logo

Nociv să vă spălați părul în fiecare zi. Pot să îmi spăl părul în fiecare zi.

Dacă aveți păr subțire, ele tind să polueze rapid și să piardă volumul. Prin urmare, chiar în ziua următoare coafura nu arată ca și cum ați dori. În acest caz, puteți cu phyloxan și proteine.

Scalpul predispus la grăsime

În cazul în care scalpul este predispus la grăsime sau uleios, atunci problema se ascunde în interiorul corpului. Deci merge mai degrabă la magazin și să aibă grijă de părul gras. Cu cât este mai gros, cu atât devine mai murdar. Dar vă puteți face viața mai ușoară utilizând produse pentru scalpul gras, care controlează producția de grăsime subcutanată (protecția naturală a pielii și părului).

Instruirea zilnică în sală

Și un stil de viață sportiv nu are consecințele cele mai de dorit. Trebuie să vă spălați capul în fiecare zi, pentru că se murdărește constant. Aici, nici un mijloc nu va ajuta, deoarece datorită producției de transpirație, părul devine inevitabil murdar. Vă place să mergeți la sala de sport, să vă iubiți și să vă spălați în mod constant capul.

mătreață

Dacă aveți mătreață, atunci problema însoțitoare este tendința pielii de a produce grăsime subcutanată. Desigur, fără spălarea zilnică a capului în acest caz este dificil să se mențină frumusețea părului. Poți mătrea, atunci problema poate fi rezolvată.

Materia obișnuită

Vă place să vă spălați părul în fiecare zi și să schimbați stilul. De la produse de lac și de coafat, părul tinde să se murdărească și există dorința de a le spăla zilnic. Nu uitați de protecția termică înainte de a utiliza uscătorul de păr. Acesta nu numai că vă va proteja părul, ci vă va lăsa să strălucească.

În condițiile orașului, concentrația maximă de gaze de eșapament, praf, murdărie, suntem obligați să spălăm mai des parul. Dar aici este un paradox: cu cât o facem mai mult, cu atât mai repede devine grăsime. Ajungem la faptul că, până la sfârșitul zilei, cosmile sunt murdare. De ce se întâmplă acest lucru? Pot să îmi spăl părul în fiecare zi? Tratamentele de apă dăunează părului nostru?

Ce se întâmplă dacă vă spălați părul în fiecare zi?

Pielea secretă un secret special. Aceasta este o grăsime subcutanată, care creează un strat protector în jurul fiecărui păr. Împiedică efectele agresive ale mediului, face ca buclele să fie elastice și netede.

Ce se întâmplă în timpul șamponării? Protecția a fost spălată. Chiar și cele mai blânde șampoane conțin elemente chimice agresive. Distrug stratul protector. În plus, tratamentul cu apă scade scalpul. Glandele subcutanate sunt obligate să restabilească protecția. Ei încep să elibereze intens grăsimile. Ne spălăm din nou. Glandele emit din nou o cantitate mare de grăsimi. A format un cerc vicios. De-a lungul timpului, suntem obligați să ne spălăm în fiecare zi, pentru că până seara există deja un luciu uleios.

Grăsimea afectează starea sănătății noastre, hormoni. Spălarea frecventă a capului afectează în mod diferit. La unii oameni, firele de păr sunt foarte uscate. Alții, dimpotrivă, devin grași, grași. Fiecare dintre aceste condiții este nedorită pentru oameni.

Parul uscat nu are un film de protecție. În aceeași stare proastă este scalpul. Consecințele uscăciunii excesive:

 • fragilitate;
 • matreata;
 • vârfuri divizate;
 • cădere și așa mai departe.

Parul greu arata urat, neglijent si nu lasa cu ceilalti parerea cea mai favorabila despre proprietarul lor.

Pot să îmi spăl părul în fiecare zi? Se pare că nu.

Cât de des îmi pot spăla părul?

Opinia experților este. Totul depinde de tipul de păr. Dacă este natural, atunci puteți să vă spălați la fiecare două sau trei zile. Pentru buclele normale, frecvența optimă a tratamentelor cu apă este la fiecare patru până la cinci zile. Parul uscat are nevoie de baie doar o dată pe săptămână.

Dar ce sa faceti daca parul este mai frecvent murdar si obosit? Manipulările frecvente nu vor rezolva problema, ci o vor exacerba. Este necesar să vă "obișnuiți" capul cu numărul normal de proceduri de apă. Ce să fac?

Măriți intervalele dintre băi. De exemplu, în această etapă a vieții noastre, ne spălăm în fiecare zi. Facem un decalaj într-o zi. Noi evanghelizăm cu șampon în fiecare zi. Parul foarte proaspăt nu poate fi făcut în coafură, cravată o coadă, face un bun, etc. La început va fi greu. Apoi, părul "se va obișnui." Când se întâmplă acest lucru, mărim diferența la două zile. Și astfel atingem frecvența normală a procedurilor corespunzătoare tipului.

Atingeți mai puțin coafura. Comb, răsuciți de mai multe ori pe zi. Folosiți mai puține spume, lacuri, mousses pentru stil.

Spălați bine părul în timpul fiecărei spălări. Șamponul a fost aplicat de două ori. Se freacă separat părul și capul. Utilizați numai apă moale (apă separată, filtrată, fiartă cu adăugare de sifon, etc.). Clătiți ușor buclele sub apă curgătoare. Monitorizați temperatura. Apa nu trebuie să fie prea fierbinte sau prea rece.

După șampon, puteți clăti cu decoct de plante medicinale: musetel, urzica, tansy etc.

Este clar că, dacă conținutul excesiv de grăsimi este asociat cu patologiile din interiorul corpului, măsurile externe sunt inutile. Trebuie să tratăm mai întâi boala. Pentru moment, este necesar să se spele în fiecare zi. Pentru a proteja buclele de uscare, după procedurile de apă este de dorit să se aplice agenți de protecție (piele, spumă, loțiuni etc.).

Este posibil să vă spălați părul cu săpun?

Astăzi, trichologii nu recomandă folosirea săpunului. Ei spun că mediul agresiv alcalin înseamnă un impact negativ asupra sănătății încuietorilor. Ele devin uscate, fragile, iar după spălare rămâne o nuanță lipicioasă, cenușie. De fapt, săpunul de rufe modern nu mai este ceea ce a fost înainte. Starea ecologică lasă mult de dorit.

Cu toate acestea, săpunul de rufe este folosit cu succes astăzi. Și practica arată rezultate bune. Tatăl meu își spăla parul cu săpun. Până la moartea sa, a purtat un șoc groung. Și a învățat despre mătreață numai când a început să se îmbolnăvească. Dar reușiți să scăpați cu succes de sare obișnuită.

Parul meu reactioneaza diferit la sapunul de rufe. Am folosit-o o singură dată. Abia se spăla, își pieptănește părul cu mare greutate. Starea capului după acest experiment nu este, de asemenea, mulțumită.

Astfel, săpunul de rufe poate fi folosit pentru spălarea părului. Dar având în vedere caracteristicile sale individuale.

Parul este unul dintre podoabele principale ale nu numai femeilor, ci și bărbaților. Prin urmare, toată lumea vrea să le păstreze curat, strălucitor și sănătos, folosind o varietate de șampoane, balsamuri, balsamuri. Cu toate acestea, ce să faceți dacă părul devine prea murdar, poate fi spălat zilnic?

Cât de des trebuie să-mi spăl părul

Corpul fiecărei persoane este individual, deci capul cuiva devine mai murdar mai rapid, celălalt mai lent. Unii oameni își pot menține frumusețea părului făcând o procedură de igienă doar o dată pe săptămână, în timp ce alții trebuie să-și spele părul în fiecare zi. Frecvența (frecvența) depinde de câțiva factori: tipul părului, sexul, vârsta persoanei și starea sa de sănătate.

