logo

Problema apei dure și cum să o înmoaie acasă

Un exces de săruri de fier, magneziu și calciu mărește duritatea apei.

Acest lucru afectează negativ funcționarea aparatelor și echipamentelor de uz casnic, starea părului, a unghiilor și a pielii, provoacă dezvoltarea bolilor cronice ale tractului gastrointestinal și ale sistemului cardiovascular.

Cum este în siguranță să se înmoaie apa tare folosind metode simple și accesibile?

Semne de rigiditate crescută

Care este duritatea apei? Acest indicator determină nivelul de săruri de magneziu și de calciu, care sunt incluse în compoziția chimică a lichidului. Unitățile de măsură sunt moli / m3 și mg.eq./l.

Apa tare este un fenomen frecvent, care este cauzat de influența apei subterane saturate cu săruri de elemente chimice. În plus, un astfel de lichid poate conține compuși de clor și fosfați, precum și diferiți poluanți organici.

Pentru a determina duritatea apei cu propriile mâini, se recomandă utilizarea unui dispozitiv special, un conductometru, proiectat pentru a măsura parametrul de conductivitate al lichidului. O valoare mare indică o concentrație crescută de săruri de metale în apă.

În procesul de fierbere, sărurile chimice formează o masă sedimentară, dar majoritatea compușilor intră în corpul uman și se așează pe pereții instrumentelor, echipamentelor și mașinilor.

Ce fel de apă va fi considerată greu? Principalele semne ale concentrațiilor crescute ale sarelor sunt următoarele:

 • detergenții sunt slab spumați;
 • după fierbere, se formează depuneri de alb și alb;
 • după spălarea obiectelor și spălarea vesela rămân pete caracteristice;
 • greu lichid dobândește un gust amar neplăcut;
 • apa are un efect negativ asupra performanței țesuturilor;
 • Creșterea concentrației de sare duce la bolile sistemului excretor, precum și la frământarea și uscăciunea pielii.

Tipuri de apă tare

În funcție de gradul de duritate (în grade) apa este:

 • Soft (de la 0 la 2 grade). Este comună în zonele cu un număr mare de zone umede și turbării. Această categorie include, de asemenea, apa topită pură.
 • Mediu (de la 2 la 7 grade). Acest tip de lichid este comun în aproape orice teren. De regulă, un puț sau un puț oferă gospodăriilor private apă cu duritate medie.
 • Greu (de la 7,1 la 11 grade). Se întâmplă în zone cu exces de săruri chimice și poluanți. Are un impact negativ asupra corpului uman.
 • Extra greu (de la 11 grade). Apa naturală greu face apropierea de peșteri și mine, deci nu este folosit pentru băut.

În funcție de concentrația substanțelor chimice, duritatea apei poate fi:

 • Permanent. Se determină prin prezența unor componente agresive și a sărurilor de metale rezistente la dezintegrare în procesul de fierbere. Sistemele speciale de filtrare sunt folosite pentru a le elimina.
 • Temporară. Aceasta este cauzată de prezența temporară a sărurilor de calciu și de magneziu, încălzirea cărora duce la dezintegrarea și formarea unei mase sedimentare. Aceasta înseamnă că astfel de compuși pot fi îndepărtați prin tratament termic convențional.

Mulți consumatori sunt interesați de răspunsul la o întrebare destul de frecventă - cum să înmuiați apa acasă? Există metode eficiente de reducere a apei care poate fi pusă în practică cu ușurință?

Pentru a face apa moale, se recomandă utilizarea:

 • tratament termic;
 • congelare;
 • expunerea la reactivi;
 • filtrare.

Eliminarea durității prin tratament termic (fierbere)

Cea mai ușoară cale de a înmuia apa la domiciliu este prin tratarea termică, adică fierbere. Expunerea la temperaturi ridicate conduce la distrugerea legăturilor ionice dintre elementele chimice și formarea de nămoluri. Apă moale suplimentară poate fi utilizată în scopuri de băut și uz casnic.

Apa fierbinte se efectuează după cum urmează:

 • apa solidă se toarnă într-un recipient și se aduce la fierbere;
 • după fierbere, apa este răcită la temperatura camerei și turnată într-un recipient curat.

O opțiune mai complicată implică fierberea apei timp de o oră și stabilizarea timp de 24 de ore.

După fierbere, se elimină sărurile metalice, vaporii de dioxid de carbon, compușii de clorură și impuritățile mecanice.

În ciuda relevanței și simplității sale, tratamentul termic are unele dezavantaje:

 • fierberea conduce la formarea rapidă a scalei de calcar, care este dificil de îndepărtat;
 • apa fiarta nu este potrivita pentru udarea plantelor interioare;
 • utilizarea prelungită a fluidului după tratamentul termic poate duce la deteriorarea tractului gastro-intestinal;
 • apa își schimbă caracteristicile organoleptice.

Înghețarea este un mod simplu și eficient

Pentru a reduce duritatea apei poate fi înghețarea sau înghețarea normală. Această metodă implică efectul regimurilor cu temperatură scăzută asupra sărurilor elementelor chimice cu formarea de cristale. Înlăturarea apei în acest caz are loc treptat, fără a schimba structura lichidului.

Înghețarea se efectuează după cum urmează:

 • containerul este umplut cu apă și încărcat în congelator;
 • după înghețarea a 75% din lichid, reziduul, care conține toate elementele dăunătoare, este golit;
 • apa topită devine băutoare, ceea ce înseamnă că poate fi utilizată pentru gătit, udând florile și spălați lucrurile din țesături delicate.

Singurul dezavantaj al acestei metode este dificultatea de preparare a unui volum mare de apă topită.

Prelucrarea chimică și alimentară

Înmuierea apei dure cu reactivi este o modalitate eficientă de a controla sărurile de metal. Impactul substanțelor chimice asupra impurităților în apă conduce la formarea de masă sedimentară. În aceste scopuri, se utilizează următorii reactivi:

 • Soda alimentară. Ajută la reducerea acidității și a concentrației de sare. Apă de înmuiere cu sifon are loc după cum urmează: 2 lingurițe sunt folosite pentru spălare. 11 litri pentru gătit - 1 linguriță. 3 litri.
 • Soda cenușie (acustică). Se utilizează pentru a înmuia lichidele destinate nevoilor casnice și gospodăriei - 2 lingurițe. la 11 litri. În scopuri alimentare, un astfel de lichid nu poate fi utilizat.
 • Citric și acid acetic, suc de lamaie. Reactivi alimentari naturali care ajută la înmuierea și oxidarea apei. Acestea sunt folosite pentru a elimina scara în feluri de mâncare și părul de clătire. Concentratia optima - 2 litri de apa 1 lingura. l. acid acetic, 1 linguriță. acid citric sau suc de lamaie.
 • Reactivi sintetici sub formă de tablete și pulbere. Eliminați rigiditatea crescută pot preparate chimicale special concepute pentru spălarea sau spălarea echipamentului.

