logo

Compoziția săpunului de rufe: ce face săpunul natural?

La ora Uniunii Sovietice, în baie, fiecare hostess avea mereu câteva săpunuri de rufe. Această unealtă a servit mai multe funcții simultan: ea a fost folosită pentru spălarea, spălarea, spălarea părului și chiar tratarea anumitor boli.

În prezent, acest detergent nu și-a pierdut popularitatea. Care sunt proprietățile sale magice? Ce componente sunt incluse în compoziția săpunului de uz casnic, preferate de hostess moderne, mai degrabă decât pudrele moderne de modă?

Răspunsul la aceste întrebări poate fi găsit în articolul nostru.

Caracteristici de producție

Pentru a înțelege secretul succesului pe termen lung al acestui detergent simplu, trebuie să înțelegeți cum se prepară săpunul de rufe.

Procesul de fabricare a săpunului implică prepararea detergenților și formarea de bare pentru vânzare.

Pregătiți săpunul în două moduri:

 • Producție directă;
 • Metoda indirectă.

Metoda directă de producere a săpunului este prelucrarea tuturor componentelor originale înainte de apariția unui adeziv special pentru săpun. În timpul gătitului, se atașează sifon. Adezivul este lăsat să înghețe, apoi tăiat în bucăți și trimis la rafturile magazinelor. Astfel de bare brune au în compoziția lor 40-70% acizi grași. Metoda directă vă permite să obțineți un săpun cu detergent ridicat și conținut scăzut de grăsimi.

Video: cum se face săpun:

În timpul producției indirecte, săpunul se prepară prin tratarea adezivului rezultat cu o soluție de sare, așa-numita sărare. Ca rezultat, se obțin două componente: un miez de săpun și o bucată de polimer (liană). În săpunul făcut în acest fel, cantitatea de acizi grași este puțin mai mare decât în ​​bucățile produse pe lipici.

Pentru ca detergentul să dobândească proprietăți de înaltă calitate, acesta trebuie re-tratat cu soluție salină.

Ingrediente secrete

Deci, de ce sunt făcute aceste bare magice, dacă, în plus față de calitățile lor excelente de spălare, chiar au capacitatea de a dezinfecta?

Experții au dovedit că componentele care alcătuiesc săpunul natural nu provoacă alergii și sunt antiseptice excelente datorită proprietăților sale antibacteriene. Numărul și combinația ingredientelor afectează mirosul, culoarea și determină durata de conservare.

Video: compoziția noului săpun:

Oferim o descriere detaliată a fiecărei componente și vă spunem despre impactul acestora asupra proprietăților speciale ale săpunului.

Grăsimi animale

În producția modernă, grăsimile animale reprezintă o componentă de bază a săpunului. Carnea de vită sau de porc este cea mai frecvent utilizată. Uneori, pentru aceste scopuri se aplică stratul de grăsime al unor specii de pești marini.

Adesea, producătorii folosesc un înlocuitor de grăsime. Acest lucru nu va afecta în niciun fel calitatea săpunului. În plus, FFA este pre-curățat și, prin urmare, un astfel de curățitor nu are un miros neplăcut.

sodiu

Procentul de sodiu din săpun este mic, dar datorită acestei componente, care este alcalină caustică, se spală cele mai cronice pete.

Apă dulce

Această componentă face parte integrantă din producția oricărui detergent, săpun de rufe, inclusiv. Ea este prezentă în toate etapele pregătirii sale.

caolin

Argila din porțelan alb sau, așa cum se mai numește, caolin, este în mod necesar prezentă în săpunul de rufe. În ciuda procentului scăzut, caolinul are o funcție importantă: înmoaie efectul alcalin asupra pielii umane.

Dacă această componentă lipsește în săpun, părul și corpul nu pot fi spălate!

În compoziția săpunului de rufe 72% caolin este întotdeauna.

Acizi grași

Acidul palmitic și acidul lauric sunt cel mai frecvent utilizate.

Datorită acidului palmitic, barele de săpun sunt solide și au o tendință excelentă de a spuma. Și acidul lauric permite săpunului de rufe să arate proprietăți excelente pentru a spuma și spăla petele chiar și în apă rece.

Acest săpun, care conține mai mulți acizi nesaturați, arată ca o masă de unguent și îmbrăcăminte perfectă îmbrăcăminte chiar și în apă cu gheață.

Alți aditivi

Rosa se găsește în săpunuri de grad scăzut. Acest ingredient contribuie la buna spumare și dizolvare a calităților la temperaturi scăzute. Mai mult decât atât, datorită acestei componente, termenul de valabilitate al detergentului este mărit de mai multe ori, nepermițându-l să fie rancid.

Salomii, care sunt utilizați la fabricarea de margarină sau spirtoase, pot fi adăugați, de asemenea, la barele de culoare brună.

Soapstocks sunt formate în timpul în care grăsimile și uleiurile sunt curățate cu soluții speciale de alcalii. Dacă săpunurile sunt de înaltă calitate, atunci datorită lor, bara de săpun devine dură. Și dacă au suferit un grad de purificare insuficient, săpunul se dovedește a fi o culoare foarte închisă, cu un miros caracteristic și foarte neplăcut.

Componente anorganice

Ingrediente de origine anorganică, cum ar fi soda de sodă sau soda caustică, sunt folosite pentru a secera grăsimile.

Silicatul de sodiu ajută la îndepărtarea adezivității săpunului după adăugarea coloanei.

Tipuri de săpun de rufe

Nu toți cumpărătorii știu la ce fac parte, la prima vedere, aceleași bare maro. Și această compoziție este diferită în ceea ce privește numărul componentelor de bază.

De fapt, din 1995, sapunul de rufe a fost produs conform GOST, care este inca in vigoare in trei soiuri. Diferența dintre ele este cantitatea de acizi grași și alcalii.

 • 1 categorie. Conținutul de acid atinge 72%;
 • 2 categorie. Conține până la 69% din componenta de bază;
 • 3 categorie. Conține doar 64% acizi.

Prima categorie de săpun de rufe este considerată cea mai înaltă calitate, deoarece acest detergent conține cantitatea maximă de acizi grași. În același timp, nu ar trebui să aibă miros organic.

Varietăți și domeniul de aplicare

Producătorul modern este un săpun de rufe cu consistență diferită. Se găsește sub formă de bare, lichide și chiar pulbere.

Aș dori să acord o atenție deosebită săpunului lichid. Prețul redus și ușurința de utilizare au permis acestui instrument să devină foarte popular printre gospodine.

Cu toate acestea, contrar declarațiilor producătorilor cu privire la identitatea compoziției sale cu specii solide, acest lucru nu este chiar așa.

Specificul producției și componentele acestui săpun nu permit producerea acestui produs în formă lichidă!

Fiți atenți la compoziția unui astfel de detergent și veți vedea că nu au altceva decât un nume cu un analog solid.

