logo

Cum se utilizează kerosen pentru păduchi și nits și cât de mult pentru a păstra vehiculul

Bunicile, amintindu-se de vremurile Uniunii Sovietice, când un copil are păduchi și șoareci, recomandă cu tărie folosirea kerosenului pentru distrugerea lor completă. De ce ajuta kerosenul să scape de acești paraziți? Cum se face corect? Experții noștri oferă explicații cu privire la aceste aspecte în acest articol.

Particularitățile kerosenului ca remediu universal

Kerosenul este un produs de distilare a uleiului, care este utilizat în mod obișnuit în viața de zi cu zi ca lichid inflamabil. Acest amestec combustibil este alcătuit din carbon lichid și are propriile caracteristici individuale:

 1. Lichid limpede
 2. Cel mai adesea fără culoare sau cu o nuanță ușor gălbuie.
 3. Ulei la atingere.
 4. Cu un miros specific.

Kerosenul este utilizat în multe domenii, cum ar fi:

 • combustibil (de exemplu, jet sau rachetă);
 • combustibil pentru frigerea porțelanului și a sticlei;
 • combustibil pentru aparate de uz casnic - încălzire și iluminat;
 • materii prime pentru industria de rafinare a petrolului;
 • solvent;
 • înlocuitor diesel;
 • reziduuri de rugină;
 • mijloace pentru controlul dăunătorilor împotriva insectelor parazite (bug-uri).

Dar cea mai mare parte a kerosenului este cunoscută în medicina populară pentru tratamentul pediculozei.

Modul în care kerosenul afectează păduchii, nitile și corpul uman

Chiar și bunicile noastre au fost atârnate de folosirea kerosenului pentru a vindeca pediculoza în orice stadiu al dezvoltării sale. Acest amestec combustibil acționează efectiv asupra păduchilor și a nitsurilor datorită caracteristicilor sale. Iată avantajele sale față de alte medicamente anti-pediculoză:

 • în primul rând, mirosul său specific poate sperie paraziți din părul "gazdă";
 • în al doilea rând, compoziția chimică otrăvește păduchii adulți și larvele lor;
 • în al treilea rând, îndepărtează nits bine de păr, ceea ce le permite să fie pieptănate din păr cu un pieptene gros.

Mecanismul efectului kerosenului asupra unei foame este după cum urmează: componentele chimice ale acestui agent produc intoxicare a organismului insectelor parazite, deoarece penetrează învelișul chitin și înfundă sistemul respirator. O păduche nu primește acces la oxigen, cauzând sufocarea și moartea.

Acesta este un plus pentru kerosen pentru o persoană, dar în același timp există și un minus uriaș al acestui instrument. Întrucât kerosenul otrăvitor afectează insectele, afectează și corpul uman. Componentele chimice nesănătoase penetrează în grăsime sub scalpul capului persoanei și pot fi dăunătoare sub formă de otrăvire (deși în doze mici) și arsuri chimice ale suprafeței pielii.

Kerozenul are un efect ușor diferit asupra nits decât asupra paraziților adulți. Acest lucru se datorează structurii ouălor așezate de păduchi - respira mai puțin intensiv, iar capacul lor chitinos are o rezistență mai mare. Prin urmare, pentru a scăpa de ele va necesita o concentrație mare de kerosen, iar durata mijloacelor de expunere va trebui să fie mărită la câteva ore.

Utilizarea corectă a kerosenului împotriva păduchilor și nitilor la om

Într-adevăr, folosind kerosen, puteți vindeca pediculoza la om. Dar asta nu înseamnă deloc că trebuie să-ți duci capul cu kerosen și apoi să-l speli. Nu, tratamentul pediculozei cu kerosen implică mai multe etape.

Prima etapă - derivăm păduchii. Pentru a face acest lucru, trebuie să pregătiți un amestec special de:

 • kerosen - 1 lingură;
 • ulei vegetal (floarea-soarelui sau măsline) - 2 linguri;
 • sampon - 30 ml.

Acum acționăm conform următorului algoritm:

 1. Umidificați părul de pe capul unei persoane infectate cu păduchi.
 2. Aplicați amestecul terapeutic de kerosen pentru păr, începând cu partea din spate a capului.
 3. Acoperiți părul cu plastic și un prosop pentru a crea un efect de abur.
 4. Lăsați amestecul de kerosen timp de 40 de minute (este imposibil să măriți durata procedurii, deoarece puteți obține arsuri chimice ale pielii).
 5. Clătiți părul în două seturi:
  • apă caldă cu oțet dizolvat în ea (2 linguri de oțet 9% pe 1 litru de apă);
  • alergând cu apă caldă.

A doua etapă - distruge nits. Pentru această procedură, trebuie, de asemenea, să pregătiți un amestec special de kerosen: pentru două linguri de ulei de măsline, luați o linguriță de kerosen. Acest amestec este aplicat pe păr cu un scallop gros și apoi îmbătrânit timp de 20 de minute. Este necesar să spălați amestecul de kerosen cu suc de lămâie diluat cu apă (1 suc de 1 lămâie medie). O astfel de clătire naturală de lămâie va ajuta la dizolvarea substanței adezive, cu ajutorul căruia nitul este atașat la păr. Faza finală a acestei faze este de a piepteni cu desăvârșire coastele cusute din păr. Pentru a face acest lucru, puteți folosi toate aceleași scallop gros.

A treia etapă - control. La patru zile după primele două etape, este necesară procesarea părului din nou infectat cu păduchi, cu un amestec de kerosen, dar cu o compoziție mai delicată:

 • kerosen - 1 lingură;
 • miere (topită într-o baie de apă) - 3 linguri;
 • apă fierbinte - 3 linguri.

Amestecul se aplică imediat pe părul uscat, se incubează timp de 30 de minute și se spală cu apă curentă caldă.

Dar pe acest tratament de pediculoză cu kerosen nu se termină acolo. Aspectul păduchilor din părul unui pacient cu păduchi trebuie controlat cu atenție. Prin urmare, pentru câteva zile la rând, o mască pe bază de kerosen trebuie aplicată pe cap.

Compoziția unei astfel de măști este după cum urmează:

 • kerosen - 3 lingurițe;
 • badger grăsime (pot fi achiziționate la farmacie) - 3 linguri;
 • lapte - 200 de grame.

Compoziția finită poate fi depozitată în frigider timp de mai multe zile. Înainte de aplicarea pe scalp, se recomandă ca masca să fie încălzită la temperatura camerei. Masca este utilizată pe părul uscat, de câteva ori pe zi (de la două la patru), durata unei sesiuni fiind de 15 minute.

Desigur, toate gospodăriile trebuie, de asemenea, să fie supuse unui tratament anti-pediculat, astfel încât pacientul să nu mai primească din nou păduchi. Dar ar trebui, de asemenea, să aibă grijă de prelucrarea locuinței în care locuiește persoana infectată. Nu neglija manipularea obiectelor de igienă personală (cum ar fi pensulele de păr și legăturile de păr), lenjeria de pat și prosoapele.

http://klopsovet.ru/vshi/kak-izbavitsya/kak-ispolzovat-kerosin-ot-vshej-i-gnid-i-skolko-derzhat-sredstvo.html

Cum să distrugi păduchii de kerosen

eficacitate

Scapa de păduchii de kerosen este de fapt posibilă. Acesta nu este un mit sau o glumă. Amestecul combustibil are un efect negativ asupra păduchilor și a nits-urilor lor datorită mai multor caracteristici. Kerozenul are un efect complex asupra paraziților:

 • un miros ascuțit îi sperie păianjenul;
 • infestarea insectelor adulte apare la primul contact cu lichidul;
 • nits (ouăle de păduchi) sunt puternic slăbite;
 • adecvat pentru dezinfectarea obiectelor de uz casnic.