Dezavantajele acestei metode includ:

 • necesitatea de a respecta doza exactă a fiecărui reactiv;
 • mentinerea conditiilor de depozitare a sculelor speciale - soda acustica si emolatoarele sintetice la domiciliu, in conformitate cu recomandarile producatorilor. Excepția este reactivii alimentari - sifon, oțet și acid citric.

Reducerea rigidității sistemelor de filtrare

Cum de a face apa moale, dacă este extras dintr-un puț sau fântână, construit în apropierea casei?

Pentru a rezolva această problemă, experții recomandă utilizarea filtrelor de uz casnic și a echipamentelor profesionale de tratare a apei.

 • Jug filtre de tip. Aceasta este metoda cea mai populară de curățare și de dedurizare a apei sau a puțului de apă. Acesta este numele unui filtru care arată ca o cană, echipat cu un cartuș de carbon pentru curățare. Un volum mic de capacitate vă permite să filtrați 1 până la 4 litri de apă într-un singur ciclu. Apa impurificata purificata de un filtru de cana obtine nu numai moale, ci si o aroma specifica. Frecvența înlocuirii cartușului - la fiecare 2 luni.
 • Instalații de schimb de ioni. Astfel de sisteme de filtrare sunt reprezentate de două rezervoare echipate cu filtre speciale pe bază de rășini schimbătoare de ioni și soluție salină. Mai întâi, apa tare intră în rezervor cu rășini, apoi intră în rezervor cu soluție salină. De ce lichidul pierde rigiditate în acest caz? Deoarece este saturat cu sodiu, care deplasează treptat sărurile de magneziu și calciu.
 • Sistem de osmoză inversă. Aceasta este cea mai eficientă metodă de curățare și de înmuiere a fluidelor. Instalația este echipată cu un filtru special de membrană care creează o presiune de lucru în interiorul camerei. Datorită acestui lucru, apa tare este complet curățată de impuritățile terților și, prin urmare, devine moale.

Puteți rezolva singură problema creșterii durității apei, este suficient să puneți în practică metode eficiente sau să introduceți o tehnică unică a autorului.

http://gidpovode.ru/polza/zhestkaya.html

Cauze de duritate și modalități de a înmuia apa la domiciliu: metode simple și dispozitive speciale

Apa grea aduce daune sanatatii si aparatelor de uz casnic. Un exces de componente minerale afectează în mod negativ organismul, provoacă o defecțiune prematură a părților mașinii de spălat, a fierului, a generatorului de abur, a elementelor aparatelor și a elementelor de încălzire pe care se acumulează săruri.

Ce să faci Cum de a înmuia apa tare acasă? Experții indică metodele prin care puteți rezolva problema. Hostessul va fi o informație utila, care indică un exces de săruri minerale în apa de la robinet.

Duritatea apei: ceea ce este

O creștere a raportului dintre sărurile minerale afectează calitatea apei consumate pentru consumul de alcool și nevoile gospodăriei. Apa tare duce în cele din urmă la boli ale rinichilor, articulațiilor, acumulării excesive de calcinate. Urolitiaza reprezintă una dintre consecințele consumului constant de apă de calitate scăzută, cu mineralizare excesivă.

Duritatea apei este:

 • constantă. Compușii chimici și sărurile minerale sunt dizolvate în lichid tot timpul, în timpul fierberii nu există nici un depozit solid pe pereții vasului;
 • temporară. Creșterea concentrației de magneziu și bicarbonat de calciu provoacă precipitarea atunci când lichidul este încălzit. În timpul fierbei, hostessul observă căsnicie.

Ce determină nivelul durității apei? Cu cât este mai mare salinitatea solului, cu atât mai activ se introduc sărurile de metal în fluid. Înainte de curățarea la stațiile speciale, concentrația elementelor minerale este mult mai mare decât în ​​mod normal, trecerea fluidului prin filtre nu restabilește complet performanța acceptabilă.

Cum să faci gem de mure? Vedeți o selecție a celor mai bune rețete pas cu pas.

Citiți cum să spălați rujul de haine și să eliminați pata fără urmă la această adresă.

Semne de

Cum să înțelegem că calitatea lichidului din robinetul de mai jos este normală? O creștere a durității apei poate fi recunoscută prin acumularea unei inflorescențe albe, de culoare galben-albă, pe pereții cazanului la fierbere. Cu cât conținutul sărurilor minerale este mai mare, cu atât mai activ se formează un strat de scară.

Alte semne de mineralizare excesivă a fluidului:

 • timpul de fierbere a apei în cazan crește de aproape 2 ori;
 • pentru rufe de înaltă calitate, trebuie să utilizați o cantitate mai mare de pulbere;
 • săpun, compoziții de spălare a mâinilor spumă slab;
 • lichidul are un gust neplăcut, ușor amar;
 • alb-galben (depozite de calcar) sunt observabile în baie pe robinete și suprafețe metalice;
 • Spălarea spălată se simte suficient de solidă, nu există o blândețe plăcută, pete de culoare albă sunt vizibile.

Efect negativ asupra corpului uman

Utilizarea frecventă a apei dure pentru a bea, spălarea corpului, păr, gătit poate agrava sănătatea:

 • depozitele de sare se acumulează în articulații și rinichi;
 • deteriorarea aspectului părului;
 • pot apărea alergii;
 • uscăciunea crescută și degroșarea epidermei;
 • se pare mătreața;
 • urolitiaza se dezvoltă;
 • scade elasticitatea vaselor de sânge, care afectează negativ funcționarea inimii.

Răceală pentru aparatele de uz casnic

Multe gospodine nu acordă atenție primelor semne ale creșterii durității apei. Este greu de înțeles de ce rufele sunt spalate prost, în ciuda ratei ridicate de pulbere. Dacă trebuie să creșteți consumul de compuși sintetici pentru a obține prospețimea și curățenia rufelor, atunci trebuie să verificați duritatea apei.

Un exces de săruri minerale se acumulează pe tambur, elemente de încălzire, crește consumul de energie, echipamentele se supraîncălzesc, ceea ce accelerează eșecul. Scara este în detrimentul mașinilor de spălat, a generatoarelor de aburi, a căldurii cu aburi, a cazanelor, a mașinilor de spălat vase, a bidoanelor și a vaselor termice, a mopurilor cu aburi, a tuturor aparatelor mari și mici care necesită utilizarea lichidului. Apă caldă și echipament de lucru de înaltă calitate - concepte incompatibile. Nu este întâmplător faptul că, pentru unele modele, producătorii recomandă folosirea unui tip de lichid distilat pentru a minimiza riscul ruperii.

