logo

Ce este coafura

O singură fată sa plâns că în fiecare dimineață petrece mult timp și bani pentru a crea cea mai simplă coafură. Până la prânz, părul și-a pierdut forma și a cerut literalmente să se adune în coadă. Problema a fost rezolvată după ce a aflat ce este o onduleură și a învățat cu ea să facă o varietate de stil. Doar 10 minute dimineața, iar efectul este suficient pentru câteva zile. Dacă problema lipsei volumului bazal a afectat dvs., citiți cu atenție soluția.

Un pic despre ondularea

Ondularea este un dispozitiv separat pentru coafura sau o duză în compoziția curlingului. Acesta a primit numele datorită suprafeței neuniforme, ondulate, datorită căreia părul are o formă ondulată. Mult mai târziu, acest termen era referit nu numai ca un dispozitiv special, ci și ca o coafură.

Tipuri de ondulații

Straight hair curl, curly - îndreptați. Deci, spune femeia înțelepciune. Acesta este motivul pentru care producătorii au luat în considerare toate opțiunile posibile și au creat mai multe tipuri de sfaturi.

 1. Bine. Ideal pentru cei care au păr drept și subțire (pentru părul curat nu va funcționa). Deoarece astfel de valuri nu veți observa, ele vor fi prea mici, dar veți adăuga o sumă semnificativă. Vrei să fii ca o păpădie? Utilizați-l numai la rădăcini. Nimeni nu va ghici despre trucurile tale.
 1. Media. Duză cea mai comună. Este datorită ei că veți obține acele bucle. Grosimea, lungimea și structura buclelor nu sunt importante. Duza este potrivită pentru toate tipurile de păr.
 1. Maior. Utilizați-l dacă natura v-a răsplătit cu părul luxos și gros. Numai această duză poate da cel mai vizibil efect.

Cum să alegeți ondularea

Puteți achiziționa un fier de curling, complet cu care vor exista duze speciale de ondulație, sau puteți cumpăra un dispozitiv separat - clește. Totul depinde de scopul aplicării și de tipul de păr.

De exemplu, dacă aveți bucle dure, curl, atunci acestea vor trebui să fie îndreptate înainte de curling. Curlingul aici este o necesitate. În caz contrar, ondularea va fi inutilă.

Dacă aveți părul opus drept, subțire sau vopsit, atunci sensul curlingului este complet pierdut. Buclele brăzdare pot fi imediat.

Atunci când alegeți o ondulație, acordați atenție materialului plăcilor cu care curbarea are loc. Este mai bine dacă sunt fabricate din ceramică și acoperite cu argint. Asemenea plăci se încălzesc instantaneu și provoacă cel mai puțin daune părului. Evitați foroanele acoperite cu metal, cu excepția cazului în care doriți să vă petreceți timp curling și apoi tratarea bucle slabit.

Creați flaut de păr

Nu vă grăbiți să includeți cârlige noi în priză și experimentați coafuri. Verificați dacă doriți să începeți cu instrucțiunile și precauțiile pentru a nu lăsa părul fără păr.

măsuri de precauție

Corrugarea va arata perfect, iar parul nu va fi deteriorat daca urmati cele 3 reguli:

 1. Numai părul curat. În primul rând, părul murdar pur și simplu nu se îndoaie, adică sebumul îi va proteja de efectele temperaturii. Și în al doilea rând, este o plăcere dubioasă de a curăța plăcile.
 1. Doar buclele uscate cu atenție. Dacă nu aveți timp să le uscați complet, atunci este mai bine să abandonezi ideea cu bucle ondulate. Deci, nu numai că sporiți tortura pentru păr, dar și petreceți de 2 ori mai mult timp în stil. Dacă e ceva, avem un articol despre restabilirea buclelor deteriorate, dar este mai bine să nu aducem asta la asta.
 1. Utilizați un scut termic. Poate fi sub formă de spray, ser sau balsam. Aplicați-l înainte de începerea permeabilității pentru a proteja părul de uscare.

Amintiți-vă că temperatura ideală pentru o ondulație pentru părul dur și gros este de 210 de grade, pentru părul subțire sau slab - 180 de grade.

Instrucțiuni de utilizare

Înainte de a utiliza ondulațiile, împărțiți buclele în fire și fixați-le cu fire sau cleme. Eliberați doar cel mai mic și acționați în etape.

 1. Luați cele mai mici ondulații ale duzelor. Prindeți o mică fâșie cu pensete, întoarceți-vă la o distanță de câțiva mm de rădăcini, pentru a nu arde pielea și mențineți-o timp de 5 secunde până când buclele se vor forma sub formă de plăci. Deci, veți obține volumul bazal. Repetați-le cu restul componentelor, lăsând cel mai de sus intact. Cu ea, acoperiți părul ondulat astfel încât nimeni să nu observe acest mic truc.
 1. Utilizați duza de mijloc. Deci coafura va fi la fel de naturală. În funcție de rezultatul dorit, trageți cu lanțuri individuale sau toate părul de-a lungul întregii lungimi. De asemenea, puteți experimenta cu fire groase. Cu cât este mai mică, cu atât vor fi mai pronunțate buclele.
 1. Smooth un pieptene rotund, cu o gramada de fier bucle la rădăcini pentru a ascunde vizibil urmele de utilizare a ondulație. Lăsați restul lungimii intacte, dacă nu doriți să obțineți un stil prea luxos.
 1. Fixați părul cu lac sau mousse pentru a păstra efectul.

Chiar dacă vi se pare că firul nu este curat suficient, în orice caz, nu lăsați pe el mai mult de 7 secunde. Si se pare ca in acest celebru film:

http://damiko.ru/krasota/2287-kak-delat-gofre

Ondularea părului sau ondularea

Cei care doresc să privească într-un mod nou, stilat și proaspăt, nu pot să facă fără un stil de a face ca o ondulație a părului. Acestea sunt acele bucle stabile care pot adăuga volum, pot adăuga zest și pot diversifica orice variantă a coafurii: de la zi până seara. Dar, înainte de a începe experimentele cu crearea de bucle neobișnuite, ar trebui să învățați cum să utilizați în mod corespunzător ondularea, care sunt potrivite pentru acest lucru și care este plină de nerespectare a unor reguli.

