logo

discuții

Psoriazisul necesită tratament grav. O componentă esențială a unui regim terapeutic este vitaminele pentru psoriazis. Datorită saturației corpului, imunitatea este întărită, metabolismul este normalizat. În plus, are un efect benefic asupra sistemului nervos: manifestările bolii sunt direct legate de starea emoțională a pacientului.

Rolul vitaminelor în tratamentul psoriazisului

În ciuda faptului că consumul de vitamine aduce beneficii neprețuite, ele nu ar trebui utilizate în mod incontrolabil. Hypervitaminoza va duce la dezvoltarea de efecte secundare, deci ce fel de vitamine pentru a bea pentru psoriazis si in ce doza de a lua, medicul ar trebui sa spuna. Pentru a studia instrucțiunile de utilizare și revizuirile nu sunt suficiente - o abordare profesională este importantă.

Terapia cu vitamine este folosită pentru a atinge următoarele obiective:

 • normalizarea celulelor pielii;
 • îmbunătățirea metabolismului;
 • furnizarea de celule cu oxigen;
 • normalizarea keratinei.

Vitamine esențiale pentru tratarea psoriazisului

Utilizați vitamine solubile în apă și liposolubile pentru psoriazis. Se injectează vitamine solubile în apă pentru piele. Acestea sunt acizi folic și ascorbic, vitamine din grupa B.

Substanțele necesare solubile în grăsimi sunt luate sub formă de capsule. Acestea sunt vitaminele A, E, D și lecitina.

Vitamina A (acetat de retinol)

Folosit în multe boli dermatologice. Participă la sinteza keratinei. Lipsa de peeling provoacă pielea, căderea părului, fragilitatea unghiilor. În mod direct cu psoriazis, importanța vitaminei A este că participă la sinteza grăsimilor și proteinelor și reglementează, de asemenea, procesele metabolice. Pentru psoriazis, utilizarea derivaților săi - retinoizi. Ele activează apărarea organismului și încetinesc proliferarea celulelor.

Retinoidele și retinolul au contraindicații, precum și efecte secundare, astfel încât nu este permisă utilizarea lor independentă, precum și depășirea dozei indicate de medic.

Cel mai adesea folosit sub formă de picături pe bază de ulei. Trebuie să fie luate 15-20 de minute după masă.

Vitamina D (D)

Vitamina D în psoriazis reglează metabolismul calciului și fosforului. Utilizarea vitaminei D ajută la reducerea suprafeței afectate, îmbunătățește absorbția altor elemente utile. Medicamentele cu vitamina D accelerează procesul de vindecare a zonelor afectate. Ca contraindicații sunt indicate tuberculoză, insuficiență hepatică și renală, un ulcer. Reacții adverse care pot apărea: reacții alergice și tulburări digestive.

Pentru a scăpa de psoriazis și pentru a restabili sănătatea originală a pielii, folosiți o metodă dovedită: 7 zile la rând, faceți un remediu simplu.

Vitamina E (e)

Stimulează în mod eficient metabolismul celular. Injecția nu este introdusă, deoarece injecțiile sunt foarte dureroase. O formă comună de aport este o soluție de ulei pentru administrare orală. Tocoferolul se caracterizează printr-o acțiune de curățare, eliberând sângele de toxine, protejează celulele pielii de efectele factorilor distructivi externi. Efectul pozitiv al vitaminei E asupra psoriazisului este de a accelera reînnoirea; saturația oxigenului contribuie la recuperarea rapidă, reducerea durerii, inflamația. Funcțiile de protecție cresc, circulația sângelui se îmbunătățește.

Important de știut! O combinație foarte bună de retinol și tocoferol este luată în considerare. Este imposibil de a identifica o singură substanță - un rol important îl joacă prin furnizarea tuturor corpurilor în proporții corecte.

Vitamina C - acid ascorbic

Acceptarea acidului ascorbic contribuie la îmbunătățirea stării pereților vasculari, ia parte la sinteza hormonilor, promovează producerea de colagen. Tratamentul folosește o combinație cu vitamina P, care are proprietăți similare. În combinația lor, se completează reciproc. Vitamina este administrată pe cale orală timp de o lună.

Vitamine din grupa P (p)

Vitamine din grupa P - bioflavonoide. Aceste substanțe reduc fragilitatea capilară, întărindu-le.

Acid folic

Acidul folic duce la procese normale de oxidare și, de asemenea, participă la producerea de globule roșii, aminoacizi, susține imunitatea. Acceptați 2 luni. Combinație utilizată cu acid ascorbic (vitamina C) și vitamina B12.

Vitamine din grupa B (b)

Poate fi utilizat sub formă de injecții sau comprimate. Proiectat pentru a stimula metabolismul, pentru a îmbunătăți circulația sângelui, pentru a elimina inflamația.

Pentru psoriazis se folosesc următoarele vitamine B:

 • B1 se caracterizează prin vindecare, proprietăți de restaurare, normalizează starea sistemului nervos. Introdus intramuscular timp de 1-4 saptamani.
 • B2 - necesar pentru formarea sângelui, accelerează metabolismul. Participă la activitatea glandelor suprarenale și a creierului. Se utilizează sub formă de injecții intramusculare timp de 2-3 săptămâni.
 • B5 - contribuie la dezvoltarea hormonilor suprarenale, accelerează procesele de regenerare. Luat înăuntru.
 • B6 - important pentru sistemul nervos și procesele metabolice, ajută la eliminarea manifestărilor alergice la psoriazis, elimină excesul de colesterol, crește nivelul hemoglobinei. Introdus intramuscular. Magnesium B6 este adesea utilizat pentru administrarea orală.
 • B12 - are un efect benefic asupra ficatului, stimulează producerea de proteine, participă la formarea sângelui. Ajută la îmbunătățirea stării sistemului nervos. Aplicat sub forma unui curs de injectare în 14 zile. Utilizat cu gluconat de calciu.
 • B13 (acid orotic) - îmbunătățește metabolismul proteinelor și procesele regenerative. Se administrează pe cale orală pentru un curs de 1,5 luni.
 • B15 (pangamat de calciu) - asigură o oxigenare mai completă a celulelor, caracterizată prin acțiunea antiinflamatorie. Cursul terapiei este ingerarea timp de 20 de zile.

Vitaminele B sunt necesare pentru sinteza metioninei. Substanța este caracterizată printr-un efect antidepresiv și conduce la o rată de metabolizare a grăsimilor (hiperlipidemia este caracteristică psoriazisului).

Substanțe suplimentare

Substanțe active utilizate în tratamentul:

 • Acidul nicotinic (vitamina PP) este utilizat pentru a reduce colesterolul și trigliceridele. Utilizarea acestuia stimulează procesele de metabolizare a grăsimilor, dilată vasele de sânge. Poate fi prescris atât pentru administrare orală, cât și pentru utilizare injectabilă.
 • Lecitina în psoriazis este necesară pentru metabolismul normal al carbohidraților și grăsimilor, îmbunătățind starea sistemului nervos. Luarea de lecitină reduce leziunile psoriazice.
 • Acidul succinic reduce severitatea simptomelor psoriazisului. Mâncărimea este eliminată, descuamarea, hiperemia scade.
 • Sulfatul de magneziu este injectat. Se referă la mijloacele de terapie de detoxifiere. Curățarea ficatului și tratarea pancreasului, îndepărtarea toxinelor (inclusiv cu magnezie) va da un rezultat bun în combaterea bolii.

Polivitamine

Ce vitamine pentru a bea și cum să le combine este greu de înțeles. Recepția complexelor de vitamine gata simplifică tratamentul.

Următoarele complexe sunt considerate eficiente:

Revit

Acest medicament include vitamina C, acetat de retinol și vitamine din grupa B. Aceasta ajută la întărirea sistemului imunitar, îmbunătățește metabolismul, microcirculația. Picăturile administrate de două ori pe zi după mese. Reacțiile adverse posibile includ greață, indigestie, aritmie, deteriorarea pielii. Apariția lor trebuie raportată medicului - el va reduce doza sau va anula medicamentul.

Dekamevit

Un complex de vitamine prescrise pentru psoriazis, care include vitamine din grupa B, retinol, tocoferol, acid ascorbic. Utilizarea medicamentului contribuie la vindecarea rapidă a plăcilor, normalizarea producției de hormoni, stimularea metabolismului. Bea 1-2 tablete în timpul micului dejun timp de o lună. Reacțiile adverse includ: hiperemie, erupție cutanată.

Undevit

Conține vitaminele C, A, E, vitaminele din grupa B. Promovează întărirea sistemului de apărare a corpului, îmbunătățește procesele metabolice, reduce severitatea plăcilor psoriazice. Luați la micul dejun pentru 1-2 comprimate. Contraindicațiile sunt afecțiuni hepatice și renale.

aevit

Aevit cu psoriazis îmbunătățește circulația sângelui și condiția pielii. Acceptat pentru mai multe luni.

Complivit

Un excelent complex de vitamine pentru piele, unghii, păr. Accelerează procesul de eliminare a toxinelor, stimulează regenerarea.

http://psoriazplus.ru/preparaty-ot-psoriaza/vitamini/

Vitamine pentru psoriazis: ce să ia

Vitaminele pentru psoriazis sunt un adjuvant bun. Ca parte a terapiei complexe, trebuie să luați ambele vitamine cu alimente și cele sintetice.

Deci, ce vitamine pentru psoriazis sa bea?

Ce vitamine trebuie să luați pentru psoriazis

Multi-file conține vitaminele B necesare

În psoriazis, vitaminele se utilizează separat (preparate precum Aevit, acid ascorbic) și complexe comune (Duovit, etc.).

Complexul vitaminelor din psoriazis nu a fost încă inventat. Puteți să luați complexe multivitamine populare, de exemplu, "Multi-tabs B complex". Conține vitamine din grupa B.

Deci, ce vitamine sunt necesare pentru psoriazis? Luați în considerare cele mai bune vitamine și grupuri de vitamine care ajută la tratarea unei boli.

Vitamine de bază în tratamentul psoriazisului

Mai întâi de toate, trebuie să acordați atenție vitaminelor de bază, acestea sunt:

 • vitamina A (retinol);
 • vitamina E (tocoferol);
 • vitamina C (acid ascorbic);
 • vitamina P (bioflavonoid).

Vitamina A afectează starea pielii, părului, o bună vedere și imunitate. Conținut în cantități mari în ulei de pește și ficat, unt, lapte gras, smântână. Cantități mai mici se găsesc în legumele verde și galben, leguminoasele și verdele.

Vitamina C este implicată activ în procesele regenerative și metabolice ale organismului. Conținute în cantități mari în fructele de trandafir sălbatic, piper roșu bulgară, coacăz negru și cătină albă, piper verde, patrunjel, etc.

Vitaminele din grupul P reduc fragilitatea și permeabilitatea capilarelor. Conținut în șolduri, fructe citrice, coacăze negre, cenușă de munte roșie, etc.

Vitamina E pentru psoriazis

Wheatgrass conține o mulțime de vitamina E

Vitaminele din grupa E promovează întărirea imunității. Conținut în alimentele vegetale:

 • ulei de germeni de grâu;
 • grăsimi din grâu;
 • ulei de bumbac;
 • ulei de floarea-soarelui;
 • unt de arahide;
 • ulei de porumb.