Componentele de bază ale săpunului de rufe lichide sunt diferite agenți tensioactivi, de regulă toxici. Într-adevăr, este excelent să se facă față cu diferite tipuri de murdărie pe țesătură și grăsime pe feluri de mâncare, dar acest lucru nu este un produs ecologic. Folosindu-l, nu sunteți asigurat împotriva apariției unei reacții alergice, precum și după utilizarea oricăror altor detergenți sintetici. Și, bineînțeles, hainele pentru copii nu ar trebui spălate cu un astfel de săpun de uz casnic.

Metode de aplicare

Datorită calităților sale speciale, săpunul natural de rufe poate fi folosit în diferite domenii ale vieții.

 • Este convenabil de utilizat, deoarece nu ocupă mult spațiu. Puteți să-l luați în călătorii în țară, picnicuri;
 • Acesta este cel mai economic mod de a vă menține bucătăria curată;
 • Prin aceasta puteți dezinfecta toate produsele de igienă personală;
 • Afișează cele mai dificile locuri, menținând în același timp calitatea țesăturii;
 • Detergent excelent pentru spălarea hainelor pentru copii, deoarece nu provoacă alergii;
 • Are proprietăți antivirale și, potrivit unor recenzii, poate chiar vindeca un nas curbat și unele boli ale organelor genitale feminine;
 • Are o proprietate antimicrobiană pronunțată, prin urmare este potrivit pentru spălarea corpului și a pielii cu probleme.

Pe baza celor de mai sus, se poate concluziona că sapunul este un produs natural care poate fi utilizat în aproape toate sferele vieții. Alegeți săpunul potrivit și apoi veți vedea proprietățile cu adevărat uimitoare ale acestor bare simple de culoare brună.

http://ouborke.ru/sostav-khozyaystvennogo-myla

Ce face săpunul și compoziția acestuia

Unii oameni ascultă informații false despre compoziția săpunului. În URSS, se zvonea că el a fost făcut din câini vagabonzi. Este necesar să credem că aceste animale au puțină grăsime, ceea ce înseamnă că procesul de producție va fi neprofitabil. În special în compoziție, grăsimea de câine nu este potrivită pentru fabricarea săpunului. Luați în considerare ceea ce face săpunul, compoziția, proprietățile și tipurile utile.

Care este procentul din bara de săpun

Pe săpunul intern este întotdeauna ștampilat de producător. De asemenea, este prezentă masa nominală, care este desemnată prin abrevierea "n. m.“. Fiecare bară de săpun pune numere, procente (67%, 60%, 70%, 72%). Această ștampilă este necesară pentru a indica categoria de bunuri. Luați în considerare care este relația dintre procentul și compoziția săpunului, proprietățile sale.

Proprietățile de curățare ale produsului depind de categorie. Procentul indică cantitatea de acid din compoziție. Sapun cu un procent mai mare va fi mai bine pentru a curăța lucrurile, mai eficient pentru a elimina poluarea. Există un minus: alcalin uscat pe piele. Potrivit GOST, 72% din acizi sunt permise în săpunul de rufe, nu mai mult. Acest tip este acum considerat o raritate. Cel mai adesea, producătorii sunt implicați în eliberarea de bunuri cu aciditate în limita a 60%.

În fabricarea săpunului din uleiuri, grăsimile naturale pot fi permise mici diferențe în conținutul de acizi grași (în producția de loturi diferite). În timpul depozitării, bara este capabilă să evapore proporția de umiditate. În același timp, masa se schimbă. Se pune întrebarea: cum să se asigure că cumpărătorul a primit săpunul cu procentul de acizi grași, care este marcat pe el.

S-a găsit o soluție. A introdus un indicator special. Este reprezentat de un număr de calitate, care este un nivel garantat de acizi grași atunci când este recalculat la "n. m. "greutate bar 100 g. Cifra specificată este stabilită de GOST.

Bazat pe GOST, este obișnuit să se aloce doar 3 categorii de săpun:

Stabilirea unui număr de calitate este ușoară. Pentru bar, 72% din "n. m. "200 g este considerat un indicator de 144 g.

Când conținutul de acizi grași din săpun este diferit de standard, greutatea se schimbă.

Să dăm un exemplu: am analizat săpunul. El a arătat că acizii grași în compoziția de 75%. Acest indicator nu respectă documentația de reglementare (72%). Aceasta înseamnă că masa piesei este de 192 g. Dacă, dimpotrivă, sapunul conține numai 71%, înseamnă că pentru a furniza indicatorul dorit de acizi grași într-un bar, merită să crești masa (ar trebui să fie 202,8 g). Potrivit unor astfel de calcule, cumpărătorul va primi cele 144 de hectare de săpun pur anhidru de care are nevoie. Pentru a face acest lucru, trebuie să cumpere un bar cu "n. m. "cântărind 200 g

Săpun de rufe clasificare

Compoziția săpunului

Baza săpunului este grăsimile, acizii grași, uleiurile. De asemenea, au fost folosite deșeuri care conțin grăsimi (acestea sunt saponificate cu alcaline potasiu, sodiu).

Următoarele ingrediente sunt folosite ca materii prime pentru producție:

 1. Uleiuri vegetale. Poate fi folosit palmier-kernel, floarea-soarelui, palmier.
 2. Grăsimi de origine animală. Adesea folosit carne de porc, miel, carne de vită. Amestecul lor poate fi de asemenea utilizat.
 3. Acizi grași. Pentru producerea de săpun cu stearic, acid oleic. Folosit încă palmitic. Alocați substanțele specificate din grăsimi.
 4. Salomas. Pentru a obține această componentă, uleiurile sunt saturate cu atomi de hidrogen. Procesul se efectuează la o temperatură de + 200... + 300 ° C. Prezența catalizatorilor este obligatorie. Ele sunt reprezentate de platină, nichel. Grasimile cresc duritatea datorita combinatiei atomilor de hidrogen si a acizilor grasi.
 5. Tip sintetic de acizi grași. Producția lor se realizează prin suflarea parafinei cu aer, care este preîncălzită la + 105... + 120 ° C. Compușii de mangan sunt utilizați ca un catalizator. Producția lor a fost suspendată din 2001 în fabrici naționale. Tehnologia recunoscută nerentabilă. Calitatea săpunului era scăzută, dar volumul de apă otrăvitoare era mare.
 6. Sapun de stoc. Această componentă este reprezentată de produsele de purificare a grăsimilor și uleiurilor prin intermediul soluțiilor alcaline. Calitatea slabă a acestui element chimic afectează mirosul de săpun, devine neplăcut și culoarea se întunecă.

Fiecare componentă, care este inclusă în compoziția săpunului de uz casnic 72 în conformitate cu GOST, determină tehnologia de producție. În procesul de fabricație trebuie să cunoașteți proprietățile substanței principale.