Ce este ondularea

Acestea sunt curlate într-un mod special cu buclă cu o suprafață ondulată. Au fost populare în anii '90 și au cucerit din nou industria frumuseții moderne. Cu ajutorul lor, părul volumetric este creat pentru o lungă perioadă de timp (până la câteva zile). Buclele ca toate buclele și fire individuale.

Părul de păr se poate face în două moduri: cu ajutorul călcării și țesăturilor. Efectul de ondulare vă permite să creați coafuri de diferite planuri: bucle, bride, crapaturi, cozi și multe altele.

avantaje:

 • părul după ondulație nu electrifică și necesită un minim de mijloace de styling pentru fixare;
 • curlul durează mult timp (până la următorul șampon);
 • Puteți face o ondulare pe păr de orice lungime;
 • ușurința de utilizare și capacitatea de a crea coafuri diferite;
 • volum rezistent.

dezavantaje:

 • dacă se face ondularea fără curling (prin împletirea bretelelor), capetele și rădăcinile nu se curbează, iar firele în sine nu se pot dovedi a fi identice;
 • Este nevoie de mult timp pentru a încurca tot părul.

Atenție! Utilizarea frecventă a fierului vă poate deteriora părul. Pentru a minimiza efectul temperaturilor ridicate asupra părului, utilizați un dispozitiv termic nu mai mult de o dată pe săptămână și asigurați-vă că aplicați protecție termică pe bucle înainte de curbare.

În funcție de tipul de duză, există astfel de tipuri de ondulații:

 • mici. Vă permite să creați suma maximă. Adesea folosit pentru a ridica rădăcinile, ca o alternativă la grămadă sau cu ea. O mica rulare pe tunsori scurte este mai bine sa nu faci totul in cap, deoarece parul va fi luxuriant, ceea ce nu este intotdeauna potrivit. Dar componentele individuale arata bine;
 • medie. Potrivit pentru orice lungime. Adesea folosit împreună cu o duză mică sau mare pentru plasarea accentelor într-o coafură;
 • mare. Cel mai bun pentru părul cu lungime medie. Pe firele scurte se poate înțepa, iar pe o lungă durată mare se desprinde rapid sub propria lor greutate. În acest caz, sunt necesare mijloace suplimentare de fixare.

Cum se face

Crearea unei onduleuri la domiciliu este ușoară. Pentru a face acest lucru, aflați regulile de bază pentru utilizarea stilului și știți care sunt modalitățile de curling. De asemenea, rețineți că efectuarea unei onduleuri într-un timp scurt nu va funcționa. În funcție de grosimea și lungimea părului, durează aproximativ 2 ore.

Reguli importante

 • Buclele de ondulare sunt create pe părul curat;
 • dacă părul este rigid și greu de așezat, este necesar să se pună mousse sau spumă pe el înainte de curling. Pentru efectul toroanelor umede sau în curbe bine definite, utilizați un gel;
 • împletiturile trebuie să se tese pe bucle ușor ude;
 • mai subțire firul pe care îl luați pentru a curlina mai subțire coafura va fi;
 • Folosirea unui dispozitiv termic pe un fir de păr nefericit este dăunător. Buclele devin fragile, fragile, arse;
 • atunci când alegeți un stilist, este mai bine să preferați modelele cu o suprafață ceramică, controlul temperaturii și un cablu lung;
 • Părul curul înainte de îndoire trebuie scos cu un dispozitiv de îndreptare;
 • folosind un uscător de păr, aplicați protecție termică pe păr;

Este important! Urmăriți temperatura de călcare: părul subțire, slăbit este de 180 de grade, iar pentru firele grele este mai bine să încălzi dispozitivul la 200-210 de grade.

Stivuirea cu masă

Pe tot părul

 1. Aplicați protecție termică la buclele curate.
 2. Pentru decorarea părului, utilizați produse de styling: spumă, spumă sau gel.
 3. Prindeți firul de la rădăcini, plasați-l între cele două plăcuțe de ștergere și apăsați timp de 5-10 secunde. Poziția dispozitivului de îndreptare este perpendiculară pe fasciculul luat.
 4. Coborâți fierul sub zona curbată și repetați procedura pe același fir. Păstrați-vă undele în paralel.
 5. Faceți toți pașii cu restul părului.

Crearea unui model

Cum să utilizați ondularea fierului curling dacă doriți să creați desene pe capul părului? Principiul este același, numai stilul se ocupă de anumite zone din partea de sus a părului.

Pentru efectul unei tablouri de șah, trebuie:

 1. Luați o duză largă și apăsați-o cu o răsucire la rădăcini.
 2. Returnați din zona curbată la o distanță egală cu aria ondulată.
 3. Apăsați din nou călcarea și retrageți din nou. Deci, întreaga lungime a firelor tratate.
 4. Apoi trebuie să ridicați un fascicul de aceeași lățime ca cel precedent și să-l apăsați cu fierul în locul unde fâșia anterioară avea o suprafață plană.
 5. Trageți înapoi aceeași zonă ca și ondulați și apăsați din nou curățarea.
 6. Atașați două fire împreună și priviți imaginea. Dacă totul se face corect, părul ondulat va avea aceeași dimensiune, iar secțiunile curbate vor fi situate opus celor care nu sunt curbate, formând un model de șah.

Cum se face o ondulare de fier în formă de benzi

Apăsați stilul pe bucle prin aceleași secțiuni de-a lungul întregii lungimi. Asigurați-vă că fâșia anterioară coincide cu cea din fabrică, conform desenului.

Consiliul. Având un dispozitiv termic la un unghi de 45 de grade, puteți obține efectul unei valuri, a cărei coturi sunt reglate prin ridicarea fierului în sus și în jos pe fiecare tijă ulterioară.

Dacă faceți o ondulare pe buclele goale cu coafura finisată "malvina", veți obține un stil frumos. O panglică orizontală împletită, în acest caz, va sublinia frumusețea buclelor ondulate.

Se pare o coafură interesantă, în care numai fire individuale sunt curbate. Ele pot fi localizate în diferite locuri.

Volumul radical

Avantajele acestui aranjament constau în faptul că volumul de la rădăcini durează mai mult în comparație cu grămada și arată mai natural. Uneori, când avem nevoie de coafuri sunt foarte curbate, pieptanăm și strângem manecile la rădăcini.

