă săptămână.

BALM "GOLDEN AUTUMN"

Necesită: 100 g de fructe de padure roșu și negru, 100 g de fructe de padure, 50 g de boabe de ienupăr, 100 g de afine, 100 g de trandafir, 0,5 litri de vodcă și 50 g de miere.

Metoda de gătit Clătiți fructele de padure, tavanul cu mortar pentru a da suc, amestecați. Apoi, înfășurați acest ciocol în tifon, puneți-l într-un castron și umpleți-l cu vodcă. Insistați 3-4 săptămâni, apoi îndepărtați tifonul, stoarceți. Adăugați miere.

BALM "SECRET OF LONGEVITY"

Necesită: 50 g rădăcină de ginseng, 10 g rădăcină de cicoare, 4 lingurițe. l. flori imortelle, 30 g de fructe de padure rosii, 30 g de solduri de trandafir, 1 l de vodca, 30-40 g de zahar.

Metoda de gătit Se taie bine rădăcinile de ginseng și cicoare și se usucă în cuptor timp de 5-10 minute (asigurați-vă că nu ardeți). Toate componentele se toarnă de vodcă și se insistă într-un loc întunecat timp de 2-3 săptămâni. Apoi tulpinați și filtrați prin tifon. Se încălzește zahărul la căldură scăzută până devine maro și se toarnă în balsam.

BALM "TEA"
Obligatoriu: 100 g de ceai verde si negru, 50 g de balsam de menta si de lamaie, 50 g de var, 50 g de portocala si lamaie, 30 g de flori de oregano, 0,5 l de vodca, 100 g de brandy, 50 g de miere.

Metoda de gătit Pune toate ingredientele într-un vas și se toarnă vodca. Insistați 2 săptămâni. Apoi tulpina, se adaugă brandy și miere și se lasă timp de încă 2 săptămâni.

BALM "VOLGA"

Necesită: 20 g de conuri de hamei, 20 g de coajă de stejar, 20 g de salvie, 20 g de Hypericum, 30 g de mentă, balsam de lămâie și floare de lime, 0,5 l de vodcă, 100 g de brandy, 30 g de miere.

Metoda de gătit Grind toate ingredientele, se toarnă vodca și se lasă timp de 2 săptămâni. Apoi tulpina, filtru prin mai multe straturi de tifon. Se adaugă brandy și se lasă timp de încă 2 săptămâni. Apoi adăugați miere.

BALM POCHMELN

Obligatoriu: 50 g de rădăcină de soricel, 50 g de rădăcină de brusture, 30 g de iarbă de mămăligă, menta și coada-calului, 0,5 litri de vodcă, 100 g de coniac, 30 g de miere.

Metoda de gătit Rădăcinile de brusture și sorrel se spală și se usucă în cuptor. Umpleți toate ingredientele cu vodcă și lăsați timp de 3 săptămâni într-un loc întunecat. Apoi strângeți, adăugați brandy și miere.

BALM "EROFEICH"

Necesită: 50 g de ghimbir, 50 g de salvie, 50 g de anason, 100 g de fructe de padure roșii, 30 g de menta, 1 l de vodcă, 50 g de sirop de căpșuni sau de zmeură.

Metoda de gătit Toate componentele se toarnă de vodcă (cenușa de munte a încetat anterior într-un mortar) și insistă 3 săptămâni. Apoi depuneți tulpina și adăugați siropul.

BALM "SĂNĂTATEA TA"

Necesar: 30 g flori de calendula si musetel de farmacie, 20 g de plante de iarba, 40 g de trandafir, 30 g de frunze de urzica, 30 g de iarba salvie, 20 g de plante medicinale, 0,5 l de alcool, 40 g de miere.

Metoda de gătit Toate plantele se pun într-un termos, se toarnă apă fiartă și se lasă o zi. După aceasta, tulpina, se filtrează prin tifon și se amestecă cu alcool. Adăugați miere. Balsam trebuie să fie infuzată săptămână, după care poate fi folosit.

RUSIA BALM

Necesar: 30 g de conuri de hamei, 100 g de boabe de cătină, 50 g de coajă de stejar, 30 g de rădăcină de păpădie, 50 g de viburnum, 0,5 l de vodcă, 100 ml de brandy, 50 g de zahăr.

Metoda de gătit Conuri de hamei, scoarță de stejar, rădăcini de păpădie se toarnă de vodcă și se lasă timp de 2 săptămâni. Fructe de viburnum și plafonul de cătină, pentru a da suc de fructe de padure. După ce balsamul este infuzat, întindeți-l și adăugați sucul de viburnum, cătină, coniac și zahăr ars.

BALM "SAILING"
Obligatoriu: 50 g de rădăcină valeriană, 25 g de plante medicinale, 10 g de frunze de balsam de menta și frunze de lămâie, 10 g de conuri de hamei, 20 g de flori de musetel, 0,5 l de vodcă și 50 g de zahăr.

Metoda de gătit Toate componentele se toarnă cu vodcă și se insistă într-un recipient închis timp de 3 săptămâni. După aceasta, tensionați-o, treceți prin tifon. Zahăr, turnați 0,5 cesti de apă și fierbeți până când sosul se îngroațește. Se toarnă siropul în balsam.

BALM "PENTRU TOTI"

Necesar: 300 g de șolduri, 100 g de fructe de palmier și 30 ml de oregano din ierburi, sunătoare, șarpe, floare de tei, 1 litru de vodcă, 50 g de miere sau sirop de gem.

Metoda de gătit Spălați viburnum, fructe de pădure și trandafiri sălbatici și le uscați. Apoi plafonul într-un mortar, se amestecă cu celelalte componente și se toarnă vodka. Insistați pentru 2-3 săptămâni, apoi tulpina, adăugați miere sau sirop.

BALMUL SAINT PAUL

Necesită: 20 g de rădăcină de păpădie, 20 g de fructe de anason, 20 g de ierburi uscate, sunătoare și menta, 50 g de stafide, 0,5 l de vodcă și 20 g de miere.

Metoda de gătit Se taie ierburile și stafidele, se acoperă cu vodcă și se lasă timp de 2 săptămâni. Apoi strângeți și adăugați miere.

BALM "NERVES STRONG"

Necesar: 50 g de ierburi de mamă, 50 g de rădăcină valeriană, 50 g de iarbă de salvie, 50 g de balsam de lamaie, 25 g de scoarță de stejar, 0,5 litri de vodcă și 10 g de miere.

Metoda de gătit Toate componentele se toarnă cu vodcă și se insistă într-un recipient închis timp de 3 săptămâni. Apoi tulpina, se filtrează prin tifon, se adaugă miere și se lasă încă o săptămână.

BALM "IARNA"

Necesar: 100 g de coaja de portocala si lamaie, 100 g de boabe de cafea, 3-4 pungi de ceai negru, 50 g de var, 0,5 l de vodca, 100 g de brandy, 50 g de miere.

Metoda de gătit Lemon și portocaliu zugrăvit, boabe de cafea, floare de tei se toarnă vodca și se lasă timp de 2 săptămâni. Apoi strângeți, adăugați miere, brandy și puneți pungi de ceai. Insista o altă săptămână.

BALM "DESSERT"

Necesită: 50 g stafide, caise uscate și prune, 100 g coajă de lămâie, câteva picături de ulei de mentă sau mentol, 100 g de lichior dulce, 0,5 litri de vodcă și 5 g de vanilie.

Metoda de gătit Fructe uscate și coji de lămâie se toarnă de vodcă și se lasă timp de 2 săptămâni. Apoi tulpina, se adaugă lichior, ulei de menta și vanilie și se lasă timp de încă 2 săptămâni.

