logo

Totul despre păduchi și nits

Paduchii sunt cauza pediculozei (pediculoza - paduchi). Insectele trăiesc pe corpul oamenilor și al altor mamifere (ectoparazite) și se hrănesc cu sângele lor. Fiecare specie parazitează numai pe o anumită gazdă și nu se transferă la alții. Paduchii care traiesc pe animale nu merg la om. La contactul cu un pacient cu pediculoză, insectele se răspândesc rapid pe pielea persoanei în contact. În afara corpului, paraziții nu pot exista.

Paduchii contin constant oua. Ouăle cu cocon sunt numite nits. În timpul perioadei de viață, o femeie are, în medie, timp de a stabili aproximativ 140 de ouă. Nits nu sunt transmise de la persoană la persoană.

Când mușcăturile de pe corp arată zone de roșeață, însoțite de mâncărime severă. Zgârieturile sunt infectate cu microflora secundară. Diferite specii de familii de liceu trăiesc în diferite părți ale corpului: păducă (Pediculus humanus capitis) trăiește pe cap, corpul uman (Pediculus humanus corporis) trăiește pe haine, păduchi pubian (Pediculus humanus pubis, P. invaginalis) trăiesc pe pielea din zona pubiană. Pediculoza este adesea amestecată.

În Rusia, pediculoza bolii din 1987 este supusă înregistrării obligatorii.

Fig. 1. Păstorii sunt cunoscuți de omenire din cele mai vechi timpuri.

De unde vin păduchii

Principala cale de răspândire a păduchilor este contactul. Infecția cu păduchi se întâmplă atunci când oamenii se află în contact strâns, care se întâmplă adesea în grupurile de copii, în transportul public, la evenimente publice, când se folosesc pensule de păr, pălării, haine și lenjerie.

Condițiile sanitare și igienice adverse reprezintă un factor major în apariția păduchilor. Șoarecele de vestimentație este adesea un însoțitor al unor condiții nesanitare. Cu toate acestea, boala apare la persoanele curate. Erupțiile de pădure sunt înregistrate în mod continuu. Vârful bolii este observat în toamnă, când adulții și copiii se întorc din odihnă (tabere de pionieri, stațiuni).

Pediculoza din țara noastră este o problemă acută. Până la 35% din toate cazurile de boală sunt frecvente în rândul persoanelor cu vârste între 15 și 24 de ani. 27% dintre cazuri sunt copii sub vârsta de 14 ani. 16% dintre cazuri sunt adulți 35-60 de ani. Adesea, pediculoza afectează copiii din orfelinate, din școlile internat și din centrele de zi.

În vagabond, mai des, este înregistrată pediculoza, iar pubianul - printre tineri. Păduchi de pădure sunt transmise de la mamă.

Fig. 2. Infestarea cu păduchi apare atunci când oamenii și îmbrăcămintea intră în contact strâns.

Fig. 3. Insotitorul conditiilor de sanatate este intotdeauna pediculoza.

Cum arată păduchii? Microbiologia paraziților

În natură, există aproximativ 200 de specii de păduchi. Insectele care trăiesc pe corpul uman aparțin familiei Pediculid (Pediculidae), ordinul Pseudorhynchota. Fiecare specie parazitează numai pe o anumită gazdă și nu se transferă la alții. Spițele capului, pubicul și halatul de haine au o semnificație epidemiologică pentru o persoană.

Insectele sunt purtători ai unor boli infecțioase (tifos și febra recidivantă, febră de tranșee).

Paduchii se hrănesc cu sângele mamiferelor pe care le locuiesc. La un moment dat, un individ este aspirat până la 0,5 ml. sânge. Postarea timp de 1 până la 2 zile cauzează moartea insectelor.

Când suge sânge, păducii injectă saliva în piele. Saliva secretizată de glandele parazitare de fasole irită, ducând la focuri inflamatorii pe piele sub formă de infiltrate dense, însoțite de mâncărime, adesea foarte severe. Punctele de zgâriere sunt adesea infectate cu streptococi și stafilococi, care cauzează impetigo, foliculită și fierbe.

Fig. 4. La un moment dat, păduchii suge până la 0,5 ml. sânge. Masculii de paraziți - de 3 ori mai puțin.

Paduchii mor la temperaturi peste 45 ° C si sub 0 ° C Dacă temperatura ambiantă scade treptat și nu prea mult, insectele intră într-o stare de animație suspendată, în care pot rămâne câteva săptămâni fără hrană.

În pliurile de îmbrăcăminte și pe păr, în locuri cu cea mai mare creștere, păduchii au ouă. Ouăle din cocon sunt numite nits.

Fiecare specie de parazit este caracterizată nu numai de un habitat specific, ci și de intensitatea de stabilire a ouălor, frecvența de hrană, mărimea și longevitatea.

Paduchii pot fi examinati bine sub microscop. În plus față de insectele în sine, puteți vedea 6 picioare, cefalotorax, segmente corporale, abdomen și antene.

Fig. 5. În insectele foto sub microscop. Stânga - păduchi pubian, drept - cap.

Fig. 6. Capsulele capului și corpului au o formă alungită (fotografie pe stânga). În păduchii pubiani, corpul este scurtat, motiv pentru care acestea arată ca niște crabi (fotografie din dreapta).

Structura și nutriția paraziților

Organele orale de păduchi sunt capabile să străpungă pielea și să alăpteze sângele. Tubul moale din trunchi al parazitului este echipat cu ace de perforare, cu ajutorul cărora pielea este perforată. Proboscis pătrunde adânc în piele prin mișcări de rotație. Dinții de la capătul corolului se taie prin stratul corneum al epidermei. În zona stratului dermic, stiletto-urile proboscis flexibile caută vasele de sânge. Peretele vasului detectat este tăiat de dinți șofer și proboscis este introdus în vas.

Apoi, insecta continuă cu suflare, în care pompa faringiană se contractează de mai multe ori pe secundă. Bloodsucking durează câteva secunde. În acest timp, aproximativ 1 mg de sânge intră în stomacul femeii. Datorită producției de secreție anticoagulantă, sângele nu se coagulează. Pădurile de pădure apar doar în zonele sedentare ale corpului.

Ochii paraziți sunt adesea absenți sau seamănă cu două puncte negre. Orice organe orale nu au nevoie de ele. Antenele sunt scurte. Picioarele picioarelor sunt scurte, labele sunt de un singur segment, capetele din față se termină cu o gheară în formă de seceră, datorită căruia păianjenul este ținut ferm pe părul și corpul gazdei.

Fig. 7. În fotografie foaia capului sub microscop (vedere de sus).

Fig. 8. În păduchii de fotografie sub microscop.

Fig. 9. Capul parazitului este separat de piept. Taurul formează un monolit.

Fig. 10. Corpul de la vestibul pubian este scurtat (fotografia din stânga), în cap și rochie - alungită (fotografia din dreapta).

Fig. 11. Perechea frontală a labei de insecte se termină cu ghearele de seceră, datorită cărora ele sunt fixate ferm pe părul și corpul gazdei.

Fig. 12. Nu există nici un palpi în organele orale ale paraziților. Antenele sunt scurte.

Fig. 13. În fotografia din stânga sunt lizii în timpul alimentației. În fotografia din dreapta, parazitul suge sânge, provocându-i stomacul să se umfle.

Fig. 14. În fotografie sunt lise. După hrănire, insectele devin întunecate în culoare și devin asemănătoare cu albii de pat.

reproducere

Femelele fac ouă de 3 până la 6 ori pe zi. În medie, un adult trăiește aproximativ 46 de zile. În această perioadă, femela ocupă aproximativ 140 de ouă. În jurul ouului se formează un cocon care, datorită secreției lipicioase secretate de păduchi, este atașat și menținut mult timp pe păr. Oul și coconul sunt numite nits. Lungimea vârfurilor este de aproximativ 1 mm.