Cum se face o ondulare a volumului:

 1. Aplicați agentul de styling pentru a curăța părul uscat (dacă sunt supuse stilului, puteți face fără stil).
 2. Separați firele de vârf de la locul de separare. Fixați-le cu cleme. Mai târziu veți acoperi suprafețele ondulate cu ele astfel încât acestea să nu fie vizibile.
 3. Prindeți următorul fir (cel separat de partea de jos) și apăsați-l cu fierul de la rădăcini. Lungimea buclei ondulate de la rădăcini trebuie să fie de până la 5 cm. Cu cât parul este mai lung și mai gros, cu atât este mai lungă zona curbată.
 4. Astfel procesați dispozitivul termic alte toroane de vârf. Dacă aveți nevoie de mai mult volum, mergeți de-a lungul zonelor laterale.

Cum de a alege o ripple ondulat citit în revizuirea noastră mare:

Împletitură de împletitură

Puteți face o ondulare fără a călca. Pentru a face acest lucru, purtați pur și simplu panglici subțiri pe părul puțin umed. Puteți împleti atât capul întreg, cât și firele individuale. Pentru a coafura arata ingrijit, panglica se imbraca bine, ciorchinii se aseamana la aceeasi dimensiune si fixam cu atentie sfaturile cu benzi de cauciuc. Cu cât este mai subțire pieptenii împletite, cu atât va fi mai luxos stilul.

Această metodă este delicată deoarece părul nu este expus la temperaturi. Dar țineți cont de faptul că va trebui să petreceți mult timp pe o astfel de ondulare cu propriile mâini: 1-2 ore și această metodă nu este potrivită pentru proprietarii de tunsori scurte.

Caracteristici de styling

Corrugarea pentru parul lung este creată cu ajutorul unor duze de orice tip: mici, medii, mari. Deseori combinați oricare două dintre cele trei opțiuni.

Cornișoarele ondulate pe bucle lungi sunt cele mai eficiente, deoarece în acest caz puteți crea un stil diferit:

 • părul pierdut;
 • coadă cu vârfuri ondulate;
 • grindă;
 • coafuri de seară;
 • sârme adunate pe laturi;
 • panglica volumetrică (țesută pe bucle ondulate complet) și altele.

Dacă creați o ondulare pe părul mediu, atunci puteți experimenta și coafuri. Ca și buclele lungi, multe opțiuni de styling.

Face o ondulație pe parul scurt nu poate fi mai puțin impresionant. În acest caz, este mai bine să folosiți mediul de duză sau să îl alternați cu alte specii. Nu este necesar să înfruntați întregul cap de păr numai o ondulatură mică sau mare. În primul caz, capul va semăna cu o păpădie, în al doilea există o șansă ca firul să rămână urât.

Câteva fire goale, șabloane sau banguri cu fier vor arăta bine în stilul finit. În cazul în care perm se face pe pătrat, puteți ridica părul pe părți (pe una sau ambele părți) și le înjunghiați cu un ac de păr.

Păstrați astfel de coafuri pentru o lungă perioadă de timp, până la următorul șampon. Pe părul lung, buclele inițiale se pot relaxa sub propria greutate, dar undele luminoase vor rămâne.

Dacă vă decideți să faceți o ondulare cu propriile mâini, dar nu știți cum să alegeți cea mai de succes metodă de curling, experimentați. Joaca-te cu imaginile, cu lățimea duzei, precum și cu numărul de țesături curbate și zone pe păr. Și apoi veți putea găsi propriul dvs. mod de a crea un stil de succes pentru orice ocazie.

Veți găsi multe variante de coafuri cu ondulație în articol:

http://expertpovolosam.com/procedury/zavivka/gofre

Cum se face călcarea în flaut

Cum să faci un flaut pe păr și să alegi cheia corectă?

Chiar și cea mai simplă coafură la prima vedere poate necesita folosirea unui număr de trucuri profesionale, fără de care este imposibil să se obțină rezultatul dorit. Coaforii folosesc fâșii false dacă trebuie să măriți lungimea și greutatea părului, rolele și tampoanele pentru a crea forme ideale etc. Dar poate cel mai mare număr de secrete este centrat în jurul valorii de problema de a da păr mai mult volum. Opțiunea cea mai frecvent utilizată și cea mai simplă este ondularea firelor, care în unele cazuri pot fi folosite și ca elemente de design decorativ. Shirring este posibilă numai cu utilizarea unor echipamente speciale, ale căror caracteristici vor fi discutate în acest articol.

Care sunt ondulațiile pentru păr?

Ondularea este un tip special de curgare a părului, când se formează valori de forfecare cu grosimea fixă ​​pe toroane utilizând o unealtă specifică. Cuțitele pentru formarea unui astfel de stil se aseamănă vizual cu un fier regulat pentru îndreptarea firelor, dar plăcile nu sunt netede, ci au o suprafață ondulată. Foarte des, ondularea nu este vândută ca un dispozitiv separat, ci ca o variantă a duzelor de fier - este foarte convenabilă și funcțională.

Folosirea ondulei are multe avantaje:

 • părul nu este electrificat;
 • datorită efectelor direcționale ale plăcilor mici, nu este necesar să folosiți instrumente speciale de styling pentru a crea stil, un efect de durată fiind obținut fără el;
 • confort și simplitate la domiciliu;
 • cel mai rapid mod de a crea un volum vizibil la rădăcinile părului. care va dura aproape până la următorul șampon.

Corrugarea un efect destul de popular, poate fi folosit pentru ocazii speciale și pentru coafura zilnică. Este acest dispozitiv care vă permite să transformați rapid cea mai obișnuită tunsoare într-un stil interesant, original, care va dura mult timp.

Tipuri de duze pentru părul răsucite

Duzele de pe clemele de onduleuri diferă una de cealaltă în dimensiunea valurilor pe care le creează pe păr. Deci, există trei tipuri principale de plăci:

 1. undele intense cu profil redus sunt create folosind o duză mică - este ideală pentru volumul bazal;
 2. medie;
 3. o duză mare vă permite să formați valuri destul de mari, cel mai adesea este folosit pentru styling
 4. pe toata lungimea parului.

De asemenea, puteți distinge duzele după tipul de material care este folosit ca strat de acoperire pentru suprafața de lucru. Poate fi ceramică, metal sau titan.

