logo

Cum sunt transmise paduchii de cap (si celelalte tipuri)

Paduchii - paraziti destul de vulnerabili si sedentari. Nu pot călători pe distanțe lungi, nu au aripi. Da, și se înmulțesc nu foarte repede - fiecare femeie din viața ei poate da viață doar câtorva zeci de descendenți. Cu toate acestea, în funcție de eficiența răspândirii și transmiterii între oameni, păduchii sunt gata să conecteze mulți alți paraziți într-o centură.

Modul în care păduchii sunt transmiși a devenit activ studiat chiar și în timpul epidemiilor de masă ale bolilor pe care le poartă - infecții tifotice și helminte. Și sa dovedit că păduchii de cap sunt transmiși cu ușurință, din punct de vedere biologic - în mod eficace și lipsit de buzunare pronunțate, purtându-se de la o persoană la alta sau transferându-se forțat.

Anumite detalii despre modul în care răspândirea păduchilor ar trebui să fie cu siguranță cunoscută pentru a se proteja pe ei înșiși și pe copiii lor de acești paraziți.

Modalități de a răspândi păduchi de cap

Răspândirea păduchilor are loc întotdeauna în locurile în care trăiesc oamenii, și mai ales când adăpostirea lor este compactată. Pădurea capului și a corpului sa răspândit foarte rapid în apartamente comunale, barăci, lagăre de refugiați. În timpul războiului, paraziți l-au lovit pe soldați în cazărmi și șanțuri - în locuri de mulțime densă de oameni păduchi se simt complet în largul lor.

Tifosul epidemic, purtat de păduchi, este chiar numit "febră de șanț", deoarece a cosit soldații în timpul campaniei din Crimeea, războaiele napoleoniene și în timpul primului război mondial, exact în tranșele de pe câmpul de luptă. În condiții nesanitare, păduchii s-au răspândit foarte repede printre soldați și au infectat aproape toată lumea.

Paduchii sunt transmise de la o persoana la alta in mai multe moduri:

 • târâtoare din capul unei persoane în alta. Cel mai adesea acest lucru se întâmplă în cazul celor care au un singur pat, precum și între copii atunci când se joacă împreună. Aceasta este metoda principală de transmitere a păduchilor.
 • Capul păduchilor poate fi transferat prin obiecte de igienă și articole de uz casnic - piepteni, prosoape, benzi de păr, cercuri și de acolo cad în capul unei alte persoane atunci când împărtășesc aceste lucruri. Această metodă este relativ rară, dar poate să apară.
 • Paduchii se raspandesc, de asemenea, prin haine obisnuite. Pentru păduchii de cap, pălăriile, eșarfele și jachetele cu glugă sunt cele mai relevante, iar o vrăjitoare de haine poate fi transmisă prin orice haine care au nits, nimfe și insecte adulte.
 • În cazuri foarte rare, paraziții cad pe așternuturi și perne și de acolo se urcă pe capul unei alte persoane care se află pe același pat.

Este important să înțelegeți că purtătorii de păduchi sunt toți oamenii cu câte un număr de insecte pe capul lor. Cu toate acestea, cu cât mai mult o persoană este infectată cu păduchi, cu atât este mai mare probabilitatea că vor cădea din capul său pe mobilier sau obiecte de uz casnic și, prin urmare, cu atât este mai mare riscul de infectare cu el.

Paduchii pot fi transmiși prin apă în zonele publice de îmbăiere. Se știe că în India, în zonele sărace, păduchii sunt transferați direct în râuri, în puțurile în care copiii, adulții și bătrânii se scaldă. Cel mai frecvent, liceii pubiani sunt transmiși în acest fel, cu toate acestea, păduchii cap poate fi răspândit în același mod: oamenii de știință sunt cunoscuți pentru rezistența lor ridicată la hipoxie și capacitatea lor de a supraviețui în apă timp de până la două zile.

Nits (ouă de păduchi) din cauza incapacității de a se mișca sunt transmise numai de forțele persoanei. Aceasta poate fi folosirea pensulelor comune pe care părul rămâne cu ouă atașate, prosoape, haine comune sau un pat, pe care părul rămâne infectat.

În general, nits sunt rareori transmise și nu sunt principalii agenți infecțioși. Cu alte cuvinte, în cantități care pot provoca o epidemie și infecție a unui număr mare de persoane, nits nu sunt transmise.

Păstrează păduchii?

Paduchii nu sare: labele lor sunt bine adaptate numai pentru a prinde un fir de păr și a ține-o ferm, dar nu există mecanisme pentru săriturile de păduchi. În plus, păduchii au un corp destul de masiv, puțin adaptat pentru mișcări active.

Prin urmare, păduchii nu sară, ci doar crawl. Datorită faptului că păduchii nu știu cum să sară, ele nu sunt transmise între oameni la distanță și puteți comunica destul de ușor cu o persoană infectată. Din paraziți tipici de insecte care suge sânge din apartament, care pot sări, puteți găsi numai purici.

"Un copil a venit de la grădiniță și a spus că nu mai merge acolo, pentru că fată din grupă a găsit păduchi și a spus că păduchii sară din cap până în cap și fiecare copil se poate infecta. Înțelegem că păduchii se răspândesc într-o oarecare măsură, dar dacă un copil are păduchi la grădiniță, atunci toți ceilalți o vor avea, chiar dacă nu știu cum să sară.

Cu toate acestea, păduchii se târău destul de repede și activ, și chiar și cu un contact apropiat pe termen scurt (de exemplu, cu un sărut) sunt destul de capabili să reușească să ajungă la capul unei persoane sănătoase.

Diseminarea miturilor sau a modului în care păduchii nu sunt transmiși

Există multe mituri despre păduchi, iar unele dintre ele sunt stereotipuri atât de puternice, încât respingerea lor provoacă o încurcătură reală.

Mitul 1. Sari de păduchi.

Acest lucru a fost spus înainte. Paduchii nu stiu sa sara si sa nu sara de la cap pana in cap.

Mitul 2. Padurile sunt transmise in apartamente murdare de la distanta.

Paduchii nu pot fi transmise la distanta. Și, în sine, starea sanitară a premizelor nu poate decât să le afecteze în mod indirect transferul (în definitiv, în astfel de apartamente regulile elementare de igienă personală nu sunt adesea respectate).

Mitul 3. Paduchii de cap sunt transmise numai de la copii.

Afirmația absolut necondiționată - păduchele capului infectează și împrăștie în mod activ atât copiii, cât și adulții.

Mitul 4. Padurii sunt transmise numai in timpul actului sexual.

În timpul actului sexual, păduchii pubiani sunt transmiși. Parazitii capului pot fi transmiși fie prin contact sexual, fie pur și simplu prin contact fizic apropiat - îmbrățișări, lupte și îngrijirea copilului.

Mitul 5. Padurii sunt transmise de la animalele de companie

Această concepție greșită este atât de comună încât păduchii cu animale domestice trebuie spuse separat.

Păstorii migrează de la animale la oameni?

Nici păduchii așa-numiți câini sau pisici nu sunt transmiși la om. Acest lucru se datorează caracteristicilor păduchilor și liantului în general - fiecare specie a acestor paraziți este strict specifică proprietarului său și nu poate trăi și locui în alte specii de animale.

