logo

Are părul gri de păr henna?

Parul gri poate și chiar trebuie să fie vopsit cu henna. Acest instrument este util pentru păr și este convenabil pentru utilizare acasă, în special pentru cei care preferă numai produse naturale de păr.

caracteristici

În celebrele filme indiene toate frumusețile orientale au păr superb. Indiferent cât de mulți ani eroina a fost, cel puțin 50 de ani, nu poate fi văzută nici o singură fire cenușie în părul ei, iar lungimea buclelor nu este în niciun fel comparabilă cu vârsta ei. Toate acestea datorită utilizării regulate a produselor naturale de păr. Spre deosebire de vopseaua obișnuită, henna nu dăunează cuticulei de păr, astfel încât buclele devin mai bune la fiecare colorare.

Dar există câteva trăsături ale părului gri cu henna. În primul rând trebuie să înțelegeți că buclele gri se deosebesc prin culoare datorită structurii sale. În părul obișnuit, are o umplutură, care determină culoarea, așa-numitul pigment. Buclele gri nu au o astfel de umplutură, sunt goale. Prin urmare, un astfel de par este mai degrabă aspru, dur și uscat. După pătarea cu henna, părul gri devine puternic la rădăcini, strălucitor și culoarea este mai saturată.

Avantaje și dezavantaje

Dar nu totul este atât de roz, cu coloranți naturali pentru păr, așa cum vă puteți imagina la prima vedere. Henna are avantajele și dezavantajele sale în utilizare.

Pro:

 1. Nu conține substanțe chimice care pot afecta negativ buclele gri.
 2. Nu se utilizează restricții de vârstă.
 3. Protejează împotriva efectelor nocive ale luminii solare.
 4. Protejează buclele de mătreață.
 5. Îmbunătățește structura componentelor: acestea devin netede și mătăsoase.
 6. După utilizare, părul devine voluminos și bine îngrijit.
 7. Reglează glandele sebacee, astfel încât buclele pentru o lungă perioadă de timp rămân proaspete.
 8. Îmbunătățește circulația sângelui, făcând părul să crească mult mai repede.

contra:

 1. Nu se poate picta peste părul gri, ci numai ca agent de nuanțare.
 2. Nu utilizați pe părul deja colorat, numai pe gri. Există o șansă de a obține culoarea verde a părului chiar și bruneta.
 3. Poate să se usuce peste bucle, așa că înainte de aplicare este mai bine să folosiți balsam de grăsime.
 4. Nu poate fi folosit în perimetrul chimic, deoarece pulberea poate îndrepta buclele.
 5. Utilizarea frecventă a produsului duce la rigiditatea părului.
 6. Nu puteți picta buclele cu vopsea obișnuită după colorarea cu henna.

Care este mai bine?

Există mai multe tipuri de henna, fiecare dintre ele fiind proiectată pentru o anumită nuanță de păr.

 • Henna incoloră este frunzele sfărâmate de iarbă Dacron indiană. În astfel de frunze nu există nici un pigment de colorare. Hemna incolor poate fi adăugată la măștile de păr, face ca buclele să fie strălucitoare și să le promoveze creșterea.
 • Henna colorata este cea mai populara si mult mai ieftina decat cea incolora. Cu acest instrument puteți obține nuanțe diferite de păr și este folosit pentru vopsirea firelor. Instrumentul are, de asemenea, proprietăți de vindecare, cu care puteți restaura părul deteriorat.
 • Luminați. Astfel de henna poate lumina buclele cu un ton și jumătate. Folosit numai în combinație cu ulei de păr.

Alegerea mijloacelor depinde de scopul utilizării. Pentru vopsirea părului gri este de a alege henna colorată.

Cum să pictezi?

Pata Henna de păr gri are mai multe subtilități, cunoașterea căruia va ajuta la colorarea cu ușurință a părului în umbra dorită.

 1. Înainte de vopsire, capul trebuie spălat, asigurați-vă că aplicați un balsam și un balsam pentru a-i umezi. Este mai bine să se usuce părul cu orice produs din material textil, atât o cârpă de bumbac, cât și inul.
 2. Henna este cel mai bine diluat cu apă caldă. Trebuie amintit că colorantul diluat cu apă clocotită sau apă caldă nu merită, deoarece apa fiartă duce la pierderea pigmentului în sine.
 3. Colorarea ar trebui să înceapă din partea din spate a capului, deoarece partea din spate a capului este un păr foarte gros și gros. După ce mergem în zonele temporale și numai apoi în zona parietală, chiar la capăt - părul mic lângă frunte (acestea sunt cele mai subțiri și timpul pentru colorarea lor este minim).

Cât de mult să păstrăm?

Timpul necesar pentru vopsirea hennei este exclusiv individual. În medie, va dura de la o jumătate de oră la trei sau patru ore de "expunere". Culoarea depinde de structura toroanelor. Este important să ne amintim că henna își manifestă culoarea "foarte de suc" în ziua după colorare. Dacă rezultatul nu este imediat clar pronunțat și buclele au o nuanță ușor diferită, nu vă panicați. Totul se va șterge a doua zi.

Asigurați-vă că experimentați cu colorarea pe mai multe fire. Deci, este clar în ce proporție și cât timp aveți nevoie pentru a picta bucle specifice. Rezultatul colorării hennei este mai evident și mai eficient dacă firele nu sunt expuse atacului chimic.

Cu basma

Henna este o plantă care are un colorant de pigment de miere, roșu, nuanțe de aur. Dacă se face colorarea numai cu henna, atunci rezultatul final va fi exact acea nuanță. Pentru a obține o culoare mai închisă (castan, maro sau ciocolată), henna trebuie adăugată la henna.

Basma este un alt colorant natural și, de asemenea, vopsește părul gri bine. Are nuanță de culoare albastru închis și verde. Basma ca colorant independent (fără a adăuga henna) este mai bine să nu se folosească, deoarece rezultatul va fi o tentă albastră-verde de fire. Aceste două vopsele sunt folosite exclusiv în tandem.

Pentru a obține bucle roșu-blond, este suficient să amestecați vopseaua în următoarele proporții: o linguriță de henna și două lingurițe de basma. Pentru o nuanta mai inchisa a parului, amestecati o lingurita de henna si trei linguri de basma. Dacă este necesar, creșteți doza. Este mai bine să se amestece aceste două vopsele într-o stare pulverulentă și apoi se adaugă apă caldă.

rețete

Există multe rețete pentru diferite nuanțe de păr.

 1. Pentru a obține o nuanță roșie-soare, diluați două pachete de henna cu apă caldă, adăugați orice amestec acid la amestec (de exemplu suc de lamaie, chefir, oțet). Deci henna va da pigmentului parului mai intens. Apoi adăugați una sau două linguri de ulei cosmetic (de exemplu, brusture, măsline, legume, cătină albă, nucă de cocos sau migdale). Aceasta va mai umezi parul. Henna se aplică cel mai bine imediat după combinarea tuturor ingredientelor. Parul nu trebuie să fie înfășurat într-o pungă sau un prosop. Cu cat va fi mai mult vopseaua, cu atat mai bine va arata proprietatile de colorare.
 2. Pentru culoarea maro și maro. Se amestecă o pungă de henna cu două sau trei (pentru o culoare mai închisă) pungă de basma. Se amestecă într-o stare uscată. La acest amestec se adaugă ceai sau cafea preparată și una sau două linguri de unt (de exemplu, brusture, sâmburi de caise, nucă de cocos, migdale sau măsline). Se amestecă bine totul într-o stare de măcinare. Aplică la bucle.
 3. Se separă colorarea. Cele două rețete anterioare pot fi aplicate separat. Mai întâi aplicați henna, așa cum este scris în prima rețetă. Mențineți o jumătate de oră până la o oră, clătiți și uscați cu un prosop. Apoi aplicați basma, așa cum este scris în cea de-a doua rețetă. Țineți timp de până la patru ore, apoi clătiți.
 4. Se prepară ceai puternic, se adaugă o linguriță de turmeric și basma. Înmuiați-o tot timpul timp de o oră și clătiți cu apă curgătoare. În loc de ceai puternic, puteți adăuga cafea, și în loc de coaja de curcuma - stejar. Ceaiul va elimina culoarea rugină care poate apărea ca urmare a vopsirii, ceea ce va duce la o culoare prea închisă a părului.