Sursa: Ivan Dubrovin, "Totul despre băuturi spirtoase: Balsam, Anticipate"

http://www.cocktail-book.ru/articles/233.html

LiveInternetLiveInternet

-video

-muzică

-Categorii

 • tehnologii viitoare (2)
 • tehnologii cu șir (2)
 • educație parentală (2)
 • avatare (2)
 • lecții de învățământ (1)
 • modelare (1)
 • Engleză (3)
 • bibliotecă (9)
 • video (4)
 • toate pentru frumusețe (2)
 • copii (36)
 • preparate la domiciliu (0)
 • economie de origine (8)
 • construirea de case (2)
 • câștiga (0)
 • câștiga (1)
 • sănătate timp de 100 de ani (23)
 • surse (0)
 • istorie (0)
 • sfaturi pentru computer (2)
 • gatit (99)
 • produse de patiserie gustoase (22)
 • feluri de mâncare principale (23)
 • Salate (2)
 • sosuri (3)
 • prăjituri (9)
 • ceva original (8)
 • Cosmetica medicala (4)
 • literatură (1)
 • meditație (4)
 • muzica (43)
 • desene animate (2)
 • medicina tradițională (28)
 • de necrezut (6)
 • deserturi dulci (0)
 • cărți poștale (34)
 • util (6)
 • util (9)
 • secrete utile (8)
 • slabă yummy (1)
 • parabole (3)
 • programe (70)
 • programe utile (29)
 • psihodiagnostice (1)
 • psihologie (12)
 • diferite (14)
 • animale (1)
 • cadre (15)
 • religie (1)
 • Cherestea (161)
 • broderie (11)
 • tricotat (48)
 • croșetat (10)
 • decoupage (6)
 • Paște (1)
 • țesere (13)
 • țesere (17)
 • china rece (3)
 • grădină (29)
 • cunoașterea de sine (11)
 • Dezvoltare de sine (6)
 • sfaturi pentru UTUBU (0)
 • ultrafractal (0)
 • Lecții pentru Lear (3)
 • lecții de la Aleftina Serov (1)
 • jurnal de design (1)
 • lecții de la Lyubasha K (1)
 • îngrijirea feței și a corpului (0)
 • filme (2)
 • unități flash (5)
 • galerie foto (2)
 • editori de fotografii (5)
 • photoshop (81)
 • Producător ProShow (4)
 • LECȚIUNI PENTRU KOREL (4)
 • lecții de la Larisa Guryanova (9)
 • lecții de la Lyubov Terekhova (2)
 • Fractalii (10)
 • artiști (32)
 • Uita-te (1)

-Căutați după jurnal

-statistică

Retete pentru prepararea de balsam acasa

Retete pentru balsamuri de casă.

"Rețete pentru prepararea balsamelor acasă." ***

Balsamurile pot fi consumate ca băuturi alcoolice, sau în combinație cu vodcă, vin alb, apă minerală. Ceaiul sau cafeaua cu balsam are nu numai un gust plăcut și o aromă plăcută, dar are și un efect tonic și tonic asupra corpului. Pentru prepararea balsamurilor se folosesc în principal diferite plante medicinale care insistă asupra alcoolului sau a vodcadei.

Pentru a da balsamului un gust mai plăcut, ele adesea adaugă zahăr, miere și diverse lichioruri.

Vă oferim câteva rețete de balsam, pregătirea cărora nu necesită mult efort și costuri.

BALM "OLD DACH"

Necesită: 10 g de plante uscate Hypericum, 10 g de oregano de iarbă uscată, 10 g de salvie uscată (culoare și iarbă), 30 g de menta, 0,5 litri de vodcă.

Metoda de gătit Umpleti ierburile cu vodca, insistati 1-2 saptamani. Apoi strângeți, stoarceți iarba prin tifon. Dacă se dorește, 0,5 cani de sirop de orice blisaj poate fi turnat în balsam.

Necesar: 300 de grame de boabe de cătină albă, 0,5 litri de vodcă, 2 lingurițe. l. miere de albine.

Metoda de gătit Clătiți și uscați boabele, acoperiți cu vodcă și lăsați timp de 2-3 săptămâni într-un recipient etanș. După aceasta, filtrați balsamul, adăugați miere și lăsați-l încă o săptămână.

Necesită: 30 g de flori proaspete de pelin, 30 g de migdale, 10 g de rădăcină de pătrunjel, 30 g de trandafiri, 1 l de vodcă.

Metoda de gătit Spălați și uscați rădăcina de pătrunjel, coajați și tăiați fin. Toate componentele se varsa cu vodca si insista 3-4 saptamani. Apoi tulpinați și filtrați prin tifon.

Necesar: 20 g de oregano din ierburi, sunătoare, mușețel, menta, balsam de lamaie, 0,5 litri de vodcă, 100 g brandy, 10 g miere.

Metoda de gătit Acoperiți iarba cu vodcă și lăsați-o timp de 2 săptămâni într-un loc întunecat. Apoi adăugați brandy și miere și lăsați pentru încă 2 săptămâni. După aceea, tulpina de balsam.

BALM "PUTEREA BĂRBĂTORULUI"

Necesar: 10 g flori de calendula, 10 g flori imortelle, 20 g plante de balsam de lămâie, 10 g rădăcină de valeriană, 10 g flori de oregano, 20 g frunze de coacăz roșu și negru, 1 l de vodcă și 50 g de miere.

Metoda de gătit Puneți toate ingredientele în vasul în care pregătiți balsamul și umpleți-l cu vodcă. Insistați 3 săptămâni, apoi tulpina și adăugați miere.

Necesită: 200 g de nuci tinere (coajă verde), 50 g de pereți de nuc, 10 g de rădăcină de păpădie, 0,5 l de vodcă și 20 g de zahăr.

Metoda de gătit Nucile și partițiile de nuc se toarnă de vodcă și se lasă timp de 2 săptămâni. Spălați rădăcina păpădie, tăiați fin și uscați în cuptor timp de 15-20 de minute. Adăugați-l la balsam și plecați pentru o altă săptămână. După această tulpină, adăugați zahăr.

Necesar: 100 g de boabe de cafea, 50 g de rădăcină de cicoare, 200 g de lichior de cafea gros, 0,5 litri de vodcă și 10-20 g de zahăr.

Metoda de gătit Spălați rădăcina de cicoare, uscați în cuptor până când devine fragilă. Boabe de cafea și rădăcină se toarnă vodka și se lasă timp de 2 săptămâni. După această tulpină, adăugați lichior și zahăr.

BALM "PE SĂNĂTATE!"

Necesită: 50 g de plante medicinale, oregano, floare de lime, frunze de zmeură, coacăze roșii și negre, menta, balsam de lamaie, 1 litru de vodcă, 50 g zahăr, 5 g ghimbir.

Metoda de gătit Toate ierburile se toarnă 2 cesti de apă clocotită și se păstrează într-o baie de apă timp de 10-15 minute. Apoi strângeți prin tifon. Se amestecă această perfuzie cu vodca și se adaugă zahăr și ghimbir.

PIUMA DE NEGRU DE PINE

Necesar: 100 g de ace de pin tineri, 50 g de muguri de mesteacan, 10 g de mentă și balsam de lamaie, 0,5 litri de vodcă, 10 g de miere.

Metoda de gătit Ace de pin și boboci de mesteacăn se umple cu vodcă și se lasă timp de 2 săptămâni. Se toarnă balsam de menta și lămâie cu 1 cană de apă fierbinte și se fierbe până când volumul lichidului se reduce la jumătate. Tulpina si se toarna in balsam (dupa ce este infuzata). Apoi adăugați miere și plecați pentru o altă săptămână.

BALM "GOLDEN AUTUMN"

Necesită: 100 g de fructe de padure roșu și negru, 100 g de fructe de padure, 50 g de boabe de ienupăr, 100 g de afine, 100 g de trandafir, 0,5 litri de vodcă și 50 g de miere.

Metoda de gătit Clătiți fructele de padure, tavanul cu mortar pentru a da suc, amestecați. Apoi, înfășurați acest ciocol în tifon, puneți-l într-un castron și umpleți-l cu vodcă. Insistați 3-4 săptămâni, apoi îndepărtați tifonul, stoarceți. Adăugați miere.

BALM "SECRET OF LONGEVITY"

Necesită: 50 g rădăcină de ginseng, 10 g rădăcină de cicoare, 4 lingurițe. l. flori imortelle, 30 g de fructe de padure rosii, 30 g de solduri de trandafir, 1 l de vodca, 30-40 g de zahar.

Metoda de gătit Se taie bine rădăcinile de ginseng și cicoare și se usucă în cuptor timp de 5-10 minute (asigurați-vă că nu ardeți). Toate componentele se toarnă de vodcă și se insistă într-un loc întunecat timp de 2-3 săptămâni. Apoi tulpinați și filtrați prin tifon. Se încălzește zahărul la căldură scăzută până devine maro și se toarnă în balsam.

BALM "TEA"
Obligatoriu: 100 g de ceai verde si negru, 50 g de balsam de menta si de lamaie, 50 g de var, 50 g de portocala si lamaie, 30 g de flori de oregano, 0,5 l de vodca, 100 g de brandy, 50 g de miere.

Metoda de gătit Pune toate ingredientele într-un vas și se toarnă vodca. Insistați 2 săptămâni. Apoi tulpina, se adaugă brandy și miere și se lasă timp de încă 2 săptămâni.

Necesită: 20 g de conuri de hamei, 20 g de coajă de stejar, 20 g de salvie, 20 g de Hypericum, 30 g de mentă, balsam de lămâie și floare de lime, 0,5 l de vodcă, 100 g de brandy, 30 g de miere.

Metoda de gătit Grind toate ingredientele, se toarnă vodca și se lasă timp de 2 săptămâni. Apoi tulpina, filtru prin mai multe straturi de tifon. Se adaugă brandy și se lasă timp de încă 2 săptămâni. Apoi adăugați miere.

