logo

Chelie bald în copilul Komarovsky

The Insomnia Post »Joi Nov 03, 2005 19:58

Mesaj frida »Joi Nov 03, 2005 20:18

Mesaj MamaMiA "Thu Nov 03, 2005 21:10

rahitism

Mesajul Masiania »Fri Nov 18, 2005 23:36

Raport de Julia-SPb »Sat 19 Nov 2005 10:09

Mesaj AnutaA »Sat Nov 19, 2005 12:16

Mesajul GoldenRoos »Sat Nov 19, 2005 13:27

Mesajul Natalia Borisovna "Sat 19 Nov 2005 15:28

Mesajul lui Kapitoshka "Sun 27 Nov 2005 23:50

Mesajul Natalya Borisovna "pe 29 noiembrie 2005 16:06

Iată un extras dintr-un articol despre rahitism.
SIMPTOME
Perioada de început. În prezent, se crede că rahitismul congenital nu se întâmplă. Ceea ce se folosea pentru forma înnăscută a acestei boli este de fapt malformații ale sistemului schelet. Primele semne ale bolii apar mai des la 2-3 luni de viață. Părinții observă o schimbare a comportamentului copilului: apar anxietate, frică, excitabilitate excesivă - surprinzătoare cu strigăte puternice, cu fulgere bruscă de lumină etc. Somnul devine superficial, deranjant. Există o transpirație crescută, în special a feței și a scalpului. Sweat are un miros acru, irita pielea, provocând mâncărime. Copilul își freacă capul de pernă, apare un gât balding. Normal pentru această vârstă tonul muscular ridicat este înlocuit treptat de hipotonia, adică tonusul muscular redus. Când palpând oasele craniului, este posibil să se dezvăluie flexibilitatea cusăturilor și marginilor fontanelului mare. Controlează îngroșarea pe margini ("rozariu"). Nu există nicio schimbare de la organele interne.
Perioada de vârf apare cel mai adesea la sfârșitul primei jumătăți a vieții și se caracterizează prin tulburări neuromusculare și mai semnificative, până la o întârziere în dezvoltarea psihomotorie și fizică: copilul se întoarce cu răgușire în stomac și înapoi, nu încearcă să se așeze când este tras de mânere, fără bâlbâială (pronunție de silabe). Procese osteomalacie, o înmuiere a oaselor, care este în special pronunțată în curgerea acută, observată în oasele plate ale craniului. În timp, aplatizarea capului se poate dezvolta, de multe ori una față-verso. Caracteristic pentru această perioadă sunt schimbările în configurația toracelui - "depresia" acestuia în treimea inferioară a sternului (pieptul pantofului) sau "piept de pui". Poate că în formă de O, precum și curbură în formă de "X" a picioarelor și formarea unui pelvis constricted ("prathed flat"). Uneori există suprainfectia osoasă nekaltsifitsirovannoy (creștere care se oprește în mod normal după calcifiere), ceea ce duce la formarea frontal si parietale munceilor a crescut circumferinta capului, ingrosarea la încheietura mâinii ( „brățări“), în locurile de țesut osos tranziție în cartilaj pe margini ( „mărgele „).
Caracteristică a modificărilor de rahitism în oase poate fi observată pe radiografii. Cu toate acestea, în prezent, diagnosticul de rahitism este aproape întotdeauna efectuat pe imaginea clinică și sunt luate în considerare numai modificările osoase. Studiile radiologice datorită efectelor secundare în acest scop nu se aplică.
Perioada de recuperare (recuperare). Această perioadă se caracterizează prin îmbunătățirea stării de bine a copilului, eliminarea tulburărilor neurologice. Funcțiile statice sunt îmbunătățite sau normalizate - copilul începe să stea, să stea și să meargă mai bine (în funcție de vârstă), dar hipotonia musculară și deformarea scheletică persistă o lungă perioadă de timp. Nivelul de fosfor atinge norma sau o depășește ușor. O ușoară scădere a calciului în sânge poate persista.
Normalizarea parametrilor biochimici indică trecerea rahitismului de la faza activă la cea inactivă - perioada efectelor reziduale. Acum, această perioadă este cel mai adesea absentă, deoarece rahitismul, de regulă, are o formă destul de ușoară, fără a lăsa consecințe. Mai devreme, mai ales în timpul războiului, la copiii care aveau rahitism, un cap excesiv de mare, un piept deformat, picioare răsucite, un pelvis îngust rămas pentru viață (la femei aceasta a cauzat adesea dificilă muncă).
Faza activă a rahitismului se observă numai la copiii din primul an de viață, în timpul unei perioade de creștere rapidă. Acum nu diagnostichează "rahitismul târziu" pentru copiii de vârstă preșcolară și școlară, când nu există o creștere rapidă a corpului copilului. Durerea în membre și deformările lor la această vârstă (ceea ce a fost considerat anterior drept rahitism târziu) se datorează de fapt altor motive.

În ceea ce privește "o cantitate mică de rahitism este mai bună decât o supradoză cu vitamina D" - într-adevăr, există o astfel de opinie, dar nu este interpretată într-un mod clinic, ci într-un mod farmacologic: atunci când se tratează și se selectează o doză de vitamină D, va depăși deficitul posibil și pentru a prescrie o sumă medie care nu va da supradoze. Acesta este un fel de regulă mnemonică pentru medici.

Mesajul Katerinka »Thu Jan 26, 2006 19:36

Doar nu lovi pe cap. Nu sunt alarmist, sunt doar o mamă care râde.

În general, fiul meu a fost lovit de trei luni ieri. În legătură cu frigul, medicii și-au dat milă și neurologul a venit la casă pentru a verifica. Pentru care mulțumește foarte mult (bătrână foarte frumoasă).
Acum, despre vitamina D și un neurolog.
Pentru a alăpta copii (bine, o dată sau de două ori pe lună și jumătate voi da un amestec când criza este lăptoasă). Akvadetrim dă o picătură de la o lună și jumătate.

Timp de o săptămână și jumătate (după ce înghețurile au început să devină puternice) au devenit deseori obraznici, în special înainte de a adormi, plus picioare umede și pixuri (și corpul însuși nu transpiră, t + 19-20 în cameră), bine, Toate acestea la semnele etapei inițiale de rahitism.

Deci, spun, Akvadetrim crește o picătură? Și el, doctorul spune, nu oferă nimic, această vitamină D. Îi dau pacienților mei calciu cu vitamine - pulbere. Întregul pachet costă 28 de dolari. Și pentru mine, ca distribuitor, costă 23. Cum ar fi, aici sunt 3 pungi de numai 12 UAH stânga. Veți da o jumătate de lingură de cafea cu apă în timpul "rinichiului" - de la 17 la 19.
Acest rahat (îmi pare rău) se numește Tiens. Ca parte a pudrei de maduva osoasa zymolitica, taurina, zinc, fier, vitamine - A, D, C etc. (și este scris - "etc.").
Și numai atunci când a plecat, mi-a apărut (sau mai degrabă am citit-o pe cutie) - asta e BAA! Aproape că nu m-am îmbolnăvit ("bea valerian"). Am citit că suplimentele alimentare nu ar trebui să fie date copiilor.