După 5 - 8 zile, larva (nimfa) părăsește nitile. Arată ca un parazit adult. Larva creste si se dezvolta de 14-16 zile. În acest timp, este molot de 3 ori. După cel de-al treilea molt, nimfa devine adult. Nimfii din prima perioadă se dezvoltă 5 zile, al doilea - 8 zile,

Ciclul de la stabilirea ouălor până la prima ouare de către următoarea generație variază de la 18 la 22 de zile. O temperatură de 32-33 ° C este ideală pentru reproducere. În condiții nefavorabile de mediu, reproducerea paraziților încetinește.

Fig. 15. În fotografie ciclul de reproducere a păduchilor de la ou la ou, care durează între 18 și 22 de zile.

Fig. 16. În fotografie transformarea unei nimfe într-un adult.

Ștechetă de cap

Capul și corpul sunt foarte asemănătoare în aspect. De multe ori se intersectează unul cu celălalt și generează descendenți, își schimbă "locul de reședință". Atât păduchele corporale cât și capul sunt considerate specii duble.

Pălăria de cap trăiește pe scalp, adesea în spatele capului, în templu, pe barbă și mustață la bărbați. Datorită structurii speciale a picioarelor, insecta este bine atașată la ciorchini de păr cu o secțiune transversală circulară.

Insectul are o formă alungită, lungimea acestuia este de 2-3 mm, lungimea corpului femeii este de 4 mm. Corpul parazitului este transparent sau are o culoare galben-gri. Pe părțile laterale există o pigmentare ascuțită.

Paduchii se ciocnesc. De la o persoană la alta, se târăsc prin prosoape, lenjerie de pat, piepteni etc. Acestea pot fi ridicate în vagonul de tren, pe plajă, în magazin și în piscină.

Liceul plasează ouă de 4-5 ori pe zi. Pe parcursul unei vieți, numărul de ouă plasate ajunge la 120 - 140. Maturarea ouălor durează între 7 și 10 zile. Cel mai adesea, ouăle sunt așezate în regiunea urechii și partea inferioară a occipitului.

Șoarecii de șoareci se hrănesc de 1-2 ori pe zi. După absorbția sângelui, burta insectelor devine purpurie. Volumul de sânge aspirat de femela la un moment dat este de aproximativ 0,7 ml. Masculii suge sânge de trei ori mai puțin. Fără mâncare, spița capului moare după două zile.

Speranța de viață a insectelor este de la 28 la 38 de zile.

Fig. 17. În fotografie, o foaie de cap (adult) și un nit.

Fig. 18. După absorbția sângelui, burta insectelor devine purpurie.

Publice păduchi

Datorită structurii speciale a labeilor, păduchii pubiani sunt atașați ferm la smocurile de păr cu o secțiune transversală triunghiulară. Insectele locuiesc în zona pubisului, perineului, scrotului, pliului perianal, rareori - la marginea creșterii părului pe cap, în axilă, genelor și sprâncenelor. Transmiterea păduchilor de la o persoană la alta se face pe cale sexuală și de contact.

Picul pubic are o lungime de 1 - 2 mm. Insectele de sex feminin sunt mai mari decât bărbații de o dată și jumătate. Parazitul are o burtă scurtă, cu rezultat că aspectul său seamănă cu un crab. Culoarea păduchilor pubiani este de culoare închisă. Paraziții se mișcă încet. Femelele stau până la 3 ouă pe zi. În toată viața, o femeie plasează aproximativ 30 de ouă.

Atașat de gura foliculilor la pielea umană, păduchii pubianii se hrănesc aproape continuu, astfel încât pacientul este în mod constant îngrijorat de mâncărime. Speranța de viață a insectelor este de la 21 la 28 de zile.

Fig. 19. În foaia foto pubică și nit.

Fig. 20. În fotografia habitatului păduchilor pubiani - regiunea pubiană (stânga) și genelor (dreapta).

Fig. 21. În pădurea fotografică pubiană în axilă.

Păduchi de pălărie

Pădușii de pădure sau păduchii, în ciuda inactivității lor, s-au răspândit rapid la persoanele care se află în contact. În special, adesea infectați cu paraziți în locuri unde locuiesc persoane fără adăpost, tabere de refugiați și diverse tipuri de adăposturi (corturi, corturi), șederea pe termen lung a copiilor în grădinițe și școli, transport public, băi publice și saune, excursii de drumeție, hoteluri ieftine și tabere pentru copii.

Paraziți trăiesc și pun ouă în pliuri și zona cusăturii pe haine și lenjerie, pe haine - cel mai adesea în zona centurii, manecile și manșetele gulerului.

Scutul corpului este mai mare decât cel din cap, are un abdomen alungit și o culoare gri uniformă. Persoanele adulte au o lungime de 3-5 mm.

Păduchi de pădure se mănâncă de 2-3 ori pe zi. Pentru insectele alimentare se târăsc pe piele, cel mai adesea regiunea lombară și gâtul. Depunerea ouălor are loc de 6 - 14 ori pe zi. În toată viața ei, o femeie are 180 - 200 de ouă.

Durata de viață a păduchilor corporali este de 4 săptămâni la bărbați și de la 1,5 la 2 luni la femele.

Spuma de mătase se moare la o temperatură sub 13 ° C și peste 60 ° C. Acest lucru vă permite să scăpați de paraziți prin metode nechimice (spălarea hainei și înghețarea).

Fig. 22. Pe o fotografie o foie de lenjerie (dulap) și nits ei.

Fig. 23. Nymfa și păduchii paturi pentru adulți (lenjerie) par transparente (fotografie rămasă). Adulții paraziților pubiani și capului se întunecă ușor (în fotografia din dreapta).

Fig. 24. Fotografia prezintă un grup de păduchi pe haine (fotografie stânga) și izolație sintetică (photo right).

Ce este nits

Pădușii de sex feminin folosesc ouă în medie de 3-6 ori pe zi. În medie, un adult trăiește aproximativ 46 de zile. În această perioadă, femelele au timp să pună în jur de 140 de ouă.

Șoarecii trăiesc de la 28 la 38 de zile. Femelele fac ouă de 4-5 ori pe zi. Pe parcursul unei vieți, numărul de ouă plasate ajunge la 120 - 140. Maturarea ouălor durează între 7 și 10 zile.

Pădușii pubian trăiesc de la 21 la 28 de zile. Femelele stau până la 3 nits pe zi. În toată viața ei, femeia ridică până la 30 de ouă.

Pădușii trăiesc de la 1,5 la 2 luni. Femelele fac ouă de 6 - 14 ori pe zi. În toată viața ei, o femeie are 180 - 200 de ouă.

Ce este nits

În jurul ouului se formează un cocon care, datorită secreției lipicioase secretate de păduchi, este atașat și menținut mult timp pe păr. Oul și coconul sunt numite nits. Nits nu sunt transmise de la persoană la persoană.

Cum arată nits-ul?

Datorită faptului că nits există doar pe păr, ele sunt mai vizibile decât insectele adulte care își petrec cea mai mare parte a timpului pe piele.

Capul și păduchii pubiană pun ouă pe păr. Corpul păducel pune ouă în mod arbitrar. Ele cad pe țesătura hainei și sunt atașate acolo. Nits louses sunt situate în cusături și pliuri de îmbrăcăminte.

Nits sunt albe. Lungimea lor variază între 0,4 și 2,0 mm. La pădurile pubianice nits sunt cele mai scurte. Lungimea lor este de 0,4 mm.

Nits au o formă de ax. Substanța din care se formează capsula împachetează bine părul.

Fig. 25. În fotografie apariția de nits. Coconul și capacul sunt vizibile.