Reducerea căldurii cu aproape jumătate este un alt factor negativ. Un strat de placă solidă încetinește căldura, particulele de sare acționează ca un izolator termic. Încălzirea constantă, scăderea ratei de încălzire a elementelor metalice externe și o perturbare a procesului de vaporizare sunt consecințele negative ale utilizării lichidului cu mineralizare excesivă.

Cum se înmoaie: metode dovedite

Cu un conținut crescut de săruri minerale, puteți aplica o soluție de remediere. Este important să alegeți metoda potrivită: atunci când înmuiați lichidul din robinet, sunt necesare diferite tipuri de remedii naturale pentru băut și spălarea rufelor. Componentele sintetice sunt folosite numai pentru a elimina duritatea apei crescute, care este utilizată pentru spălare. Există metode sigure și dovedite, fără a adăuga substanțe chimice.

Pentru a rezolva problema folosind filtre speciale pentru purificarea apei, emoliente moderne. Există o metodă simplă care nu are nevoie să cheltuiți bani.

Modalități dovedite de a înmuia apa dură:

 • jug filtre. Capacitatea include de la 2 la 3 litri de lichid. Un filtru este plasat în castron care întârzie nu numai excesul de săruri minerale, ci și particule de diferite tipuri de contaminanți. Utilizarea cartușelor înlocuibile asigură un lichid de curățare de înaltă calitate, cu înlocuirea periodică a elementelor de filtrare. Suportul de filtrare curăță apa în cantități suficiente pentru gătit și băut. Stratul pe care se stabilesc particulele de poluare trebuie înlocuit periodic cu altele noi, altfel filtrul nu va avea nici un beneficiu, ci rău;
 • fierbere. Metodă simplă, dovedită. După fierbere, o parte din sărurile minerale se dizolvă și se evaporă. Apa devine mai moale, daunele la depozitele de sare sunt mai mici. Punctul important nu este acela de a fierbe lichidul prea mult timp pentru a evita apariția unei scări compuse din depozite minerale. Nu permiteți acumularea de depuneri solide pe pereții cazanului. Există mai multe modalități dovedite de a ajuta hostess și sfaturi despre cum să eliminați rapid și ieftin scară din pereții de feluri de mâncare;
 • agenți de dedurizare a apei folosind ionizarea. Spre deosebire de osmoza inversă, sistemul de filtrare este mai atent în ceea ce privește beneficiile pentru sănătate.
 • filtre de osmoză inversă modernă. Sistemele curăță calitativ lichidul, elimină procentul maxim de contaminare, reduc duritatea apei. Lichidul trece prin membrane semipermeabile pe care rămân nu numai particule de substanțe nocive, ci și microorganisme periculoase. Este important să se consulte cu experții, să se clarifice ce măsuri trebuie luate pentru a compensa deficitul de săruri minerale și de bacterii benefice, care apare în mod inevitabil după trecerea apei de la robinet printr-un sistem de osmoză inversă.

Cum de a alege o robinet de baie și de duș? Uită-te la caracteristicile dispozitivelor.

Despre locul în care provin dvukhvotki din apartament și despre cum să înveți insectele din acest articol.

Du-te la http://poryadok-v-dome.com/sovety/kuhnya/kak-sohranit-salat-listovoj.html și citiți sfaturi utile despre cum să păstrați salată verde proaspăt pentru iarnă.

Balsam de apă pentru rufe și pentru nevoile gospodăriei

Înainte de începerea procesului de spălare se adaugă:

 • bicarbonat de sodiu - ia 2 lingurițe. produs vrac pe 10 litri de apă;
 • atunci când vă spălați capul și vasele de curățat, veți avea nevoie de 1 linguriță. oțet în 2 litri de apă;
 • soda cenușă înmoaie apa tare. Proporții: 10 litri de apă caldă sunt suficiente pentru a lua 2 lingurițe. înseamnă. Compoziția este potrivită pentru nevoile interne, de exemplu, spălarea obiectelor, curățarea vesela. Este important să știți pentru gătit, scăldat, spălat, băut, această metodă este interzisă;
 • tratarea cu mijloace speciale cum ar fi Kalgon sau Finish sau săruri de înmuiere pentru spălarea hainelor. Componentele protejează aparatele de uz casnic de acumularea de săruri minerale, prelungind durata de viață;
 • readucere. O modalitate sigură, destul de eficientă de a înmuia apa de la robinet este potrivită pentru udarea plantelor. Perioada optimă pentru un lichid într-o sticlă sau găleată este de aproximativ o zi. În această perioadă, cea mai mare parte a clorului este, de asemenea, erodat, care dezinfectează lichidul, ceea ce are un efect pozitiv asupra florilor de interior.

Câteva clipuri video - recomandări referitoare la modul de înmuiere a apei potabile la domiciliu:

http://poryadok-v-dome.com/sovety/poleznoe/kak-smyagchit-vody.html

Cum de a înmuia apa tare

Apa grea devine adesea o problemă serioasă. Excesul de săruri de calciu și magneziu afectează în mod negativ corpul uman, precum și activitatea aparatelor de uz casnic. Apa grea poate provoca afectiuni ale sistemului gastro-intestinal, deteriorarea parului, a pielii si a unghiilor. Prin urmare, mulți caută modalități de a înmuia apa la domiciliu. De fapt, acest lucru nu este dificil, trebuie doar să utilizați sfaturile de mai jos.

Apa tare si semnele sale

Apa tare este un fenomen natural comun. Înainte de a intra în robinet, lichidul trece prin rocile sedimentare, calcaroase, ca urmare a căruia este saturată cu diferite săruri. Fosfații, clorurile și alți compuși care nu sunt mai puțin dăunători corpului uman pot intra, de asemenea, în apă. De aceea, apa tare are nevoie de înmuiere.

Notă: Chiar și după fierbere, numai o mică parte a substanțelor nocive se află în fund, iar toxinele rămase intră în organism și rămân pe pereții vaselor, ceea ce provoacă în cele din urmă probleme de sănătate.

De aceea, multe gospodine caută modalități de a înmuia apa tare, pentru că, în afară de influențarea corpului uman, aceasta oferă și alte inconveniente:

 • lasă pete albe pe lucruri și mâncăruri întunecate;
 • afectează structura țesăturilor în timpul spălării, ceea ce reduce semnificativ durata de viață a produselor;
 • reduce spumarea detergenților;
 • devine cauza depozitelor pe pereții vesela și aparatele de uz casnic.