Așa că am dezbrăcat pungile (ai ghicit-o, le-am cumpărat până la urmă - în cele din urmă, le-a prescris medicul de la clinica locală, nu distribuitorul) și pe propriul meu risc mi-a dat puțin două picături de Akvadetrima. Și astăzi.

Și cel mai important lucru este marele izvor! În luna au spus că mare - 3 la 3. Ieri, doctorul măsura - cu o circumferință de 41 (bine, 41,5 - o "tipo" alungită ca a mea) un izvor de 2,5 cu 2,5. El spune că este prea mare.
Și tot timpul "recepția" la lăudat pe cel mic, ceea ce este super, dezvoltat etc. (Știu că fără ea) Dar cu stadiul inițial al rahitismului..

Întrebări (înlăturarea lacrimilor neglijente):
Ce trebuie să faceți cu:
1) Akvadetrimom - da doi?
2) "Etapa inițială a rahitismului"?
3) suplimente alimentare
4) sfatul unui neurolog despre Akvadetrim și suplimentele alimentare? Totuși, policlinica centrală a capitalei) - nu vor sfătui prostii? Sau vor?

http://www.komarovskiy.net/forum/viewtopic.php?t=1556

De ce apare capul chel pe spatele capului?

Când copilul se află în uter, există deja o linie mică de păr pe cap. Dupa ce se naste bebelusul, parul continua sa creasca, dar in 90% din cazuri cu 3-6 luni, acesta cade. Care este motivul? De ce părul nou-născutului se desprinde repede? De ce apare un plasture chel pe partea din spate a capului? Să ne uităm la aceste probleme.

Motiv natural

În timpul perioadei de formare a fătului în uter, în stratul cutanat al copilului, părul lanugo-pufos crește de la fiecare folicul de păr, care este o tijă subțire și moale. După nașterea unui copil, acest păr continuă să crească pentru o perioadă de timp de la folicul. Cu aproximativ 3-6 luni, un păr nou începe să se formeze în stratul dermal al scalpului papilei, care este baza pentru creșterea oricărui păr. Împinge firele de păr, care se separă treptat de papila dermică și se strecoară. Acest fenomen apare la majoritatea nou-născuților.

În ceea ce privește motivele pentru care pe spatele capului apar pete goale, există o explicație complet simplă. În copilărie, până când copilul învață să se așeze și să se târască, își petrece cea mai mare parte a timpului în pat. Când copilul se află pe spate, el întoarce în mod constant capul în lateral, din cauza căruia părul pufos cade mai repede în această parte a capului, după care se formează chelie. Când bebelușul începe să se miște mai mult, capul va dobândi din nou părul.

Aici observăm că reînnoirea părului la sugari, de regulă, se face treptat. Un astfel de fenomen, mulți părinți nici măcar nu văd, mai ales dacă copilul are păr blond. Prin urmare, dacă apare o coagulare intensă a părului pufos, este mai bine să se greșească și să se consulte un medic. Există mai multe boli care pot duce la efecte similare și, cel mai adesea, apar la copii mici.

Boli și alte cauze

După cum sa menționat deja, capul chel pe copii poate fi un fenomen natural fiziologic, dar poate fi, de asemenea, o boală destul de gravă. Ce cauzeaza caderea parului la copii?

 • Rahitismul pentru copii este una dintre cele mai frecvente cauze ale patch-urilor chel. Cu toate acestea, pe lângă aceasta, boala are un număr de alte simptome: iritabilitate crescută, slăbiciune, transpirație, somn neliniștit și intermitent. Rahitismul la copii este asociat cu o lipsă de vitamina D, este posibil după nașterea prematură, cu tulburări ale enzimei sau a sistemului endocrin, și dieta necorespunzătoare. Copiii cu vârsta cuprinsă între 3 luni și un an sunt expuși riscului acestei boli.
 • Gneiss - apariția unei cruste pe scalpul unui copil. De fapt, această boală nu este la fel de înfricoșătoare, așa cum pare, dar este necesar să o tratăm. Cauze ale ginecului - creșterea sebumului pe cap din cauza dezechilibrului hormonal sau a alergiilor. Pentru tratament, ar trebui să urmați regulile de igienă, nu ar trebui să scoateți singur crusta, pentru a nu deteriora pielea.
 • Ringworm - o boală fungică și virală. Principalele simptome sunt roșeața și inflamația capului, peeling, mâncărime severă și păr rupt. Ringwormul este foarte contagios, astfel încât să puteți obține prin orice contact strâns cu o persoană bolnavă sau folosind lenjeria de pastel, produsele pentru îngrijirea părului și așa mai departe. În cea mai mare parte, această boală afectează copiii cu vârste între 4 și 12 ani.
 • Lipsa de vitamine și minerale, ca una dintre cauzele posibile. Cu toate acestea, aici caderea parului apare de obicei pe intreaga zona a capului, si nu pe anumite zone.

Ce să faci

În primul rând, nu vă puteți panica la părinții dvs., altfel starea de anxietate va fi transmisă rapid copilului și el va începe să devină nervos. Dacă părul cade rapid, dar nu există semne de boală pe scalp, consultați un pediatru. Dacă observați inflamații, pete roșii, cruste, degresare și așa mai departe pe scalpul bebelușului, consultați un dermatolog.

Uneori, medicii spitalelor nu sunt prea atenți la această problemă, cum ar fi plasturii cheli de copii, deoarece aparțin unui fenomen natural fiziologic. Dacă sunteți foarte îngrijorat de acest lucru, pentru a exclude posibile boli, contactați un triholog, un specialist în păr. El va diagnostica părul și pielea bebelușului pe loc și va trage concluziile necesare.

Pentru prevenirea oricărei boli, inclusiv rahitism, gineu și vierme, urmați câteva reguli simple:

 1. Dacă este posibil, oferiți copilului hrană de pește și carne, leguminoase, nuci, produse lactate și lactate, legume verzi, plus apă potabilă de calitate.
 2. Încercați să mergeți mai mult cu copilul în zilele însorite - acesta este un mod direct de creștere a vitaminei D în sânge și de îmbunătățire a sistemului imunitar în ansamblu.
 3. Respectați regulile de igienă. Spălați capul copilului o dată pe săptămână cu un șampon special pentru nou-născuți, iar în alte zile este mai bine să le clătiți cu apă curată. De asemenea, bebelușul trebuie să aibă întotdeauna propriul prosop.
 4. În timpul spălării, puteți aplica un ulei special de păr pentru bebeluși pe capul copilului, țineți-l timp de cel mult 5 minute și clătiți-l cu șampon.