Cum se coacă ouăle de păduchi?

Pădușii păduchi și păduchii pubian stabilesc ouă pe fire de păr diferite. Când se administrează pediculoză, ouăle pot să apară pe același fir de păr.

Este nevoie de 5 - 8 zile de la ou la larve. Acest proces este influențat de temperatura ambiantă. Temperatura optimă pentru incubație este de 33 ° C.

Larvele și păduchii mor la temperaturi de peste 45 ° C și sub 0 ° C. Dacă temperatura ambiantă scade treptat și nu puternic, insectele intră în anabioză, iar dezvoltarea ouălor încetinește. La temperaturi scăzute, dezvoltarea ouălor se poate opri pentru câteva luni.

Datorită răcirii frecvente a îmbrăcămintei, ouăle de lăcustă se pot dezvolta mult mai mult decât ouăle de păduchi și capul pubian. Larva eclozată este capabilă să se târască.

Fig. 26. În fotografia din stânga în momentul deschiderii nits. În primul rând, capacul este separat de nits. Aerul intră în cavitatea sa, care se acumulează la bază și, încet, stoarce larva. În fotografia din dreapta este momentul eliberării larvei.

Fig. 27. În fotografia din stânga este un nit în care larva se maturizează. În fotografia din dreapta, după eliberarea larvei.

Fig. 28. În fotografiile de pe păr.

Fig. 32. În fotografie sunt lizii pubic și nits.

Fig. 34. În fotografiele pubian louses și nits pe păr din zona pubiană și genelor.

http://microbak.ru/infekcionnye-zabolevaniya/pedikulez/vse-o-vshax-i-gnidax.html

Ce arată păduchile - fotografii și video

Șoarecele este un parazit specific al unei persoane care trăiește pe scalp. Boala pe care o provoacă se numește pediculoză. Paduchii se hrănesc cu sângele gazdei și sunt ușor de transmis de la o persoană la alta. Ciclul de viață al unui individ este de 3 săptămâni, dar în acest timp paraziți au timp să reproducă și să ducă la disconfort semnificativ purtătorului. Prin urmare, este foarte important să identificăm pediculoza în timp și să începem tratamentul. Și pentru asta trebuie să știți cum ar părea păduchi și nits.

Aspectul păduchilor de cap

În ciuda faptului că păduchii aparțin ordinii insectelor aripi, nu au semne de prezență a aripilor. Un adult are:

Trei perechi de labe de păduchi cu un singur segment sunt tenace, în ciuda lungimii mici. Ghearele de gheare permit parazitului să se agațe foarte abil și să se miște rapid prin păr.

Privind fotografiile păduchilor și păduchilor, le puteți judeca mărimea. În rândul persoanelor adulte, există ambele specimene foarte mici, lungimea corpului fiind de 0,5 mm, iar cele foarte mari - aproximativ 6 mm, care sunt ușor de detectat la examinarea vizuală.

Corpul acestei insecte, similar celorlalte specii, este împărțit în 3 părți:

 • piept plat;
 • abdomen volumetric și lung;
 • și un cap alungit care se îngustează până la gură.

În centru sunt doi ochi mici de o structură simplă și o pereche de antene sensibile. Șoarecele are o vedere slabă, așa că utilizează în principal organele de atingere pentru a obține informații.

Deschiderea orală se află în fața capului. Este protejat de un pliu de piele. În interior sunt cârlige chitinous. Ficatul lor folosește pentru a obține un punct de sprijin pe piele. Aparatul de alimentare este sub gură. Ascunde un fel de caz tubular.

Fața superioară și păduchii inferiori sunt foarte dure și clare și servesc la străpungerea pielii. Insectul folosește o proboscis lungă pentru sugerea sângelui. Atunci când foamea nu se hrănește, aceste organe sunt retrase într-o cavitate specială numită vagin. Este situat în interiorul capului insectei.

Pieptul trapez al parazitului este împărțit în trei părți, fiecare dintre ele având o pereche de picioare. Bustul oval este împărțit în 9 părți. Primele două sunt mai puține decât celelalte. În ultima secțiune este anusul.

Taurus păduchi poate avea o culoare maronie, gri sau galben și este transparent. Dar după ce parazitul se îmbată cu sânge, devine aproape roșu. Pe părțile laterale ale corpului există mici puncte întunecate care se află la o mică distanță una de alta.

O mușcătură umană pe scalp arată ca un mic punct roșu, care poate fi ușor confundat cu un cos sau cu o erupție alergică. Astfel de urme pot fi întâlnite cel mai adesea pe gât și în spatele urechilor, adică acolo unde pielea este mai dulce.

Cum să recunoști nits

Dacă ați reușit să scăpați de păduchi, nu înseamnă că persoana este complet sănătoasă. Pe părul lui ar putea rămâne larvele paraziților. Trebuie să știi cum arată nitele. Dacă priviți cu ochiul liber, este posibil ca acestea să semene cu puncte albe împrăștiate prin păr. Nits pe păr sunt ușor de confundat cu mătreața.

Dacă te uiți la ei cu un microscop, puteți vedea capsule mici, alungite, rotunjite. Niti de louse și păduchi de cap nu sunt, de obicei, mai mare de 0,8 mm. Diametrul lor este de aproximativ 0,4 mm. La șoarecii pubiani - nu mai mult de 0,6 mm.

În partea inferioară a corpului există o mică formă a aceleiași substanțe ca și cochilia. Se aseamănă cu o curea largă care înfășoară bine părul. În partea de sus este un capac plat. La incubație, larva îl împinge.

Fără microscop pentru a vedea capacul este aproape imposibil. Este, de asemenea, imposibil să spunem fără echivoc dacă larva a ieșit deja din nits sau nu. Deoarece cochilia este bine fixată la păr, puteți să o eliminați numai cu ajutorul unui pieptene sau manual. Prin el însuși nitul nu dispare decât cu părul.

Dacă știți ce păduchi și niște arătau la om, lupta împotriva lor va deveni mai eficientă și mai fructuoasă.

http://klopkan.ru/vshi/kak-vyglyadyat-vshi/

Cum păduchi și nits

Aspectul păduchilor și al nits pe capul unei persoane poate fi considerat o situație de urgență gravă, din care nici adulții, nici copiii nu sunt asigurați. Dacă vă angajați în prevenirea apariției pediculozei, atunci aceasta nu este o garanție că ei (păduchii) nu vor apărea niciodată. În cele mai multe cazuri, paraziții apar din întâmplare, ca rezultat al contactelor strânse ale oamenilor între ei. Dacă cel puțin o persoană este infectată, păduchii apar ușor în altele. Este foarte important să știm ce paraziți acești paraziți pentru a scăpa în timp util de ei.

Ce fel de păduchi are o persoană?

Paduchii umane sunt reprezentanti ai sub-ordinului "urechi". Există 2 tipuri de paraziți. Acestea includ:

 • Șoarecii păduchi care apar în părul de pe capul unei persoane.
 • Păduchi de corp, care preferă să locuiască în pliurile de îmbrăcăminte, dar în același timp să se hrănească cu sânge uman.

Există și alte subspecii de păduchi umane - păduchi pubian, care apar în zonele intime ale corpului uman. Acest subspeciat parazit are o structură specială a membrelor. Prin urmare, boala poate avea un nume adecvat - secție de pediculoză, pediculoză pubiană, dureri de cap pediculoză, precum și variante mixte, atunci când o persoană poate avea 2 tipuri de paraziți pe corp. Mai jos în fotografie puteți vedea cum arată păduchile umane.