Video despre colorarea părului cu henna și cafea, vezi mai jos.

Este posibil să clătiți henna numai sub apă curentă fără a utiliza șampon sau săpun. Henna și Basma se tem de mediul alcalin. Șamponarea se recomandă în a treia zi după vopsire. Și dacă rezultatul sa dovedit a fi mai bogat decât este dorit, atunci exact opusul, trebuie să spălați bine aceste secțiuni ale firelor cu alcaline. Aplicați orice amestec este mai bun cu o perie specială, ca atunci când vopsiți părul cu vopsea obișnuită. De asemenea, se recomandă folosirea mănușilor speciale pentru a proteja mâinile.

http://wlooks.ru/hna/zakrashivaet-li-sedinu/

Henna și Basma pictează pe părul gri

Henna este un remediu acasă care menține frumusețea naturală a părului și, de asemenea, restabilește aspectul anterior. Este vorba despre cum să vopsească părul gri cu henna. Remediile naturale, cum ar fi henna și ceaiul negru, în special pentru părul gri, dau părului un pigment, o rezistență și o strălucire sănătoasă.

Mehendi, cunoscută și sub numele de henna, nu vă va colora numai părul, ci va deveni mai gros, mai puternic și mai matasos, ceaiul va adăuga un pigment special adânc. Vopsirea părului gri cu henna are dezavantajul său; va trebui să-l vopsiți cu păr mai degrabă decât cu vopseaua.

Are henna fade părul?

- Henna dă perfect parului cenușiu, mai ales în etapele inițiale. Pentru a vopsi parul gri, trebuie să utilizați și Basma. Vă îndoiți? Este zadarnic, pentru că bunicile noastre își vopsesc părul numai cu ajutorul căștilor naturii, fără pigment chimic.

Colorarea părului gri cu henna și ceai

În primul rând, vom determina tipul de păr gri, pentru a calcula timpul și tipul de colorare a părului gri cu henna.

Tipuri de păr gri:

 • Tipul inițial de păr gri - părul inițial gri este un păr gri care umple mai puțin de un sfert.
 • Tipul mediu de păr gri - tipul mediu de păr gri - este aproape jumătate din părul părului.
 • Tipul final de păr gri - tot părul este acoperit cu păr gri, adică toate părul este lipsit de pigment.

În primele două tipuri de păr gri este considerată a fi focală, adică parțială. Primele două tipuri sunt ușor colorate cu henna.

Tipul complet de păr gri este cel mai adesea difuz, adică părul își pierde uniform pigmentul.

Atunci când porniți un păr complet de culoare gri, trebuie să folosiți henna cu adăugarea de basma și să o păstrați mai mult pe păr.

Cum sa vopsi parul gri cu ceai si henna:

În medie, pentru a scăpa de părul gri, ar trebui să utilizați un amestec de henna și ceai la fiecare două până la trei săptămâni. Există multe efecte secundare de la coloranții de păr obișnuiți. Aici, în articolele de tip whair, recomandăm întotdeauna produse de îngrijire care nu dăunează părului. Femeile care folosesc adesea vopsele de păr știu că deseori duce la uscăciune, mâncărime și scalp fragil, în timp ce henna hrănește părul, făcând-o moale, matasoasă și frumoasă.

Henna naturală cu adăugarea altor componente vă va permite să obțineți nuanțe diferite de la ciocolată neagră la roșu sau roșu.

Culoare maro închis după colorare cu fotografii de henna și ceai înainte și după:

Cum sa vopseasca henna de par gri?

 • Cea mai bună modalitate de a aplica henna cu ajutorul unei perii de vopsea, împărțind-o în fire, ca și în vopsirea obișnuită, începe cu rădăcinile care merg la lungime și la capete.
 • După aplicarea hennei, puneți o pălărie sau împachetați părul într-o folie sub prosop pentru a crea căldură pentru a deschide cuticulele de păr. În căldură, vopseaua penetrează mai adânc prin pigmentul părului.
 • Este foarte simplu să spălați henna de pe un păr care a fost deja vopsit de ea, mai întâi clătiți-o cu apă și apoi spălați-o cu un șampon și un dozator.

Rezultatul colorării cu fotografie de henna, ceai și basmoy înainte și după:

Este necesar să se utilizeze numai pulbere "naturală" de henna, care este, de obicei, de culoare verde deschisă. Stai departe de henna ambalată, care de obicei conține ingrediente sintetice. Dacă întâlniți un produs în care culorile sunt deja amestecate, studiați cu atenție eticheta. Dacă spune că este henna 100% pură, nu este. Deși există alimente bune cu amestecuri de henna și plante, încercați să analizați varietatea și să cumpărați un pachet.

Mască împotriva părului gri, cu basma de henna și ceai negru

Cum sa faci o masca pentru colorarea parului gri cu henna:

 • Hemna naturala, ceai negru, lamaie
 • apă
 • Vas mediu pentru gătitul de paste (utilizați un castron vechi, devine murdar)
 • prosop
 • Cabină de duș
 • Mănuși, perii și barrette
 • Balsam și șampon

Dacă nu ați folosit anterior henna, atunci trebuie să efectuați un test de testare pe o singură componentă

Cum sa scapi de parul gri acasa cu acest remediu popular?

Urmați pașii descriși mai jos. Deci poți să-ți dai bine părul în mod corespunzător. Ele sunt foarte simple și nu necesită mult efort!

Pasul 1: Ceaiul negru de mestecat

Primul și cel mai important lucru pe care trebuie să-l faceți este să preparați ceai negru din frunze. Luați 2 linguri de ceai negru și umpleți-le cu 0,5 litri de apă clocotită, lăsați să se răcească la temperatura camerei.

Pasul 2: Pregătiți o mască împotriva părului gri cu henna

Următorul lucru pe care trebuie să-l faceți este să pregătiți o mască cu henna. Luați 2 linguri de henna și umpleți-o cu ceai pentru a obține consistența lichidului de smântână. Această mască va da parului gri o nuanță de castan închis sau ciocolată, în funcție de cât de moale este părul. Dacă sunteți împotriva krasninki, care poate da vopsea adăugați suc de lamaie (4 părți de lamaie va fi de ajuns). Se amestecă bine. Dacă aveți mult păr gri sau păr aproape plin de culoare gri, luați 1 lingură de henna și 1 lingură de basma, dar în acest caz nu adăugați suc de lamaie.

Pasul 3: Aplicați masca

Separați părul pentru a vă face mai convenabil să aplicați o mască pentru vopsirea părului gri. Aplicați masca cu o perie pentru a fixa părul. Vopseste cu grija tot parul. Asigurați-vă că nu există zone netratate.

Pasul 4: Nu uitați să așteptați

Asigurați-vă că creați un efect de seră cu un prosop și un capac, astfel încât părul gri să absoarbă pigmentul de henna cât mai adânc posibil, rezultatul culorii părului gri fiind dependentă de acesta. Va trebui să așteptați între 1 și 2 ore, dacă aveți păr moale și subțire, atunci va dura o oră pentru ca părul gri să pată. Dacă părul este aspru, atunci va trebui cu siguranță să așteptați o oră și jumătate, apoi verificați părul și examinați rezultatul, spălați henna sau păstrați-l în continuare. Relaxați-vă pentru acest moment! Fă-ți o pedichiură bună. Citește revista sau, bineînțeles, face treburi de uz casnic, dar vă recomandăm să acordați atenție odihnei.

Pasul 5: Spălați masca

După ce ați vopsit părul gri, puteți să vă spălați părul. Asigurați-vă că spălați bine rămășițele hennei. Spălați henna înainte de spălarea cu apă rece. Acesta va da o strălucire sănătoasă părului tău. După spălarea cu șampon, utilizați balsamul. Utilizați mănușile când spălați henna. Masați bine capul. Repetați procesul dacă nu sunteți sigur.

În acest moment ați terminat culoarea henna a părului gri. Veți iubi părul.