Tipuri de bunuri

În total, există mai multe tipuri de săpun:

 1. Săpun lichid de rufe. Nu există nici o diferență față de cele ciudate, cu excepția formei. Îl vând în sticle similare cu detergenții pentru spălarea vaselor. Culoarea este la fel ca și produsul obișnuit pentru noi. Sunt bune pentru a le folosi la spălare, pentru spălarea vesela. Există o diferență în compoziție, miros (forma lichidă conține mai multe elemente chimice).
 2. Pat. Acest tip de săpun este ideal pentru spălarea hainei pentru copii. Ea are o structură moale, nu miros prea pronunțat, pentru a nu provoca disconfort la copii.
 3. Alb. Această culoare de săpun se obține prin utilizarea de alb. Nu utilizați pentru spălarea vesela. Producătorii avertizează împotriva ingerării. Culoarea albă poate fi rezultatul hidroxidului de sodiu într-o anumită cantitate (mai multe substanțe, mai ușoare umbra săpunului).
 4. Pulbere. În produsul specificat nu există aditivi. Săpunul standard este zdrobit în granule fine. O astfel de pulbere poate fi turnată pentru spălare într-o mașină de spălat.

Specificațiile de săpun variază în funcție de producător, tehnologia de producție.

Avantajele săpunului de rufe: o varietate de moduri de utilizare

De ce multe gospodine preferă un detergent unic - săpun? Acest produs a câștigat recunoașterea datorită:

 • eficacitate;
 • ecologic curat. Este fabricat din acizi grași naturali;
 • hipoalergenic;
 • universalitate. Este considerat un mijloc unic de igienă.

La notă: Cu ajutorul săpunului este posibil să eliminați chiar și cele mai dificile pete din combustibil, vopsele de ulei. Se va confrunta cu vechea poluare. Datorită unei astfel de calități, cum ar fi prietenia cu mediul înconjurător, săpunul este utilizat în prelucrarea pieptenilor, periuțelor de dinți, precum și pentru spălarea produselor.

Fără acest instrument în viața de zi cu zi este dificil de făcut. Săpun spumă se descurcă perfect cu îndepărtarea compușilor organici din țesuturi. Detergentul poate spăla vasele, spăla hainele copiilor. Cu aceasta, este ușor să îndepărtați depozitele de grăsimi.

În plus față de metodele descrise mai sus de utilizare a săpunului, există și altele. De exemplu:

 • prevenirea răcelii;
 • tratament de supurație;
 • eliminarea leziunilor fungice;
 • tratamentul acneei, diverse creșteri pe piele;
 • îndepărtarea matreții;
 • curățarea pielii. Fanii băii rusești se recomandă să înmoaie o mătură în apă cu gazdele. săpun;
 • reducerea conținutului de grăsime al pielii;
 • tratarea zonelor cu arsuri chimice și solare.

Utilizarea săpunului este de neprețuit. Nu trebuie să uităm că conține o mulțime de alcalii. Această componentă poate spăla grăsimea necesară a pielii. Pentru a folosi săpunul fără a afecta corpul, este important să luați în considerare dozajul, regulile de utilizare.

Marci populare de săpun

Caracteristici de producție

Mai sus, am abordat problema a ceea ce constituie săpun. Acum vom descrie în detaliu chiar tehnologia de producție a acestui instrument. Procesul de fabricație presupune mai multe etape. Inițial, componentele sunt fierte, se obține o soluție lichidă de acizi. Acest lichid are apoi un aspect comercial.

Săpunurile din grăsimi sunt obținute în 2 moduri:

 1. Direct. În acest caz, topirea grăsimilor la temperaturi ridicate. Atunci când se formează un adeziv cu săpun. Masa rezultată este apoi tăiată în porții. Metoda este adesea folosită datorită simplității sale. Dar datorită procesului descris în producție, puteți obține săpun cu o aciditate de 60% (conținutul de acizi grași nu depășește cifra specificată).
 2. Indirect. Această metodă implică, de asemenea, formarea adezivului pentru săpun. Diferența este că sarea este adăugată la soluție. Această componentă vă permite să obțineți un instrument cu un nivel ridicat de acizi grași. Un astfel de săpun se numește sunet. Pentru a elimina grăsimile unsplitate, adăugați sodă caustică. Metoda descrisă permite ca procesul de producție să producă săpun de 65%.

Pentru a obține un produs cu o aciditate de 70%, 72% efectuează sărarea din acizi grași. După 2-3 proceduri de salatare, se obține o bară de săpun practic albă. Mărfurile de cea mai bună calitate sunt produse prin re-frecare baza. În plus, în compoziția săpunului de uz casnic se pot adăuga diverse dezinfectanți, detergenți.

Săpun pentru uz casnic

Numele brandurilor populare

În piețele moderne există săpun de la diferiți producători. Dăm o listă de populare, care își produc produsele în conformitate cu rețeta GOST cu o descriere:

 1. DURU. Un pachet include 2 sau 4 bare. Costul este identic cu săpunul standard. Culoarea este diferită - este albă. Suprafața barului este decorată cu modele.
 2. „Barza“. Culoarea săpunului este maro, marginile sunt aspre, mirosul este identic. Producătorul a creat o versiune pentru copii - "Aistenok". Diferite culori mai deschise "Aist". Utilizați la spălarea lucrurilor pentru copii.
 3. „Libertate“. Săpun natural cu colțuri rotunjite. Îndepărtează petele care nu sunt spălate cu detergent de rufe.
 4. „Cenusareasa“. Disponibil sub formă de pulbere în granule mari. Culoarea este galben. Aroma este ciudată. Este singurul analog al gospodăriilor. săpun, care este produs sub formă de pulbere.
 5. - Bunică în ureche. Prezentată de săpun alb pentru bebeluși. Textura este licitată.
 6. "Meridian". Are o aromă specifică, cum ar fi mirosul unui foc, textura moale, spuma groasă.
 7. „Economie“. Vândut într-un ambalaj transparent, culoarea, ca un săpun tradițional.
 8. Haus Frau. Disponibil în sticle transparente, mirosul este standard, conține vitamina E.
 9. "Sun". Culoarea săpunului este galbenă. Se potrivește cu cele mai puternice grăsimi, se distinge prin aroma sa economică, plăcută de lamaie.
 10. "Antipyatin". Agent hipoalergenic cu aromă de lămâie, folosit pentru spălare.
 11. «Sarma». Bara albă se sparge bine. Sarma are un miros neutru.
 12. „Primăvară“. Compoziția este similară gospodăriilor tradiționale. săpunul. Mirosul este similar.

Săpunul pentru spălare este considerat un asistent util. Potrivit recenziilor, ei pot curăța aproape totul. Nu uitați de proprietățile vindecătoare ale acestui produs.

http://home-gid.com/poleznoe/hozyajstvennoe-mylo-sostav.html

Compoziție detaliată a săpunului - o listă de ingrediente secrete

În URSS, practic în fiecare casă ar fi trebuit să fie un șarpe de săpun maroniu. A înlocuit zeci de produse de uz casnic și de îngrijire personală. În ciuda faptului că mulți o folosesc acum, compoziția săpunului pentru majoritate rămâne un mister.

luare

Procesul de producție constă în fabricarea săpunului și pregătirea pentru vânzare.