Cum se face volumul bazal folosind ondularea

Firul ondulat face posibilă obținerea unui efect excelent, dar pentru ao realiza în siguranță, procedura trebuie efectuată corect. Deci, pentru a crea un volum bazal, trebuie să efectuați următorii pași:

 • părul trebuie să fie curat și trebuie să fie uscat. Utilizarea instrumentelor fierbinți pe părul umed este inacceptabilă - le distruge foarte mult;
 • înainte de a utiliza instrumentul de care aveți nevoie pentru a pune un agent de protecție pe păr;
 • trebuie să porniți de la partea de jos a părului. Masa este împărțită în toroane mici, iar fiecare dintre ele, cât mai aproape de rădăcini, trebuie să fie ondulată cu cea mai mică duză - clemă între forceps timp de 5-6 secunde;
 • Treptat, părul este tratat în același mod, dar este recomandat să lăsați stratul cel mai de sus intact - acestea acoperă firele lucrate, iar secretul volumului luxuriant rămâne necunoscut altora.

Pentru a obține cea mai bună durabilitate a stilului, fiecare rând poate fi tratat cu spray de păr, dar chiar și fără această ondulare se va menține bine mult timp.

Video: face volumul la rădăcini la domiciliu

Cum să obțineți un volum bun fără să contactați salonul? Cum să utilizați în mod corespunzător clește, ondulație și care sunt secretele pentru a obține rezultatul perfect? Dacă doriți să primiți răspunsuri la aceste întrebări și la alte întrebări legate de crearea volumului bazal, vă recomandăm să vizionați acest videoclip.

Coafuri pentru păr lung, mediu și scurt

Stylingul folosind clesti-ondularea este foarte divers si puteti folosi acest instrument pentru orice lungime a parului. Luați în considerare cele mai simple opțiuni pentru coafuri:

 • părul lung poate fi făcut ondulat de-a lungul întregii lungimi a părului, obținând astfel un stil luxos și frumos;
 • care au lucrat pe toată lungimea părului cu o mică duză, puteți împleti una sau două panglici - datorită onduleului, acestea vor arăta foarte groase și mari;
 • pe părul mediu, coada calului arată foarte bine, în care mai multe toroane sunt executate cu forceps - acest lucru creează un efect decorativ foarte interesant;
 • pentru părul scurt, ondularea este cel mai adesea folosită pentru a crea o textura neobișnuită, de exemplu, tratarea firelor cu zone pătrate, schimbarea direcției suprafeței de lucru - astfel se obțin modele foarte originale.

Cum se face o ondulare fără curling

Există o modalitate foarte simplă de a obține efectul, cel mai asemănător cu ondularea, fără a folosi nici un fel de instrumente fierbinți. Deci, trebuie să vă spălați părul și să așteptați până când acesta este aproape complet uscat - ar trebui să fie puțin ud. Acum, întreaga masă de păr este împărțită în fire mici, fiecare dintre ele trebuie să fie împletită într-o coadă pură. În cazul în care în timpul lucrului părul este deja complet uscat, la sfârșitul țeserii, puteți merge de-a lungul fiecărui coadă cu palma umedă. Acum trebuie doar să așteptați uscarea completă a capului. Este mai convenabil să faceți o astfel de țesere înainte de culcare, deoarece dimineața nu trebuie decât să țeseți panglici, iar o coafură magnifică, cu valuri mici, va fi gata.

Instrumente de ansamblu pentru ondularea părului

Gouletele ondulate sunt un instrument foarte popular și popular, deci nu există nicio îndoială că atunci când o cumpărați, veți avea de ales. Producătorii oferă o mulțime de opțiuni pentru unelte care diferă în ceea ce privește caracteristicile și categoria de preț, ceea ce este, de asemenea, important. Mai jos este o listă de opțiuni de calitate și dovedit, care vor fi asistenți excelenți în crearea celor mai incredibile coafuri.

BaByliss PRO Mini Corrugation Curler - 2151E / Bebiliss

Pensulele profesionale pentru a crea un efect de ondulație asupra părului au o dimensiune foarte compactă și confortabilă - de numai 15 centimetri. Placa lățime - 1,3 cm, care permite o muncă delicată și delicată. Aparatul se încălzește foarte repede, temperatura maximă de lucru este de 200 de grade. Această curling este cel mai adesea folosit pentru a crea volum la rădăcini și a pregăti părul pentru țesutul ulterior. Acoperirea ceramică a plăcilor vă permite să minimalizați efectele dăunătoare asupra structurii părului și să faceți toate manipulările necesare rapid și eficient.

Cleștele Crimper H10326

Carligele Charisma sunt un model funcțional care vă permite să creați valuri frumoase pe părul dvs. datorită coturilor mici și frecvente pe plăcile de lucru. Intervalul de lucru este de la 80 la 200 de grade, încălzirea la care se produce foarte rapid. Termostatul sigur vă permite nu numai să vă protejați de supraîncălzire, ci și să mențineți o temperatură stabilă pe parcursul întregii utilizări a dispozitivului. Plăcile au dimensiuni convenabile - 2,4 x 9 cm. Un cablu moale de trei metri simplifică lucrul cu dispozitivul, făcându-l mai confortabil, este prevăzut cu o buclă pentru agățat și se rotește, dacă este necesar.

Dispozitivul de înfășurare a părului Dewal PRO-Z mini

Dispozitivul pentru ondularea părului are o dimensiune mică, astfel încât este nu numai convenabil pentru depozitare, ci și ușor de utilizat pentru o muncă fină cu părul. Lucrătorii au o acoperire ceramică și distribuie uniform căldura astfel încât firele de păr să nu se supraîncălzească, să nu se electrifice și să nu fie rănite grav în timpul procedurii. Temperatura maximă este standard pentru acest tip de dispozitiv - 200 de grade. Încălzirea rapidă și un cablu de rotație lungă (2,5 metri) simplifică foarte mult lucrul cu cleștii, permițându-le să fie utilizați atât în ​​scopuri domestice, cât și profesionale.

Decuparea cu fier Moser MaxStyle

Aceste cleme de strângere sunt perfecte pentru a crea accente interesante în coafura, precum și pentru formarea volumului bazal. Dispozitivul este echipat cu un cablu de rotație de aproape trei metri cu o buclă pentru agățat. Acesta este propus de producător în mai multe opțiuni de culoare: roz, verde sau albastru. Cazul nu se încălzește în timpul funcționării, iar temperatura de lucru este atinsă în doar 30 de secunde. Plăcile au dimensiuni standard - 9 x 2,4 cm, acoperirea este ceramică. Greutatea redusă și prețul rezonabil fac ca acest dispozitiv să fie indispensabil atunci când creați coafuri pentru orice ocazie.