La pisici trăiește puiul de pisică, câinii - câine, iar în viața de zi cu zi sunt numiți păduchi doar pentru similitudinea aspectului cu păduchii umane. Dar prin a ajunge pe corpul unui animal dintr-o altă specie, inclusiv al oamenilor, aceste insecte mor rapid.

Paduchii la câini nu sunt transmiși la om, chiar și prin contact strâns, atunci când, de exemplu, un animal doarme cu o persoană pe un pat. Apropo, păduchii la pisici și câini nu sunt transmiși nu numai la oameni, ci și la aceste specii de la unul la altul - adică, foamele feline nu pot trăi pe câini și câinele râs pe pisici.

Unele caracteristici ale transmiterii păduchilor

Există unele detalii în transmiterea păduchilor, care pot părea neobișnuite și chiar amuzante.

De exemplu, informațiile confirmate statistic că păduchii capului infectează mai activ oamenii nervos predispuși la sentimente și anxietate. Se crede că oamenii nervos pulsatesc mai mult sângele și transpiră mai des, de aceea mirosul corpului lor se dovedește a fi mai atractiv pentru paraziți.

În plus, în timpul contactului sexual, este posibil să transferați simultan două tipuri de păduchi - capul și pubicul. O astfel de infracțiune dublă este una dintre cele mai neplăcute consecințe ale vieții sexuale promiscioase.

În orice caz, pentru o protecție fiabilă împotriva păduchilor trebuie să fie conștienți de toate căile de transmitere a acestora și să se evite:

 • contactul apropiat cu persoane necunoscute sau cu cei care au semne evidente de infecție cu păduchi
 • utilizarea obiectelor de igienă străină
 • înot în locuri cu numeroase elemente sociale marginale.

Și dacă dintr-o dată în grădiniță a fost identificat un caz de păduchi infectând unul dintre copii, atunci este mai bine să țineți copilul acasă timp de o săptămână sau două. Acest lucru va salva părinții de la probleme grave.

http://klop911.ru/vshi/o-vshax/kak-peredayutsya-vshi.html

Păstorii sară de la o persoană la alta

Paduchii sunt insecte caracterizate prin sensibilitate crescuta. Ei nu au aripi și, prin urmare, nu se pot răspândi pe distanțe mari. În ciuda acestui fapt, popularitatea incidenței acestor paraziți este practic de neegalat.

Procesul de transfer are loc atunci când se mișcă o persoană în alta sau când este forțat să se miște. Mulți oameni sunt interesați de întrebarea dacă păduchii capului sară de la cap la cap, pe care îl vom da seama.

Cum este răspândirea insectelor

Persoanele fizice trăiesc întotdeauna în locuri cu concentrații mari de oameni. Categoria de risc include rezidenții pensiunilor, taberelor, școlilor internat etc.

Transferul unei insecte la om este următorul:

 1. Creațiile se mișcă de la o persoană la alta cu o interacțiune strânsă.
 2. Insectele se răspândesc, de asemenea, prin bunuri de uz casnic, care se încadrează în corpul victimelor lor.
 3. Persoanele fizice sunt răspândite prin utilizarea unor lucruri comune, în special a pălăriilor.
 4. Ocazional, sângeții trăiesc în pat, de unde se îndreaptă către alte persoane.

Ar trebui să se înțeleagă că purtătorii de paraziți sunt indivizi cu orice număr de insecte pe cap și corp, chiar și pe unul singur. Cu o intensitate ridicată a daunelor crește probabilitatea ca persoanele să cadă pe mobilier. În consecință, riscurile de infecție cresc semnificativ.

Interesant de știut! Bloodsuckerii trăiesc în apă și pot fi transmiși oamenilor când se îmbăiază.

Ei sunt capabili să supraviețuiască în mediul acvatic timp de aproximativ două zile. Și aici sunt mijloace de trai furtunoase de diferite tipuri, atât dulap și păduchi. În acest fel, puteți, de asemenea, să fiți infectați cu cercarioze, simptomele de care trebuie să știți, pentru a stabili corect diagnosticul.

Trebuie să examinați cu atenție prosoapele dvs., dacă sunteți undeva în stațiune, să nu luați lucrurile altor persoane, să nu lăsați pe nimeni să-și folosească accesoriile și pălăriile.

Se spune că nitsurile sunt rareori o sursă de infecție. Paduchii sunt un mare pericol pentru ceilalti. Acum, să vedem dacă păduchii pot sări.

Sarcina insectelor

Deci, ce fac păduchii: să sară sau să se târască? Aceste creaturi nu sunt capabile să sară de la natură, deoarece corpurile lor sunt destul de masive și picioarele lor nu sunt adaptate pentru astfel de acțiuni.

Se mișcă prin crawling. În consecință, problema cât de departe săriturile de păduchi nu este relevantă.

Puteți contacta o persoană infectată ținând o distanță. Printre cei care suferă de sânge tipic, care pot face salturi, merită să se evidențieze puricii.

Rețineți că dacă într-o grădiniță cel puțin un copil a găsit păduchi, atunci se poate argumenta că în curând întregul grup se va îmbolnăvi de păduchi de cap. Nu contează dacă păduchii sări sau zboară, pentru că nici una, nici cealaltă acțiune nu sunt capabili. Este important ca copiii să se afle în contact strâns, în care persoanele se ciocnesc reciproc și sunt transferate la diferite articole de uz casnic.

Fiecare părinte trebuie să știe cum să detecteze păduchii capului un copil pentru a lua măsuri în timp util.

Insectele se mișcă destul de activ. Chiar și cu un scurt contact apropiat, de exemplu, cu un salut, se pot muta cu ușurință de la o victimă la alta.

Stereotipuri despre păduchi

Pentru toată lunga perioadă de coabitare a parazitului cu omenirea, au fost inventate multe mituri despre ele:

 1. Sunt în stare să sară. Dacă păduchii sară de la o persoană la alta, a fost spus mai devreme.
 2. Răspândiți pe o distanță. Acest lucru este exclus, deoarece acestea nu sunt transmise la distanță.
 3. Pediculoza poate fi preluată numai de la copil. Contrar convingerilor populare, sângeții sunt la fel de uimiți de faptul că copiii adulți.
 4. Insectele sunt transmise prin contacte intime. În acest fel, se răspândesc doar păduchi pubian.
 5. Distribuit din animale de companie.

Ultimul mit este atât de absurd încât merită să vorbim separat.

Este posibil să te infectezi de un animal

Pentru o persoana, paduchii nu sunt teribili, pe care unii caini si pisici le au. O specie separată de insecte lovește o victimă separată. Adică, genunchii se răspândesc la animale și păduchii la oameni.

Aceste insecte sunt foarte asemănătoare între ele, de aceea a apărut o astfel de opinie. Dacă un astfel de reprezentant ajunge pe corpul uman, el va muri pur și simplu.

Chiar și cu interacțiune strânsă, insectele nu sunt transmise de la o persoană la alta. Nu veți fi infectat cu pediculoză de la animale, spre deosebire de leptospiroza, care este transmisă prin contactul cu vertebratele bolnave.

Cum altfel sunt transmise paraziții?

Există câteva nuanțe care pot contribui la infecție.