Încearcă ca copilul tău să nu se simtă singur, să zâmbească mai mult și să se bucure împreună cu el. Buna dispoziție va exclude apariția diferitelor afecțiuni pe nervii solului.

http://volos-lechenie.ru/vypadenie/zalysiny/u-grudnichka-na-zatylke.html

Șterse părul pe spatele capului. Un semn de rahitism?

Pe paginile proiectului Mail.ru Copiilor nu li se permite să comenteze comentarii care încalcă legislația Federației Ruse, precum și declarații de propagandă și anti-științifică, publicitate, insulte autorii publicațiilor, alți comentatori și moderatori. Toate mesajele cu hyperlink-uri sunt, de asemenea, șterse.

Conturile de utilizator care încalcă sistematic regulile vor fi blocate și toate mesajele rămase vor fi șterse.

Dacă observați un mesaj care încalcă aceste reguli, faceți clic pe butonul "Raportați". Moderatorii, la prima ocazie, îi vor acorda atenție.

Contactați administrația proiectului prin formularul de feedback.

http://deti.mail.ru/forum/nashi_deti/ot_rozhdenija_do_goda/vyterlis_volosy_na_zatylke_priznak_rahita/

Plastureala goala pe spatele capului

Mulți medici susțin că nu există rahitisme congenitale. Pe baza acestui fapt, se poate argumenta că, la naștere, un bebeluș are anomalii ale sistemului schelet, aceasta este o consecință a unei alte boli congenitale. Adesea, rahitismul se manifestă la sugari și, astfel, boala nu începe să progreseze cu timpul, este necesar să se determine debutul cât mai curând posibil. Acest lucru se poate face prin caracteristicile caracteristice care pot fi observate la copiii sub vârsta de un an.

La sugari, rahitismul poate fi împărțit în mai multe etape, și anume, perioada de manifestare inițială, faza activă a bolii sau înălțimea, precum și perioada efectelor reziduale. Fiecare dintre aceste etape are propriile simptome și semne. Când se găsesc, este necesar să solicitați asistență de la un specialist cât mai curând posibil și cu cât mai devreme se va face acest lucru, cu atât mai repede veți putea să faceți față bolii.

Uneori rahitismul la copii se numește boala "engleză". Acest lucru se datorează faptului că, la începutul secolului trecut, în Anglia industrializată a existat o creștere a acestei boli la copii, caracterizată prin mortalitate în masă.

Explicații inițiale ale rahitismului la sugari

Primele simptome ale bolii pot fi detectate la un copil la vârsta de trei luni, totuși, în unele cazuri, se observă, de asemenea, manifestări la o perioadă mai veche. Mulți medici notează legătura dintre această etapă a bolii și o creștere accentuată în greutate sau o boală infecțioasă neașteptată. De regulă, durata etapei inițiale este de până la patru săptămâni.

Părinții în stadiul inițial pot observa transpirații excesive în copilul lor, în special în zona capului. În timpul somnului, perna copilului devine foarte umedă. În plus, perspirația activă se observă în timpul mesei sau sugarii sânilor, precum și în timpul jocurilor. Treptat, pe spatele capului unui copil, se poate observa chelie, reacția sa la zgomot crește. Aceste sunete de uz casnic, care anterior nu au provocat nici o reacție în el, vă pot face acum să vă treziți.

În plus, în stadiul inițial al rahitismului, în plus față de principalele simptome pe care un nespecialist le poate observa, apare o înmuiere semnificativă a țesutului osos la un copil. O puteți simți pe un izvor mare, marginile cărora devin moi. De asemenea, are loc înmuierea în articulația nervurilor, iar formarea oaselor tubulare încetinește semnificativ.

Simptomele la înălțimea bolii

Această etapă a rahitismului se caracterizează prin formarea osoasă crescută. În acest moment, apariția diverselor deformări osoase este posibilă, precum și tulburările care apar în sistemul nervos al copilului. Uneori, munca unor organe interne și a sistemului sanguin este perturbată. În această perioadă, copilul poate observa grade ușoare, moderate și severe ale rahitismului.

Studii recente au arătat că rahitismul poate avea un caracter ereditar. Se remarcă faptul că copiii cu cel de-al doilea grup sanguin sunt cei mai sensibili la această boală, iar băieții sunt bolnavi mult mai des decât fetele.

La sugari se observă deformarea oaselor, care se reduce la curbura claviculei și a tibiei. În zona încheieturii, articulațiilor sternoclaviculare și gleznei, se formează treptat creșterile osoase. Pe sternul bebelușului se formează zone deprimate sau bulgări invers, precum și un canal transversal pe piept. Unele modificări apar cu capul, care are o formă unghiulară. Fruntea copilului se caracterizează printr-o bulă anormală, în plus față de aceasta există o deformare a palatului dur și a arcilor de maxilar. La copiii cu rahitism, dinții erup uneori și târziu.

Scăderea tonusului muscular, indicând rachitis la un copil, poate fi observată de refuzul copilului de a prezenta o activitate locomotorie normală, precum și de unele întârzieri motorii. În această perioadă, copiii bolnavi încep să încetinească treptat în ceea ce privește întoarcerea, ședința și așa mai departe. Există o formare incorectă a posturii, precum și hiper-mobilitatea articulațiilor.

Scăderea tonusului muscular se reflectă nu numai în forma picioarelor, ci și pe postură

Sistemul nervos al copilului suferă în mod semnificativ și acest lucru se manifestă prin excitabilitate crescută și iritabilitate severă. Somnul copilului devine neliniștit și discontinuu. Copiii cu rahitism încep să-și piardă anumite abilități deja dobândite, capacitatea lor de a învăța scade. Se produc defecte ale organelor interne, sistemul vegetativ este marcat cu dermografia roșie.

Cel mai notabil semn al rahitismului la sugari este scăderea apetitului. În acest moment, poate apărea o eșecare completă a sânului sau a amestecului. Hrănirea unui copil devine din ce în ce mai dificilă. Chiar și intervalele mai lungi dintre furaje nu ajută. Treptat, încearcă să apară letargie musculară și o creștere a starii de oxigen anemic. Pielea copilului are o nuanță palidă, devine ușor obosită și lentă. Punerea în evidență a rahitismului la sugari poate să fie nedorită. Multe țesuturi osoase suferă deformări, ceea ce duce la curbura membrelor.

Manifestări reziduale de rahitism la copii

Această etapă a bolii este caracterizată de o deformare semnificativă a scheletului și a dinților, creșterea scăzută a copilului și tratamentul cu enzime. Se poate observa o subdezvoltare clară a cadrului muscular, precum și dezvoltarea psihomotorie insuficientă pentru această vârstă. Dacă timpul nu acordă atenție semnalelor evidente ale rahitismului, efectele sale pot rămâne pe viață. Când copilul are primele simptome de rahitism, ar trebui să vedeți un doctor cât mai curând posibil, care va prescrie o terapie eficientă.

