logo

Vitamine pentru creștere

Când vorbesc despre vitamine pentru creștere, adesea înseamnă vitaminele pe care copiii le au pentru formarea normală a unui schelet și susțin procesele lor de creștere. Dar ne amintim că oamenii cresc până la vârsta de 23 de ani și, uneori, chiar mai mult, iar adolescenții și bărbații și femeile în vârstă deplină au nevoie de vitamine pentru creștere, pentru a-și putea valorifica pe deplin potențialul natural de creștere.

Iar în procesul de creștere, vitaminele joacă un rol-cheie. Prin participarea lor, se produce producția de hormoni corespunzători, componentele minerale, proteinele și carbohidrații sunt furnizate oaselor și cartilajelor, se formează țesutul muscular și are loc hrănirea întregului organism în creștere.

Apropo, atunci nu vom vorbi despre cresterea masei musculare sau cresterea in greutate - acest articol este dedicat cresterii inaltimii. În acest caz, luăm în considerare specificitatea vitaminelor pentru creșterea atât la copii, cât și la adulți. Să mergem.

Vitamine pentru creștere: patru grupuri principale

Principalele vitamine care stimulează procesele de creștere și asigură munca coordonată a tuturor organelor cu creștere rapidă sunt:

 • Vitamina D, cunoscută de toți acceleratorul creșterii și un asistent în formarea scheletului la copii. Este vitamina D care asigură aprovizionarea normală a calciului osos și cartilajului, astfel încât scheletul să crească cât mai repede posibil pentru fiecare persoană.
 • vitaminele din grupa B și practic totul: B1, B2, B3, B5, B6, B9 și B12. Toți aceștia sunt implicați în diferite reacții de metabolizare și metabolizare, toate oferind organismului în creștere prezența proteinelor necesare, a grăsimilor, a carbohidraților și a diferitelor derivate ale acestora.
 • Vitamina A, care este implicată în sinteza proteinelor, este principalul material de construcție pentru toate țesuturile corpului, în principal pentru dinți, oase și cartilaje.
 • vitamina C sau acidul ascorbic. Îmbunătățește absorbția multor substanțe necesare creșterii, în special - a altor vitamine. Datorită ascorbinei, toate substanțele necesare pentru ca organismul nostru să crească rapid și complet să treacă de la tractul digestiv la fiecare celulă individuală din schelet sau din mușchi.

Acestea sunt principalii agenți de creștere. Măsura în care corpul sau corpul copilului dumneavoastră sunt livrate împreună cu ele vor determina cât de mult își realizează potențialul de creștere. Amintiți-vă: conform datelor de cercetare medicală, doar 1-2% dintre oamenii de pe Pământ cresc la fel de mult ca în codul lor genetic. Toți ceilalți nu cresc cu 5-10 centimetri din cauza bolii în copilărie, a deplasării sau a unei alimentații necorespunzătoare, lipsită de vitaminele necesare.

Apropo, aceste patru grupuri de vitamine nu se limitează la substanțe utile pentru creștere.

De exemplu, vitamina E are un efect foarte bun asupra proceselor de creștere. Protejând celulele și țesuturile de efectele nocive ale radicalilor liberi, reduce numărul de celule deteriorate și reparate. Ca urmare, organismul poate să-și petreacă mai multă energie pe creștere, decât pe repararea țesuturilor deteriorate.

Vitaminele K, H și PP sunt, de asemenea, utile pentru creștere. Deși nu au o astfel de legătură directă cu procesele de creștere, ele sunt implicate în normalizarea circulației sângelui, activitatea diferitelor structuri de țesut și, prin urmare, promovează procesele de creștere.

O abordare integrată a creșterii

Este clar că organismul dumneavoastră ar trebui să primească vitamine pentru creșterea într-un complex. Cel mai bun lucru pentru aceasta este o dietă bine echilibrată, cu care organismul dumneavoastră va primi nu numai vitaminele necesare în cantitățile potrivite, ci și adjuvanții prin satelit care pot spori efectul vitaminelor în sine.

În plus, nu mai puțin importante decât vitaminele, sunt multe minerale. Printre acestea se află în primul rând calciul - baza oaselor în sine. Este, de asemenea, necesar pentru funcționarea normală a vaselor de sânge care furnizează tuturor organelor substanțe nutritive și oxigen și sistemul nervos care reglează activitatea întregului organism.

Zinc, cupru, mangan, fosfor și alte elemente care îndeplinesc funcții diferite, dar împreună promovează formarea armonioasă a întregului corp, sunt la fel de importante pentru creștere. Sunt de acord, pentru a extinde coloana vertebrala in lungime nu inseamna deloc sa obtii un corp sanatos inalt. Oasele trebuie să fie puternice, mușchii să-i țină puternic, iar vasele de sânge trebuie să furnizeze volumul necesar de sânge. De aceea, pentru a spori creșterea, este imposibil să se facă cu o singură vitamină, chiar și cea mai eficientă. Creșterea unui organism este un proces foarte complicat și, cu lipsa celui mai nesemnificativ element, excesul altora va fi pur și simplu înlăturat din corp fără a fi folosit.

Cu toate acestea, în unele cazuri, chiar și o dietă bine planificată abundentă nu dă efect. Orice se poate întâmpla: vitaminele nu pot fi absorbite, iar organismul individual poate necesita cantități mari de fiecare substanță specifică, iar diferite boli pot face ajustări proprii. În astfel de cazuri, industria farmaceutică și multe companii private au stabilit astăzi producția de preparate de vitamine, al cărei scop principal este de a susține creșterea în rândul diferitelor grupuri de populație - atât adulți cât și copii. Și dacă doriți să vă creșteți sau să visezi la copii în vârstă, ar trebui să cunoașteți aceste complexe multivitamine.

http://www.vitaminius.ru/vitaminy-dlja-rosta.php

Preparate pentru creșterea calciului în oase

Calciul (Ca) este unul dintre cele mai importante macronutrienti pentru organismul uman implicat in constructia de tesuturi si metabolism. Elementul se află pe locul cinci în lista tuturor mineralelor din organism, reprezentând aproximativ 2% din greutatea umană.

Rolul calciului în organism nu poate fi subliniat. În plus față de materialul de construcție bine cunoscut pentru oase și dinți, macro elementul reglează funcția contractilă a inimii, hrănește țesutul nervos și participă la impulsuri, reduce colesterolul, reglează tensiunea arterială, participă la transportul nutrienților prin membranele celulare și multe altele.

Calciul este extrem de important pentru femeile gravide - numai prin aportul adecvat este dezvoltarea fiziologică a fătului și asigurarea sănătății normale a mamei însărcinate.

Calciu normă în organism

La nou-născuții din organism există aproximativ 30 de grame de calciu. Treptat, cantitatea de calciu crește la adulți și este de aproximativ 1000-1200 grame (cu o greutate medie de 70 kg). Normele de administrare zilnică de calciu cu alimente depind de vârstă și sex:

Vârsta și grupul de sex

normă

Cauzele deficitului de calciu

Cauze comportamentale și externe

 • Însușirea insuficientă a calciului cu alimente, adesea observată în conformitate cu anumite diete pentru pierderea în greutate, nutriție dezechilibrată, vegetarianism, post, neglijare a produselor lactate etc.
 • Calciu scăzut în apă.
 • Fumatul, entuziasmul excesiv de cafea (accelerați îndepărtarea Ca).