Kerosenul diferă de medicamentele scumpe prin faptul că moartea păduchilor apare aproape instantaneu. Lichidul intră în sistemul respirator al paraziților, blocându-i. Ca urmare, insectele se sufoca pur și simplu.

Unii, referindu-se la distrugerea paraziților, spun "tratamentul cu păduchi de kerosen". Aceasta este o expresie incorectă. La urma urmei, vei trata victima, nu insectele în sine. Desigur, inexactitatea gramaticală nu va afecta eficacitatea acestei metode. Dar totuși ar trebui să fie exprimată corect.

Acțiune la nits

Empiric, sa stabilit că kerosenul nu poate să omoare toate nitile. Problema este că nitul are o cochilie de protecție suficient de puternică. În plus, respirația ei este mult mai lentă decât cea a unui adult.

În mod logic, pentru a otrăvi efectiv nits cu kerosen, trebuie să-l folosiți curat. În plus, menținerea amestecului combustibil pe cap va dura 4-5 ore. Șoarecii și niți, desigur, mor. Dar efectul secundar va fi o arsură chimică severă, degajarea de piele arsă și chelie. Este puțin probabil ca cineva să fie mulțumit.

Va ajuta sa scapati de metoda speciala nits - distrugerea pas cu pas. Aceasta presupune folosirea kerosenului (într-o stare diluată sau ca ingredient în rețetele bunicii) și pieptănarea părului cu un pieptene frecvent. Astfel, în doar 2-3 sesiuni, păduchii și măduva lor sunt îndepărtate. Unul și toate.

Reguli de aplicare

Pentru a elimina calitățile de păduchi cu kerosen la domiciliu, în primul rând, este necesar să se pregătească corect soluția. Pentru tratament, este mai bine să rămâneți pe iluminat sau kerosen tehnic.

Nu se recomandă utilizarea autotractorului și a aviației. Această alegere se datorează agresivității excesive a ultimelor două mijloace și a conținutului de componente străine în compoziția lor.

Astfel, amestecul combustibil este utilizat în mai multe variante:

 • o sută la sută (foarte atent, dar, în general, nu este recomandată);
 • kerosen cu ulei vegetal și șampon obișnuit (raportul dintre componente este de 3: 2: 1);
 • kerosen cu miere, apă caldă și șampon obișnuit (raportul dintre componente este de 1: 9: 1: 12).

Pentru confort, fiecare proporție este măsurată în lingurițe.

Algoritm de acțiune

Kerozenul împotriva păduchilor și nitilor trebuie aplicat după cum urmează:

 1. Combinația combustibilă curată sau preparată în conformitate cu masa de rețete a "bunicii" trebuie aplicată cu un tampon de bumbac (burete) pe un păr uscat.
 2. Este necesar să procesați întreaga parte acoperită de păr a capului, sprâncenelor și chiar gâtului. Bărbații ar trebui să aplice, de asemenea, un produs "parfumat" pentru mustață și barbă, dacă este cazul. Părul în nas și urechi poate fi ignorat.
 3. După finalizarea aplicării soluției de kerosen, capul trebuie înfășurat cu film alimentar și de sus - cu un prosop.

În a patra zi după prima sesiune este necesar să țineți al doilea. Pentru a face acest lucru, va trebui să preparați un amestec terapeutic de kerosen (1 lingură de zahăr) și orice ulei vegetal (50 ml). Aplicați-l pe păr și mențineți-l timp de aproximativ o oră. Apoi clătiți părul cu oțet diluat și spălați-vă părul cu șamponul obișnuit.

Timpul de exploatare

Mulți sunt preocupați de întrebarea cu privire la cantitatea de kerosen pe care trebuie să o păstrați pe cap pentru a vă asigura că eliminați păduchii și nu rămâneți fără păr.

 • Dacă tratamentul pediculozei este efectuat pentru un adult, este necesar să reziste amestecul combustibil timp de aproximativ 1,5-2 ore. Timpul de reducere este plin de o scădere a performanței (unele insecte pot supraviețui și continuă să se înmulțească), iar creșterea - o arsură chimică a scalpului.
 • Când vine vorba de un copil, timpul maxim de expunere este de 1 oră. Nici mai mult. Această condiție trebuie îndeplinită cu strictețe.

După ce timpul a expirat, trebuie să scoateți prosopul, folia de plastic și să spălați bine părul cu șampon obișnuit. Este recomandabil să faceți acest lucru de 3-4 ori. În plus, după cum sa menționat deja, se recomandă utilizarea oțetului (o soluție slabă) pentru clătirea firelor.

Pentru copii

Utilizați kerosen pentru combaterea păduchilor la copii foarte mici este inacceptabil. Chiar și un mic exces de concentrație a acestui combustibil poate duce la consecințe foarte triste - copilul sufocă. Manipulați capul de copii ar trebui să fie în siguranță medicamente farmacie, în instrucțiunile pentru care permisiunea pentru o anumită vârstă.

Pediculoza poate fi tratată cu kerosen la copiii mai în vârstă, în funcție de rețetele "adulte". Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți întotdeauna să reduceți timpul de expunere al fondurilor pe păr strict de până la 1 oră. Pielea copilului este foarte delicată și susceptibilă la chimie agresivă. Se recomandă repetarea sesiunii în a patra zi după prima.

Noi subliniem din nou. Este extrem de nedorit să se utilizeze un produs de kerosen pentru copii. Este într-o situație fără speranță - când nu există oportunitatea de a ajunge la farmacie sau de a cumpăra un medicament sigur.

prevenirea accidentelor

S-au adunat pentru a otrăvi păduchii cu kerosen? În primul rând, aflați siguranța atunci când lucrați cu această substanță inflamabilă. Tratamentul competent al părului garantează eliminarea arsurilor și a cheliei ulterioare:

 1. Kerosenul se referă la substanțe inflamabile. Prin urmare, prepararea agenților terapeutici pe baza ei și tratamentul capetelor lor trebuie îndepărtați de la obiecte foarte fierbinți și chiar mai mult de la foc deschis.
 2. Înainte de a începe tratamentul, ar trebui să puneți literalmente o picătură de amestec pe o suprafață mică de piele. Dacă se manifestă alergii - nu puteți utiliza instrumentul.
 3. Pentru tratamentul capetelor copiilor, kerosenul trebuie diluat pentru a nu arde pielea.
 4. Au mâncărime, arsuri, amețeli (cel puțin un simptom)? Clătiți imediat.
 5. Cea mai eficientă metodă de ucidere a păduchilor este complexă. Utilizarea preparatelor farmaceutice poate fi alternată cu măști de kerosen.
 6. Este foarte important să știți cum să diluați combustibilul.
 7. Monitorizați constant timpul. Supraexpunerea chiar și timp de 10 minute este plină de consecințe grave.

După cum ați reușit deja să vă asigurați, atenția, precizia și atenția sunt principalele calități care vor fi necesare atunci când lucrați cu kerosen. Trebuie doar să o utilizați corect. Apoi, acesta va deveni un medicament puternic eficient.

Rețetele "bunicii"

Printre rețetele bunicii puteți găsi o mulțime de utilizări diferite de kerosen pentru combaterea nu numai a păduchilor, ci și a altor paraziți. Toți ajută la uciderea păduchilor. Diferențe - numai în numărul de componente necesare pentru a preveni arsurile pielii.