Simptomele rahitismului la sugari conform lui Komarovsky

Pediatrul celebru pediatru Evgeny Komarovsky are propria sa viziune asupra simptomelor de rahitism la sugari. Specialistul consideră că sistemul nervos al copilului reacționează cel mai mult la boală. El începe să plângă adesea, să doarmă prost și să mănânce. Copilul se transpiră puternic cu încărcături active, pe spatele capului se formează un mic patch chel.

Galina, salut! Sucul de lămâie nu trebuie administrat copiilor sub vârsta de un an. Nu uitați că un copil primește vitamina D în amestec - o picătură pe zi este o mulțime, va exista o supradoză. Vitamina D nu are o legătură directă cu alimentele (timpul de recepție). Komarovsky Evgeny Olegovich

[Letter]
Bună ziua din nou. Cum aș putea să fiu? Cât de mult să dați sau să înlocuiți cu altceva? Partea din spate a capului este balding, trebuie să faci ceva? Galina

[Răspunsul medicului]
Galina, salut! Pentru a puncta în final "i", vă voi oferi două citate din manualele de pediatrie.

1. Manualul american - un ghid practic, scris de o echipă de clinici pentru copii din Boston. În paranteze, caracterele sunt explicațiile mele.

Etiologia (cauzele bolii). Deficitul de vitamina D poate fi cauzat de consumul insuficient de vitamina cu alimente - vegetarieni, copii pe hrană naturală sau pe nutriție parenterală completă (nutriție parenterală - nutriție, ocolirea intestinului - administrarea intravenoasă a amestecurilor speciale). În plus, deficiența D se poate datora bolii renale, absorbției depreciate și medicamentelor anticonvulsivante.

Acordați atenție - americanii nu își pot imagina nici măcar că un copil hrănit cu sticlă poate fi lipsit de vitamina D - nimeni în SUA nu crede că hrănește copilul cu lapte de vacă diluat în secolul 21 - furajele, bineînțeles, vor fi amestecuri adaptate, pentru prevenirea rahitismului cantitatea de vitamina D.

2. Manualul nostru numit "Boli pentru copii" pentru studenții facultăților pediatrice de miere. instituții. (Eu, apropo, am studiat acest manual).

Pentru a l și n și pentru și și. Perioada inițială a rahitismului este diagnosticată la copii la vârsta de 4-5 săptămâni, de obicei 2-3 luni... Primele manifestări ale bolii sunt caracterizate de schimbări ale sistemului nervos: anxietate, somn anxios puțin adânc.

Pentru o persoană care este cel puțin într-o anumită măsură familiarizată cu conceptul de logică, această descriere este suficientă. Dar permiteți-mi să coment. Așa am învățat noi. Memorarea simptomelor Dacă un copil se trezește la un bătut pe ușă, este vorba de rahitism. Și câte adulți se rătăcească - unele rahitismuri sunt în jur... Nu ți se pare că supraîncălzirea este o cauză mai frecventă a transpirației decât rahitismul? Dacă un copil este rupt în pat și își spală părul în spatele capului, nu există întrebări. Dar dacă un copil obișnuit are un petic, așa cum scrieți, este chel - așa că acum trebuie să-l hrănim cu vitamina D și să strigăm despre rahitism doar pentru că pediatrul din districtul își amintește de ceafă, dar despre pernă? Ce faci? Cred că o femeie adultă rezonabilă poate găsi un număr mare de activități - dragoste, cărți, gospodării, plimbări etc. Vă sfătuiesc doar să excludeți subiectul intereselor dvs. de rahitism. Dacă nu am reușit să alăpim, dar am reușit să le hrănim cu un amestec adaptat - așa că rahitismul într-o astfel de situație este un doctor teoretic, practic care înțelege semnificația simptomelor, nu poate detecta niciodată rahitismul la un copil care primește o formulă de lapte adaptată de înaltă calitate. Toate cele bune. Komarovsky Evgeny Olegovich

- Komarovsky E. O.

Ce cauzeaza chelie in copilarie?

Potrivit dr. Komarovsky, precum și a altor specialiști din domeniul pediatriei, pierderea părului la un copil este adesea un semn al prezenței anomaliilor, deoarece fiziologia a condus la o actualizare a sănătății cu aproximativ patru ani. Baldness la copii diferă în anumite nuante și este mai intensă decât la adulți. Dar, cu primirea în timp util de îngrijire medicală, problema este rezolvată rapid cu medicamente moderne.

Este important! Numai după stabilirea adevăratei cauze a chelării la sugari, puteți începe un curs de terapie.

Să vorbim în detaliu despre motivele pe care, după cum au remarcat Komarovsky și alți specialiști din domeniul pediatriei, duc la chelie în copilăria timpurie.

pecingine

Această boală este una dintre cele mai frecvente probleme, datorită căruia părul cad dintr-un copil. Agentul cauzal al bolii este o ciupercă care afectează atât capul și sprâncenele, cât și genele. Coardele și foliculii de păr pot fi afectați negativ. Simptomul principal al bolii - prezența pe zonele capului copiilor cu părul căzut, rupt. În același timp, se observă formarea de scale sau pete negre, iar pielea din aceste locuri este foarte mâncantă, dând copilului un disconfort.

Tratamentul sugarilor se efectuează în următoarele moduri:

Ringwormul nu este considerat o boală contagioasă. Recuperarea copilului are loc odată cu utilizarea constantă a medicamentelor prescrise de medic și după terminarea completă a cursului terapeutic.

Alopecia reproducere

Această patologie se caracterizează prin faptul că părul de pe capul unui copil cade brusc. De cele mai multe ori, alopecia copiilor apare ca o formă ovală sau rotundă, în timp ce pielea devine complet netedă, fără prezența peelingului și manifestarea oricărei inflamații.

Această cădere a părului apare într-un timp scurt, intens, adesea chiar și în timpul zilei.

Experții spun că principalul motiv pentru care boala apare la nou-născuți este comportamentul agresiv al imunității copiilor împotriva foliculului de păr. Boala este diagnosticată de metoda de identificare a altor factori care afectează cheala. Cursul de terapie prescris de un dermatolog. La doctorul care urmează, bebelușul este observat timp de 12 luni și, în unele cazuri, chiar mai mult.

Infectia parului

Un alt motiv comun pentru care părul poate cădea dintr-un nou-născut pe cap este rănirea arborelui de păr, care apare în cazul:

Copilarie pe cap, care este provocată de rănirea arborelui de păr, este adesea considerată a fi focală, în care zona afectată se extinde, se observă ruperea părului de diferite lungimi. Diagnosticarea bolii este destul de simplă. Este necesar să se elimine tensiunea excesivă, precum și frecarele părului, iar acestea vor înceta să se rupă, să cadă și să se recupereze pe deplin.

Dacă atingem problema trichotillomaniei (dorința de a atinge părul tot timpul), apoi pentru ao rezolva, se folosesc tehnici de relaxare moderne și tratamente comportamentale.