Vitamina D cu psoriazis

Vitaminele din grupa D intră în organism cu alimente și sunt sintetizate sub influența ultravioletului. Vitamina D conține:

 • alge, pește gras, ulei de pește;
 • unt, brânză, produse lactate grase;
 • chanterelles, alte ciuperci.

O cremă care conține vitamina D (sau mai degrabă, analogii ei sintetici: calcipotriol etc.) este utilizat pentru a trata psoriazisul. Aceste creme includ:

 • Dayvoneks;
 • Daivobet - fiți atent și nu utilizați fără sfatul unui medic, conține un hormon.

Detalii despre ele și alte creme, citiți materialul: "Cremă pentru tratamentul psoriazisului". Astfel de mijloace sunt combinate efectiv cu terapia cu ultraviolete, de exemplu, 311 nm ultraviolete. Vitamina D din corpul uman este sintetizată mai activ sub influența razelor UV.

Vitaminele B în psoriazis

Cu psoriazisul este utilizat pe scară largă și (conform recenziilor) are un efect pozitiv asupra recuperării, vitaminele din grupa B:

 • Vitamina B1 (tiamina);
 • vitamina B2 (riboflavină);
 • Vitamina B6 (piridoxină);
 • Vitamina B12 (cobalamină);
 • vitamina b13 (acid orotic);
 • vitamina b15 (acid pangamic).

Vitamina injecții pentru psoriazis

Continuând tema vitaminelor din grupul B, observăm că introducerea coenzimei B1 în organism ajută la reducerea erupției cutanate. Coenzima este substanța cu care organismul produce vitamina.

Injectarea intramusculară de vitamine pentru psoriazis - cocarboxilază. În plus, aveți posibilitatea să prick subcutanat și intravenos la 0,05-1 g o dată pe zi. Cursul constă din 10-15 injecții, în fiecare zi.

În terapia complexă a psoriazisului, astfel de injectări cu vitamine pentru psoriazis ajută la reducerea leziunilor psoriazice.

Cursul de vitamine și medicamente pentru psoriazis

Tratamentul cu vitamine la psoriazis durează 2 luni și constă în a lua vitamine și mineralele necesare sub formă de injecții sau comprimate. Datorită administrării intramusculare, medicamentele sunt absorbite mai bine. În timpul acestui tratament, asigurați-vă că utilizați mijloace externe. Citiți mai multe despre produsele externe din material: "Unguentele non-hormonale pentru psoriazis", "Cum acționează tratamentul psoriazisului ultraviolet 311 nm".

Cursul are loc în mai multe etape:

 1. Luați mai multe medicamente timp de 10 zile (în general), sub formă de injecții sau comprimate:
  Vitamina B12 (cianocobalamina) - 10 zile, 1 fiolă pe zi, intramuscular.
  Gluconat de calciu - 10 zile, 1 fiolă de medicament pe zi. Important: se injectează într-o altă fesă, o altă seringă, dar împreună cu B
  Sau puteți bea 2 comprimate de 2 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă, beți lapte.
  Vitamina B5 (gopantenat de calciu) - 2 comprimate de 3 ori pe zi, 15-30 minute după masă.
  Vitamina B9 (acid folic) - luată cu vitamina B5, în aceleași doze.
 2. Luați o pauză cu vitamine în 3 zile, continuând să utilizați produse în aer liber.
 3. Luați mai multe medicamente timp de 10 zile (în general), sub formă de injecții sau comprimate:
  Vitamina B6 (piridoxină) - 10 zile, 1 fiolă, intramuscular.
  Vitamina B2 (riboflavină) - 10 zile, împreună cu vitamina B6, la o altă fesă și o altă seringă.
  Zincteral - 1 comprimat cu alimente, mestecați întregi, de 2 ori pe zi. Dacă există efecte secundare, nu mai utilizați acest medicament.
  Heptor sau Heptrale - antidepresive. Aplicați conform instrucțiunilor.
 4. Faceți o pauză cu medicamentele în 3 zile, continuând să utilizați fonduri externe.
 5. Luați mai multe medicamente timp de 10 zile (în general), sub formă de injecții sau comprimate:
  Complex de vitamine: "Cosmetice alfabet" sau "Drojdie pentru unghii, păr, piele". Luați instrucțiunile pentru medicament.
  Capsulă de cătină pentru lapte - durează o lună, conform instrucțiunilor. Numai dacă nu ați luat Heptor (Heptral), dacă nu există probleme cu ficatul.

Înainte de a aplica acest curs, trebuie să efectuați o examinare a corpului pentru a identifica posibilele contraindicații.

În plus, asigurați-vă că ați abandonat unguentele hormonale, dacă le-ați folosit. Acest lucru se poate face în 2-3 săptămâni, utilizați în acest moment numai petrolatum, crema pentru copii sau cel mai natural hidratant.

Odată cu eliminarea unguentelor hormonale, psoriazisul se înrăutățește, această perioadă trebuie să fie supusă.

De-a lungul tratamentului și după, urmați o dietă pentru psoriazis, exercițiu, fiți optimist și evitați stresul.

Vitamine pentru psoriazis: recenzii

Consultați recenziile și recomandările privind terapia cu vitamine în forumurile de tratament pentru psoriazis:

http://dermalight.su/psoriasis-vitamin/

Cele mai bune vitamine pentru psoriazis

Pentru tratamentul lipsei de scalp este necesar să se ia o gamă largă de medicamente. Vitaminele pentru psoriazis sunt prescrise într-o manieră obligatorie, deoarece sunt capabile să normalizeze activitatea sistemului imunitar și metabolic. Pentru a alege medicamentul potrivit, trebuie să se bazeze pe stadiul bolii, precum și pe motivul apariției acesteia.

Vitamine pentru a ajuta la consolidarea sistemului imunitar

Ce vitamine nu sunt suficiente pentru psoriazis?

IMPORTANT să știi! Un remediu care vă va curăța pielea și vă va atenua pentru totdeauna psoriazisul. Medicii în secret au început să-i sfătuiască pe pacienții săi! Citește mai mult >>>

Vitaminele, din care grupurile sunt utilizate împotriva psoriazisului, sunt foarte diverse. Acestea nu numai că trebuie să umple lipsa substanțelor biologic active, ci și să aibă un efect pozitiv asupra sistemului nervos. Un specialist poate prescrie elemente individuale pentru scalp și unghii, deoarece aceste părți ale corpului afectează cel mai adesea boala.

În psoriazis, corpul uman are nevoie de următoarele vitamine:

 1. Vitamina A (retinol) și derivații săi. Retinolul se referă la substanțele care dizolvă grăsimile. Este utilizat în mod activ în bolile de piele. Pentru tratamentul psoriazisului nu sunt prescrise numai medicamente, ci și unele produse care conțin vitamina A: unt, piper și ficat. Cel mai mare beneficiu provine din uleiul de pește, care conține o cantitate uriașă de acizi omega-3.
 2. Vitamina D. Substanță solubilă în grăsimi, rezistentă la temperaturi ridicate. Vitamina este produsă în mod activ sub acțiunea radiației UV, nu se dizolvă în apă. Substanța este un fel de regulator al metabolismului fosforului și calciului, astfel încât să aibă un efect pozitiv atât asupra unghiilor, cât și asupra pielii. Atunci când se tratează psoriazis vulgar (placă), este prescrisă vitamina D3, care ajută în cazul în care nu mai mult de 40% din corp acoperă plăcile.
 3. Vitamina E. Un element important care este un puternic antioxidant natural. Proprietatea principală a acestei substanțe: stimularea metabolismului celular, în timpul căreia pielea este reînnoită. Vitamina E se administrează rar la injecții, deoarece astfel de injecții sunt extrem de dureroase pentru o persoană. Substanța este conținută în diferite uleiuri și este produsă sub formă de soluție de ulei, care trebuie administrată pe cale orală.
 4. Vitamina B. Promovează vindecarea pielii și un efect pozitiv asupra stării generale a corpului. Acest element hidrosolubil este implicat în cele mai importante schimburi: grăsimi, carbohidrați și proteine. Conținut în pâine, carne, pește și tot felul de cereale. Când dermatita este obligatorie prescris vitamina B12, care are un efect pozitiv asupra sistemului nervos.

Toate vitaminele au o doză zilnică, care nu este strict recomandată pentru a se rupe. Dozajul este selectat individual, depinde de dieta pacientului și de tipul bolii de piele. Cu cât nutrienții consumă mai mult, cu atât mai puține medicamente va trebui să le ia.

Există mai multe grupuri de vitamine.

Ce vitamine aveți nevoie pentru a bea pentru psoriazis?

Cele mai eficiente complexe de vitamine pentru tratamentul psoriazisului trebuie să aibă în mod necesar un efect pozitiv asupra regenerării pielii, sănătății unghiilor și stării sistemului nervos. Procesul de terapie include, de asemenea, substanțe suplimentare, cum ar fi:

 • acid nicotinic;
 • acidul folic;
 • acid succinic;
 • sulfat de magneziu;
 • clorură de calciu.

Elementele din această listă există sub formă de injecții, tablete și soluții speciale, astfel încât acestea să poată fi aplicate în moduri diferite. Substanțele adiționale sunt în mod necesar incluse în tratamentul psoriazisului, deoarece sunt implicate în procesele redox, ajută la sinteza celulelor roșii și accelerează producerea de colagen.

Vitamine în tablete

aevit

Medicamentul este disponibil în tablete și capsule, conține vitaminele A și E. Medicamentul ajută foarte mult în tratamentul psoriazisului, are un efect imunostimulator. Cu ea puteți întări sănătatea unghiilor, a părului și a pielii.

Aevit este foarte potrivit pentru tratamentul psoriazisului.

Costurile Aevit sunt de la 80 la 120 de ruble. Un ambalaj conține 20 de comprimate.

Complivit

Medicamentul conține 11 vitamine diferite și 8 minerale. Afectează sistemul imunitar, pielea, unghiile și părul. Complivit este un medicament care luptă împotriva erupțiilor cutanate, afectează cele mai importante schimburi de organe și îl hrănește cu elemente utile.

Complivit se ocupă cu erupții cutanate

Acest complex multivitaminic costă între 150 și 200 de ruble.

metionină

Methionina este prescris pentru tratamentul și prevenirea bolilor hepatice. În ciuda acestui fapt, medicamentul este adesea prescris pentru psoriazis. Metionina - este, de fapt, vitamina U, care este necesară pentru menținerea vieții. Acest medicament hrănește organismul cu aminoacizi care ajută la tratamentul diferitelor boli de piele.

Metionina va ajuta, de asemenea, în tratarea ficatului.

Undevit

Undevit este un produs rusesc care conține un complex de vitamine din grupele A, B, C și E. Este produs sub formă de drajeuri. Medicamentul conține toate cele mai bune elemente necesare pentru tratamentul dermatitei. Combate erupțiile de diferite tipuri, consolidează sistemul nervos și imunitar.

Chiar și psoriazisul "neglijat" poate fi vindecat acasă. Doar nu uitați să o luați o dată pe zi.

Undevit conține un set complet de vitamine

Costul medicamentului: 50-80 de ruble.

askorutin

Ascorutina - comprimate care conțin vitamine din grupele C și P: acid ascorbic și rutină. Aceste elemente sunt bine absorbite și au un efect complex asupra bolii. Medicamentul este aproape întotdeauna prescris pentru tratamentul bolilor de piele.