La întreprinderile autohtone, fabricarea săpunului poate avea loc direct sau indirect:

 1. Prima metodă este mai simplă - componentele originale sunt reciclate înainte de apariția adezivului pentru săpun. Acesta din urmă este adus la solidificare, tăiat în bare și trimis spre vânzare. Astfel, este posibil să se obțină un produs de calitate superioară cu conținut scăzut de grăsimi.
 2. Producția indirectă înseamnă sărăcirea (tratarea cu soluție salină) a adezivului de săpun rezultat. Rezultatul acestor acțiuni este un miez de săpun și un lichid sublim. Într-un săpun, conținutul de acizi grași este mult mai mare decât în ​​adeziv.

Pentru a obține produse de înaltă calitate, materiile prime sunt reprocesate. Pentru a obține 72% săpun, este necesar să-l sărind de cel puțin 2 ori.

structură

Domeniul de aplicare al săpunului este foarte larg, mulți chiar îi atribuie proprietăți medicinale. Oamenii l-au folosit de zeci de ani fără să știe de ce este fabricat săpunul de rufe. Are doar două componente - sare de sodiu sau potasiu și acizi grași. Prin adăugarea de parfumuri, uleiuri esențiale și coloranți la această bază, se obține un săpun de toaletă.

Acest tip de săpun este considerat hipoalergenic și ecologic, deoarece nu conține arome, arome și substanțe sintetice.

Pentru a obține săpunul folosit resturile de acizi grași - la fel de saturați și nesaturați. Primul îmbunătăți proprietățile săpunului pentru a crea spumă și pentru a vă permite să spălați lucrurile cu succes în apă rece și caldă.

Produsul, care conține cea mai mare parte a acizilor nesaturați (oleic, linoleic, linolenic), este o consistență grasă, capabilă să fie rapid rancidă. Un astfel de produs arată perfect proprietățile detergenților chiar și în apă rece.

Compoziția săpunului de rufe 72% implică un conținut maxim de acid. Conform standardului, un astfel de produs nu trebuie să conțină mirosuri organice - pește etc.

Sursa de grăsimi vegetale este salomas, care în industria alimentară este utilizat pentru producția de unt moale și margarină.

În săpun cu grad scăzut se poate găsi colofoniu. Această componentă promovează o bună formare a spumei și permite agentului să se dizolve bine la temperaturi scăzute. În plus, colofoniul crește durata de valabilitate a produsului, împiedicându-i ranciditatea.

Sapunurile pot fi adăugate la săpun - substanțe obținute la curățarea soluțiilor alcaline de grăsimi și uleiuri. Sapun de calitate dă rigiditatea produsului și, dacă nu există o curățare insuficientă, are miros neplăcut și culoare închisă.

Uneori se adaugă substituenți grași la săpun, în principal acizi grași sintetici. Datorită acestora, se obține o substanță plastică cu consistență uniformă.

Săpunurile de rufe de uz casnic și străin diferă în ceea ce privește compoziția. Acestea din urmă pot conține sare de palmier și ulei de nucă de cocos, colofoniu deschis. Datorită acestui fapt, săpunul importat are o capacitate mare de spumare, plasticitate.

Componentele anorganice (sodă calcinată sau caustică) sunt utilizate pentru saponificarea grăsimilor. De asemenea, silicatul de sodiu este adesea utilizat pentru a elimina lipiciunea produsului din adăugarea de colofoniu.

Datorită umplerii prin vărsare puteți obține un săpun alb opac.

Compoziția săpunului de uz casnic conform GOST include ingredientele de mai sus. De asemenea, în conformitate cu standardul, la fabricarea săpunului în rețeta sa, puteți include și alte materiale grase cu certificate de siguranță.

specie

În funcție de cantitatea de acizi grași din compoziția sa, există 3 categorii de săpun:

Cu cât este mai mare categoria de săpun, cu atât sunt mai bune proprietățile de curățare.

Recent, un nou produs chimic de uz casnic a apărut pe piață - săpun lichid de rufe. Producătorii indică faptul că compoziția și proprietățile sale sunt identice cu săpunul solid. Utilizarea ieftină și convenabilă face ca acest instrument să devină din ce în ce mai popular. Trebuie avut în vedere faptul că săpunul real de spălare fizic nu poate fi produs în formă lichidă.

Atragerea atenției asupra compoziției unui astfel de instrument, se poate înțelege că numai numele acestuia este în comun cu omologul solid. Componenta principală a majorității tipurilor de săpun lichid este agentul tensioactiv toxic. Datorită compoziției sale, această unealtă va spăla murdăria și va îndepărta grăsimea de la feluri de mâncare, dar este imposibil să o numiți ecologic și hipoalergenic. Este mai bine să nu vă spălați astfel de obiecte cu articole pentru copii.

Astfel, devine clar că sapunul de rufe este un remediu complet natural. Poate fi utilizată în siguranță pentru prelucrarea hainelor pentru copii, pentru curățarea casei și pentru scopuri cosmetice.

http://moemchistim.com/bytovaya-himiya/podrobnyy-sostav-hozyaystvennogo-myla-spisok-sekretnyh-ingredientov.html

Compoziția săpunului: din ce constă

Piața modernă a produselor de curățat și a detergenților este plină de diverse opțiuni. În ciuda acestui fapt, săpunul de uz casnic este în continuare mijlocul preferat de spălat, deși nu arată atractiv, nu are un miros gustos, ca versiunile moderne de săpun. Acesta este fabricat conform GOST, a cărui compoziție a fost aprobată în Uniunea Sovietică. Ce conferă acestui detergent atât de multe calități competitive? Care este săpunul de rufe?

structură

Sapunul de spalat combina mai multe optiuni de acizi grasi. Suntem conștienți de tipurile de acizi saturați (lauric, palmitic, stearic) și nesaturați (linoleic, lenolenic, oleic). Punctul de topire al elementelor saturate variază în intervalul de 45-70 grade Celsius.

Acidul palmitic, care face parte din săpunul casnic, îndeplinește funcția de menținere a produsului în stare solidă și spumare. Stearina contribuie la îmbunătățirea proprietăților detergenților în apa caldă. Dacă palmitina și stearina în săpun vor fi prea multe, atunci proprietățile de spălare vor fi mai mici decât este necesar. Pentru ca săpunul să nu se umfle și să fie bine spălat în apă rece, acesta se face folosind acid lauric.

Caracteristica principală a acizilor nesaturați este temperatura la care grăsimile încep să se topească. Este destul de scăzută și se menține în zona de 16 C. Acest sapun este produs în formă lichidă.

Acizii grași de origine exclusivă de origine animală se adaugă la compoziția de săpun: adesea se găsesc grăsimi de porc, carne de oaie și carne de vită. Deseori a recurs la utilizarea grăsimilor marine.

O altă substanță de origine vegetală, pe care producătorii o utilizează în procesul de fabricație - salomas. Prin structură, este destul de solid și, datorită conținutului său ridicat în compoziția săpunului, proprietățile de spumare și săpun sunt reduse.