Luați în considerare cele mai populare și relativ sigure remedii folk care pot fi utilizate la domiciliu.

http://cosmetism.ru/bolezni/pedikulez/kerosin-ot-vshej.html

Ce trebuie să știți atunci când utilizați kerosen pentru păduchi?

Mulți oameni își amintesc procedura de a scăpa de păduchi cu kerosen - părinții te-au pus în baie, îți frecați capul cu un fel de lichid cu un miros neplăcut, acoperă-ți capul cu o pungă și te face să stai așa pentru 30 de minute. Și în acel moment a trebuit să supraviețuim nu numai "mirosului otrăvitor", ci și mâncărime severe pe piele. Însă, în ciuda tuturor acestor lucruri, kerosenul ar trebui să i se acorde datoria, deoarece a ajutat într-adevăr să scape nu numai de păduchi, ci și de nits.

Tratamentul pediculozei cu kerosen este metoda "bunicului", nu cea mai delicată, dar foarte eficientă.

Și chiar și astăzi, când piața farmaceutică este plină de medicamente mai benigne și mai eficiente, mulți oameni preferă să folosească kerosen pentru păduchi. Dar acest instrument este destul de agresiv și, pentru a nu vă deteriora sănătatea, trebuie să învățați regulile de utilizare a acestuia.

Kerosenul împotriva insectelor: cum funcționează?

Deci, folosind kerosenul de la păduchi și nits, puteți obține următoarele rezultate:

 • adulții otrăviți și larvele lor;
 • dizolvă substanța adezivă, cu care sunt atașate firul de păr;
 • după tratament, sperie păduchii noi, care vor dori să ia un "loc curat".

de păduchi

După cum se știe, aproape toate medicamentele moderne anti-pediculoză au un efect neuro-paralitic asupra insectelor. Kerosenul acționează ca un agent de sufocare și duce la intoxicație instantanee. Substanța pătrunde în cavitatea chitinică a parazitului, intră în spiracle și le închide, adică limitează complet accesul la oxigen.

Este important! Dar, în același timp, acest instrument penetrează, de asemenea, pielea pacientului nu mai puțin intens, ceea ce poate duce la arsuri și poate afecta starea părului. Prin urmare, înainte de a elimina păduchii de kerosen, trebuie să înțelegeți pericolele pe care le prezintă pentru sănătate, mai ales dacă intenționați să vă ocupați de capul copilului.

Kerosenul arată o eficiență ridicată în lupta împotriva tuturor păduchilor care pot parasi pe corpul uman: cap, pubic și dressing. Dar fiecare tip de insectă va necesita o tehnică specială de procesare.

De la nits

Deoarece nitiile sunt destul de bine protejate de o carcasă densă, procedura obișnuită de utilizare a kerosenului nu este întotdeauna eficientă împotriva lor - majoritatea ouălor nu sunt distruse. Faptul este că nits nu respiră la fel de intens ca adulții, respectiv, și otravă pe ele nu acționează atât de mult.

Pentru a distruge toate nits cu kerosen, trebuie:

 • mai întâi, utilizați o soluție concentrată;
 • în al doilea rând, pentru a mări timpul de expunere - poate dura mai multe ore.

Este important! Utilizarea acestei tehnici poate provoca arsuri grave la nivelul pielii, ceea ce va duce la peeling al pielii și alopecie.

Prin urmare, pentru a elimina nits, se folosește o abordare integrată, care include utilizarea kerosenului și pieptănarea cu un pieptene special. Cu o comportare corectă a unei astfel de procesări pas cu pas, insectele pot fi crescute în toate etapele dezvoltării lor în 2-3 sesiuni.

Termeni de utilizare

Înainte de a scăpa de păduchi cu kerosen, ar trebui să pregătiți corespunzător soluția. Kerosenul tehnic sau de iluminat este cel mai potrivit pentru această procedură, iar utilizarea aviației și a autotractorului este nedorită. Ultimele mijloace sunt mai agresive și adesea conțin în compoziția lor aditivi străini.

Există mai multe utilizări pentru această substanță:

Sfat! Aceste rapoarte sunt măsurate cel mai convenabil în lingurițe.

Îndepărtarea păduchilor de kerosen se efectuează după cum urmează:

 1. Kerozenul sau amestecul preparat se aplică pe părul uscat cu un tampon de bumbac.
 2. Este necesar să se prelucreze întregul scalp, precum și sprancenele și gâtul; în tratamentul pediculozei la bărbați, agentul trebuie aplicat, de asemenea, la barbă, mustață și bătătură laterală; la înlăturarea păduchilor pubiani, părul este tratat în zona abdominală, zona pubiană și zona anusului.

Recomandarea! Dacă ați luat kerosen, atunci fiți pregătiți pentru faptul că bunicii dumneavoastră vă vor sfătui să efectuați prima procedură folosind lichide numai în forma sa pură. Dar trebuie să înțelegeți că această metodă este destul de periculoasă și poate provoca arsuri.

 • După aplicarea soluției, părul trebuie acoperit cu folie de plastic și încălzit cu un prosop.
 • Cât de mult să păstreze kerosen pentru a scăpa de păduchi?

  • În tratamentul pediculozei la adulți, timpul de expunere trebuie să fie între 1,5 și 2 ore. Dacă este scurtat, atunci este probabil ca o parte semnificativă a insectelor să supraviețuiască.
  • Dacă sunt tratați copiii, se recomandă păstrarea kerosenului pe capul lor timp de cel mult o oră.

  După o anumită perioadă de timp, pachetul este îndepărtat și părul este spălat de mai multe ori cu șampon. De asemenea, se recomandă spălarea firelor cu o soluție slabă de oțet.

  La trei zile după primul tratament, al doilea tratament se efectuează folosind un amestec de linguriță de kerosen și 50 ml de ulei vegetal. Această soluție este ținută timp de aproximativ o oră, se spală cu oțet diluat și se spală cu păr de șampon.

  Dacă, după manipularea efectuată, păduchii rămân în păr, este posibil să se efectueze a treia procedură după alte 3 zile. De această dată se folosește soluția preparată conform celei de-a treia rețete. Se aplică la cap imediat după preparare și se spală conform schemei de mai sus. Astfel de amestecuri blând și o abordare în etape va ajuta la menținerea unui scalp sanatos și este garantat pentru a scuti păduchi și nits.

  Când se luptă împotriva păduchilor, este necesar să se înmoaie toate lucrurile contaminate într-o soluție de kerosen - 10 părți apă pentru 1 parte de kerosen - și se lasă timp de 8-10 ore. După aceea, hainele sunt spălate, agățate pe balcon și, după uscare completă, sunt călcate la temperatura maximă admisibilă.

  Cum de a crește eficiența kerosenului?

  Pentru a nu folosi kerosenul împotriva păduchilor de mai multe ori, se recomandă să se pieptească insectele cu piepteni speciali după folosire. Cu ajutorul lor, puteți elimina atât insectele moarte cât și supraviețuitorii. În plus, aceste dispozitive sunt capabile să elimine nits unglued.

  Îndepărtarea cu atenție timp de două până la trei zile după primul tratament va permite îndepărtarea tuturor insectelor din cap și, în același timp, să nu se repete procedura cu kerosen.

  Respectați regulile de siguranță!

  1. Kerosenul este o substanță foarte agresivă și utilizarea sa în forma sa pură poate provoca arsuri. În mod frecvent, astfel de efecte se manifestă la copii, iar cu pielea sensibilă, o arsură se spală după o jumătate de oră.

  Sfat! Pentru a evita astfel de situații, este necesar să efectuați mai întâi un test de sensibilitate - aplicați substanța în cot și lăsați timp de 30 de minute. În cazul în care locul de aplicare apare syt sau roșeață, atunci utilizarea de kerosen este mai bine să refuze.