Șoareci păduchi

Acești paraziți apar doar în firele de păr situate pe capul uman: pe cap, în barbă, în mustață, pe sprâncene (genelor). Acești paraziți nu au aripi, prin urmare nu știu cum să zboare, ci doar să se târască și destul de repede. Într-un minut pot depăși o distanță de până la 20 cm în lungime, ceea ce reprezintă un indicator semnificativ, ca și în cazul unor astfel de dimensiuni miniaturate de paraziți.

Aspect: descriere

Adulții nu diferă în mărime mare: femelele cresc în lungime de până la 4 mm, iar masculii nu depășesc decât 3 mm. Din cauza unor astfel de dimensiuni mici, este aproape imposibil să se ia în considerare parazitul în detaliu, mai ales cu ochiul liber. Dar dacă folosiți o lupă, atunci ușor.

Paraziți au un corp alungit, plat și aproape transparent. Indivizii indiferenți sunt vopsiți în nuanțe de culoare brun-maroniu, dar după saturație cu sânge devin roșii, aproape cărămizi. În procesul de saturație, corpul parazitului crește în dimensiune și devine aproape rotund.

Fapt important! Șoarecii păduchi sunt considerați paraziți foarte sângerați: adulții se hrănesc nu mai puțin de 2 ori pe zi, iar larvele de până la 8 ori pe zi. În același timp, adulții consumă 0,7 ml de sânge de la o persoană.

Pe pieptul parazitului există 3 perechi de membre, înarmate cu gheare foarte ascuțite, ceea ce permite insectei să se deplaseze cu puțin efort pe pielea umană. Pe această parte a corpului este un aparat de respirație. Pe cap vă puteți uita la ochi simpli, precum și antene, care servesc ca un organ de miros destul de sensibil.

Aparatul oral are o structură destul de complexă și constă din:

 • Din gaura din jurul cărora se află cârligele chitinoase, care permite parazitului să se țină ferm pe pielea umană.
 • Din stilettos, care reprezintă acul pentru piercing.
 • Din tubul prin care intră sângele uman în sistemul intestinal al insectei.

Interesant de știut! Paduchii au un proboscis destul de scurt, prin urmare, in procesul de saturatie a sangelui, capul parazitului este in rana, iar parazitul in sine este fortat sa-si ridice partea din spate aproape vertical.

Funcții de comportament

Ca regulă, păduchii sunt întotdeauna la baza foliculilor de păr, unde mănâncă. Aceștia sunt paraziți care se află întotdeauna într-un singur loc al locației lor și nu părăsesc locurile obișnuite, decât dacă se schimbă condițiile de trai. Dar dacă o persoană moare, păduchii își vor părăsi casele în căutarea unui alt obiect viu, sub forma unei persoane.

Paduchii se simt confortabil la o temperatura de aproximativ 28 de grade. Deja atunci când temperatura scade la + 10 grade, procesele din corpul paraziților încetinesc, iar acestea încetează să se înmulțească. La temperaturi de +45 grade și mai sus, precum și la temperaturi sub zero, păduchii mor. Fără alimente, păduchii nu trăiesc mai mult de 2 zile, indiferent de mediul în care se află - uscați sau umed.

Important de știut! Se crede că păduchii capului apar doar la acei oameni care nu își spală părul sau fac rareori. De fapt, ele pot apărea și în acei oameni care monitorizează puritatea corpului lor. Experții au arătat că paraziți se simt mai bine în părul curat, deoarece în astfel de condiții este mai ușor să se miște.

Cum arată nits-ul?

Genitalele femelelor sunt situate pe abdomen, în timp ce la bărbați aceste organe sunt reprezentate de dungi de chitină. După împerechere, deja în a treia zi, femelele încep să introducă ouă și 5-6 bucăți pe zi. Dacă considerăm că femeia este capabilă să trăiască până la o lună și jumătate de luni, atunci în această perioadă, ea stabilește până la 200 de ouă. Dar aceasta este doar o femeie!

Nits sunt ouă care nu depășesc 1 mm. În aparență, ouăle seamănă cu o capsulă alungită cu un capac. Când femelele plasează ouă, eliberează un adeziv special care păstrează în mod fidel nits pe părul ei. Undeva, într-o săptămână sau într-o lună se varsă larve, deschizând capsula, iar capsulele rămân agățate de păr. Larvele care au apărut în lume sunt asemănătoare înfățișării cu persoanele adulte, dar diferă în dimensiuni destul de mici.

Important de știut! Niti de la matreata pot fi distingate cu usurinta, daca numai pentru ca toate au aceeasi dimensiune, iar atunci cand se apasa pe ele, apare un sunet distinctiv, ca ceva zdrobit. Matreatul nu este decât particule moarte de epiteliu de diferite mărimi. Când pieptește capul, mătreața este împroșcată, dar nits-ul este bine fixat la păr.

Persoanele tinere, după 3 molți (pentru o săptămână sau un an și jumătate), devin indivizi maturi, pregătiți pentru reproducere ulterioară. În funcție de fluctuațiile de temperatură, precum și de starea pielii, procesul de reproducere poate încetini. În fotografia de mai jos puteți vedea cum arată ouăle ca păduchi pe păr și matreata.

Semne de păduchi

Când parazitul începe să mănânce, el străpunge pielea și introduce imediat o enzimă care împiedică coagularea sângelui, precum și o substanță care anestezeste locul de mușcături. În acest sens, momentul de mușcătură a parazitului nu duce la senzații dureroase semnificative. Ca urmare a mușcăturii, după un timp există disconfort, care este însoțit de:

 • Mâncărime severă.
 • Apariția pustulelor, ca urmare a pieptenilor.
 • Insomnie.
 • Creșterea iritabilității.
 • Umflarea ganglionilor limfatici.
 • În cazurile severe, există un miros neplăcut de mase putrede, etc.

Când examinați cu atenție pielea capului, puteți identifica cu ușurință cauza disconfortului. Este mai bine să faceți acest lucru sub lupă, altfel pediculoza, mai ales cu vederea slabă, poate fi confundată cu matreata. Partea occipitală, temporală, precum și zona din spatele urechilor și a gâtului sunt cele mai afectate de mușcăturile parazitare.

Fapt important! Dacă se găsește până la 75 mii de păduchi în părul unei persoane, este posibil un rezultat letal, ca rezultat al tensiunilor psihologice și nervoase.

Pediculoza este considerată o boală care necesită tratament. Până în prezent, au fost dezvoltate un număr suficient de metode și pregătiri, atât pentru adulți cât și pentru copii, care ajută la scăderea rapidă a unei astfel de probleme.

Fapt important! Unii oameni confundă păduchii capului cu mătreața deoarece nu efectuează o examinare detaliată și atentă a capului. Această boală afectează în principal copiii care se află în contact strâns între ei în fiecare zi, frecventând grădinița, școala, precum și în tabere de recreere și alte evenimente sociale. Prin urmare, părinții ar trebui să inspecteze șefii copiilor lor în fiecare zi și trebuie amintit că dacă un copil își spală capul în fiecare zi, acest lucru nu garantează absența paraziților, deoarece nu mor din cauza detergenților obișnuiți.

Publice păduchi

Acest tip de păduchi preferă să fie în zonele intime ale unei persoane, reprezentate de anus, armpits, abdomen, piept, genelor etc. O astfel de "recompensă" poate fi obținută ca urmare a contactului sexual, precum și prin alte contacte fizice și prin pat și lenjerie. Există un risc ridicat de infecție a acestor paraziți ca urmare a vizitei la saune și băi.

Cum arata?

Pădușii pubiani sunt niște sângeri destul de mici care cresc până la o lungime de un milimetru și jumătate, astfel că găsirea lor cu ochiul liber este și mai problematică. Acest parazit diferă de alte tipuri de păduchi într-un corp mai rotunjit și gheare mai dezvoltate și mai răsucite, ceea ce le permite să se agațe de părul în formă triunghiulară. Acest tip de foame apare în principal în zona pubiană, unde glandele apocrine secretă un secret specific.