Încă retete de colorare a părului natural de casă video:

Ați folosit henna pentru păr gri? Care sunt impresiile tale? Împărtășește-ți experiența cu noi.

http://whair.ru/okrashivanie-volos/kak-pokrasit-sedye-volosy-hnoj-i-chernym-chaem.html

Este posibil să picteze pe părul gri cu henna și basma, cum se obține o culoare uniformă

Este dificil să găsești o femeie care să fie mulțumită de aspectul părului cenușiu pe părul ei. Pentru a ascunde firele de argint, se folosesc nuanțe, coloranți permanenți și naturali. Cu toate acestea, nu toate oferă pe deplin rezultate de calitate. Cum să pictezi pe părul gri cu henna sau basma pentru a fi mulțumit de culoarea și starea părului tău - acest articol îți va spune.

Caracteristici de henna și basma pentru păr gri

Cum este dificil să ascunzi firele albe într-o coafură, multe femei încep să învețe numai după 35 de ani, iar unele - chiar înainte de debutul celei de-a 30-a aniversări. Buclele pot deveni gri nu numai cu vârsta, ci și datorită unei întregi liste de motive diferite.

Aspectul de argint în păr este afectat de stres, ecologie, tulburări hormonale și alte probleme de sănătate, precum și genetică. În același timp, părul gri este, de obicei, intens localizat în una sau mai multe zone (temple, coroană), forțând femeile să caute modalități de a-și întoarce o nuanță uniformă pe părul lor.

În acest scop, multe doamne aleg henna sau basma pentru a picta păr gri, și uneori ambele.

Principalul avantaj al ambelor produse este compoziția naturală. Pulberile de colorare se obțin prin măcinarea anumitor plante. Baza hennei este alcătuită din frunzele inferioare ale lawsonia nekoluchy. Amestecul uscat vine în culoarea verde neconfundabil, dar vă permite să vă vopsiți un ton roșu, auriu sau maro.

Varietatea nuanțelor depinde de țara în care se produce henna. Faimoasa culoare aprinsa de foc este cartea de vizita a produselor iraniene. În plus, pulberea de colorare este exportată din Arabia Saudită, India.

Basma - un produs de prelucrare a indigofera (aparține familiei de leguminoase). Materialul verde-gri este folosit rar în forma sa pură, deoarece după aceea părul începe să arunce verde sau albastru. Basmul este de obicei combinat cu henna pentru a obține tonuri plictisitoare și persistente. Nuanța specifică și saturația acesteia depind de proporțiile, culoarea inițială a buclelor, cantitatea de păr gri și tehnologia de colorare.

Atenție! Pentru a picta peste henna de păr gri și Basma, trebuie să muncești din greu. Este recomandabil să le aplicați la rândul lor - aceasta se numește o tehnică de pictura separată. Henna este întotdeauna folosit mai întâi. Există, de asemenea, o metodă simultană în care soluțiile finite de coloranți se combină și apoi se distribuie un amestec omogen prin păr.

Pro și contra

Coloranții naturali au multe avantaje legate de compoziția lor naturală:

 • efect benefic asupra structurii părului;
 • hrăni, întărește bucle;
 • accelerarea creșterii componentelor;
 • opri pierderea lor;
 • normalizează glandele sebacee;
 • capabil să elimine mătăpea în unele cazuri;
 • face părul neted și strălucitor;
 • diferă hipoalergenic;
 • sunt ieftine;
 • vă permit să obțineți diferite nuanțe;
 • ușor de utilizat;
 • vândute peste tot;
 • atunci când împărtășiți henna și basma, puteți picta eficient pe părul gri.

Cu toate acestea, nu vă bazați numai pe feedback pozitiv cu privire la aceste fonduri. Experiența negativă a utilizării lor obligă utilizatorii să observe următoarele dezavantaje ale coloranților:

 • cu colorare frecventă poate provoca daune: părul uscat și împărțirea capetelor;
 • din același motiv, ar trebui să fie utilizat cu prudență de către fetele care au fost recent pictate cu medicamente persistente sau permed;
 • în ciuda compoziției stricte poate provoca reacții alergice individuale: roșeață, mâncărime, umflături;
 • henna și basma practic nu repara compoziții permanente sau semi-permanente, deci este recomandabil să le aplici pe păr natural, chiar și cu păr gri;
 • este puțin probabil ca schimbarea culorii preparatelor chimice după experimente cu aceste amestecuri naturale să fie posibilă;
 • adesea părul colorat se estompează la soare;
 • uneori, încercând să picteze pe părul gri, femeile nu pot obține niciun ton;
 • este destul de dificil să obțineți umbra dorită, mai ales pentru prima dată;
 • coloranții naturali au un miros deosebit care durează o vreme pe păr;
 • unele fete se plâng că este dificil pentru ei să spele particule de iarbă de la bucle;
 • utilizarea hennei și basmei este limitată la unele contraindicații.

Atenție! Nu puteți utiliza uneltele dacă părul și pielea sunt foarte uscate, sunteți gravidă sau alăptați copilul (modificări hormonale), bucle recent vopsite sau curbate cu chimie.

Cu grijă, trebuie să încercați să pictați pe părul gri pe blonde: nu sunt excluse nuanțele prea luminoase sau luciul albastru-verde pe fire.

Nuanțe și proporții la colorare

Pentru un cap de păr scurt și mediu lung, veți avea nevoie de aproximativ 100-300 de grame de pulbere de colorat. Proprietarii de bucle lungi ar trebui să pregătească aproximativ 300-500 de grame de substanță uscată.

Nu contează dacă este doar o henna sau cu o atingere de basma - volumul total va rămâne aproximativ același. Cantitatea exactă depinde de grosimea părului, structura și starea acestuia, intensitatea răspândirii argintului pe fire.

Se consideră că este posibil să se vopsească pe părul gri cu henna și basma și, în același timp, să se obțină o nuanță uniformă în cazul în care părul alb nu acoperă mai mult de 40% din coafura. Acesta va fi, de asemenea, un bun experiment în care vopseaua este aplicată la bucle complet gri.

La etapa intermediară (numărul de semințe - de la 40 la 90%) va trebui să muncească din greu pentru a obține un aspect armonios.

Rareori cine primește o vopsea bună peste parul gri prima dată. De obicei, pe cale de a actualiza coafuri, trebuie să efectuați mai multe proceduri. Este posibil ca aceasta să dureze ceva timp pentru a se asemăna cu o culoare foarte puțin atractivă pe cap, până când umbra devine adâncă, saturată. În plus, paleta de nuanțe este cu adevărat frumoasă și diversă.

Pulberea de la Lawsonium este în mod tradițional considerată cea mai bună opțiune pentru buclele întunecate, care se vor potrivi oricăror tipuri de henna: iraniană, sudaneză. Pentru a picta peste părul gri, produsul maro indian este util. Pentru un ton mai expresiv, se diluează cu cafea naturală proaspăt măcinată. De asemenea, henna brună din India va avea un păr frumos de păr brun, iar dacă adăugați turmeric în ea, amestecul va colora firele într-o culoare apetită de ciocolată de lapte.

Colorantul natural, exportat din Sudan, va adăuga un cap întunecat de culoare de cupru și lumină - un roșu bogat. El va ajuta, de asemenea, vopsea peste parul gri, în special în următoarele combinații:

 • cu henna incoloră. Dacă luați ambele fonduri în părți egale, puteți face o blondă de căpșuni pe un păr complet gri. Pe părul brun și maro deschis se va transforma o culoare roșie deschisă;
 • cu basma. Buclele vor fi turnate într-o nuanță maro-cupru sau castan. Rezultatul final depinde de proporția, cantitatea de gri și tonul inițial al toroanelor.

Un număr mare de culori diferite pot fi obținute cu ajutorul hennei iraniene. În forma sa pură, se vopsește părul într-o culoare roșie și în combinație cu alte ingrediente dă bucle următoarele nuanțe:

 • grâu. Pentru a face acest lucru, amestecați pulberea de colorat din Iran cu un decoct de rădăcină de mușețel, hrean sau păpădie;
 • ocru. Veți avea o schemă colorată de culoare galben-roșie multiplă dacă adăugați un decoct de coajă de ceapă;
 • aur - rezultatul unei combinații de henna iraniană cu turmeric sau musetel;
 • cremoasă aurie. Această culoare poate fi obținută prin adăugarea de cicoare;
 • galben-portocaliu este obținut datorită coajelor de portocale și mandarine;
 • roșu strălucitor este posibil prin combinarea hennei iraniene cu ghimbir, ulei esențial de arbore de ceai sau patrunjel;
 • roșu închis - cu adaos de scorțișoară;
 • maro adânc, ciocolată, castan - rezultatul combinării nu numai cu cafea naturală, ci și cu nucșoară, decoct de scoarță de stejar, coji de nuc;
 • prune. Pentru această culoare, adăugați cremă la ingredientul principal;
 • culoarea rubiniei va fi posibilă datorită sucului de sfeclă sau de afine, precum și vinului roșu.