 • Dacă vă vopsiți permanent părul, tratamentul cu acest instrument nu este recomandat, deoarece kerosenul va arde părul și le va face și mai slabe.
 • La procesare este necesar să se asigure că soluția nu se găsește pe membranele mucoase ale ochilor, nasului și gurii. Dacă se întâmplă acest lucru, zona afectată trebuie imediat spălată cu multă apă.
 • Kerosenul este un lichid inflamabil, prin urmare este necesar să lucrați cu el departe de o sursă de flacără deschisă.
 • În general, kerosenul nu este recomandat copiilor. Înlocuiți-l cu un șampon fiabil și delicat. Un astfel de instrument este mai eficient și, desigur, mai sigur. Și dacă nu există deloc bani, gândiți-vă la cea mai ieftină procedură - bărbierirea chel. Paduchii si nitile vor disparea garantate, iar o astfel de tunsoare va contribui la cresterea parului mai puternic si sanatos.

  http://beetlestop.ru/kerosin-ot-vshey/

  Cum să eliminați și să otrăviți kerosenii din păduchi

  Cu câteva decenii în urmă, oamenii au practicat tratamentul pediculozei cu kerosen. Cu toate acestea, pentru a scoate păduchi de kerosen, trebuie să găsiți o rețetă bună și să o pregătiți corect.

  Luați în considerare dacă puteți obține cu adevărat păduchi cu kerosen:

  • după tratamentul cu acest instrument, paraziți mor din cauza penetrării substanței prin cochilii de chitină în tractul respirator, ceea ce provoacă sufocarea;
  • eliminarea nits este posibilă, dar va necesita mai mult efort, deoarece practic nu respiră, așa că strangularea acestora nu va funcționa. Acestea au, de asemenea, cochilii mai groase decât cojile de chitină, dar kerosenul este capabil să reducă aderența compoziției, cu care adulții atașează niti la păr, astfel încât această substanță ajută la ușurarea procesului de piepteni;
  • acest insecticid are un miros ascuțit, neplăcut pentru paraziți, astfel încât, chiar dacă vor supraviețui, ei vor încerca să părăsească corpul gazdei pentru a găsi un loc mai favorabil.

  Efectele medicamentului asupra paraziților

  Derivatul kerosen este destul de simplu, ceea ce este confirmat de numeroase recenzii. Deoarece acest instrument este o substanță destul de agresivă, afectează nu numai păduchii, ci și ouăle lor. Din acest motiv, cel mai adesea alegeți această metodă de tratare a pediculozei, deoarece multe șampoane moderne pot elimina numai păduchii și nits-urile rămân intacte.

  Efectul kerosenului este mai agresiv - penetrează stratul chitinos al dăunătorilor și interferează cu activitatea sistemului respirator. Cu toate acestea, păduchi și nits nu sunt toate care sunt zdruncinat de un insecticid. Această substanță poate lăsa arsuri dureroase pe piele, precum și să afecteze negativ starea părului.

  Dacă aveți o concentrație mai mare, după o anumită perioadă de timp, puteți elimina sprancene și nits cu kerosen la domiciliu, deoarece penetrează prin coaja nits, distrugând germenul. Dar un astfel de efect negativ al medicamentului va avea asupra părului și scalpului.

  De aceea nu este recomandat sa incercati sa eliminati o concentratie mare de paduchi de kerosen la un moment dat - in acest caz este mai bine sa radeti ras, apoi cel putin scalpul va fi fara arsuri si foliculii de par nu vor suferi.

  Dezavantaje și contraindicații

  Dezavantajele aplicării procedurilor de utilizare a kerosenului includ:

  1. Un insecticid aplicat pe scalp poate cauza o reacție alergică, iritație, chiar și o arsură chimică.
  2. Substanța este caracterizată de un miros neplăcut, ascuțit, persistent.
  3. Kerosenul este o substanță inflamabilă.
  4. Le puteți otrăvi dacă respirați vapori.
  5. Lichidul afectează negativ structura părului, slăbind-o.
  6. Frunzele după această procedură sunt foarte greu de îndepărtat din substanța chimică.
  7. Substanța chiar înfundă porii scalpului.

  Pentru a evita consecințele negative și a elimina în mod fiabil păduchii și creierii cu kerosen, este necesar să se respecte câteva recomandări care vor face ca utilizarea acestei substanțe să fie sigură:

  • Înainte de a vă gândi cum să eliminați kerosenul acasă, amintiți-vă că este o substanță combustibilă, deci procedura trebuie să fie departe de foc, aparate sau obiecte care formează scântei, altfel ar putea apărea un incendiu;
  • Dacă decideți să eliminați păduchii cu kerosen pentru o anumită rețetă, amintiți-vă că această substanță poate provoca reacții alergice complexe. Pentru a evalua imediat gradul de risc - aplicați câteva picături de compoziție pe orice parte a pielii (încheietura mâinii, îndoire a cotului) și apoi urmăriți reacția timp de 24 de ore. Dacă nu există schimbări, puteți să vă ocupați de întregul cap;
  • Înainte de a elimina păduchile copilului de la kerosen, gândiți-vă - această substanță poate fi periculoasă, deoarece copiii au pielea foarte delicată și subțire. De aceea, trebuie să învățați mai întâi cum să dilueți kerosenul pentru a elimina păduchii de la un copil, pentru a dilua un insecticid și este mai bine să folosiți alt remediu popular în general pentru a nu risca;
  • dacă în timpul procedurii apare amețeli, mâncărime, arsuri sau alte reacții adverse - spălați imediat capul, chiar dacă paraziții nu au fost încă distruși;
  • înainte de otrăvirea păduchilor cu kerosen, cel mai bine este să contactați un specialist pentru a prescrie preparate farmaceutice speciale. În cazul terapiei complexe, rezultatul va fi mai eficient;
  • nu uitați să vă spălați bine capul după procedură, altfel particulele substanței vor rămâne pe bucle, din cauza căreia veți fi însoțit întotdeauna de un miros neplăcut și ascuțit;
  • Dacă decideți să aduceți păduchi de kerosen la copii, asigurați-vă că decideți cât timp veți rezista compoziției părului și notați timpul, deoarece chiar și cele mai mici deviații pot duce la efecte adverse.

  Unde să cumpărați instrumentul

  Rețete populare cu kerosen

  Mai jos vom lua în considerare 3 moduri de a obține păduchii de kerosen acasă.

  1. Pentru a aduce păduchi de kerosen, purici, nits și alți paraziți, trebuie să utilizați o rețetă bazată pe această soluție în forma sa pură. Cu toate acestea, trebuie amintit că o astfel de substanță concentrată poate provoca arsuri la nivelul scalpului!

  1. Umpleți un tampon de bumbac cu o soluție, aplicați produsul pe cap (părul trebuie să fie uscat).
  2. Odată ce toate părul a fost procesat, puneți pe cap o pungă de plastic sau un capac.
  3. Pentru a sustine mijloacele timp de 1-2 ore, apoi spalati bine capul cu sampon.
  4. În scopul clătirii, puteți utiliza o soluție de oțet (9% oțet amestecat cu apă în proporții egale), care măresc efectul procedurii.
  5. După aceea, pieptește cu atenție părul, împărțind-o în fire. Pentru a elimina complet toate nits va necesita 3-4 tratamente la intervale de cateva zile. Paduchii vor muri dupa primele doua.