Boli, afecțiuni patologice

 • Încălcarea absorbției macro-ului în intestin, care se produce pe fundalul dysbiosis, candidoză, alergii alimentare, enterocolită cronică etc.
 • Boli ale rinichiului, sistem hematopoietic, pancreas (pancreatită), glandă tiroidă (familială, idiopatică, hipoparatiroidism postoperator, în care hipocalcemia se dezvoltă datorită creșterii producției de hormon paratiroidian de către glandele paratiroide).
 • Osteoporoza (tratament)
 • Lipsa de estrogen
 • rahitism
 • Deficitul de lactoză (produsele lactate și alte produse care conțin elementul).

Tulburări metabolice

 • Excesul în organism al următoarelor elemente: plumb, zinc, fosfor, magneziu, fier, cobalt, potasiu și sodiu, care contribuie la îndepărtarea calciului.
 • Deficiența în organism a vitaminei D3, care este implicată în asimilarea elementului și încorporarea sa în structura celulară (norma pentru un adult este de la 400 la 800 UI).

Alte motive

 • Creșterea necesității unui element observat în timpul perioadei de creștere accelerată, în timpul sarcinii și alăptării (calciul este utilizat pentru a construi țesuturile fetale sau îmbogățirea laptelui matern), creșterea stresului fizic și mental (consum accelerat), menopauza (lipsa estrogenului absorbant de calciu).
 • Vârsta avansată (absorbție insuficientă a calciului).
 • Tratamentul cu substanțe diuretice și laxative (eliminare accelerată).

Simptomele deficitului de calciu din organism

 • Slăbiciune, oboseală, scăderea performanței.
 • Nervozitate, iritabilitate.
 • Piele uscată și fragilă, cuie fragile. Creșterea transpirației scalpului.
 • Carie dentară, carii.
 • Amorțeală a degetelor, feței, crampe, dureri la picioare și mâini.
 • Semnele de osteoporoză sunt fragilitatea osoasă, fracturile frecvente sau fisurile și deformările osoase.
 • Încălcarea activității cardiace până la dezvoltarea insuficienței cardiace, tahicardie.
 • Cataracta subcapsulară (cu hipocalcemie prelungită).
 • Creșterea sângerării, coagularea sângelui.
 • Imunitate redusă, care se manifestă prin infecții frecvente.
 • Hipersensibilitate la frig (dureri de oase și mușchi, frisoane).
 • Semne de deficit de calciu la copii: încălcarea formării dinților și oaselor, modificări patologice în ochiul ochiului, tulburări ale sistemului nervos, iritabilitate, convulsii, coagulare sanguină proastă.

Diagnosticul hipocalcemiei

Diagnosticul afecțiunii se efectuează pe baza plângerilor pacientului și determinării în laborator a elementului din ser (norma este de 2,15 - 2,50 mmol / l).

Tratament - cum să umpleți lipsa de calciu

 • Terapia stării acute a hipocalcemiei se efectuează într-un spital, deoarece Această situație amenință viața.
 • Deficitul macroelementelor cronice necesită suplimente de calciu, vitamina D3 și alte elemente, normalizarea dietă și eliminarea factorilor comportamentali și a produselor care afectează absorbția Ca sau contribuie la pierderea acestuia.

Medicamentele terapeutice sunt prescrise în așa fel încât aportul zilnic al unui element este de aproximativ 1,5-2 g. Preparatele din vitamina D sunt selectate în doze individuale în funcție de necesitățile organismului. Cursul de tratament, de regulă, lung, se stabilește individual. Industria farmaceutică modernă produce preparate combinate care conțin atât calciu cât și vitamina D3 și alte substanțe farmacologic active necesare.

Preparate de calciu

Medicamentele farmaceutice sunt prescrise pentru tratamentul și prevenirea afecțiunilor și afecțiunilor asociate hipocalcemiei, precum și pentru accelerarea vindecării fracturilor osoase. Caracteristicile preparatelor de calciu:

 • Compoziția ar trebui să indice cantitatea de calciu pur elemental;
 • O mai bună digestibilitate este obținută atunci când este administrată cu alimente;
 • Cofeina, băuturile carbogazoase și alcoolul afectează în mod semnificativ absorbabilitatea elementului;
 • Poor digerabilitatea este de asemenea caracteristică atunci când este combinată cu antibiotice tetraciclinice, laxative, antiinflamatoare și anticonvulsivante;
 • Adesea, preparatele de calciu produc efecte secundare sub formă de dureri abdominale, greață, constipație.
 • Fiecare medicament are un număr de contraindicații stricte (sarcină, urolitiază, tuberculoză, insuficiență renală cronică, copilărie etc.).

Toate medicamentele din această categorie pot fi împărțite în 3 grupe:

 • Monopreparații conținând macronutrienți sub formă de săruri: carbonat de calciu (40% din element), citrat de calciu (21%), gluconat de calciu (9%), lactat de calciu (13%) etc.
 • Medicamente combinate, inclusiv săruri de calciu, vitamina D și alte minerale. Vitamina D este implicată în metabolismul calciului, sinteza și menținerea arhitectonicii osoase, astfel că aceste forme de dozare sunt mai eficiente: calciu D3 Nycomed, Kaltsemin etc.
 • Multivitamine. Ele conțin mai multe vitamine și minerale în doze profilactice și sunt destinate prevenirii hipocalcemiei și sunt de asemenea numite ca o sursă suplimentară a elementului: Multi-tabs, Alphabet etc. (conținut de calciu pe tabletă 150-200 mg).

Medicamente populare

Carbonat de calciu și carbonat de magneziu

Rennie 130 -200 rub. (mentol, portocaliu, menta). Conține calciu în forma sistemică asociată, 680 mg de calciu, 80 mg hidroxicarbonat de magneziu în 1 comprimat masticabil. Se folosește pentru a elimina deficiențele acestor elemente și, de asemenea, are un efect antacid. Proiectat pentru utilizare de către adulți și copii de peste 12 ani - 2 tab. după masă, dizolvarea în gură (maxim 11 pe zi).

Clorura de calciu

În 1 ml - 0,1 g clorură de calciu. Medicament prescris pentru hipocalcemie, boli ale glandei tiroide, vasele de sânge. Disponibil sub formă de soluție pentru administrare intravenoasă la adulți (15 ml 2-3 r pe zi) și copii (5-10 ml 2 r pe zi), diluat cu glucoză sau clorură de sodiu.

Carbonat de calciu + Colecalciferol

 • Calciul D3 Nikomed (500 mg + 200 UI 400 rub)
 • Complicit de calciu D3 (500 mg + 200 UI 120-170 ruble)
 • Vitrum calciu cu vitamina D3 (500 mg + 200 UI 500 rub)
 • Natekal D3 (600 mg + 400 UI 320 frecare).

Combinații populare de medicamente care compensează deficiența elementului și îmbunătățesc absorbția acestuia. Sub acțiunea medicamentului, este reglată absorbția elementelor din tractul gastrointestinal, este prevenită o creștere a sintezei hormonilor paratiroidieni și este crescută resorbția osoasă. În scopuri terapeutice, doza este selectată individual. Cu profilaxie:

 • copii 4-11 ani - 1 t 2 r pe zi
 • copii peste 12 l și adulți 2 t 3 r pe zi.

Kalzemin Advance

30 de bucăți 360 ruble, 120 de bucăți 800 de ruble. Calcium citrat + carbonat 500 mg, vitamina D3 5 μg - un medicament complex conceput pentru a corecta deficitul de calciu și pentru a preveni condițiile la adulți și copii de la 12 litri. Conține calciu, magneziu, zinc, cupru, bor, colecalciferol. Acceptat 1 tonă de 2 ori pe zi.