Testul de rigiditate

De fapt, rigiditatea este un indicator care caracterizează cantitatea de diferite săruri din compoziția lichidului. Se măsoară în mmoli pe metru cub (mmol / m³) sau echivalent miligrame pe litru (mEq / l). Cu cât acest parametru este mai mare, cu atât este mai mare calitatea lichidului.

Parametrii durității apei

Este imposibil de determinat dintr-o privire cât de greu este apa. Pe lângă problemele de mai sus pe care le oferă, există o serie de modalități de determinare a gravității sale:

 1. "Test de expresie". Acest indicator special care modifică culoarea în funcție de duritatea fluidului. Puteți să-l cumpărați în magazine de animale de companie, să testați apă pentru acvarii acolo sau în magazine specializate de aparate de uz casnic.
 2. Conductivitate metru. Acest dispozitiv măsoară conductivitatea unui fluid. Cu cât este mai mare scorul, cu atât apa este mai severă.
 3. Detergent. Utilizând săpun sau detergent de rufe, este de asemenea posibil să determinați cât de greu este apa de la robinet. Cu cât acest parametru este mai mare, cu atât se formează mai puțină spumă atunci când se utilizează aceste unelte;
 4. Ceai. Dacă apa de înaltă calitate este turnată într-o ceașcă, ceaiul se va prepara într-un minut. Cu o rigiditate sporită, acest proces durează 5-7 minute.
 5. Teascuri și tigăi. Când sunt încălzite, elementele metalice sunt acoperite cu o floare albă subțire, care crește în timp și se transformă în depuneri de piatră. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci lichidul utilizat are o rigiditate ridicată.
Atunci când se utilizează apă tare, consumul de pudră și săpun crește cu 25-30%

Aparate de dedurizare a apei

Ameliorarea apei într-o casă de țară și cabane mari se desfășoară în diferite moduri. Pentru aceasta, au fost dezvoltate o mulțime de instrumente speciale. Cu toate acestea, metodele de acasă sunt adesea folosite în aceste scopuri. Mai jos sunt cele mai comune și mai eficiente.

Filtru de cană

Acestea sunt rezervoare speciale de volume diferite de la 1,5 la 3 litri, purificarea apei în care apare datorită cartușului filtrant. Acesta reține sărurile care sunt disponibile în lichid, diverse impurități dăunătoare care îi favorizează înmuierea. Pentru a utiliza un astfel de filtru pentru dedurizarea apei este cel mai convenabil în bucătărie. Umezeala curata de viata va fi mereu la indemana.

Capacitatea cumulată este de obicei realizată din plastic transparent. Cartușele de curățare trebuie schimbate în timp. În medie, un modul filtru este proiectat pentru 200-300 de litri. Cele mai eficiente pentru dedurizarea apei în apartament sunt filtrele fabricate de Aquaphor, Geyser și Barrier.

Tipuri de filtre pentru casa

Schimbător de schimb de ioni

Cea mai eficientă modalitate de a elimina duritatea excesivă este o instalație de schimbare a ionului de schimbare a apei. Elementele de filtrare sunt în acest caz umplute cu schimbătoare de ioni. După ce lichidul a scurs prin materialul de schimb ionic, structura sa chimică se modifică. În acest caz, sărurile tari nu precipită și nu sunt necesare dispozitive suplimentare de filtrare.

În acest caz, rășina schimbătoare de ioni este utilizată ca reactiv pentru înmuierea calității apei. Aceste sisteme necesită întreținere periodică și curățare periodică. Funcționarea corectă a elementului de filtrare va dura o medie de 3 ani.

Debitanți magnetici și electromagneți

Aceste dispozitive sunt instalate pe conducte de trunchi sub forma unei căptușeli suplimentare. Sub influența unui câmp electromagnetic sau magnetic, compușii sării își pierd capacitatea de a fi depozitați pe suprafață sub formă de scală. Sunt duși într-o bara specială.

Această metodă de înmuiere este adesea folosită în case particulare și cabane, dar nu este utilizată pentru apa potabilă. Lichidul purificat prin această metodă este utilizat numai pentru nevoile gospodăriei.

Dispozitiv de încălzire cu apă tare și moale

Filtru cu membrană

Un astfel de sistem de dedurizare a apei este destul de scump, dar este unul dintre modurile cele mai convenabile. Dispozitivele speciale, filtre cu osmoză inversă, permit transformarea apei dure în apă aproape distilată. În acest caz, lichidul trece printr-o membrană specială, care trece liber moleculele de apă și întârzie alte compuși. Singurul dezavantaj este că, potrivit unor date, apa nu este recomandată pentru băut și gătit, deoarece nu are minerale necesare pentru sănătatea umană. Prin urmare, adesea filtrele cu membrană sunt completate cu un mineralizator, apa care trece prin ele este deja potrivită pentru băut.

Metode de acasă

Fără dispozitive specializate și produse chimice pentru a înmuia apa din apartament este de asemenea ușor. Pentru a face acest lucru, puteți folosi ceea ce este la îndemână (sare, acid citric, sifon, etc.). Mai jos sunt cele mai simple căi de curățare a lichidului din robinet.

fierbere

Una dintre cele mai ușoare metode de înmuiere a apei în casă fără utilizarea de instrumente specializate este fierberea. La temperaturi ridicate, compușii de sare se dezintegrează și cade pe fundul vasului sub formă de precipitat.

Această metodă este utilizată cel mai bine pentru purificarea apei din rețea. Lichidul moale este folosit pentru spălare, spălare. Dar această metodă are dezavantajele sale. Când este încălzit, substanțele nutritive se evaporă și apa devine goală. Puteți bea, dar nu va fi nici un beneficiu. De asemenea, resturile rămân în vase, crescând costul energiei electrice.

îngheța

Aceasta este metoda cea mai blândă de înmuiere. Datorită lui, structura lichidului nu se schimbă și nutrienții nu dispar. Aceasta se face după cum urmează: o sticlă de apă de la robinet este pusă în congelator timp de 1-1,5 ore. Imediat ce îngheață, lichidul rămas este drenat și gheața topită este folosită ca apă potabilă. Singurul dezavantaj al acestei metode de tratare a apei este dificil de pregătit o cantitate mare de apă.

soluționarea

Apa greu devine treptat ușor mai moale atunci când stați în picioare. Acest lucru survine ca rezultat al precipitării sau evaporării compușilor dăunători. Apa colectată este turnată cu grijă într-un alt recipient și reziduul cu precipitatul este turnat.

Siliconul va ajuta la curățarea apei de impuritățile nocive. Pietrele sunt plasate într-un rezervor, unde nămolul este produs la o viteză de 0,1 kg pentru 10 litri de apă. După 2-3 zile, apa sedimentată este drenată, iar pietrele sunt spălate bine în apă curentă.