Obligatoriu: 50 g de rădăcină de soricel, 50 g de rădăcină de brusture, 30 g de iarbă de mămăligă, menta și coada-calului, 0,5 litri de vodcă, 100 g de coniac, 30 g de miere.

Metoda de gătit Rădăcinile de brusture și sorrel se spală și se usucă în cuptor. Umpleți toate ingredientele cu vodcă și lăsați timp de 3 săptămâni într-un loc întunecat. Apoi strângeți, adăugați brandy și miere.

Necesită: 50 g de ghimbir, 50 g de salvie, 50 g de anason, 100 g de fructe de padure roșii, 30 g de menta, 1 l de vodcă, 50 g de sirop de căpșuni sau de zmeură.

Metoda de gătit Toate componentele se toarnă de vodcă (cenușa de munte a încetat anterior într-un mortar) și insistă 3 săptămâni. Apoi depuneți tulpina și adăugați siropul.

BALM "SĂNĂTATEA TA"

Necesar: 30 g flori de calendula si musetel de farmacie, 20 g de plante de iarba, 40 g de trandafir, 30 g de frunze de urzica, 30 g de iarba salvie, 20 g de plante medicinale, 0,5 l de alcool, 40 g de miere.

Metoda de gătit Toate plantele se pun într-un termos, se toarnă apă fiartă și se lasă o zi. După aceasta, tulpina, se filtrează prin tifon și se amestecă cu alcool. Adăugați miere. Balsam trebuie să fie infuzată săptămână, după care poate fi folosit.

Necesar: 30 g de conuri de hamei, 100 g de boabe de cătină, 50 g de coajă de stejar, 30 g de rădăcină de păpădie, 50 g de viburnum, 0,5 l de vodcă, 100 ml de brandy, 50 g de zahăr.

Metoda de gătit Conuri de hamei, scoarță de stejar, rădăcini de păpădie se toarnă de vodcă și se lasă timp de 2 săptămâni. Fructe de viburnum și plafonul de cătină, pentru a da suc de fructe de padure. După ce balsamul este infuzat, întindeți-l și adăugați sucul de viburnum, cătină, coniac și zahăr ars.


BALM "SAILING"
Obligatoriu: 50 g de rădăcină valeriană, 25 g de plante medicinale, 10 g de frunze de balsam de menta și frunze de lămâie, 10 g de conuri de hamei, 20 g de flori de musetel, 0,5 l de vodcă și 50 g de zahăr.

Metoda de gătit Toate componentele se toarnă cu vodcă și se insistă într-un recipient închis timp de 3 săptămâni. După aceasta, tensionați-o, treceți prin tifon. Zahăr, turnați 0,5 cesti de apă și fierbeți până când sosul se îngroațește. Se toarnă siropul în balsam.

BALM "PENTRU TOTI"

Necesar: 300 g de șolduri, 100 g de fructe de palmier și 30 ml de oregano din ierburi, sunătoare, șarpe, floare de tei, 1 litru de vodcă, 50 g de miere sau sirop de gem.

Metoda de gătit Spălați viburnum, fructe de pădure și trandafiri sălbatici și le uscați. Apoi plafonul într-un mortar, se amestecă cu celelalte componente și se toarnă vodka. Insistați pentru 2-3 săptămâni, apoi tulpina, adăugați miere sau sirop.

BALMUL SAINT PAUL

Necesită: 20 g de rădăcină de păpădie, 20 g de fructe de anason, 20 g de ierburi uscate, sunătoare și menta, 50 g de stafide, 0,5 l de vodcă și 20 g de miere.

Metoda de gătit Se taie ierburile și stafidele, se acoperă cu vodcă și se lasă timp de 2 săptămâni. Apoi strângeți și adăugați miere.

BALM "NERVES STRONG"

Necesar: 50 g de ierburi de mamă, 50 g de rădăcină valeriană, 50 g de iarbă de salvie, 50 g de balsam de lamaie, 25 g de scoarță de stejar, 0,5 litri de vodcă și 10 g de miere.

Metoda de gătit Toate componentele se toarnă cu vodcă și se insistă într-un recipient închis timp de 3 săptămâni. Apoi tulpina, se filtrează prin tifon, se adaugă miere și se lasă încă o săptămână.

Necesar: 100 g de coaja de portocala si lamaie, 100 g de boabe de cafea, 3-4 pungi de ceai negru, 50 g de var, 0,5 l de vodca, 100 g de brandy, 50 g de miere.

Metoda de gătit Lemon și portocaliu zugrăvit, boabe de cafea, floare de tei se toarnă vodca și se lasă timp de 2 săptămâni. Apoi strângeți, adăugați miere, brandy și puneți pungi de ceai. Insista o altă săptămână.

Necesită: 50 g stafide, caise uscate și prune, 100 g coajă de lămâie, câteva picături de ulei de mentă sau mentol, 100 g de lichior dulce, 0,5 litri de vodcă și 5 g de vanilie.

Metoda de gătit Fructe uscate și coji de lămâie se toarnă de vodcă și se lasă timp de 2 săptămâni. Apoi tulpina, se adaugă lichior, ulei de menta și vanilie și se lasă timp de încă 2 săptămâni.

Sursa: Ivan Dubrovin, "Totul despre băuturi spirtoase: Balsam, Anticipate"
Adăugați balsamuri la ceai, băuturi timp de 1-2 ore, lingurițe pentru o ceașcă de ceai. Balsamurile au un efect terapeutic versatil și pot fi vindecate din multe boli. Dar aproape toate dintre ele sunt contraindicate pentru femeile însărcinate și pentru mamele care alăptează, într-un număr limitat - pentru copii. Despre dozajul, indicațiile de utilizare și contraindicațiile trebuie citite cu atenție în instrucțiunile de utilizare sau în literatura de specialitate. Și înainte de a utiliza orice balsam, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră. →

http://www.liveinternet.ru/users/ksenya55/post316960626

Alcool Balsamuri: 11 rețete la domiciliu

Se crede că balsamul este un medicament, dar în istoria alcoolului sa întâmplat astfel încât majoritatea băuturilor au fost inițial inventate și folosite ca remediu. Dar, cu balsamurile, nu a funcționat cumva și, prin urmare, consumatorul de alcool avansat va aminti mai întâi doar "Riga Balsam".

Indiferent de modul în care a fost acolo, în această compilație Shake It Up vă sugerează să vă încercați să vă pregătiți un balsam de alcool și depinde de dumneavoastră să îl utilizați ca medicament sau alcool.

Balsam "acasă"

ingrediente

 1. Miere - 50 g
 2. Propolis - 10 g
 3. Prune uscate - 50 g
 4. Cresterea - 25 g
 5. Sunătoare, lămâie, pelin, menta, muguri de pin și rădăcină dubrovki - 1/2 linguriță.
 6. Zahar din vanilie - 1 lingurita.
 7. Cuișoare, coriandru - la vârful unui cuțit
 8. Vodka - 7 L

Metoda de gătit

 1. Goliți prunele și tăiați fin prune.
 2. Creste, spalati ierburi si condimente, combinati cu prune si varsati vodca, astfel incat materia prima sa fie acoperita cu ea.
 3. Spălați vasele bine și le puneți într-un loc cald timp de o lună pentru a obține un extract bogat din plante.
 4. În vodca rămasă, adăugați miere, propolis, zahăr de vanilie și îndurați timp de o lună.
 5. Apoi, întindeți tinctura din plante prin tifon în 4-5 straturi și puneți ierburile rămase într-o cratiță, turnați o jumătate de cești de apă, aduceți-o la fierbere, lăsați-o să stea și se toarnă printr-o sită cu tifon în a doua sticlă de tinctură.
 6. Există, de asemenea, se toarnă infuzie pe bază de plante. Sticla este bine înfundată și pusă într-un loc răcoros timp de 1-2 luni, apoi depresie, filtru și sticlă.

Balsam "Crăciun"

ingrediente

 1. Miere - 50 g miere
 2. Musetel, mere uscate - 1 lingurita.
 3. Cimbru, coaja de lamaie si boabe de ienupar - 1 lingura. l.
 4. Vodka - 1 L

Metoda de gătit

 1. În mijlocul verii, se toarnă 500 ml de vodcă în sticlă și se toarnă un amestec de ierburi, fructe de pădure și de ienupăr.
 2. Strâns apropiați și insistați-vă într-un loc cald timp de 2 luni.
 3. Apoi, într-o sticlă mai mare pentru a amesteca miere, o perfuzie de ierburi și vodca rămase. Balsam insistă câteva luni. Deschideți balsamul pentru Crăciun, filtru și sticlă.

Riga Balsam

Citiți mai multe despre această băutură aici.

Ingrediente pentru perfuzie

10 g de musetel, flori de lavandă, frunze de lăstari, marjoram, spearmint, pelin, rozmarin, cimbru, isop, frunze de rowan sălbatic, rădăcină angelică, rădăcină valeriană, boabe de ienupăr,.