Askorutin vindeca bolile de piele

Vitamine în injecții pentru psoriazis

Este posibil să se prăjească aproape toate vitaminele B, dar trebuie remarcat faptul că B12 are un număr de contraindicații. Regimul de tratament este dezvoltat individual. De obicei, se administrează 10 injecții la fiecare 2 zile, dar doza de B12 este de câteva ori mai mică (2-3 injecții).

Pantotenat de calciu

Vitamina B5 reglează procesul metabolic central la nivel celular și, de asemenea, normalizează metabolizarea acizilor tricarboxilici. Pantotenatul de calciu este o parte din Coenzima A, un imunomodulator natural care poate repara rapid sistemul imunitar. Această substanță este necesară pentru viața umană normală. Printre contraindicații se remarcă numai intoleranța individuală.

Legumele sunt bogate in vitamina B5

Vitamina se găsește în drojdia de bere, legume, leguminoase, cereale, carne, pește și produse lactate. Rata zilnică pentru copii și adulți este aceeași: nu mai mult de 10 mg.

piridoxină

Piridoxina sau vitamina B6 sunt disponibile sub formă de soluție injectabilă și tablete. Această substanță este implicată activ în procesele de aminoacizi și grași. Reface pielea și luptă împotriva erupțiilor cauzate de dermatită. Derivatul de piridoxină (piridoxal fosfat) este administrat intramuscular și are un efect accelerat.

Vitamina B6 se găsește în sucuri naturale.

Vitamina B6 se găsește în sucuri naturale, nuci, legume cu frunze verzi, fructe și lapte. Alocația zilnică pentru copiii cu vârsta până la 10 ani este de 0,15 mg, adolescenții cu vârsta până la 18 ani - 1 mg, în timp ce adulții pot consuma până la 2,5 mg pe zi. Substanța este absorbită mai bine cu o singură recepție cu magneziu.

ciancobalamină

Vitamina B12 are un efect benefic asupra sistemului nervos, întărește sistemul imunitar și luptă împotriva diferitelor pigmentări. Substanța cianocobalamină este contraindicată la eritrocitoză, angina pectorală, tromboflebită și coagularea sanguină slabă. În același timp, un conținut scăzut al acestei vitamine din organism duce la consecințe negative asociate cu sistemul nervos central.

Drojdia este bogată în vitamina B12

Substanța nu este conținută în plante sau produse animale, și în alge, mucegai, drojdie. Admisia zilnică recomandată este de 0,8 ng pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 0 și 3 ani, 1 mcg pentru copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 8 ani, 1,5 mcg pentru adolescenții sub 18 ani și 2,5 mcg pentru adulți.

Unguente și creme cu vitamine pentru vindecare

Remediile pentru psoriazis cu gel și textura cremelor sunt de două tipuri: hormonale și non-hormonale. Al doilea sunt produsele care conțin vitamine. Ei nu acționează instantaneu, dar au un număr redus de efecte secundare.

 • Vioară (1000 ruble pe 30 g, conține vitamina D3);
 • Ascorbic unguent (nume - Ascorutin);
 • Akriderm (unguent cu vitamina D, preț mediu: 150 ruble).

Se utilizează în principal unguent și cremă pe bază de vitamina D.

opinii

Rimma90:
"Cu câțiva ani în urmă, am avut erupții ciudate pe pielea mea, m-am întors la un dermatolog, mi-a fost prescris un tratament în care era necesar să" mănânce "o cantitate destul de mare, medicul a prescris diverse remedii străine. B5 și B12 (au fost înțepați de prietenul meu de asistență medicală), unguent salicilic, Undevit (foarte recomandat), am urmat o dietă cu vitamine stricte, toate aceste medicamente mi-au ajutat.

alena_007:
"Am început psoriazisul la vârsta de 28 de ani (acum am 31 de ani), prin urmare, am început să comunic cu oamenii pe forum și apoi am descoperit diverse mijloace ieftine, am luat complexe de vitamine (Komplivit, Aevit) psoriazisul nu a dispărut, dar acum pot ameliora toate simptomele bolii cu ajutorul agenților dovediți. "

cat_cat:
"M-am îmbolnăvit de psoriazis timp de mai mulți ani, înainte de a se manifesta foarte puternic boala: a fost mâncărime, pielea a fost mereu înroșită și fulgi, apoi am început să prind vitaminele B1 și B5. Metionina a luat, dar le sfătuiesc să nu se implice (să ia un curs nu mai mult de o dată pe an). "

http://otpsoriaza.ru/vitaminy-pri-psoriaze/

Vitamine eficiente în psoriazis

Psoriazisul este o boală autoimună periculoasă, care afectează în principal pielea. Tratamentul bolii are ca scop ameliorarea simptomelor, ameliorarea mâncării și inflamației, îmbunătățirea sistemului imunitar și regenerarea pielii. Terapia combinată a psoriazisului este un proces complex și implică administrarea de diferite medicamente. În combinație cu tratamentul medical, medicul prescrie diferite vitamine pentru psoriazis. Ele ajută la ameliorarea tensiunii nervoase, curățarea corpului și îmbunătățirea funcționării sistemului digestiv. Vitaminele pentru psoriazis trebuie să fie luate în mod corespunzător, astfel încât să nu dăuneze organismului.

Indicații de bază pentru utilizare

Psoriazisul este considerat o boală cronică și este foarte important să se utilizeze vitamine pentru psoriazis. Nutrienții ajută la întărirea pielii și la îmbunătățirea proceselor metabolice.

Industria farmaceutică produce vitamine în următoarele forme:

 • comprimat. Acesta este considerat cel mai comun, precum și ușor de utilizat. Pastilele au de obicei cea mai lungă perioadă de valabilitate;
 • capsulă. În această formă se produc, de obicei, substanțe solubile în grăsimi;
 • pulbere;
 • în soluții injectabile: în fiole și soluții pentru administrare orală în flacoane.

Vitaminele pentru psoriazis trebuie să fie băutate și consumate strict în funcție de scop, astfel încât să nu agraveze cursul bolii. În forma ușoară a bolii, o persoană poate avea suficienți nutrienți care intră în organism cu alimente. Dacă este necesar, medicul poate prescrie pentru fonduri individuale de psoriazis sau un complex de vitamine.

Toate vitaminele eficiente care ajută la vindecarea psoriazisului sunt împărțite în două grupuri:

 1. Solubil în grăsimi: retinol (Vit. A), calciferol sau (Vit. D), tocoferol sau (Vit. E), vitamina K.
 2. Solubil în apă: acid folic, vitamine din grupa B și, de asemenea, acid ascorbic.

Grasimile vitaminelor A, E, D și K solubile în grăsimi nu pot fi bolnave cu psoriazis, deoarece injectarea acestor substanțe poate provoca inflamații. Vitaminele solubile în apă la psoriazis pot intra intramuscular sau intravenos. Medicul prescrie primirea de nutrienți pentru psoriazis individual, ținând cont de particularitățile pacientului.

Ce fel de nutrienți în psoriazis nu este suficient pentru organism?

Medicul prescrie medicamente pentru diferite regimuri de tratament. În cazuri severe, boala este de obicei administrată prin injectare, iar pentru administrare relativ ușoară se recomandă administrarea orală. Cursul terapeutic mediu durează cel puțin o lună.

Agenți liposolubili

Acest grup include retinol, tocoferol, vitamine D, K și lecitină. Principalele vitamine solubile în grăsimi pentru piele și caracteristicile acestora pentru psoriazis sunt enumerate în tabel.

nume

Scurtă descriere

Ce produse conțin

Retinol sau vitamina A

Menține un nivel optim de colagen în celulele pielii, previne răspândirea rapidă a patologiei, îmbunătățește starea corpului și contribuie la recuperarea accelerată a țesuturilor afectate. În plus, substanța reduce inflamația, ameliorează mâncărimea și pielea uscată. Posibilă utilizare externă în aplicațiile pentru unghii. Retinol crește imunitatea, reducând riscul apariției psoriazisului. Supradozajul amenință cu patologii severe ale pancreasului

În morcovi și piper dulce, cătină, pepene galben, ficat, ulei de pește, gălbenușuri de ou

Tocoferol sau vitamina E

Este un antioxidant natural și are un efect pozitiv asupra pielii afectate de psoriazis, furnizează țesuturi cu oxigen și accelerează recuperarea acestora, consolidează vasele de sânge, reduce inflamația, reduce durerea și disconfortul cauzat de plăcile psoriazice. Vitamina E susține sistemul imunitar, îmbunătățește circulația sângelui și reduce riscul de apariție a artritei psoriazice. Acest medicament poate fi administrat pe cale orală sau aplicat pe pielea afectată. Adesea, psoriazisul este administrat în combinație cu vitamina A. Această tehnică sporește efectele acestor vitamine, îmbunătățește starea pielii și restabilește structura acesteia.

În boabe, nuci, multe cereale, uleiuri vegetale, pește și fructe uscate

Calciferol sau vitamina D

Previne înmuierea oaselor, reduce zona erupțiilor, accelerează vindecarea țesuturilor bolnave, normalizează metabolismul fosforului și calciului, îmbunătățește absorbția oligoelementelor benefice și consolidează sistemul imunitar. Numiți sub formă de pilule și sub formă de unguente. Nu este prescris pentru tuberculoză, boală ulceroasă peptică a insuficienței renale și hepatice. Utilizarea vitaminei D poate provoca apariția reacțiilor alergice, tulburărilor digestive, febrei

În lapte, gălbenușuri de ou, unt, fulgi de ovăz, pește de mare și uleiuri vegetale

Necesită pentru coagularea sângelui. Ajută la restabilirea și întinerirea pielii, reduce inflamația la psoriazis

În broccoli, șuncă, spanac, salată, roșii verzi

Cu injecția intramusculară a acestor substanțe, apariția infiltrației și senzațiile dureroase la locul injectării. Din acest motiv, agenții liposolubili sunt prescrise sub formă de capsule sau tablete pentru administrare orală.

Vitamine solubile în apă

Acest grup include acidul ascorbic și acidul folic, vitaminele din grupul B. În psoriazis, administrarea intravenoasă sau intramusculară a acestor substanțe este de obicei prescrisă.

Cele mai bune vitamine recomandate pentru psoriazis:

Vitamine din grupa B. Utilizate sub formă de pilule sau sub formă de injecții.