Consiliul. Dacă doriți să pictați peste părul gri pe părul blond, alb, luați henna de aur din India (cu turmeric, scorțișoară) sau utilizați combinații de colorant iranian cu ingrediente naturale care dau culori deschise.

Basma

În forma sa pură, pulberea indigoforă vopsește diferite materiale în culori frumoase de azur și smarald. Dacă nu doriți ca parul tău gri să arate la fel, asigurați-vă că ați conectat basma cu henna. Puteți adăuga cafea naturală măcinată. În același timp, rețineți că astfel de recomandări se referă la basma naturală, 100%.

Dacă producătorul a combinat-o cu alte ingrediente, nu vor fi necesare manipulări suplimentare din partea dvs. Citiți cu atenție produsul înainte de utilizare.

Henna și Basma

Poate că această pereche este cea mai populară printre toate compozițiile naturale care pot picta peste părul gri. Diferitele proporții și variații, cu expunere în timp, vă permit să obțineți nuanțe frumoase. Ratele recomandate (henna: basma) arata astfel:

 • 1: 1 - oferă o culoare de castan de intensitate variabilă (în funcție de culoarea originală a părului);
 • 1: 2 - ciocolată sau maro. Pentru a obține negru, trebuie să măriți timpul de expunere de la 1 oră la 1,5-2 (pentru părul gri - chiar mai mult);
 • 2 (sau 1,5): 1 - roșu pe blond și bronz la femei cu păr întunecat;
 • 3: 1 - blond, dar potrivit numai pentru proprietarii de bucle luminate.

Pentru a picta peste părul gri, va trebui să păstrați amestecul pe părul dvs. timp de aproximativ 5-6 ore. Dacă acest lucru nu este posibil, programați câteva proceduri consecutive.

În cazul în care se folosește o pictură separată, merită să vă amintiți o regulă: cu cât mai mult timp țineți basma după henna, cu atât mai bogată este culoarea mai întunecată. În medie, durata este de aproximativ o oră pentru prima componentă și aproximativ 20-120 de minute pentru a doua.

Reguli și sfaturi

 1. Henna nu poate fi preparată cu apă clocotită. Temperatura apei ar trebui să fluctueze la un nivel de 70-80 ° C.
 2. Pentru a vopsi părul gri, uscat sau normal, puteți dilua praful de la Lawsonia cu kefir ușor încălzit. Pentru țesuturile grase apă adecvată cu oțet sau suc de lamaie. Trucul este că, datorită mediului acid, veți obține o culoare luminată și saturată.
 3. Pentru a găti basma, veți avea nevoie de apă caldă obișnuită, de asemenea este posibilă fierberea apei.
 4. Conectați compușii, asigurați-vă că sunt calzi. Faceți acest lucru chiar înainte de a picta părul gri.
 5. Când diluați amestecurile uscate, nu folosiți ustensile metalice. Un container de sticlă ar fi optim.
 6. Soluția finită trebuie să aibă consistența unei creme groase. Prea lichid se va scurge pe bucle, față și haine. Pasta se va intai inainte de a avea timp sa-l distribuiti prin par.
 7. Nu amestecați pudrele de colorat pentru viitor și nu le păstrați în frigider.
 8. Pentru a vă ușura să spălați vopseaua naturală mai târziu, adăugați 1-2 gălbenușuri de pui la soluția pregătită. Glicerina, uleiul cosmetic sau un decoct de semințe de in, vor ajuta la prevenirea părului uscat.
 9. Compoziția rece răcește lent peste bucle, inclusiv părul cenușiu. Pentru a menține cald, utilizați baia de apă. Dar nu supraîncălziți amestecul! În acest caz, cuptorul cu microunde nu va funcționa.
 10. Vopseaua naturală va cădea cel mai bine pe părul curat. Se crede, de asemenea, că firele ar trebui să fie ușor umezite, dar nu există recomandări stricte.
 11. Pentru a începe, tonifiat câteva bucle pentru a înțelege ce culoare va fi, cât de mult are nevoie pentru a păstra compoziția.
 12. Concentrați-vă pe părul gri. Vopseaua ei mai întâi.
 13. Dacă împărțiți părul în zone, începeți să aplicați vopseaua din partea din spate a capului. În acest domeniu, părul a fost cel mai lung.
 14. Folosind un amestec de henna și basma, încălziți capul cu polietilenă, apoi cu un prosop.
 15. Cu o metodă de aplicare separată, doar henna are nevoie de împachetare.

Tehnici de vopsire

Ambele metode - simultane și separate - permit obținerea aceluiași rezultat. Dar cea de-a doua tehnologie este adesea folosită pentru a picta peste părul gri, precum și pentru a obține o culoare neagră.

Un alt avantaj al metodei split este că puteți urmări ce păr este colorat și corectați nuanța online.

Orice ați alege, în orice caz, pregătiți un astfel de set:

 • pulberi uscate în cantitatea potrivită;
 • 2 recipiente pentru prepararea amestecurilor și același număr de perii / bureți pentru aplicarea lor;
 • bastoane sau linguri pentru soluții de amestecare - 2 bucăți;
 • grăsime cremă, este posibil jeleu de petrol;
 • haine care nu sunt prea rele pentru a se murdări sau rochia de coafură a coafurii;
 • pieptene comb
 • clipsuri sau fire de păr;
 • mănuși;
 • capacul de duș pentru încălzirea părului. Puteți înlocui filmul agățat sau punga de plastic;
 • un prosop.

Atenție! Înainte de a picta, asigurați-vă că nu sunteți alergic la vopselele naturale. Aplicați amestecul în zona din spatele urechii, încheieturii sau cotului, după 15-20 de minute de verificare.

O metodă simultană de colorare implică următoarea secvență de acțiuni:

 1. Preparați coloranții conform instrucțiunilor. Fiecare este în propria capacitate. Apoi amestecați-le.
 2. Lăsați soluția pregătită într-un castron cu apă caldă (un fel de baie de apă).
 3. Tratați părul cu jeleu sau smântână, pentru a nu pata pielea pe față, gât, în spatele urechilor.
 4. Purtați haine vechi / coafor și mănuși.
 5. Împărțiți părul în 4 zone: partea din spate a capului, partea superioară a capului, whisky-ul. Asigurați-vă fiecare piesă cu o barretă sau o clipă.
 6. Dacă părul gri este distribuit aproximativ uniform pe cap, începeți să pictați din partea din spate a capului. În orice caz, concentrați-vă precis asupra acesteia.
 7. Împărțiți zonele în fire mici și le vopsiți cu un amestec cald, trecând de la rădăcini la vârfuri.
 8. După ce ați terminat procedura cu tratamentul vârfului capului, strângeți părul într-un bun, încălziți capul cu plastic și un prosop.
 9. Verificați periodic modul în care compoziția umple buclele gri. Este posibil să aveți nevoie de 1-2 ore pentru a vă transforma, dacă firele sunt moi, și mai mult - dacă este greu.
 10. După o perioadă de timp stabilită, clătiți soluția cu apă caldă.

Tehnica de vopsire separată:

 1. Se dizolvă henna, iar în timp ce basmu se lasă deoparte.
 2. Tratați pielea pe față, gât și în spatele urechilor cu cremă. Purtați haine de lucru, inclusiv mănuși.
 3. Împărțiți și colorați buclele în același mod ca și în cazul metodei simultane.
 4. Izolați-vă capul, verificați periodic ce culoare este obținută.
 5. Spălați henna.
 6. Cook Basma.
 7. Aplicați-l pe păr uscat.
 8. Nu încălziți părul.
 9. Spălați compoziția cu apă caldă când obțineți rezultatul dorit.

Apropo. Etapa cu aplicarea basma poate fi amânată a doua zi.

Spălați coloranții naturali, nu utilizați șampon, balsam de păr (important în primele 72 de ore după vopsire). Dacă este necesar, luați suma minimă. Better - balsam. Pentru a fixa culoarea va ajuta sa clatiti cu otet sau decoct de solduri de trandafir. Per litru de apă necesită 1 lingură de orice lichid.