Acid citric și oțet

Multe gospodine sunt interesate de modul în care se poate înmuia apa pentru spălarea părului. În acest caz, cel mai adesea se utilizează acid citric sau oțet. În acest scop, lichidul se toarnă într-un recipient și se adaugă oțet și se calculează o lingură pe 2 litri. Dacă se folosește acid citric, o linguriță este suficientă pentru un astfel de volum.

Înainte de utilizare, soluția rezultată este perfuzată timp de câteva minute și apoi utilizată pentru spălarea părului și spălarea. Pentru a bea această apă nu este recomandată, deoarece crește foarte mult aciditatea.

Suc de coacere și sifon

Această metodă de atenuare este destul de eficientă, deoarece într-un lichid nu numai cantitatea de impurități nocive scade, dar și aciditatea ei scade. Pentru a curăța 10 litri de apă vor fi necesare două lingurițe de bicarbonat de sodiu sau de bicarbonat de sodiu. Pentru mașinile de spălat, Kalgon este cel mai des folosit, deoarece conține și sodă. Aplicați-l în conformitate cu instrucțiunile.

Apa de sodiu înmuiată nu este folosită ca apă potabilă, dar pentru băi, adăparea, spălarea și gătitul se potrivește perfect. Dezavantajul este dificultatea procesării obișnuite a volumelor mari de lichid.

Produse chimice de uz casnic pentru dedurizarea apei de la robinet

sare

Datorită utilizării sarei obișnuite, magneziu și calciu sunt dizolvate în apă. Acest lucru împiedică formarea scării pe elementele de încălzire și în interiorul vaselor. Cu toate acestea, compoziția compoziției chimice cu această metodă variază și nu se recomandă apă înmuiată în acest mod.

Cel mai adesea, sarea este folosită pentru curățarea apei în mașinile de spălat vase. Pentru ușurința utilizării, este produs sub formă de tablete sau granule.

Este posibil să cumpărați sare tabletă sau umplutură specială în orice magazin de produse chimice de uz casnic.

amidon

Apa tare in apartament poate fi inmuiata cu amidon obisnuit. Pentru a face acest lucru, un litru de apă va necesita o linguriță de substanță. Utilizați această apă este cel mai bun pentru scăldat sau spălătorie. Amestecul rezultat are un efect benefic asupra pielii și, de asemenea, înmoaie țesuturile grosiere. Nu se recomandă să beți.

Una dintre cele mai ușoare căi de a reduce apa este susținută

Cenușă și turbă

Pentru irigare, apa poate fi înmuiată cu cenușă. Pentru a face acest lucru, adăugați 30 de grame de pulbere la 10 litri de apă, apoi apărați.

De asemenea, apa poate fi înmuiată cu turbă. Pentru a face acest lucru, va trebui să pregătiți un amestec în proporție de 100 de grame de turbă pe 10 litri de apă, amestecați bine și udând plantele.

Musetel, in

Atunci când se îmbăiește un copil, apa trebuie de asemenea să fie înmuiată. În acest scop, se utilizează adesea o serie de semințe de mușețel sau de in. Bujiile acestor plante bine înmoaie apa pentru scăldat și elimină iritarea pe pielea bebelușului. Pentru a pregăti produsul pe litru de apă clocotită, adăugați o lingură de plante selectată și lăsați timp de 20 de minute într-o baie de apă. Gătitul gata este turnat în cada chiar înainte de îmbăiere.

După cum puteți vedea, nu este dificil să înmuiați apa acasă. Toate metodele de mai sus sunt destul de eficiente și depinde de proprietar să decidă care dintre ele să aleagă. Acestea sunt utilizate atât pentru apa obișnuită de la robinet, cât și pentru puțuri.

http://home-gid.com/sovety/kak-smyagchit-zhestkuyu-vodu.html

Opțiuni pentru înmuierea apei dure dintr-un sistem de alimentare cu apă, un puț sau un puț

Din publicitate, știm că prea multă apă dură duce la scalarea și eșecul rapid al mașinilor de spălat. Producătorii nu mint. Rigiditatea excesivă dăunează nu numai aparatelor de uz casnic, ci și sănătății: face părul subțire și fragil, accelerează îmbătrânirea pielii, contribuie la dezvoltarea bolilor rinichilor și sistemului urinar, creează o sarcină suplimentară asupra vaselor de sânge. În funcție de situație, apa poate fi înmuiată prin metode diferite, în acest articol vom examina cele mai accesibile remedii de la domiciliu.

Teorie. Duritatea apei este un parametru care caracterizează concentrația sărurilor de calciu și magneziu din compoziție. Se măsoară în unități de mol / m3 (mol pe metru cub) sau grade de duritate (adoptată în Rusia) - mg-eq / l (miligrame echivalent per litru). Cu cât este mai mare rata, cu atât mai rea.

Conform unui studiu realizat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), duritatea normală a apei este de 1-2 ° W (mg-eq / l). În Rusia, rata permisă este considerată a fi de până la 7 °.

Duritatea apei este împărțită în:

 • moale (0-2 ° W) - în natură se găsește în zone mlaștină cu turbării, iar zăpezile topite care nu sunt poluate de alte substanțe intră în acest grup. Interesant este că este foarte dificil să spălați săpunul cu apă moale.
 • mediu (2,1-7 ° F) - cel mai frecvent;
 • dur (7-10 ° F) - dăunătoare și periculoase pentru sănătate;
 • superrigid (mai mult de 10 ° F) - gasit in conditii naturale in lacuri de pesteri carstice, este imposibil sa bei astfel de apa.

În funcție de substanțele conținute, duritatea apei este:

 • constanta - cauzata de prezenta clorurilor, fosfatilor, silicatilor, sulfatilor si nitratilor de magneziu in calciu, care nu se descompun cand sunt fierti, in principal aceste substante sunt indepartate numai prin filtre;
 • temporar - apare în majoritatea cazurilor datorită bicarbonatului de magneziu și de calciu, care se descompune atunci când este încălzit, formând depuneri de calcar pe țevi și dispozitive de încălzire, ceea ce duce la creșterea costurilor la energie și rupere.

Cum se determină duritatea apei

Cea mai ușoară opțiune este să analizați hărțile speciale de duritate a apei din regiunea dvs. Puteți utiliza, de asemenea, un conductometru (TDS-metru) - un dispozitiv special care măsoară conductivitatea apei denumită în mod obișnuit "salinometru". Cu cât cifra este mai mare pe ecran, cu atât este mai greu apa, deoarece conține multă sare. Raportul exact poate fi calculat în tabele.