  Copiii folosesc această rețetă nu este recomandată din cauza efectelor agresive asupra pielii capului, deoarece pielea unui copil este foarte delicată. Cu toate acestea, puteți dilua produsul cu apă. Gradul de diluție depinde de concentrația substanței și de timpul în care veți putea suporta compoziția pe capul copilului. De regulă, la copii, compoziția este păstrată timp de cel mult 30 de minute.

  2. Pentru a scăpa de păduchi, puteți folosi următoarea rețetă:

  • Șampon -1 Art. lingură;
  • kerosen - 1 lingura. lingură;
  • ulei de măsline - 2 linguri. lingură.
  1. Se amestecă toate ingredientele.
  2. Aplicați compoziția pe cap, spumați bine, lăsați timp de 10-15 minute, apoi clătiți bine.
  3. Îndepărtați bine părul pentru a elimina toți morții după procesarea paraziților.
  4. Acest amestec se poate face zilnic sau la intervale de 3 zile înainte ca insectele să fie complet îndepărtate.

  3. Mulți sunt interesați de întrebarea dacă păduchii pot fi îndepărtați cu kerosen și miere. Mai jos vom lua în considerare o rețetă care vă permite să scăpați de purici, păduchi și nits folosind acest produs util:

  • miere - 4 linguri. linguri;
  • apă fierbinte - 4 linguri. linguri;
  • kerosen - 1 linguriță;
  • sampon pentru copii - 1 lingura. o lingură.
  1. Se amestecă toate ingredientele.
  2. Aplicați compoziția pe întregul cap, lăsați timp de 30 de minute, apoi clătiți bine.
  3. Desfășurați o astfel de procedură, de preferință zilnic sau în fiecare zi, până la îndepărtarea completă a paraziților.

  Datorită mierei din compoziție, părul va avea un efect mai blând, deoarece acest produs poate să înmoaie părul, să-l hrănească, să-l umple cu substanțe utile.

  Comentariile oamenilor

  Imediat ce a apărut această problemă teribilă, pe care nu am încercat-o, tot ceea ce prietenii și cunoștințele mele mi-au sfătuit din experiența mea. Primul remediu a fost - nici un efect, nici sentimentul că acești paraziți au început să se multiplice mai activ. După aceea, am încercat Medifoxul - nu voi spune nimic despre rezultat, deoarece a apărut o senzație teribilă de arsură, iar a doua zi am fost stropit teribil.
  Am început să folosesc remedii folclorice, dintre care primul a fost oțet - l-am folosit de două ori, dar nu am văzut rezultatul. Eram deja disperată, era o dorință de a-mi rade capul deloc, pentru că era foarte mâncărime, mâncărime, provocând disconfort. Și apoi bunica mea a sfătuit să folosească kerosen. La început, am fost sceptic la această idee, știind că este o substanță chimică puternică, corodează pielea și poate duce la arsuri. Dar dorința de a scăpa de această problemă a fost mai puternică. Pentru a atenua cumva efectul - a adăugat ulei de măsline la soluție.
  A ținut pe cap timp de 40 de minute, apoi sa spălat, și a călcat rămășițele. În principiu, rezultatul mă mulțumea. Bineinteles, am pieptat nits-ul timp de 3 zile, dar cu siguranta nu a trebuit sa repet procedura. Singurul negativ - părul a devenit teribil de uscat, fragil, lipsit de viață. Acum faceți părul.

  Fiica mea de 5 ani a luat această infecție cel mai probabil în grădină, deoarece ei au în grupul lor un copil dintr-o familie disfuncțională, tot timpul murdară, dezordonată și nestemată. Din moment ce există puține lucruri care pot fi folosite pentru copiii cu o astfel de problemă, au început imediat să caute rețete populare. În primul rând a încercat o metodă mai bună - oțet, amestecând-o cu apă. Mirosul a fost teribil, dar efectul nu a urmat.
  Am încercat din nou și nimic din nou. După aceea, au citit că era posibil să se facă măști cu kerosen, numai prin diluarea cu apă. Pentru ca părul cel puțin un beneficiu a fost adăugat miere. Aplicat, a rămas 20 de minute, pentru a nu răni pielea de pepinieră, spălată bine și pieptănată cu un pieptene. Efectul a fost observat imediat - capul aproape pur!
  A doua zi, alte 2-3 nits au primit, și o zi mai târziu capul a fost complet curat! Dacă faceți totul bine, respectați recomandările, sfaturile și proporțiile - rezultatul va rezulta fără consecințe negative.

  Nu este nimic mai rău decât kerosenul, cel puțin pentru mine! Am fost sfătuit de un prieten la această rețetă când au apărut păduchi. În acest sens a fost o sută la sută, soluția nu este aproape diluată, poate o pereche de linguri de apă adăugată. Ea a pus-o pe cap, a ținut-o timp de o oră și apoi abia - teribil totul a ars, a mâncat și a rănit.
  De îndată ce am spălat - am fost îngrozit! Părul meu aproape că a căzut, capul meu a devenit roșu, ca și cum ar fi murdărit cu o roșii, și nu am putut să-l ating, totul a fost rănit! În general, mi-am ars părul și pielea. Desigur, nu au mai rămas păduchi, dar la ce preț! Pentru a treia lună m-am dus la un dermatolog, mă recuperez. Dacă sănătatea ta este dragi pentru tine, găsește alte metode mai sigure.

  http://klopnope.ru/vshi/kak-vyvesti-travit-vshej-kerosinom

  Cum sa folosesti kerosen pentru paduchi si nits la domiciliu

  Nimeni nu este imun la apariția păduchilor, oamenii se luptă mereu cu păduchi. Acest flagel poate suferi orice, indiferent de vârstă, statut social, respectarea regulilor de igienă. Numai un contact cu persoanele infectate este suficient pentru a deveni o victimă a acestor paraziți. Astăzi, farmaciile oferă o varietate de medicamente moderne, dar mai multe rețete dovedite de încredere de secole. Bunicile noastre au folosit kerosen pentru păduchi și au făcut-o cu succes. Este important să respectați anumite reguli și măsuri de securitate pentru a nu vă face rău. Nu puteți folosi niciun produs, deci, pentru a evita greșelile, este important să înțelegeți toate nuanțele de îndepărtare a păduchilor de kerosen.

  Paduchi specii


  Există multe tipuri de insecte din lume, dar numai trei dintre ele sunt transferate la om:

  • Dureri de cap. După cum sugerează și numele, ei trăiesc în părul de pe cap, în mustață, barbă și armpits. Aceasta este cea mai sigură specie care nu provoacă dezvoltarea altor boli.
  • Pubian. Această specie de insecte se instalează în zona pubiană. Dacă măsurile sunt luate la timp, atunci nu se vor mai răspândi, dacă nu o fac imediat, se pot muta la barbă sau la subsuoară. Ei, ca și frații lor, se hrănesc cu sânge. Dacă scapi de habitatul lor, adică părul, vor dispărea în două zile.
  • Dulapuri. Se așeză în haine și așternuturi. Acestea suge sânge uman în zone cât mai apropiate posibil de așternut. De exemplu, dacă dormiți pe spate, atunci acolo vor mânca. Acestea sunt pădurile cele mai periculoase, deoarece poartă tifos.