Adăugarea excesivă de grăsime artificială la produs reduce semnificativ proprietățile de spumare și de detergent. Datorită înlocuitorilor de grăsime, săpunul are o umbră întunecată și un miros neobișnuit.

Roșu este, de asemenea, inclus în săpun de rufe. Aceasta sporește proprietățile de spumare și de spumare.

Gospodăria noastră este diferită de cea realizată în alte țări. Atunci când sunt fabricate în Rusia, elementele de calitate inferioară sunt folosite decât în ​​străinătate.

Producătorii se luptă activ cu problema lipiciului și a scării de culoare a săpunului de rufe, iar în procesul de preparare adaugă diferite compoziții.

Principiul de fabricație

Săpunul îl gătește. După aceea, acizii formați sunt turnați folosind mașini-unelte.

Există două metode de fabricare a săpunului.

 • Primul este mai simplu și se bazează pe topirea grăsimilor la temperaturi ridicate, ceea ce are drept rezultat un adeziv pentru săpun. În viitor, masa congelată este tăiată în bucăți. În acest fel se dovedește săpun care conține 60% acizi grași.
 • A doua metodă implică adăugarea de sare la masă în procesul de gătire, ceea ce mărește conținutul de acid. Caustic, adăugat la compoziția săpunului cu această metodă de fabricare, vă permite să scăpați de excesul de grăsime. Această metodă este utilizată pentru a digera 65% din săpun.

Pentru a obține 70% și 72% săpun de uz casnic, se efectuează sărarea acizilor grași. Cu ștergerea repetată, bara devine albă. Pentru a mări efectul de spălare și dezinfectare, se adaugă substanțe speciale la săpun.

Săpunul pentru spălat este împărțit în mai multe categorii, în funcție de metoda de aplicare, este de trei tipuri: pentru mâini, spălarea bucătăriei și a accesoriilor și pentru spălare.

Poate să aibă o consistență diferită și să fie într-o formă lichidă, solidă și pulbere.

Conținutul de grăsime definește trei categorii de săpun: 65%, 70%, 72%. Primele sunt extrem de rare.

Săpunul de spălat este cel mai adesea vândut fără ambalaje și poate avea o culoare întunecată sau deschisă. În funcție de mărime, barele de săpun cântăresc de la 150 la 500 de grame și se fac în formă de dreptunghi.

Nu toate țesăturile pot fi spălate cu acest săpun, de exemplu, este mai bine să nu se spală bumbacul cu săpun de rufe, deoarece se descompune în elementele sale constitutive în apă caldă și poate deteriora fibrele.

http://www.veseldom.com/sostav-xozyajstvennogo-myla/

Beneficiile și rănile de săpun de rufe pentru sănătate și frumusețe

Săpunul de spălare vechi vechi este extrem de util, dar în unele cazuri este dăunător. Odată cu un produs rar, batoanele de săpun maro erau, după cum se spune, prinse în sus. Acesta este un instrument unic care nu poate fi comparat cu cel modern, în ciuda gamei largi de culori, mirosuri și forme. Sapunul pentru rufe a fost și rămâne un detergent eficient, cu proprietăți excelente de dezinfectare.

Tipuri de săpun de rufe

Săpunul de rufe nu a schimbat compoziția încă din momentul inventării sale, care sa întâmplat cu aproape 200 de ani în urmă. Este surprinzător faptul că detergentul este încă produs în conformitate cu GOST. Acest lucru explică valoarea și beneficiile sale în gospodărie, cosmetologie și medicina tradițională.

Din săpunul obișnuit de toaletă se caracterizează un conținut ridicat de alcalii și acizi. Din acest motiv, are o valoare ridicată a pH-ului: pH = 11-12. Pentru fabricarea săpunului se utilizează exclusiv grăsimi vegetale și animale naturale și este disponibil sub următoarele forme:

Forma cea mai comună - bara. Acesta poate fi adesea văzut inscripție dented. Această denumire a procentului de acizi grași:

 1. 65% - cantitatea de acizi grași de la 61 la 65%;
 2. 70% - de la 69 la 70% acizi grași;
 3. 72% - săpun de rufe, fabricat conform GOST. Într-o bară acizii grași ocupă mai mult de 70,5%, cota lor maximă este de 72-74%.

Culoarea sapunului poate varia de la maro inchis la galben plictisitor (sapun clarificat). Cu cât este mai întunecată bara, cu atât mai puțin a fost supusă curățării, o astfel de unealtă are un miros neplăcut. Un producător modern nu oferă întotdeauna un produs care corespunde inscripției (acizi grași maximi - 62%). Uneori nu există inscripții pe bara.

structură

Pentru a aplica corect săpunul în economie, este important să cunoaștem compoziția sa chimică. Iată principalele substanțe incluse în acesta:

 1. Grăsimi naturale. Spre deosebire de mostrele moderne de înlocuitori ai grăsimilor, săpunul de rufe conține carne de oaie, carne de porc, pește și grăsimi din carne de vită (necorespunzătoare pentru hrană). Înainte de a găti săpunul, aceste grăsimi sunt curățate - înălbind și dezodorând.
 2. Lut alb (caolin). Această substanță neutralizează acțiunea acizilor. Procent ridicat de caolin în săpun de 72%.
 3. Sodiu. Că ajută la îndepărtarea petelor de pe țesătură.
 4. Acizi grași: lauric, palmitic. Aceste substanțe sunt responsabile de spumare.
 5. Apa.
 6. Alcali (sifon).
 7. Uneori se constată colofoniu în compoziție (pentru a crește durata de conservare), salamuri de legume (tehnice).

Printre concurenți, săpunul de rufe diferă, în primul rând, în ceea ce privește mediul înconjurător. Cum se face detergentul? În digestoarele speciale, grăsimile naturale sunt încălzite, sodă este turnată la ei. Componentele sunt amestecate și fierte la o temperatură de 110-120 de grade, formând un adeziv cu săpun. Apoi masa se răcește și se taie în bare. Astfel se face substanța cu cel mai mare procent de acizi grași. Pentru a obține probele de 65- și 70%, se utilizează tratamentul substanței de săpun cu electroliți.

proprietăţi

Săpunul pentru spălătorie are proprietăți unice. Unele dintre ele sunt atât de pronunțate încât cu utilizare necontrolată pot dăuna. Acest lucru este valabil mai ales pentru barul de acid ridicat de 72%. Să vedem cum se manifestă efectul săpunului de rufe.

 1. Principalul motiv pentru popularitate este un puternic efect antibacterian.
 2. Proprietatea antifungică este valoroasă în medicina tradițională.
 3. Instrumentul are un efect de vindecare.
 4. Multe gospodine notează proprietatea de curățare și de albire.
 5. Pentru piele este util săpun liniștitor.

Există proprietăți negative ale mijloacelor tradiționale. De exemplu, datorită conținutului său ridicat de acid, poate provoca o reacție alergică. De asemenea, săpunul este ineficient în combaterea mirosurilor de benzină, acetonă. Probele moderne pot conține impurități chimice, astfel încât lipsa de atenție atunci când alegeți un produs poate juca o glumă crudă cu tine: există o probabilitate mare de reacție negativă a pielii la o substanță.