Coafuri foto cu ajutorul ondulei

Efectul ondulei este probabil cunoscut fiecărei femei, deoarece această tehnică a fost folosită în coafura de ceva timp. Dar, uneori, este foarte dificil să vă imaginați câte coafuri necesită utilizarea cleștilor de strângere. Dovada acestui lucru - fotografii elocvente ale capodoperelor de coafura.

Corrugator de păr - schimbare imagine enervant

Coafurile cu ondulații sunt clasice ale genului care nu își vor pierde niciodată relevanța. Ele arata romantic, interesant si jucaus, si va permit sa schimbati rapid imaginea plictisita.

Caracteristici ondulație

Există 3 tipuri de ondulații:

 • Mare - se potrivește frumos părului lung, accentuând frumusețea lor cu valuri clare;
 • Mediu - cel mai popular tip, este considerat universal, deoarece se potrivește tuturor tipurilor de păr;
 • Mic - cea mai bună alegere pentru părul scurt.

Puteți alege un singur tip de ondulație și puteți merge mai departe și combinați imediat două opțiuni în stilul dvs. de păr. De exemplu, îndoiți o ondulă mare pe partea superioară a capului, dar înfășurați părul la partea inferioară cu un mic fier curling. Acest stil frumos va adăuga volum părului dvs. și va face aspectul elegant și bine îngrijit. Dacă nu aveți timp suficient pentru a face ondulații pe toată lungimea, curbați câteva elemente pentru a vă împrospăta părul.

Pentru a se potrivi cu ondularea?

Parul ondulat este potrivit pentru fetele care iubesc imaginile romantice. În ceea ce privește părul, ele ar trebui să fie drepte. Dacă părul se îndoaie, trebuie să fie călcat în prealabil.

Flancul foarte interesant arată capul luxuriant al părului. Dacă o pieptești și o modelezi cu o spumă, primești un nor luxuriant. Această coafură poate fi făcută nu numai ca o opțiune zilnică, dar și pentru ieșirea de seară sau pentru a participa la fotografii.

Avantajele și dezavantajele ondulației

Parul ondulat este la modă și frumos. Poate că de aceea multe fete sunt fericite să aleagă acest tip de lucruri. Dar există încă unele avantaje datorită cărora această tehnică a primit o astfel de cerere:

 • Durabilitate. Spre deosebire de bucle, curbate pe bobine, curling fier sau fier, ondularea va dura toată ziua. Nici măcar nu trebuie să repari rezultatul instrumentelor de styling!
 • Volum suplimentar. Pentru fetele cu păr fin și rar, aceasta este alegerea perfectă;
 • Schimbarea imaginii cardinale. Chiar ieri, ai purtat parul complet, iar astăzi te faci cu buclele frumoase. Chiar și o pereche de fațete va da imaginii o zestă foarte notorie despre care toată lumea vorbește;
 • Disponibilitate. Această tehnică este disponibilă chiar și acasă. Este suficient să cumpărați chei speciale sau duze individuale.

Din păcate, ondularea are câteva dezavantaje:

 • Costuri mari de timp. Va fi nevoie de mult timp pentru instalare pe întregul cap. Adevărat, totul depinde de densitatea părului, precum și de coafura aleasă;
 • Efect negativ asupra stării părului.

Cum de a ondula ondularea?

Pentru a efectua un perm acasă, utilizați instrucțiunile pas cu pas.

 • Pasul 1. Conectați clemele la rețea și apăsați butonul de încălzire.
 • Pasul 2. Înainte de a vă piepteni părul.
 • Pasul 3. Separați capul de păr cu părțile orizontale.
 • Pasul 4. Îndepărtați firele superioare, astfel încât să nu interfereze.
 • Pasul 5. Luați un fir de păr de jos și puneți-l între clești.
 • Pasul 6. Fixați-le timp de 10 secunde și evaluați rezultatul. Poate că ai nevoie de ceva timp.
 • Pasul 7. Repetați procesul cu restul părului.

Nu vă grăbiți în timpul instalării și rețineți că pensele se încălzesc rapid și puternic, ceea ce poate provoca arsuri.

Pentru a face o ondulare corectă, ia în considerare aceste sfaturi:

Sfat 1. Parul trebuie să fie uscat și curat. Impactul plăcilor fierbinți pe părul umed va avea un impact negativ asupra structurii sale.

Sfat 2. Pompa coafurii finite depinde direct de grosimea firelor. Cu cât firul este mai subțire, cu atât stilul este mai lung.

Sfat 3. Asigurați-vă că utilizați un instrument pentru protecție termică. Acesta va proteja firele de deteriorare.

Sfat 4. Dacă părul nu se potrivește bine, aplicați spumă sau spumă.

Sfat 5. Pentru a obține cantitatea maximă, apucați părul cu forceps chiar la rădăcini.

Sfat 6. Respectați cu atenție regimul de temperatură. Firul dur are nevoie de o temperatură de 200-210 de grade, slab și suficient de subțire 180.

De asemenea, ondularea poate fi făcută fără o călcare specială, pentru mai multe detalii, consultați sfârșitul articolului.

Opțiuni de styling cu ondulație

Privind fotografiile de coafuri cu ondulație, probabil că doriți să faceți ceva similar cu dvs. Acest lucru vă poate ajuta în detalierea atelierelor.

Panglica ondulată pe părul liber

1. Împărțiți părul în fire subțiri și le procesați cu clești.

2. Începeți țeserea unei panglici. Pentru a face acest lucru, selectați cele 2 stângi din stânga și porniți prima sub a doua.

3. Treceți primul fir în gaura rezultată.

4. Atașați stealth-ul vârfului agățat.

5. Separați noua comandă.

6. Cu vârful părții anterioare creați o buclă nouă.

7. Treceți în ordine nouă.

8. Buclele din partea inferioară din nou asigură stealth.

9. Repetați întregul proces la templul drept.

10. Strângeți cu atenție vârful scuipătorului.

11. Întindeți țeserea cu degetele.

Gola de păr ondulată

Această coafură este perfectă pe părul mediu.

 1. Pieptene și aplicați protecție termică și un pic de balsam pe părul tău.
 2. Șuruburi cu forceps peste cap.
 3. Strângeți-le în coadă la nivelul tălpii.
 4. Separați firul subțire de masa totală și împachetați elasticul în jurul acestuia. Fixați stealth-ul.
 5. Împărțiți coada în două părți.
 6. Fiecare dintre ele face o buclă și le fixează invizibil. Ai un arc.
 7. Vârfurile buclelor cu ajutorul știfturilor se ascund înăuntru.