  Cauzele infecției

  Există un stereotip că numai cei care nu monitorizează suficient curățenia lor pot deveni infectați cu paraziți. Acesta este un mit, deoarece chiar și cele mai bogate și mai curate personalități pot suferi de această boală. Faptul este că apariția păduchilor pe corpul uman poate fi cauzată de următoarele motive:

  • Încercați pălăriile. Mai mult de o treime din infecții au avut loc tocmai pentru că o persoană a încercat pe o pălărie într-un magazin sau pe piață. Insectele pot rămâne acolo de la un cumpărător care a fost infectat.
  • Folosiți piepteni străini. Multe locuri scriu că în nici un caz nu poți folosi pieptenele altcuiva și dai pe cineva al tău. Dar unii ignoră astfel de sfaturi, ca urmare a faptului că paraziți în păr. Amintiți-vă că și cel mai bun prieten al dumneavoastră poate avea o boală pe care ea însăși nu o realizează. Acest lucru nu este neobișnuit.
  • Locurile publice. Inelele de corp se găsesc în bazine, saune și piscine, putând foarte repede să lovească o persoană, trecând de la bănci sau de pe podea, unde sunt din obiecte personale și prosoape ale altor vizitatori.
  • Contact sexual Dacă partenerul dvs. are păduchi pubici, este aproape o sută la sută probabil că se vor muta la voi. Pentru a evita acest lucru, este mai bine să scăpați de părul pubian și de multe ori faceți o baie.

  În fiecare dintre situațiile descrise, kerosenul obișnuit va ajuta la scăderea nenorocirii, acesta fiind cel mai dovedit instrument care a avut succes mult timp. Amintiți-vă că cu cât veți începe să acționați mai repede, vă așteaptă un mai mare succes în lupta împotriva paraziților.

  Cum kerosenul afectează păduchii

  Ce kerosen să folosiți

  Kerosenul este un amestec de carbon combustibil, produs ca rezultat al rafinării petrolului. Se pare că un lichid limpede, cu o nuanță galbenă, are un miros ascuțit. Aproximativ o sută de ani în urmă, era folosit pentru a aprinde casele, pentru a le găti, pentru ao încălzi. Astăzi, aceste funcții s-au scufundat în uitare, acum sunt folosite doar pentru combustibil pentru rachete, precum și pentru anumite tipuri de industrii.

  În domeniul îndepărtării păduchilor, acest produs este foarte popular. În primul rând, este eficient, uneori chiar mai eficient decât medicamentele costisitoare. În al doilea rând, din punct de vedere economic. Produsul ajută atât la insectele principale cât și la cele pubian. Dar el este foarte agresiv, deoarece în compoziția sa există ulei rafinat. Nu trebuie doar să vă spălați capetele sau alte locuri, este important să le folosiți în mod corespunzător.

  Produsul cel mai clarificat sau tehnic va fi potrivit pentru înlăturarea păduchilor, dar nu ar trebui să se ia niciodată kerosenul de aviație sau de tractor. Există aditivi străini amestecați care pot fi periculoși pentru sănătatea umană. Nu numai că vă veți ruina rău părul dacă luați un astfel de remediu, dar poate, de asemenea, să pătrundă în piele în sânge sau să provoace arsuri.

  Concentrat înseamnă, în orice caz, aplicarea periculoasă, cel mai bine este diluarea cu ulei. În trecut, bineînțeles, a fost folosit un produs pur, dar amestecurile sale cu uleiuri au fost folosite pentru a fixa rezultatul. Dar, astăzi, astfel de măsuri dure nu ajung la nimic, este mai bine să folosiți o masă diluată de mai multe ori decât să suferiți de arsuri chimice și de căderea părului.

  Metode de aplicare


  Cel mai bine este să diluați kerosenul cu ulei vegetal, puteți utiliza măsline sau floarea-soarelui. De asemenea, adăugați șampon dintr-o singură bucată la acest amestec. În același timp, kerosen și ulei ar trebui să fie în două părți. Aplicați pe părul uscat, încălzit cu un film și cu o pălărie sau prosop, înmuiați câteva ore.

  O altă rețetă este de a pune o lingură de kerosen într - un castron, trei miere, patru - apă și unul - șampon. Cel mai bine este să acționați cu o linguriță, în acest caz masa rezultată va fi suficientă pentru tratarea părului de lungime medie. Pentru cele foarte lungi, puteți multiplica cantitatea fiecărui ingredient cu două sau trei. După ce pregătiți amestecul, luați un tampon de bumbac și aplicați-l pe toată lungimea părului, îndeosebi cu atenție prin rădăcini. Shagul ar trebui să fie uscat. Trebuie să procesați nu numai buclele, ci și sprâncenele, bărbații au o barbă, arsuri și mustăți. După ce masca este distribuită uniform pe păr, acoperiți-vă capul cu o pungă de plastic sau cu înveliș, apoi un prosop. Este nevoie de aproximativ două ore pentru a merge cu ea, proprietarii de piele moale - o oră.

  Când timpul este în sus, clătiți-vă capul sub robinet cu șampon, apoi puteți clăti cu apă cu suc de lămâie sau oțet, acest lucru va ajuta pentru a respinge ușor mirosul. Apoi, ia un pieptene special (sunt vândute în farmacii) și pieptene părul lor cât mai atent posibil, astfel încât să puteți elimina insectele moarte și ouăle lor de acolo.

  Trei zile după procedură, asigurați-vă că o repetați, dar acum utilizați un amestec de o linguriță de kerosen și cincizeci de mililitri de ulei de măsline sau de floarea-soarelui. Faceți totul ca înainte, dar păstrați-vă masca pe cap timp de aproximativ o oră. Dacă arde foarte tare, suficient pentru o jumătate de oră. După aceea spălați-vă părul cu șampon și o soluție de apă și oțet. Dacă aveți o mulțime de păduchi, veți avea nevoie de trei proceduri, acestea din urmă trebuind să fie efectuate în același fel ca și al doilea.

  O altă rețetă include grăsimea badger, mierea, laptele și, bineînțeles, kerosenul în sine. Se amestecă trei linguri de grăsime badger cu 200 g de lapte cu conținut scăzut de grăsimi și trei linguri de kerosen. Adăugați câteva linguri de miere. Aplicați-l pe părul uscat, înfășurați cu un film și un prosop, înmuiați timp de cel puțin o jumătate de oră. Se spală cu apă și oțet. Puteți încerca să adăugați la amestec câteva picături de ulei esențial, în special eficiente împotriva mirosului de lamaie, portocaliu sau eucalipt. Le puteți achiziționa la farmacia locală.

  Nu uitați că nu este suficient să tratați doar zonele păroase ale corpului, este important să scăpați de păduchi și de șoareci și pe lenjerie și haine. Cel mai bun dintre toate, desigur, aruncați țesutul infectat, dar dacă acest lucru nu este posibil, spălați-le în apă clocotită cu adăugarea de kerosen. Dacă țesătura este prea moale, împingeți-o într-o pungă de plastic puternică și procesați-o cu câteva picături de ulei mineral. De asemenea, trebuie prelucrate mobilierul: înmuiați un tampon de bumbac în sculă, aplicați toate îmbinările mobilierului, colțurile dulapurilor, cusăturile de canapele și așa mai departe. Nu uitați să ventilați camera.

  Contraindicații și precauții

  Folosind acest produs, asigurați-vă că urmați măsurile de precauție, altfel vă puteți răni grav. Este un agent inflamabil care are un efect toxic, dacă îl exagerați. Prin urmare, respectați următoarele reguli: nu mergeți cu amestecul, care includea kerosen, mai mult de două ore. Ce efect va avea produsul asupra dvs. poate fi anticipat în avans, pentru aceasta, aplicați o sumă mică pe fundul cotului. Dacă în jumătate de oră nu apar erupții și pete roșii, îl puteți folosi pentru a elimina păduchii.