Calciu de mare

100 de bucăți 100 freca. Disponibil în mai multe variante - cu magneziu, zinc, seleniu, vitamina C, iod. Face parte din categoria suplimentelor alimentare și acționează ca o sursă suplimentară a acestor elemente în timpul sarcinii, lactației și menopauzei la femei, creșterea intensivă la adolescenți etc.

În timpul întregii perioade de tratament, este necesar să se controleze nivelul calciului seric - în fiecare săptămână pentru prima lună, apoi frecvența scade.

Cerul din lipsa de calciu din organism

Multe surse de medicină tradițională promovează consumul de coji de ou ca sursă naturală de calciu. Într-adevăr, învelișul de ou este de 90% calciu. Dar studiile din ultimii ani au arătat că digestibilitatea elementului din coajă este foarte scăzută, chiar și atunci când este utilizată cu lămâie sau altceva. Prin urmare, luați în considerare ouăle ca o alternativă la o dietă echilibrată sau medicamente terapeutice, nu este necesar.

Sursele dau următoarea rețetă pentru prepararea cojii de ou: spălați bine și îndepărtați o peliculă subțire interioară din ea, cojile sunt uscate și măcinate în pudră. Ei iau jumătate de linguriță pe zi cu mâncare, adăugând câteva picături de suc de lămâie. Cursul este de 1,5-2 luni, 1 dată într-o jumătate de an.

Calciu pentru vârstnici - mituri și realitate

După cum se știe, riscul de apariție a osteoporozei crește de multe ori la persoanele în vârstă și mulți oameni, îngrijindu-și sănătatea, măresc consumul de produse lactate pentru un aport adecvat de calciu în organism. Cercetătorii din Noua Zeelandă au pus la îndoială necesitatea creșterii calciului pentru a întări oasele pentru persoanele mai în vârstă de 50 de ani.

 • Mark Bolland, împreună cu o echipă de cercetători de la Universitatea din Auckland, au analizat două studii care au legătură cu efectul calciului asupra densității osoase. Una dintre ele a acoperit grupul de vârstă de peste 50 de ani (13.790 de persoane). După cum sa dovedit, consumul constant de preparate de calciu și produse cu un conținut ridicat de element a crescut densitatea osoasă cu doar 1-2%.
 • Un alt studiu a constatat o relație între ratele de fractură osoasă și aportul de calciu. Sondajul a implicat mai mult de 45.000 de persoane. Sa constatat că aportul regulat al unui macro element nu reduce probabilitatea fracturilor osoase.

Astfel, oamenii de stiinta au rezumat ca nu exista nici un motiv pentru a lua suplimente de calciu sau pentru a trece la diete cu un continut ridicat de un element in alimente (cu calciu ar trebui sa fie alimentate cu alimente pentru consumul zilnic).

Dar o activitate fizică suficientă, în special săritura de 2 minute pe zi, este o măsură bună preventivă a osteoporozei pentru vârstnici. Dar să nu uităm că acesta este doar un studiu referitor la un anumit grup de oameni, fără a lua în considerare patologiile și caracteristicile asociate ale organismului. Dacă medicul recomandă administrarea de medicamente cu Ca cu hipocalcemie confirmată sau o tendință spre una, recomandările sale trebuie respectate.

Prevenirea hipocalcemiei

Prevenirea acestei stări patologice pentru persoanele sănătoase care nu suferă de boli care duc la o deficiență de Ca se află într-o serie de lucruri de bază pe care toată lumea le poate face.

 • Consumul zilnic de produse care conțin o cantitate suficientă de macroelemente care pot satisface nevoia zilnică a acestora;
 • Utilizarea alimentelor bogate în vitamina D, care asigură transformarea calciului în organism și absorbția cea mai bună (lapte acru, uleiuri vegetale, ouă, fructe de mare, ficat de pește, ulei de pește, fulgi de ovăz, verdețuri);
 • Consumul preventiv de vitamina D pentru copii în perioada toamnă-iarnă (conform recomandărilor medicului);
 • Expunerea adecvată la lumina soarelui în timpul orelor de siguranță, cu excepția perioadei de la 12 la 15.00, care asigură sinteza vitaminei D în corpul uman;
 • Utilizarea periodică a complexelor vitamin-minerale echilibrate, dar la recomandarea unui medic și observarea dozei fiziologice. Prevenirea consumului de droguri de hipocalcemie este deosebit de relevantă pentru femeile însărcinate, care alăptează și pentru cele în vârstă;
 • Respectarea activității fizice adecvate, sporirea posibilă.

Alimente care conțin calciu

O alimentație bună, cu o cantitate suficientă de calciu, este cea mai bună prevenire și hipocalcemie și boli asociate cu lipsa de macronutrienți. Pentru a calcula cu ușurință consumul adecvat al anumitor produse, cunoscând rata zilnică și cantitatea unui element pe 100 de grame de produs. Există o cantitate mare de calciu în produsele lactate, dar cu vârsta digestibilitatea lor se deteriorează, deci nu trebuie să vă bazați numai pe această sursă a elementului. Calciul se găsește, de asemenea, în cantități mari în legume, fructe de mare și fructe cu coajă lemnoasă.

Unele caracteristici referitoare la absorbția de calciu

 • Absorbția de Ca din lapte este de numai 30%;
 • Produsele de origine vegetală se caracterizează prin digerabilitatea cu 50% a macrocomenzii;
 • Dieta trebuie să fie bogată în alimente care conțin vitamine D, C și magneziu;
 • Nicotină, alcool, cafea, sifon (în special cola), cârnați, alimente afumate contribuie la scurgerea Ca și îi afectează absorbția;
 • Sarea contribuie, de asemenea, la îndepărtarea macronutrientilor din organism și afectează negativ mucoasa gastrointestinală, afectând absorbția.
 • Cantitatea medie zilnică de calciu pentru un adult ar trebui să fie de 1000-1500 mg. Această cantitate se datorează faptului că nu toate cantitățile de calciu enumerate în lista de alimente sunt absorbite de organism.

Ce alimente conțin calciu - masă (cantitate de calciu - mg pe 100 g de produs)

Produse lactate

Carne, pește

Legume, fructe, nuci

băcănie

Produse de brutarie

Sucuri, băuturi

Calciul este un oligoelement care afectează sănătatea părului, unghiilor, oaselor și dinților. De aceea, este necesar să se asigure că organismul primește o cantitate suficientă din această substanță. Dacă este necesar, trebuie să luați suplimente de calciu care sunt prescrise numai de un medic. În această privință, trebuie să aderăm la mediul de aur și să ne amintim că atât lipsa, cât și excesul acestui oligoelement provoacă un prejudiciu important sănătății.

De ce corpul are nevoie de calciu

Printre funcțiile principale ale acestui microelement sunt următoarele:

 • participă la procesul de coagulare a sângelui;
 • normalizează schimbul de carbohidrați și clorură de sodiu;
 • contribuie la formarea corectă a scheletului uman;
 • controlează contracția musculară și secreția de hormoni;
 • reduce permeabilitatea zidurilor vasculare;
 • are un efect antiinflamator.

Când să utilizați suplimente de calciu

Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie să știți cât de mult calciu pe zi ar trebui să fie ingerate. Un adult are nevoie de 0,8 g de microelement pe zi. Pentru femeile care poartă sarcină și alăptează un copil, rata crește până la 1 g. În ceea ce privește copiii, în conformitate cu standardele internaționale, necesitatea organismului zilnic de calciu este:

 • pentru miezuri de până la 6 luni - aproximativ 500 mg;
 • la copii de la 6 la 12 luni - până la 700 mg;
 • la copiii de la 1 an la 10 ani - nu mai puțin de 900 mg;
 • la adolescenți între 11 și 16 ani - 1200 mg.