Copiii își pot spăla părul nu mai mult de o dată pe săptămână, deoarece glandele lor sebacee nu funcționează încă în forță. Femeile, care tind să aibă părul mai lung decât bărbații, trebuie să își spele mai des parul, deoarece lungimea afectează cantitatea de grăsime eliberată prin piele. Proprietarii curly de la bucle naturale pot fi angajați în igiena capului mult mai puțin. Parul uscat, gras si normal ar trebui sa fie spalat diferit, pentru ca fiecare tip are o rata proprie de poluare.

Pot să îmi spăl părul în fiecare zi? Există mai multe motive pentru care acest lucru este permis:

 • dacă procedura este făcută unui nou-născut al cărui lapte se poate usca pe cap;
 • dacă tratați psoriazisul, care implică igiena zilnică;
 • dacă în locul șamponului obișnuit folosiți produse naturale (lut alb, sifon, henna).

Este dăunător să vă spălați capul în fiecare zi?

Se crede că spălarea zilnică a capului dăunează părului - acest lucru este doar parțial adevărat, deoarece această afirmație nu se aplică tuturor oamenilor. Frecvența procedurilor de igienă trebuie să se bazeze pe caracteristicile pielii și pe activitatea glandelor sebacee ale unei anumite persoane, prin urmare, este aleasă individual. În cazuri rare, timpul dintre spălarea anterioară și cea următoare a părului este redus la 8-10 ore, creând nevoia de a le curăța de excesul de grăsime. Este adesea necesară efectuarea procedurii atunci când:

 • greutatea excesivă a părului;
 • utilizarea zilnică a unui număr mare de instrumente de fixare și de styling (pentru public, artisti);
 • scăldat în apă de mare (sarea trebuie spălată în fiecare zi);
 • un impact negativ grav al mediului (o cantitate imensă de praf în aer, deșeuri industriale dăunătoare).

Cum să vă spălați părul mai rar

Dacă părul devine gras mai rapid decât la 3 zile după ultima spălare - acesta este motivul pentru efectuarea tratamentului, deoarece acest simptom indică prezența patologiei. O posibilă cauză de secreție crescută a glandelor sebacee este disfuncția oricărui sistem sau a unui organ uman. Cu toate acestea, în cazul în care sondajul nu a relevat nici o boală care ar fi putut servi la înfundarea excesivă a părului, încercați să înlocuiți produsele de îngrijire.

În fiecare zi este imposibil să spălați filmul de protecție din cap - o utilizare atât de frecventă a celor mai moi șampoane este considerată dăunătoare. Este mai bine să excludem orice industrie și să acordăm preferință agenților terapeutici care normalizează nivelul pH-ului și reduc ușor activitatea glandelor sebacee. În acest scop, puteți utiliza uleiuri esențiale adăugându-le în măști sau pur și simplu frecați câteva picături în rădăcini. Următoarele sunt potrivite:

Pentru a îmbunătăți starea părului pentru totdeauna, este necesar să treceți la o dietă sănătoasă. Pentru a face acest lucru, trebuie să mănânci numai acele produse care beneficiază de organism, eliminând muraturi, conserve, picante, grase, alimente dulci, produse de patiserie. Umpleți-vă dieta cu un aliment bogat în biotină (drojdie naturală de bere). Astfel de alimente reglează în mod eficient creșterea greșită a scalpului.

De cate ori pe saptamana trebuie sa-mi spal parul

Pentru a înțelege cât de des vă puteți spăla părul cu șampon, ar trebui să urmăriți rata de contaminare a părului. Dacă firele devin plictisitoare, după atingerea lor, degetele se simt grase, iar scalpul se prăbușește - este timpul să efectuați o procedură de igienă. Să vă spălați părul este doar mijlocul care se potrivește tipului dvs. de păr. Luați în considerare fiecare vizualizare separat:

 1. Tip normal. Ar trebui să vă spălați părul cel mult o dată la 3-5 zile. Rata poluării variază în funcție de condițiile meteorologice, de perioada din an și de produsele de igienă utilizate. Dacă este posibil, nu se va păstra și nu se usucă cu uscător de păr.
 2. Bold tip. Îmi pot spăla capul gras în fiecare zi? Chiar și cu acest tip de păr este nedorită. Frecvența optimă de spălare pentru proprietarii părului gras este la fiecare 2-3 zile. Pentru a menține parul curat mai mult, încercați să utilizați un pieptene mai rar, pentru a nu stimula glandele sebacee.
 3. Tip uscat. Spălați-vă părul o dată pe săptămână sau mai puțin. Și șamponul merită să fie hidratant sau hrănit, iar utilizarea unui uscător de păr sau de călcat exclude. Periodic, trebuie să utilizați fonduri pentru machiajul suplimentar al părului: măști, clătiri pe bază de plante. Dacă capul uscat stimulează apariția mătreții, utilizați un remediu special pentru seboreea.

Video: cum să nu vă spălați părul în fiecare zi

Este dăunătoare să vă spălați părul în fiecare zi? Această întrebare este pusă de întreaga frumoasă jumătate a populației, dar nu există un răspuns concret la această întrebare.

Unii experți spun că este absolut imposibil să vă spălați părul în fiecare zi, deoarece uleiul este spălat de păr și de scalp. Ulterior, pielea produce mai multă grăsime, ceea ce face ca părul să fie murdarit mai repede. În plus față de cazul în care ați avut o tunsoare și aveți nevoie să spălați lac și alte produse de styling, atunci trebuie doar să vă spălați părul. Alți experți afirmă că spălarea zilnică a părului nu dăunează nici structurii părului, nici scalpului. Dar nu va fi inutil să vă spălați părul în fiecare zi pentru acei oameni care locuiesc în orașe mari sau zone industriale ale orașului. Pentru întreaga zi, părul lor este influențat de substanțe nocive care sunt depozitate în aer și aceste substanțe nocive trebuie spălate la sfârșitul zilei, adică spălați-vă capul. Ei bine, restul oamenilor pot determina cu ușurință dacă spălarea părului este potrivită pentru ei în fiecare zi sau nu. Ce să faci în astfel de cazuri pe cine să-l asculți?

Cum să determinați dacă trebuie să vă spălați părul în fiecare zi?

Pentru a ști dacă șamponul de zi cu zi este potrivit pentru dvs., este important să determinați tipul de păr, deoarece fiecare persoană și corpul său sunt individuale. Va dura puțin timp pentru a determina tipul, deoarece mulți factori afectează sănătatea părului. Cei mai importanți factori sunt: ​​ereditatea, nutriția, sănătatea scalpului, starea organelor interne. Ei bine, după ce există mulți factori externi (cum ar fi climatul) și produsele de îngrijire a părului.

După ce ați observat părul în viața de zi cu zi, puteți să determinați cu ușurință tipul de păr. Acest lucru vă va ajuta, așa cum ar trebui, pentru a găsi îngrijirea corespunzătoare pentru ei.

Acum, în detaliu despre tipurile de păr și îngrijirea lor, după cum sa menționat mai sus, fiecare corp uman este individual și natural, structura părului este diferită pentru toată lumea.

Parul este impartit in 3 tipuri:

 • uscat
 • normal
 • gras
 • deteriorate, care în proprietățile și caracteristicile lor de îngrijire sunt similare cu părul uscat.

Parul normal și gras

Pentru a vă îngriji corespunzător pentru părul normal, aveți nevoie de:

 1. Spălați cu șampon, pentru păr normal, deoarece acestea devin murdare.
 2. Utilizați balsamer după fiecare spălare.
 3. Balsam trebuie aplicat o dată pe săptămână. Alegeți un balsam este, de asemenea, necesar pentru păr normal.