Îmbunătățește procesele metabolice, mărește tonul corpului, accelerează circulația sanguină, elimină semnele de inflamație, ajută la vindecarea psoriazisului:

 • tiamină (B1). Promovează vindecarea rapidă și refacerea pielii la psoriazis, normalizează sistemul nervos și controlează metabolismul carbohidraților. Introduceți intramuscular timp de 7-30 zile. Conținut în cereale, ficat, semințe și nuci;
 • B2. Participă la procesele de formare, reducere și oxidare a sângelui, stimulează metabolismul. Este esențială pentru funcționarea glandelor suprarenale și a creierului. Introdus intramuscular timp de 15-20 de zile. Se găsește în cantități mari în soiuri solide de brânză, ciuperci, carne albă;
 • B5. Crește stimularea sintezei hormonilor de către glandele suprarenale, activează procesele metabolice în țesuturi și crește capacitatea regenerativă a celulelor. Recepția internă este atribuită;
 • B6. Participă la procesele metabolice și afectează favorabil funcționarea sistemului nervos, activează sinteza hormonilor, ameliorează reacțiile alergice la psoriazis, elimină excesul de colesterol, crește hemoglobina. Alocați injectarea intramusculară. Conținut în nuci, pește și carne albă;
 • B12. Un efect pozitiv asupra funcționării ficatului, crește producția de proteine, participă la formarea sângelui, normalizează starea sistemului nervos. Afectează diviziunea celulară. Introdus intramuscular. Curs terapeutic - 14 zile. Adesea, psoriazisul este prescris în combinație cu gluconatul de calciu. Conținut în ficat și pește;
 • Acid orotic (B13). Stimulează metabolizarea proteinelor, îmbunătățește procesele regenerative din țesuturi. Pentru psoriazis, medicul recomanda un aport intern de substante. Durata cursului - 1,5 luni. Dacă este necesar, repetați recepția după o lună;
 • Acid pangamic (B15). Îmbunătățește procesul de oxigen tisular, are efect antiinflamator. Se administrează pe cale orală timp de 20 de zile.
 • Acid ascorbic sau vitamina C. Întărește pereții capilarelor, este implicat în sinteza hormonală, promovează formarea colagenului. Adesea, psoriazisul este prescris în asociere cu rutina (vitamina P), care are un efect similar. Se ia oral pe parcursul lunii.
 • Acid folic Normalizeaza procesele oxidative, participa la sinteza celulelor rosii din sange si controleaza buna functionare a acestora, participa la sinteza aminoacizilor, pirimidinelor, purinelor si sprijina apararea organismului. Alocați recepția internă timp de 2 luni. În cazul psoriazisului, se recomandă adesea administrarea acidului folic în combinație cu vitaminele C și B12. Conținut în leguminoase, legume cu frunze, nuci, banane, ficat, carne, ouă.

Vitaminele solubile în apă sunt imposibil de supradozat și excesul lor este excretat în urină.

Complexe de vitamine

Destul de des, medicul recomandă să se ia în compoziția sa complexe de vitamine care conțin câteva substanțe benefice.

Cele mai frecvente complexe de vitamine pentru a bea pentru psoriazis sunt:

 • Revit. Drajeul conține vitaminele A, C și vitaminele din grupa B. Medicamentul întărește sistemul imunitar, normalizează procesele metabolice, îmbunătățește microcirculația sângelui în țesuturi. Persoanele care suferă de psoriazis sunt recomandate să ia două pastile după o masă de două ori pe zi. Doză unică - 2 comprimate. Efectele secundare includ greață, tulburări digestive, eșecuri ale ritmului inimii, deteriorarea pielii. În cazul unor efecte secundare, medicul reduce doza și, în caz de alergie, administrarea medicamentului este anulată;
 • Dekamevit. Medicamentele eliberează medicamentul sub formă de pilule. Componente: vitamine din grupa B, retinol și tocoferol, acid ascorbic. Cu psoriazis, complexul ajută la normalizarea producției de hormoni, accelerarea metabolizării și vindecarea plăcilor psoriazice. Se recomandă administrarea a 1-2 comprimate în fiecare zi dimineața cu mese. Durata admiterii este de o lună. Efectele secundare includ înroșirea pielii, apariția erupțiilor cutanate. Când apar reacții adverse, medicul anulează medicamentul;
 • Undevit. Drajeul conține acid ascorbic, retinol și tocoferol, precum și vitaminele din grupa B. În psoriazis, se caracterizează printr-un efect complex. Întărește sistemul imunitar, normalizează procesele metabolice, reduce simptomele neplăcute ale psoriazisului. Alocat la 1-2 comprimate dimineața în timpul mesei. Nu este prescris la pacienții cu patologii severe ale rinichilor și ficatului sau cu o alergie la componente;
 • Aevit. Disponibil în formă de capsulă. Compoziția include retinol și tocoferol. Permite medicație zilnică pe termen lung pentru 2-3 luni, 1-2 capsule pe zi. Medicamentul îmbunătățește circulația sângelui și starea pielii.

În psoriazisul capului, vitaminele A, B1, B6 și C12 sunt de obicei prescrise. Conform recenziilor medicilor, aceste substanțe au un efect benefic nu numai asupra stării pielii, ci asupra stării părului.

Contraindicații și posibile efecte secundare

Deși terapia cu vitamine pentru psoriazis lasă recenzii în mare parte pozitive, nu este recomandată tuturor pacienților să le ia.

Contraindicațiile privind utilizarea vitaminelor sunt:

 • patologii grave ale ficatului și rinichilor;
 • risc ridicat de reacții alergice;
 • hipervitaminoza.

Cu sensibilitate individuală crescută, pot să apară următoarele reacții adverse:

 1. edem;
 2. mâncărime crescută;
 3. erupții cutanate;
 4. roșeața pielii.

Dacă apar vreunul dintre semnele de mai sus, administrarea vitaminelor trebuie anulată și consultați un medic. În unele situații, urina poate deveni galben strălucitor. Această situație este considerată normală și nu necesită întreruperea tratamentului.

Psoriazisul este o boală periculoasă care necesită tratament complex pe termen lung. Primirea de vitamine la psoriazis are un efect pozitiv asupra pielii, intareste sistemul imunitar, amelioreaza psoriazisul si completeaza tratamentul medicamentos.

http://psoriaz-med.ru/lechenie/effektivnyie-vitaminyi-pri-psoriaze/

Metionina în psoriazis: eficacitate și efect

METODE EXISTENTE PENTRU TRATAMENTUL PSORIASEI

3.1. TRATAMENTUL MEDICAL GENERAL (continuare)

Vitamine și oligoelemente

Următoarele elemente - realizează o funcție biologică importantă în corpul uman. Cele mai multe dintre ele sunt asociate cu proteine, precum și hormoni, vitamine, enzime. Fierul, cuprul și manganul sunt implicați activ în procesele redox, respirația țesuturilor. Zincul este asociat îndeaproape cu hormonii glandei pituitare, cuprului, cobaltului și fierului, stimulatori activi ai formării sângelui. Prin urmare, oligoelementele influențează în mod activ schimburile de carbohidrați și proteine.

Clorura de mangan este prescrisă sub formă de soluție apoasă în interior, fierul lactic este adăugat la alimente, cobaltul este injectat subcutanat sub formă de soluție apoasă 1% de coamidă, zincul este conținut în preparatul de zinc Oligozol (gluconat) și se administrează pe cale orală.

Ferkoven, care conține saharat de fier și gluconat de cobalt, se injectează intravenos. Contraindicat în boli ale ficatului.

Capacul de piele (Heminova Int., Spania) sub formă de aerosol, cremă și șampon conține "pirition de zinc activ". Producătorul declară medicamentul ca non-hormonal, dar un număr de studii au arătat că acesta conține un steroid nedeclarat (clobetasol), ceea ce îl face un agent cu siguranță neclară. Din acest motiv și din alte motive, capacul pielii este interzis spre vânzare în Statele Unite, țările UE etc.

Un număr semnificativ de pacienți cu psoriazis perturbă echilibrul oligoelementelor, în special, există o deficiență a bioelementului de cupru. În plus, leziunea cutanată la acești pacienți este, de asemenea, asociată cu deficiența funcțională focală a pigmentării, pentru care cuprul joacă un rol cunoscut. Combinația dintre psoriazis și vitiligo, observată la un număr de pacienți (S. I. Dovzhansky, 1992), a fost înregistrată ca localizare a leziunilor psoriazice pe vitiligin - în 82%, în afara acestora - la 18% dintre pacienți. Având în vedere aceste date, precum și o anumită rezistență a psoriazisului la pielea întunecată, se poate presupune că hipopigmentarea poate fi un factor predispozant la psoriazis. În orice caz, pseudo-leucoderm la locul placilor rezolvate este un semn prognostic nefavorabil în contrast cu hiperpigmentarea.

Preparatele pe bază de vitamine - care acționează pe baza vitaminelor naturale conținute în ele sau a analogilor lor sintetici, pot avea un efect pozitiv asupra diferitelor procese patologice. În tratamentul pacienților cu psoriazis, vitaminele și produsele lor de biotransformare - coenzime - sunt utilizate pe scară largă. Mecanismele acțiunii lor sunt foarte diverse și nu este întotdeauna posibilă izolarea unei legături în patogeneza psoriazisului, efectul care dă un efect clinic pozitiv. Avantajul fără îndoială al vitaminelor și coenzimelor este absența efectelor secundare, cu excepția intoleranței individuale. Vitaminele sunt de obicei utilizate în asociere cu medicamente din alte grupuri.

Tiamină bromură (vitamina B1) - un medicament sintetic care corespunde vitaminei B1 naturale; strâns legate de metabolismul carbohidraților. În cazul psoriazisului, deficitul de vitamina B1 este asociat cu o absorbție insuficientă în organism. Tiamina bromură este utilizată pentru forme comune și exudative de dermatoză.

Piridoxina (vitamina B6) este disponibilă sub formă de clorhidrat de piridoxină. O parte din enzimele implicate în metabolismul grăsimilor și aminoacizilor. În clinica de boli de piele, este utilizat pe scară largă pentru psoriazis, diateză exudativă, neurodermatită, etc.

Cyanocobalamina (vitamina B12) este cea mai activa dintre medicamentele moderne antianemice; Ea are un efect pozitiv asupra funcțiilor ficatului și sistemului nervos, asupra metabolismului carbohidraților și lipidelor. Cu psoriazis, cele mai bune rezultate sunt date de utilizarea complexă a medicamentului cu alte vitamine în stadiul progresiv de dermatoză și cu erupții cutanate comune.

Acidul folic se găsește în legume proaspete, precum și în ficat și rinichi de animale; numit ca agent patogenetic pentru psoriazis. Participă la procesele de formare a sângelui (împreună cu vitamina B12 stimulează eritropoieza), în sinteza aminoacizilor etc.

Acidul nicotinic (vitamina PP) și amida sa se găsesc în organele animale, în lapte, drojdie și alte produse. Ele joacă un rol semnificativ în funcțiile vitale ale corpului, luând parte la procesele oxidative și de reducere.

Pantotenatul de calciu (vitamina B5) este implicat în carbohidrați, metabolismul grăsimilor și sinteza acetilcolinei. Conținut în cortexul glandelor suprarenale și stimulează formarea de corticosteroizi; în organism este produsă în principal de E. coli. Această vitamină este prezentă în psoriazis, deoarece participă la procesele metabolice, normalizează activitatea funcțională în cortexul suprarenale și are un efect antialergic.

Acidul arotic (vitamina B13) prin sinteza acizilor nucleici stimulează creșterea animalelor și a plantelor. În acest proces, este asociat cu vitamina B12 și îl poate înlocui. Ajută la reducerea lipidelor totale și a colesterolului. În psoriazis, este demonstrat în legătură cu capacitatea sa de a normaliza metabolismul nucleic.

Calciul Pangamat (vitamina B15) afectează favorabil metabolizarea lipidelor, activează absorbția oxigenului prin țesuturi, crește conținutul de fosfat de creatină în mușchi și glicogen în ficat și mușchi și elimină hipoxia.

Acidul ascorbic (vitamina C) este implicat în reglarea proceselor redox, permeabilitatea capilară și coagularea sângelui. În psoriazis, efectul său terapeutic este cauzat nu numai de capacitatea sa de a reglementa procesele metabolice, ci și de participarea la regenerarea țesuturilor, formarea hormonilor steroizi, precum și un efect desensibilizant. Alocați în interior (după masă), intramuscular sau intravenos.