Telogen copil chelie

Acest tip de chelie a bebelușului se observă în luna după naștere și chiar mai devreme. În această boală, părul adormit care a trecut pe parcursul ciclului de viață poate cădea și vor apărea altele noi. Deseori cauza acestei afecțiuni a copilului devine stres sau șoc emoțional, precum și:

 1. utilizarea medicamentelor separate;
 2. operații sub anestezie;
 3. febră mare;
 4. un exces de vitamina A în corpul unui copil

alergie

Părul poate cădea, de asemenea, la un copil care suferă de diverse reacții alergice.

În acest mod, organismul reacționează la un anumit alergen, de exemplu, la un nou aliment, pe care unii părinți încep să îl introducă în alimentația sugarilor din lună sau la compoziția detergenților cu ingrediente sintetice.

De îndată ce se exclude contactul cu alergenul identificat, se aplică un tratament adecvat, ales de către medic, reacția alergică dispare și chelarea se oprește.

Ce altceva sunt cauzele cheamei copilului?

Pentru a obține un răspuns cuprinzător la această întrebare și pentru a înțelege de ce un copil are chelie, chiar și o lună, nu numai la coroană, ci și în spatele capului, este important să menționăm câteva motive posibile pentru acest fenomen:

 1. perturbarea funcționării organelor;
 2. lipsa de vitamine și de oligoelemente esențiale în organismul în creștere;
 3. diverse tulburări hormonale;
 4. apa de la robinetul subteran folosit pentru spălarea părului copilului și mult mai mult.

Chiar dacă bebelușul nu are probleme de creștere a părului, părinții trebuie să-i îngrijească corespunzător, să-i piepnească cu un pieptene special, să spele capul copilului exclusiv cu șampoane pentru copii, să asculte sfaturile date de experți precum Dr. Komarovsky, să folosească mijloace sigure pentru a întări părul, pentru a masura partea bazala a capului.

Lăsați-i pe micuți să crească sănătoși și să nu se îmbolnăvească niciodată!

http://volosi5.ru/oblysenie/lysina-na-zatylke-u-grudnichka-komarovskij.html

Poate că chelia de pe spatele capului este un motiv de îngrijorare?

Părinții tineri la schimbările externe ale copilului, mai ales dacă este primul copil. Și dacă un picior cheil este găsit pe spatele capului într-un copil, ei se tem de sănătatea sa. Să vedem dacă părinții trebuie într-adevăr să vă faceți griji, sau că o pată cheală este normală pentru copilărie.

Cauze de chelie

Cornienii pubescenți, care apar chiar și în perioada prenatală, sunt subțiri și delicți. Ei nu sunt păr complet, astfel încât plasturele chel pe spatele capului la sugari este aproape invizibil. Parul este sensibil la mediul înconjurător. Schimbarea lor la părul permanent începe la aproximativ un an, continuă timp de mai mulți ani.

Având în vedere că nou-născutul se află pe spatele său în cea mai mare parte a timpului, există o frecare și o presiune constantă pe partea din spate a capului. Acest lucru duce la faptul că șterg părul de puf pe capul copilului. Apare un mic chenar, lipsit de obraz, ca părul pur și simplu se tunde.

Alopecia apare datorită caracteristicilor părului infantil, care se mențin slab în foliculul de păr, înmulțirea permanentă a firelor de păr începe să le împingă. Prin urmare, puful de bebeluș este șters ușor și rapid pe cap, în special în partea din spate a capului.

Afla de ce apare mătreața copilului și cum să scapi de ea.

Dermatita atopică conduce la faptul că bebelușul șterge părul pe spatele capului. Unul dintre semnele caracteristice ale bolii este formarea de ginec - cântare densă și uleioasă pe scalp, datorită cărora structura părului este perturbată și începe pierderea (a se vedea Matreata cu o crustă pe cap). Părinții ar trebui să acorde atenție și altor semne caracteristice ale dermatitei atopice - o erupție pe piele, sub forma unor pete roșii de plâns, mâncărimi ale pielii.

O altă boală care începe uneori încă din copilărie este dermatita seboreică. Cu patologia pe cap apar scări dens de șezut care cauzează căderea părului.

Semne și cauze de rahitism

Cel mai grav motiv pentru rularea părului pe spatele capului la sugari este rahitismul. Boala apare la copii și chelia de gât este unul dintre semnele sale probabile. Pe lângă faptul că părul bebelușului din spatele capului este șters, se observă și alte simptome:

 • transpirația excesivă la un copil, mai ales noaptea;
 • schimbarea comportamentului: copilul devine chinuit, nervos;
 • dezvoltarea fizică încetinește: copilul târziu începe să-și țină capul, se rostogolește pe stomac;
 • burta crește, își schimbă forma: când copilul se află pe spate, burta seamănă cu o broască;
 • oasele craniului sunt moi, suple, fontanelele se închid mult mai târziu decât timpul alocat.

Este important! Ulterior, rahitismul duce la întreruperea formării scheletice, curbura picioarelor și întârzierea mintală.

Excesul de transpirație este motivul pentru care părul de pe spatele capului este șters de copil cu rahitism. În timpul somnului de noapte, copilul se transpiră puternic, inclusiv în zona scalpului. Din acest motiv, se întoarce constant și își freacă capul de pernă. Nebuloasa a unui copil cheltuie destul de puternic, părul este șters la rădăcină. O altă trăsătură este mirosul caracteristic de sourish al transpirației.

Există multe motive pentru dezvoltarea rahitismului:

 1. Lipsa de vitamina D, care este produsă în piele sub acțiunea razelor ultraviolete. Dacă este mică în organism, absorbția de calciu și fosfor este afectată. Ca urmare, sistemul osos suferă.
 2. Cantitatea insuficientă de calciu din organism. Chiar dacă vitamina D este suficientă, o cantitate mică de calciu nu este capabilă să răspundă nevoilor de creștere a oaselor. Ca urmare, ele devin moi și flexibile.
 3. Activitatea fizică a copilului este, de asemenea, de o importanță. Pentru dezvoltarea completă trebuie să se miște în mod regulat. Dacă își petrece tot timpul în scutece strânse, oasele se vor dezvolta incorect.

Ce să faci când chel

Pentru a afla de ce chelie în capul unui copil, ar trebui să consulte cu un pediatru. Ștergerea fizică scade cu șase luni de viață a copilului. În acest moment, el știe deja cum să se rostogolească pe stomac, începe să învețe să stea. Părul este șters mai puțin, iar patch-urile goale cresc treptat. Dacă nu există nici o erupție, copilul se comportă calm, mănâncă bine, doarme. Aceasta înseamnă că părul de pe spatele capului, cu bebelușul uzat, nu trebuie să fie un motiv de îngrijorare.