Potrivit statisticilor, pediculoza este mai des diagnosticată la persoanele predispuse la stres. Acest lucru se datorează faptului că astfel de persoane au circulație sanguină mai frecventă și transpirație. În consecință, mirosul corpului lor atrage foarte mult indivizii.

Cu intimitate intimă, două tipuri de păduchi pot fi infectate dintr-o dată. Acesta este capul și pubicul. Acest lucru se întâmplă ca rezultat al celui mai promițător sex.

Întrebarea dacă păduchile umane sunt sărituri este acum de înțeles. Dar acest lucru nu poate afecta modul de infectare. În plus, trebuie să știți de ce păduchii apar la adulți pentru a se proteja.

Luați în considerare următoarele principii:

 1. Evitați contactul strâns cu cei dragi dacă sunt infectați.
 2. Nu folosiți niciodată lucrurile altor persoane și obiectele de uz casnic.
 3. Nu vă spălați în surse neconvertite.

Dacă în Dow a existat un fapt de infectare a unora dintre copii, atunci este mai bine să părăsiți copilul de ceva timp acasă. Acest lucru va ajuta la evitarea problemelor inutile.

http://101parazit.com/nasekomye/pedikulez/prygayut-li-vshi-s-cheloveka-na-cheloveka.html

Modalitati de transmitere a parazitilor: Sare?

Întrebarea dacă păduchii au sărit de la capul unei persoane la părul altcuiva este interesată în special de părinții care își dau copiii la grădiniță: la urma urmei, majoritatea bolilor pe care copiii le aduc de acolo. Pediculoza este o boală gravă care poate fi foarte dificil de scăpat. Situația este în continuare complicată de faptul că boala se răspândește foarte rapid: după apariția unui copil bolnav în grup, în câteva zile, simptomele pot fi dezvăluite tuturor celor din jurul lor.

Dar acest lucru nu este pentru că păduchii sunt capabili să sară sau să zboare. Și ele nu pot. Nu au aripi și, de obicei, se mișcă destul de încet. Dar, dacă se dorește, un spiridus poate depăși o distanță de 10 cm în 30 de secunde.

Modalități de transmitere a bolii

Cum se transmite pediculoza?

Răspândirea bolii are loc prin contact direct: prin strângere de mână, îmbrățișări, sărutări.

De aceea, copiii sunt cel mai adesea infectați: în grădiniță există suficiente oportunități pentru astfel de contacte.

Te poți infecta prin lucrurile celeilalte persoane. Faptul este că există trei tipuri de păduchi: cap, pubic și haine. Acestea din urmă preferă doar să se așeze în pliurile textilelor. Ele pot fi găsite nu numai în haine casual, dar și în lenjerie de pat. Prin urmare, pentru a vizita cu o ședere peste noapte, nu sunteți asigurat împotriva riscului de a prinde păduchi.

Pădurile păducă sunt transmise predominant în timpul actului sexual. Din locurile intime, ei se pot muta în alte părți ale corpului (dar de obicei nu se așează în părul de pe cap).

Boala poate fi transmisă și prin obiecte de zi cu zi, de exemplu, prin prosoape și lenjerie de corp. Prin urmare, toată lumea ar trebui să aibă propriile lucruri personale.

Păstrăvul de pădure captivant poate fi în principal prin contactul cu părul, precum și dacă folosiți altcineva pentru perie, benzi de cauciuc sau barrette. Paduchii pot trăi fără energie timp de până la 7 zile. Prin urmare, pur și simplu pieptene pieptene altcuiva, pe care o persoană bolnavă nu a folosit timp de o săptămână, puteți ridica pediculoza. În plus, păduchii sunt capabili să înoate și să supraviețuiască mult timp în apă. Deci, riscul de infecție în piscină sau în apă deschisă este, de asemenea, destul de ridicat.

Ce se întâmplă după infecție?

Ca orice alt organism, acești paraziți încearcă instinctiv să-și păstreze genul. Prin urmare, ele încep să se prolifereze în mod activ. La început, nu toată lumea poate simți prezența păduchilor pe corpul lor. La urma urmei, ele mușcă slab, și nu este nevoie să se miște în mod activ în jurul corpului.

Doar 2 săptămâni mai târziu vor apărea noi paraziți din ouăle stabilite de adulți.

În această perioadă, larvele cresc și se hrănesc în mod activ. Prin urmare, persoana începe să se zgârie în mod constant. O mancarime insuportabila de ceva timp face ca oamenii sa faca diverse ipoteze: de la stres la o reactie alergica la alimente sau cosmetice. Dar foarte curând cauza reală a mancarimii devine clară.

În această perioadă, tinerii se mișcă foarte repede și se pare că tot capul și corpul sunt mâncărime. De aceea există o ipoteză că păduchii sară sau zboară.

De fapt, poate exista o mulțime de ele și sunt distribuite în mod liber în tot corpul, unde este ușor să ajungeți la vasele de sânge.

O femeie pentru o lună poate stabili 200-300 de larve, astfel încât atunci când procesul de tratament este strâns, numărul de păduchi pe corpul unei persoane poate crește foarte repede.

Ce trebuie să faci mai întâi?

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să încercați să vă protejați pe cei dragi. Chiar dacă încă suspectați prezența bolii, ar trebui să schimbați imediat așternutul (spălare murdară la temperatură ridicată), piepteni, piepteni, etc. După aceea, puteți încerca să căutați paraziți.

Este destul de dificil să se detecteze păduchii pubiani: datorită culorii lor, se amestecă practic în pielea umană.

Pădușii de corp sunt mai mari decât frații lor, astfel încât pot fi văzuți pe lucruri sau pe piele în locuri unde se simte mâncărime. Aflați mai multe în acest videoclip:

Cea mai dificilă este detectarea celui mai frecvent tip de paraziți - păduchi de păr. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de un pieptene cu dinți fini. Puteți căuta păduchi pe părul uscat și umed. Împletiți-le cu un pieptene obișnuit și apoi trageți un pieptene fin de la rădăcină la vârf de-a lungul fiecărei fire și priviți cu atenție ceea ce rămâne pe pieptene. O atenție deosebită trebuie acordată zonelor din spatele urechilor și de pe gât (în locul în care părul începe să crească). Nu este întotdeauna posibil să vedeți păduchii înșiși pe pieptene, dar veți găsi foarte rapid nits (larve albe).

Trebuie să încercăm să găsim și să distrugem cât mai multe larve posibil.

Unii pot confunda niti cu matreata. Aceasta din urmă se caracterizează prin degajarea scalpului. Cântarele pot fi îndepărtate cu ușurință de pe păr, iar nitiile, dimpotrivă, le sunt lipite strâns datorită lichidului special eliberat de păduchi atunci când se aplică ouăle. Particulele de mătreață sunt de dimensiuni diferite, iar nitsul are aceeași formă ovală.

Larvele pot avea nuanțe diferite: de la lăptoasă până la maro închis, în timp ce fulgi de mătreață sunt mult mai albi. În plus, mătreața nu provoacă o astfel de mancarime puternică: în prezența păduchilor, o persoană nu-și poate rupe mâinile de pe cap, pieptandu-și constant pielea. Nu se recomandă acest lucru: zgârierea severă poate duce la o dezvoltare și mai mare a bolii, deoarece păduchii se lipesc mai puternic de zonele afectate.