Retinolul (vitamina A) din organism este format din caroten (provitamina A) conținută în multe alimente. Promovează metabolismul normal, creșterea și dezvoltarea organismului, este o vitamină anti-infecțioasă. Cu psoriazis, vitamina A este redusă în sânge; introducerea retinolului elimină deficiența în organism, care se manifestă prin scăderea inflamației și prin normalizarea treptată a unei modificări a straturilor epidermei. Aplicați vitamina A în interiorul picăturilor și sub formă de soluție de acetat de retinol în ulei intramuscular.

Tocoferolul (vitamina E) se obține din uleiuri vegetale, precum și din sintetic (acetat de L-tocoferol). Este un agent activ antioxidant care inhibă metabolismul proteinelor, acizilor nucleici și steroizilor. Se administrează în interior și intramuscular; în acest din urmă caz, se recomandă administrarea concomitentă cu retinol (preparatul Aevit - A + E). Acetat de tocoferol este contraindicat la colecistită, insuficiență circulatorie.

Biotina (vitamina H) în corpul animalelor este sintetizată de flora intestinală. O mare cantitate se găsește în arahide, drojdie, ceai, cacao, coacăze negre și alte produse. Relația strânsă a biotinei cu cele mai importante sisteme biochimice determină importanța acesteia pentru procesele metabolice (în special metabolismul lipidic); dermatoza este utilizată ca agent antiinflamator și antipruritic, se administrează intramuscular.

Preparatele de multivitamine sunt prescrise atât în ​​timpul tratamentului psoriazisului, cât și ca mijloc de terapie anti-recidivă, în special în perioada de primăvară-primăvară. Odată cu introducerea simultană a mai multor vitamine, efectul lor poate crește. În bolile sistemului digestiv, vitaminele sunt puțin absorbite, astfel încât acestea să fie administrate cel mai bine prin injectare. Următoarele medicamente interne sunt recomandate: Aevit (A + E), Hexavit (A + B1 + B2 + B6 + PP + C), Dekamevit (A + B1 + B2 + B6 + Pangeksavit, Gendevit
și străini: Vitrum, Yunikap etc.

Retinoidele sunt analogi naturali sau sintetici ai retinolului (vitamina A) și a acidului retinoic. În ultimele decenii, au fost create trei generații de retinoide, s-au sintetizat peste 1500 de substanțe din această clasă; molecule ale unora dintre ele (arotoizi) au doar o asemănare îndepărtată cu acidul retinoic. Retinoidele aromatice, în special Thigazon (sinonime - Etretinat, Accutane), Neotigazon (Atsitretin), etc. sunt utilizate pe scară largă pentru tratamentul psoriazisului.

Thigazon are efecte keratolitice, antiinflamatorii și imunomodulatoare; indicat pentru eritrodermia psoriazică și artrită, psoriazis pustular. Durata tratamentului cu tigazon este de la 4 la 16 săptămâni, cursuri repetate - nu mai devreme de 6-12 luni. Retinoizii, inclusiv noile medicamente, s-au dovedit a fi relativ ineficienți în tratamentul psoriazisului obișnuit împrăștiat. Contraindicații - boli ale sistemului nervos, ficatului și rinichilor, sarcină. Reacții adverse și complicații posibile (în paranteze - frecvența în%): subțierea pielii (50), căderea părului (50), peelingul pielii palmelor și tălpilor (40), creșterea trigliceridelor (30) și colesterolului (20) 15), membranele mucoase uscate (15), unghiile fragile (15) etc. Pentru copii, utilizarea retinoizilor este nedorită.

Dintre vitaminele din grupul D, ergocalciferolul (vitamina D2) și colecalciferolul (vitamina D3) sunt cele mai importante în tratamentul psoriazisului.

Vitamina D3 în sensul strict al cuvântului nu este o vitamină, ci o prohormon. În sine, ea nu posedă activitate biologică, iar a metaboliților săi, calcitriolul este cel mai activ. Crearea de calcipotriol (un analog sintetic al calcitriolului), care prin mecanismul de acțiune nu diferă de calcitriol, dar nu are un efect general asupra metabolismului calciului din organism, a permis utilizarea acestui medicament pentru tratamentul extern al psoriazisului. Rețineți că nu există calciu în compoziția calcipotriolului, ci doar reglează metabolismul calciului. Medicamentele care conțin calcipotriol includ psorutan, dayvonex, dayvobet și, ca mijloc de acțiune externă, sunt discutate în secțiunea 3.2 "Medicamente externe".

Drogurile aproape de vitamina D3 - alfa-calcidol și altele, conform medicilor japonezi, dau un efect terapeutic bun (dispariția manifestărilor psoriazice la mai mult de 75% dintre pacienți). Tratamentul cu aceste medicamente, cu toate acestea, poate fi complicat de hipercalcemie și necesită o monitorizare constantă și foarte atentă.

Ergocalciferolul (vitamina D2) reglează schimbul de fosfor și calciu în organism, este un agent specific împotriva rahitismului. Cantitatea principală de vitamina D2 se formează în piele. În psoriazis, este prezentat ca o vitamină a protecției epiteliale, promovează procesele regenerative și are un efect pozitiv asupra sistemelor hormonale și vasculare. Alocați în stadiul progresiv al dermatozelor; contraindicată în tuberculoză, boala ulcerului peptic, boli hepatice și renale, boală cardiacă organică.

Derivații de vitamina F - acizi polinesaturați, eicos-pentaenoici și decozohexaenoici sunt substanțe active în prepararea așa-numitului grup Omega (Epadin, Promega, Omega-3, Max-epa, Super-eca etc.). Este semnificativ faptul că eschimosul, al cărui principală hrană este macrou (pește ocean) care conține o cantitate mare de acești acizi, rareori suferă de psoriazis. Medicamentul intern Epad în conținutul de acizi polinesaturați și în termeni de eficacitate nu este inferior analogilor străini. Este indicat pentru pacienții cu psoriazis complicat de hipertensiune arterială și ateroscleroză.

Preparate de arsenic

Compușii anorganici ai arsenului trivalent inhibă enzimele tiolice, perturbând metabolismul carbohidraților. În acest sens, carbohidrații sunt transformați în grăsimi și proteine, ceea ce contribuie la creșterea greutății corporale a pacientului. În psoriazis, preparatele arsenic anorganice sunt prescrise pe baza ideilor despre reducerea intensității reacției patologice a pielii, a reactivității sale în condiții de slăbire a proceselor oxidative în organism în general, în sistemul nervos central și în piele în particular.

Arsenatul de sodiu este utilizat pentru psoriazis în cazurile de cronică, starea de echilibru a dermatozelor. Medicamentul este contraindicat la leziuni renale, nevrită, anemie severă. În procesul de tratament este necesar să se monitorizeze cu atenție starea pacientului. Dacă apare efecte secundare (greață, vărsături, diaree, pigmentare cutanată), tratamentul este oprit. O soluție apoasă de arsenat de sodiu (1%) este injectată subcutanat, începând de la 0,2 ml și creșterea dozei la 1 ml; pentru un curs de 30 de injecții.

O soluție de arsenit de potasiu (soluție Fowler) se administrează pe cale orală în conformitate cu prescripția combinată standard cu apă de mentă, 1-3 picături de 2-3 ori pe zi, crescând doza la 5-15 picături. Contraindicațiile sunt aceleași ca și pentru arsenatul de sodiu; Recent, această soluție este folosită mai rar.

Anhidrida arsenicului cu psoriazis se administrează pe cale orală sub formă de pastile într-o doză de 0,005, începând cu o pilulă de 3 ori pe zi și adăugând o pilulă la fiecare 3-4 zile până la o cantitate zilnică de 10 pilule. Pentru un curs cu o bună tolerabilitate, luați până la 400 de pastile.

Droguri, metabolismul lipidic corect

Recomandat în tratamentul psoriazisului, pe baza ideii lui ca o boală asociată cu metabolismul lipidic afectat.

Methionina este printre aminoacizii esențiali necesari pentru a menține creșterea echilibrului organismului și a azotului în acesta. Ea are un efect lipotropic (elimină excesul de grăsime din ficat). Are un miros neplăcut, dă anumite complicații (greață, vărsături).

Cisteina este un aminoacid care poate fi sintetizat în organism folosind metionină. Este introdus în organism prin electroforeză.

Lecitina se găsește în țesuturile și organele animalelor și este utilizată pentru epuizarea nervului, nevroză, pierderea puterii, anemie. În scopuri medicale, este obținut din creierul bovinelor.

Lipocaină, o substanță lipotropică pancreatică, este considerată ca fiind al doilea (după insulină) hormon al pancreasului. Este recomandat pentru utilizarea în psoriazis în combinație cu alți agenți care corectează metabolismul (metionina sau alimentele care conțin factorul lipotropic: brânza de vaci, fulgi de ovăz etc.).

În cazul tulburărilor metabolismului lipidic, a fost studiată eficacitatea Prodectin, Lipocerebrin, Miscleronone, Essentiale.

Prodectina (Paramidina) uneori cauzează cefalee, greață, reacții alergice, care necesită întreruperea tratamentului.

Lipocerebina este produsă din creierul unei bovine de sacrificare, conține fosfolipide ale țesutului cerebral; contraindicat în hipertensiunea arterială.

Miscleronona este utilizată pentru corectarea hiperlipoproteidemiei; produce uneori tulburări digestive, dureri de cap, erupții cutanate etc. contraindicat în încălcările ficatului și rinichilor, în timpul sarcinii și al copiilor.

Glyciram normalizează metabolismul lipidic, are un efect stimulant asupra glandelor suprarenale, are efecte anti-alergice și antiinflamatorii. Cursul de tratament de la 0,5 la 6 luni. Contraindicat în leziunile organice ale inimii, încălcări ale ficatului și rinichilor.

Lipostabil conține un complex de vitamine, acizi grași nesaturați, teofilină etc. (un preparat complex, cum ar fi Essentiale). Are colesterol și alte acțiuni.

Vitamine pentru psoriazis: cum să luați

Preparatele medicamentoase din diferite grupuri farmacologice sunt implicate în tratamentul eficient al psoriazisului, oferind o abordare cuprinzătoare a problemei de sănătate emergente. Alegerea medicamentelor este efectuată individual de către medicul curant, asigurând în mod necesar terapie intensivă cu vitamine. Vitaminele pentru psoriazis nu numai că întăresc imunitatea slăbită, ci și reduc numărul de atacuri, prelungește perioada de remisiune. Celulele afectate ale pielii sunt restaurate productiv, iar reacția alergică este mai puțin pronunțată.

Ce este psoriazisul?

Această boală de natură alergică este deosebit de frecventă în dermatologia modernă, nu are limită de vârstă. Psoriazisul este starea patologică a dermei, atunci când procesele naturale de diferențiere și diviziune celulară sunt perturbate. Această formă de dermatoză este predispusă la curs cronic, are o origine autoimună. Pe piele apar mai întâi erupții caracteristice, care în cele din urmă se transformă în plăci cu limite clare. Fiecare exacerbare este completată de senzația de mâncărime, descuamarea stratului superior al epidermei.

Ce vitamine sunt necesare pentru psoriazis

Consumul zilnic de complexe multivitamine este necesar pentru reînnoirea pielii. Este important să se înțeleagă faptul că o supraestimare sistematică a dozei nu va accelera efectul terapeutic general, ci va agrava doar starea pacientului, provocând hipervitaminoză. Atunci când alegeți vitamine pentru bolile de piele, este important să luați în considerare vârsta, sensibilitatea corpului, interacțiunea medicamentului și efectul final. Pentru un rezultat accelerat, este de dorit să se introducă medicamente sub formă de injecții intramusculare, cu o abordare planificată și prevenire, este mai bine să se utilizeze capsule, tablete.