Pe imagini puteți vedea că paraziți au o colorare complet indescriptibilă, mai aproape de nuanța gri. După saturație cu sânge, devin portocalii strălucitori, în timp ce paraziții se hrănesc de 2 ori pe zi, consumând până la 0,1 ml de sânge.

Adulții preferă să se fixeze la baza părului, după care își petrec restul vieții în această poziție. Pe măsură ce părul se înmulțește, se poate determina momentul producerii infecției, deoarece ploshchitsy se ridică și deasupra nivelului pielii, menținând ferm părul. Paraziții trăiesc până la maximum 25 de zile.

Condiții de reproducere

Pentru a crește în mod constant, femela trebuie să se afle într-un mediu confortabil, la o temperatură de aproximativ + 30 grade și să bea în mod constant sânge. Fără alimente, păduchii nu pot trăi mai mult de o zi, dar, în afara corpului uman, pot hiberna și pot fi în această stare timp de mai multe luni.

Important de știut! Pădurile păduce pot fi fără hrană sub un strat de 30 cm de nisip timp de până la 4 zile și sub un strat de apă - până la 2 zile.

Timp de aproape o lună din viața ei sau puțin mai puțin, femeia ridică până la cincizeci de ouă, pe care ea le atașează părului la baza. Dezvoltarea în continuare a nits nu este diferită de procesul de apariție a larvelor altor tipuri de păduchi. Pentru a avea o idee despre felul în care arată păduchii pubiani, uita-te la fotografie.

Simptomele păduchilor pubian

Această boală este numită și ftiriază și este transmisă în principal prin contact sexual. Datorită acestui fapt, această boală a fost atribuită unui număr de boli cu transmitere sexuală. Adesea, ftiriazia apare pe fundalul altor boli cu transmitere sexuală, ceea ce indică un sex promiscuu. Prin urmare, este foarte important să solicitați imediat asistență din partea specialiștilor și nu să vă auto-medicați.

Atunci când păduchii pubiani înțepesc o persoană, pe locurile de mușcături apar pete cu o nuanță albăstruie de până la 1 cm și jumătate în diametru. Muscatura parazitului nu este practic simțită, deoarece eliberează un agent anestezic, precum și o substanță care nu permite sângelui să se coaguleze. În ciuda acestui fapt, după mușcături, apar senzații negative, cum ar fi:

 • Se pare mâncărime inacceptabile.
 • În lenjerie de corp puteți găsi un fel de pete întunecate, ca rezultat al activității vitale a acestor paraziți.
 • Răni sau blistere apar pe baza zgârieturilor, ceea ce indică o infecție secundară.
 • Poate dezvoltarea dermatitei.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că infecția poate să apară într-un alt mod, nu neapărat ca urmare a unor raporturi sexuale. Prin urmare, ploshchitsy cu ușurință poate apărea nu numai la adulți, dar și la copii. Modalitățile de infectare sunt după cum urmează:

 • Dacă dormiți cu o persoană infectată. De exemplu, copiii adesea dorm împreună cu părinții lor.
 • Dacă utilizați aceleași produse de pat și produse de îngrijire personală.
 • Dacă vizitați locuri aglomerate, inclusiv băi, saune, piscine, plaje etc.

Important de știut! Thiriaza la copii se manifestă de obicei pe sprâncene, precum și pe gene.

Deseori, oamenii ignoră astfel de factori și neglijează regulile elementare de prevenire a apariției păduchilor pubian, așa cum se spune, pe un teren înalt. Acest lucru este adevărat în ceea ce privește vizitarea locurilor aglomerate și, în special, a plajelor. După cum sa menționat mai sus, paraziți se simt bine sub un strat de nisip, astfel încât aceștia pot să apară cu ușurință celor care preferă să se aprindă pe nisip în lumina directă a soarelui. De regulă, majoritatea oamenilor folosesc lenjeria de pat, sub forma unui prosop de baie mare sau pătură, ceea ce minimizează riscurile de a se ridica pe plajă. Înainte de a decide să vă apropiați cât mai mult de natură și de a vă simți toate farmecele asupra dvs., trebuie să vă gândiți la modul în care va trebui să explicați soțului dumneavoastră motivele apariției unei astfel de "surprize". De aceea, după cum se spune, salvat și Dumnezeu salvează. Natura, pe lângă farmecele sale, are fețe negative, care trebuie întotdeauna amintite.

Eliminarea paraziților ar trebui să se efectueze exclusiv sub supravegherea unui specialist și autoprotecția aici este inadecvată, deoarece sănătatea umană ar trebui să fie întotdeauna o prioritate.

Îndepărtarea pediculozei implică o serie de activități. De exemplu:

 • Îndepărtarea părului, inclusiv în zonele intime, simplifică foarte mult procesul de tratament, dar acest pas nu este considerat obligatoriu.
 • Nits sunt ținute în siguranță pe păr datorită unei substanțe lipicioase care se dizolvă sub influența unei soluții slabe de oțet. După prelucrarea unei astfel de soluții a locului de acumulare a paraziților, nitsul este ușor de pieptat cu un pieptene special.
 • Clusterele de păduchi sunt tratate cu preparate farmaceutice speciale, sub formă de sprayuri, șampoane, unguente, loțiuni, cum ar fi Nittifor, Medifox, Veda, Pedilina, Spey-Paks și altele.
 • Dezinfectarea obligatorie a lenjeriei și lenjeriei de pat.

De regulă, ca urmare a mai multor proceduri, dacă nu ignorați recomandările medicului curant, precum și cerințele instrucțiunilor de utilizare a medicamentelor, nu va fi nici o urmă de păduchi și nits.

În concluzie

Se pare că în timpul nostru destul de "avansat" nu ar trebui să existe păduchi, deoarece nivelul civilizației, comparativ cu chiar secolul trecut, este mult mai mare. Practic, în fiecare familie există tot ceea ce este necesar pentru a monitoriza puritatea corpului, deși există cazuri izolate atunci când nivelul de civilizație nu este disponibil pentru unele familii. După cum arată viața, păduchii pot să apară chiar și în acea categorie de oameni care urmează mai curând igiena corpului lor și se spală de două ori pe zi.

http://prusakam.net/kak-vyglyadyat-vshi-i-gnidy/

Cum păduchi și nits

Paduchii sunt insecte care se regasesc pe corpul oamenilor si anumitor specii de animale care se hranesc cu sangele lor. Acestea provoacă pediculoză și există în mai multe soiuri. Cum păduchi și nits arata diferit, modul în care acestea sunt răspândite și transmise oamenilor sănătoși - astfel de informații vor fi utile pentru toată lumea.

Pediculoza în lumea modernă

Problema infecției păduchilor a existat încă din antichitate și nu și-a pierdut relevanța chiar și acum, în special pentru copii (fotografia pediculozei la un copil este dată mai jos). Epidemiile unor astfel de ectoparazite se găsesc încă în instituțiile pentru copii, unde există un contact strâns cu un număr mare de alții.

Paduchii vin in 3 soiuri:

 • capul care trăiește în părul capului - vezi păduchile umane din fotografie;
 • louses - se așeză în hainele pe care o poartă o persoană pe corp;
 • păduchi pubian - trăiesc în zona armpiturilor, pubis, pot să se stabilească pe gene sau sprâncene.

Oamenii pot ridica păduchi prin așternut într-un tren sau într-o saună, în timpul unei călătorii de camping, într-o tabără etc. Cel mai frecvent tip de durere de cap (vezi fotografiile de păduchi în păr) și mai des copii în grădinițe, școli, sau orfelinate.

Incidența în rândul adolescenților și tinerilor reprezintă 35% din toate cazurile, 27% apar la copiii sub 14 ani, iar numai 16% sunt adulți.