Băile de apă pentru păr uleios sunt necesare deoarece sunt murdare pentru a le menține în stare curată și în stare bună, ordonată. Astăzi, șampoanele moderne sunt atât de ușoare încât acestea vă permit să vă spălați părul fără a afecta părul și nu sunt dependenți. De regulă, șamponul și balsamul pentru parul uleios ar trebui să fie aleși corespunzător tipului lor, adică șampon (balsam) pentru părul gras.

Îngrijirea părului uscată și deteriorată

Este necesar să spălați foarte atent părul uscat, folosind un șampon liniștitor pentru părul deteriorat, ceea ce îi conferă cât mai multă substanță nutritivă necesară părului. În astfel de șampoane, conține în principal diferite substanțe utile. Din cauza acestor substanțe, părul devine elastic, apare strălucirea, părul este umezit și aceste substanțe protejează părul de efectele dăunătoare ale mediului. Pentru părul uscat, este important să aplicați șampoane nutritive, precum și balsamuri medicinale. O mască care va furniza părul cu substanțe nutritive trebuie utilizată o dată sau de două ori pe săptămână.

Pentru părul deteriorat se utilizează măști nutriționale specializate, împachetări, șampoane și balsamuri de păr terapeutice, similare în compoziție cu produsele pentru părul uscat. Părul uscat și deteriorat a strălucit frumos, puteți cumpăra măști în magazine profesionale și puteți folosi auto-pregătirea (medicina tradițională). Efect: păr curat, în plus față de părul curat, nutrienți suplimentari și stimularea circulației sângelui pe scalp. Medicamentul tradițional oferă, de asemenea, un rezultat bun.

Parul uscat și deteriorat nu poate fi spălat în fiecare zi, spre deosebire de alte tipuri de păr. Spălarea zilnică a părului deja deteriorat distruge structura părului și usucă scalpul, iar mătreața apare datorită pielii uscate. Astfel de păr trebuie spălat o dată în 7-10 zile.

Tip de păr combinat

Pentru ao pune într-un alt mod, tipul de păr combinat (mixt) este păr uleios la rădăcini și se usucă la vârfuri. Îngrijirea părului pentru tipul combinat trebuie să fie specifică. Masca de păr este aleasă ca și pentru tipul de grăsime și șampoane ca și pentru tipul uscat de păr. Pentru un tip mixt de păr, nu există produse cu corpuri largi "pentru corp și păr", care se înțeleg mai degrabă ca un gel de duș decât un șampon cu substanțe nutritive. Astfel de fonduri pot fi numite de călătorie, atunci când nu vă puteți permite să luați câteva sticle cu dumneavoastră. Este mai bine să schimbați șamponul la mai moale. Ei bine, dacă este un șampon special cu ingrediente pe bază de plante.

Toate sfaturile pentru îngrijirea părului

Pentru sănătatea și frumusețea părului, aveți nevoie nu numai de un șampon bun și de un balsam de înaltă calitate, ci și de anumite reguli:

 1. Apă moale (adică apă fiartă).
 2. Înainte de a spăla părul, îngropați-vă bine.
 3. Apă caldă (nu mai mică de 35 de grade, dar nu prea fierbinte).
 4. Spălați profund părul cu apă după șampon.
 5. Șamponul de păr de două ori într-o singură procedură.

Nu uitați că procedura de spălare a părului nu este o aplicare ușoară și spălarea șamponului. Este necesar să faceți mișcările de mână cu degetul pentru a curăța delicat și ușor scalpul și pentru a furniza substanțele nutritive care conțin șamponul. Notă: nu este necesar să vă strângeți prea mult mâinile, deoarece mișcările degetelor trebuie să fie moi. De asemenea, nu zgâriați scalpul cu unghiile, ci va provoca mai multe daune. Balsamul și alte hidratante, spre deosebire de șampon, nu trebuie aplicate la capetele părului și scalpului. O mulțime de uscare a parului. Părul uscat este cu siguranță mai bun într-un mod natural, și nu cu un uscător de păr, astfel încât să puteți evita supra-uscarea părului.

Pe baza informațiilor furnizate, se poate spune că spălarea capului este un proces pur individual, dar spălarea zilnică a părului nu cauzează nici un rău particular. În principiu, puteți să vă spălați părul în fiecare zi, dar, bineînțeles, nu este nevoie să vă apropiați de acest aspect fanatic, totul are timpul. La urma urmei, părul nostru este foarte sensibil la orice schimbare, nu numai la schimbările din exterior, ci și la schimbările din interiorul nostru, în interiorul corpului nostru. Se poate spune că părul reflectă starea noastră interioară.

În concluzie, aș vrea să spun că părul frumos este cheia succesului. La urma urmei, și părul frumos este capabil să atragă sexul opus.

Parul frumos - una dintre componentele atractivității feminine și masculine. Nu toată lumea poate avea un cap de lux de păr, dar toată lumea poate păstra parul curat. Ce se poate face dacă părul se murdărește foarte des? Hai să aflăm ce cauzează o contaminare rapidă a părului și dacă îți poți spăla părul în fiecare zi.

De ce se murdărește părul?

Credeți că vina este praf și murdărie? Acest lucru nu este adevărat. Cauza principală a poluării părului este grăsimea, produsă de piele. Acest lubrifiant natural este necesar pentru păr, asigură elasticitatea și protejează împotriva influențelor mediului. Dar dacă dintr-un anumit motiv este secretat prea mult sebum, părul devine gras și dezordonat. Cauzele producerii excesive de grăsime pot fi tulburările metabolice, insuficiența hormonală, lipsa vitaminelor, precum și utilizarea frecventă a alimentelor "dăunătoare" - cafea, ciocolată, bomboane, alimente grase etc.

În plus, organismul poate fi astfel protejat de substanțele chimice conținute în șampoane. Prin urmare, prin spălarea frecventă a capului, puteți ajunge într-un cerc vicios - cu cât speli mai des, cu atât mai intens se introduc glandele sebacee și părul se murdărește mai repede. Spălarea prea frecventă a părului privează părul peliculei protectoare, imprimă vârfurile și conduce la faptul că acestea încep să se despartă, devin plictisitoare, fragile și grase. În plus, poate apărea matreata.

Tipul de păr și spălarea zilnică

Opiniile privind frecvența spălării capului divergente. Unii susțin că părul și puteți, și trebuie să vă spălați în fiecare zi, spun alții - în orice caz! Să încercăm să înțelegem această problemă. Deci pot să-mi spăl părul în fiecare zi? Trichologii - specialiștii în păr - cred că cu un anumit tip de păr, spălarea nu este de multe ori contraindicată, doar că trebuie să alegi șamponul potrivit și hidratatoarele speciale terapeutice. Ce fel de păr necesită spălare zilnică?

Parul normal normal rămâne curat timp de câteva zile. Prin urmare, nu este de dorit să le spălați prea des. Dacă o faci zilnic, atunci foarte curând vor începe să se murdărească mai repede. Spălați-le deoarece sunt contaminate - de maximum 2 ori pe săptămână.

Dacă părul este uscat, atunci nu trebuie să vă spălați părul în fiecare zi, o dată pe săptămână va fi de ajuns. Parul uscat este predispus la fragilitate și se sfârșește, iar utilizarea frecventă a detergenților va agrava situația.

Îmi pot spăla parul cu șampon în fiecare zi dacă ai păr moale? După cum știți, părul gras - cel mai problematic. În ziua următoare, după spălare, devin dezordonate, deci proprietarii acestui tip de păr trebuie să își spele părul zilnic și să ia șampoanele mai atent. Destul de ciudat, dar în acest caz, experții cred că spălarea frecventă este pe deplin justificată, dar nu recomandă utilizarea șampoanelor destinate părului gras. Prea agresivi, ele irită glandele sebacee inutil. Alegeți șampoane moi - au o compoziție mai delicată.