Modalități de combatere a păduchilor capului

Poți scăpa de păduchi. Cumpărați un remediu pentru farmacist pentru pediculoză. De obicei, este o loțiune sau un șampon, principalul ingredient activ în care este permetrinul. Mijloacele se aplică timp de 8-12 ore, apoi se spală.

Pentru ca aceasta să funcționeze eficient, trebuie să vă înfășurați capul cu folie de plastic sau purtați un capac de duș special.

Există, de asemenea, mijloace mai convenabile de aplicare, de exemplu, un aerosol. Este suficient să-l stropiți pe păr și după 10 - 15 minute spălați-l cu apă.

Unii încearcă să scape de remediile populare de păduchi, având în vedere că chimia suplimentară a corpului pentru orice. Unul dintre tratamentele cele mai comune este tratamentul părului cu kerosen amestecat cu ulei vegetal. Această metodă este destul de eficientă. Dar, în același timp, există o mare probabilitate de a obține arsuri și de a slăbi foarte mult părul.

Alte remedii populare includ săpun de gudron, ulei de muștar, suc de rodie, etc. Dar dacă sapunul ajută într-un fel să facă față unei boli neplăcute, atunci mijloacele rămase sunt ineficiente. Orice metodă de luptă alegi, trebuie să te gândești că tratamentul nu ar trebui să fie o singură dată. În majoritatea cazurilor, utilizarea necesară a medicamentelor. Iar punctul de aici nu este că fondurile pentru o singură dată nu vă pot salva de păduchi: un adult poate să depună ouă la fiecare 8 zile. Și descendența însăși ajunge foarte repede la pubertate. Pentru a preveni răspândirea rapidă a paraziților, trebuie să utilizați fondurile în câteva săptămâni.

Combinația poate fi, de asemenea, una dintre metodele de a scăpa de o boală neplăcută. Acest lucru se aplică în mod special copiilor: la urma urmei, în afară de săpunul de gudron, nici un medicament nu poate fi numit complet sigur pentru un organism în creștere.

Procedura se efectuează cel mai bine seara, când activitatea copilului este minimă. Veți avea nevoie de pieptenele pentru o lungă perioadă de timp: pentru a scăpa complet de păduchi, va trebui să petreceți serile cu un pieptene timp de câteva săptămâni.

În timpul tratamentului, trebuie să spălați în mod regulat lenjeria de pat, prosoapele și alte obiecte personale, apoi asigurați-vă că le călcați. Curățarea se face cel mai bine zilnic, iar păturile, îmbrăcămintea exterioară, jucăriile moi ar trebui să se desfășoare mai des în timpul frigului (dacă tratamentul este efectuat iarna). Urmând aceste reguli simple, puteți scăpa complet de păduchi în câteva săptămâni. Pentru a nu fi infectat cu ele, trebuie să vă amintiți întotdeauna că folosirea lucrurilor altor persoane este strict interzisă.

http://stopklopam.ru/prygayut-li-vshi

5 mituri despre păduchi - indiferent dacă zboară, cât de repede se execută, pot sări sânii lor?

Pediculoza este o boală extrem de infecțioasă. Apariția în echipă a unei persoane infectate cu paraziți este plină de infecție rapidă a restului.

Care a determinat o prevalență ridicată a bolii parazitare? Paduchii umane nu au capacitatea de a se deplasa pe distante lungi, nu pot zbura, sari, dar din cauza apariției nevoii de insecte neplăcute se pot mișca rapid.

Rata ridicată a răspândirii pediculozei între oameni se datorează faptului că boala este transmisă prin contact strâns, cu ajutorul îmbrăcămintei, articolelor de uz casnic.

Luați în considerare în detaliu întrebarea dacă păduchii pot sări, care este motivul pentru nivelul ridicat de infecție al acestei boli neplăcute.

Păstrează păduchii

Se consideră că pediculoza este o boală asociată cu nerespectarea măsurilor de igienă personală, lipsa controlului asupra stării pielii capului și părului. Deveniți o sursă de infecție cu păduchi cap, pot fi infectați oameni curate. Nivelul ridicat de invazivitate se datorează unei game largi de metode de transmitere a paraziților.

Păstrează păduchii? Raspunsul este negativ, parazitii nu au capacitatea de a sari.

Larvele, insectele adulte intră pe piele, părul când folosesc lucrurile altor persoane, îmbrăcămintea potrivită, contactele corpului, care includ strângerea de mână, îmbrățișările. Adulții, nits-urile fără hrană pentru o lungă perioadă de timp, rezistă impactului factorilor negativi externi, rămân viabili timp de câteva săptămâni. Acest lucru se datorează prevalenței ridicate a păduchilor capului.

Cât de departe

Datorită naturii structurii, prezența picioarelor scurte slabe, a unui corp greu, greu, insectele sunt lipsite de o astfel de abilitate de a sări de la cap la cap. Dar nu este atât de important dacă șoarecii sări sau nu, este important ca insectele să se miște destul de repede, cu cincisprezece centimetri timp de două zeci de secunde.

Dacă există o persoană infectată în echipă, un adult, un copil, după câteva zile, restul păduchilor vor avea simptome de păduchi.

Întrebările legate de faptul dacă insectele pot acoperi o distanță de câțiva metri nu sunt relevante. Dacă este nevoie, paraziți se deplasează la anumite distanțe, dar se întâmplă lent, se târăște, dar nu sară. Necesitatea deplasării pe distanțe lungi poate să apară la paraziți, dacă nu există o sursă de energie.

Nits sari

Nits sunt ouă, larve de paraziți care se află în stadiul incipient al formării. Întrebarea cu privire la faptul că nits-urile sărituri nu este relevantă. Nits nu sare, ei sunt lipsiți de capacitatea de a muta. Înainte de formarea unui individ matur, ei sunt atașați cu un mucus special la păr, păstrându-l încă mult timp.

Trebuie remarcat faptul că putregaiul este foarte rezistent la factorii externi negativi.

Fluctuațiile de temperatură, lipsa alimentării cu energie electrică pot tolera bine, menținând viabilitatea. Odată cu deteriorarea condițiilor de mediu, ele intră într-o stare de animație suspendată, hibernare profundă, formarea parazitului se oprește.

Fly

Există o concepție greșită comună că zburau păduchii. Cum altfel să explicăm prevalența lor ridicată? Parazitii nu au aripi, nu sunt adaptate fiziologic pentru zboruri.

video

Cum se mișcă păduchii?

Pot paraziți înota?

Se crede că infecția cu păduchi poate apărea după o vizită la piscină, o altă sursă de apă, în special pentru corpurile naturale de apă. Ar trebui subliniat faptul că trăsăturile structurii fiziologice a parazitului sunt de așa natură încât acestea pot să funcționeze rapid. Paduchii nu stiu cum sa sara, sa inoate. Dar de ceva timp pot rămâne viabile în apă.

Faptul de mai sus este ușor de dovedit practic. În timp ce îmbătrânesc un animal infectat cu paraziți, păduchii se mișcă în cantități mari pe fața animalului, ceea ce se datorează lipsei capacității de înot, fricii de apă.

Este imposibil să se excludă complet posibilitatea de infectare cu păduchi în timpul scăldat, dar această posibilitate este minimă. Infecția poate apărea numai atunci când există un număr mare de persoane într-o piscină mică, când există posibilitatea ca păduchii să se miște în siguranță de la un cap la altul. Abilitatea de a sări, de a zbura în acest caz nu contează.