Pentru a reînnoi culoarea parului sau a vopsi pe părul gri, practică utilizarea hennei și basma nu mai mult de o dată la fiecare 2-3 luni. Între tratamente, puteți pur și simplu tenta rădăcinile.

Respectarea proporțiilor, regulilor, tuturor nuanțelor oricărei tehnologii de vopsire vă va permite să vă potriviți părului frumos și sănătos și să uitați de agitația pentru aspectul dvs., asociată aspectului de păr gri.

Videoclipuri utile

Cum sa faci henna maro.

Cum sa vopsi parul si radacinile gri cu henna basma.

http://expertpovolosam.com/zdorove/posedenie/sredstva/hna

Cum să înlăturați părul gri cu coloranți naturali

Parul brun poate călca atunci când o persoană are doar 20 de ani. Nu trebuie să vă fie teamă de acest lucru: este neplăcut, da, necesită îngrijire suplimentară a părului, dar nu mai mult. Nu este nevoie să te diagnostichezi și să fii îngrozit de cât de bătrânețe a venit. Totul se referă la chimie: celulele au început să producă mai puțin pigment de melanină, care dă părul în nuanța naturală. Tratamentul părului gri, de obicei, nu dă rezultatul, toate terapiile cunoscute sunt ineficiente și mai potrivite pentru prevenire. Dar puteți ascunde părul gri - chiar și cu ajutorul coloranților naturali.

Eficiența remediilor naturale pentru părul gri

În corpul nostru există celule, melanocite, care sunt responsabile de culoarea pielii și părului. Ele sunt deja active până la nașterea noastră. Faza activa a acestor celule dureaza toata copilaria si adolescenta (aminteste-ti cum parul copiilor intuneca la varsta de 7-10 ani: inseamna ca acelasi melanin se acumuleaza in par. Dupa 25-30 de ani, incepe procesul invers: melanina se spala din par, iar înainte ca culoarea saturată să se estompeze treptat.

Parul gri, care este complet lipsit de melanină, este de fapt transparent, deși arată alb sau argintiu în raport cu restul părului. Pentru a umple lipsa de melanină poate fi o singură cale - prin vopsirea părului.

Nu este necesar să luați această compoziție sau buget bugetar, dar vopsea dăunătoare cu amoniac. Culoarea blândă se poate face cu compoziții pe bază de plante - henna și basma. Mai ales că procedura va fi o îngrijire suplimentară a părului.

Parul mai gri, cu atât mai vizibile sunt schimbările nu numai în umbră, ci și în calitatea părului - devin nesăbuite, uscate și dure. Acest lucru se datorează faptului că, prin scurgerea particulelor de pigment, golurile din arborele de păr sunt înlocuite cu bule de aer. Adică părul din interior este gol, iar în afară, din afară, este acoperit cu o teacă protectoare densă. Această structură complică tehnologia vopsirii cu coloranți naturali. În henna, basma și alte amestecuri de plante, nu există ingrediente active care, cum ar fi amoniacul în vopsea, ar înmuia stratul de păr și ar facilita penetrarea particulelor de pigment în interior. Dacă vopseaua deschide teaca protectoare a părului și pătrunde în interior, acești compuși "învelește" părul în exterior și, în consecință, se spală mai repede - în 1,5-2 săptămâni. Tehnica de colorare depinde de procentajul de păr gri și de locația sa.

Cum să pictezi pe părul gri - video

Henna și Basma: cărora li se arată aceste coloranți

Henna și Basma sunt potrivite pentru cei ale căror păr a început să devină gri devreme - adică, în timp ce 3-5 părul gri este îngrijorător - sau cei cu parul gri împrăștiat. Cu părul gri focal (laturi largi pe o parte a capului), hena nu este recomandată datorită faptului că culoarea poate fi contrastantă (culoarea la locul părului gri va fi mai strălucitoare decât pe părul său propriu sau colorat). Cu părul gri 100%, atât Basma, cât și henna vor funcționa, numai vopsirea trebuie făcută de mai multe ori.

Henna este potrivit pentru femei cu o nuanță caldă de piele și păr. În forma sa pură, vă va colora părul în aur, roșu, roșu-cupru, în combinație cu basma - în nuanțe de maro și castan. Hena naturală este o pulbere de lausonie. Se întâmplă numai două tipuri - roșu, care va da o nuanță roșie și incoloră, care vindecă și întărește bine părul, hrănește rădăcinile. Pentru a obține nuanța de castan, se adaugă cafea la henna, pentru a obține un basm negru. Dacă producătorul oferă alte culori - vinete, zmeură, roz - atunci pulberea de lavsonie, adică henna însăși, este prezentă în compoziție ca bază, dar există și un oxidant adăugat - PPD, de exemplu, care va ajuta pigmentul să penetreze părul).

Hena naturală saturează părul cu un singur pigment - roșu. Dacă vă vopsiți permanent părul cu henna naturală (indiferent de ce culoare), va fi aproape imposibil să "ieșiți" dintr-o roșcată - chiar spălarea profesională, judecând după feedbackul din partea femeilor, ajută cu dificultate.

Umbra (cafea, maro, roșu) este spălată după câteva săptămâni, iar pentru a elimina roșcata și a le restabili, veți avea nevoie de o nouă culoare. Între timp, henna este de multe ori nu este recomandat să utilizeze - este recomandabil să se limiteze o lună la un moment dat, maximum două. Henna nu este potrivită pentru părul uscat (pentru uleios, da, le usucă și poate fi spălat mai rar). Cu o utilizare frecventă, părul sănătos poate fi uscat, astfel încât, ulterior, va trebui să fie restaurat. În plus, există o mare probabilitate ca scalpul să înceapă să se desprindă - cu păr uscat - acest lucru se întâmplă adesea.

Așa că să pictezi cu henna nu este contraindicată nimănui, dar este de dorit să tratezi procedura fără fanatism și să nu pictezi peste fiecare tresaj gri. Apropo, nimeni nu a avut o astfel de reacție la Basma - poate datorită faptului că conține vitamine, minerale, tanini și rășină (prin urmare, Basma este recomandat ca un compus terapeutic pentru căderea părului, uscăciunea, ruperea, iritarea scalpului ). În forma sa pură, fără adăugarea hennei, Basmu nu ar trebui să fie folosit - puteți obține o nuanță albăstrui sau verzui, care va fi deosebit de vizibilă pe părul blond.

Cum se obține umbra dorită:

 • Maro: Henna și Basma sunt amestecate într-un raport de 1: 1, timpul de vopsire este de 30 de minute;
 • lumina castanului: henna și basma sunt amestecate într-un raport 1: 1, timpul de vopsire este de 1 oră;
 • castan: henna și basma amestecate într-un raport de 1: 2, timpul de colorare - 1,5 ore;
 • bronz: henna și basma sunt amestecate într-un raport 2: 1, timpul de vopsire este de 1,5 ore;
 • negru: henna și basma sunt amestecate într-un raport de 1: 3, timpul de vopsire este de 4 ore.

Parul uscat și subțire, care anterior a decolorat, se va colora mai repede. Pe amestecul de colorare a părului întunecat și tare, dimpotrivă, trebuie să păstrați mai mult, altfel diferența pe care nu o puteți vedea. Dacă nu există experiență în vopsire, este mai bine să alegeți o astfel de nuanță de henna, care să nu contrasteze puternic cu culoarea naturală a părului.

Henna nu vopsește părul în nuanțe de lumină - doar în roșu și maro, iar Basma - în negru

Cum se diluează un colorant natural

În cazul în care părul gri nu este mai mare de 30% și aveți nevoie pentru a colora fire individuale, henna (basma) este mai bine să fiarbă - astfel încât compoziția este mai ușor să "cad" pe păr.