Semne de duritate a apei:

 • săpun și detergent de rufe oferă foarte puțină spumă;
 • scară persistentă în fierbător după câteva fierbe;
 • după spălarea vasei apar pete;
 • apa are un gust ușor amar (nu toți oamenii se simt);
 • după ce se așează pe pereții containerelor cu apă, apare o scurtă albă.

Calculator de duritate a apei

Metode de înmuiere a apei

1. În fierbere. Cea mai ușoară cale de a scăpa de rigiditatea temporară fără utilizarea de substanțe chimice și de dispozitive complexe. La temperaturi ridicate, bicarbonații și sulfatul de calciu se dezintegrează, precipitând la baza vaselor și elementelor de încălzire. Apa moale este potrivită pentru orice scop: băut, spălat, spălat etc.

Aduceți apa la fierbere, lăsați timp de 2-3 minute, apoi se răcește la temperatura dorită.

 • numai duritatea temporară a apei este redusă parțial;
 • limitare - este foarte dificil de a asigura toate nevoile interne cu apă fiartă;
 • după o anumită perioadă de timp, datorită stratului de scară, sistemele de încălzire și rezervoarele trebuie schimbate sau curățate;
 • când se fierb în apă substanțe volatile volatile;
 • încălzirea necesită o cantitate semnificativă de energie.

2. Apărare. După 1-2 zile, mai mulți locuiesc într-un loc protejat de lumina directă a soarelui, înmoaie apa din puțuri și puțuri, destinate udării florilor și plantelor de interior. Poate fi folosit pentru purificarea apei potabile, dar numai dacă duritatea inițială este doar puțin mai mare decât în ​​mod normal.

3. Congelare. O metodă eficientă care nu modifică structura apei, ca urmare a faptului că toate substanțele benefice rămân în compoziție. Puneți apă în congelator, când pe pereții rezervorului apare gheață, evacuați lichidul în centru.

Utilizați gheața topită ca apă potabilă sau pentru udare.

Dezavantaj: este dificil să se pregătească volume mari de apă cu această metodă.

4. Alimente și sodă. Datorită proprietăților sale chimice, sifonul înmoaie apa și reduce aciditatea.

Adăugați 2 lingurițe de praf de copt sau 1 linguriță de sodă la 10 litri de apă, amestecați bine și așteptați ca sedimentul să se formeze la fund. În timpul gătirii, adăugați o linguriță de bicarbonat de sodiu la 3 litri de apă, astfel încât cerealele și legumele să fie mai bine fierte moale.

 • apa de sodiu moale nu poate fi folosită ca băutură (cu excepția cazului de fierbere);
 • complexitatea procesării continue a volumelor mari de apă.

5. Oțet și acid citric. Reducerea parțială a rigidității, dar creșterea semnificativă a acidității, astfel încât aceste fonduri să nu fie recomandate pentru apa potabilă. Adesea ele sunt utilizate în scopuri cosmetice.

Pentru a înmuia apa pentru spălarea părului, adăugați 1 lingură de oțet (1 linguriță de acid citric sau suc de lămâie) la 2 litri de apă, amestecați. Lăsați-l să se fierbe timp de 4-5 minute înainte de utilizare.

6. Sare de piatră (gătită). Este clorura de sodiu, care dizolvă sărurile de calciu și magneziu conținute în apă, împiedicând formarea scării pe dispozitive de încălzire. Datorită modificărilor în compoziția și gustul chimic, această metodă nu este recomandată pentru băut.

Practic, sarea înmoaie apa destinată mașinilor de spălat vase. Pentru ușurința utilizării, producătorii furnizează sare sub formă de granule și tablete, dar în majoritatea cazurilor, compoziția substanței propuse nu este diferită de cea a sarei de masă.

7. Produse chimice. În primul rând, acestea sunt mărcile promovate Calgon, Finish și altele, care sunt vândute sub formă de pulbere sau tablete. Aplicați conform instrucțiunilor. Vândute în magazinele de produse chimice de uz casnic.

Dezavantaj: se înmoaie apa doar pentru spălare.

8. Filtre. Sisteme universale concepute pentru a înmuia rapid cantități mari de apă tare și pentru a elimina impuritățile nocive. Se poate acționa autonom sau se poate conecta la sursa de alimentare cu apă. Ele diferă în ceea ce privește designul și principiul acțiunii.

Tipuri de sisteme pentru reducerea durității apei:

 • Capac de filtru - proiectat pentru un volum de 1-3 litri, potrivit pentru curățarea apei potabile, prepararea de ceai sau cafea. Funcționează cu un cartuș special. În funcție de intensitatea utilizării și de duritatea inițială a apei, aceasta durează până la 2 luni, apoi necesită înlocuirea cartușului filtrant.
 • Sisteme de schimb de ioni - filtrați și deduriți apă de orice duritate cu ajutorul rășinilor speciale de schimb de ioni și a soluției saline (substanțele sunt în rezervoare diferite). Aceste filtre sunt caracterizate prin performanțe ridicate și relativ ușoare de întreținere. Dezavantaje: nu sunt potrivite pentru apa potabilă, necesită înlocuirea periodică a reactivilor și conectarea la sistemul de canalizare.
 • Dispozitive de dedurizare magnetice și electromagnetice - instalate pe autostrăzi sau pe conducte de apă sub formă de garnituri. Sub influența unui câmp magnetic sau electromagnetic, sărurile de duritate își pierd capacitatea de a fi depozitate sub formă de scală și care curg în rezervoare septice speciale. Dezavantaj: nu este potrivit pentru purificarea apei potabile.
 • Filtrele cu membrană (sisteme de osmoză inversă) - trec apă sub presiune printr-o membrană specială care captează moleculele tuturor substanțelor, cu excepția apei. Nu se recomandă folosirea apei după filtrul cu membrană în scopuri nutriționale, deoarece îi lipsește substanțele necesare corpului.

Pentru a rezolva această problemă, sistemele de osmoză inversă sunt echipate cu un modul adițional - un mineralizator, care după curățare saturează apa cu mineralele și sărurile necesare. Dezavantaje: costuri ridicate și productivitate scăzută.

http://chistodar.com/chem-smyagchit-vodu-dlya-stirki-i-pitya.html

Apa tare dă multe inconveniente: cum să înmoaie apa acasă?

Apa de la robinet în majoritatea orașelor are o rată de duritate foarte ridicată, care afectează starea aparatelor de uz casnic și chiar sănătatea oamenilor. Nivelul durității depinde de conținutul de săruri și minerale din acesta și diferă în diferite regiuni.

Există mai multe moduri de a face apa mai moale, dar dacă unii o fac potrivit numai în scopuri tehnice, altele păstrează toate proprietățile benefice.