Ingrediente pentru esențe

1 g ulei usturoi, 30 g ulei de laur, 30 g ulei de ierburi Bogorodskaya, 30 g ulei de cimbru, 30 g ulei de ienupăr, 15 g ulei de mentă, 15 g ulei de mămăligă, 15 g ulei de ardei englezi, 15 g ulei de nagula, g ulei de valeriană, 15 g ulei esențial, 25 g ulei de marjoram, 38 g ulei de mărar Volozhskiy, 8 g ulei de semințe de chimion, 8 g ulei de salvie, 420 ml alcool de vin 90%

Metoda de gătit

 1. Prepararea acestui balsam are loc în 2 etape. În primul rând trebuie să pregătiți o perfuzie alcoolică de ierburi și rădăcini: toate ingredientele sunt amestecate, insistă timp de 8 zile, apoi se strecoară prin tifon în 4-5 straturi. Reziduul este stors din iarbă prin tifon și amestecat cu infuzia principală.
 2. Filtrați infuzia de iarbă prin hârtie și nuanța cu zahăr ars. În același timp, este necesară pregătirea esenței: dizolvați uleiul în alcool și insistați-i.
 3. Pentru prepararea "Riga Balsam" trebuie să luați 30 ml de această esență pentru 10 litri de perfuzie pe bază de plante. Apoi, balsamul poate fi colorat în galben cu tinctură de șofran sau în negru - infuzie de sabura și zahăr ars.

Balsam picant cu prune

ingrediente

 1. Vodka - 1 L
 2. miere și prune uscate - 50 g
 3. Brosuri uscate - 25 g
 4. Propolis - 10 g
 5. Zahar din vanilie - 5 g
 6. Pe un vârf de Hypericum zdrobit, pelin, menta, muguri de pin, tocat fin Dubrovka rădăcină, de var, colorate, cuișoare, coriandru.

Metoda de gătit

 1. Spălați prune uscate cu apă caldă, lăsați-le să se usuce, scoateți pietrele.
 2. Carnea fructului este tocată mărunt. Așezați șoldurile cu ierburi și condimente într-o mașină de măcinat cafea, măcinați fin (sau tăiați bine în orice alt mod) și amestecați cu prune.
 3. Amestecul rezultat se toarnă 250 ml de vodcă, se toarnă într-un recipient etanș, fixat într-un loc închis la cald timp de 30 de zile.
 4. În restul de 750 ml de vodcă, dizolvați mierea, zahărul de vanilie, adăugați propolis și insistați și timp de 30 de zile.
 5. Apoi, tinctura din plante este bine filtrată prin tifon, se toarnă 100 ml de apă în pulpă și se lasă să fiarbă.
 6. Setați pulpa deoparte până când se răcește complet, apoi presați-l și adăugați lichid la tinctura din plante.
 7. Se amestecă cu tinctura din restul (dulce). Sigilați bine flaconul, stați 30-60 de zile înainte de utilizare într-un loc răcoros.

Balsam de coacăze negre cu frunze de coacăze

ingrediente

 1. Vodka - 700 ml
 2. Apă - 1,3 l
 3. Frunze proaspete de cireș, coacăz negru și zmeură - 100 buc.
 4. Fructe de coacăze negre - 300-350 g (greutatea afectează saturația gustului)
 5. Zahăr - 600 g

Metoda de gătit

 1. Clătiți frunzele proaspete de zmeură, coacăze și cireșe, lăsați-le să se usuce și puneți-le într-un recipient mare.
 2. Se toarnă cu apă, se adaugă boabe uscate și se aduce la fierbere. La fierbere scăzută fierbeți nu mai mult de 15 minute, scoateți din căldură, răciți într-o stare caldă.
 3. Tulpina, ceapa strângeți bine. În boabă se adaugă zahăr, se amestecă până se dizolvă.
 4. Complet răcit, se toarnă vodka, se amestecă, se toarnă balsam în sticlă cu un dop de fixare. Insistați până când utilizați 3 zile într-un loc întunecos.

Crăciun Juniper Balsam

ingrediente

 1. 1 litru de vodcă
 2. 10 fructe de ienupăr, evitați varietatea de ienupăr cazac, este otrăvitoare
 3. 50 g miere
 4. 10 g de plante de cimbru
 5. Flori de mușețel de câmp zdrobit, vâsc, salvie - câte 5 g fiecare
 6. Se taie rădăcina calamusului, coaja de lămâie și merele uscate - 1 linguriță.

Metoda de gătit

 1. Grind pe o cremă de cafea (sau altă metodă) ierburi împreună cu rădăcină calamus, coaja de lamaie și mere.
 2. Se adaugă boabe de ienupăr, se toarnă amestecul în sticlă, se toarnă 500 ml de vodcă și plută bine.
 3. Insistați-vă într-un loc cald timp de aproximativ 60 de zile, apoi tensionați bine.
 4. Se dizolvă mierea în restul de vodcă și se amestecă cu tinctura din plante.
 5. Pulpa de iarbă se toarnă 100 ml de apă, se fierbe, se răcește și se tunde. Se adaugă lichidul în flacon cu balsam, se amestecă, se infuzează timp de cel puțin 90 de zile.

Roșu balsam rădăcină

Se recomandă ca un tonic general și stimulant, pentru bolile din zona urogenitală, anemie.

ingrediente

 1. Vodka - 900 ml
 2. Rizomii uscați de rădăcină roșie - 50 g

Metoda de gătit

 1. Se taie rizomii, se pune într-un borcan cu 450 ml de vodcă și se strânge strâns.
 2. Lăsați-l să stea timp de 10 zile într-un loc întunecos la temperatura camerei.
 3. Apoi se toarnă tinctura, rizomii toarnă restul de vodcă, și sub capac într-un loc întunecat pentru a insista 15-20 de zile.
 4. Nu este necesar să se amestece ambele balsamuri, pentru a fi păstrate în aceleași condiții.

Mod de aplicare: de la 0,5 la 1 lingurita. De 2-3 ori pe zi cu 30 de minute înainte de mese, dizolvate în 200 ml de ceai cald pe bază de plante sau verzi, ultima doză - cu 3 ore înainte de culcare. Cursul este de 30-90 de zile, faceți o pauză de 30 de zile, repetați cursul.

Balsam de nuci picant

Balsam puternic pentru ameliorarea stresului, a oboselii.

ingrediente

Vodka, partiție de nuc, 30 g de miere, 5 g de Hypericum uscat, mentă, trandafir și zmeură uscată, 1 g de ghimbir măcinat, 3-4 boabe de cuișoare.

Metoda de gătit

 1. Într-un recipient cu un volum de 250 ml, puneți pereții de nuci și umpleți-le în sus cu vodcă.
 2. Puneți mirodenii, fructe și ierburi într-un alt recipient similar, turnați mierea mai întâi, apoi vodca până la vârf.
 3. Închideți ambele containere strâns, plasați-le într-un loc întunecat și stați timp de 4 zile.
 4. Infuzii bine decantate din fiecare recipient, combinați și insistați într-un loc întunecat timp de încă 4 zile. Celelalte partiții, ierburile și condimentele din recipiente trebuie din nou turnate cu vodcă și infuzate timp de 4 zile sub un capac într-un loc întunecat.
 5. Din nou, infuzii de decant și se amestecă cu prima perfuzie. Pentru a filtra Mod de aplicare: 30 g la culcare.

Plante medicinale

Este recomandat ca analgezic.

ingrediente

 1. Vodka, sirop de cătină, 4 părți flori de mușețel farmaceutice, plante de menta și fructe de cătină.
 2. Trei bucăți de flori de calendula.
 3. Pe 2 părți de rădăcini ale unui valerian de medicamente, frunze de coacăze negre și mămăligă de cinci lame
 4. Pe o parte din semințe și flori de toamnă crocus toamna, frunze de căpșuni sălbatice, ace de pin, melissa medicinal, muguri de plop negru și iarbă de țesut.

Metoda de gătit

 1. Ierburi, fructe, ace, muguri și rădăcini se taie, se amestecă bine, se măsoară cantitatea.
 2. Puneți într-un borcan și pentru fiecare 3 linguri. l. colectare infuza 1 litru de vodca.
 3. Lăsați-l să stea sub un capac într-un loc întunecos timp de 20-22 de zile, decantați bine și combinați cu sirop de cătină. Mod de aplicare: 20-30 picături de 2-3 ori pe zi.

Plante medicinale

Este recomandat ca un analgezic și tonic.

ingrediente

 1. Vodka, sirop de trandafir, 5 bucăți de flori de musetel.
 2. Patru părți de mămăligă cu cinci labe.
 3. Pe 3 părți de rădăcini ale unui valerian de medicamente, șolduri și frunze de coarde de pădure
 4. Pe 2 părți de flori dintr-o calendula, o iarbă de mentă, rinichi de pin și o balsam de lămâie
 5. Pentru 1 parte din mugurii de plop negru, iarbă, flori de sân-roșu de păducel și de păducel.