Proprietăți utile

Beneficiile pentru om în săpunul de uz casnic sunt cu siguranță mai mult decât rău. Sapunul a fost aplicat cu succes în trei domenii:

 • cosmetologie,
 • gospodărie
 • populară vindecare.

În scopuri cosmetice, substanța este folosită în principal ca agent de curățare a feței și a mâinilor. Proprietatea antiseptică este luată în considerare în lupta împotriva fenomenelor precum acneea, acneea și alte inflamații. Săpun spumă - un instrument bun pentru spălări preventive.

Săpunul poate vindeca defecte minore ale pielii: zgârieturi și tăieturi, crăpături, vergeturi. Acestea sunt tratate cu răni purulente pentru a preveni procesele inflamatorii. Vindecarea proprietății - un motiv important pentru utilizarea săpunului ca sedativ după bărbierit.

Pentru pielea predispusă la formarea de calus și porumb, detergentul casnic este, de asemenea, util. Din ea se fac măști de înmuiere și băi de picioare. Chiar și greu natoptysh va scădea sau va dispărea cu totul dacă aplicați săpunul împreună cu crema de îngrijire. În paralel, soluția de săpun poate vindeca bolile picioarelor, de exemplu, o ciupercă de unghii.

Dacă sunteți mușcați de un animal, puteți trata mușcătura cu săpun. De asemenea, va ușura reacția inflamatorie (mâncărime, roșeață) după mușcătura unui insect care suge de sânge. Instrumentul se va ocupa de umflarea pielii. Ajută săpunul pentru a accelera dispariția vânătăilor, ameliorează durerea atunci când este învins.

Există o listă a beneficiilor și un efect benefic asupra scalpului. Sapunul combate matreata nu mai rau decat produsele speciale. Nu pentru nimic în fotografiile din vremurile femeilor URSS se disting prin densitate uimitoare, forță și păr lung. Pentru spălarea capului se utilizează numai săpun de înaltă calitate (GOST).

Beneficii pentru locuințe

În gospodărie, o bară brună este un substitut excelent pentru scutipoarele scumpe. Uneori se descurcă acolo unde instrumentul publicat nu a ajutat-o. Faptul că nu puteți spăla săpunul obișnuit de săpun și praful, bara economică scutește de la poluare fără probleme. Substanța este utilizată pentru a îndepărta petele complexe, cum ar fi grăsimile, sucurile de legume și fructe, vinul, verdele. Instrumentul se ocupă chiar și de murdăria veche. Un alt săpun albează materialul și le face moale.

Soluția de săpun este utilizată pentru dezinfectarea articolelor de igienă personală. Aceștia pot procesa periodic periuțe de dinți, piepteni și bureți pentru corp - pur și simplu înmuiați-le peste noapte în apă cu săpun. Acest instrument poate dezinfecta toate suprafețele bucătăriei și în general efectuează curățarea umedă a întregului apartament.

Săpunul de rufe diluat în apă se recomandă în grădinile și grădinile. Se udă răsadurile infectate cu afide și acarieni de păianjen. Animalele de companie pot fi, de asemenea, scăldate cu acest săpun. Ea elimină puricele și curăță bine părul lung.

Sfat! Pentru a îndepărta puricii de la câine, se spală cu săpun de rufe cu pelin. Apoi spălați bine cu apă curentă. Procedura este consumatoare de timp, dacă animalul nu-i place să înoate, dar trebuie să fie efectuat cel puțin de două ori, cu o pauză de câteva zile.

Mirosul ascuțit al săpunului poate sperie păianjenii. Cu toate acestea, acesta este un efect temporar. Freeloaderii mici se vor întoarce imediat ce mirosul va dispărea. Deci, pentru exterminarea completă vor fi necesare alte metode.

Săpun și boli

Efectul antibacterian al săpunului este utilizat pentru tratarea și prevenirea bolilor sistemului respirator. Împotriva unei friguri este suficient să aplicați substanța pe suprafața interioară a nărilor. Aceasta masura va proteja o persoana sanatoasa de raceli si gripa. Spălarea mâinilor cu săpun de rufe va proteja împotriva infecțiilor prin alimente.

Pentru femeile de neprețuit înseamnă acțiune antifungică. În ginecologie, săpunul este utilizat pentru a trata procesele inflamatorii. Igiena zilnică cu săpun ajută la tratarea aftoasă. Săpunurile sunt femei utile și sănătoase pentru igiena intimă și prevenirea bolilor sistemului reproducător. Bărbații sunt o proprietate utilă a săpunului, de asemenea, poate avea nevoie.

Sfat: Candida preferă o normă pentru organele genitale feminine, un mediu acid și un săpun pentru rufe îl neutralizează - aceasta este baza efectului terapeutic. Pentru a nu distruge microflora naturală și a nu dăuna sănătății, din motive de igienă este mai bine să utilizați o soluție slabă, ușor albă, cu săpun natural de 72%.

În viața de zi cu zi, prin neglijență, apar diverse situații neplăcute. În cazurile de arsuri termice, vino la săpunul de rufe. În așteptarea ambulanței, revista "Polsateevo" recomandă frecarea locului ars cu săpun și apă, umezindu-se în prealabil barul cu apă. În cazurile ușoare de arsură, tratamentul va accelera vindecarea fără a utiliza medicamente suplimentare. Sapunul va atenua efectele razelor solare agresive. Dar dacă arderea este destul de severă, înaintea bulelor, săpunul nu va funcționa.

Beneficiile sau vătămarea săpunului de rufe, în multe privințe, depind de compoziția sa sau, mai degrabă, de conținutul de caolin. Această substanță neutralizează acțiunea agresivă a acizilor și, dacă este mică în compoziția sa, săpunul poate afecta pielea sensibilă. Acest lucru este deosebit de important pentru îngrijirea scalpului. De asemenea, părul poate strica alcalinele în săpun. Distruge structura lor atunci când este utilizată necorespunzător. Utilizarea săpunului cu componente chimice va aduce rău doar părului.

Sapunul poate provoca o reacție alergică. Cu o utilizare frecventă, instrumentul reduce funcția naturală de protecție a pielii prin îndepărtarea stratului lipidic. Dacă utilizați săpun de calitate scăzută prea des, puteți să vă uscați pielea și chiar să faceți o arsură chimică.