O cantitate mai mare este necesară pentru cei care joacă sport, în permanență în contact (activitate profesională) cu praf, care conține fosfați și fluor. Dacă o persoană utilizează hormoni steroizi și glicocorticoizi pentru tratament, atunci necesarul zilnic de calciu crește, de asemenea.

Deficitul de calciu poate apărea în cazul în care urmați o dietă cu conținut scăzut de calorii, deoarece aportul de oligoelemente în organism scade. Acești oameni trebuie să monitorizeze aportul suficient al acestei componente în organism cu alimente, altfel dorința pentru o figură frumoasă poate fi foarte costisitoare - sănătatea.

Dacă o persoană nu primește o cantitate suficientă din acest oligoelement cu hrană, atunci este necesar să se utilizeze în plus preparate care conțin calciu. Prețul pentru ele este diferit: există atât produse scumpe și medicamente ieftine, dar eficiente cu calciu.

Indicații pentru utilizare

Imediat trebuie remarcat faptul că consumul de droguri care conțin calciu este necesar numai pentru un specialist, medicamente care prescriu de sine este inacceptabil. Deci, să vedem când trebuie să luați suplimente de calciu suplimentare:

 1. Aciditatea mediului gastric este crescută datorită cantității mari de acid clorhidric. Această afecțiune este caracteristică ulcerului gastric, gastritei, care apare în forme acute și cronice, duodenită, eroziuni formate în tractul gastrointestinal, gastrită de reflux.
 2. Rahitismul. Boala copilariei, care rezultă dintr-o lipsă semnificativă de calciu și alte oligoelemente, și care se manifestă prin creșterea afectată a oaselor copilului.
 3. Un număr mare de dinți afectați de carii atât la adulți, cât și la copii.
 4. Hipocalcemia, sau o scădere a cantității de calciu din organism. Se dezvoltă ca urmare a absorbției insuficiente a microelementului, a aportului inadecvat al acesteia cu alimente și, de asemenea, datorită utilizării corticosteroizilor și a bolilor renale.
 5. Tetanie. Acesta este un sindrom patologic care se dezvoltă în țesuturile mușchilor și provoacă hipertonul lor.
 6. Osteomalacia. Boala asociată cu o scădere a densității minerale osoase. Nu duce la tulburări funcționale, ci servește ca semnal de dezvoltare a osteoporozei. Osteomalacia poate fi detectată utilizând densitometria.
 7. Osteoporoza. O boală care apare ca urmare a scăderii semnificative a densității minerale osoase.
 8. Femei aflate la menopauză cu osteoporoză. În acest caz, tratamentul este suplimentat cu utilizarea vitaminei D.
 9. Pentru a elimina simptomele de hiperaciditate, care se dezvoltă după consumul de cafea, băuturi alcoolice, nicotină, anumite medicamente, precum și ca urmare a nerespectării dietă recomandată.

Clasificarea medicamentelor de calciu

Toate medicamentele care conțin calciu sunt împărțite în trei grupe. Fiecare are propriile particularități de aplicare. Care medicament de calciu este mai bun? Acest lucru poate fi determinat numai de către medicul curant, ținând cont de particularitățile cursului bolii și de starea de sănătate a unui anumit pacient.

monopreparations

Acest medicament, care a inclus calciu fără aditivi. Lista acestor medicamente este destul de largă:

 • Carbonat de calciu;
 • Citrat de calciu;
 • Lactat de calciu;
 • Calcium Sandoz;
 • Vitakaltsin;
 • Skoralayt;
 • Adaos de calciu.

combinate

Spre deosebire de monopreparate, vitamina D și alte oligoelemente sunt adăugate la combinație. Avantajul medicamentelor combinate constă în faptul că organismul primește simultan două componente importante - calciu și vitamina D. Acesta din urmă este important și pentru oase și dinți sănătoși. Produsele combinate includ următoarele:

 • Calciul D3 Nycomed;
 • Calcemin;
 • Calcium D3 Classic;
 • Se calculează calciul D3;
 • Natekal D3.

multivitamine

Compoziția preparatelor multivitamine de calciu conține multe vitamine și microelemente, prin urmare corpul uman este îmbogățit nu numai cu calciu, ci și cu alte componente utile și necesare. Vorbim despre droguri, vitamine cu calciu, și anume:

Metodă de utilizare

Pentru a obține beneficii maxime pentru sănătate din tratament, este necesar să luați medicamentul corect, respectând cu strictețe recomandările medicului. Luați în considerare metoda de utilizare, dozarea unor fonduri.

 1. Calcemin. Se recomandă pentru adulți și copii după 12 ani un comprimat de două ori pe zi. Medicamentul trebuie luat fie cu o masă, fie imediat înainte de masă. Durata tratamentului este determinată individual de medic pentru fiecare pacient.
 2. Multi-file. Poate fi utilizat de adulți și copii care au împlinit 4 ani. Medicamentul se administrează o dată pe zi cu sau după mese. Durata depinde de gradul de deficit de calciu din organism și se determină individual.
 3. Vitakaltsin. Numit în cantitate de 250 - 1000 mg pe zi. Se recomandă comprimatului să mestece și să bea un pahar de apă. Dacă forma medicamentului este comprimat efervescent, atunci se dizolvă în 200 ml de apă.
 4. Vitrum. Adulți și copii după 12 ani se iau în timpul mesei sau după masă, un comprimat pe zi timp de 30 până la 60 de zile.

Notă: dacă tratamentul durează mult timp, este necesară monitorizarea periodică a cantității de calciu în urină și sânge.

Pot să iau în timpul sarcinii și alăptării

În timpul sarcinii, suplimentele de calciu sunt permise din al doilea trimestru și nu mai devreme de după 13 săptămâni de gestație. În timpul alăptării, este posibil să fie necesară suplimente de calciu suplimentare. Să examinăm semnele care indică o deficiență de calciu în corpul unei femei care poartă o sarcină sau alăptează:

 • distrugerea rapidă a unui număr mare de dinți;
 • fragile și unghiile fragile se dezvoltă;
 • riscul de debut al livrării întârziate;
 • gestația târzie a femeilor însărcinate;
 • toxicoza severă în stadiile incipiente;
 • riscul de avort;
 • nervozitate și anxietate crescute;
 • crampe la nivelul membrelor inferioare;
 • tonusul muscular este crescut;
 • slăbiciunea primară a muncii.

Medicul poate prescrie următoarele medicamente cu o lipsă de calciu în viitor și mamă care alăptează:

 • Calciul D3 Nikomed, care conține 500 mg de calciu, precum și vitamina D, contribuind la o mai bună absorbție a calciului;
 • Gluconatul de calciu are, de asemenea, 500 mg de calciu în fiecare comprimat;
 • Vitrum, Elevit, Pregnavit și alte complexe multivitamine destinate atât femeilor însărcinate, cât și mamelor care alăptează;
 • Calceminul conține în fiecare comprimat 250 mg de calciu, medicamentul are un avantaj semnificativ - este mai bine și mai rapid absorbit de corpul unei femei.

Dozajul tuturor medicamentelor, durata tratamentului este stabilită de către medicul curant.

Contraindicații privind utilizarea suplimentelor de calciu

Principalele contraindicații privind utilizarea medicamentelor care conțin calciu sunt următoarele boli și condiții:

 • hipercalcemia, adică cantitate crescută de oligoelement în organism;
 • imunitatea individuală a componentelor medicamentului;
 • hipersecreție paratiroidială;
 • maladii neoplasme cu metastaze osoase;
 • urolitiaza;
 • boală cronică de rinichi în care există insuficiență de organ;
 • mielom multiplu;
 • fenilcetonurie.