Peste mituri

Există mai multe opinii eronate cu privire la specificul activității vitale, metode de diseminare a paraziților cutanării:

 • Insectele se întind pe o distanță. Singura modalitate de a muta paraziți este să se mute cu purtătorul, cu obiectele sale, cu îmbrăcămintea. Deplasarea de sine prin propriile resurse este exclusă.
 • Insectele sară sau se mișcă rapid într-un mod diferit. Răspunsurile la această întrebare au fost date mai sus. Parazitii nu au capacitatea de a sari, de a actiona activa. Ei se târăsc încet, dar acest lucru este suficient pentru răspândirea rapidă a păduchilor de cap.
 • Cea mai obișnuită sursă de infecție sunt animalele. Paduchii sunt printre parazitii care nu au o selectivitate deosebita atunci cand aleg o sursa de energie potrivita. Omul, așa cum sugerează și numele, preferă să atace oamenii, dar este capabil să muște animalele. Animalele de companie pot acționa ca o sursă de infecție, dar acest lucru se întâmplă foarte rar.
 • Pediculoza poate răni numai copiii. Acest mit este probabil rezultatul faptului că în special pediculoza este frecventă în grupurile de copii, de exemplu grădinițe, școli. Aproape toți oamenii pot fi infectați, factorul de vârstă nu este important, semnificativ. Dar, deoarece păduchii nu pot sări, ei l-au răspândit repede printre copii, deoarece aceștia din urmă folosesc jucării comune, adesea atingându-și capetele atunci când joacă jocuri.
 • Pediculoza este o boală exclusivă a persoanelor care nu respectă regulile de igienă personală. Această opinie este greșită în rădăcină. Insectele preferă o piele curată, ceea ce le facilitează foarte mult accesul la o sursă de energie. Dar utilizarea detergenților, parfumurilor, cu un miros pronunțat, îi face să stea departe, paraziți nu tolerează, de exemplu, aroma puternică a uleiurilor esențiale de pin, citrice.
 • Puteți să scăpați de paraziți prin utilizarea regulată a șampoanelor, a altor detergenți. Această măsură va contribui la reducerea numărului de păduchi, dar este imposibil să scăpăm complet de acestea. Acest lucru se datorează rezistenței ridicate a nits la efectele factorilor externi negativi.

Paduchii nu pot sa sara, datorita structurii specifice a corpului, caracteristici comportamentale. Dar lipsa unei capacități reduse nu afectează viteza de înmulțire a păduchilor, ceea ce este rapid.

Întrebări populare

Cele mai populare întrebări despre pediculoză sunt cele care afectează modalitățile de infectare, tratamentul bolilor neplăcute. După cum sa menționat mai sus, infecția poate apărea numai după un contact strâns cu persoanele infectate, hainele și obiectele personale. Parazitii nu pot sari, dar se pot deplasa repede de la unul infectat la altul.

În ceea ce privește metodele de tratament, este mai ușor să se ocupe de păduchi decât, de exemplu, puricii, tocmai din cauza faptului că prima nu poate sări. Pentru a distruge paraziții, este suficient să alegeți orice agent toxic destinat aplicării pe scalp, păr, aplicați conform recomandărilor propuse în instrucțiuni.

Probabilitatea ca păduchii să sară, să alerge, extrem de mici. Efectuarea a doar două proceduri cu ajutorul unuia dintre mijloacele selectate va scăpa de păduchi.

http://parazitdoma.ru/vshi/mogut-li-prigat

Modul în care păduchii sunt transmiși de la o persoană la alta

Pentru a nu suferi de activitatea vitală a paraziților, este important să știm cum sunt transmise păduchii.

Luați în considerare fiecare specie individual și dezbatem miturile obosite despre metodele lor de mișcare.

Noi crestem noi păduchi.

Oricât de ciudat ar părea, omul însuși devine cauza reproducerii capului, garderobei și păduchilor pubiani. Toată lumea știe: cea mai comună metodă de transmitere este contactul fizic.

Îmbrățișări, egoițe, legături intime, oameni necunoscuți și riscăm să ne infectăm cu câteva insecte. La urma urmei, o femeie este în măsură să pună aproximativ 200 de ouă pe zi, ea va crea cu ușurință o nouă familie în părul gazdei.

Observată: pediculoza este mai frecventă la copii decât la adulți. Declarația este justificată, deoarece copiii merg adesea în locuri cu un număr mare de persoane.

În școli, grădinițe, tabere de sănătate pentru copii, cercuri de case de creație, băieții comunică unul cu celălalt, creând condiții ideale pentru răspândirea păduchilor: schimbă hainele, își dau reciproc guma și părul de păr pentru a purta, folosesc pensule comune. Astfel de metode sunt cele mai frecvente cauze ale apariției paraziților pe capul copiilor.

Deci, cum se deplasează paraziți mici de la o persoană la alta? Se zăresc păduchii? Poate să sară?

Oamenii de știință s-au dovedit: structura dăunătorului nu este adaptată săriturilor. Picioarele lor sunt prea slabe și sunt destinate doar să se țină pe corp sau pe păr.

La distanță, paraziții nu vor putea să se miște de la cap la cap. Aveți nevoie de un contact strâns, care să se întâmple în timpul sărutărilor, îmbrățișărilor, autoproclamatelor. Acesta este modul în care sunt transmise păduchii. Și dacă ați văzut păduchii sărind, probabil că tocmai au căzut de sus.

Paraziți nu știu cum să zboare pe distanță. Ei nu au aripi, prin urmare, metoda este exclusă.

Modalități de transmitere a păduchilor de cap

Numele speciei vorbește de la sine. Cele mai frecvente insecte care trăiesc în capul părului unei persoane și care provoacă nervozitate din cauza alterării sunt fanii păduchi.

Pe lângă păr, pot alege și mustață și barbă. Alte zone de insecte nu sunt interesate.

Habitatul lor principal este scalpul, ceea ce înseamnă că se vor deplasa acolo. Luați în considerare cele mai populare moduri:

 1. Atingerea părului la capul pacientului este metoda cea mai rapidă și cea mai precisă de infectare cu păduchi. Nu neapărat prieteni apropiați cu cei fără adăpost. Paduchii sunt transmise de la un prieten curat (prieten).
 2. Evitați locurile aglomerate. Chiar și într-un minibus, puteți intra în mod neașteptat în contact cu capul bolnav la orele de vârf, când nu trebuie să vă gândiți la o călătorie confortabilă.
 3. Insectul este capabil să trăiască în proprietățile personale ale pacientului în timpul zilei. Deci, schimbul de piepteni, benzi de cauciuc și alte lucruri personale conduc la apariția unor insecte mici care dăunează sănătății umane.
 4. În apă, dăunătorul capului este capabil să trăiască până la cinci zile, până când găsește o nouă pradă sau își oprește existența. Se recomandă utilizarea pălăriilor în piscină.
 5. În saloanele de coafură și de înfrumusețare, personalul trebuie să respecte regulile de dezinsecție, dar acest lucru nu se întâmplă întotdeauna. După tăierea părului cu supt de sânge, este necesară îndepărtarea imediată a locului de muncă, iar în cazul măsurilor profilactice ar trebui efectuate măsuri de distrugere. În cazul în care manipulările nu sunt efectuate, atunci călugărițele sunt transferate cu ușurință și găsiți un nou proprietar.