Câteva sfaturi pentru a nu vă răniți:

 1. Asigurați-vă că spălați săpunul din mucoză pentru a nu obține o iritare ascuțită!
 2. Pentru spălare se utilizează numai spume de săpun. Se freacă fața cu o bucată de săpun nu este necesară. După spălare, lubrifiați pielea cu o cremă hrănitoare pentru a evita uscarea.
 3. Pentru pielea uscată, este mai bine să nu folosiți produsul. Dacă există o problemă de acnee, atunci săpunul este aplicat numai pe zonele cu probleme.
 4. Pentru a nu reduce imunitatea organismului, nu o spălați cu săpun în fiecare zi.
 5. O bară bună ar trebui să fie lucioasă, culoarea chihlimbarului. În săpun maro închis, cu un miros înțepător, capacitatea de spălare este mult mai scăzută.
 6. Femeile gravide folosesc săpun numai în exterior! Și, în general, luarea de soluții de săpun în interior este periculoasă. Poate provoca iritații ale membranelor mucoase, otrăviri și chiar și săpunul este puțin probabil să vă facă plăcere la gust.

Cum să aplicați, rețete

Înainte de o selecție de instrumente eficiente pentru a combate o varietate de probleme.

 1. Remediu pentru acnee: umeziți bara și frecați-o în mâini înainte de formarea spumei. Aplicați-o pe acnee, țineți-o timp de 5-10 minute și clătiți-o. Instrumentul usucă și dezinfectă pielea. Este, de asemenea, eficient pentru acnee pe spate.
 2. Pentru a întări unghiile, săpați vârfurile degetelor și țineți-le timp de 20 de minute. Instrumentul de buget pentru unghiile fragile, își consolidează structura după 1-2 aplicații.
 3. Baie de la natoptyshy: pe 1 bazin de apa calda luam 1 lingura. sapun zdrobit (rasa) si 1 lingurita. sifon. Țineți picioarele timp de o jumătate de oră, apoi procesați piatra ponce și ungeți-o cu o cremă de grăsime.
 4. Pentru a îndepărta petele de pe țesături, lăsați-o doar câteva minute și spălați ca de obicei.
 5. După o sărbătoare, este ușor să spălați vasele grase cu săpun de rufe. Vasele cu grăsime arsă trebuie să fie înmuiate în soluție caldă cu săpun timp de 1-2 ore. Apoi clătiți bine.
 6. Reteta pentru detergent de casa: jumatate de pahar de sapun ras, un pahar de apa clocotita, un sfert de sifon si o picatura de ulei esential de citrice. Se amestecă un amestec de săpun și apă cu un blender, se adaugă sifon, se adaugă puțin. Masa se îngroașă prin răcire. Poate fi folosit ca un detergent obișnuit.

Un obiect comun de uz casnic și cât de mult beneficiază! Arm cu săpun de înaltă calitate, iar în lupta pentru curățenie și sănătate veți ieși victorioși.

http://polzateevo.ru/xoz-tovary/xozyajstvennoe-mylo.html

Compoziția săpunului

Este atât de simplu, dar atât de necesar. Puteți găsi săpun de rufe în orice magazin, în timp ce este mult mai ieftin decât oricare altul. Bara conține multe proprietăți și calități utile (în ciuda prețului scăzut). Săpun de spălare - un instrument pentru toate ocaziile.

caracteristici

Sapunul de rufe a fost creat în vremurile URSS. Este încă unul dintre cele mai versatile produse din lume. Probabil, nu există nici o persoană care să nu vadă niciodată un bar impresionant, cu un miros care nu este foarte plăcut pentru săpun. Acest remediu natural minunat are multe avantaje (în ciuda aspectului său simplu):

 • complet compuse din ingrediente naturale;
 • în ansamblu, componentele o fac absolut igienică;
 • este hipoalergenic;
 • aplicate universal;
 • utilizate pe scară largă în medicina tradițională;
 • vândute la un preț foarte mic;
 • nu conține substanțe chimice.

Ce fac ei?

Mergând în orice magazin, astăzi puteți vedea acolo o duzină de diferite tipuri de săpunuri: de la lichid la bulgări. Cu un sortiment atât de larg de culori și mirosuri, puțini oameni vor alege o bară brună în ambalajul standard. Cu toate acestea, trebuie reținut că aspectul și mirosul nu au nicio legătură cu proprietățile. Dacă începeți să enumerați diferențele de săpun de uz casnic din toaletă, prima va avea mai multe avantaje.

Este absolut natural și nu este o exagerare. Compoziția săpunului de toaletă este dominată de componente sintetice care pot dăuna corpului uman. Multe produse de toaletă includ ingrediente periculoase. Ei spală nu numai bacteriile din piele, ci și foarte multe lucruri necesare. Declarația despre siguranța săpunului lichid este doar un mit. Arome și coloranți în compoziția sa - acestea sunt substanțele chimice reale. Multe săpunuri nu se potrivesc cu pielea sensibilă, ci îi vor aduce rău numai.

Produsele cu glicerol sunt deosebit de periculoase pentru sănătate. Recent, aceste instrumente devin foarte populare, deoarece aspectul lor este foarte neobișnuit. Instrumentul este transparent și apare pentru clienți în toate culorile curcubeului. Pericolul unor astfel de produse este că ele deshidratează foarte mult pielea.

Compoziția agentului nu este chimică. Obțineți-o, de regulă, din grăsimi naturale - legume și animale. Sarea de sodiu (și, de asemenea, potasiu) este o parte. În acest instrument nu există vopsele sau arome. Se pare că compoziția acestui produs economic include:

 • Grăsimi animale - ele constituie baza săpunului. Carne de vită și uneori un anumit pește sunt folosite.
 • Sodiul este unul dintre principalele componente.
 • Apă - se adaugă atunci când se prepară săpun (și nu numai economic). Este imposibil să gătiți un produs fără apă.
 • Kaolin - se adaugă în cantități mici pentru a reduce efectul alcalin asupra pielii.
 • Acizi grași - combină alcalii și acizi.
 • Alcalii.

Acest instrument este hipoalergenic (datorită conținutului de componente naturale din acesta). Aceasta înseamnă că nu cauzează alergii, mâncărime și iritații - chiar și în cea mai sensibilă persoană. Mulți producători adaugă coloranți și arome la produsele lor pentru a face produsul mai atractiv pentru cumpărător. Astfel de modificări afectează în mod semnificativ calitatea săpunului. Acum, numai cea mai ieftină unealtă este pregătită conform aceleiași rețete ca înainte. Au fost două rețete:

 • Toate produsele au fost prelucrate până la apariția adezivului pentru săpun. Apoi au așteptat ca acest amestec să se întărească și să-l taie în bare.
 • După întreaga procedură, un amestec special a fost sărat (tratat cu o soluție de sare).

Pentru a obține 72% săpun, a fost necesar să sare amestecul de aproximativ două sau trei ori, și uneori chiar mai mult. A fost nevoie de mult timp, deci această metodă este considerată dificilă. În vremurile sovietice, acest săpun a înlocuit aproape toate produsele chimice moderne de uz casnic.

Pe orice bucată de săpun de rufe (atât lumină cât și întuneric) puteți vedea numerele cu procente. Această ștampilă indică categoria de produse. În total, există trei categorii de săpun de rufe:

De obicei, proprietățile de curățare depind de categoria de săpun. Cu cât este mai mare procentajul, cu atât mai mult este conținutul de acid din săpun. Acest lucru înseamnă că un astfel de produs curăță mai bine, dar, în același timp, alcalinele vă pot usca pielea. Potrivit GOST, procentul nu poate fi mai mare de 72. Astăzi un astfel de instrument este aproape imposibil de găsit, doar în cazuri foarte rare. De obicei, producătorii nu produc fonduri peste 60%.