În acest caz, va fi suficient să se respecte igiena adecvată a copilului - spălați-l în mod regulat, folosiți un șampon special pentru copii pentru cap. Când se spală se folosește numai apă fiartă. Pentru a peria părul bebelușului, puteți folosi perii de copil. De asemenea, este necesar ca copilul să nu fie întotdeauna în aceeași poziție. În timp ce este treaz, este recomandabil să se răspândească mai des pe burtă.

Dacă un copil a fost diagnosticat cu dermatită atopică, gineul trebuie îndepărtat pentru a elimina pleoapa. Nu este posibilă aplicarea forței.

Recomandarea! Cântarele trebuie tratate cu ulei vegetal încălzit și, după ce se înmoaie, le răniți ușor din capul copilului. După ce pielea este complet curățată, părul va începe să crească activ.

Diagnostic mai dificil și tratamentul rahitismului. Un pediatru face un diagnostic pe baza unei examinări complete, iar faptul că partea din spate a capului a fost șters la sugari nu poate fi singurul criteriu al bolii.

Dacă se face diagnosticul, problema trebuie tratată în mod cuprinzător. O mare importanță este forma hrănirii. Raportul optim dintre vitamina D, calciu și fosfor este în laptele matern. Dacă alăptarea nu este posibilă din orice motiv, copilului i se prescriu formule speciale de lapte îmbogățite cu aceste componente.

Tratamentul principal se efectuează cu o soluție apoasă sau uleioasă de vitamina D. Medicamentul este prescris în doze diferite, în funcție de tipul de hrană.

Copilul trebuie să efectueze cu siguranță un masaj zilnic, să asigure o activitate fizică regulată, să meargă în fiecare zi. Tratamentul precoce va ajuta la restabilirea completa a corpului copilului si evitarea complicatiilor grave.

concluzie

Atunci când părul de pe spatele capului nu crește într-un copil - acesta poate fi atât un fenomen fiziologic, cât și un semn al oricărei patologii. Pentru a ști exact cauza, trebuie să consultați un medic pediatru. Dacă această condiție este fiziologică, ea va trece cu 6 luni din viața copilului. Dacă acesta este încă un semn al bolii - medicul va prescrie tratamentul necesar.

http://voloskoff.ru/lechenie/vypadenie/lysina-na-zatylke-grudnichka.html

Cauze de chelie înapoi în cap la sugari

După nașterea unui copil, părinții lui trebuie să se confrunte cu o mulțime de probleme. Nimeni nu susține că nașterea unui copil este un eveniment plăcut pe care toată lumea îl așteaptă cu nerăbdare. Dar pentru ca acest eveniment să nu fie întunecat de amintirile neplăcute, este necesar să se pregătească pentru nașterea unui copil și să se studieze literatura pentru a învăța cum să se îngrijească de sănătatea lui.

Unii bebeluși s-au născut chel, iar unii cu un șoc de păr, care în cele din urmă încep să scuipe, dacă bebelușul dormește constant pe o parte. În ambele cazuri, părinții încep să se îngrijoreze. Cei dintâi, privindu-i pe cei din urmă, nu înțeleg de ce copiii lor nu au păr și dacă vor crește deloc. Și a doua îngrijorare cu privire la faptul că părul bebelușului scârțâie și se formează un plasture chel pe spatele capului.

Despre părul copilului

Părul unui copil începe să crească chiar și atunci când se află în uter. Dar merită să ne amintim că fiecare copil este o individualitate și, prin urmare, creșterea părului fiecăruia are propriile caracteristici. Începând cu a 15-a săptămână de sarcină, părul începe să crească în embrion. La unele femei acest lucru se manifestă numai în săptămâna a douăzeci de sarcină.

Dar ceea ce apare în prăjiturile din uter, este greu să numim părul, pentru că arată ca un puf, care în cele din urmă dispare și apare parul normal care acoperă capul copilului.

Dar am mâncat vorbind despre un copil născut, atunci părul normal începe să crească doar de la patru luni, până în acel moment doar puf poate fi văzut pe cap. La câțiva copii, puful nu dispare până la un an și jumătate, și numai după 18 luni, părul normal începe să crească. Dar, dacă comparați acest păr cu părul unui adult, ele nu sunt puternice și, prin urmare, pentru a le salva, trebuie să aveți grijă de ele. Și când spălați folosiți produse speciale de îngrijire a părului.

Dacă este greșit să vă îngrijiți părul copilului, atunci acesta poate începe să cadă și astfel se va forma chelie, dar aceasta este doar vina părinților. Nu utilizați prea des produse de îngrijire a părului pentru copii. Mijloace similare nu se recomandă să se utilizeze mai mult de o dată pe săptămână.

motive

Vorbind despre patch-ul chel pe spatele capului unui copil, este mai bine să numim acest fenomen șters părul. Toate acestea se datorează faptului că copilul doarme până la șase luni aproape întotdeauna pe spate și se aruncă în mod constant și se întoarce în somn. Părul îngroșat începe după șase luni de la copil - când este activ, și nu atât de des în poziția de sus în jos.

Desigur, când vedem nou-născuții altor persoane, suntem surprinși de faptul că acele pete chelite sunt în spatele capului. Dar merită să gândim și să înțelegem că nu este nimic ciudat în acest lucru, totul se întâmplă din cauza comportamentului inactiv al copilului.

Dar, uneori, un plasture chel poate fi unul din simptomele rahitismului, iar părinții ar trebui să fie puțin îngrijorați de starea de sănătate a copilului. Dar, de regulă, odată cu dezvoltarea rahitismului, apar și alte simptome, cum ar fi:

 • Transpirație.
 • Neliniștea copilului.
 • De frica.
 • Primăvară mare.
 • Fosa în piept.
 • Ceafa nu este în ordine.
 • Îmbogățirea coapselor.
 • Somnul neliniștit

În general, după cum prevăd medicii, rahitismul nu se poate dezvolta la un copil cu vârsta sub trei luni. Dar chiar dacă vorbim de rahitism, atunci nu trebuie să vă faceți griji mult, deoarece această boală este tratată și nu provoacă un disconfort sever copilului.

Dar, de regulă, chelie datorită rahitismului are un caracter ușor diferit și se manifestă diferit. Deci, este ușor să distingem dezvoltarea unei astfel de boli decât o ștergere simplă. Această chelie, de regulă, este mai mare și pare mai clară. Dar, în orice caz, dacă dumneavoastră este dificil să distingeți evoluția bolii, atunci trebuie să vă adresați medicului.

În general, unii copii înșiși își dezvoltă foarte încet părul, pot exista mai multe motive pentru acest lucru:

 1. Dezvoltarea rahitismului.
 2. Stresul la care copilul este supus.
 3. Lipsa de vitamine.
 4. Bad ereditate.
 5. Tulburări metabolice.
 6. Nutriție necorespunzătoare.