Ce se întâmplă dacă tipul de păr este amestecat atunci când vârfurile sunt uscate și rădăcinile devin rapid grase? Pentru a menține un aspect elegant, un astfel de par poate fi spălat zilnic, dar urmând anumite reguli:

 1. Șampoanele ar trebui, de asemenea, să fie moi.
 2. Asigurați-vă că umeziți sfaturile cu 15 minute înainte de spălare cu un ulei de păr special și doar spălați-vă părul cu șampon.
 3. După spălare, este de dorit să folosiți aerul condiționat, dar nu îl aplicați rădăcinilor.

Șampon profesional de spălare

Cine nu a observat că după spălarea părului în salon ei devin strălucitori și ascultători? Acest efect ne induce în eroare adesea - începem să credem că dacă folosiți șampon profesional în fiecare zi acasă, parul va arăta mereu uimitor. Din păcate, în loc de frumusețea părului cu utilizarea frecventă a unor astfel de șampoane poate da destul de rezultat opus. Adevărul este că sarcina coaforului este de a spăla eficient și rapid poluarea din păr, de aceea saloanele folosesc șampoane cu componente de detergent foarte puternice. Când se aplică odată ce au un efect cu adevărat minunat asupra părului, îmbunătățindu-și foarte mult aspectul, dar dacă folosiți destul de des aceste șampoane, acestea pot duce la probleme serioase.

Pot sa-mi spal parul in fiecare zi cu caderea parului?

Doar un doctor poate răspunde la această întrebare. Dacă observați că părul a devenit prea intens pentru a cădea, mergeți imediat la un specialist. Deoarece poate semnala probleme de sănătate, tratamentul de sine, precum și spălarea frecventă a capului vor agrava numai starea părului. Chiar și vitaminele nu trebuie luate fără o programare. Trichologul vă va ajuta să identificați cauza pierderii, să selectați detergenți speciali și preparate medicale și, de asemenea, să vă spuneți cât de des trebuie să vă spălați părul.

Din păcate, nu reușim întotdeauna să ne păstrăm parul în stare perfectă. Și când observăm că au devenit mai răi să se uite, au dispărut, au devenit fragili și lipsiți de viață, trebuie să ne gândim: poate motivul este grijă greșită? Femeile cunosc de obicei ce tip de păr au, respectă regulile recomandate de îngrijire și înțeleg dacă își pot spăla părul în fiecare zi. Bărbații care se ocupă de aspectul lor ar trebui să ia în considerare și aceste recomandări dacă doresc să își păstreze părul sănătos și sănătos cât mai mult timp posibil.

http://voprosso.ru/it-is-harmful-to-wash-your-hair-every-day-is-it-possible-to-wash-my-head-every-day/

Este posibil să se spele în fiecare zi

Conținutul articolului

 • Este posibil să se spele în fiecare zi
 • Este dăunător să se spele complet în fiecare zi
 • De ce la sărbătorile bisericești este imposibil să se spele

De ce spălarea poate fi dăunătoare

După cercetări, oamenii de știință au descoperit că procedurile de igienă zilnice pot face rău. Dar nu în toate cazurile. Un efect negativ apare atunci când o persoană spală adesea cu un săpun antibacterian tare, care distruge complet stratul superior de pe piele - acesta este cel mai subțire film gras care îl protejează de influențele externe și bacteriile. Acest film oferă elasticitate și aspectul proaspăt al pielii.

Desigur, din când în când, ar trebui să fie spălată pentru a permite unui nou strat, curat și revigorat, să apară. Dar dacă o faci prea des, pielea pur și simplu nu are timp să se recupereze. Acest lucru conduce la mai multe consecințe. În primul rând, acestea sunt microcrackuri, care se formează pe pielea uscată, în care microbii cade ușor, provocând inflamație. În al doilea rând, porii pielii încep să producă intens sebum pentru a-și acoperi deficiența. Dacă pielea ta era deja uleioasă, devine chiar mai groasă.

Pentru a anula efectul negativ al procedurilor de baie, dar nu deveniți dezordonat, puteți sfătui câteva lucruri. Pentru început, nu utilizați produse de curățare dure. În general, nu spălați cu un prosop de zi cu zi: dacă nu ați avut greutate fizică grele, atunci trebuie doar să vă spălați corpul. Apoi, reglați temperatura obișnuită a apei. Nu ar trebui să fie prea cald.

Samponarea zilnică

Fie ca sa-mi speli parul in fiecare zi: aceasta intrebare pentru multi nu merita niciodata Dacă părul este scurt și trebuie să fie decorat, atunci este aproape imposibil să o faceți fără să vă spălați capul. Cu toate acestea, poate provoca aceleași probleme, dar se mai adaugă și altele: părul începe să scadă din spălarea frecventă.

Cum de a reduce la minimum efectele negative? Aproape la fel. Alegeți șamponul potrivit pentru dvs. Dacă vă spălați părul în fiecare zi, atunci șamponul trebuie să fie potrivit. De obicei, în acest caz, se scrie pe sticlă: "Potrivit pentru utilizarea zilnică."

Nu vă spălați părul cu apă fierbinte. La sfârșitul procedurilor de baie, clătiți scalpul cu apă rece. Acest lucru va îngust foliculii de păr de pe cap, astfel încât nu veți pierde mai mult păr decât de obicei atunci când pieptene.

Nu uitați de diferitele balsamuri și balsamuri care permit părului și scalpului să se "recupereze" după șocul spălării. Nu vă uscați părul imediat după ce ați oprit apa. Dați-le 10-15 minute să se usuce, în acest moment le puteți bloca în plus cu un prosop. Și, de asemenea, abordați cu atenție alegerea unui pieptene astfel încât să nu scoată părul. Deoarece după spălare foliculii de păr sunt întotdeauna puțin relaxați, este mai bine să nu pieptezi părul umed deloc.

http://www.kakprosto.ru/kak-839075-mozhno-li-mytsya-kazhdyy-den-

De ce sa nu te speli in fiecare zi?

Un prieten demonstrează că este necesar să se spele, de câteva ori pe săptămână, spun prea des dăunătoare. Este adevărat acest lucru? De ce nu mă spăl în fiecare zi, sunt obișnuit?

Există o opinie că trebuie să spălați nu mai mult de două ori pe săptămână, folosind săpun și șampon. Oamenii de știință cred că abuzul de chimie este inacceptabil. Dar aici puteți face un duș în fiecare zi, acordând o atenție specială locurilor care au nevoie de îngrijire. Băile frecvente nu vor beneficia. Acestea vor afecta negativ echilibrul acido-bazic. Ca urmare, imunitatea va scădea. Din aceasta, corpul va deschide porțile pentru diferite infecții ale pielii. În plus, mulți oameni au acum o lipsă catastrofică de vitamina D, care se formează pe piele. Tratamentele de apă prea frecvente o spală. Prin urmare, un duș cald cu săpun, șampon, gel, este suficient să luați de două ori pe săptămână. Mai des - fără sens. Aceasta este opinia oamenilor de știință.

În plus, despre frecvența procedurilor de apă există o opinie a cetățenilor obișnuiți. Se bazează pe experiența lor. Oamenii preferă adesea să se spele după necesități. Fiecare corp uman este unic. Prin urmare, atunci când tipul de păr uleios este necesar pentru spălarea părului mai mult de două ori pe săptămână. Atenția individuală merită tipul de activitate umană. Unii oameni transpiră foarte mult din cauza efortului fizic sau a intensificării intensității. Prin urmare, ei trebuie să facă un duș în fiecare zi, dar fără săpun sau alte substanțe chimice. Este suficient să acordați o atenție deosebită locurilor poluate. Acest lucru minimizează impactul negativ al produselor de igienă asupra corpului, păstrând în același timp vitamina D. O astfel de abordare va avea un efect pozitiv asupra sănătății umane.