Metoda de gătit

 1. Ierburile, fructele, frunzele, mugurii și florile sunt amestecate (pe cât posibil, tăiate), măsurați cantitatea.
 2. Așezați colecția în recipient și pentru fiecare 1 lingură. l. materiile prime se toarnă 1 litru de vodcă.
 3. Se amestecă bine, închideți capacul, puneți-l într-un loc închis timp de 30 de zile.
 4. Balsamul finit este drenat, materia primă este filtrată, lichidul rezultat este filtrat cu atenție și combinat cu balsam. Adăugați sirop de trandafir, amestecați.
 5. A se păstra în sticle bine închise într-un loc întunecos. Mod de aplicare: 30 picături de 3 ori pe zi.

Vindecarea balsamului de usturoi

Se recomandă pentru răceli, pentru a ridica tonul, ca agent antibacterian și antiinflamator.

ingrediente

 1. Vodka - 200 ml de vodcă
 2. 20% tinctură de propolis - 30 ml
 3. Fulgi de usturoi - 100 g
 4. Miere - 50 g

Metoda de gătit

 1. Mince măcinat catei de usturoi de două ori.
 2. Puneți masa de usturoi într-un borcan, amestecați-o cu miere și tinctură de propolis.
 3. Acoperiți cu vodcă, acoperiți borcanul cu un capac și lăsați-l să stea într-un loc întunecos timp de 10 zile.
 4. Gelul de pregătire este bine decantat, turnat într-o sticlă întunecată și înțepenit.

Mod de aplicare: 1 lingurita. De 3 ori pe zi cu 30 de minute înainte de mese.

http://vzboltay.com/alcohol/other/1156-alkogolnye-balzamy.html

LiveInternetLiveInternet

-Tag-uri

-Categorii

 • VIDEO BUCATARIE (512)
 • SWIMMERIE PEȘTE (406)
 • DESTRETI (398)
 • MASINI DE CĂRȚI (380)
 • SNACKS (348)
 • DIVERSE (275)
 • SALADE (259)
 • TIPURI UTILE (258)
 • PENTRU SĂNĂTATE (230)
 • DISHELE DE PESCUIT ȘI MĂSĂMINĂ (163)
 • Clatite, clatite, PIES, ETC. (153)
 • ICE MADE (118)
 • BUCĂTĂRIE DE DIFERITE PERSOANE (110)
 • RECIPIILE MEA MAI BUN (106)
 • SOUPURI SI PRIMA CURSURI (105)
 • CANNING (83)
 • DISCURI PENTRU COPII (78)
 • PRODUSE DIETARE (68)
 • ALBINE (55)
 • MASA (54)
 • Aluat (42)
 • FOR MEN (37)
 • ALIMENTELE SECUNDARE (36)
 • CURSURI IN CENTRUL DE AUR, PLANET AER, FRESH, etc. (28)
 • DECORAREA ȘI CREAREA TABELELOR (28)
 • DESPRE UTILIZAREA UTILIZAREA (24)
 • SANDWICHES (20)
 • AWG (19)
 • PIZZA (16)
 • CUVINTE SI CAUCI (14)
 • DIETE, SLIMURI (12)
 • SHOWER (12)
 • BUCĂTĂRIE EXOTICĂ (8)
 • DE LA ADMIN (6)
 • SEX-KITCHEN (6)
 • ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI (4)

-Cotațiile

Cum să alegeți ascensoare pentru persoane cu dizabilități! Considerăm experiența țărilor străine.

Slot Machine "Silver Fox" (Silver Fox): cum se joacă pentru bani reali.

Ventilație forțată - calea de îmbunătățire a durabilității casei! Una dintre cele mai multe.

Pilates este cel mai bun mod de a vă menține în formă și de a rămâne sănătos la orice vârstă!.

Cel mai bun canal despre horoscoape pe Yandex.Dzene! Abonați-vă neapărat! Pentru cei care iubesc.

-video

-Căutați după jurnal

-Abonați-vă prin e-mail

-prieteni

-Cititori periodici

-statistică

Rețete vechi pentru balsamuri și tincturi la domiciliu.

lorine toate înregistrările autorului Rețete pentru prepararea de bile și tincturi la domiciliu.

Toată lumea știe că balsamurile și tincturile includ ierburi medicinale, fructe de padure și fructe. O parte integrantă a preparării de balsamuri și tincturi este alcoolul sau vodca.

Dacă utilizați alcool pur, nu uitați să-l diluați cu apă într-un raport de 1: 1.

Vanilă, ghimbir, chimen, scorțișoară sunt folosite ca substanțe aromatice pentru tincturi și balsamuri.

Diverse plante medicinale pentru prepararea de balsamuri și tincturi pot fi utilizate atât în ​​stare proaspătă cât și în formă uscată. Boabele și fructele se folosesc cel mai bine proaspete.

De asemenea, este necesar să știți la ce oră a anului să colectați anumite plante din care veți prepara o băutură terapeutică. De exemplu, rowan rowan ar trebui să fie colectate la sfârșitul lunii octombrie și la începutul lunii noiembrie. Chokeberry și viburnum colectează în septembrie și octombrie. Puteți afla despre momentul colectării altor plante dacă citiți conținutul oricărui purtător de plante.

Mai jos vă vor fi oferite rețete tincturi și balsamuri pe care le puteți găti cu ușurință acasă.

Necesită: 500 g de cenușă de munte roșie, 1 litru de vodcă sau 500 ml de alcool, 50 g de zahăr, mentă, balsam de lămâie.

Metoda de gătit Clătiți cenușa de munte complet, uscată, îndepărtați tulpina, apoi plafonați cu un pistil de lemn, astfel încât boabele să-i dea sucul. Umpleți masa rezultată cu vodcă sau alcool diluat într-un raport 1: 1. Acoperiți feluri de mâncare cu tifon și lăsați timp de 1-2 săptămâni într-un loc răcoros. Apoi presați tinctura printr-o sită, presați tortul prin tifon. Se toarna zaharul in tigaie si se tine pe foc pana cand devine maro, apoi se adauga la tinctura si se amesteca bine. Băutură de plante uscată sau proaspătă și balsam de lămâie se toarnă 1 cană de apă fiartă și se ține într-o baie de apă timp de 10 minute. Strângeți și turnați tinctura. Acoperiți vasele cu un capac și lăsați timp de 7 zile.

Necesar: 100 de grame de coaja de lămâie sau portocală, 1 litru de vodcă, 10 g de sare, câteva mazăre de piper negru.

Metoda de gătit Se toarnă lămâie sau coaja de portocale în sticlă și se umple cu vodcă. Insistați într-un loc întunecat timp de 3-4 săptămâni. După această tulpină, stoarceți coaja prin tifon. Adăugați sare și piper, îmbuteliate, plută strâns și depozitați într-un loc întunecos rece.

Necesar: 100 de grame de mentă, 1 litru de vodcă, 30 g de semințe de mărar, 5-6 g de scorțișoară.

Metoda de gătit Clătiți și uscați bine menta, puneți-l în sticlă, adăugați semințele de fenicul și scorțișoară și umpleți-o cu vodcă. Insistați-vă o săptămână. Apoi tulpina, filtrați prin tifon. Dacă se dorește, tinctura poate fi îndulcită.

Necesar: 15 grame de anason, 50 de grame de cenușă roșie, 50 de grame de bisturiu, 25 de grame de frunze de balsam de menta sau de lămâie, 1 litru de vodcă, 25 de grame de zahăr.

Metoda de gătit Tavan Rowan boabe și solduri într-un mortar de lemn, se amestecă cu restul componentelor și se toarnă vodka. Acoperiti vasele cu tifon si lasati intuneric timp de 2-3 saptamani, tremurand ocazional. Apoi tulpina, stoarceți prin tifon, adăugați zahăr.

Necesită: 1 pepene galben coapte, 1 litru de vodcă, 5 g de ghimbir.

Metoda de gătit Eliberați pepene din semințe, tăiați în bucăți mici, împreună cu coaja și acoperă cu vodcă. Insistați 2 săptămâni, apoi întindeți și adăugați ghimbir.

Necesar: 400-500 g fructe de padure, 1 litru de vodca, 2-3 g vanilie, 30 g zahar.

Metoda de gătit Kalina clătiți bine și uscați în cuptor. Umpleți cu vodcă și lăsați timp de 2 săptămâni. Apoi tulpina, se adaugă zahăr și vanilie, îmbuteliate cu un pahar de culoare închisă.

Necesită: 100 g de coaja de lămâie uscată, 50 g de scorțișoară, 20 g de cardamom, 10 g de nucșoară, 100 g de pâine de secară și 1 l de vodcă.