Efecte secundare

Reacțiile adverse includ manifestări precum:

 • reacție alergică, care are loc în grade diferite de severitate;
 • greață și vărsături;
 • dureri abdominale;
 • flatulență, scaune de rupere;
 • hipercalcemia (dezvoltată ca rezultat al consumului excesiv de calciu cu medicamente).

Preparatele de calciu vor ajuta la rezolvarea problemei deficitului de calciu în organism, dacă pacientul îndeplinește cu strictețe numirea unui specialist.

Probabil că toată lumea a auzit cât de important este calciul în corpul uman. Dar el se întreba dacă face suficient pentru a avea suficient calciu în corpul său - o întrebare mare.

Din păcate, în practică, începem să ne îngrijorăm nivelul calciului din corpul nostru, numai după apariția unor probleme de sănătate.

Aceasta este o abordare absolut gresita. Experții spun că pacienții caută tratament numai pentru simptome acute: unghii fragile, căderea părului, osteoporoză, fracturi și probleme dentare.

Abordarea corectă ar fi să urmați recomandările pentru menținerea nivelului de calciu din organism până când apar simptome serioase.

Ce funcții are calciu în organism

Calciul joacă un rol imens în funcționarea sănătoasă a organismului. Realizează o serie de funcții de neînlocuit:

 • Creșterea osoasă și reînnoirea
 • Reglează tensiunea arterială
 • Participă la metabolism
 • Joacă un rol în transmiterea impulsurilor între celulele nervoase.
 • Reduce colesterolul din sânge
 • Necesară în procesul de producție a hormonilor
 • Participă la procesul de contracție a mușchilor
 • Are importanță în mecanismul de coagulare

Pentru a crește nivelul de calciu din organism, există două moduri.

Primul este consumul de medicamente care conțin calciu. Al doilea este respectarea dietei, care include rata zilnică de calciu.

în corp, începe procesul de "autoproducere" a acestui element necesar. Acest lucru se întâmplă din cauza spălării din țesutul osos.

În mod natural, o scădere a calciului în țesutul osos duce la consecințe negative în organism:

 • Diluirea și ruperea oaselor
 • osteoporoza
 • Dentiții și unghiile drăguțe
 • Încetarea creșterii la copii
 • Tulburări la nivelul membrelor până la convulsii
 • Amorțirea extremităților superioare și inferioare
 • Gingii dureroase
 • Creșterea frecvenței cardiace și hipertensiunii arteriale

Un grup de risc special pentru deficitul de calciu în organism sunt copii, adolescenți și femei după 50 de ani.

Experții recomandă să nu se aștepte la apariția unor probleme grave în organism asociate cu o lipsă de calciu.

Trebuie doar să mențineți nivelul elementului care consolidează oasele, conformitatea cu o dietă echilibrată, saturată cu diverse vitamine.

Caracteristicile nutritionale pentru oasele sanatoase

În știința modernă a nutriției adecvate și adecvate, există o mulțime de sfaturi și reguli despre cum să obțineți calciu din alimentația zilnică.

Problema este că unele produse saturează țesutul osos cu calciu, în timp ce altele, dimpotrivă, îl slăbesc.

Consumul zilnic de calciu pentru un adult este de 1200 mg de calciu. Și, din păcate, potrivit statisticilor, trei din patru persoane nu primesc această rată completă.

În același timp, într-o singură masă, organismul nu poate absorbi mai mult de 500 mg de calciu. Este important să distribuiți alimente care conțin calciu la mai multe mese.

Tabelul prezintă principalele produse de la care este mai ușor să obțineți calciu.

http://spina-doctor.ru/preparaty-dlya-povysheniya-kal-ciya-v-kostyah/

Dieta pentru creșterea creșterii. Partea 2 - vitamine.

Bună ziua! Cu Vadim! Întrebare pentru tine: ce știți despre vitamine? Și despre vitamine pentru creșterea creșterii? Trebuie să studiez acest subiect înainte de a începe să lucrez la creșterea creșterii corpului meu? În articolul de astăzi, vreau să mă ocup de acest lucru, precum și să vă spun despre complexele vitamin-minerale care mi-au ajutat să cresc cu 5 cm în câteva luni.

De ce oamenii au nevoie de vitamine? În scopuri diferite. Ei au într-adevăr o mulțime de funcții, dar suntem interesați de abilitățile lor de a declanșa creșterea organismului. Vitaminele, ca și hormonii, sunt catalizatori ai reacțiilor care duc la formarea de noi celule și țesuturi. Apropo, multe vitamine afectează sinteza hormonilor, inclusiv hormonul de creștere.

Medicina oficială consideră că vitaminele nu sunt aproape produse în organismul uman și trebuie să le obțineți cu alimente. Dacă urmați o dietă variată, acestea vor fi normale. Există un alt punct de vedere. Studiile efectuate de academicianul Alexander Uglov arată că într-o persoană sănătoasă toate vitaminele sunt sintetizate în cantități suficiente de către microflora simbiotică a tractului gastrointestinal (GIT). Prin crearea anumitor condiții, acest lucru se poate realiza. Să ne uităm la șapte vitamine esențiale care afectează creșterea organismului.

Principalele vitamine de creștere.

Vitamina A este, probabil, cea mai renumită vitamină pentru creșterea creșterii. Este o vitamina solubila in grasimi, adica este dizolvata si absorbita in grasimi. Vitamina A este capabilă să se acumuleze și să fie depozitată în ficat, țesuturile grase pentru o perioadă lungă de timp.

Am scris despre vitamina A și sursele sale în detaliu în articolul "Creșterea vitaminei A: cum să beneficiezi de ea, nu de rău", nu voi mai repeta acum.

Vitamine din grupa B. Toate vitaminele din acest grup sunt solubile în apă. Vitaminele au un efect mai mare asupra creșterii corpului: B1, B2, B6, B9, B12. Ele ajută la reglarea multor procese din organism - de la digestie la munca inimii și a sistemului nervos.

Principalele surse de vitamine B sunt cerealele, fructele cu coajă lemnoasă, leguminoasele, verdele, ouăle, brânza și carnea.

Vitamina C afectează indirect, de asemenea, creșterea și dezvoltarea unei persoane. Este solubil în apă și se excretă destul de repede în urină, deci trebuie să completați rezervele în mod regulat. Cele mai bune surse de vitamina C includ fructele citrice, precum și piperul bulgar, otetul de mere, germenii de grâu.

Vitamina D stimulează producerea de celule formatoare de os. Participă la conversia calciului în țesutul osos.

Aceasta este o vitamina solubila in grasimi pe care organismul o primeste in principal datorita expunerii la lumina soarelui. Printre alimente este în ulei de pește, gălbenușuri de ou, produse lactate. Citiți mai multe despre vitamina D din acest articol.

Vitamina E protejează împotriva distrugerii vitaminelor A și C, precum și a altor substanțe implicate în procesul de creștere. Sursele de vitamina E sunt uleiurile vegetale, precum și nuci de pin, alune, ovăz.

Vitamina K este produsă în mod natural de bacteriile din tractul gastrointestinal. Acesta joacă un rol important în coagularea sângelui și contribuie indirect la sănătatea osoasă. Legumele cu frunze verzi sunt surse bune de hrană pentru vitamina K: verdețuri, spanac, conopidă, broccoli.

Complexe de vitamine pentru creșterea creșterii.

Ei bine, despre cele șapte principale vitamine de creștere aflate în evidență, acum este momentul următor. Putem să le luăm de la mâncarea obișnuită? Da, dacă mâncăm alimente pe care nu ne îndoim, cultivate sub soare în sol bun. Cu toate acestea, dacă dieta dvs. este complet alimentară și magazin alimentar, atunci riscul este ridicat să rămână cu un deficit de vitamine în organism. Mai ales în timpul iernii. Mai ales dacă ignorați produsele vegetale proaspete și mâncați numai alimente fierte, prăjite, prelucrate termic.