Anterior, pigtail-urile nu erau doar distribuite. Cu ajutorul buclelor largi crește riscul de a dezvolta păduchi de cap. Sfat: împletiți bine părul cu fiicele, pentru a reduce posibilitatea îmbolnăvirii la jumătate

Nits nu pot fi transferate singure unei alte persoane. Chiar dacă se află într-un pieptene, nu va reuși să câștige un loc fără ajutorul unui adult.

Cum să te infectezi cu dăunători

Numele păduchilor de lenjerie se obține din cauza habitatului lor: ascunderea și reproducerea în haine umane.

În acest caz, ele sunt interesate numai de acele lucruri care sunt mai aproape de corp, astfel încât să existe contact permanent cu infectate. Se hrănesc cu sânge de 3-4 ori pe zi, ca rezultat, lenjeria de corp este cel mai adesea aleasă pentru scopuri de habitat.

Pentru a infecta cu păduchi de corp, trebuie să atingeți lucrurile unei persoane bolnave. Cel mai adesea acest lucru se întâmplă în locuri cu concentrații ridicate de oameni. Luați în considerare cele mai actuale moduri de transmitere:

 • transport public;
 • vestiare;
 • pensiuni, pensiuni, apartamente comunale, familii mici;
 • prin hainele altora;
 • hoteluri și hanuri;
 • sanatorii, pensiuni, alte zone de agrement;
 • prin apa din bazin, rezervor și alte rezervoare publice.

Dacă de multe ori mergeți în călătorii de afaceri, puteți aduce acasă sânge de sine pe cont propriu. În trenuri, este dificil să se mențină izolarea de ceilalți. Procesarea incorectă a lenjeriei de pat duce la faptul că adulții găsesc rapid un nou proprietar, accesând cu crawlere un site în altul.

Când alegeți un loc de dormit, gândiți-vă la salubritate. De exemplu, un hotel nu este cel mai înalt nivel, unde trăiesc oameni din diferite segmente ale populației, nu este alegerea cea mai sănătoasă.

În stațiune, nu toți turiștii sunt verificați pentru prezența "creaturilor vii", astfel încât infecția este posibilă chiar și printr-o pernă în care suferinzii care suferă de sânge găsesc o noapte.

Chiar dacă stați lângă infirmația din microbuz, parazitul se va mișca cu ușurință în hainele tale, cu contact strâns. Recomandare: încercați să nu atingeți alte persoane.

Prin infecția cu pat este extrem de rară. Dar există astfel de cazuri. După ce ați petrecut noaptea într-un pat în care v-ați îmbolnăvit, există riscul de a deveni proprietarul unor persoane care suferă de sânge, care s-au temut de haine.

În cazul unui contact sexual obișnuit, se obține o întâlnire apropiată cu o persoană necunoscută, atunci când femeia ar dori să se miște.

O sursă comună de parazit devine obișnuită. De exemplu, uniforme la locul de muncă, haine în închisori și centre de detenție preventivă, costume de scenă în centre culturale și diverse echipamente în sporturile de echipă. Încercați să nu purtați lucrurile altor persoane.

Este specia pubiană transmisă numai prin contact sexual?

Pediculoza pubiană este egală cu o boală sexuală, deoarece localizarea insectelor apare de obicei în zonele intime ale părului.

Cele mai frecvente site-uri de infecție sunt pubisul de sex feminin și masculin, axilele și alte zone cu vegetație, altele decât capul.

Paduchii aproape se sapa in piele, mascand datorita culorii sale maronii. Ele nu pot fi considerate fără dispozitive de mărire.

Dar dacă populația a crescut - o vedere nu pentru cei slabi de inimă. Simptomele vii sunt considerate prurit și iritație în zonele de mai sus ale corpului.

La bărbați, păduchii genitali sau pubiani se pot răspândi în picioare, în spate, în brațe - oriunde există păr lung. Acest lucru se aplică și femeilor, dar au mai puțin păr pe corpul lor, motiv pentru care este mult mai puțin comun.

Păstarii pot trăi într-o stare de animație suspendată timp de câteva săptămâni pe prosoape și lenjerie de corp. Încercați să nu folosiți lucrurile altor persoane.

Prin așternut este posibilă și o infecție. Dar numai în cazul în care o persoană se afla pe ea, o mare pediculoză.

De ce este relația sexuală cea mai periculoasă în cazul nostru? În timpul activităților sexuale, paraziți pubiani se vor bucura cu plăcere de noi organe genitale pentru a primi o parte din sânge proaspăt. Este important să fii selectiv când alegi un partener. Poate fi infectat fără să știe asta.

Interesant: insectele încep să-și arate activitatea timp de 7-10 zile după ce au găsit o nouă sursă de hrană, iar o nouă generație va apărea într-o lună.

Pericol pentru animale

Oamenii care nu înțeleg tipurile de insecte, gândesc greșit: se presupune că păduchii și puricii sunt una și aceeași. Dar, de fapt, există o diferență dramatică.

Un dăunător uman, în ciuda asemănării sale cu alți paraziți, nu se hrănește niciodată cu sângele animalelor. Animalele de companie nu o atrag, precum și lâna lor.

Diferența dintre insectele umane și animale este după cum urmează: prima se hrănește cu sânge, iar ultima piele și păr. Chiar și schimbarea locurilor lor, fără sursa obișnuită de persoane alimentare va muri în curând.

Pediculoza trebuie tratată cu animale nu pentru a evita infectarea ei, ci pentru a ajuta animalul să facă față unei probleme obsesive. Până la urmă, puricii duc la iritație și mâncărime insuportabile.

 • Paduchii la câini există și sunt de două tipuri: câinele însuși și cel care mănâncă. Speciile sunt diferite față de specia umană și nu ating alte animale. Se hrănesc cu sângele, pielea și părul unui animal de companie.
 • Păstorii de pisică au fost mascați cu succes printre purici, iar proprietarii nu știu despre prezența lor. Trairile lor duc la mâncărime, căderea părului și dermatită.
 • Pukhoproyedy (păduchii care trăiesc la găini, gâște, curcani, bibilici) conduc păsări la spirochetoză, gripa, infecții adenovirale și reovir. Paraziții nu atacă mamiferele, nu este posibil să le prindă de la un animal de companie cu aripi.

Fiți atenți la purtătorul de sânge al cerbului. Acesta este un soi de elan, care se găsește de multe ori în pădure în august, confuzându-l cu o bifă.

Ea mușcă dureros, lăsând în urmă o marcantă senzație de mâncărime. Dar insectele nu trec de la animale. Coliziunea cu o persoană se întâmplă de obicei întâmplător, așa că nu vă temeți de ei.

Se poate concluziona: paraziții animale nu vor trece la oameni. Dar sunt păduchi umane contagioase?

Nu, pentru că hrăniți cu un alt tip de sânge și, prin urmare, nu este periculos pentru animalele de companie. Găsiți păduchi, nu vă grăbiți să-i tratați prietenii săraci.

Alina, 25 de ani: "Ca un copil, mi sa interzis intotdeauna sa lovesc pisicile fara stapan, justificand animalele cu prezenta de supt de sange. Când am crescut, am învățat: temerile erau în zadar. Upset din cauza părinților înșelați :) ".