După ce se identifică cauza creșterii lente a părului, încercați să o eliminați.

fiziologie

Dar acest lucru nu este toate motivele pentru care un nou-născut poate pierde părul și chelie partea din spate a capului. Uneori motivul constă în fiziologia copilului, astfel de motive sunt următoarele:

Reglarea hormonală. După cum știm, înainte de a se naște copilul, a avut o mulțime de hormoni, pe care le-a primit de la mama sa. Dar când se naște un copil, nivelul hormonilor este redus drastic și poate fi cauza pierderii părului. Din acest motiv, pot fi afectate diferite organe ale copilului, inclusiv creșterea rapidă a părului.

Parul inegal, care se poate prăbuși din cauza deteriorării ușoare. După cum am aflat, principalul motiv pentru care părul părului copilului apare pe cap este că el doarme în mod constant într-o singură poziție. Pentru a evita acest lucru, nu permiteți copilului să doarmă într-o singură poziție. Fiecare oră trebuie să se schimbe și să își schimbe poziția. De asemenea, datorită acestui fapt, capul poate deveni neuniform, care va trebui apoi plasat sub rola sub capul bebelușului.

Dacă copilul se simte bine, atunci nu există nici un motiv să vă faceți griji. Trebuie să vă uitați întotdeauna la comportamentul copilului și la modul în care se simte. În cele mai multe cazuri, apariția unui plasture chel este un fenomen normal.

http://ru-babyhealth.ru/prichiny-zalysiny-na-zatylke-u-grudnichka/

De ce patul chel pe spatele capului

Părul bebelușului începe să crească în uter.

La naștere, un copil poate avea o linie de păr foarte mică, deși unii copii se nasc cu fire de păr destul de lungi.

Fiecare părinte supraveghează îndeaproape modul în care copilul crește și se dezvoltă, acordând atenție oricărei schimbări.

Majoritatea încep să sune alarma, indiferent de motiv, chiar dacă există abateri minore. Toate acestea sunt pe deplin justificate.

La urma urmei, se întâmplă că chiar și o mică problemă conduce la consecințe grave. Articolul va aborda una dintre multele griji ale părinților tineri - un plasture chel pe spatele capului unui nou-născut. Cea mai obișnuită apariție în rândul sugarilor este cea mai obișnuită apariție la copii și se manifestă la 90% dintre copiii cu vârsta sub șase luni.

Motiv natural

Luați în considerare mai întâi motivul natural pentru apariția unui templu înalt. În acest caz, nu există nici un motiv de panică. Părul unui copil nou născut nu este altceva decât un moale în jos. Aproximativ 3-4 luni încep să crească un păr nou din același folicul. Se pare că își împinge părul, acest fenomen apare la toți copiii.

Dar de ce atunci apare chel în partea din spate a capului?

E destul de ușor să explici. El petrece timpul principal până când copilul învață să se târască și să se așeze, în poziția în sus.

În timp, copilul începe să-și întoarcă în mod activ capul, ceea ce contribuie la o pierdere mai rapidă a armei.

Când copilul începe să stea și să meargă puțin, atunci capul său va începe să crească părul.

În cazul în care bebelușul are păr blond, părinții pot pierde în general momentul caderii parului.

Boli și alte cauze

După cum sa menționat mai sus, formarea unui plasture chel pe spatele capului la un nou-născut poate servi nu numai cauze naturale, ci și o serie de boli. Luați în considerare aceste boli care provoacă căderea părului la copii.

Rahitismul. Este cea mai frecventa cauza a caderii parului. Dar acest lucru nu înseamnă că, dacă un copil își pierde părul, atunci este bolnav.

Ar trebui să acordați atenție altor semne conexe:

 • copilul devine neliniștit;
 • suferă de transpirații profunde;
 • iritabil și plâns;
 • doarme foarte prost;
 • izvorul la atingere este moale și nu este prelungit;
 • mare burta rotundă, chiar și atunci când bebelușul se află pe spate.

Cauza rahitismului este:

 • deficit de vitamina D;
 • livrarea prematură;
 • întreruperea endocrină;
 • nutriție necorespunzătoare.

Copii de la trei luni la un an sunt în pericol. Un alt simptom caracteristic al rahitismului este o căpățână ușor aplatizată. În orice caz, pe baza acestor semne, nici un medic nu va face un astfel de diagnostic, copilul trebuie să fie supus unui examen medical complet.

Gnais. Aceasta este o crustă pe scalpul delicat. Multe mame nu le acordă atenție, nici măcar nu o consideră o boală. Dar copilul este inconfortabil. De unde provin aceste cruste? Este posibil ca hormonii copilului să fie deranjați și suferă de secreții sebacee abundente pe scalp. Pentru a îndepărta cu ușurință crustele din cap, se recomandă lubrifierea lor cu ulei vegetal încălzit și frezarea cu dinți frecvenți.

Pecingine. Copiii sunt rareori expuși acestei boli, dar totuși merită luată în considerare.

Aceasta este o boală periculoasă fungică. Există roșeață pe cap, mâncărime.

Părul începe să se rupă.

Deprivarea este foarte contagioasă, poate fi prinsă de un contact strâns cu o persoană sau animal infectat, prin așternuturi, obiecte personale și așa mai departe.

Nutriție slabă, lipsă de vitamine. În acest caz, căderea părului nu apare în anumite zone, ci peste întregul cap.

Alopecia reproducere. Pe capul copilului nu se găsesc peeling și inflamație. Pierderea are loc brusc si rapid, uneori literal intr-o zi. Forma unei astfel de chelie este de obicei rotundă sau ovală. Un dermatolog se alătură tratamentului și observă copilul timp de aproximativ un an.

Telogen copil chelie. Boala se găsește în prima lună de viață. De obicei, cauza este stresul sau orice stres emotional.

Alergie. Într-o foarte frecventă situație, mulți copii sunt sensibili la diferite tipuri de dermatită, când încep să se familiarizeze cu o nouă hrană, cu băuturi, cu noi detergenți necunoscuți etc. Este ușor de tratat, este suficient să identificați alergenul și să îl eliminați.

În plus față de boli, există și alte cauze ale căderii părului:

 • posibilă perturbare a funcționării organelor;
 • copilul este slab alimentat și nu primește vitamine și microelemente, care sunt atât de necesare pentru organismul în creștere;
 • insuficiență hormonală, trebuie să căutați ajutor de la un endocrinolog;
 • compoziția chimică slabă a apei în care copilul se îmbăiește.

Îngrijirea corectă a părului

Cu bună grijă de calitate pentru părul delicat al copilului, ele vor fi întotdeauna moi și pufoase. Locurile în care erau coajă chelie, dobândesc rapid o linie de păr nouă. Ce ar trebui făcut pentru asta?