Bandă ondulată din benzi de cauciuc

O astfel de coafură cu o ondure poate fi făcută pe părul foarte lung. Este potrivit atât pentru fete cât și pentru fete adulte.

1. Combinați și periați toate părurile cu forceps.

2. Legați-le în coada din spatele capului.

3. Separați o mică fâșie din partea superioară a coada și legați-o cu o bandă elastică subțire (de preferință, luați o siliconă). Întindeți secțiunea care rezultă cu degetele.

4. Pur și simplu dedesubt, separați un alt fir de păr și legați de asemenea o bandă din cauciuc siliconic. Îți întinzi degetele.

5. Continuați procesul până la sfaturi.

1. Pieptene și mergeți cu clești peste cap.

2. Legați o coadă mare.

3. Separați banda largă de ea și împachetați-o spre partea interioară a coada pentru a forma ochea. Secure cu știfturi.

4. Repetați procesul cu toate componentele.

5. Întindeți "petalele" cu mâinile pentru a închide complet spațiile dintre ele.

Pe bucle ondulate puteți face multe alte coafuri frumoase. Dar pe părul care curge, ondulațiile arată superb! Cu toate acestea, judecați pentru voi înșivă.

Cum de a restabili părul după flaut?

Șuruburile după folosirea forcepsului pot suferi foarte mult, mai ales dacă faceți această coafură în fiecare zi. Pentru a restabili structura deteriorată, acordați o atenție deosebită părului.

 • Reglați hidratarea regulată a părului, uleiuri naturale, balsamuri și alte mijloace. Acest lucru este valabil mai ales pentru sfaturi;
 • Efectuați măști nutriționale cât mai des posibil;
 • Clătiți firele cu decoct de ierburi;
 • Spălați-vă părul cu șampon pentru părul vopsit sau deteriorat.

Este posibil să faceți o ondulare fără o călcare specială?

Cum de a face o ondulație, dacă nu aveți sfaturi speciale? Buclele ondulate pot fi obținute fără utilizarea forcepsului. Dar acest lucru va necesita mai mult timp liber și ajutor extern.

 • Pasul 1. Spălați-vă părul și ștergeți umezeala cu un prosop.
 • Pasul 2. Dacă este necesar, aplicați o mousse de fixare sau o spumă.
 • Pasul 3: Îmbrăcăminte subțiri, drepte, de grosime egală.
 • Pasul 4. Permiteți părului să se usuce și să-și prăbușească panglica.

Această metodă este mai naturală și mai sigură, deoarece nu încalcă structura componentelor.

Coafuri cu flaut pentru păr lung, mediu și scurt

Detalii Publicat 06/08/2015 5:34 PM

Pentru a crea o imagine atractivă și elegantă, uneori nu este suficient să vă îmbrăcați într-o rochie de lux și să faceți un machiaj de înaltă calitate. Coafura spune despre o femeie mai mult decât ar vrea să spună. Este foarte important să nu faceți o greșeală în alegere și este avantajos să prezentați părul.

Corrugarea pentru păr - una dintre cele mai populare metode de styling. Cu ajutorul părului lui, puteți da un efect neobișnuit ondulat. În funcție de duze, buclele pot fi mici sau mari, curlate sau ușor curbate, dense sau subțiri.

Ondularea părului este o alternativă excelentă pentru perm. Datorita adaptarii speciale, parul tau se va transforma intr-o coafura frumos stilat, tendinta pe care nu a trecut de mai multi ani.

Utilizarea bumps pentru păr

Corrugarea poate fi folosită atât pentru o ocazie specială, cât și pentru a crea un aspect casual. Datorită duzelor speciale puteți transforma o tunsoare obișnuită într-o coafură originală.

Frumusețea ondulației este că echipamentul poate fi folosit cu ușurință independent, acasă. După ce ați învățat cum să decorați părul cu mai multe fire ondulate, în curând veți putea crea coafuri de cea mai variată complexitate.

Face o ondulație pe păr nu poate recurge la serviciile profesioniștilor. Pentru a face acest lucru, este suficient să folosiți clește speciale sau un fier cu o duză adecvată. Cleștele pot varia în funcție de mărime și de "valuri", preț și greutate. Pentru a face stilul, este suficient să încălziți dispozitivul și să treceți prin el un fir de păr. Luați în considerare modalitățile de a crea o ondulare cu propriile mâini și tipuri de forceps.

Cleste de curling pentru par

Cornișoarele ondulate reprezintă o altă ocazie pentru femei de a crea un volum suplimentar și de a da formă buclelor. Cel mai adesea folosiți ondulări speciale pentru păr. Un efect similar are un coaser de păr cu o ondulare sub formă de duza. Astfel de instrumente modernizate vă vor ajuta să creați o coafură acasă.

Dacă vă stabiliți sarcina de a crea un volum la rădăcini, atunci nu este nevoie să procesați bucle pe toată lungimea.

Acordați atenție și regimului de temperatură:

 • 210 grade - pentru părul dur și curul;
 • 180 de grade - pentru cei slabi.

Nu uitati sa folositi protectie termica pentru coafura. Acestea pot fi geluri, spray-uri și diverse spumă. Astfel, vă protejați părul de expunerea la temperaturi ridicate și păstrați-i moale și matasoasă.

Frize pentru curățarea părului

Fierul pentru ondulație are aceeași funcționalitate ca și forța de forfecare. Călcarea cu suprafață de lucru destinată îndreptării. Cu toate acestea, datorită atașamentelor suplimentare, producătorii au extins posibilitățile femeilor de a crea coafuri.

Duză ondularea este, de asemenea, oferită în mod activ de către producătorii de pleyok, deși dispozitivul în sine serveste pentru a crea bucle. Curlatorul este diferit de călcarea în forma sa, prin urmare duzele sunt adaptate formei dispozitivului.

Numărul de duze afectează calcularea prețului. Există chiar și așa-numitele textureizatoare, prin care puteți crea buclele curl - stele, inimi, cercuri. Este dificil să alegeți dintr-o gamă largă de galerii de ondulații, în special pentru utilizatorul mediu.

Cea mai mare atenție ar trebui acordată:

 • fiabilitate;
 • funcționare expirată;
 • regulator de putere;
 • Greutate (mai ușoară, cu atât mai bine).