Suplimentele de vitamine pot ajuta temporar cu deficiențe de vitamina. Sunt multe pentru diferite probleme. Trebuie să spun imediat că luarea de vitamine gata nu înlocuiește o alimentație sănătoasă, ci doar o completează. De asemenea, pot spune din propria mea experiență că există o mare diferență între vitaminele din alimentele vii și din borcane în favoarea alimentelor naturale, deci, dacă este posibil, alegeți o alimentație bună și nu consumul de vitamine complexe.

Cu ceva timp în urmă, încercând să devin mai înalt, am încercat o cantitate mare de preparate din vitamine și minerale. Mai mult de 20 de tipuri diferite în 12 luni, fără a lua în calcul suplimentele individuale de ulei de pește și de calciu. Mai intai am luat vitaminele cu doctorii si apoi am inceput sa experimentez singur. Am încercat ceea ce mi-au recomandat prietenii mei, oamenii de pe site-urile de sport, forumurile de creștere și așa mai departe. Suplimentele folosite au avut recenzii bune. Am obținut rezultatul dorit; nu există probleme vizibile de a lua un număr mare de medicamente diferite. Așa cum am promis, voi da mai jos câteva dintre cele mai bune, în opinia mea, suplimente din cele pe care le-am încercat. Nu pot spune care dintre ele sunt necesare pentru voi, deoarece toți oamenii sunt diferiți, dar mai întâi puteți să le încercați. Nu sunt doar vitamine, ci și alte componente importante pentru creștere.

 • Kalzemin Advance
 • Calciu Sandoz Forte
 • Berlamin Modular, Berlin-Hemi
 • Natekal D3
 • Elkar r / d. primind 20%
 • Unicup U
 • Elevit Pronatal
 • Yodomarin 200, Berlin-Hemi

Aceste complexe ajută într-adevăr organismul să crească. Nu vă sfătuiesc să le utilizați în același timp, pe măsură ce ficatul va fi supraîncărcat, așa că încercați unul câte unul, ci alegeți un complex împreună cu medicul dumneavoastră. Repet, suntem cu totii diferiti si ceea ce mi se potriveste poate sa nu fie potrivit pentru altii.

Citiți mai multe despre vitaminele de aici.

Acum știți ce vitamine aveți nevoie pentru a obține un bărbat și ce suplimente nutritive pot ajuta să crească. Următoarea parte a dietei pentru creșterea creșterii, citiți aici. E vorba despre veverițe. Mult noroc!

http://yarasty.ru/65-vitaminy-dlya-uvelicheniya-rosta.html

Vitamine pentru creșterea copiilor și adolescenților

Doar scrieți managerului nostru și vă vor răspunde imediat!

Lăsați-vă poșta, vă vom trimite mai multe informații.

Unii copii cresc rapid, iar unii - încet, și probabil deja în adolescență, rămân semnificativ în urma dezvoltării fizice de la colegii lor. Se știe că creșterea este influențată în mod semnificativ de un factor genetic, care, la rândul său, este influențat de multe cauze legate de stilul de viață al copilului.

Cea mai mare rată de creștere se observă în primul an al vieții copilului - el poate crește cu 25 cm, iar apoi intensitatea începe să scadă treptat, iar în 2 ani copiii cresc cu 8-12 cm, la 3 - cu 7-8 cm și numai atunci copilul stabil crește cu 4-6 cm pe an. La pubertate, băieții și fetele încep să crească din nou mai repede. Un astfel de "salt" este observat de la 10 la 12 ani - la fete și de la 13 la 16 ani - la băieți.

Pentru a afla dacă există motive de îngrijorare, părinții trebuie să folosească mesele centrale speciale pe care le are fiecare pediatru, precum și pe Internet. Dar dacă un copil de 4 ani crește cu mai puțin de 4 cm în fiecare an, este clar fără mese că ceva este într-adevăr greșit.

În unele cazuri, puteți elimina problema pur și simplu cumpărați vitamine pentru sugari cu calciu, ceea ce va compensa lipsa unui element necesar țesutului osos. Dar dacă acest lucru nu este suficient, atunci cazul trebuie abordat în mod cuprinzător, eliminând în mod consecvent cauzele dizabilităților de dezvoltare.

Principalele motive ale ratei de creștere a copiilor și adolescenților

 • hyponutrition
 • somn - mai puțin de 8 ore
 • stilul de viață inactiv
 • boli ale inimii și vaselor de sânge, ale sistemului respirator și ale tractului gastro-intestinal;
 • întreruperi hormonale;
 • medicamente hormonale, care includ glucocortistoide
 • dacă copilul sa născut cu greutate și înălțime sub normal
 • ereditare - creșterea unui părinte singur este mai mică de 160 cm.

Cum să influențezi factorii de creștere ai copilului?

 1. Putere. Aminoacizii care sunt conținute în alimentele pe bază de proteine, adică în produsele de origine animală, trebuie să intre complet în corpul copilului;
 2. Vitaminele pentru creșterea copiilor, și anume vitamina D3 - joacă un rol crucial. Lipsa acestei vitamine duce la dezvoltarea rahitismului. Norma vitaminei D3 pentru copii - 10 mg pe zi;
 3. Fibre. Cantitatea de alimente vegetale care intră în corpul copiilor trebuie să fie de cel puțin 40% din dieta totală;
 4. Hidrati de carbon. Carbohidrații, necesari pentru creșterea copiilor, sunt suficient de constrânși în cereale și dulciuri. Dar trebuie preferată prima, dar dulciurile ar trebui să fie limitate;
 5. Elemente: calciu, iod. Calciul are un efect asupra creșterii, volumului și forței oaselor, iar iodul reglează cantitatea de hormoni tiroidieni care îl compun. Copiii (6-10 ani) ar trebui să primească 800-1200 mg de calciu pe zi, iar adolescenții - 1200 mg de calciu. Standardul de iod pentru copii este de 150 mcg pe zi, iar pentru adolescenți este de 200 mcg. Pentru ca furnizarea acestor elemente să fie mai mică decât norma, trebuie să luați vitamine cu calciu pentru adolescenți și copii, iar deficitul de iod poate fi umplut cu suplimente care conțin iod.
 6. Sport. Corpul copilului și adolescentul trebuie să fie supuse unei exerciții fizice moderate, alternându-le cu o odihnă bună.

Ce vitamine sunt necesare pentru creșterea copilului

Vitaminele pentru creșterea copilului sunt importante ca și toți ceilalți nutrienți: proteine, carbohidrați, grăsimi, fibre, minerale și oligoelemente. Dacă există o lipsă de vitamine în organism, acest lucru se reflectă în ratele de creștere, iar copilul crește mai lent decât ceilalți, mai puțin mobil și mai susceptibil la boli.

Ce vitamine pentru creșterea copilului trebuie să fie neapărat în dieta lui?

 • Calciu - contribuie la întărirea și creșterea oaselor, dezvoltarea țesutului muscular. Vitaminele pentru copii, conținând calciu, satisfac în totalitate nevoile organismului din acest mineral;
 • A - este responsabil pentru rezistența țesutului osos, pentru creșterea acestuia și, de asemenea, ajută la întărirea funcțiilor de protecție ale corpului și ale viziunii;
 • B este o vitamina care protejeaza muschii si tesutul osos, normalizeaza dezvoltarea sistemului nervos, datorita caruia proteina este mai bine absorbit;
 • C - este responsabil pentru recuperarea rapidă a tacnei osoase și a vaselor de sânge;
 • Vitamina D3 pentru copii este necesară pentru o mai bună recuperare a celor mai importante țesuturi ale corpului.