Șoareci păduchi

Aspectul și alte caracteristici ale păduchilor de cap sunt după cum urmează:

 • O dimensiune a insectelor de 2-3 mm, cu 6 picioare, gri-gri sau gri-alb, se mișcă foarte repede, astfel încât este dificil de văzut printre păr. Ochii arata ca 2 puncte negre, labele din fata sunt echipate cu gheare pentru a tine corpul si parul unei persoane, care se vede clar in fotografie intr-o vedere mica. Corpul este aproape transparent, numai după saturația cu sânge se schimbă culoarea și devine roșu închis.
 • Fiecare păducel trăiește în păr până la 3 săptămâni, dar în afara lor - nu mai mult de 1 zi.
 • Principala hrană pentru un parazit este sângele uman și perforează pielea cu o proboscis specială cu ace, aplicând mișcări rotative atunci când caută vasele de sânge. După ce a găsit mâncarea, insecta începe să sugă sânge, care durează câteva secunde, timp în care se absorb o cantitate de până la 1 mg de sânge, care nu se coagulează datorită producerii unei secreții anticoagulante secretate de parazit.
 • În timpul mușcăturilor de păduchi, se secretă saliva, care după un timp începe să provoace iritarea pielii: apare mâncărime, tulburând pacientul și provocând disconfort nervos. Senzațiile neplăcute încep să apară doar 2-4 săptămâni după ce păduchii se așeză în păr. Când se scarpină petele senzaționale de pe piele, se formează răni și ulcere, în cazuri extrem de neglijate, părul se încurcă și se lipesc de puroi după infecție, care este însoțit de un miros neplăcut.

Semnele principale de infectare cu păduchi de cap sunt mâncărime și disconfort în partea de păr a capului, în special pe temple, în spatele urechilor și în partea din spate a capului. În aceste zone sunt așezate păduchii de cap, unde copiii trebuie examinați pentru ectoparaziți.

Dezvoltarea larvelor de păduchi de la ouă

Nits sunt ouă de păduchi de până la 1,5 mm în dimensiune, pe care le-au pus pe păr în cantități mari. Prin urmare, este mai ușor să le observați: capsulele mici sunt rotunjite, au o culoare albă și galbenă. Din partea de jos sunt rigid atașate la păr, iar în partea de sus au un capac plat, prin care larva se târăște după maturare.

În timpul vieții sale scurte, o foame feminină este capabilă să plaseze aproximativ 140 de ouă.

Nits sunt foarte bine fixate pe păr, este imposibil de a le scutura, pentru că sunt lipite cu un secret lipicios. Distinguishing nits cu mătreață nu este dificilă, aceasta este însoțită de o uscătățire severă a pielii și este ușor scuturat de pe cap. După expansiunea larvelor, rămâne o cochilie goală care continuă să stea pe păr.

Cu o pediculoză puternică, nitsul viu și uscat vizual nu este diferit, astfel încât impresia unui număr mare dintre ei este creată. Acestea pot fi identificate numai prin îndepărtarea mecanică a unghiilor: dacă se aude un clic în momentul în care capsula este zdrobită, atunci nitile cu larva, dacă nu, sunt goale. Fotografiile păduchi și nits pe cap cu o leziune masivă sunt prezentate mai jos.

Pediculoza este o boală nu numai neplăcută pentru o persoană, dar și periculoasă, deoarece păduchii corpului reproduc cu ușurință agenți patogeni tifosi care nu sunt transmiși în timpul unei mușcături, așa cum cred majoritatea oamenilor. Infecția se excretă împreună cu fecalele sau prin strivirea unei foame. Infecția poate apărea și cu înfrângerea și zgârierea pielii.

Ciclul de dezvoltare al larvelor de păduchi și descrierea sa:

 • după debutul pubertății, insectele de sex feminin se împerechează cu masculii și ouălează masiv, iar în fiecare zi se pot stabili 5-10 nits;
 • procesul de fixare a ouului arată astfel: femeia se lipeste de păr și, în sus, eliberează oul dintr-un organ special, care, atunci când trece prin anus, devine acoperit cu lipici lipicios, plasează nitițele feminine la o distanță de 2-3 cm de rădăcina părului;
 • când este atins de păr, oul este lipit, secretul se întărește în câteva minute, dobândind putere;
 • nits și durata acestuia depinde de factori externi: temperatura optimă pentru maturare este de + 30-33 ° C, dacă este sub +22 sau mai mare de +40, procesul se încetinește sau se oprește, la +45 ° С - larva moare;
 • în medie, fiecare nit se maturizează 5-8 zile în funcție de umiditatea aerului;
 • după ce au fost transformate într-o larvă, trec printr-o altă zi și devine nimfa vârstei 1, perioadă de dezvoltare de până la 5 zile,
 • apoi nimfa ajunge la a doua vârstă și în 8 zile se transformă într-o insectă adultă;
 • după prima saturație a sângelui, foamea adultă este pregătită pentru împerecherea și reproducerea ulterioară.

Dezvoltarea larvelor de păduchi de la ouă

Păduchi de pălărie

Ce arătau liceurile de spălare, este necesar ca oamenii să știe pentru a putea să le distingă de durerile de cap. În exterior, ele sunt puțin mai mari, se așază pe haine, mai aproape de corpul uman, lovind spatele, părțile laterale, membrele. Paduchii de usturoi sunt întotdeauna localizați pe corp. În timpul lungii sale existențe, paraziți au dezvoltat adaptările necesare în structura corpului lor, care le permit să trăiască pe țesuturi, astfel încât paraziții să nu se poată mișca în cap.

Insectul are dimensiuni ușor mai mari: aproximativ 2-3 mm, aripile absente, abdomenul este alungit, de-a lungul marginilor sale există o margine de falduri care se formează atunci când stomacul este eliberat din alimente. Culoarea abdomenului este mai ușoară comparativ cu păduchii, după ce este saturată de sânge, devine roșu-maroniu.

Pădușii de corp pe haine se stabilesc în grupuri, adunând împreună câteva persoane, caracteristică caracteristică a acestora. Pentru hrănire, ei perelezyat 4-5 ori pe zi pe piele, și apoi, plin, repede se întoarcă înapoi. Acesta este motivul pentru care ei se stabilesc adesea pe lenjerie, de aceea se numesc păduchi de lenjerie.

Ciclul de viață durează 32-46 zile și depinde de temperatură și umiditate. Cel mai adesea, călugării trăiesc în haine de vagabonzi care poartă lenjerie de corp timp de luni de zile fără să se decoleze sau să spele. Și cu o singură spălare, paraziți nu mor, deoarece pot supraviețui în apă timp de 2 zile.

Nits lenjeria de lână are o dimensiune de 0,7-0,8 mm în diametru și 0,4 mm. Ele sunt plasate în pliuri de haine, în jurul cusăturilor, în buzunare, lipite ferm de suprafața țesăturii, motiv pentru care este mult mai greu să le găsim decât în ​​părul de pe cap. Ceea ce seamănă cu nits de lenjerie de lenjerie pe țesături și haine este prezentat în fotografie.

Dezvoltarea ouălor în păduchi poate dura până la 6 luni când o persoană își îndepărtează hainele și le pune într-un dulap. În acest moment, dulapurile sale devin periculoase pentru alții, pentru că poate infecta alte persoane. Cu contact constant cu corpul uman, nits se dezvoltă la aceeași rată ca și capul.

După maturare, larva nu poate ieși independent din capsulă. Ea deschide capacul și lasă în aer că ea respiră trecând prin plămâni și sistemul digestiv, eliberându-l prin anus. Presiunea aerului din partea inferioară a capsulei crește datorită acestui fapt, iar larva este scoasă din ou. Întregul proces are loc în câteva minute.