Cauze și semne de rigiditate

Orice apă (robinet și primăvară) conține un amestec de minerale care intră de la sol. Numărul și raportul acestora depind de tipul de sol din regiune:

 1. În zonele mlaștinoase, lichidul este moale și nu necesită curățare profundă.
 2. În regiunile de pădure și de stepă, în sursele de greu.

În casele unde apa este adunată din puțuri sau puțuri, oamenii se confruntă cu toate farmecele unui astfel de lichid, pentru a-și păstra sănătatea, se recomandă să-l înmoaie. Aprovizionarea centralizată cu apă ar trebui să ofere rezidenților apă caldă medie potrivită pentru ingestie. Cu toate acestea, sistemele de curățare învechite și vârsta țevilor reduc semnificativ calitatea.

 1. Apă foarte tare se găsește numai în izvoarele montane. În ciuda purității cristalului, nu îl puteți bea în mod constant.

Apa grea este facuta in principal din saruri de calciu si magneziu, mai putin in compozitie se gasesc compusi de fier, potasiu, bariu, fosfati, silicati.

Duritatea depinde de raportul dintre anumite minerale. Distingeți între rigiditate permanentă și temporară:

 1. Rigiditatea permanentă sau non-carbonată este dată de compușii stabili care nu se descompun pe cont propriu. De asemenea, ele nu pot fi distruse de substanțe auxiliare.
 1. Duritatea temporară sau carbonatată este cauzată de prezența sărurilor de calciu și magneziu din aceasta, care pot precipita.

Persoanele care folosesc în mod regulat apă tare pot observa cum afectează aparatele de uz casnic și sănătatea.

Compușii minerali, care intră în mașina de spălat, ceainicul lasă un strat de var, ceea ce le reduce eficiența și duce la defecțiuni. În regiunile cu rigiditate ridicată, sistemele de încălzire și de canalizare se defectează cel mai adesea, deoarece pe conducte se deplasează calcarul.

În plus, apa tare reduce eficacitatea detergenților și lasă pete pe pete, ceea ce este dificil de scăpat.

Mai periculoasă este utilizarea lichidelor grele pentru alimente. Acest lucru provoacă:

 • apariția nisipului în rinichi;
 • depunerea tartrului;
 • boli ale sistemului genito-urinar.

Impactul negativ al apei dure se reflectă în aspectul:

 • părul pierde strălucire, devine aspru;
 • pielea devine uscată, iritația apare regulat.

Pentru a determina nivelul de duritate poate fi în laborator sau cu ajutorul testelor speciale pentru uz casnic.

De asemenea, puteți suspecta problema prin semne externe:

 • formarea rapidă a scării în feluri de mâncare;
 • necesitatea utilizării mai multor detergenți decât cele specificate în instrucțiuni;
 • pete albe pe lucruri după spălare;
 • calcar pe instalații sanitare și mixere;
 • săpun sărată de șampon și săpun.

Faceți apă mai moale în moduri diferite, principalul lucru nu trebuie să-l exagerați și să respectați măsura.

Cum de a îmbunătăți calitatea apei, făcându-l mai moale, în moduri diferite, puteți învăța din recomandările unui specialist.

Opțiuni pentru îmbunătățirea calității apei la domiciliu

Îndepărtați lichidul la domiciliu în mai multe moduri:

 • adăugați reactivi;
 • utilizarea metodelor fizice;
 • profita de realizarea tehnologiei.

Cum se înmoaie apa de la robinet

Sărurile minerale, care conferă rigiditate, atunci când sunt expuse precipitatului alcalin. Pentru a înmuia robinetul și apa de bine la domiciliu:

Soda Ash pentru mașină de spălat

Se utilizează pentru spălarea la 10 grame (2 lingurițe) pentru fiecare 10 litri. La spălarea mâinilor, substanța este adăugată la apă fierbinte și este agitată, în timp ce este spălată, este suficient să se toarne aceeași cantitate în compartimentul de pulberi sau direct în tambur.

Utilizarea de carbonat de sodiu mărește spumarea și eficiența pulberii și, de asemenea, împiedică formarea scării pe vârfuri.

Săpun de spălare

20-30 de grame de detergent se freacă cu un răzuitor fin și se dizolvă într-un pahar de apă caldă. Soluția rezultată este turnată într-o găleată sau bazin pentru spălare și lăsată peste noapte. Imediat înainte de spălare, adăugați 3 linguri de borax.

Sifon pentru înot

Potrivit pentru dedurizarea apei. Pentru spălarea și clătirea părului se poate utiliza următoarea rețetă: Se dizolvă 5 grame de pulbere într-un litru de lichid și se lasă 10 minute. În fundul rezervorului se formează un precipitat, se curăță ușor apa. Când faceți o baie adăugați 1-3 linguri de sodă. Această metodă este, de asemenea, potrivită pentru gătit: adăugarea de sifon în cantitate de un gram pe litru va face feluri de mâncare mult mai gustoase.

Cenușă și turbă pentru udarea plantelor de interior

Folosit pentru a înmuia apa din cele mai vechi timpuri. Reteta poate fi folosita astazi: se dizolva o jumatate de lingurita de apa sau 2 turbe intr-un litru de apa. Lichidul astfel purificat este adecvat pentru udarea plantelor.

Acid pentru spalarea parului

La domiciliu, suc de lămâie adecvat, oțet, pulbere de acid citric. Apa cu orice substanță dizolvată în acesta (lingura pe litru) este utilizată pentru spălarea capului sau a vesela. Acidul conține toate sucurile de fructe, varză de murături și castraveți. Pentru a înmuia apa, se adaugă 50-100 ml de lichide pe litru.

Pentru a înmuia apa tare atunci când vă spălați părul vă ajută să obțineți mijloace farmaceutice (pe litru de apă):

 • 5 ml de amoniac;
 • 30 ml de glicerină (numai dacă părul și scalpul sunt uleioase);
 • 3 grame de acid boric.

Minerale pentru apa potabila

Pentru a elimina duritatea, puteți utiliza minerale naturale care pot absorbi săruri precum sungitul sau siliciul. Aceste pietre sunt plasate într-un puț sau într-un recipient cu apă timp de câteva zile. Apa purificată în acest fel păstrează microelementele utile și este adecvată pentru băut și gătit.

Metode fizice

Este posibil ca apa să fie mai moale prin metode simple bazate pe legile elementare ale fizicii.

fierbere

Când sunt încălzite, sărurile minerale din lichid sunt distruse parțial, evaporate și precipitate.

 • Se toarnă apa într-un recipient metalic mare și se pune pe sobă;
 • după răcire la temperatură minimă de 30-40 de minute;
 • Containerul este acoperit cu un capac și apărat timp de aproximativ o zi.