Metoda de gătit Toate componentele (cu excepția crustelor de pâine) se toarnă de vodcă. Pre-grătar de nucșoară pe cel mai bun răzuitor. Insista 1-2 săptămâni. Apoi strângeți, puneți crustaceele de pâine și plecați pentru o altă săptămână.

Necesită: 500 g de fructe de păducel, 100 g de portocală sau lamă de lămâie, 1 litru de vodcă, 5 g de chimen.

Metoda de gătit Se spală boabele, coaja de lămâie sau portocala, se taie mărunt sau se taie într-o mașină de spălat cafea. Se amestecă totul, se pune în sticlă și se umple cu vodcă. Insistați timp de 2-3 săptămâni. Trageți, filtrați prin tifon, adăugați chimen.

Necesar: 600 g de chokeberry, 2-3 g de ghimbir, 1 litru de vodca, 2 linguri. l. floare de lime, 10 g frunze de coacăze negre.

Metoda de gătit Spălați cenușa de munte, scoateți tulpina, tavanul într-un mortar. În sticlă, puneți boabele, culoarea varului și umpleți cu vodcă. Insistați 3 săptămâni. Apoi strângeți, adăugați ghimbir. Dacă se dorește, se poate adăuga zahăr la tinctură.

Necesar: 500 de grame de afine (proaspete sau congelate), 1 litru de vodca, 100 de grame de lamaie, 3-4 grame de scortisoara.

Metoda de gătit Clătiți afinele proaspete cu apă caldă și uscați-le. Dacă utilizați afine înghețate, apoi dezghețați-l în aer liber, în nici un caz fără a le scufunda în apă, altfel se va transforma în jeleu. Dacă aveți o crudă de lămâie necondiționată, tăiați-o cu atenție sau transformați-o într-o mașină de măcinat cu carne. Conectați coaja cu cranberries și umpleți cu vodka. Insistați timp de 3-4 săptămâni, apoi depuneți tulpina și adăugați scorțișoară.

SHIPPING TINKEY

Necesită: 400 g de bisturiu, 20 g de petale de trandafir, 1 litru de vodcă, 3-5 g de ghimbir.

Metoda de gătit Spălați fructele de coajă, uscați și plafonați într-un mortar. Petalele de trandafiri se spală ușor și se usucă. Puneți totul într-o sticlă și umpleți-o cu vodcă. Insistați într-un loc întunecat timp de 2-3 săptămâni. Apoi tulpina, filtrați prin tifon. Adăugați ghimbir. Sticlă și se înfundă bine.

Necesită: 400 g de mure, 100 g de afine, 100 g de coacăz, 1,5 litri de vodcă, frunze de menta, mure și coacăze negre, 3-4 g de vanilie.

Metoda de gătit Se spală boabele, se usucă și se scoate tulpina. Puneți-le în sticlă și umpleți-le cu vodcă. Insistați 3 săptămâni într-un loc întunecat. Apoi se scurge, tulpina, se adaugă vanilie.

Necesită: 400 g de fructe de cireș, 100 g de culoare cireș, 1-1,5 litri de vodcă, menta, balsam de lamaie.

Metoda de gătit Fructe și flori de cireș pasăre spălare și uscat, se toarnă vodca și se lasă într-un recipient sigilat timp de 2 săptămâni. Apoi adăugați balsam de menta sau lămâie și lăsați-l timp de o altă săptămână într-un loc întunecat. După aceasta, tensionați-o, treceți prin tifon.

Necesar: 200 de grame de parti de nuc, 100 de grame de lamaie, 1 litru de vodca, 3-4 grame de ghimbir.

Metoda de gătit Paravanul de nuc se spala si se usuca, se amesteca cu lamaie de lamaie. Umpleți cu vodcă, insistați 4-5 săptămâni într-un recipient etanș. Apoi strângeți, adăugați ghimbir.

Necesită: 400 g zmeură proaspătă, 6 g scorțișoară, 50 g coajă de lămâie sau portocală, 5 g vanilie, 0,5 litri de vodcă.

Metoda de gătit Suprima zmeura proaspătă într-un mortar din lemn pentru a da suc. Suc se toarnă în feluri de mâncare, care va pregăti tinctură, adăugați scorțișoară, zest și se toarnă vodka. Insistați pentru 2-3 săptămâni, apoi tulpina și adăugați vanilie.

Necesar: 100 g rădăcină de pătrunjel, 50 g rădăcină de țelină, 1 l de vodcă, 30 g semințe de mărar, câteva mazăre de piper negru și catei, 3-5 g chimină.

Metoda de gătit Pătrunjelul și rădăcina de țelină se clătesc bine și se usucă, se coajă, se taie sau se rotește printr-o mașină de măcinat cu carne. Îndepărtați într-un castron de smalț, adăugați semințe de mărar, piper, cuișoare și acoperiți cu vodcă. Insistați timp de 2-3 săptămâni, apoi deplasați-vă, filtrați prin tifon, adăugați chimen și lăsați-l timp de încă o săptămână.

Necesită: 400 g de fructe de cătină, 200 g de lamaie, 1,5 litri de vodcă, 5-6 g de chimen, 10 g de semințe de mărar.

Metoda de gătit Spălați și uscați fructele cătină-de-mare, acoperiți cu un pisat de lemn, astfel încât sucul să iasă în evidență. Se amestecă cu coaja de lamaie. Se adaugă toate celelalte ingrediente și se amestecă, se umple cu vodcă și se lasă timp de 2 săptămâni. Apoi adăugați semințe de chimion și de mărar și lăsați-o în altă săptămână. Strângeți tinctura fină, sticlă, înfundați bine.

Necesită: 100 g de coajă de lămâie, portocală și grepfrut, 1,5 litri de vodcă, 4-5 g de ghimbir, 50 g suc de portocale proaspăt stoarse.

Metoda de gătit Grind coaja proaspătă de lamaie, portocală și grapefruit. Dacă este uscat, înmuiați-l în apă și transformați-l printr-o mașină de măcinat cu carne. Umpleți-o cu vodcă, insistă într-un recipient sigilat timp de 2-3 săptămâni. Apoi tulpina, se adaugă ghimbir și suc de portocale și se lasă o altă săptămână.

Gustul din piatra apriică

Necesită: 200 g sâmburi de caise, 1 litru de vodcă, 100 g zahăr, 4-5 g vanilie.

Metoda de gătit Se taie semințele de caise, se umple cu vodca și se lasă timp de 4-5 săptămâni (preferabil la soare). După aceasta, presați tinctura, filtrați cu grijă câteva straturi de tifon, puneți zahăr, ghimbir. Dacă vrei ca tinctura ta să nu fie foarte puternică, pune în ea zahăr, nu zahăr. Pentru a face acest lucru, fierbeti 100 g de zahar, diluat in 0,5 cani de apa, la o grosime.

Necesită: 200 g de coajă de mere, 30 g de balsam de menta și de lamaie, 1 litru de vodcă, 3-4 g de vanilie.

Metoda de gătit Spălați bine menta și balsam de lămâie, se usucă, se combină cu coaja de mere și se acoperă cu vodcă. Insistați 3 săptămâni, apoi tulpina, filtrați prin tifon, adăugați vanilie. Sticlă și se înfundă bine.

Necesar: 100 g de frunze și fructe de pădure de coacăze negre, 0,5 litri de vodcă, 50 g de coajă de portocală sau de lamaie, 4-5 g de ghimbir.

Metoda de gătit Spalati frunzele si fructele de padure, uscati-le si acoperiti-le cu vodca. Insistați timp de 2-3 săptămâni, apoi tulpina, adăugați lamaie sau portocaliu, ghimbir. Insista o altă săptămână.

Necesar: 1-2 buc. piper roșu, 1 litru de vodcă, 10-15 boabe de piper negru, 5-6 buc. Cuișoare, 20-30 g semințe de mărar, 5 g chimen.

Metoda de gătit Tăiați ardeiul roșu în mai multe locuri, puneți-l în vase, adăugați piper negru și cuișoare, acoperiți-l cu vodcă. Insistați 2-3 săptămâni. Apoi tulpina, se adaugă semințele de mărar, chimen și se lasă pentru o altă săptămână. După aceea, se filtrează prin tifon și se toarnă în sticle întunecate.

TRATAMENTUL COUNTULUI DE RAZUMOVSKY

Necesită: 20 g de anason, 20 g de boabe de ienupăr, 20 g de menta, 20 g de var, 1 l de vodcă, 30 g de zahăr și 5 g de ghimbir.

Metoda de gătit Anasonul, fructele de ienupăr, menta, floarea de tei se toarnă cu vodca și se lasă timp de 3 săptămâni într-un loc răcoros. Apoi strângeți, adăugați ghimbir și zahăr ars.