Îndepărtați nits lipit de țesătură, este aproape imposibil. Prin urmare, cea mai ușoară cale de ieșire într-o astfel de situație este de a fierbe haine contaminate timp de 5-10 minute. Nits va muri după asta, dar va ieși numai după mai multe spălări.

Călugăriile sunt transmise prin contactul cu o persoană bolnavă, cel mai adesea se înregistrează cazuri de infecție în lagărele de refugiați, printre persoanele fără adăpost, în instituțiile pentru copii, în transportul public, în bai, în hoteluri ieftine etc.

Când se scapă de acest tip de păduchi necesită tratament sanitar al apartamentului și al lucrurilor.

Păduchi și șoareci păduchi

Specia parazitului pubian este foarte diferită față de ceilalți suferinzi în aspect și în modul lor de viață. Al doilea nume de insecte este ploshchitsy, iar infecția lor în medicină este numită ftiriază.

Fotografia păduchilor pubiană arată că această insectă mică are o lungime de până la 2 mm și are o culoare maro deschisă. Pe laterale, picioare masive bine vizibile, care sunt aranjate astfel încât corpul să arate mai larg. În pubis, paraziți trăiesc pe păr, unde, datorită culorii și dimensiunii minime, sunt aproape invizibili.

Picioarele acestor păduchi se termină cu un fel de "gheare", cu ajutorul căruia se țin strâns de rădăcinile părului. Cu toate acestea, în căutarea unui loc convenabil pentru o mușcătură, alerg și se mișcă destul de repede.

Ftiriaza este o boală cu transmitere sexuală, deoarece transmise în principal prin contact sexual, când păduchii de pe părul pubului se târasc de la un partener la altul. Boala apare la fel de frecvent la bărbați și femei. Cu toate acestea, datorită tendinței - de a face tunsori intim, păduchii pubian la oameni devin tot mai puțin obișnuiți.

Ploshchitsy poate, de asemenea, să se stabilească în armpits, genelor și sprâncenelor, care pot duce la conjunctivită boală sau blefarită, dar pe barbă sau cap, ei nu parazitizeze. Fotografia arată cazul când păduchii se așeză pe genelor.

Pentru nutriție, lizii pubiani au creșteri stilate în gură, adaptate pentru a străpunge pielea pentru a ajunge la vasele de sânge. După puncție, sângele său intră în esofag ca pompă, în același timp, insecta injectează o enzimă pentru a încetini coagularea sângelui. Această enzimă provoacă principalele simptome ale infecției - mâncărimea și iritarea pielii cauzate de umflarea țesuturilor.

Insectele sunt ghidate de miros, iar ochii lor nu pot vedea nimic. Temperatura optimă pentru viață este + 30-31 ° C. Există, de asemenea, un regim distructiv de temperatură pentru păduchii: atunci când se răcește la +20 sau se încălzește la + 40 ° C, adulții încetează să se înmulțească și ouăle se opresc în curs de dezvoltare.

În SUA, o metodă originală și accesibilă pentru a scăpa de păduchii pubian este acceptată prin tratarea cu aer cald uscat de la un uscător de păr cu o temperatură de +50 ° C. După această procedură, paraziți nu mai se mișcă și își îndepărtează ușor părul, pot fi împletiți.

Larvele pădurii pubiane sunt cele mai mici dintre cei care suferă de sânge: lungimea de până la 0,6 mm. Ciclul de viață al pădurii pubiană este de aproximativ 16 zile, din care 5-7 zile sunt cheltuite pentru dezvoltarea ouălor, alte 13-17 la maturarea larvei, în timpul căreia apar 3 molți. Apoi adultul este eliberat din cochilie, consumând sânge și pregătit pentru împerechere și reproducere.

Nits-urile de pe părul din zona pubiană arată ca niște capsule transparente, transparente de 0,5 cm pe un mic picior lipit. Așezați femelele la o distanță de 1-3 cm de rădăcina părului. O persoană adultă este capabilă să plaseze 4-5 ouă pe zi, iar în timpul vieții este de 50 de bucăți.

Din cele de mai sus putem concluziona că este posibil să se facă distincția între diferitele tipuri de păduchi și niște nits nu numai prin aspectul lor, dar și prin locul de așezare pe corpul uman.

http://notklop.ru/vshi/o-vshah/vshi/

Ce arată nits-ul în părul capului unei persoane și ce este

Niți sunt specii de paraziți destul de invizibili. Pentru a putea scăpa de acești paraziți în caz de apariție, ar trebui să știți cum arată, de ce se hrănesc și să învețe despre aspectul lor.

Ce este nits

Nits a numit acest tip de parazit, ca ouăle de păduchi. Este o capsulă mică, care este situată într-o coajă specială de substanță adezivă, care asigură fixarea perfectă a părului.

Capsulele sunt depuse de păduchi maturi sexuali maturi, care pot face mai multe gheare într-o singură zi.

Cum arata?

Au o dimensiune foarte mică. Extern similar cu capsule mici, de obicei de culoare albă, ușor transparente. Forma capsulei este alungită. Destul de des, apariția de nits poate fi confundată cu matreata. Capsulele pot fi relativ ușor de văzut ce să faceți pe părul întunecat uneori mai ușor.

Cu acest parazit, parul nu arata curat - exista sentimentul ca sunt gras, murdar si nu pieptanat pentru o lunga perioada de timp. Taurul are o lungime de aproximativ 0,7-0,8 mm. Atunci când examinăm microscopul corpului mic al parazitului, se observă un fel de coadă, care este atașamentul parazitului la păr. Și, de asemenea, în plus față de fixare, există o supapă, de unde după un timp va apărea un individ nou.

Atenție! Nu este atât de ușor să distingi coaja goală de cea în care larva se dezvoltă încă. Nits uscate rămân pe păr până când acestea cad, cu condiția ca acestea să nu fie îndepărtate cu ajutorul unor unelte specializate. Din cauza acestui fapt, mulți oameni cred că numărul de nits depășește numărul de păduchi. Cum să distingem pe cei morți de nivelele vii, veți găsi pe site-ul nostru.

Ce să mănânce

Nu există un proces nutrițional în nits, deoarece acesta este doar stadiul de dezvoltare a larvelor, care este într-o coajă protectoare. Din același motiv, nitul nu poate mușca. Numai păduchii se mușcă, provocând aceleași senzații ca atunci când mușcă orice insect care se hrănește cu sânge. Când pediculoza (infestarea cu păduchi) apare la copii, mușchii sunt adesea percepuți de părinți ca o reacție alergică la un produs. Care sunt mușcăturile de păduchi, fotografii vii pe care le veți găsi pe site-ul nostru.

Perioada de dezvoltare

În medie, durează aproximativ o săptămână pentru ca o larvă să iasă din capsulă, ceea ce se numește și procesul de incubare. Viteza sa este puternic influențată de temperatură.

O creștere a perioadei de incubație are loc atunci când temperatura aerului este mai mare de 40 grade Celsius sau sub 22 de grade Celsius.

Perioada de formare a unui adult dintr-o larvă durează de obicei aproximativ 15-30 de zile. De la începuturile sale până la sfârșitul existenței sale, un foarfece are doar 4 etape de dezvoltare.

 1. Ou.
 2. Larvă.
 3. Ordine Nymph 1 și 2.
 4. Adult adult matur.

După ce larva a ieșit din capsulă, prima masă se va produce după o perioadă foarte scurtă de timp - în primele două ore. Două zile după aceasta, șoarecele este capabil să producă primele descendenți ai nits.

Ceea ce este diferit de cel din nitru

Principala diferență dintre nits și păduchi este că acestea sunt etape diferite de dezvoltare a aceluiași parazit. Un nit este un embrion - oul parazitului, iar vita este o etapă ulterioară de dezvoltare.