Ce vitamine să bea

Dacă se utilizează pentru tratarea complexelor de vitamine, este important să se determine forma de eliberare. Mai des, pacienții aleg capsule și tablete care ar trebui luate pe cale orală. Clasificarea reprezentanților grupului farmacologic specific prevede compuși solubili în apă și solubili în grasimi. În primul caz, vorbim despre acidul ascorbic și acidul folic, reprezentanți ai grupului B (coenzima), pe care doctorii preferă să i se administreze intravenos și intramuscular. Acestea sunt medicamentele Cocarboxilase, nicotinamida.

Consumul de vitamine solubili în grăsimi este mai bun sub formă de comprimate, de exemplu, poate fi lecitină, retinol, calciferol, tocoferol. Mai jos sunt prezentate complexele destinate pacienților pentru utilizare zilnică în interior. Eficacitatea lor este fără îndoială, dar doza trebuie determinată individual de către medicul curant. Baza de grăsime are:

 1. Undevit. Complexul unic conține A, B, C, E, normalizează procesele metabolice la nivel celular, reduce semnificativ simptomele, facilitează starea pacientului.
 2. Revit. Un astfel de complex conține A, E, C și este recomandat să-l utilizați în stadiul progresiv de recădere pentru a ameliora simptomele neplăcute și pentru a restabili derma delicată.
 3. Dekamevit. Compoziția complexului multivitaminic conține acid nicotinic și folic, reprezentanții grupului C, A, B. Focarea erupțiilor cutanate este redusă considerabil, devine mai puțin pronunțată, iar stratul superior al epidermei se vindecă rapid.

Ce vitamine să prindă

Compușii solubili în apă sunt cel mai bine administrați intravenos și intramuscular pentru a accelera pătrunderea nutrienților în circulația sistemică. Efectul medicamentelor de această formă de eliberare este rapid și se observă îmbunătățiri ale bunăstării generale după prima procedură. Vitaminele cu bolnavi de psoriazis pot fi cu alte medicamente, dar mai întâi discutați despre problema interacțiunilor medicamentoase cu medicul dumneavoastră.

Atunci când există o încălcare a proceselor metabolice ale celulelor pielii, medicii prescriu următorii compuși organici, care sunt neapărat incluși în compoziția a numeroase complexe multivitamine:

Acid folic în psoriazis

Acest compus asigură sinteza aminoacizilor, formează proteine, ca un material de construcție valoros al celulelor. Datorită efectului său, are loc un proces accelerat de regenerare a suprafețelor pielii deteriorate, iar structura dermei se schimbă. Pentru psoriazis, acidul folic este un tratament auxiliar, doza zilnică admisă este de 2-5 mg pe zi și numai medicul care îl urmează poate să o corecteze dacă este indicat.

Când această formă de dermatoză se dezvoltă, o astfel de prescripție este de neînlocuit, cu toate acestea, efectul terapeutic se observă numai sub influența radiației ultraviolete. Vitamina D în psoriazis poate face parte din multe unguente și creme, este o parte integrantă a terapiei medicamentoase pentru reglarea rapidă a metabolismului afectat, eliminarea și prevenirea keratinizării celulelor. Conținut în medicamente, cum ar fi Dayvonex și Dayvobet cremă. Înainte de a le cumpăra, trebuie să vă familiarizați cu contraindicațiile, reacțiile adverse potențiale.

Gluconat de calciu

Pentru vindecarea corpului și prelungirea perioadei de remisie, medicii recomandă gluconat de calciu pentru psoriazis, care are un efect benefic asupra stării pielii. Este prescris pentru toate tipurile de dermatită. Ingredientele active sunt dioxidul de siliciu și calciul, care au proprietăți antiinflamatorii și antihistaminice. Cu manifestări dispeptice și intoleranță la ingrediente active, medicamentul este contraindicat. În alte cazuri, doza zilnică variază de la 2 la 6 comprimate.

Acid nicotinic

Cu leziuni extinse ale pielii și formarea de plăci este necesar să se ia vitamina PP. Acidul nicotinic în psoriazis reduce colesterolul și cantitatea de trigliceride, stimulează metabolismul lipidic, dilată vasele de sânge. Medicamentul intră în sânge, stimulează sinteza celulară pentru a elimina simptomele dermatozelor. Nu este exclusă utilizarea pilulelor în interiorul sau injectarea intramusculară, care împiedică apariția recidivelor.

Continuând studiul vitaminelor benefice pentru psoriazis, atenția trebuie acordată tocoferolului, care, fiind un antioxidant natural, contribuie la activarea proceselor metabolice, elimină radicalii liberi din dermă, participă la sinteza ADN. Vitamina E în psoriazis este cel mai bine combinată cu retinolul, deoarece calitatea tratamentului în complex se îmbunătățește. Acestea pot fi pastile, fotografii sau ulei.

Vitamine din grupa B

Tiamina normalizează metabolismul carbohidraților, lipidelor și grăsimilor; Riboflavina restabilește celulele afectate, participă la reacții oxidative. Pyridoxina elimină colesterolul dăunător, cianocobalamina (B12) are un efect sedativ cu simptome de mâncărime, insomnie în timpul unui atac. B vitaminele cu psoriazis sunt solubile în apă, prin urmare, mai adesea intră în organism atunci când efectuează injecții subcutanate.

Este un compus solubil în grăsimi care controlează producția de sebum și previne keratinizarea celulelor în stadiul recurent. Vitamina A în psoriazis menține cheratina la nivel celular și vine sub formă de picături de ulei pentru administrare orală. Doza zilnică a medicamentului este de 25 până la 50 mg și depinde de specificul procesului patologic. Medicii nu exclud o contraindicație medicală, riscul de efecte secundare. Cu toate acestea, vitaminele pentru psoriazis sunt vitale.

Informațiile prezentate în articol sunt doar pentru scopuri informative. Materialele pentru articol nu necesită auto-tratare. Doar un medic calificat poate diagnostica și recomanda tratamentul pe baza caracteristicilor individuale ale unui anumit pacient.

Vitamine eficiente pentru psoriazis

Tratamentul psoriazisului se efectuează într-un complex. Medicamentele prescrise sunt menite să normalizeze activitatea sistemului metabolic și imunitar, încetinind procesul accelerat de divizare a celulelor epiteliale. În plus față de citostatice, enterosorbente, antihistaminice și sedative, pacienților li se prescrie, de asemenea, terapie cu vitamine.

Vitaminele pentru psoriazis sunt o parte necesară a terapiei, deoarece ele au un efect pozitiv asupra imunității și vitalității pacienților. Nu complexe de multivitamine farmacie aduce beneficii, ci o combinație strict definită de substanțe bioactive.

Pentru fiecare pacient, un dermatolog dezvoltă un regim individual. Plecând de la acesta, cel mai bun caz, va face tratamentul inutil și, în cel mai rău caz, va cauza intoxicație și o altă agravare a procesului.

Principalele grupe de vitamine în tratamentul psoriazisului

Majoritatea substanțelor active intră în organism din exterior, dar unele sunt sintetizate intracelular (în cantități insuficiente). Ce vitamine să bea pentru psoriazis, dermatologul decide, evaluând starea pacientului.

Toți compușii biologic activi utilizați pentru tratamentul dermatozelor sunt împărțiți în două categorii: solubil în grăsimi și solubil în apă.

Grasimi vitamine solubile

Această categorie include vitaminele A, E și D. Aceasta include, de asemenea, lecitina - un complex de fosfolipide, restabilind funcția de detoxifiere a ficatului și normalizarea metabolismului grăsimilor. După cum se poate observa din numele grupului, pentru ca substanțele din acesta să fie absorbite de organism, acestea trebuie mai întâi dizolvate într-un mediu care conține grăsimi.

Preparatele pe bază de vitamine sunt administrate de către pacienți în principal pe cale orală (prin gură), după care sunt absorbite în intestinul subțire.

Particularitatea compușilor solubili în grăsimi este că ele sunt depuse (acumulate) în ficat și țesutul subcutanat. Îndepărtarea lor din organism este lentă, ducând la posibile supradoze și intoxicații.

Vitamina A (retinol)

Substanța este implicată în sinteza lipidelor și proteinelor, vindecă pielea și membranele mucoase. O deficiență a retinolului duce la unghiile fragile, la căderea părului, la uscăciune și la înghițirea pielii.

Medicamentul este produs sub diferite forme: soluție de ulei, tablete, soluție pentru injecții intramusculare. Medicul poate prescrie, de asemenea, retinoizi (analogi sintetici ai retinolului) din a doua generație - Acitretin, Etretinat. Aceste instrumente reduc inflamația, sporesc activitatea sistemului imunitar, încetinesc procesul de creștere a scalelor.

Soluția de ulei (acetat de retinol sau palmitat) este adesea prescrisă în picături, care trebuie luate după mese. Sub formă de tablete produse Tagazon. Injectiile cu retinol prescrise limitate. La injectarea intramusculară, la locul injectării apar infiltrații de durere și țesuturi. Nu se efectuează perfuzii intravenoase de compuși solubili în grăsimi.

Aportul necontrolat al medicamentului este inacceptabil. Retinoidele tind să se acumuleze în țesuturi. Excesul lor poate provoca inflamația corneei, dezvoltarea osteoporozei, hepatocholecistitei, pancreatitei.

Vitamina E (tocoferol)

Antioxidant natural. Acționează metabolismul, este implicat în sinteza ADN, îndepărtează produsele de oxidare. Vitamina E este deosebit de eficientă în combinație cu retinolul, deoarece o substanță sporește acțiunea alteia.

În psoriazis, Aevit este, de obicei, evacuat în capsule. Acest medicament este bine absorbit în tractul gastro-intestinal și intră în toate țesuturile, asigurând un efect imunostimulator și anti-sclerotic.

Complexul Vitrum este adesea prescris. Structura sa include toate vitaminele utilizate pentru a reduce simptomele dermatozelor.

Vitamina D (calciferol)

Reduce inflamația pe piele, reglează metabolismul și întărește țesutul osos. Vitamina D pentru psoriazis este recomandată sub formă de unguente sau tablete.

Rezultate bune au fost observate atunci când se utilizează unguentul Calcipotriol (Psorkutan). Componenta sa principală este colecalciferolul (vitamina D3). Instrumentul cu aceeași eficiență suspendă inflamația pe piele și pe scalp.

Calcipotriolul are un efect direct asupra nivelului de proliferare a celulelor (creștere), normalizează procesele metabolice și reduce cantitatea de carbohidrați din piele.

Unguent este utilizat în cazul în care leziunile nu depășesc 40% din suprafața totală a corpului. Medicamentul în dozele recomandate este tolerat fără complicații. Este recomandat pentru utilizare pe termen lung.

Ergocalciferolul (vitamina D2) este prescris sub formă de tablete. În plus față de cursul terapiei, se pot prescrie capsule de ulei de pește.

Contraindicațiile la tratamentul psoriazisului cu vitamina D sunt:

 • Boli ale tractului digestiv.
 • Tuberculoza.
 • Tulburări cardiovasculare.