Necesită: 50 g căpșuni, zmeură, coacăze roșii și negre, cireșe, 0,5 litri de vodcă, 5 g vanilie, 50 g stafide.

Metoda de gătit Spălați și uscați cu grijă fructele, îndepărtați tulpina. Umpleți-le cu vodcă și insistați-vă într-un loc întunecat timp de 2-3 săptămâni. Apoi tulpina, se adaugă vanilie și stafide și se lasă timp de încă 3-4 zile.

Necesită: 100-200 g flori tinere de păpădie, 0,5 litri de vodcă, 3-5 g de ghimbir, menta, balsam de lamaie.

Metoda de gătit Flori de păpădie și frunze de menta și spalare de balsam de lămâie, se scurge într-un șuviu în apă de sticlă. Puneți totul în vase și umpleți-o cu vodcă. Insistați 2-3 săptămâni într-un loc întunecat. Apoi strângeți, adăugați ghimbir.

Necesar: 500 g coacăze negre, 1,5 litri de vodcă, 50 g frunze de coacăze negre, 5 g chimen.

Metoda de gătit Spălați și uscați coacăzul negru, puneți-l într-un mortar pentru a da sucul de boabe. Înghețați coacăze în tifon, puneți-l într-un borcan, turnați sucul acolo și adăugați frunzele. Umpleți cu vodcă și lăsați timp de 3-4 săptămâni într-un loc întunecat. După aceea, îndepărtați cu grijă tifonul, strângeți-l. Strângeți infuzia și adăugați chiminul.

Necesită: 100 g frunze de menta proaspătă și balsam de lamaie, câteva picături de ulei de mentă, 1 litru de vodcă, 4-5 g de vanilie.

Metoda de gătit Clătiți frunzele de balsam de menta și de lamaie, puneți-le într-un castron, adăugați ulei de mentă. Umpleți cu vodcă și lăsați timp de 4-5 săptămâni într-un loc întunecat. Apoi se scurge, se filtrează prin tifon și se adaugă vanilie.

Acum vă oferim câteva rețete de tincturi, preparate pe bază de brandy. Astfel de tincturi diferă în ceea ce privește aroma și forța specială. Acestea pot fi folosite ca băuturi alcoolice și adăugate la vodcă sau alcool într-un raport de 1: 4 (tinctura de o parte și patru părți de vodcă sau alcool).

În loc de brandy în prepararea acestor tincturi, puteți folosi băuturi alcoolice de brandy sau brandy. Doar amintiți-vă că, cu berea de cognac, tinctura nu va fi la fel de puternică ca și cu coniacul. În acest caz, tinctura poate fi servită ca un aperitiv înainte de orice sărbătoare.

Ca arome, vanilie, ghimbir și (pentru a da un gust deosebit) lichior de ciocolată se adaugă la lichiorurile de cognac.

Necesar: 300-400 g de cenușă roșie de munte, 500 g de brandy, 30 g de zahăr, 5 g de vanilie.

Metoda de gătit Tavan rowan cu un mortar, astfel încât ea a dat sucul, locul într-un castron în care veți pregăti tinctura. Încălziți zahărul la foc mic până când devine maro, amestecați cu rowan. Turnați brandy și insistați într-un recipient sigilat timp de 2-3 săptămâni. Apoi tulpina, se filtrează prin tifon, se adaugă vanilie.

Aceeași tinctură poate fi preparată cu fructe de padure negre.

Necesită: 500 g de afine, 100 g de zahăr, 1 l de brandy, 3-4 g de ghimbir.

Metoda de gătit Se spală boabe și se usucă. Apoi rotiți în zahăr și puneți-l în cuptor astfel încât să se formeze o crustă de zahăr pe afine. După aceea, puneți boabele într-un castron și acoperiți cu brandy. Insistați pentru 2-3 săptămâni, apoi tulpina, adăugați ghimbir.

Necesar: 500 g de chokeberry, 1 l de brandy, 200 g de lichior de ciocolata, 4-5 g de vanilie.

Metoda de gătit Clătiți bine cenușa de munte, adăugați brandy și lăsați timp de 2 săptămâni într-un recipient etanș. Apoi tulpina, adăugați lichior și insistați o altă săptămână. După aceasta, adăugați vanilie și sticlă.

Necesită: 200 g de cenușă de munte roșie, 200 g de afine, 200 g de coacăze negre, 0,5 litri de brandy, 50 g de zahăr, 5 g de vanilie.

Metoda de gătit Tavan de fructe de palmier într-un mortar, așa că ea a dat sucul, apoi pune-l într-un castron și se toarnă brandy. Insistați 2-3 săptămâni. După aceea, presați, adăugați vanilie și sirop de zahăr (zahăr, turnați 0,5 cupe de apă și fierbeți până la gros).

Necesită: 100 g de coajă de mere și pere, 1 l de brandy, frunze de măr și de pere, 5 g de vanilie, 4-5 g de ghimbir.

Metoda de gătit Rind și frunzele de mere și pere, se toarna brandy, insista 2-3 săptămâni. Apoi strângeți, adăugați vanilie și ghimbir.

Să vorbim acum despre balsamuri. Acestea pot fi consumate ca o băutură autonomă sau în combinație cu vodcă, vin alb, apă minerală. Ceaiul sau cafeaua cu balsam nu numai că are un gust plăcut și aromă, dar are și un efect tonic și tonic asupra organismului.

Pentru prepararea de balsamuri se folosesc în principal diferite plante medicinale care insistă asupra alcoolului sau a vodcadei.

Pentru a da balsamului un gust mai plăcut, ele adesea adaugă zahăr, miere și diverse lichioruri.

Vă oferim câteva rețete de balsam, pregătirea cărora nu necesită mult efort și costuri.

Necesită: 10 g de plante uscate Hypericum, 10 g de oregano de iarbă uscată, 10 g de salvie uscată (culoare și iarbă), 30 g de menta, 0,5 litri de vodcă.

Metoda de gătit Umpleti ierburile cu vodca, insistati 1-2 saptamani. Apoi strângeți, stoarceți iarba prin tifon. Dacă se dorește, 0,5 cani de sirop de orice blisaj poate fi turnat în balsam.

Necesar: 300 de grame de boabe de cătină albă, 0,5 litri de vodcă, 2 lingurițe. l. miere de albine.

Metoda de gătit Clătiți și uscați boabele, acoperiți cu vodcă și lăsați timp de 2-3 săptămâni într-un recipient etanș. După aceasta, filtrați balsamul, adăugați miere și lăsați-l încă o săptămână.

Necesită: 30 g de flori proaspete de pelin, 30 g de migdale, 10 g de rădăcină de pătrunjel, 30 g de trandafiri, 1 l de vodcă.

Metoda de gătit Spălați și uscați rădăcina de pătrunjel, coajați și tăiați fin. Toate componentele se varsa cu vodca si insista 3-4 saptamani. Apoi tulpinați și filtrați prin tifon.

Necesar: 20 g de oregano din ierburi, sunătoare, mușețel, menta, balsam de lamaie, 0,5 litri de vodcă, 100 g brandy, 10 g miere.

Metoda de gătit Acoperiți iarba cu vodcă și lăsați-o timp de 2 săptămâni într-un loc întunecat. Apoi adăugați brandy și miere și lăsați pentru încă 2 săptămâni. După aceea, tulpina de balsam.

Necesar: 10 g flori de calendula, 10 g flori imortelle, 20 g plante de balsam de lămâie, 10 g rădăcină de valeriană, 10 g flori de oregano, 20 g frunze de coacăz roșu și negru, 1 l de vodcă și 50 g de miere.

Metoda de gătit Puneți toate ingredientele în vasul în care pregătiți balsamul și umpleți-l cu vodcă. Insistați 3 săptămâni, apoi tulpina și adăugați miere.

Necesită: 200 g de nuci tinere (coajă verde), 50 g de pereți de nuc, 10 g de rădăcină de păpădie, 0,5 l de vodcă și 20 g de zahăr.

Metoda de gătit Nucile și partițiile de nuc se toarnă de vodcă și se lasă timp de 2 săptămâni. Spălați rădăcina păpădie, tăiați fin și uscați în cuptor timp de 15-20 de minute. Adăugați-l la balsam și plecați pentru o altă săptămână. După această tulpină, adăugați zahăr.

Necesar: 100 g de boabe de cafea, 50 g de rădăcină de cicoare, 200 g de lichior de cafea gros, 0,5 litri de vodcă și 10-20 g de zahăr.

Metoda de gătit Spălați rădăcina de cicoare, uscați în cuptor până când devine fragilă. Boabe de cafea și rădăcină se toarnă vodka și se lasă timp de 2 săptămâni. După această tulpină, adăugați lichior și zahăr.

Necesită: 50 g de plante medicinale, oregano, floare de lime, frunze de zmeură, coacăze roșii și negre, menta, balsam de lamaie, 1 litru de vodcă, 50 g zahăr, 5 g ghimbir.