 1. Se toarnă compoziția de colorare în tava. Cât de mult să o luați depinde de lungimea părului. Într-un pachet de henna (basma) 25 g. Pentru părul scurt, este suficient un plic, pentru umerii lungi, mai mici, este posibil să aveți nevoie de 3-5 pachete (luați în considerare și grosimea părului).
 2. Vopseaua de vopsea cu apă fierbinte. În loc de apă, puteți folosi ceai negru sau hibiscus - pentru a vă face părul maro sau roșiatic, spun ei, pare foarte interesant.
 3. Puneți amestecul la căldură scăzută.
 4. Se fierbe timp de 10 minute.
 5. Adăugați ulei sau glicerină la compoziția finită - astfel încât masa va deveni mai vâscoasă și va fi mai ușor de aplicat.
 6. Împrăștiați amestecul pe toată lungimea părului, fără a aștepta să se răcească.
 7. Înfășurați părul cu o învelitoare sau o pungă și un prosop deasupra.
 8. Țineți timp de 30-40 de minute (cu cât mai mult timp țineți, cu atât va fi mai bogată culoarea).
 9. Clătiți cu apă caldă curată.

În cazul în care părul gri este mai mult de jumătate, puteți utiliza rețeta anterioară, dar trebuie să păstrați compoziția de colorare mai lungă - până la 3-4 ore. Puteți încerca o altă metodă, mai frecventă:

 1. Se presară părul cu apă sau se umezește ușor, apoi se șterge cu un prosop.
 2. Se varsă vopseaua într-un vas de sticlă sau porțelan.
 3. Se diluează cu apă clocotită.
 4. Se amestecă și se infuzează timp de 5 minute.
 5. Adăugați ulei (glicerină) dacă doriți.
 6. Se amestecă încă o dată.
 7. Aplicați pe păr.
 8. Înfășurați capul cu o învelitoare și un prosop.
 9. Pentru a sustine timpul alocat.
 10. Clătiți părul cu apă caldă curată.

Dacă culoarea este prea luminată, puteți să o dezactivați.

 1. Încălziți uleiul vegetal în baia de apă (orice miros nu va face).
 2. Aplicați pe păr.
 3. Stai o jumătate de oră.
 4. Spălați-vă părul cu șampon.
 5. Sau încercați altă rețetă:
 6. Se amestecă 1 lingură. l de oțet cu 1 l de apă caldă, adăugați 6 picături de suc de lămâie.
 7. Clătiți părul.

Henna și Basma Vopsirea: Walkthrough - Video

Cum să ai grijă de părul vopsit

Dacă vă spălați adesea capul, după o săptămână și jumătate o umbră bogată începe să devină palidă. Pentru a-l împrospăta, puteți să luați aceeași henna sau basma, dar nu vă vopsiți părul, ci doar clătiți - un decoct bazat pe pulbere (pentru aceasta henna sau basma trebuie amestecată cu apă într-un raport de 1: 4 și fiert). Henna decoctul poate fi ținut pe păr timp de 3 minute, basma este suficient doar pentru a vă clăti capul.

Pentru a păstra culoarea și în același timp pentru a întări părul va ajuta masca de ierburi și fructe de padure - acestea sunt potrivite pentru orice păr - uscat și uleios, proprii și vopsite, complet gri sau cu parfum de păr gri.

Cum sa faci o masca nutritiva:

 • ia 3 linguri. l boabe de trandafir, pune într-un termos, se toarnă 1,5 cesti de apă fierbinte Insista zi. Ready de decoction tulpina. Se freacă în rădăcinile părului după fiecare spălare;
 • ia 4 linguri. l-am tăiat salvie, așezat într-o cratiță. Se toarnă cu apă rece, se fierbe. Apoi, reduceți căldura și fierbeți încă 5 minute. Infuzați timp de 3 ore, apoi presați decocția, adăugați 1 picătură de vitamină E și 1 lingură de glicerină. Se freaca in scalp in fiecare zi timp de 10 zile.
Infuzia de rosehip uscat întărește părul vopsit și ajută la menținerea unei culori mai lungi

Ce alte coloranți naturali vor elimina părul gri

Parul gri poate fi colorat printr-o varietate de mijloace - băuturile care sunt întotdeauna în casă - ceai, cafea, cacao, infuzii din plante, suc de fructe de padure și legume și chiar albastru de lenjerie. De obicei, numai rețetele sigure sunt distribuite pe scară largă și sunt publicate cel mai frecvent în forumuri și ziare cu sfaturi utile.

Va face cafeaua si ceaiul de culoare gri pe parul inchis?

Ceaiul și cafeaua nu vor fi pătate cu păr gri, nu există pigment de colorare în aceste compoziții, de aceea merită să le încercați numai dacă există un păr puțin cenușiu și este împrăștiat peste tot în cap. Se prepară puternic, aceste băuturi pot umbri părul gri pentru o perioadă scurtă de timp (timp de 3-5 zile), fac puțin mai întunecate și, astfel, mai puțin vizibile față de restul părului. Ceaiul și cafeaua ca coloranți nu sunt potrivite pentru păr extinse sau foc gri.

Există și alte rețete populare pentru pregătirea compoziției de coloranți:

 • pe bază de ceai. 5 linguri. l ceai de frunze negre se toarna 2 cani cu apa clocotita si se lasa timp de 15 minute. Se presară ceaiul, se adaugă 4 lingurițe de cacao, se amestecă. Aplicați masca pe păr, acoperiți cu film de alimente, vârful cu un prosop și țineți-l timp de o oră. Clătiți cu apă caldă;
 • pe bază de cafea. Pentru a pregăti masca, aveți nevoie de cafea fină pentru pudră. Puteți folosi motive de cafea (într-un raport de 1: 1). Pentru un singur colorant nevoie de 4 linguri. l cafea: este suficient 2 linguri. l cafea și 2 linguri. Ca cafea. Amestec de cafea cu balsam de păr (100 ml). Aplicați pe păr pe toată lungimea, masând ușor și frecați masca. O oră mai târziu, spălați părul cu apă caldă curată;
 • masca de cafea și ceai. Pentru a pregăti, ia 1.5 sec. l ceai de frunze negre, preparați două pahare de apă clocotită. După o jumătate de oră, când ceaiul este infuzat, se toarnă 2 lingurițe. Am făcut cafea, amestec. Masca freca în păr, înfășurați filmul și un prosop. După o oră, clătiți părul cu apă caldă și clătiți cu o soluție slabică de acid acetic (1 lingură de apă pe litru);
 • din cacao. 2 linguri. l cacao diluat în 10 ml de șampon și spălați regulat părul cu acest amestec. Cu o spălare regulată, părul se va întuneca.
Cafeaua și ceaiul sunt potrivite pentru colorarea părului închis blond, maro și negru

Se va vopsi ceapa cu parul gri

Coaja de ceapă va da părului gri o nuanță roșu-maro. Dacă părul are o asemenea culoare din natură sau dacă a fost deja pictat într-o astfel de umbră și acum trebuie să fie ușor tuns pentru a ascunde rădăcinile sau firele de culoare regresate, atunci puteți încerca să beți coaja de ceapă (unele, apropo, frecați sucul de ceapă în păr, recenzii, poate da o tentă verzui). Husk este un mijloc mai sigur (pentru că a fost testat de mulți).

Cum să gătești un decoct:

 1. Coaceți 3 cepe. Se taie cojile și se toarnă în tigaie.
 2. Se toarnă apă fiartă rece.
 3. Se fierbe, apoi se reduce căldura și se gătește o jumătate de oră.
 4. Se răcește, se adaugă 2 lingurițe de glicerină, se amestecă
 5. Aplicați pe toată lungimea părului.
 6. Repetați procedura de 3 ori pe săptămână până când culoarea părului se îmbunătățește (durata recomandată a tratamentului este de 3 săptămâni).
Ceapa Husk dă părului o nuanță roșie

Va ascunde părul cenușiu un decoct de scoarță de copaci

Infuzarea scoarței de molid și de stejar conferă părului o nuanță de castan - și pe părul natural întunecat, și pictat pe aspectul foarte natural. Dar ajută doar dacă părul gri este distribuit uniform pe întregul cap și nu mai mult de 30%.

Cum se face o perfuzie:

 1. Luați 3 linguri. l scoarță de molid (vândute într-o farmacie).
 2. Se toarnă 1 cană de apă clocotită.
 3. Insistați 3 ore.
 4. Strângeți infuzia și frecați-vă de păr - de la rădăcină la vârf.
 5. Acoperiți capul cu film de alimentare și un prosop.