Ce vitamine să bea pentru ca copiii să crească: reguli de admitere

Asigurarea organismului cu toate vitaminele și mineralele necesare care sunt în hrană este aproape imposibilă. Deoarece aproape toți dintre ei nu sunt suficient de proaspeți sau au trecut deja procesul de pasteurizare, după care rămân puțină utilitate în produse. Prin urmare, copilul, pe lângă dieta de bază, trebuie să consume vitamine pentru copiii cu calciu și D3. Complexul minerale-vitamina selectat corespunzător va oferi corpului tânăr tot ceea ce este necesar pentru o creștere normală. Și vitaminele pentru creșterea creșterii adolescenților vor accelera restaurarea țesuturilor corporale, dacă un băiat sau o fată merge la sport, fiind expus fizic în fiecare zi.

Merită să ne amintim că vitaminele pentru creșterea copilului trebuie luate foarte atent, în conformitate cu recomandările medicului pediatru.

Cum sa dati copilului vitamina D3

Preparate de vitamina D3 pentru copiii cu vârsta de 3 ani - rata lor zilnică este de 600 ME (ME este o unitate internațională care exprimă activitatea medicamentului cu vitamina D3). Pentru copiii de peste 3 ani - rata este de 800 ME.

Supradozajul cu vitamina D3 este rar, dar dacă doza este crescută în mod constant, pot apărea depuneri de calciu în rinichi.

Cum se administrează vitamine pentru un copil cu calciu

Pentru ca excesul de calciu din organism să nu ducă la disfuncție renală și să nu interfereze cu absorbția normală a fierului, zincului și fosforului, vitaminele pentru un copil cu un conținut de calciu de 3-6 ani trebuie consumate astfel încât rata să nu fie perturbată - 800 mg pe bate. Și vitaminele pentru creșterea unui copil cu vârsta cuprinsă între 14 și 16 ani nu trebuie să depășească rata de 1200 mg pe zi.

Este de dorit ca vitaminele pentru copii pentru oase, care conțin calciu, să fie ingerate cu vitamina B12, ceea ce contribuie la o mai bună absorbție a elementelor.

Vitaminele de calciu pentru copii și adolescenți reprezintă modalitatea cea mai sigură și cea mai eficientă de a elimina deficiența vitaminelor și mineralelor esențiale și de a stimula în mod regulat procesele de creștere în organism.

http://vision-bio.net/blog/vitaminy-dlja-rosta-detej-i-podrostkov/

Alegerea vitaminelor pentru accelerarea creșterii adolescenților

Pentru unii adolescenți, creșterea înaltă joacă un rol atât de important încât sunt gata să meargă în orice moment pentru a-și atinge scopul. Și vitaminele de creștere pentru adolescenți nu par a fi cea mai bună cale de ieșire din situație.

În lumea de astăzi, aceștia sunt anunțați în mod activ cu injecție de somatotropină pentru a accelera creșterea. Producătorii și medicii (cei care spun ceva pentru bani) îi fac publicitate într-o măsură mai mare, iar părinții și adolescenții își asumă un astfel de risc fără o îndoială.

Există fete care, la vârsta de 15 ani, sunt deja gata să facă o intervenție chirurgicală prelungitoare, pentru a deveni mai înalte și mai frumoase. Și unii dintre ei fac un astfel de act de erupție. Acest lucru poate ajuta, dar, cu toate acestea, este mai bine să influențezi creșterea în siguranță.

Pentru a vă îngreuna sănătatea și viața, nu trebuie să aplicați multă forță. Și abordarea corectă a dezvoltării... Puteți crește rata de creștere cu ajutorul acțiunilor inofensive. Ei nu vor face nici un rău, dar vor beneficia doar pentru fiecare adolescent.

Din acest articol veți învăța

Probleme de sănătate

Un adolescent mic se poate datora unei probleme de sănătate. Bolile infecțioase, bolile pulmonare, bolile cardiace și tractul gastro-intestinal. Întreruperea tempo nat. Dezvoltarea este uneori cauzată de o perturbare a sistemului endocrin.

Carti medicale de referinta spun ca din sute de copii cu tulburari de crestere - opt in opt - au afectat functionarea glandelor tiroide si suprarenale. Creșterea lentă poate fi, de asemenea, asociată cu o cantitate insuficientă de hormoni.

Ce beneficii au vitaminele

Atunci când un copil intră în pubertate și începe să crească activ, care durează între 11 și 13 ani până la 16-18 ani, vitaminele și mineralele sunt urgent necesare pentru el, care ajută la dezvoltarea corectă atât în ​​mod fizic cât și mental. Vitaminele din organism joacă un rol:

 • D - promovează absorbția calciului, este responsabil pentru dezvoltarea scheletului. Celălalt nume este "creșterea vitaminei" pentru copiii adolescenți. Vitamina D ajută la întărirea sistemului imunitar, are un efect benefic asupra sistemului nervos central (sistemul nervos central);
 • În componenta principală a proceselor metabolice, această vitamină îmbogățește corpul copiilor cu proteine, grăsimi și carbohidrați;
 • C - participă la absorbția altor vitamine și întărește sistemul imunitar;
 • A este sursa pentru construirea țesuturilor organice;
 • E - primii asistenți pentru pubertate și interacțiunea cu radicalii liberi;
 • PP - ajuta la creșterea țesuturilor, transformarea zahărului, a grăsimilor în rezerve de energie.

Acestea sunt cele mai importante vitamine pentru copiii din adolescență. Cu lipsa lor sau absența completă a copiilor nu se vor dezvolta așa cum era de așteptat. În general, există mult mai multe dintre ele și, în plus față de vitamine, există minerale care joacă un rol semnificativ în dezvoltarea corpului de copii, trebuie, de asemenea, să fie amintite și obținute în cantitatea necesară.

Unde să găsiți

Ele pot fi găsite în complexe multi-vitamine și în produse naturale. Firește, este mai bine să le obțineți de la alimentele naturale. Vitamina D poate fi obținută din ficat, pește, ouă, unt. Vitaminele B se găsesc în produse lactate fermentate, ficat (carne de vită) și verzui.

Vitamina C este prezentă în cantități mari în ciorchine, citrice și coacăze negre. PP Veți găsi în diverse alimente - în ficat, pește, ouă, lapte, brânză și multe altele. Vitamina A este bogată în unt, cremă, galben, verde legume și fructe.

Pentru a le primi pe deplin, copiii ar trebui să mănânce în fiecare zi: 250 g de carne, puțin mai multe cereale, 350 g de legume și 500 g de fructe, până la 60 g de brânză de vaci, până la 70 g de pește, 35 g de pâine ) și 100 g de produse din paste.

În plus față de toate acestea, copiii ar trebui să bea 0,5 litri de lapte pe zi. Și dacă copilul se implică activ în sport, aceste valori ar trebui să fie mult mai mari, deoarece aceștia cheltuiesc mult mai multă energie și forță. Prin urmare, norma ar trebui să fie dublă pentru a completa rezervele de energie și pentru a se dezvolta pe deplin.

Copiii dvs. consumă această cantitate de vitamine pe zi? Și zilnic? În cazul în care răspunsul este nu, atunci vitaminele farmaciei pentru adolescenți vor ajuta, dar trebuie doar să beți după ce ați consultat un medic pentru a evita efectele neplăcute, cum ar fi hipervitaminoza.