Desigur, toată lumea are dreptul să se spele la fel de mult cât are nevoie. Principalul lucru este să menținem sistematic nivelul necesar de igienă. Consumatorii obișnuiți, este recomandabil să înotați și să vă spălați după cum vă place. Cu toate acestea, prea adesea se aplică chimice pentru procedurile de apă nu merită. La urma urmei, ei evident nu vor adăuga nici o forță sau sănătate. Dar tratamentele cu apă, adică dușul obișnuit sau un duș de contrast, vor avea un efect pozitiv asupra stării corpului și asupra sănătății generale. Prin urmare, recepția lor regulată nu va face rău nimănui.

http://menportal.info/faq/pochemu-nelzya-mytsya-kazhdyy-den

Să se spele rar sau adesea și, în general, este dăunătoare pentru spălarea zilnică: opinia oamenilor de știință și a oamenilor obișnuiți

Înapoi în secolul al XIX-lea (nu cu mult timp în urmă, cum pare), chiar și personalitățile regale europene s-au scăldat de câteva ori pe lună. În omul modern, astfel de standarde de igienă cauzează groază. Dimpotrivă, crede el, e rău să mă spăl în fiecare zi? Deoarece dușul zilnic a devenit normă în aproape fiecare casă. Vom înțelege această problemă în detaliu.

Oamenii de știință din întreaga lume din Statele Unite, Israel și Germania într-o singură voce spun că nu trebuie să vă spălați în fiecare zi. Astfel, majoritatea oamenilor se întreabă de ce ar trebui să se spele în fiecare zi și ar trebui să întrebe de ce nu ar trebui să se spele. Oamenii de știință nu sunt din rău cred că așa, ei au motivele lor.

1. Trebuie să spălați 2 ori pe săptămână cu șampon și săpun. Oamenii de știință cred că chimia este mai bine să nu abuzeze și să se spele de 2 ori pe săptămână, și în fiecare zi puteți face un duș și spăla anumite locuri care au nevoie de îngrijire.

2. De ce sunt dăunătoare băile și dușurile frecvente? Pentru că acestea încalcă echilibrul acido-bazic, iar acest lucru, la rândul său, reduce imunitatea și deschide calea pentru diferite infecții ale pielii. În plus, oamenii moderni au o deficiență a vitaminei D, care se formează pe piele, iar dușurile și băile frecvente se spală. Prin urmare, răspunsul la întrebarea de câte ori este necesar să se spele, este acesta: este suficient să luați un duș cald, dar serios, cu gel, săpun și șampon, să se spele de 2 ori pe săptămână, mai des nu are sens să facă acest lucru, după cum cred oamenii de știință.

Pe lângă opinia oamenilor de știință, care este foarte importantă și extrem de valoroasă, există și experiența cetățenilor obișnuiți. Cei din urmă, la rândul lor, preferă să se spele fie în fiecare zi, fie după cum este necesar. Este ilegal? Nu, deloc. Deoarece fiecare corp uman este unic și necesită o abordare individuală. De exemplu, persoanele cu păr gras trebuie să își spele fizic părul mai mult de două ori pe săptămână.

Cum să fii cel care are de lucru asociat cu încărcături grele, murdărie și praf?

 • Dacă o persoană se transpiră din cauza muncii sau îi iubește antrenamentul atletic greu, atunci nu trebuie să folosească în fiecare zi săpun sau altă chimie.
 • El poate face doar un duș, și mai ales locurile poluate de pe corp se spală cu săpun.
 • Astfel, o persoană minimizează efectele diferitelor produse de igienă asupra corpului și păstrează vitamina D de care are nevoie.

Ce să alegeți între sfatul oamenilor de știință și nevoia personală pentru un corp curat? De fapt, nu este atât de dificil de combinat. Un consumator ar trebui sfătuit să se îmbăie și să se scalde cât de des vrea, dar utilizează mai puține produse chimice care, evident, nu adaugă sănătate și tărie.

http://www.wday.ru/stil-zhizny/kop/myitsya-redko-ili-chasto-i-voobsche-vredno-li-myitsya-kajdyiy-den-mnenie-uchenyih-i-ryadovyih-lyudey/

PolonSil.ru - rețea de sănătate socială

Publicații populare

Comentarii recente

Să se spele rar sau adesea și, în general, este dăunătoare pentru spălarea zilnică: opinia oamenilor de știință și a oamenilor obișnuiți

Înapoi în secolul al XIX-lea (nu cu mult timp în urmă, cum pare), chiar și personalitățile regale europene s-au scăldat de câteva ori pe lună. În omul modern, astfel de standarde de igienă cauzează groază. Dimpotrivă, crede el, e rău să mă spăl în fiecare zi? Deoarece dușul zilnic a devenit normă în aproape fiecare casă. Vom înțelege această problemă în detaliu.

Trebuie să mă spăl în fiecare zi? Pro și contra

Oamenii de știință din întreaga lume din Statele Unite, Israel și Germania într-o singură voce spun că nu trebuie să vă spălați în fiecare zi. Astfel, majoritatea oamenilor se întreabă de ce ar trebui să se spele în fiecare zi și ar trebui să întrebe de ce nu ar trebui să se spele. Oamenii de știință nu sunt din rău cred că așa, ei au motivele lor.

1. Trebuie să spălați 2 ori pe săptămână cu șampon și săpun. Oamenii de știință cred că chimia este mai bine să nu abuzeze și să se spele de 2 ori pe săptămână, și în fiecare zi puteți face un duș și spăla anumite locuri care au nevoie de îngrijire.

2. De ce sunt dăunătoare băile și dușurile frecvente? Pentru că acestea încalcă echilibrul acido-bazic, iar acest lucru, la rândul său, reduce imunitatea și deschide calea pentru diferite infecții ale pielii. În plus, oamenii moderni au o deficiență a vitaminei D, care se formează pe piele, iar dușurile și băile frecvente se spală. Prin urmare, răspunsul la întrebarea de câte ori este necesar să se spele, este acesta: este suficient să luați un duș cald, dar serios, cu gel, săpun și șampon, să se spele de 2 ori pe săptămână, mai des nu are sens să facă acest lucru, după cum cred oamenii de știință.

O privire la problema oamenilor obișnuiți

Pe lângă opinia oamenilor de știință, care este foarte importantă și extrem de valoroasă, există și experiența cetățenilor obișnuiți. Cei din urmă, la rândul lor, preferă să se spele fie în fiecare zi, fie după cum este necesar. Este ilegal? Nu, deloc. Deoarece fiecare corp uman este unic și necesită o abordare individuală. De exemplu, persoanele cu păr gras trebuie să își spele fizic părul mai mult de două ori pe săptămână.

Cum și de ce să spălăm în fiecare zi?

Cum să fii cel care are de lucru asociat cu încărcături grele, murdărie și praf?

 • Dacă o persoană se transpiră din cauza muncii sau îi iubește antrenamentul atletic greu, atunci nu trebuie să folosească în fiecare zi săpun sau altă chimie.
 • El poate face doar un duș, și mai ales locurile poluate de pe corp se spală cu săpun.
 • Astfel, o persoană minimizează efectele diferitelor produse de igienă asupra corpului și păstrează vitamina D de care are nevoie.

Ce să alegeți între sfatul oamenilor de știință și nevoia personală pentru un corp curat? De fapt, nu este atât de dificil de combinat. Un consumator ar trebui sfătuit să se îmbăie și să se scalde cât de des vrea, dar utilizează mai puține produse chimice care, evident, nu adaugă sănătate și tărie.

http://polonsil.ru/blog/43679615430/next

De ce trebuie să vă spălați în fiecare zi?

Cât de des să luați tratamentele cu apă este o chestiune pur personală. Cineva nu-și poate imagina dimineața fără să-i încurajeze sufletul, iar cineva, probabil, doar o dată pe săptămână este angajat în igiena corpului său. Pe de o parte, spălările frecvente dăunează pielii, iar pe de altă parte, opinia celorlalți este, de asemenea, importantă. La urma urmei, este încă neplăcut, trebuie să fii de acord, dacă îți transformi nasul într-un autobuz de la tine.