Fiți atenți la materialul plăcilor. Ceramica sau titanul sunt cele mai bune. Încercați plăcile pentru a netezi, nu trebuie să existe defecte. Prezența unui strat ionic va ușura părul de la electrificare.

Curlingul părului folosind fier de călcat cu duze ondularea se face prin analogie cu forceps. Strandul este determinat de dimensiunea plăcii. Cu cât duza este mai largă, cu atât mai mult puteți găsi la un moment dat.

Cum de a crea o coafură cu o ondulație pe duză?

Procesul de ouat este destul de simplu.

Urmați planul și coafura vă va satisface așteptările:

 1. Combinați-vă bine părul;
 2. Faceți o despărțire;
 3. Separați firele de vârf pentru a crea volum bazal;
 4. Tratati-va parul cu un termoprotectant;
 5. Așezați părul între plăcile cu clești;
 6. Mutați dispozitivul ușor de la rădăcini la vârfuri, încălzind timp de cel mult 15 secunde.

La sfârșitul coafurii, bate buclele cu mâinile și fixați-o cu vopsea. Pentru volumul de păr, vă puteți înclina capul și îl puteți pulveriza cu lac sau faceți o ondulare chiar la rădăcini.

Video: Cum să faci o ondulație fără curling acasă

Coafuri cu elemente de ondulație faceți-o singură

Dacă doriți să subliniați individualitatea dvs., ondularea este o opțiune ideală pentru o coafură. Pentru coafura arata concis, poate folosi doar cateva elemente ale acestei tehnici. În funcție de scopul instalării, aveți posibilitatea să alegeți ondulări mici, mari sau medii. Stilistii nu recomanda combinarea mai multor tipuri intr-o singura coafura, pentru ca va arata cel putin ciudat.

Parul lung ondulat

Elementele de ondulație pe părul lung arată foarte impresionant. Duza ondularea pentru a crea coafuri pe care le puteți folosi orice tip. Ondularea se realizează atât pe toată lungimea buclelor, cât și pe fire individuale. Părul poate fi dizolvat sau colectat.

Ultimele tendințe de modă oferă următoarea opțiune de coafură. Faceți o ondulație pe toată lungimea părului și împletiți-o într-o panglică. Aceasta poate fi o țesătură standard sau panglici neobișnuite. Doamnele romantice pot da o coafura ușor de neglijat.

Corrugarea pe părul mediu

Coafuri de coafare cu păr lung, cu coaste mari și medii. Duza ondularea pentru bucle mici va da părului un volum excesiv și fluffiness.

Lopata ondulată poate fi colectată în coadă. Această coafură este potrivită pentru uzul zilnic. De asemenea, puteți aduna mereu părul pe spatele capului. Accesoriile suplimentare pentru onduleuri sunt rareori utilizate, deoarece aceste coafuri deja arata luminoase.

Păr scurt

Părul mai mic de 10 cm este considerat scurt pentru buzunare. Pentru a crea bucle grosiere, acestea recurg la prelungiri. Dacă nu aveți această posibilitate, utilizați forcepe speciale. Modelul ondulat va arăta incredibil de elegant și modern pe părul tău.

Pentru părul scurt este, de asemenea, potrivit pentru caneluri standard, folosind umflături mici sau medii. Cu primul, fii atent, pentru că astfel de bucle nu sunt potrivite pentru toată lumea. Știți cum să stiliți părul scurt?

Video: coafura curling Gofre

Ondularea părului: recenzii de aplicații

Corrugatia a apreciat deja multe fete. Unii dintre ei și-au lăsat comentariile cu privire la utilizarea forcepsurilor, atașamentele și utilizarea unor tehnici.

Am păr gros și greu. Coș de căldură utilizat anterior. Am incercat o ondulatie mare - asta e un super curling. Laying-ul păstrat pentru o lungă perioadă de timp, a iubit-o!

Folosesc ondularea pentru ocazii speciale, pe drumul afară. Mutat la duze adânci, ca netedă nu dau un astfel de volum. Îi sfătuiesc pe toți!

Chibrituri de lungă durată utilizate, părul a devenit fragil. Am cumpărat un fier de curling acoperit cu titan, protecție termică și am găsit temperatura optimă - problema a fost rezolvată. Nu uitați de îngrijire.

http://1volosy.ru/kak-sdelat-gofre-utyuzhkom.html

Coafura de coafura

Coafuri coafuri

Corrugarea - o mulțime de idei interesante, o modalitate excelentă de a aduce diversitatea la orice coafură familiară și capacitatea de a crea imagini unice pentru orice sărbătoare. Cineva poate spune că acesta este un trecut de lungă durată, dar nu și stilistii de renume mondial, care folosesc în continuare în mod activ această tehnologie până în prezent.

Particularitatea ondulației este aceea de a crea valuri netede pe păr și un volum neobișnuit. În plus, tehnica de execuție este destul de simplă și pentru toată lumea. Singurul negativ este timpul. Ceea ce ar deranja tot parul va avea nevoie de mult timp si rabdare.

Tipuri de ondulații

Există trei tipuri principale de ondulație:

  • Mic - caracterizat de cel mai mare pompoș, capabil să transforme coafura într-un nor de volume incredibile. Arată mai degrabă haotic, dar ceea ce poate fi numit de data aceasta mai popular nu este o mizerie mică pe cap.
  • Mediu - se distinge prin valuri de dimensiuni ușor mai mari, și se află mai curând decât în ​​cele mici. Este greu să le numim bucle, dar vederea este impresionantă.
  • Mare - o astfel de ondulare creează bucle foarte mici, mai degrabă romantice. Și are un aspect mai puțin sfidător decât opțiunile anterioare. O astfel de ondulerare pare interesantă și atractivă, deși mai puțin voluminoasă.

Păr scurt

Pentru parul scurt, cel mai bun lucru este să vă răsturnați bine. Cu ajutorul ei puteți obține efectul afro sau doar selectați câteva toroane, reînnoind astfel coafura.

Păr ondulat de lungime medie

Proprietarii de par de lungime medie sunt dat voinței de a experimenta și de a încerca toate opțiunile disponibile shirring și combinația lor. În orice caz, efectul va fi luminos și impresionant. Puteți, de asemenea, să vă diversificați coafurile obișnuite: cozi, împletituri, diverse țesături. Pe părul ondulat, vor avea un aspect complet diferit.