  În nici un caz nu utilizați kerosen lângă surse de foc, nu fumați, când aveți un amestec pe păr, stați departe de bucătărie. Chiar și o scânteie mică vă poate arde capul și este puțin probabil să fiți mulțumiți de acest rezultat. Fiți foarte atent atunci când aplicați substanța, dacă aceasta intră în membrana mucoasă, va avea consecințe negative. Arsurile și alte probleme nu pot fi evitate. Dacă se întâmplă acest lucru, deschideți imediat apa și spălați membranele mucoase cu mult lichid.

  Asigurați-vă că utilizați mănuși atunci când procesați. Fii pregatit ca dupa aceea parul tau sa devina mai slab, poate chiar sa-si piarda culoarea. După îndepărtarea paraziților, utilizați măști speciale, de exemplu, dintr-un amestec de ulei de măsline încălzit și ulei de ricin sau din gălbenușuri de ou cu miere.

  Este foarte periculos să utilizați kerosen pentru a scăpa de păduchii pubiani, trebuie să fiți extrem de atenți să nu ajungeți pe mucus. Nu utilizați kerosen, dacă ați vopsit părul de mai multe ori - acestea sunt deja deteriorate și după procedură pot cădea sau devin foarte fragile. Încercați să o păstrați pe față, clătiți-o imediat cu apă dacă se întâmplă acest lucru.

  Astmatici și alergii este mai bine să nu utilizeze un astfel de produs, este foarte periculos pentru ei. Efectele toxice dăunătoare ale produselor petroliere asupra copiilor, este mai bine să le procesați capul cu un preparat farmaceutic și să lăsați kerosen pentru adulți.

  profilaxie

  Prevenirea este părul bărbierit. Dar dacă poate funcționa cu pubisul și axile, este mai dificil cu capul, deci este mai bine să cumpărați șampoane cu efect de păduchi speriat. Apoi, chiar dacă încercați o pălărie după o persoană infectată, insectele nu se vor putea agăța de păr, deoarece mirosul îi va speria.

  Este mai bine să nu vă dați deloc lucrurile, să nu luați niciodată perii de păr, lenjerie de pat, obiecte de igienă personală. După tratamentul organismului de la păduchi, prin toate mijloacele procesați camera și toate obiectele, precum și obiectele de uz casnic. Privind prin păr, după ce vizitați o baie sau o piscină sau chiar în spa.

  În hoteluri, dulapuri și trenuri, cel mai bine este să vă păstrați bunurile în pachete de celofan strâns închise. Cumpărați levănțică, arbore de ceai, eucalipt sau ulei de mentă la farmacie, adăugați regulat câteva picături la pudră când spălați lucrurile și la produsele cosmetice - aceste mirosuri descurajează insectele. Curățați umed camera mai des, este mai bine să abandonați complet covoarele sau să le aspirați tot timpul, iar canapelele trebuie curățate temeinic.

  Dacă aveți copii, asigurați-vă că aceștia frecventează în mod regulat un examen la postul de prim ajutor din școală sau grădiniță. Când păduchii se găsesc pe unul dintre membrii familiei, izolați-l temporar și apoi procesați cu atenție toate lucrurile. Cel mai bine este să contactați un dermatolog sau terapeut la primele simptome ale bolii.

  http://netparazit.ru/vshi/kak-ispolzovat-kerosin-ot-vshej-i-gnid-v-domashnih-usloviyah.html

  Cum să distrugi păduchii de kerosen și să nu te otrăvești?


  Nu este nici un secret că chiar și în secolul 21 este destul de simplu să obțineți păduchi de cap. Este posibil să se ridice păduchii în transportul public, în orice loc populat, un copil poate aduce paraziți care au urcat pe el dintr-o plimbare pe terenul de joacă - și în aceeași seară infectează întreaga familie. În cazul în care capul este insuportabil mâncărime, vreau să rezolve problema tratamentului cât mai repede posibil. Bunicile și bunicii care nu vor să rămână departe de problemele familiei declară imediat: "păduchii de kerosen acționează cel mai bine!". Dar ești confuză de această opțiune, nu-i așa? Aș dori să aflu mai multe despre metoda veche - și, desigur, accesați Internetul.

  Ce este kerosen?

  Kerosenul este un produs rafinat, un amestec foarte inflamabil de hidrocarburi lichide. În exterior, este un lichid limpede, incolor sau ușor gălbui, puțin uleios la atingere.

  Kerozenul este utilizat în principal drept combustibil sau solvent. În ciuda dezvoltării rapide a producției industriale, utilizarea kerosenului este încă o parte integrantă a procesului tehnologic în multe industrii.

  Se pare că nu cu mult timp în urmă kerosenul a fost folosit pe scară largă în viața de zi cu zi - au fost alimentate cu lămpi cu kerosen, aparate de încălzire, sobe și sobe. Orice muncitor sovietic din bucătăria unui apartament comunal ar putea determina fără îndoială calitatea curățării lichidelor inflamabile în funcție de culoare și de tipul flăcării.

  Dar, de atunci, gospodărirea sa schimbat semnificativ, iar acum nu veți găsi o sticlă de kerosen în fiecare magazie. Acum se poate cumpăra în unele magazine de hardware, se poate găsi și în centre comerciale mari cum ar fi "Leroy Merlin" în departamentele de vopsele și lacuri, pe rafturi cu solvenți. Puteți întreba în magazinele de reparații auto.

  De ce kerosenul ucide păduchii de cap, nu omul?

  Trebuie doar să inspirați mirosul de kerosen pentru a înțelege: această substanță este cu siguranță nesigură. Cu toate acestea, este considerat un combustibil ecologic, iar toxicitatea este relativ scăzută. Care este secretul aici? De ce paraziți ucid kerosenul o dată sau de două ori și practic nu face rău unei persoane?

  În laboratoarele chimice s-au desfășurat multe experimente - totuși, o substanță atât de răspândită în industrie și în viața de zi cu zi a meritat explorarea în sus și în jos. Adevărat, victimele oamenilor de știință nu erau păduchi, ci "asistenți" veșnici ai șobolanilor din domeniul științei - laborator. Sa dovedit că fracțiunile de ulei ușor, la care face parte kerosenul, au un efect destul de grav asupra animalelor și sunt foarte probabil să fie fatale. Dar, în același timp, sa descoperit o dependență: cu cât este mai mare procentul volumului unei substanțe în raport cu greutatea corporală a animalului și kerosenul mai lung afectează pielea, cu atât este mai mare probabilitatea de deces.

  Astfel, șansa de a rezista cu succes efectelor toxice este cu atât mai mare, cu atât mai mare este greutatea și suprafața corpului. Acesta este motivul pentru păduchi și niște microscopici, prinși sub distribuție, condamnați la moarte.

  Kerosen acționează în mai multe direcții:

  • înfundă tractul respirator al paraziților, efect sufocant;
  • intră în organism și provoacă intoxicație;
  • dizolvă enzima, care sunt atașate la păr;
  • cu expunere prelungită distrug coaja de nits și duce la moartea lor.

  În același timp, o persoană care decide să-și trateze capul cu kerosen va scăpa de mâncărime și, eventual, de o ușoară iritare a scalpului, în funcție de timpul de expunere, de calitatea produsului și de sensibilitatea individuală față de substanță.

  Ce riscați?

  Când lucrați cu orice fel de substanță toxică, merită să vă amintiți: riscați, mai presus de toate, sănătatea dumneavoastră.

  Căile respiratorii sunt expuse riscului încă din primul minut de tratament. Inhalarea fumului de kerosen irită mucoasele nasului și gâtului și ajunge la plămâni. Un astfel de impact provoacă de obicei o tuse, dar dacă nu ghiciți să deschideți ferestrele sau să petreceți procedura într-o baie înghesuită, riscați o otrăvire.