Pe baza acestui fapt, se poate argumenta că acestea diferă una de alta în ceea ce privește aspectul și modul de hrănire. Un nit arată ca o capsulă mică de formă alungită, căprioară este o insectă mică care se hrănește cu sângele purtătorului, spre deosebire de embrionul său, cu primul aport alimentar, care apare doar după o perioadă de timp după naștere.

Cum se face distincția între mătreață și nits

Pentru a putea distinge mătreața de la nits, ar trebui mai întâi să analizați aceste două concepte în detaliu. Care sunt nitele, a fost discutată în capitolele de mai sus. Deci, ce este matreata?

Specialiștii în medicină numesc matreță o detașare patologică abundentă a pielii scalpului. Acest fenomen este cauzat de consecințele întreruperii funcționării glandelor sebacee. Pielea exfoliată acoperă părul de-a lungul întregii sale lungimi, dar se acumulează cel mai puternic la partea de rădăcină a acestora. Mult mai vizibil este mătreața pe scalpul culorilor întunecate.

Particulele de piele exfoliată se toarnă de la orice atingere, fie că este o mână sau un pieptene. Această boală nu este contagioasă, cu condiția ca cauza să nu fie o creștere a numărului de agenți patogeni. Despre cauzele matretii pe capul unei femei, cititi site-ul nostru.

Ambele mătreață și nits provoacă aceleași simptome - o mâncărime neplăcută a scalpului. Dacă este cauzată de mătreață, atunci sentimentul va dispărea după o zgâriere ușoară. Și pentru ca mâncărimile să dispară în timpul păduchilor, mai des decât de obicei, oamenii își îndepărtează pielea de sânge.

Patologiile și localizarea în zona capului diferă una de cealaltă:

 • Cel mai obișnuit habitat pentru păduchi și, ulterior, descendenții acestora sunt acele zone ale capului unde temperatura este mai mare. Aceste locuri sunt partea din spate a capului, a frunții și a templelor, care sunt examinate în special de un specialist medical. De regulă, acestea sunt situate la o distanță de 10-40 mm de scalp.
 • Desprinderea mătcii are loc în momentul pieptenerii părului, cu o atingere ușoară a capului cu mâinile sau hainele sale. Majoritatea particulelor detașate se află în zona coroanei. Datorită ușurinței de îndepărtare a părului și a pielii, mătreața este vizibilă chiar și pe umerii unei persoane, în special sub condiția că poartă haine de culoare închisă.

Pentru a fi sigur de diagnostic, trebuie efectuat un sondaj în lumină puternică, folosind o lupă și un pieptene cu dinți frecvenți. Există o serie de semne care disting nits de mătreață.

 • Capsulele cu formă și dimensiuni identice, în timp ce baloanele de piele exfoliante diferă în parametri.
 • Cu o viziune bună sau cu condiția ca creșterea să fie destul de puternică, este posibil să se observe petele pe paraziți, precum și prezența larvelor în interiorul capsulei. Mătreața nu are o umflatură uniformă.
 • Sunetul este, de asemenea, unul dintre semne, deoarece atunci când apăsați pe nits există un clic caracteristic. Când apăsați pe mătreață, nu apare niciun sunet.
 • Numărul de corpuri albe devine, de asemenea, un factor distinctiv. Cu conditia ca patologia sa fie matreata, atunci exista o multime de scari pe tot capul, precum si pe toata lungimea parului. Numărul de nits crește treptat.

Un punct important! Numai o formă neglijată de pediculoză implică localizarea ouălor pe întreaga suprafață a capului și, în cea mai mare parte, lungimea părului.

Cum apar ele pe capul unei persoane?

Cea mai comună modalitate de a dezvolta pediculoza devine în strânsă legătură cu o persoană infectată, precum și purtarea capului unei persoane sau a pieptului.

Contactul apropiat pentru apariția păduchilor și a nits sunt acțiunile unei persoane infectate și sănătoase, în care capul lor atinge. De exemplu, copiii se caracterizează prin jocuri comune, după care păduchii sunt distribuiți instantaneu în întreaga companie a copiilor.

Nits nu poate apărea de nicăieri, deoarece acestea sunt o consecință a infestării cu păduchi, care poate fi transmisă numai de la o altă persoană. De asemenea, chiar dacă o capsulă ajunge pe cap, care este foarte rară, boala nu va fi capabilă să se dezvolte, deoarece pur și simplu nu vor exista condiții de reproducere.

Capsulele apar pe scalp aproape imediat după ce mai multe păduchi cad pe ea, pe măsură ce procesul de reproducere începe.

Detalii despre păduchi de la o persoană, pe site-ul nostru.

simptome

Cum de a determina faptul că rang nits? Simptomele bolii, ca regulă, sunt invizibile imediat după apariția ei, deoarece acestea nu sunt puternic pronunțate și persoana pur și simplu nu consideră necesar să le acorde atenție. În ciuda acestui fapt, este posibil să se detecteze semne de păduchi în primele zile de infecție.

Următoarele simptome de infecție există:

 • Mâncărime persistente care nu dispare chiar și cu o zgârietură puternică a pielii.
 • Prezența mușcăturilor, deoarece întreaga dietă este alcătuită din sânge uman. Pentru ca mușcăturile să nu se vindece, paraziți introduc un secret special care interferează cu procesul de coagulare a sângelui.
 • O furnicătură ușoară, ca o mușcătură de țânțari. Senzațiile de mușcătură de țânțari și de mușcături ale unei foame sunt la fel.
 • Prezența Taurului alb în rădăcina părului.

Dintre simptomele de mai sus, mâncărime este cel mai vizibil. Cel mai adesea, el devine motivul pentru care solicită asistență medicală sau efectuează o examinare aprofundată a capului la domiciliu.

Există niște nits fără păduchi

Un astfel de caz este posibil, dar foarte rar. Detectarea capsulelor goale, unde nu există persoane vii, te face să te gândești bine la situație. Răspunsul la multe întrebări va fi că au fost luate măsuri pentru combaterea păduchilor de cap, fie în scopuri, fie prin șanse norocoase.

Persoanele care trăiesc în cap sunt absente, deoarece au murit ca urmare a oricărui impact. Unul dintre tipurile de astfel de expunere este vopsirea cu un amestec care conține peroxid de hidrogen sau o iluminare a părului, ca urmare a peroxidului ucis păduchi și nits.

Metode de tratament

Există mai multe modalități de a scăpa de nitsul pielii, păduchi și, în consecință, asociate cu simptomele bolii, cea mai neplăcută fiind dorința constanta de a vă zgâria capul.

 1. Metoda mecanică - pieptănare cu pieptene specializate cu o frecvență de dinți de 0,2-0,3 mm. Această metodă este cea mai sigură. Acest pieptene poate fi achiziționat de la orice farmacie.
 2. Utilizarea șamponului va avea un efect destul de puternic, eliminând o parte semnificativă a paraziților, și va fi o pregătire minunată pentru pieptănarea ulterioară.
 3. După ce a pieptănat și spălat capul cu un șampon special, unele nits pot rămâne pe păr. În acest caz, procesul de îndepărtare poate fi continuat cu ajutorul medicamentelor chimice. Atunci când se decide să se utilizeze numai medicamente farmaceutice, eliminarea poate avea loc în mai multe aplicații. Acestea vor ajuta la scăderea pediculozei la domiciliu.

Chimicalele nu ar trebui să fie abuzate, deoarece pot provoca vătămări semnificative nu numai la paraziți, ci și la părul și pielea umană.

Videoclipuri utile

Cum să înlăturați păduchii și păduchii pe păr.

Cum sa scapi de nits: tratamentul capului, pieptanare, produse, sampoane.

http://expertpovolosam.com/zdorove/pedikulez/gnidy