Frecvența de a lua un duș sau de baie, de regulă, depinde de obicei, insuflat din copilărie. Dacă părinții au învățat copilul să se spele de două ori pe zi, atunci cel mai probabil va continua să o facă în viața adultă. Și dacă nu este învățat, atunci mai dificil, bineînțeles. Și este mai dificil nu pentru o persoană, ci mai degrabă pentru cei care trăiesc sau sunt aproape de el. Cu toate acestea, voi insiva nu veti invidia si pe cel mai murdar, pentru ca oamenii il evita si nu doresc sa il contacteze.

Din istoria igienei

Dar a început totul cu mult timp în urmă? În Evul Mediu, pentru majoritatea oamenilor luxul purității nu era de ajuns. Nu e de mirare - nici o instalație sanitară, nici o canalizare, condiții nesanitare peste tot și duhoare. Prin urmare, boli și infecții care au ucis mulți locuitori ai pământului. Dar nu credeți că populația de atunci a suferit de duhoarea. Duhoarea le-a însoțit de-a lungul copilariei. Cel mai probabil, ei pur și simplu nu au observat-o. Este ca mirosul de fum de tutun, care până de curând a fost prezent în aproape toate locurile publice. Mulți nu i-au acordat nici o importanță, mai ales acelora ale căror părinți fumau acasă.

Spre deosebire de europenii, cărora nu le plăcea igiena la vremea respectivă, pentru popoarele slave, curățenia corpului a fost întotdeauna o parte importantă a vieții lor de zi cu zi. Aproape fiecare familie avea o baie proprie. În absența unei băi, sa spălat o sobă. În interiorul cuptorului, după focul de foc, se răspândeau paie, urcau înăuntru și fuseseră aburite. Înotarea a fost făcută o dată pe săptămână și înainte de sărbătorile creștine.

De atunci, cultura de spalare sa schimbat semnificativ. Niciodată înainte, în întreaga istorie a omenirii, nu sa acordat atât de multă atenție igienei corpului. Unii consideră că acesta este un truc pentru producătorii de produse cosmetice și de igienă pentru organism. Trebuie spus că această ipoteză are loc. Publicitatea ne spune că dacă un bărbat nu folosește șampon pentru mătreață - nu va putea vedea o creștere, iar dacă o femeie nu a luat dușul dimineața, atunci nimeni nu o să se uite chiar la ea.

Cât de des trebuie să spălați?

Răspunsul este că singurul răspuns corect este nu. Frecvența tratamentelor de apă depinde de mediul înconjurător, stilul de viață și caracteristicile corpului uman. Activitatea fizică ridicată și climatul umed sugerează o spălare mai frecventă. Dar spune-mi că trebuie să spălați în fiecare zi un rezident al Nordului îndepărtat. Probabil va râde în față.

O altă întrebare este "cum să spălați?". Suntem obișnuiți cu faptul că, fără un gel special sau săpun, spălarea nu este. Oricum, că freca freca pe corp. Cu toate acestea, oamenii de știință spun că trebuie să utilizați geluri și șampoane nu mai mult de o dată sau de două ori pe săptămână. Și ei recomandă să se spele în fiecare zi. Dar pentru aceasta nu este necesar să se utilizeze produse de igienă. Destulă apă curată. La urma urmei, cea mai mare parte a corpului nostru este ascunsa sub haine si nu este supusa poluarii puternice. Un alt lucru mâinile și fața. Se recomandă să vă spălați mâinile cu săpun de mai multe ori pe zi și să vă curățați fața de două ori pe zi: dimineața de la glandele sebacee, seara de machiaj și alte impurități.

Sfaturi pentru baieti

Duș - cel mai rapid și mai ușor tratament de apă. Se recomandă să faceți o baie cel puțin o dată pe zi. Dusul de dimineață se aprinde, dă putere, activează rezervele de energie ale corpului. Dușul de dimineață ușurează oboseala, relaxează, promovează somnul odihnitor. Încă o dată, observăm că nu trebuie să folosiți igienă la fiecare duș. Utilizați săpun sau geluri numai pentru a curăța anumite zone ale corpului care necesită curățare zilnică. De asemenea, pânza de spălare nu trebuie utilizată mai mult de o dată la trei până la patru zile.

Atunci când alegeți produse de igienă, preferați gelurile de duș hidratante. Sapunul usuca de obicei pielea, de unde incepe sa se desprinda.

Temperatura apei joacă, de asemenea, un rol important. Temperatura optimă pentru un duș de dimineață este de 34-35 ° С, pentru un duș de seară - 38-40 ° С. Nu se recomandă utilizarea apei prea calde. Cel mai bine este să începeți spălarea sub apă caldă și să terminați sub apă rece. Apa rece va îngusta porii, va proteja pielea de deshidratare, va face elastic și va consolida vasele de sânge.

Nu contează cât de plăcut este dușul, nu va înlocui scăldatul. Doar în baie puteți să vă curați cu adevărat corpul, să vă relaxați, să vă scutiți stresul și să obțineți o mulțime de plăcere.

Baia nu trebuie luată mai mult de două ori pe săptămână. Temperatura apei din baie depinde de rezultatul dorit.

 • Baia caldă (40 ° C) promovează metabolismul și dilată vasele de sânge. Ar trebui să fie luate nu mai mult de cinci minute, în timp ce nu scufundarea piept în apă, pentru a evita stresul asupra inimii.
 • Baia de căldură (37 ° C) ajută la ameliorarea tensiunilor, relaxează, face somnul mai calm. Puteți să vă culcați într-o baie caldă timp de aproximativ 15 minute.
 • Baile rece sunt utilizate pentru a întări sistemul imunitar, pentru a stimula sistemul nervos și cardiovascular, precum și pentru a îmbunătăți tonusul pielii. Temperatura unei băi reci depinde de gradul de întărire. În orice caz, trebuie să știți că prima dată când faceți o baie rece, temperatura apei nu trebuie să fie mai mică de 25 ° C. Cu fiecare aport ulterior, temperatura ar trebui să devină mai accentuată cu două grade.
  Efectul băilor rece nu depinde de durata procedurii. Dimpotrivă, cu atât mai puțin ești în baie, cu atât mai bine rezultatul. Înainte de a face o baie, este imperativ să faceți mai multe exerciții fizice de încălzire. După procedură, nu stați în picioare, este mai bine să rulați sau să sari. De asemenea, după o baie rece nu se recomandă să iasă o oră. Cada rece - singura dintre cele trei bai, luate dimineata si nu seara.

Deci, dragă moidodie, reconsiderați din nou regimul de ablațiune și faceți toate ajustările necesare. Spălați bine și, cel mai important, bucurați-vă!

http://my-power.info/personal-care/why-do-I-need-to-wash-every-day.html

Este periculos să se spele în fiecare zi

Dacă vă spălați sub apă fierbinte

Toți dermatologii spun în unanimitate că aceia cărora le place să se spele în apă fierbinte și chiar și cu un prosop, gel și săpun, ar trebui să se oprească. În mod ideal, treceți la apă caldă și duș și nu chinuiți exact pielea de mai multe ori pe zi cu un astfel de "fierbinte". Motivele par să fi fost deja înțelese greșit de mai multe ori: utilizarea frecventă a detergenților cu aditivi chimici (aceleași parabeni) frânează bariera lipidică a pielii și chiar contribuie la penetrarea bacteriilor în straturile profunde ale pielii (spălăm uleiurile și grăsimea pielii care o împiedică) iar temperatura ridicată usucă pielea.