Căi de siguranță pentru a accelera procesul de creștere

 • Călărire cu bicicleta. Se pare că, în general, nu este logic legată de aceasta? Dar pentru o lungă perioadă de timp a observat că în cazul călătoriei cu bicicleta este de asemenea benefică, cum ar fi înotul, voleiul și alte jocuri sportive.
 • Exercitați pe bara orizontală. Ocupațiile pe o bară orizontală sunt considerate cele mai universale ocupații pentru pregătirea fizică a unui corp de oameni. Indiferent de vârsta în care vă aflați, această metodă poate fi utilizată în orice moment. Tot ce este necesar este să vă agățați de ea trăgând corpul. Aºteptaþi acest lucru timp de pânã la 10 secunde, apoi repetaþi exerciþiul de la 5 la 10 ori pe zi, sau mai mult.
 • Trage cu picioarele. Deja numele este clar ce să faceți. Stați pe podea și bateți partea inferioară a piciorului, de exemplu, o pungă de ștanțare. Acest lucru va promova creșterea țesutului, în timp ce prelungește oasele. Acest exercițiu este realizat în mod constant de către sportivi, angajându-se în artele marțiale.
 • Exerciții pentru întindere. După creșterea dimineața se întinde. Aceste ore sunt foarte utile și dau rezultate bune în orele de dimineață, deoarece doar dimineața corpul nostru crește până la maxim. Este un fapt că în timpul zilei pierdem câțiva centimetri în creștere sub influența gravitației.

Dacă faceți aceste exerciții seara, va trebui să consacrați până la o jumătate de oră de întindere, iar acest lucru este doar pentru a readuce corpul la dimensiunea naturală a corpului și apoi pentru a accelera procesul de creștere. Dar acest lucru poate fi eludat, trebuie doar să întindeți corpul dimineața.

 • Țineți-vă postura. Ar trebui să aveți întotdeauna o poziție corectă. Cel rău poate avea un efect negativ semnificativ asupra creșterii. Urmați regulile care nu sunt complicate: stați drept, nu vă îndoiți în timpul mersului, nu vă loviți.

Acest lucru va ajuta la mentinerea coloanei vertebrale in stare buna si va face muschii spinarii mult mai puternici. De asemenea, o mulțime de somn important pe o pernă confortabilă și o saltea confortabilă, care va susține coloana vertebrală în timpul somnului.

 • Urmăriți-vă respirația. Exercițiile de respirație sunt cel mai bine realizate dimineața. Ajută la sănătate și un efect bun asupra stimulării procesului de creștere. Fă-le din nou și din nou pentru a obține umplerea completă a plămânilor cu oxigen și accelerarea metabolismului.
 • Faceți o plimbare în afara în zilele însorite. Pentru creșterea activă a copiilor pentru a merge, ei au nevoie de lumina soarelui în cantități mari pentru acest lucru. Dimineața, ieșiți la soare și faceți plajă sub soarele cald. În dimineața devreme, lumina soarelui merge mult mai repede în vitamina D. Și fără ea, nu se poate face fără creșterea și dezvoltarea omului. În plus, bronzarea dimineața este încărcată cu o stare excelentă de sănătate și stare de spirit pentru întreaga zi.
 • Self masaj. După o zi greu de ocupat, vă veți simți mult mai bine dacă masați zilnic anumite puncte pe corpul dvs. Masajul are, de asemenea, un efect benefic asupra producției de hormon de creștere. Mai presus de toate se află în gât și cap.
 • Utilizați cantitatea necesară de zinc și calciu. Consumați cantitatea necesară de calciu din alimente. În plus față de alimentele care sunt îmbogățite cu calciu, este de asemenea mai bine să beți un complex mineral, care conține calciu pentru a activa creșterea adâncilor adolescente, ca supliment.
 • Consuma boabe de carbohidrati. Acestea vă vor oferi suficientă energie pentru întreaga zi, îmbogățiți-vă cu fibră, vitamina B și fier. Cerealele de cereale includ în compoziția lor și calorii de înaltă calitate.

Ele ajută copiii în perioada creșterii active. În timpul pubertății, toți copiii trebuie să treacă printr-un salt brusc al creșterii. În acest moment este nevoie să mănânce mai multe cereale.

 • Includeți mai multe fructe și legume în dieta dvs. Ele îmbogățesc corpul unui adolescent cu vitaminele C, E, A, acid folic, potasiu și alte lucruri. Vitaminei A i se acordă o atenție deosebită, sub formă de beta-caroten în majoritatea alimentelor proaspete de origine vegetală (în morcovi, dovleci, pepeni etc.).
 • Nu manca grasimi saturate, alcool, droguri si toate astea. Grasimile saturate pot provoca acumularea excesivă de colesterol în sânge, o problemă cu insulina. Este clar pentru toată lumea că acest lucru va duce la o deteriorare semnificativă a organismului tânăr care se dezvoltă. Evitați orice lucru care afectează negativ sănătatea dumneavoastră.
 • Nu uitați să beți apă. Nimeni nu neagă importanța rolului apei în corpul uman. Completați balanța de apă și nu aduceți organismul la deshidratare - acesta este, de asemenea, un punct important pentru creșterea umană. Apa nu este adesea vorbită, dar este uitată în mod constant. Și asta e rău. Pentru că dacă organismul este deshidratat cu 20%, atunci în mod corespunzător mai puțin veți beneficia de exerciții și de nutriție.

Un număr mare de oameni efectuează diverse exerciții, mănâncă în mod corect, iau vitamine și, practic, nu își reaprovizionează echilibrul de apă, și apoi sincer surprins că nici un rezultat pozitiv nu este vizibil. Sursa acestui lucru poate fi lipsa unei cantități suficiente de apă în organism.

 • Treceți la puterea fracționată. Pentru a îmbunătăți metabolismul, unii medici recomandă să mănânce de șase ori pe zi, decât de trei ori. Rezultatul acestui regim va fi că producția de hormon de creștere va crește, dar numai dacă nu mâncați foarte mult. Atunci când se consumă prea mult, acest lucru nu se va întâmpla.
 • Ia odihnă! Organismul nostru primește cea mai mare odihnă, recuperare, întinerire și creștere atunci când o persoană dormește, deoarece în timpul somnului, reproducerea activă a hormonului de creștere începe. De asemenea, în timpul somnului, corpul însuși începe să se întindă, fără mișcări intense, deoarece este complet relaxat.

Aceste sfaturi pentru a stimula creșterea corpului adolescenților vă vor ajuta să obțineți un rezultat bun. Creșterea ratei de creștere în 12-17 ani este posibilă, în principiu, într-un timp scurt. Dacă începeți să depuneți eforturi cât mai curând posibil, șansele unui rezultat bun vor crește semnificativ. După vârsta de vârstă, este mult mai greu să accelerați creșterea, dar pentru acești oameni aceste recomandări vor fi de ajutor.

Principalul lucru nu este să fii leneș, să acordi suficientă atenție corpului tău și să urmezi recomandările. În mod firesc, trebuie mai întâi să consultați un medic, în special despre administrarea complexelor de vitamine. Medicul vă va selecta personal vitaminele necesare. Atrageți prietenii să-și exercite.

Acest lucru va avea un efect pozitiv asupra sănătății lor și nu veți fi atât de plictisit și prea leneș pentru a efectua aceste exerciții. Aceasta este o modalitate foarte bună de a vă recupera și de a vă distra. Te poți implica în această afacere și pe părinții tăi. Deveniți un antrenor personal pentru ei. Arătați ce puteți face și cât de independenți sunteți.

http://razvitie-vospitanie.ru/zdorovie/vitaminy_rosta_dlya_podrostkov.html