Metoda de gătit Toate ierburile se toarnă 2 cesti de apă clocotită și se păstrează într-o baie de apă timp de 10-15 minute. Apoi strângeți prin tifon. Se amestecă această perfuzie cu vodca și se adaugă zahăr și ghimbir.

Necesar: 100 g de ace de pin tineri, 50 g de muguri de mesteacan, 10 g de mentă și balsam de lamaie, 0,5 litri de vodcă, 10 g de miere.

Metoda de gătit Ace de pin și boboci de mesteacăn se umple cu vodcă și se lasă timp de 2 săptămâni. Se toarnă balsam de menta și lămâie cu 1 cană de apă fierbinte și se fierbe până când volumul lichidului se reduce la jumătate. Tulpina si se toarna in balsam (dupa ce este infuzata). Apoi adăugați miere și plecați pentru o altă săptămână.

Necesită: 100 g de fructe de padure roșu și negru, 100 g de fructe de padure, 50 g de boabe de ienupăr, 100 g de afine, 100 g de trandafir, 0,5 litri de vodcă și 50 g de miere.

Metoda de gătit Clătiți fructele de padure, tavanul cu mortar pentru a da suc, amestecați. Apoi, înfășurați acest ciocol în tifon, puneți-l într-un castron și umpleți-l cu vodcă. Insistați 3-4 săptămâni, apoi îndepărtați tifonul, stoarceți. Adăugați miere.

Necesită: 50 g rădăcină de ginseng, 10 g rădăcină de cicoare, 4 lingurițe. l. flori imortelle, 30 g de fructe de padure rosii, 30 g de solduri de trandafir, 1 l de vodca, 30-40 g de zahar.

Metoda de gătit Se taie bine rădăcinile de ginseng și cicoare și se usucă în cuptor timp de 5-10 minute (asigurați-vă că nu ardeți). Toate componentele se toarnă de vodcă și se insistă într-un loc întunecat timp de 2-3 săptămâni. Apoi tulpinați și filtrați prin tifon. Se încălzește zahărul la căldură scăzută până devine maro și se toarnă în balsam.

Obligatoriu: 100 g de ceai verde si negru, 50 g de balsam de menta si de lamaie, 50 g de var, 50 g de portocala si lamaie, 30 g de flori de oregano, 0,5 l de vodca, 100 g de brandy, 50 g de miere.

Metoda de gătit Pune toate ingredientele într-un vas și se toarnă vodca. Insistați 2 săptămâni. Apoi tulpina, se adaugă brandy și miere și se lasă timp de încă 2 săptămâni.

Necesită: 20 g de conuri de hamei, 20 g de coajă de stejar, 20 g de salvie, 20 g de Hypericum, 30 g de mentă, balsam de lămâie și floare de lime, 0,5 l de vodcă, 100 g de brandy, 30 g de miere.

Metoda de gătit Grind toate ingredientele, se toarnă vodca și se lasă timp de 2 săptămâni. Apoi tulpina, filtru prin mai multe straturi de tifon. Se adaugă brandy și se lasă timp de încă 2 săptămâni. Apoi adăugați miere.

Obligatoriu: 50 g de rădăcină de soricel, 50 g de rădăcină de brusture, 30 g de iarbă de mămăligă, menta și coada-calului, 0,5 litri de vodcă, 100 g de coniac, 30 g de miere.

Metoda de gătit Rădăcinile de brusture și sorrel se spală și se usucă în cuptor. Umpleți toate ingredientele cu vodcă și lăsați timp de 3 săptămâni într-un loc întunecat. Apoi strângeți, adăugați brandy și miere.

Necesită: 50 g de ghimbir, 50 g de salvie, 50 g de anason, 100 g de fructe de padure roșii, 30 g de menta, 1 l de vodcă, 50 g de sirop de căpșuni sau de zmeură.

Metoda de gătit Toate componentele se toarnă de vodcă (cenușa de munte a încetat anterior într-un mortar) și insistă 3 săptămâni. Apoi depuneți tulpina și adăugați siropul.

Necesar: 30 g flori de calendula si musetel de farmacie, 20 g de plante de iarba, 40 g de trandafir, 30 g de frunze de urzica, 30 g de iarba salvie, 20 g de plante medicinale, 0,5 l de alcool, 40 g de miere.

Metoda de gătit Toate plantele se pun într-un termos, se toarnă apă fiartă și se lasă o zi. După aceasta, tulpina, se filtrează prin tifon și se amestecă cu alcool. Adăugați miere. Balsam trebuie să fie infuzată săptămână, după care poate fi folosit.

Necesar: 30 g de conuri de hamei, 100 g de boabe de cătină, 50 g de coajă de stejar, 30 g de rădăcină de păpădie, 50 g de viburnum, 0,5 l de vodcă, 100 ml de brandy, 50 g de zahăr.

Metoda de gătit Conuri de hamei, scoarță de stejar, rădăcini de păpădie se toarnă de vodcă și se lasă timp de 2 săptămâni. Fructe de viburnum și plafonul de cătină, pentru a da suc de fructe de padure. După ce balsamul este infuzat, întindeți-l și adăugați sucul de viburnum, cătină, coniac și zahăr ars.

Obligatoriu: 50 g de rădăcină valeriană, 25 g de plante medicinale, 10 g de frunze de balsam de menta și frunze de lămâie, 10 g de conuri de hamei, 20 g de flori de musetel, 0,5 l de vodcă și 50 g de zahăr.

Metoda de gătit Toate componentele se toarnă cu vodcă și se insistă într-un recipient închis timp de 3 săptămâni. După aceasta, tensionați-o, treceți prin tifon. Zahăr, turnați 0,5 cesti de apă și fierbeți până când sosul se îngroațește. Se toarnă siropul în balsam.

Necesar: 300 g de șolduri, 100 g de fructe de palmier și 30 ml de oregano din ierburi, sunătoare, șarpe, floare de tei, 1 litru de vodcă, 50 g de miere sau sirop de gem.

Metoda de gătit Spălați viburnum, fructe de pădure și trandafiri sălbatici și le uscați. Apoi plafonul într-un mortar, se amestecă cu celelalte componente și se toarnă vodka. Insistați pentru 2-3 săptămâni, apoi tulpina, adăugați miere sau sirop.

BALMUL SAINT PAUL

Necesită: 20 g de rădăcină de păpădie, 20 g de fructe de anason, 20 g de ierburi uscate, sunătoare și menta, 50 g de stafide, 0,5 l de vodcă și 20 g de miere.

Metoda de gătit Se taie ierburile și stafidele, se acoperă cu vodcă și se lasă timp de 2 săptămâni. Apoi strângeți și adăugați miere.

Necesar: 50 g de ierburi de mamă, 50 g de rădăcină valeriană, 50 g de iarbă de salvie, 50 g de balsam de lamaie, 25 g de scoarță de stejar, 0,5 litri de vodcă și 10 g de miere.

Metoda de gătit Toate componentele se toarnă cu vodcă și se insistă într-un recipient închis timp de 3 săptămâni. Apoi tulpina, se filtrează prin tifon, se adaugă miere și se lasă încă o săptămână.

Necesită: 25 g frunze de zmeură și coacăze negre, 30 g fructe de cătină, 30 g iarbă farmaceutică de mușețel, 100 g fructe uscate (mere, pere, prune, stafide, cireșe), 0,5 l de vodcă, 100 g de brandy, 20 g miere de albine.

Metoda de gătit Umpleți ierburile cu apă clocotită și țineți-le în baia de apă timp de 15 minute. Apoi scurgeți, tulpinați. Puneți fructe uscate într-un castron pentru a face balsam, adăugați o tinctură pe bază de plante și turnați vodcă. Insistați 2 săptămâni. După aceea, adăugați brandy, miere și lăsați-l timp de încă 2 săptămâni.

Necesar: 100 g de coaja de portocala si lamaie, 100 g de boabe de cafea, 3-4 pungi de ceai negru, 50 g de var, 0,5 l de vodca, 100 g de brandy, 50 g de miere.

Metoda de gătit Lemon și portocaliu zugrăvit, boabe de cafea, floare de tei se toarnă vodca și se lasă timp de 2 săptămâni. Apoi strângeți, adăugați miere, brandy și puneți pungi de ceai. Insista o altă săptămână.

Necesită: 50 g stafide, caise uscate și prune, 100 g coajă de lămâie, câteva picături de ulei de mentă sau mentol, 100 g de lichior dulce, 0,5 litri de vodcă și 5 g de vanilie.

Metoda de gătit Fructe uscate și coji de lămâie se toarnă de vodcă și se lasă timp de 2 săptămâni. Apoi tulpina, se adaugă lichior, ulei de menta și vanilie și se lasă timp de încă 2 săptămâni.

http://www.moysalatik.ru/post234964215/