Infuzia de coaja de stejar este preparata diferit:

 1. Luați 2 linguri de coajă.
 2. Se toarnă 1 cană de apă clocotită.
 3. Se pune amestecul într-o baie de apă timp de 20 de minute.
 4. Scoateți din căldură, adăugați ceai (pentru maro închis) sau coji de ceapă (pentru maro auriu) după cum doriți.
 5. Pentru a freca broscul în păr.
 6. Acoperiți-vă capul cu filmul agățat, deasupra unui prosop.
 7. După 2 ore, clătiți părul cu apă caldă.
Stejarul scoarță părul în nuanțe de maro

Infuzie de nuci pe parul gri

Un decoct de pereți de nuc, dacă este frecvent frecvent în păr, îi va da o nuanță brună. Ca orice remediu popular, acesta va funcționa numai în cazul unui păr mic (până la 30%) gri.

Cum să gătești un decoct:

 1. Luați 2 linguri. l partiții de nuc, măturați (sau cumpărați pulbere gata preparată).
 2. Se toarnă 1 cană de apă clocotită.
 3. Insistă o jumătate de oră.
 4. Se freacă în păr - la rădăcini, apoi pe toată lungimea.
 5. Înglobați-vă capul cu un film și un prosop.
 6. După 20 de minute, clătiți părul.
 7. Repetați procedura pentru a obține nuanța dorită de 2-3 ori pe săptămână.
Un decoct de pereți de vopsea de nuc pe părul cenușiu pe părul întunecat

Cum să pictezi pe mușețelul gri

Un decoct de mușețel dă părului o nuanță caldă de aur. Dacă culoarea "nativă" este doar o astfel de culoare, puteți încerca să tentați părul cenușiu cu decoct de pe bază de plante. Cum se gătește:

 1. Luați 100 g de flori de musetel.
 2. Se toarnă 2 cesti de apă clocotită.
 3. Insistați 1 oră.
 4. Strângeți infuzia, adăugați 1,5 linguriță de glicerină, amestecați.
 5. Puneți părul în păr, înfășurați capul cu film și un prosop timp de o oră.

Pentru a da părului o nuanță mai deschisă la decoctul de mușețel, puteți adăuga suc de lămâie proaspăt stors (într-un raport de 3: 1).

Mătasea conferă părului o culoare de aur de miere și este potrivită numai pentru femeile cu păr echitabil.

Decoctul de linda de parul gri

Decorul de tei îți va da părului o nuanță de aur de miere, așa că pentru blondele cu o nuanță caldă de păr și piele, se recomandă ca unul dintre mijloacele de colorare.

Cum să gătești un decoct:

 1. Luați 100 g de culoare de var (taxa este vândută la farmacie).
 2. Se toarnă 2 cesti de apă rece.
 3. Se fierbe până când jumătate din apă se evaporă.
 4. Răcește, tulpina, frecați în păr.
 5. Înfășurați-vă capul cu un film și un prosop timp de o oră.
 6. Clătirea bulionului nu este necesară.

Sage din păr gri

Sage blondes potrivite, cu o nuanta calda de aur de par - le va restabili culoarea naturala.

Din frunzele uscate ale plantei trebuie să pregătiți un decoct:

 1. Luați 2 linguri. l colectez salvie.
 2. Se toarna 2/3 cana de apa fiarta.
 3. Insistă o jumătate de oră.
 4. Strângeți infuzia.
 5. Se freacă în păr.
 6. Îndepărtați părul cu un film și un prosop timp de o jumătate de oră.

Rungul din păr gri

Un decoct de rădăcină de rubarbă vopsește părul într-o nuanță gălbuie - în culoarea paietei, pentru a fi exact. Deși au existat recenzii în care culoarea rezultată a părului a fost evaluată ca șoarece, gri, gri-argintiu. Deci, pe părul gri solid (mai mult de 80%), decoctul de la rădăcina de rubarbă, cel mai probabil, nu se colorează, ci tunde părul într-o nuanță rece. Dacă este mai puțin părul gri și umbra dvs. este blondă sau "caldă" lumină blondă, puteți face un decoct:

 1. Luați 1.5 art. Am rădăcină de rhubar.
 2. Se toarnă cu 1 pahar de apă rece.
 3. Puneți la foc mic, aduceți la fierbere.
 4. Se răcește bulion, tulpina, freca în păr.
 5. Înfășurați-vă capul cu un film și un prosop timp de o oră.

Vopsea peste părul gri cu coloranți naturali - video

Măsuri de securitate la vopsire

Pentru a face colorarea fără probleme, efectuați un test de alergie. Se prepară un vârf de praf cu apă fierbinte, se amestecă și se aplică pe încheietura mâinii. După o oră și jumătate, căutați iritare. Dacă simțiți mâncărime, ars, veți vedea că pielea este înroșită, există o mare probabilitate ca în compoziție să existe conservanți și coloranți-alergeni. Sfat una - încercați o altă compoziție. În cazul henna / basma, prețul corespunde de obicei calității. Colorantul natural de origine indiană sau iraniană poate costa o vopsea profesionistă, dar nu va aduce nimic altceva decât bun.

Pentru a nu pata pielea, tratați pielea din frunte și din temple cu orice cremă de grăsime (adecvată pentru copii) sau cu jeleu de petrol.

http://molodei.com/volosy/kak-zakrasit-sedinu-naturalnymi-sredstvami.html

Cum să pictezi pe părul gri cu henna și basma

Parul brun apare de obicei ca urmare a schimbărilor legate de vârstă, pe fondul șocurilor nervoase și al bolilor grave. Celulele melanocitelor, care se află în foliculul de păr, sunt responsabile de aspectul lor.

Imediat ce se oprește producerea melaninei pigmentare, părul devine alb. Citiți mai multe despre cum să scăpați de părul gri.

Pentru a ascunde complet parul gri, multe dintre coloranții de sex echitabil folosesc amoniac, care vopsează efectiv firul de lumină, dar în același timp provoacă daune grave structurii părului. Astfel de proceduri cum ar fi: colorarea, evidențierea, colorarea, contribuie cu siguranță la ascunderea părului cenușiu, dar merită să recurgeți la acestea numai în cele mai extreme cazuri.

Pentru a scăpa de părul gri și a nu dăuna părului, preferința este cea mai potrivită pentru vopselele naturale și sigure, care includ renumita henna și basma.

Colorarea părului gri cu henna și basma la domiciliu

Colorația independentă a firelor gri cu henna va fi cea mai bună soluție pentru cei care doresc să scape în siguranță de firele de păr albe. Pentru a face acest lucru, alegeți doar o rețetă cu henna și efectuați în mod consecvent întreaga procedură de colorare.

 • Utilizarea acestui instrument este recomandată nu mai mult de o dată la 2 luni.
 • Este mai bine să spălați capul înainte de această procedură și apoi să aplicați un balsam hidratant pe acestea. Datorită henna diluată în mod necesar de apă caldă.
 • În funcție de rezultatul dorit, se recomandă să stați henna pe păr timp de 1 până la 4 ore.

Pentru a spori efectul de colorare, adăugați diferite componente:

 • curcumă
 • Ceapa Husk
 • Mușchi de decoct
 • și alții...

După sfârșitul vopsirii părului cenușiu, acesta se întărește la rădăcină, dobândește culoarea și devine strălucitor.

Henna pentru vopsirea părului gri Pro și Contra

*** Imaginea poate fi mărită cu un singur clic.

Henna ca colorant pentru păr a fost folosită cu succes în antichitate de frumusețile din India, Egipt și Persia. În ciuda apariției unor coloranți mai rezistenți la păr, acest mod de a rezolva problema părului gri și întărirea structurii părului a ajuns în zilele noastre.

goodies

Principalul avantaj al hennei ca colorant pentru vopsirea firelor gri este naturalețea și siguranța absolută. Henna este făcută din frunzele zdrobite de "Lawsonia nekolichuy" și are un efect benefic atunci când este aplicat pe păr și pe scalp:

 • efectul de restaurare;
 • acțiune dezinfectantă;
 • anti-inflamator;
 • vindecarea rănilor.

Lipsa componentelor chimice face henna un ajutor indispensabil pentru persoanele care sunt alergice la coloranți chimici sau pielea lor este prea sensibilă.

În plus, orice vopsea cea mai scumpă cauzează o deteriorare a părului și dăunează structurii sale. Substanțele unice care alcătuiesc henna, dimpotrivă, întăresc părul, hrănesc scalpul și fac buclele sănătoase și matasoase.