Există multe tipuri de săpun:

 • Sapunul de rufe lichid nu este diferit de cel de bucata. Apare cumpărătorului într-o sticlă care seamănă cu detergent de spălat vase. Culoarea seamănă cu produsul original. Producătorii susțin că este mai potrivit pentru spălarea și spălarea vesela. De asemenea, trebuie remarcat faptul că compoziția și mirosul de săpun lichid și solid variază foarte mult. Există mai multe substanțe chimice în săpun lichid.
 • Economie pentru copii - un alt tip de produs conceput special pentru spălarea hainei pentru copii. Are un miros mai puțin pronunțat și o structură mai moale, care este foarte bună, deoarece un miros puternic poate provoca disconfort la copii.
 • Economie albă - devine alb datorită albei. Acest tip de săpun nu este recomandat să spălați vasele. Ingerarea este, de asemenea, nedorită. Culoarea albă a săpunului depinde și de cantitatea de hidroxid de sodiu. Cu cât este mai mare, cu atât este mai ușor produsul. Un astfel de instrument este cel mai bun curat.
 • Săpun de spălat este disponibil și sub formă de pudră. Este același remediu, fără aditivi, pur și simplu zdrobit până la granule fine de culoare galbenă. Multe gospodine fac o astfel de pulbere cu mâinile lor, folosind un rastel. Cu această pulbere nu este necesar să spălați lucrurile cu mâna. Puteți să-l vărsați pur și simplu în mașina de spălat.

Producatori

Astăzi, producătorii produc o varietate de opțiuni pentru săpun de rufe. Produsele unor producători apar în pachete frumoase luminoase, diluându-i ușor aspectul. Unii producători merg mai departe, dau săpunului o culoare diferită (și chiar parfum). Iată câteva dintre cei mai renumiți producători ai produsului, ținând cont de actuala rețetă GOST:

 • Săpun de rufe DURU - este disponibil în una, două sau patru bucăți într-un singur pachet. Prețul nu este aproape diferit de costul săpunului tradițional. Produsul în sine este alb. Ornamentele și modelele sunt sculptate pe suprafața produsului, dar sunt de scurtă durată. Conform proprietăților acestui săpun este similar cu cel economic, are doar o aromă mai plăcută. Excelente spală lucrurile.
 • Săpun de rufe "Stork" - înfățișare este mai mult ca un săpun obișnuit de rufe. Maro în culori, cu margini aspre și exact același miros. Există o opțiune pentru copii - "Aistenok". Acest săpun este mai ușor, excelent pentru spălarea hainelor pentru copii, protejează fiabil lucrurile copilului de bacterii și germeni.
 • Pulbere economică "Cenușăreasa" - un detergent natural de rufe. Pulberea în sine este o granulă mare de culoare galben deschis. Are o aromă "faimos". Este foarte convenabil în utilizare, este analog al unui săpun de rufe sub formă de pulbere.
 • Săpun de spălat "Ushasty Nyan" - săpun pentru spălat copii de culoare albă, nu spumă foarte bine, aproape fără parfum. Produsul are o textura delicata placuta. Excelent curăță hainele.
 • Săpun lichid de spălat "Economy" - apare pentru clienți într-un pachet transparent, culoarea seamănă cu mijloacele tradiționale. Este universal în uz, perfect pentru persoanele cu alergii.
 • Săpun lichid de rufe "Haus Frau" - este, de asemenea, într-o sticlă transparentă, are un miros standard. Unul dintre avantajele semnificative ale săpunului poate fi considerat prezența vitaminei E.
 • Săpun de spălare "Sun" - are o culoare galben neobișnuită pentru săpun, spală perfect chiar și cele mai grase vase. Produsul este foarte economic. Are o aromă slabă de lămâie.
 • Săpun de spălat "Cosmetica Neva" - alb, ușor transparent, spumă perfectă. Mirosul este neutru, este aproape acolo. Spălați bine.
 • Săpun de spălat "Spring" - compoziția este similară cu cea tradițională. Are un miros similar, spală perfect.

Cum să o faceți singuri?

Multe gospodine gătesc produsul în sine, considerând că această metodă este cea mai fiabilă. Primul pas este de a purta mănuși strânse pentru a vă proteja mâinile. Alcalinele vă pot afecta pielea, deci trebuie să fiți foarte atent. Este indicat să vă protejați de vaporii toxici, să puneți pe o mască puternică și să deschideți ferestrele. Pentru a obține un kilogram de produs, pregătiți:

 • 1 litru de ulei de floarea-soarelui;
 • 150 g de sodă caustică;
 • 400-500 ml de apă rece.

Pregătirea de la zero folosind o rețetă nu este atât de dificilă. Acest lucru se poate face fără probleme la domiciliu. Aptitudini speciale pentru o astfel de procedură nu sunt necesare.

În primul rând se toarnă apă în sifon și se amestecă ușor gruelul rezultat. În acest caz, nu uitați să deschideți toate geamurile și, în orice caz, să nu respirați vaporii. Se amestecă masa este o lingură de lemn. Continuați până la dizolvarea completă a sodiului. Uleiul de floarea soarelui trebuie să fie ușor încălzit (este de dorit să se facă acest lucru în avans) și se toarnă ușor în soluția rezultată.

Dacă sedimentele de sodă rămân pe fund, este necesar să le stingeți cu o soluție de oțet și acid citric. Numai atunci ar trebui să toarneți ulei, altfel nu se întâmplă nimic.

Apoi, unealta poate începe să gătească, pentru aceasta este necesar să se amestece amestecul până la gros. De îndată ce masa începe să se îngroașe, asigurați-vă că o amestecați cu un mixer. Nu lăsați formați bucățile. Consistența amestecului ar trebui să semene cu o smântână foarte groasă.

După aceea, este necesar să se toarnă amestecul în forme. Formularul pe care îl alegeți la discreția dvs. Săpunul se întărește a doua zi, dar trebuie să vă amintiți că trebuie lăsat să se coacă timp de trei săptămâni pentru a nu se topi și numai atunci poate fi folosit în siguranță.

Există o rețetă pentru detergenții de rufe ecologice. Această pulbere este fiabilă în utilizare (conform celor mai multe gospodine), nu există nici o chimie în ea. Pentru a vă pregăti, luați următoarele:

Este necesar să frecați toate cele 6 bucăți de săpun ras. Este necesar să frecați cu atenție, fără a lăsa bucăți mari. După aceea, trebuie să amestecați masa rezultată cu bicarbonat de sodiu - un pahar de săpun într-un pahar de sodă. Apoi trebuie să amestecați bine ingredientele. Acum pulberea este gata.

http://wlooks.ru/mylo/sostav-hozyajstvennogo/