După 24 de ore, partea superioară a apei fierbinți este drenată, lăsând o a patra parte în rezervor.

În ciuda simplității, această metodă are dezavantaje semnificative:

 • procesul necesită timp;
 • când la fierbere dispar substanțele nutritive și oxigenul;
 • apa nu este foarte plăcută la gust;
 • scară se bazează pe feluri de mâncare.

Utilizarea regulată în interiorul unei astfel de ape este digerarea deranjată.

soluționarea

Această metodă este foarte simplă, dar este adecvată numai în scopuri tehnice:

 • toarnă apă într-un recipient mare;
 • acoperiți cu un capac astfel încât praful și alte particule să nu ajungă acolo, dar nu există acces la oxigen;
 • lăsați să stea 4-6 zile fără agitare.

În acest timp, sărurile minerale vor precipita și vor rămâne doar pentru a scurge jumătate sau 2/3 din apă.

congelare

Modul opus la fierbere implică înghețarea unei anumite cantități de apă. Rețineți că apa care conține un amestec de sare se va transforma în gheață în ultimul loc.

 • turnați apa într-un recipient transparent;
 • puneți în congelator sau scoateți balconul;
 • când 50-75% din lichid este înghețat, îndepărtați gheața și turnați lichidul rămas.

După ce gheața este dezghețată, se obține o apă în condiții de siguranță și "vii", care poate fi folosită ca mâncare, adăugată la un acvariu, pentru spălarea fețelor sensibile și scăldarea nou-născuților.

 • îngheață mai multă apă dintr-o sursă naturală;
 • robinetul trebuie filtrat pentru a îndepărta particulele din acesta;
 • nu îngheța apa fiartă;
 • gheața trebuie topită la temperatura camerei sau în frigider.

Apa topită își păstrează proprietățile benefice în timpul zilei, deci trebuie să-l utilizați timp de 12-18 ore.

Metode inovatoare

Metodele de mai sus sunt imperfecte, consumatoare de timp, iar calitatea apei, în majoritatea cazurilor, o face adecvată doar pentru nevoile tehnice.

Este mult mai simplu (dar nu întotdeauna mai accesibil) să utilizați dispozitive moderne, care sunt diverse modificări ale filtrelor.

Cea mai ușoară opțiune - cană de filtrare. Acesta este un recipient de plastic de înaltă calitate echipat cu un cartuș înlocuibil cu mai multe straturi. Reține particule mari, suspensii minerale și compuși chimici.

Utilizarea unei canule este simplă: apa este turnată în compartimentul superior și așteaptă să curgă în jos. Pentru a curăța 2 litri de apă de la robinet durează 5-10 minute.

 • limpezi o cantitate mică de lichid;
 • necesită înlocuirea regulată a cartușelor (la fiecare 1,5-2 luni).

S-au dezvoltat filtre și sisteme complete de curățare care sunt capabile să purifice apa de la robinet, făcându-l potrivit chiar și pentru băut. Aceasta este:

Dispozitivul este alcătuit din 2 magneți foarte puternici care sunt montați înaintea intrării în apă a casei. Efectul de înmuiere al sistemului se bazează pe capacitatea câmpului magnetic de a rearanja moleculele de fluid. Din păcate, nu există dovezi privind impactul acestei ape asupra sănătății umane.

 1. Sistem de osmoză inversă.

Efectiv toate apa de la robinet. Sistemul este alcătuit din 2 tancuri cu membrană prin care trece apa sub o presiune destul de înaltă, toate impuritățile fiind îndepărtate. Apa distilată se obține la ieșirea unui astfel de sistem. Experții nu recomandă să bea în mod constant și să gătească alimente, deoarece este lipsită de săruri utile și de oxigen.

Filtrul este un recipient umplut cu rășină sau cristale și soluție salină. Lichidul ionizat din soluția de sare înmoaie precipitarea sărurilor de magneziu și de calciu.

Astfel de filtre sunt instalate pe conducte pre-curățate la intrarea în rețeaua de alimentare cu apă a apartamentului sau direct în fața aparatului de uz casnic, bucătărie sau baie.

Rezumate și sfaturi utile

Omul folosește apă zilnic pentru gătit, tratamente cu apă, spalatorie și alte utilizări. Dacă vă gândiți la asta, apa obișnuită de la robinet nu este potrivită nici pentru udarea florilor. Există multe modalități de diminuare a acesteia, dar cum să dăm seama cum să purificați apa, de exemplu, pentru peștii din acvariu?

 1. Pentru plantele de udare, puteți folosi apă de la robinet, stabilizată într-un recipient deschis timp de mai multe zile sau adăugați la alcalinele lichide naturale: cenușă, turbă.
 1. Pentru adulți în înot, sifon, semințe de in, fulgi de migdale va ajuta la înmuierea lichidului. Pentru spălare este mai bine să folosiți răcirea rece. Pielea copiilor mici este foarte sensibilă la apa dură, așadar este mai bine să le scăldați cu o cantitate mică de sodă (o linguriță în baie) sau să folosiți apă fiartă, fiartă sau gheață dezghetată.
 1. Pentru a vă spăla părul, puteți utiliza apă acidă cu oțet sau suc de lămâie.
 1. Puteți spăla vasele și spălați hainele cu adăugarea de sapun sau sapun de rufe, dar este mult mai ușor să instalați cel puțin un filtru magnetic pe conductele de apă.
 1. Adăugați filtre în mai multe faze fierte, dezghețate, distilate sau purificate la acvariu. Lichidul este înlocuit cu nu mai mult de o treime, pentru a nu încălca microclimatul.
 1. În umidificatoarele utilizați numai apă purificată sau distilată.
 1. Ca băutură se recomandă utilizarea apei îmbuteliate, decongelate sau purificate cu filtre moderne.

Apa tare conține de obicei var, toate metodele cunoscute, într-un fel sau altul, îl îndepărtează sau îl neutralizează.

Reducerea cantității de fier într-un astfel de lichid va ajuta:

 • sedimentare;
 • filtrare prin cărbune activ;
 • îngheț;
 • punct de fierbere;
 • magnetic, ion sau filtru cu membrană.

Apa grea nu are numai un gust neplăcut, ci reprezintă și un pericol pentru sănătate, dezactivează aparatele de uz casnic și strică farfurii. Puteți să înmuiați apa folosind metode tradiționale sau să utilizați dispozitive moderne de curățare. Costul ridicat al acestor filtre va justifica în curând o reducere a consumului de detergenți, păr strălucitor și piele.

http://hozhack.ru/kak-smyagchit-vodu.html