Aspect datorită nervilor

Cel mai obișnuit mit spune: paraziții apar pe cap ca urmare a stresului sever și sunt renăscuți din noroi cu transpirație.

Oamenii de știință au respins cu ușurință o astfel de opinie cu dovezi științifice.

 1. Acestea sunt transmise exclusiv prin contactul de uz casnic.
 2. Nu se întâmplă fără o sursă de infecție.
 3. În situații stresante, schimbările în țesuturi apar din cauza iritabilității și a nervozității, provocând activarea dăunătorilor care se ascund în părul gros pentru o perioadă lungă de timp.

Există o opinie: păduchii provin și trăiesc sub pielea unei persoane, iar în stare excitată sunt activate și ajung la suprafață.

Fallația este indicată de simptomele frecvente de mâncărime, iritații și mici "ciocniri" care se presupune că au devenit căminul insectelor. Dar dăunătorii nu pot exista fără oxigen, deci acest habitat este imposibil.

Oamenii ar putea fi confundați cu mici acarieni care penetrează sub pielea superioară și lasă în urmă urme similare.

Alain, în vârstă de 34 de ani: "Toamna trecută totul a căzut în mine în același timp: m-am despărțit de soțul meu, copilul sa îmbolnăvit, a fost mustrat la locul de muncă. Rezultatul este aspectul păduchilor. Sunt sigur că nu le-am putut obține de la alți oameni, pentru că a menținut comunicarea la minim, a petrecut timp liber acasă. Dar faptul rămâne. Deci pot să apară din frustrări?

Fapte interesante

Nu există un răspuns clar la întrebarea "dacă păduchii sunt transmiși tuturor". Observat: unii oameni chiar și în focar de insecte nu mușcă dăunători și bypass. Dar cauzele fenomenului nu sunt cunoscute.

Unele fete cred că: insectele nu se vor târî pe părul colorat - structura este răsfățată de elemente chimice. Opinia nu este pe deplin corectă.

Coloranții moderni nu sunt eficienți împotriva paraziților, deoarece constau din componentele care economisesc legumele. Substanțele toxice sunt excluse.

Dacă doriți să scăpați de vopsea de păduchi, alegeți un produs cu amoniac și peroxid de hidrogen. Acesta va distruge parțial cochilii de chitină, neutralizând indivizii adulți, dar nimeni nu va muri din asta. Trebuie să pieptene pieptenele.

Anastasia, în vârstă de 34 de ani: "Nu m-am îngrijorat niciodată să am o păduche în păr, pentru că am colorat cu grijă toate firele. Dar, spre surprinderea mea, ea a început încă. Eu folosesc metodele vechi.

http://prochizdoma.ru/kak-peredayutsya-vshi/

Modalități de transmitere a păduchilor de la persoanele infectate

Louse-ul este considerat cel mai frecvent parazit uman care se găsește în principal la copii. Acesta este localizat în anumite locuri, în funcție de specie, și cauzează boala - pediculoza.

Simptomele pediculozei

Pediculoza este cauzată de apariția simptomelor la debutul dezvoltării. Semnele principale ale bolii sunt:

 • Apariția de pete roșii, cosuri mici mâncărime, care sunt muscaturi parazitare.
 • Apariția pe păr a nits, ouă, adulți.
 • Aspectul de mazare mici, este dificil de a se retrage din păr.
 • Este posibilă schimbarea culorii pielii, agravarea stării generale a pielii.
 • Scalpul mâncărime (sprâncene, genelor, capului, axelor, pubisului, bărbii).

De asemenea, semnele de pediculoză pot deveni insecte târâtoare prin corp. Mulți oameni sunt interesați de întrebarea: nu sare sau nu? Nu există un răspuns clar, dar se crede că insectele se mișcă mai mult decât zboară.

Cunoașterea acestor simptome vă permite să luați măsurile necesare în timp util. Adesea, simptomele apar după 1-1,5 luni.

Pericolul infestării cu păduchi

Capul și alte tipuri de păduchi reprezintă o amenințare semnificativă pentru populație. Lipsa tratamentului duce adesea la o schimbare a culorii pielii, îngroșarea stratului de piele și la o schimbare a structurii sângelui. De asemenea, dezvoltați afecțiuni asociate cu părul și pielea.

Depinde, în primul rând, de varietatea de paraziți care se disting:

Șaibă de cap - deja prin programare, îi puteți recunoaște distribuția, se caracterizează prin dimensiuni mici, medii. Localizat pe zona părului capului, sprâncenelor, genelor. Transmise copiilor, adulților, mergând de la cap la cap prin contact strâns. Infecția este, de asemenea, posibilă datorită schimbului de pălării, părului de păr, benzilor de cauciuc. Cap paraziți sunt cauzate de simptome severe.

În plus față de capace, alte accesorii pentru cap sunt transmise după jocurile copiilor, cu uzură obișnuită.

Păstarul pubic (ploshchitsa) are o dimensiune foarte mică, situată în zonă:

Pădușii pubiceni sunt transmiși?

Adesea, transferul de ploshchit apare datorită contactului strâns al persoanelor atunci când schimbă lenjeria de corp. Se exprimă prin simptome strălucitoare, mâncărime la roșeață, o zgârietură puternică a pielii este considerată a fi cea principală. Activitatea vitală a păduchilor este de 3 săptămâni. Boala transmisă de parazit afectează pielea, părul.

Hainele de parcă sunt cel mai mare parazit, pot fi transmise prin lenjerie de pat, lenjerie de corp. Ei pun ouă în ele, astfel încât oamenii să devină infectați atunci când se așează pe o pernă, pun pe hainele altora.

Cel mai adesea pediculoza este localizată pe scalp. Liceul este un purtător al patologiilor infecțioase periculoase. Locurile comune de mușcătură sunt coatele, genunchii, spatele inferior, gâtul. Se multiplică rapid, afectând zonele mari ale pielii, provocând mâncărime severe.

Mulți paraziți trăiesc în păduchi, ei înșiși sunt purtători ai diferitelor procese patologice. Prin urmare, pediculoza este considerată periculoasă, necesită efecte terapeutice în timp util.

Modalități de transmitere a păduchilor

Cum sunt transmise păduchii de la om la om? Există următoarele, cele mai frecvente moduri:

 • Articole pentru uz personal - un prosop, pieptene, par, piepteni, pălării.
 • Lenjerie de corp, lenjerie de pat.
 • Călugărițele nu se pot mișca în jur, sărind, noaptea se deplasează de la perne, pături, lenjerie de pat la cap, unde se dezvoltă mai departe.
 • Contactul sexual - în special parazitul pubian, pe lângă faptul că este probabil să ridice capul, care împreună vor duce la apariția bolii.
 • Contactul cu apa de baie într-un loc poluat, în special apă în picioare duce adesea la infecții de către diverse paraziți, inclusiv păduchii.

Prin obiecte de uz personal, păduchii se întâlnesc deseori printre copiii mici ai grădiniței, elevii, deoarece copiii pot schimba lucruri personale, le pot pieptene împreună.

Paduchii pot fi transmise atunci cand pun pe hainele altcuiva - inferioara, superioara. Acest lucru este obișnuit printre fetele adolescente, astfel încât să puteți lua doar lucruri de la o persoană, dacă într-adevăr aveți încredere.