 1. Fiti atenti la alegerea produselor de igiena si a samponului pentru copil. Încercați să ridicați fondurile în funcție de vârsta copilului, toate informațiile necesare sunt enumerate pe pachet. Cumpara produse cu un pH neutru. Pentru a nu usca scalpul, este suficient sa o speli cu sampon o data pe saptamana.
 2. Nu fi leneș să bea ceaiuri din plante. Pentru clătirea extractelor adecvate de mușețel, salvie, calendula. Musetelul amelioreaza inflamatia si iritarea, urzica intareste foliculii pilosi.
 3. Nu folosiți uscător de păr pentru uscarea părului. Este destul de simplu să uzi un cap de copil cu un prosop moale. Nu o ștergeți activ, altfel ar cauza deteriorarea becurilor și pierderea părului.
 4. Nu combinați niciodată părul umed. De obicei, sunt foarte confuzi, așteaptă să se usuce. Pieptenele nu sunt, de asemenea, potrivite pentru toată lumea, este mai bine să optați pentru ceva din lemn sau os.

Cum de a preveni chelie

Cel mai important lucru este să lași o panică. Copilul simte starea de spirit a părinților și toate emoțiile îi sunt transmise rapid. Dacă nu există alte semne de căderea părului, cum ar fi roșeața și inflamația, este suficient să vizitați pediatrul și să primiți sfatul acestuia. Dacă există alte fenomene, trebuie să contactați dermatologul.

Pentru a evita apariția bolilor discutate mai sus, este suficient să urmați câteva reguli evidente:

 • Asigurați-vă că copilul dumneavoastră primește un aliment echilibrat, bogat în vitamine.
 • Nu neglija o plimbare într-o zi frumoasă însorită. Pielea bebelușului trebuie să primească suficientă vitamină D. Mersul pe jos îl va întări și îi va îmbunătăți sistemul imunitar.
 • Respectați igiena. Nu abuzați de spălarea frecventă a capului. O dată pe săptămână este suficient să folosiți un produs destinat părului conceput special pentru vârsta dvs., în alte zile să clătiți părul cu apă. Ia-ți propriul prosop pentru copilul tău.
 • Este posibil să utilizați ulei de păr, trebuie păstrat timp de aproximativ cinci minute și apoi spălat cu șampon pentru copii.

Chiar dacă copilul dumneavoastră nu suferă de chelie și nu are probleme cu creșterea părului, nu neglijați regulile simple de îngrijire a acestora.

Alegeți produsele de igienă potrivite pentru a vă întări părul. Dă-i bebelușului un masaj al capului, va contribui la întărirea foliculilor de păr.

Amintiți-vă: dacă chelie este o trăsătură fiziologică, atunci va trece cu 6 luni. Dacă problema este întârziată, atunci un medic calificat vă va ajuta să găsiți o soluție și să prescrieți un tratament adecvat.

http://momjournal.ru/razvitie-detej/deti-0-1-goda/1-3-mes/lysina-na-zatylke-u-grudnichka.html

Cum să tratezi capul chel pe spatele capului la copil

Pentru tulburările obișnuite - cum ar fi mâncarea, somnul, respirația - se adaugă o mulțime de superstiții cu privire la copil. De exemplu, unii copii sunt născuți cheli, al doilea - păros. De fapt, mamele tinere care au citit literatura specială, au auzit o mulțime de prietene sau au văzut destul de copiii lor, nu știu dacă să se bucure sau să fie supărați de părul mare sau mic al nou-născutului.

Totuși, pur fizic, procesul de apariție a părului la un copil începe chiar înainte de naștere. Cele mai multe studii determină timpul de apariție a părului la un copil în al doilea trimestru de sarcină și seamănă vag cu părul în înțelegerea noastră.

Scalpul începe să se formeze în mod activ, începând cu un an și jumătate. Până atunci, de regulă, puful de pe cap se rostogoleste. De regulă, acest lucru este cel mai relevant pentru regiunea occipitală, pe care se formează primele chei.

Cauze ale problemelor de păr

Problemele standard privind pierderea parului se regasesc in doua lucruri: boli (scalp, respirator si viral) si ingrijire necorespunzatoare.

Bolile convenționale afectează adesea starea părului. Având în vedere că nou-născutul conduce un stil de viață practic minciuna, părul capului este supus unei sarcini grele. De fapt, părul care crește pe spatele capului, se rostogolește din cauza multor ore de copil mincinoasă. Factori suplimentari în acest sens sunt transpirația excesivă, iritarea pielii la locul minciunii, secreția activă de saliva. Chiar si cresterea timpurie a dintilor si consecintele lor pot provoca probleme cu parul.

Parul moale este tipic pentru primele șase luni de viață și dezvoltarea motilității unui copil, o creștere a activității (târârea, mersul pe jos) reduce încărcătura părului.

Cu toate acestea, plasturele chel pe spatele capului la un copil poate vorbi, de asemenea, despre dezvoltarea unui număr de boli, de exemplu, cu rahitism, boli ale scalpului (ringworm). Adesea, problema pierderii constă în metabolismul greșit al organismului, lipsa vitaminelor (mai ales dacă nu există vitamina D în dietă) sau dieta săracă.

Interesant, în unele cazuri, modificările hormonale în corpul unui nou-născut cauzează o problemă cu părul. Fiind în uter, copilul primește o încărcătură hormonală destul de ridicată, care la naștere este semnificativ redusă. Este evident că astfel de picături au un efect negativ asupra stării întregului organism și asupra dezvoltării părului în particular.

Există, de asemenea, cauze rare, cum ar fi ereditatea sau stresul, care este mai tipic pentru un adult, totuși, astfel de cazuri sunt cunoscute în practica pediatrilor.

După ce se identifică cauza creșterii lente a părului, încercați să o eliminați.

Îngrijirea corectă

Dacă starea copilului este o preocupare, trebuie să consultați un medic pediatru. Poate că experiențele voastre nu sunt neîntemeiate. În cazul în care scalpul este inflamat, pete apar pe el, a început să se desprindă, adică un dermatolog are, de asemenea, un motiv să se consulte.

Parul bebelușului nu este similar cu părul unui adult în structura sa și este foarte slab. Prin urmare, trebuie să urmați o serie de reguli pentru îngrijirea părului:

 • formarea unei dietă adecvată (luând în considerare vârsta și prezența vitaminei și a mineralelor necesare în dietă);
 • creșterea mersului pe jos, mai ales în zilele însorite (creșterea consumului de vitamină D);
 • respectarea regulilor de igienă (regulat, cel puțin o dată pe săptămână, spălarea capului cu utilizarea unui șampon pentru bebeluși pentru copii și mijloace de hidratare a acestuia);
 • prezența produselor de igienă personală (de multe ori bolile scalpului sunt transmise printr-un prosop comun, pieptene);
 • masați scalpul prin pieptănare ușoară (acordați atenție prezenței unui izvor la sugari);
 • punerea în aplicare a recomandărilor experților.

Dacă îngrijirea nu este efectuată sau este efectuată incorect, atunci cu capul înalt de probabilitate va apărea pe capul copilului.

http://malyshuhod.ru/zdorove-i-bolezni/kak-lechitsya-lysina-na-zatylke-u-grudnichka.html