  Oricine decide cu privire la o astfel de procedură riscantă ar trebui să cunoască simptomele otrăvirii acute cu vapori de kerosen:

  • somnolență;
  • tinitus;
  • oboseală foarte rapidă;
  • probleme digestive (vărsături, diaree);
  • sentiment de iritare a tractului respirator superior.

  Dacă credeți că mirosul sufocant de kerosen va trebui să sufere numai în timpul procedurii, atunci veți fi dezamăgiți. Pentru încă câteva zile, el se va lipi de păr, de piele, de haine și chiar și în apartamentul unde a fost tratat. Oamenii care sunt deosebit de sensibili la mirosuri de la el în curând încep să aibă o durere de cap, starea lor de sănătate se înrăutățește.

  Reacția cutanată la contactul cu kerosenul depinde de durata expunerii. Dacă au trecut câteva minute, atunci nu veți simți decât mirosul. Dar dacă decideți să mențineți mai mult - "ca să fie sigur!" - riscați să obțineți iritații, transformându-vă în eczeme cronice sau dermatite.

  Din aceste motive, folosirea kerosenului pentru tratamentul pediculozei la copii este strict interzisă! Greutatea corporală a copilului este mult mai scăzută, corpul este mult mai sensibil la intoxicare. Copiii mici pot suferi sufocare, ca să nu mai vorbim de un rău grav la pielea delicată a bebelușului.

  Cei care decid să facă o alegere în favoarea "metodelor bunicii" și să scape de păduchi cu ajutorul kerosenului sunt în favoarea unei alte surprize neplăcute: părul nu-i va plăcea. Ei se vor schimba, și nu spre bine - vor deveni mai fragili și mai plictisitori, iar pieptănarea lor va deveni mai dificilă. În plus, pentru a spăla lichidul uleios din cap, va fi nevoie de mult efort.

  Cum se procesează?

  Deci, toate cele de mai sus nu v-au speriat și ați decis să otrăviți păduchii în mod vechi, încercați și testate. Întrebarea principală rămâne: cum să folosiți kerosenul de păduchi și de nits?

  Site-ul VredStop.ru avertizează: în orice caz, kerosenul nu poate fi aplicat pe piele și păr în forma sa pură! Trebuie diluat, dar nu cu apă, ci cu o substanță uleioasă care este sigură pentru piele.

  Veți avea nevoie de:

  • kerosen;
  • măsline sau ulei de floarea-soarelui;
  • șampon;
  • mănuși medicale;
  • plafon plastic sau pachet obișnuit;
  • oțet;
  • pieptene pentru pieptănare păduchi și nits;
  • prosop, care nu este un păcat să strici.

  Ingredientul activ va avea nevoie doar de o lingurita. Pentru aceasta trebuie să adăugați 2 linguri de ulei vegetal și 30 ml de șampon, amestecați bine. Acum trebuie să umeziți părul cu apă, să stoarceți și să aplicați compoziția rezultată, tratând cu atenție rădăcinile părului și scalpul. Este mai bine să începeți din partea din spate a capului, trecând treptat la temple și partea frontală. Distribuiți reziduurile după lungimea părului. După aceasta, trebuie să purtați un capac din plastic, deoarece paraziții ar trebui să se supere, nu voi.

  Nu uitați pentru un minut faptul că kerosenul este o substanță combustibilă. Când lucrați cu el la domiciliu, este interzis să fumezi, să lupți ușor, să stați lângă aparatele de încălzire. Este interzis să sufli părul uscat după procedură.

  Cât de mult să-ți păstrezi un amestec toxic? Maxim - 40 de minute. Dacă depășiți această limită, iritarea va începe - capul va "arde" și mâncărime nu mai puțin decât cu o leziune de păduchi.

  Clătirea cu părul trebuie să fie mai întâi într-un bazin cu apă, unde se dizolvă câteva linguri de oțet și apoi, ca de obicei, sub duș.

  Crezi că lupta împotriva paraziților sa terminat? Din păcate, doar pe jumătate făcută. Acum trebuie să frigeți păduchii și păduchii. Acest lucru ar trebui făcut cu un pieptene frecvent special, care va trebui să fie cumpărat în avans la farmacie. Părul trebuie pieptat foarte atent, fără a lipsi o singură fâșie.

  Când etapa cea mai consumatoare de timp este finalizată, rămâne doar să clătiți din nou părul cu apă. Mulți, amintindu-vă de efectele adverse ale kerosenului, faceți imediat o mască pentru păr și scalp sau folosiți pur și simplu un balsam restaurat. Fiți pregătiți pentru faptul că scalpul după procedură va fi deshidratat, părul - mai uscat și mai lipsit de viață decât de obicei.

  Dacă v-ați confruntat perfect cu pieptănatele, nu va trebui să le reprocesați. După 7 zile, cereți-i gospodăriei să vă examineze cu atenție capul cu o lupă - dacă se găsește o nouă generație de păduchi omniprezenți, înseamnă că ultima dată ați pierdut un anumit număr de nits și ați ieșit din ele un trapă. Va trebui să dizolvăm aceeași cantitate de kerosen pentru a distruge paraziți, dar puteți să păstrați amestecul pe cap puțin mai puțin - aproximativ 30 de minute.

  Ce trebuie să faci pentru a nu se întoarce păduchi?

  Ați reușit să gestionați pediculoza, dar riscul unei noi infecții rămâne? Se poate spune cu certitudine că, chiar dacă acum știți cum să obțineți o lingură de kerosen, cu siguranță nu veți dori să o repetați. Prin urmare, merită să știți cum să vă protejați în viitor.

  Este posibil să eliminați riscul de infecție cu păduchi cu 100%? Din păcate, nu în cazul în care contactați în mod regulat persoane. Dar puteți încerca să minimalizați probabilitatea reapariției unei situații neplăcute.

  • Imediat după procesarea părului, trebuie să trimiteți hainele și așternuturile la spălare la temperatura maximă și apoi să călcați cu grijă hainele - aceasta este într-adevăr o etapă necesară în lupta împotriva păduchilor.
  • Dacă riscul de reinfectare este extrem de ridicat (de exemplu, lucrați cu grupuri dezavantajate ale populației), există motive să vă gândiți să achiziționați un agent de respingere - un spray special pentru a sperie paraziții.
  • Pentru a respinge păduchii, puteți folosi uleiurile esențiale de anason, arbore de ceai, geranium, bergamot, lavandă, care le provoacă chiar deasupra templelor. Dar trebuie să utilizați esteri cu atenție: chiar dacă vă place mirosul, până la sfârșitul zilei capul lui ar putea să dureze.
  • Amintiți-vă că păduchii netede pieptănat și părul aglomerat ca mai puțin - ei nu vor să trăiască într-o astfel de coafură. Șapcă poate ajuta, de asemenea.

  Deci, acum știți că este destul de realist să scoateți kerosenul de lingă. Dar răul din această procedură este aproape la fel de mult ca și beneficiile. Prin urmare, este posibil ca, după ce v-ați familiarizat cu "reteta veche", decideți să căutați mijloace mai sigure pentru a elimina ectoparazitele. Și îi veți găsi! La urma urmei, știința nu se oprește, iar companiile farmaceutice oferă o gamă uriașă de medicamente pentru păduchi, care nici măcar nu trebuie diluate - sunt pe deplin pregătite pentru utilizare. Există spray-uri, loțiuni și șampoane speciale care nu au un miros ascuțit, nu conțin substanțe toxice și nu provoacă alergii. Doriți să aflați mai multe despre ele? Magazinul "VredStop" a strâns toate informațiile necesare într-o serie de articole!

  http://vredstop.ru/vshi/kerosin-ot-vshej.html