Fără întârziere, trebuie să informați medicul dumneavoastră dacă următoarele fenomene sunt observate în timpul tratamentului cu calciferol:

 • Oboseală, stare proastă.
 • Dispepsia sau, dimpotrivă, constipație.
 • Greață, pierderea apetitului.
 • Sete mare, gură uscată.

Acestea sunt semne de hipervitaminoză. Supradozajul cu medicamente poate provoca tulburări mai grave: crampe musculare, cardiopatie, salturi în tensiunea arterială, tulburări ale glandelor paratiroide.

Compus asemănător vitaminei. Acesta aparține grupului de substanțe fosfolipide care fac parte din structura celulară. Lecitina reglează metabolismul carbohidraților și a grăsimilor, are un efect pozitiv asupra sistemului nervos. Recepția înseamnă reducerea numărului de plăci.

Dr. Pagano, dezvoltatorul unei diete eficiente antipsoriazice, insistă asupra adăugării lecitinei la alimente pentru a ajusta echilibrul alcalin în celule.

Vitamine solubile în apă

În cazul psoriazisului, sunt prescrise acidul ascorbic și opt tipuri de vitamine din grupa B. Acestea nu afectează direct plăcile, dar reglează procesele metabolice în toate sistemele și țesuturile corpului. Facilitează cursul psoriazisului.

Substanța bioactivă stimulează procesele oxidative, accelerează producerea de proteine ​​fibrilare, este implicată în sinteza hormonilor. Rutinul (vitamina P) are un efect similar. În psoriazis, este prescris Askorutin, în care ambele medicamente sunt combinate.

Pentru a compensa deficiența vitaminelor solubile în apă în țesuturi, dermatologii sfătuiesc să introducă în dietă anumite alimente, precum și sucuri de fructe și legume.

Vitamine din grupa B

Mulți pacienți sunt interesați de vitaminele pe care le injectează cu psoriazis. Cele mai multe dintre ele sunt solubile în apă, deoarece injecțiile lor sunt mai ușor transferate și substanța injectată este absorbită mai repede.

 • B1 (tiamina) se administrează ca injecții de cocarboxilază (un derivat sintetic de tiamină). Vitamina B1 reglează echilibrul apă-sare, activitatea sistemului nervos central, a creierului și a glandelor suprarenale. După un curs de tratament (10-15 injecții), apare o erupție cutanată inversă.
 • B2 (riboflavină). Controlează diviziunea celulară, este implicată în procesele de oxidare și de reducere a celulelor. Împingeți-l în fiecare zi, 2 ml pe zi. Un total de 10-15 injecții intramusculare sunt prescrise pentru curs. Aceasta este cea mai eficientă vitamină pentru psoriazisul capului. Doctorii înșiși numesc B2 vitamina anti-seboreică.
 • B5 (pantotenat de calciu). Accelerează vindecarea pielii. Cursul de tratament este lung. Injecțiile sunt prescrise pentru o perioadă de până la două până la trei luni.
 • B6 (piridoxină). Adesea folosit în combinație cu tiamină și cianocobalamină. B6 elimină colesterolul din celule, este implicat în sinteza aminoacizilor. Terapia este prescrisă sub formă de injecții timp de până la patru săptămâni.
 • B9 (acid folic). Nevoia zilnică de vitamine este de 0,2 g. O jumătate este sintetizată de organismul propriu, al doilea poate fi obținut din pâine, cereale, legume și nuci. Un compus bioactiv este implicat în toate procesele vitale - formarea sângelui, diviziunea celulară, sinteza aminoacizilor, excreția deșeurilor. La pacienții cu psoriazis, cantitatea de acid folic din celule este redusă. Medicamentul este prescris în combinație cu vitaminele C și B12.
 • B12 (cianocobalamină). Este util pentru munca sistemului nervos central și a ficatului, tratează anemia. Este prescris pentru psoriazis progresiv, în timpul perioadei de răspândire a erupțiilor cutanate. Injectați vitamina intramuscular.
 • B13 (acid orotic). Sintetizează acizi nucleici, afectând astfel creșterea organismelor vii. Reduce nivelurile totale de lipide și colesterol din celule. Este prescris de dermatologi tocmai datorită capacității de a normaliza metabolismul acidului nucleic în organism.
 • B15 (pangamat de calciu). Medicamentul se administrează pe cale orală sub formă de tablete. Acidul pangamic este eficient în cele mai severe forme de psoriazis - eritrodermie și artropatie. Terapia cu B12 elimină bine manifestările dureroase pe piele și articulații, reduce sensibilitatea celulelor la compușii chimici. Contraindicat în hipertensiune arterială și glaucom.

Multivitamine pentru psoriazis

Atunci când cursul psoriazisului este șters, dermatologii prescriu adesea complexe de vitamine. Spuneți despre cele mai frecvente dintre ele.

Dekamevit. Ca parte a mijloacelor - rutozid, acid folic și nicotinic, metionină, retinol, riboflavină. Medicamentul reduce erupțiile cutanate psoriazice, favorizează vindecarea pielii.

Revit. Pacienții cu psoriazis, care întreabă ce vitamine trebuie să ia, sunt foarte surprinși când medicul le prescrie Revit. Și, deși acest complex există încă din perioada sovietică, compoziția sa este încă recunoscută ca cea mai optimă. De asemenea, ajută la dermatoză, în principal datorită efectului de fortificare.

Revit nu este deloc inofensiv, are multe contraindicații.

Picături galbene nu pot fi luate în următoarele patologii:

 • Sarcoidoza.
 • Glomerulonefrită, nefrolitiază.
 • Pancreatită cronică.
 • Diabetul zaharat.
 • Hypervitaminoza A.
 • Intoleranță la fructoză.

Complexul este, de asemenea, contraindicat la copiii de până la trei ani.

Undevit. Medicamentul conține un număr de compuși care sunt benefice pentru piele. Dintre acestea, pot fi observate riboflavina, retinolul, tocoferolul.

Omega-3 complex. Structura medicamentului include vitamine solubile în grăsimi și ulei de pește. Recepția capsulelor se efectuează în conformitate cu schema, deoarece componentele sale tind să se acumuleze în țesuturi.

Vitamine pe bază de unguente și creme

În funcție de compoziția unguentului sunt împărțite în hormonale și non-hormonale.

Mijloacele bazate pe vitamine sunt non-hormonale, nu au efecte secundare grave și nu schimbă nivelul hormonilor din organism.

Acestea includ:

 1. Aekol. Crema conține retinol, tocoferol, beta-caroten. Aekol are un efect metabolic și de vindecare a rănilor, normalizează procesele de nutriție celulară.
 2. Videstim. Principala componentă activă a unguentului este retinolul. Instrumentul este prescris pentru a înmuia pielea.
 3. Florent. Unguent bazat pe extract de conifere. Conține vitaminele A, B, C. E, are proprietăți regenerabile, antiinflamatoare, antimicrobiene.
 4. Balsamul Celandine. Îndepărtează mâncărimea, inflamația, vindecă rănile, are proprietăți antiseptice. Balsamul conține acid ascorbic, retinol, acizi organici.

Care vitamine și în care forma dozei necesită pacientul, medicul decide. De asemenea, el selectează doza, astfel încât cantitatea totală de substanțe active, inclusiv cele din alimente, să nu depășească norma zilnică.

Combinațiile de vitamine propuse de un specialist schimbă reacțiile biochimice din celule, astfel încât acestea trebuie luate strict în conformitate cu schema. Doar în acest caz, corpul își activează toate forțele pentru a lupta împotriva bolii.

Psoriazis - cum să scapi de o boală autoimună fatală?

Judecând prin faptul că citiți aceste linii acum - victoria în lupta împotriva psoriazisului nu este de partea dumneavoastră.

Și te-ai gândit deja la tratamente cardinale? Este ușor de înțeles, deoarece psoriazisul poate progresa, rezultând o erupție care acoperă 70-80% din suprafața corporală. Ceea ce duce la forma cronică.

Blistere vezicale roșii pe piele, mâncărime, tocuri crăpate, peeling al pielii. Toate aceste simptome vă sunt cunoscute în primul rând. Dar poate că este mai corect să nu tratezi efectul, dar cauza? Am găsit un interviu interesant cu un dermatolog din Centrul de Dermatologie din Rusia. Citiți interviul >>

Ce să consumați vitamine pentru psoriazis:

Psoriazisul este o boală autoimună recurentă cauzată de diviziunea necorespunzătoare a celulelor pielii. Patologia se dezvoltă sub influența diverșilor factori, inclusiv datorită tulburărilor metabolice. Pentru a obține o remisiune, este necesar să se utilizeze nu numai preparate imunostimulatoare și hormonale, ci și să se bea vitamine pentru psoriazis.

Principalele grupe de vitamine în tratamentul psoriazisului

Alegerea unui complex adecvat rămâne pentru medic, el determină, de asemenea, dozajul zilnic și durata cursului. În același timp, este important să nu permiteți un exces de substanțe utile în organism, deoarece multe dintre ele provin din alimente. Plecarea din sistem face ca tratamentul să fie inutil sau duce la agravare.

Nu toate vitaminele sunt potrivite pentru suprimarea proliferării (procesul de reînnoire accelerată a celulelor pielii). Din acest motiv, este imposibil să luați în mod independent PVK din farmacie. Doar medicul știe ce medicamente salvează de exacerbările de lipsă de scalabilitate. Pacientul trebuie să le ia strict pentru scop.

Mijloacele care pot îmbunătăți starea de psoriazis sunt împărțite în două grupuri:

 1. Acizi solubili în apă - ascorbic și folic și vitamine din clasa B. Acestea nu sunt administrate oral, ci injectate sub formă de injecții intravenoase sau intramusculare.
 2. Grăsimi solubile - lecitină, retinol, antioxidant E și vitamina D la psoriazis, medicii prescriu sub formă de capsule și tablete, deoarece injecțiile cu astfel de substanțe sunt transferate dureros și conduc la infiltrarea țesuturilor.

Să vedem ce vitamine pentru psoriazis, medicii consideră cel mai eficient și cât de semnificativă pot fi beneficiile lor în lupta împotriva bolilor dermatologice.

Grasimi vitamine solubile

Deficitul de vitamina A (retinol) afectează starea pielii. Integrările devin uscate și scalabile, părul devine mai subțire și cade, procesul de keratosinteză încetinește. În tratamentul psoriazisului, această substanță este inclusă pentru a stimula producerea de keratină, a accelera procesele locale și a îmbunătăți metabolismul proteinelor și grăsimilor.

Vitamina A pură se găsește în soluții, tablete și ulei. Componentele sale derivate retinoizi încetinesc proliferarea și contribuie la întărirea sistemului imunitar. Formele solide sunt reprezentate de preparatele de Retinol Acetate, Tagazon și Citrin. Complexul Aevit prezintă un efect bun - constă în vitaminele A și E. Antioxidantul activează metabolismul, protejează celulele de oxizi și îmbunătățește respirația tisulară.

Calciferol (Vit.D.) asigură restaurarea pielii, reglează reacțiile de metabolizare a calciului și fosforului, ajută la reducerea frecvenței formării plăcilor psoriazice și a lacurilor de parafină. Comprimatele de calciferol se bazează pe vitamina D2, unguente antipsoriazice și cremă conțin Vit. D3 sau calcipotriol (fondurile externe au același nume).