Henna se confruntă, de asemenea, cu problema matreții și restaurează părul deteriorat prin vopsire sau perimetru chimic.

contra

Dezavantajele hennei sunt că niciun profesionist nu va putea să ghicească ce fel de culoare va ieși după terminarea procedurii de colorare.

În plus, henna tinde să interacționeze prost cu vopseaua chimică obișnuită (culoarea din combinația colorantului natural și chimic este imprevizibilă).

În plus, dacă nu vă place culoarea obținută după vopsirea cu henna, va fi imposibil să pictați peste ea cu orice alt colorant: va trebui să așteptați până când părul crește sau colorantul este complet spălat.

Principalele avantaje ale hennei ca materie colorantă naturală:

 • fără restricții de vârstă;
 • protecția părului împotriva matreții;
 • normalizarea glandelor sebacee;
 • îmbunătățirea circulației sângelui în pielea capului;
 • creșterea rapidă a părului, volumul și îngrijirea;
 • fără componente dăunătoare;
 • protecția părului de efectele negative ale luminii solare.

Dezavantajele hennei includ:

 • dupa ce vopsiti parul gri poate ramane;
 • incapacitatea de a folosi colorantul chimic simultan cu henna;
 • posibila supra-uscare a firelor.

Tipuri de henna pentru par: care este mai bine

Înainte de a începe să pictați pe păr gri, este recomandat să vă familiarizați cu tipurile existente de henna și să alegeți cea mai bună opțiune pentru dvs.

Există astfel de principale tipuri de acest colorant natural:

 • incolor;
 • Iluminator;
 • Culoare.

Hemna incoloră este folosită de obicei pentru a întări părul și a accelera creșterea acestuia. Nu va funcționa pe părul gri, dar poate fi folosit pentru a face măști de vindecare.

Acest tip de henna poate înlocui cu succes o procedură cunoscută de laminare a părului și, în același timp, este mult mai ieftină. Se recomandă utilizarea hennei incolore nu mai mult de două ori pe săptămână, pentru a nu se usca prea mult părul.

Haină înfloritoare ajută la obținerea buclelor mai ușoare cu una sau o jumătate de ton și se va folosi în combinație cu ulei de păr.

Vopseaua naturală colorată este cea mai populară printre femei, deoarece este potrivită pentru vopsirea părului de toate tipurile și culorile. Cu combinația potrivită, puteți obține o culoare roșie de cupru, negru sau cafea.

În funcție de producător, henna poate fi iraniană, turcă sau indiană. Ultimul aspect are o gamă de culori mai mică, dar are și proprietăți utile.

Henna iraniană este considerată cea mai bună. De asemenea, pe piață puteți cumpăra henna lichidă în formă finită, care este mai convenabilă pentru utilizare (dar, potrivit multor femei, henna lichidă cade neuniform pe păr).

O altă vopsea naturală populară este Basma, care este fabricată din frunze de plante indigo.

Este folosit pentru vopsirea părului în culori închise (castan, negru) și poate fi utilizat în combinație cu henna pentru a crea nuanțe diferite.

Tehnică și metode de colorare

Pentru a vopsi părul gri în nuanța dreaptă, se recomandă respectarea anumitor reguli:

 1. Este necesar să se efectueze procedura de vopsire pe păr curat și spălat, hidratat cu un balsam sau balsam.
 2. Buclele trebuie să fie ușor uscate și lăsate ușor umede. După aceea, este necesar să se dilueze colorantul în apă caldă pentru a obține o consistență cremoasă.
 3. Înainte de a aplica henna, este recomandat să lubrifiați pielea de pe frunte și urechi cu orice cremă pentru a preveni apariția de pete roșii.
 4. Cu ajutorul unui pieptene obișnuit, trebuie să faceți despărțire pe cap și să aplicați un amestec cald părului într-un strat uniform.
 5. Se recomandă începerea procedurii de colorare a firelor din regiunea occipitală și numai apoi trecerea treptată la temple și coroană.
 6. După aplicarea hennei, se pune un capac în partea de sus a capului, care este înfășurat cu un prosop pentru a se menține cald în interior.
 7. După procedură, părul trebuie spălat bine cu apă curentă, fără săpun sau șampon.

Cât timp trebuie să păstrați henna pe părul gri

Pentru a păstra compoziția naturală a colorantului, realizată pe bază de henna, pe păr poate fi cât doriți. În total, durează aproximativ 1-4 ore pentru a elimina părul gri și pentru a obține umbra dorită. Cu cât amestecul de henna rămâne mai lung pe păr, cu atât va fi mai bogată culoarea firelor.

Basma se recomandă să lase pe păr, de asemenea, cel puțin 3-4 ore pentru a obține o culoare pronunțată negru.

Poate că părul gri după henna după prima colorare depinde în mare măsură de tipul de păr.

Cuvintele mai moi, cu cât materialul colorant pătrunde mai adânc, iar buclele grele invers devin adesea colorate numai după a treia procedură sau expunere lungă.

În plus, este necesar să se ia în considerare distribuția părului gri pe cap, deoarece o cantitate inegală de păr gri poate da un rezultat nedorit după vopsire: părul pigmentat poate obține o nuanță de cupru închis și părul gri - o culoare portocalie strălucitoare.
*** Imaginea poate fi mărită cu un singur clic.

Pentru a picta parul gri, ar trebui mai întâi să folosiți henna și apoi să luați basma. Dacă există o mulțime de păr gri, puteți adăuga o mică basma la amestecul de colorant henna cu fiecare colorare a părului. Acest lucru va promova o mai bună colorare a părului gri după prima dată.

Secretele de colorare a părului

Utilizarea hennei necesită anumite cunoștințe și pricepere. Asigurați-vă că acordați atenție faptului că henna reală de înaltă calitate, diluată cu apă, trebuie să obțină o culoare roșie.


Dacă adăugați un gălbenuș crud, acest amestec va fi mai ușor de aplicat pe fire și va servi ca o sursă suplimentară de nutriție pentru foliculii de păr. Femeile cu fibre fragile și uscate sunt recomandate să utilizeze împreună cu acest colorant kefir sau ulei de măsline.

După un timp după prima colorare, atunci când părul crește, este recomandat să se aplice amestecul de colorare cu henna numai la rădăcini, deoarece sub acțiunea hennei, părul deja colorat va deveni mai întunecat. Afectează rezultatul final poate fi adăugat la amestecul de colorant și alte componente:

 • pentru a obține o nuanță interesantă de miere, adăugați turmeric, cafea, decoction de rebarbori sau șofran la vopsea;
 • culoarea castanului este obținută prin interacțiunea hennei cu cuișoarele de pământ, cacao, căcișor și basmo;
 • negru oferă un amestec de henna și basma cu cafea naturală puternică.

*** Imaginea poate fi mărită cu un singur clic.

Retete de colorat

Pentru a vopsi un fir de păr gri pe părul brun deschis, puteți folosi următoarea rețetă:

 • Henna iraniană (2 pachete);
 • cafea naturală (0,5 cani);
 • un amestec de castor, brusture și ulei de măsline (câte o linguriță fiecare);
 • ulei de semințe de struguri (10 picături).

Henna trebuie să fie turnată într-un castron adânc și se toarnă uleiul de sus, fără amestecarea componentelor. Apoi adăugați o cafea puțin răcită puternică împreună cu cea groasă și amestecați cu grijă toate ingredientele. După aceea, lăsați amestecul să se infuze timp de 5-6 ore.

Pentru a elimina părul gri pe părul roșu, această rețetă este potrivită:

 • Henna iraniană (2 pachete);
 • turmericul (1 linguriță);
 • suc de lamaie (câteva picături);
 • kefir (2-3 linguri);
 • apă.

Henna ar trebui să fie turnat într-un vas profund sau alt recipient, adăugați suc de lămâie, turmeric și apă la ea. După amestecare, se toarnă kefirul cald și se aplică uniform pe păr.

Proprietarii părului negru sau întunecat se potrivesc rețetei cu o combinație de basma și henna (2: 1), cu adăugarea de ceai negru puternic sau cafea măcinată, care vă va conferi părului o nuanță frumoasă de ciocolată.
*** Imaginea poate fi mărită cu un singur clic.

http://seahair.ru/sedina/zakrashivaet-li-sedinu-hna