Recomandarea generală a medicilor este că puteți să vă spălați în fiecare zi, dar sub apă, fără folosirea agenților de spumare, dar curățarea temeinică (deja cu gel, săpun și prosop) este mai bine să fie redusă la două ori pe săptămână.

Ce să se spele

Este clar că nu există 100% cosmetice naturale pentru spălare - pentru a spuma, ele nu adaugă cele mai lipsite de ambiguități ingrediente. Dar acordați atenție gelurilor cremoase hidratante, au substanțe care ajută pielea să nu se desprindă după un duș.

http://lady.mail.ru/article/503296-opasno-li-mytsja-kazhdyj-den/

Trebuie să mă spăl în fiecare zi? Sau doar o dată pe săptămână? Argumentele descurajează...

Cât de des luați un duș? Cel mai probabil, răspunsul dvs.: în fiecare zi. Suntem obișnuiți cu asta, și în fiecare zi, 10 minute sub duș, uneori chiar de două ori pe zi, este în ordinea lucrurilor. Numai acesta este un obicei fundamental greșit. Desigur, igiena trebuie monitorizată și nimeni nu neagă acest lucru, dar nu este necesar să o spălați în fiecare zi.

De ce nu se spala in fiecare zi si ce inseamna pentru sanatatea noastra?

Pot să fac un duș

Câteva numere pentru a începe. Gândiți-vă, un duș are nevoie de aproximativ 60 de litri de apă. Dacă se utilizează un încălzitor, debitul se triplă. Faceți o baie - 200 de litri. Dacă numărați, o familie de patru persoane care iau în fiecare zi un duș consumă aproximativ 25 de metri cubi. m de apă în fiecare an.

Cu prețurile actuale pentru energie electrică și apă costă o sumă ordonată. Pe lângă faptul că ne doare buzunarele, are și un efect negativ asupra mediului. Oamenii care de multe ori fac cabină de duș sunt responsabili pentru eliberarea în atmosferă a 3,5 tone de dioxid de carbon. Iar norma pentru o persoană este de 1 ton și care ține cont de toată activitatea vitală.

Cineva va spune că toate acestea nu contează, pentru că spălarea în fiecare zi este o necesitate. Dar acest lucru nu este în întregime adevărat și pentru aceasta există o justificare medicală. Dermatologii cred că copilul nu poate fi scăldat în fiecare zi, deoarece reduce capacitatea pielii de a lupta împotriva bacteriilor. Ei susțin că interacțiunea timpurie cu noroi face pielea mai puțin susceptibilă la infecții și chiar capabilă să prevină dezvoltarea eczemelor.

Cu toții iubim diferite mijloace pentru duș: săpun, geluri și multe altele. Medicii spun că utilizarea frecventă a săpunului duce la pierderea sebumului și distruge bacteriile benefice pentru oameni. Acest lucru contribuie la dezvoltarea dermatitei. Aceeași situație cu părul de șampon. Dacă vă spălați permanent părul cu șampon, conduce la spălarea stratului protector de grăsime din păr, se usucă și se distruge pielea. Acest lucru provoacă matreata.

Ce crezi, căruia este bine să spălăm atât de des și să folosim o cantitate atât de mare de detergent? Desigur, companiile care le produc toate. Sunetele sunt exagerate, dar regula de a face un duș în fiecare zi este impusă de norma culturală și nu este nevoie de ea. Igiena este importantă și nu ar trebui neglijată deloc, însă, potrivit igienistilor, nu este necesar să folosiți săpun pentru asta. Cu transpirație și miros, apa obișnuită se poate descurca.

Majoritatea corpurilor noastre sunt ascunse sub haine și nu în contact cu mediul, respectiv, nu necesită spălare zilnică și chiar cu săpun. Fără îndoială, părți separate ale corpului (axile, zonele intime, picioarele) necesită o igienă zilnică din motive evidente. Și, desigur, mâinile. Ei trebuie să fie spălați în mod constant și mai bine cu săpun.

De fapt, nu există o regulă clară asupra momentului și a cât de mult trebuie să se spele o persoană. Totul depinde de stilul său de viață, climatul și trăsăturile anatomice. Cu cât este mai multă activitate fizică, cu atât mai des trebuie să spălați.

În general, un duș cald scurt de câteva ori pe săptămână poate face față menținerii igienei corpului (în cazul în care se menține igiena armpiturilor și a zonelor intime). Totul este individual, dar nu trebuie să fiți zeloși cu procedurile de apă, precum și cu produsele de igienă.

Ce crezi despre asta? Trimiteți-ne în comentariile dvs.!

http://newperexod.com/mytsya-kazhdyj-den/

Cât de des ar trebui să luați un duș?

Cât de des vă spălați? Nu vă grăbiți să râdeți de această problemă. Pentru o lungă perioadă de timp în țara noastră, oamenii au fost spălați o dată pe săptămână, în timp ce slavii erau mult mai curați decât europenii. Acum se spală de două ori pe zi. Și dacă nu este o cerință de igienă, ci doar un obicei impus de o societate de consum?

Este greu de crezut, dar până în secolul al XIX-lea, europenii au spălat doar 1-2 ori pe an, sau chiar mai puțin. De exemplu, regina spaniolă Isabella I de Castilia a susținut că ea a luat o baie doar de două ori în viața ei - la naștere și în ziua nunții ei.

Astăzi, în Europa și America, faceți un duș de cel puțin 2 ori pe zi. Toți cei care se îndepărtează de această regulă sunt considerați barbari nemulțumiți.

Dar este necesar, din punctul de vedere al igienei, să facem un duș atât de des? La urma urmei, în Rusia din cele mai vechi timpuri au scăldat doar o dată pe săptămână.

Dezgustator - motorul progresului

În antichitate, am spălat nu numai, dar nu atât de mult, de dragul curățeniei. Termenii romani nu erau inferiori SPA-ului modern: marmură, mozaic, pardoseală încălzită, uleiuri esențiale și băi cu apă de temperaturi diferite.

În Evul Mediu de a spăla a fost costisitoare și supărătoare. Baile, care erau niște cadă uriașe de lemn, nu erau găsite în fiecare castel. Apa de apă a fost încălzită pe focuri de ardere (o mulțime de lemn de foc a fost consumat). Apa se răcește repede - nobilii se temea să se răcească.

Dar principalul lucru - spălarea în Evul Mediu a fost un păcat. Biserica a considerat: trupul este putred, nu este permis să ai grijă de el, trebuie să te gândești la puritatea spiritului. În plus, spălarea corpului este în mod inevitabil asociată cu nuditatea, care, după "delictul" lui Adam și Eva, este rușine și rușine.

Trupurile sănătoase și, în special, tinerele în vârstă, trebuie spălate cât mai puțin posibil.

Ca rezultat, "buchetul" bolilor medievale (scabie, dizenterie, tifoid, holeră). Paduchii, puricii, căpușele și alți paraziți - un lucru obișnuit, nici măcar nu le acordă atenție.

Surprinzător, condițiile nesanitare ale Europei medievale au dictat moda și au mișcat știința înainte. De exemplu, în secolul al XIV-lea, sutienele au devenit extrem de la modă - lenjerie pentru bărbați cu o bază largă și pantaloni înguste. Tendința a fost stabilită de Louis X, care a suferit de dizenterie.

În plus, limbile rele spun că faimoasele spirite franceze nu servesc scopului seducției, ci scopul de a umple... duhoarea care a venit de la doamnelor și domnilor.

Strică murdară

Spre deosebire de Europa, ei au plăcut să se spele în Rusia. Cuvintele "baie", "săpun", "săpun", "movnitsa" se găsesc în analele din secolul XI.

Aproape fiecare cabană avea baia proprie. Sa încălzit în "negru". Dacă nu exista baie, ne-am scăldat într-o sobă rusă: după foc, cenușa a fost îndepărtată și paiele au fost puse, au urcat înăuntru și s-au aburit, dând apă sau vase.