Lecitina din compusul fosfolipidic în psoriazisul netezește plăcile, mărește plasticitatea membranelor celulare și stabilizează procesele metabolice din interiorul particulelor afectate ale structurii epidermice. Lecitina îmbunătățește absorbția altor substanțe solubile în grăsimi luate și susține eficiența ficatului, care suferă de deprivare scalabilă din cauza utilizării regulate a medicamentelor.

Vitamine solubile în apă

Să descriem pe scurt ce vitamine solubile în apă pentru psoriazis sunt de obicei prescrise de dermatologi:

 • Acid ascorbic. Accelerează producția de colagen, consolidează capilarele și corectează reacțiile redox în direcția corectă. Ajută glandele suprarenale să producă propriile hormoni. Pentru tratamentul psoriazisului, medicii prescriu comprimatele Ascorutin, care conțin două vitamine similare - C și P.
 • Acid folic Intareste sistemul imunitar, imbunatateste sinteza si activitatea celulelor rosii din sange. Pentru a spori eficiența unei substanțe, se recomandă administrarea împreună cu ascorbic și vitamina B12.
 • Cyanocobalamina (B12). Este cunoscut ca un agent antianemic și participant activ la producerea nucleinelor și aminoacizilor și un regulator al diferitelor căi metabolice. Îmbunătățește starea sistemului nervos central și funcționalitatea ficatului. Injecțiile pentru psoriazis sunt introduse într-o cursă de o zi de 1 lună.
 • Pangamat de calciu (vitamina B15). Saturate țesuturile cu oxigen, direcționează metabolismul grăsimilor în direcția corectă, psoriazisul reduce sensibilitatea scalpului la efectele iritanților, care sunt conținute în vopsele și șampoane. Tabletele cu pangamate au proprietăți antiinflamatoare puternice. Ei susțin activitatea ficatului și ajută organismul să creeze rezerve de energie în mușchi.
 • Pantotenat de calciu (B5). Normalizează procesele redox, care, dacă fluxul nu este corect, promovează proliferarea.
 • Piridoxină (B6). Afișează colesterolul dăunător și depanează metabolismul grăsimilor.
 • Acid orotic (B13). Întărește legăturile de molecule de proteine. Tabletele cu orotat de potasiu prescrise timp de 1 lună.

Multivitamine pentru psoriazis

În terapia complexă a psoriazisului ar trebui să existe un loc nu numai pentru vitaminele singulare, ci și pentru multi-mijloace. Pacienții la recomandarea unui medic pot lua PKC "Undevit", "Revit", "Dekamevit".

Acestea se bazează pe acid ascorbic, retinol, tocoferol, nicotinamidă și mai multe vitamine B. Rutozidul este, de asemenea, prezent. Multivitaminele sunt contraindicate în boala ulcerului peptic al tractului digestiv, disfuncții hepatice severe și intoleranță individuală la orice substanță din compoziție.

Formula Revita este reprezentată de vitaminele C, A, B2, B1. Medicamentul intareste organismul, suprima rapid simptomele acute ale psoriazisului, iar Revit normalizeaza metabolismul protein-carbohidrati. Se iau după mese de 2 ori pe zi, cu o doză de 1-3 tablete (cantitatea de vitamine depinde de vârsta pacientului și stadiul bolii).

Există multe contraindicații pentru Revita:

 1. Sarcoidoza.
 2. Copii sub 3 ani.
 3. Diabetul zaharat.
 4. Intoleranță la fructoză.
 5. Pancreatită cronică.
 6. Hipervitaminoza retinolului.
 7. Insuficiență renală.
 8. Hipersensibilitate la ingrediente cu mai multe ingrediente.

Efectele secundare ale Revita includ tulburări intestinale, aritmie și crăparea pielii.

Structura lui Dekamevita conține vitamine care ajută la eliminarea plăcilor și leziunilor inflamate, accelerează producția de hormoni și stabilizează procesele metabolice. Acestea sunt metionina, retinolul, acidul folic, clorhidratul de piridoxină, riboflavina, etc.

Consumul Dekamevit cu psoriazis trebuie să fie de 3-4 săptămâni în cantitate de 1 comprimat pe zi. Medicamentul este bine absorbit după o masă. Reacțiile adverse apar ca simptome de urticarie, umflarea țesutului pielii și dermatită alergică. Dacă este cazul, medicamentul este anulat.

Atunci când cursul psoriazisului este șters, complexul Omega-3 poate fi prescris de un medic. Formula acestui medicament fortificat se bazează pe ulei natural de pește și vitamine din clasa de grăsimi solubile. Pentru ca componentele să fie distribuite armonios în țesuturile organice și să nu dăuneze, capsulele trebuie luate strict conform schemei.

În timpul perioadei de anulare a preparatelor glucocorticoizilor, un dermatolog poate prescrie Zincteral. Agentul îmbogățit cu sulfat de zinc compensează deficiența acestuia, suprimă procesul inflamator și exudarea. Picturile de lichen datorită efectelor lui Zinctera dispar mai repede.

Vitamine pe bază de unguente și creme

Compoziția unguentelor pentru psoriazis sunt clasificate ca hormonale și non-hormonale. Dacă se bazează pe vitamine, acestea se clasifică în al doilea grup. Astfel de medicamente nu cresc concentrația hormonilor proprii ai organismului și nu provoacă manifestarea reacțiilor adverse grave.

Lista remediilor externe pentru psoriazisul cu vitamine:

 • Videstim. Componenta de lucru a unguentului este retinolul. Medicamentul este necesar pentru a înmuia tenul dur dur.
 • Aekol. Este o cremă cu tocoferol și beta-caroten. Cu lichenul scalos, asigură hrănirea țesuturilor, promovează vindecarea leziunilor afectate și îmbunătățește metabolismul.
 • Celandine. În cazul în care crema, unguentele sau balsamurile conțin celandină și acizi organici și vitaminele A și C, cu psoriazis, acest lucru va ajuta la eliminarea mâncării, vindecarea rapidă și dezinfectarea suprafețelor crăpate uscate.

Medicul poate combina aceste sau alte medicamente fortificate, concentrându-se asupra stării de psoriazis a pacientului și răspunsurilor la testele clinice. Deoarece vitaminele tind să schimbe procesele biochimice ale organismului la nivel celular, este interzisă utilizarea acestora fără cunoștința medicului. Și nu contează dacă este oral, este o soluție injectabilă sau o cremă cu vitamina D.

Alimente cu vitamine pentru psoriazis

Pentru prevenirea psoriazisului și dezvoltarea altor boli grave în dieta fiecărei persoane trebuie să fie alimente fortificate. Vitamina A este scoasă din unt, piper și ficat. Un tocoferol antioxidant util, este vitamina E in cantitati suficiente se gaseste in ceapa verde, ulei vegetal, castraveti, toate tipurile de nuci si fructe de padure.

Calciu, corpul uman poate obține de la alimentele lactate. De asemenea, vitamina D este bine produsă sub influența soarelui. În caz de boală, această substanță are grijă de întărirea aparatului osoasă.

Astfel, pentru a învinge psoriazisul, este necesar să începeți tratamentul în timp util, să utilizați numai alimente sănătoase vitaminizate și să vă protejați de acele aspecte ale vieții care dăunează organismului.

Cine va spune despre metionină?

Cine va spune despre metionină?

2 comentarii

Vreau să verific un studiu

Tipii ăștia...
Metionina este un aminoacid esențial care este esențial pentru viață. Corpul nostru nu este capabil să producă și să o primească numai cu alimente. Corpul folosește metionina pentru a sintetiza proteine ​​și alți aminoacizi, care, printre altele, ajută la scăderea depozitelor de grăsimi, sunt implicați în metabolismul carbohidraților și în menținerea funcțiilor sistemului imunitar.

cerere
Metionina este utilizată în medicină ca parte a terapiei de întreținere și corecție pentru o varietate de diagnostice, de la alcoolism la cancerul de colon. Cu toate acestea, în alimentația sportivă, este cel mai adesea folosit ca mijloc de a pierde în greutate.

Deși metionina însăși nu are un efect de ardere a grăsimilor, este necesară producția de colină, care împiedică acumularea de grăsimi în ficat și în sistemul vascular. Astfel, reduce efectele adverse ale utilizării unor alte medicamente care ard grăsimi și ajută la menținerea sănătății în timp ce își pierde în greutate.
Fotografii de ambalaj cu metionină

În plus, metionina ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge, care ajută la depășirea supraîncărcării și, prin urmare, pierde în greutate. De asemenea, vă permite să consumați mai eficient alimentele din alimente.

Nu în ultimul rând, popularitatea metioninei în alimentația sportivă este asociată cu producerea de creatină și am-adenosilmethionină (sau SAM-e). Aceste substanțe pot îmbunătăți performanța atletică și pot face ca formarea pentru creșterea numărului de mușchi în raport cu grăsimea să fie mai eficientă.

surse
Metionina se găsește în carne, pește, produse lactate, linte, leguminoase etc. Utilizați-l ca supliment este numai dacă nu aveți suficient de ea din alimente. În caz contrar, există o șansă de a depăși concentrația sigură a acestei substanțe în dietă, ceea ce poate duce la consecințe foarte triste, deoarece excesul de metionină este la fel de periculos ca deficiența acesteia.

Efecte secundare și precauții:

Methionina este destul de sigură, dar numai dacă utilizarea sa survine sub supravegherea unui medic;
Nu vă acordați singuri metionina. Acest lucru poate fi dăunător, deoarece există riscul depășirii dozelor admise. Cantitățile excesive pot duce la consecințe grave, inclusiv leziuni cerebrale și deces. Methionina poate crește nivelul de homocisteină din sânge, care poate contribui la dezvoltarea bolilor grave ale sistemului cardiovascular. În plus, metionina este contraindicată în prezența anumitor tumori și poate duce la creșterea lor;
Nu există suficiente informații despre siguranța metioninei pentru femeile însărcinate și care alăptează, motiv pentru care merită să renunțați la utilizarea medicamentului în această perioadă;
Acidoza este o contraindicație serioasă atunci când se utilizează metionină. Medicamentul provoacă o creștere a acidității sângelui și nu poate fi utilizat în prezența acestui simptom;
Ateroscleroza. Există date care permit suspectarea relației de dezvoltare a aterosclerozei, în special cu un exces de metionină. În prezența aterosclerozei, merită refuzat medicamentul;
Methionina nu trebuie utilizată pentru ciroză sau alte afecțiuni hepatice;
Schizofrenie. În ciuda faptului că metionina este folosită cu succes pentru ameliorarea stării de sănătate a acestei boli, ea trebuie utilizată exclusiv sub supravegherea unui medic, deoarece dozele mari cauzează confuzie, dezorientare, agitație și alte simptome la pacienți;
Nu există date privind interacțiunea metioninei cu alte medicamente, motiv pentru care merită luate în considerare posibilele consecințe.
În ciuda faptului că metionina este un aminoacid indispensabil, nu trebuie să recurgeți la recepția sa independentă sub forma unui medicament. Prescrierea medicamentului și dozajul acestuia trebuie efectuate numai de către medic după examinarea adecvată. Cel mai adesea, consumul de metionină, pe lângă faptul că este conținut în alimente, este necesar de către persoanele care se află într-o dietă vegetariană sau ale căror dietă nu conține suficiente proteine.

Adăugați un comentariu Anulați răspunsul

Trebuie să fiți conectat (ă) pentru a posta un comentariu.

http://zdorovye-ptz.ru/drugoe/metionin-pri-psoriaze-jeffektivnost-i-dejstvie.html