Parul lung ondulat

Parul lung este o textura excelenta pentru ondularea grosieră. Desigur, puteți experimenta cu alții. Medii și mici, sau combinația lor, de asemenea, arata destul de bine. Pe lângă părul cu lungime medie, puteți folosi părul ondulat ca bază pentru țesut.

Procesul de coasere a părului lung durează o perioadă decentă. În scopul de a reîmprospăta aspectul părului, uneori este suficient să se creeze un singur fir sau să se facă ondularea în anumite locuri.

Ondularea pentru dansul în sala de bal

Coafurile pentru sala de bal au propriile reguli stricte. Dar, după toate coafura în spectacol nu are un rol mai puțin important decât costumul. Această coafură dă completitudinea imaginii, adaugă caracter și caracter personajului. Shirring este o modalitate excelentă de a diversifica coafurile obișnuite cu balul obișnuit. Cu aceasta, puteți adăuga la eroina de sensibilitate, blândețe, dragoste, intrigi, fără a depăși ceea ce este permis.

Cum se face o ondulare și ce este necesar pentru aceasta

Pentru a face ondularea nu are nevoie de multă pricepere. Tot ce aveți nevoie este timpul, răbdarea și instrumentele destul de accesibile. Fierul curling cu duze ondulate poate fi ușor cumpărat chiar și online, chiar și la cel mai apropiat magazin adecvat. Sau, în cazuri extreme, puteți folosi metoda bunicii vechi de a împleti multe panglici mici pe părul umed.

http://photo-hair.ru/pricheska-gofre/

Site despre frumusețe și sănătate!

Vă vom ajuta să găsiți răspunsuri la orice întrebări!

Cum sa faci o coafura de flaut la domiciliu?

Gofre este o coafura destul de contradictorie. La prima vedere, nu este o afacere mare, totuși, crearea acestui tip de coafură necesită anumite abilități și echipamente speciale.

Echipamentul este o forceps specială care vă permite să creați valuri transversale pe păr.

Cum să faci o onduleură de păr acasă

Pentru a crea această imagine interesantă, care a fost populară chiar și în rândul tineretului din a șaptea duzină a secolului trecut, nu este necesar să te întorci la un profesionist, poți construi o coafură acasă.

Este foarte bun dacă există un fier curling special disponibil pentru ondularea, cu ajutorul acestuia, coafura se face destul de repede chiar și pe părul gros și lung. Este important să rețineți că această coafură nu se poate face prea des - de la tratamentul termic constant al părului suferă, începe să slăbească și să arate mai rău. Când părul este deja răsucite, puteți face compoziții interesante cu el. De exemplu, pentru a colecta în coada sau stil special.

Curling sau călcare

Pentru a crea o imagine luminată, trebuie să respectați câteva reguli. Mai întâi de toate, nu puteți face o ondulare pe părul umed. Dacă nu așteptați și uscați-o înainte de procedură, plăcile fierbinți vor deteriora structura părului în sine, ceea ce va afecta în mod negativ aspectul și sănătatea acestuia. Și doar o tunsoare vă va ajuta să remediați aceste daune. Pentru a evita efectele negative ale călcării, este mai bine să vă protejați și să aplicați o protecție suplimentară părului: o spumă sau o spumă specială.

Corrugarea poate fi mare sau mică, în funcție de duză. Valurile mici sunt potrivite pentru părul drept și subțire. În funcție de design, puteți aplica valuri întregului păr, sau numai la fire individuale sau părți ale coafurii. Experții nu recomandă utilizarea acestei tehnici pe părul scurt - aspectul cel mai bun pe coafură se vede pe coafuri lungi și medii. Dacă părul este curbat în mod natural, acesta trebuie îndreptat înainte de această procedură.

În ciuda neajunsurilor acestei proceduri, multe fete merg la ea. Este ușor de explicat avantajele sale: crearea coafurilor nu necesită produse speciale de styling care nu pot fi purtate mai mult de o zi și datorită căror păr ponderat pare murdar. În plus, părul ondulat nu este electrificat, ceea ce este deosebit de important în sezonul rece.

Fără curling

Prin aceasta, ondularea vă permite să nu respectați nicio regulă atunci când creați. Această coafură, dimpotrivă, implică crearea unei tulburări. Cu toate acestea, dacă nu există echipament special, mulți cred că puteți uita de ondularea. Din fericire, nu este. Pentru a crea efectul onduleului, puteți utiliza panglici mici. Da, rezultatul va trebui să aștepte, totuși, această metodă are avantajele sale. Mai întâi de toate, este mai inofensiv decât fierul, ceea ce este important. Și puteți economisi timp pe taxe, îngrijindu-vă părul în avans.

În cazul în care casa nu are cârlige speciale pentru ondularea, dar există un fier regulat, coafura poate fi făcută cu ajutorul lor. Numai tu trebuie să folosiți acest instrument cu precauție extremă: de asemenea, vătămă părul, la fel ca un fier răsucite.

Cum se face volumul rădăcinii

Pentru ca coafura să fie voluminoasă, trebuie să urmați câteva reguli simple. Înainte de a începe curling, aveți nevoie pentru a pieptene cu atenție de păr și împărțiți-l în toroane. Trebuie să începeți permul de la rădăcini, treptat trecând la vârfuri. Pentru a păstra volumul, nu trebuie să pieptezi părul răsucite.

Sfaturi: Cum sa faci bine si frumos

 1. Este necesară spălarea și uscarea completă a părului.
 2. Îngăduiți părul și împărțiți-l în fire.
 3. Începeți să apăsați fierul din rădăcini, ținându-l în fiecare secțiune pentru câteva secunde. Deplasați-vă de la firul rădăcină până la capăt.
 4. Nu pieptește, dacă doriți să colectați părul în coafura potrivită.

Ce coafuri de făcut cu flautul

De fapt, orice coafură cu păr ondulat pare neobișnuită și interesantă, astfel încât singura restricție este imaginația fetei.

Părul cu ondure poate fi purtat în vrac, arată foarte impresionant. Dacă doriți, puteți să strângeți o parte a părului din spate într-un bun sau coadă.

Părul ondulat poate fi colectat într-o coadă liberă sau într-un bun la modă, părul nu își va pierde unicitatea, iar valurile mici vor adăuga doar imaginea farmecului.

http://beautifulandhappy.ru/volosy/pricheski/kak-sdelat-gofre.html