În orașele operate de băi publice. În plus, până în 1743 nu a existat o diviziune de gen în ele - femeile și bărbații au scăldat împreună. "Sandunele" lor erau chiar în orașele județene mici.

Atât în ​​băile proprii, cât și în băile publice, ne-am îmbăiat o dată pe săptămână, în zilele de sâmbătă sau înainte de sărbătorile creștine mari. În unele locuri această tradiție este urmată până în prezent.

Dar de ce cultura de masă insistă să spălăm de două ori pe zi?

Un duș, m-am trezit, un duș după muncă, un duș înainte de culcare, un duș după un antrenament, un duș înainte de a merge la magazin.

Potrivit sociologului, Elizabeth Lancaster (Elizabeth Lancaster), un astfel de comportament este impus societății.

Ce credeți că se vor întâmpla cu companiile cosmetice care produc produse de îngrijire diferite - săpunuri, șampoane, balsamuri, loțiuni?

Nu uitați, de asemenea, că dușul nu oferă doar un sentiment de puritate, dar și ușurință. Dușul este o modalitate foarte bună de a vă relaxa. Dar din punct de vedere psihologic, el oferă ceva mai mult. Într-o societate cu un bărbat cu parul "uleios", ei se uită la dezgust. Cu cât speli mai des, cu atât mai mult te simți.

A se spăla sau nu să se spele - asta e întrebarea?

Potrivit dr. Sanjay Jain, autorul unei cărți despre viața optimă, echilibrată din punct de vedere spiritual și fizic, nu există reguli pentru când și cât trebuie să se spele o persoană.

Totul depinde de mediul înconjurător, stilul de viață și caracteristicile anatomice ale unei persoane. Dacă locuiți într-o zonă cu un climat umed, mai mult murdărie se va lipi de corpul dvs. și ar trebui să faceți mai mult duș.

Mai multă activitate fizică - mai mult transpirație, ceea ce înseamnă că trebuie să vă spălați.

În același timp, potrivit oamenilor de știință, igienistii, nu este necesar să se utilizeze săpun. Apa simpla va face fata si transpiratiei si mirosului. La urma urmei, din punct de vedere istoric, în termeni romani, că în băile rusești, ei se spălau numai cu apă și erau curați.

Apa este temelia noastră de puritate.

Un duș cald scurt, o dată pe zi sau două, fără utilizarea de geluri și șampoane, va face față menținerii igienei corpului. La urma urmei, cea mai mare parte este ascunsă de îmbrăcăminte și, prin urmare, protejată de efectele bacteriilor din mediu. Singura parte a corpului care se recomandă să se spele cu săpun și, ori de câte ori este posibil, este mâinile.

Și cât de des luați un duș?

http://lifehacker.ru/kak-chasto-sleduet-prinimat-dush/

Luarea unui duș în fiecare zi este nesănătoasă


În prezent, regulile de igienă au fost construite într-un cult real. Există chiar o anumită boală - mizofobiya - care se manifestă frica patologică de a se murdări. Persoanele care suferă de această boală, își spală în mod constant mâinile. Dar, așa cum au aflat oamenii de știință, acest lucru nu se salvează de infecție, ci, dimpotrivă, este dăunător sănătății.

Deci, cercetatorii de la Universitatea George Washington au descoperit ca luarea unui duș zilnic creste riscul de a dezvolta boli infectioase. De ce? Pentru că noi înșine ne-am lipsit de protecție.

Spalatul usuca pielea

Spălarea frecventă face ca pielea să fie uscată. Un efect neașteptat, dat fiind faptul că se usucă pielea... apa. Dar nu toate, și anume instalațiile sanitare. De regulă, apa din rețeaua de apă este caracterizată de o duritate ridicată, adică multe săruri sunt dizolvate în ea. Atunci când o astfel de apă interacționează cu săpun, se obține așa numita "zgură de săpun". Am văzut-o cu toții - sunt fulgi insolubili care lasă petele de pe baie și robinete. Dar nu numai: fulgi de "zgură de săpun" înfundă porii pielii, împiedică respirația, pot provoca iritații, mâncărime și, prin urmare, daune.

Oamenii de știință cred că pentru spălarea zilnică de apă suficientă. Doar nu fierbinte, deoarece este, de asemenea, agresiv pentru piele. În 2009, un studiu interesant a avut loc în Marea Britanie: oamenii de știință au descoperit că, după spălarea mâinilor cu apă obișnuită, numărul de bacterii pe piele scade la 23%, în timp ce spălarea cu săpun scade la 8%. Corpul nostru (dacă nu jucăm sport sau nu lucrăm în aer liber toată ziua) nu are suficient timp să se murdărească, astfel încât să îl puteți spăla cu apă. Dar spală-ți mâinile, bineînțeles, cu săpun.

Spălarea dizolvă lipidele


Cu toții am auzit despre stratul protector lipidic care acoperă pielea. Acest lucru este adevărat: un strat subțire de sebum (lipide) protejează pielea de uscare, o face suplă, mici particule de praf se așează pe lipide.

Când vă spălați cu săpun, acționați în această apărare în modul cel mai agresiv. Lipidele nu pot rezista la săpun și se pot dizolva. Există dovezi că după doar 10-15 secunde de expunere la săpun, un film subțire gras dispare și este restaurat doar într-o oră! Imaginați-vă cât timp vă lăsați pielea aproape lipsită de apărare.

Spălarea ucide microflora

"Așa este bine!" - cineva va spune. De ce este nevoie? Este simplu: microflora pielii ajută la menținerea pH-ului "corect", ceea ce pune o barieră în calea bacteriilor. Nu există microfloră - și bacteriile atacă pielea, provocând inflamații, peeling și alte disconforturi.

Mai mult, o schimbare a acidității pielii (pH) într-o direcție sau alta poate duce la faptul că flora "nativă" devine agresivă. Acneea poate fi citată ca un exemplu: la un pH normal de 5,5, microorganismele Propionibacterium acnes practic nu se înmulțesc. Pielea este curată. Dacă pH-ul este deplasat pe partea alcalină (ceea ce face săpunul), creșterea coloniei de Propionibacterium acnes este sporită. Și noi deja alergăm la medic pentru a scăpa de acnee neplăcută.

Astfel, luând doar un duș în fiecare zi, nu provocăm prea mult rău pieii. Dar apa caldă și utilizarea activă a săpunului, în special antibacteriene, conduc la faptul că pielea este lipsită de apărare împotriva infecțiilor.

Cum se spală corect


Doar nu credeți că vă îndemnăm să uitați de igiena zilnică. Pur și simplu propunem schimbarea ritualului obișnuit.

 • Experții recomandă să faceți duș de 2 ori pe săptămână. Acest om, desigur, nu este suficient. Încercați însă să nu folosiți adesea geluri de săpun și de duș. Apa se descurcă bine cu poluarea.
 • Nu spălați întregul corp cu săpun. Șorțurile și picioarele necesită igienă foarte bună, dar nu neapărat spumă de la cap până în picioare.
 • Obișnuiți-vă să nu spălați părul în fiecare zi: la urma urmei, scalpul se usucă de la șampon la fel ca pielea din alte părți ale corpului.
 • Pielea feței poate fi curățată nu cu săpun, ci cu uleiuri. Doar acordați atenție tipului de piele: uleioasă mai bine pentru a curăța uleiurile, cum ar fi ulei de arbore de ceai. Se usucă și are un efect bactericid. Curățați pielea cu uleiuri de trandafir, oregano, lavandă.

Știința spălării corespunzătoare în duș nu este atât de complicată. Și puteți afla cum să mergeți la baie corect, citiți articolul "Sauna: Beneficii și precauții pentru sănătate".

http://www.zdorovieinfo.ru/ti_insruciya_k_primeneniyu/prinimat-dush-kazhdyj-den-vredno-dlya-zdorovya2/