Dacă există persoane infectate în mediul înconjurător, trebuie să le contactați mai puțin. Mai ales pentru a nu permite găsirea strânsă, schimbul de lucruri, obiectele de uz casnic, personal, deoarece există o șansă mare de infecție.

Știu cum să sări cu păduchi?

Ne întoarcem la cel mai interesant subiect: sari? Această întrebare îngrijorează majoritatea populației. Este sigur să spunem că pediculoza nu poate fi infectată la distanță.

Paduchii au dispozitive speciale pentru o fixare buna pe par, dar nu pot sari de la persoana la alta. Acest lucru se datorează lipsei picioarelor lungi, paraziți fiind caracterizați printr-un fizic volumetric, prin urmare, sunt adaptați numai la mișcare.

Paduchii se misca repede, astfel incat, atunci cand handshaking, contact prelungit, imbratisari, sarut, acestea reusesc sa ruleze peste si sa se stabileasca intr-un loc nou.

Este posibil să comunicați cu persoanele infectate, ținând distanța, măsurile preventive, apoi păduchii nu vor fi transmiși.

Ouăle, paraziți sunt incapacitați, nu știu cum să se miște independent, atașați la păr. Infecția este posibilă numai în tranziția unui adult.

Ce modalități nu sunt transmise pediculozei

Cum nu pot fi transmise păduchi? Există mituri că paraziți trăiesc în animalele domestice, apoi izbucnesc oamenii. Aceasta este o minciună, câinii și pisicile își au paraziți, neobișnuit pentru om.

Pediculoza nu se poate dezvolta după contactul cu persoane infectate la o distanță mare. Deoarece insectele sare sau se târăște, este sigur să confirmați al doilea concept.

Pentru a evita bolile, este necesar să cunoaștem căile, mecanismele de dezvoltare, precum și metodele și metodele de eliminare a paraziților.

Liceul de prevenire

Principalele metode de prevenire a bolii sunt igiena, pieptănarea frecventă a părului, inspecția capului pentru copii, mai ales dacă aceștia frecventează grădinița sau școala.

Este necesar să excludeți comunicarea cu persoanele infectate, să explicați prevenirea copiilor, să vă spuneți că nu puteți face schimb de lucruri personale, să vă luați părul, guma și pălăria altcuiva.

Schimbarea periodică a patului și lenjeriei va ajuta la evitarea infestării cu păduchi. Respectarea curățeniei camerei.

Este util să folosiți uleiuri esențiale, în special ylang-ylang, arbore de ceai. Au proprietăți speciale care descurajează paraziții. Folosit pentru samponare, pieptanare.

http://parazitytut.ru/vshi/prygayut.html

Sare de păduchi - fapte și presupuneri

Pediculoza este o boală contagioasă care se transmite rapid. O astfel de viteză de propagare este înșelătoare. Pădurile îngroșate cu legende, mituri și ipoteze. Unii cred că insectele zboară, alții - sari, iar alții sunt în favoarea faptului că insectele se târăște rapid. Care dintre ele are dreptate? Păstrează păduchii?

Structura caroseriei insecte

Pe persoana 3 tipuri pot parasi: cap, haine, pubic sau ploshchitsa. Structura corporală a primelor două specii este similară. Diferă numai în dimensiune. Parazitii sunt ceva mai mari. Pădușii pubici se aseamănă cu crabi mici și au forme mai rotunjite și plate. Pe structura corpului a pus o amprentă a stilului lor de viață. Vânătoarea practică săparea în piele și este comparată cu suprafața. În culoare, este aproape la fel ca pielea unei persoane.

Corpul este format din 3 părți:

Capul este mic, iar pieptul ia mai puțin de 1/3 din întregul corp. Dar abdomenul crește în mărime pe măsură ce alimentele sunt primite. Culoarea este gri, dar poate obține o nuanță diferită. Adaptați perfect la tonul părului. Este mult mai dificil să le găsiți cu proprietarii părului blond. Insectele sunt dotate cu 3 perechi de picioare tenace. Datorită lor, păduchii se agață ferm de păr și se păstrau la suprafață. Se târâ în cap încet și acest lucru are sens - nu prea multă accelerare într-o astfel de zonă. Aripile lipsesc. Prin urmare, cu toată dorința de a zbura, nu pot. Se zăresc păduchii? - Nu! Picioarele sunt puternice, dar lipsesc flexibilitatea și elasticitatea. Prin urmare, o astfel de structură nu le permite să facă salturi. Păstrează păduchii? - Nu! Același lucru este valabil și pentru larvele lor. Ele sunt ferm atașate la păr și sunt fixate. După ce nymfa apare, substanța lipicioasă slăbește, iar cochilele goale dispar. Practic, acest lucru se întâmplă atunci când pieptene.

Cum este transmisă pediculoza

Dacă doriți, timp de 1 minut, adulții pot depăși o distanță de 20 cm. Capul se târî de la un cap în altul, agățându-se de păr. Pentru ca acest lucru să se întâmple, este nevoie de ceva timp pentru a fi aproape de o persoană infectată. Asta este, îmbrățișându-l, sărutându-l. Dacă distanța nu asigură contactul capului - infecția este imposibilă.

Un alt mod de infectare este lucrurile. Acest lucru este valabil mai ales pentru păduchi de corp. Care sunt parazite asupra persoanei, dar cresc rădăcinile în pliurile de haine, cusături și așternuturi. Pădușii de cap pot, de asemenea, să ajungă la cealaltă victimă prin lucruri. Aceasta este o pălărie, pieptene, barete și benzi de cauciuc. Și, de asemenea, prin așternut, dacă o persoană infectată nu a mai dormit mai mult de o zi în urmă. A lovit accidental pe perna se confruntă cu moartea în termen de o zi. Dacă există capul cuiva acolo, mântuirea și reproducerea ulterioară sunt asigurate.

Pubic transmis într-o măsură mai mare în timpul actului sexual. Dar, în același timp, pubisul ar trebui să fie acoperit cu fire de păr. Dacă nu sunt acolo, justificarea este imposibilă. Părul de pe cap nu le interesează. Întrucât structura este oarecum diferită și există mai puțin sânge pe cap decât în ​​zona pubiană. Cu o infecție mare poate fi pe sprâncene, barba, armpits, abdomen. Infecția internă este, de asemenea, posibilă. Deoarece acești paraziți sunt mai rezistenți la mediu și pot trăi pe un prosop sau lenjerie de corp timp de cel puțin 7 zile. În acest fel, copiii care suferă din cauza acțiunilor nepotrivite ale adulților prezintă o probabilitate mai mare de a fi infectați.

În orice caz, sursa infecției este o persoană bolnavă. Prezența sa în spațiile publice crește riscul de infectare a altora. Lucrurile rămase în vestiar, coafor, băi, saune, piscine, camere de hotel și de hotel, stațiuni și conviețuirea mai multor familii într-un apartament sau hostel comunal.

O atenție deosebită trebuie acordată faptului că paraziții pot înota și sunt vii și nevătămați în apă timp de aproximativ două zile. Ridicați paraziți în piscină - o imagine destul de reală. Sau în apele publice închise.

Motivul iluziei

Paraziți se înmulțesc foarte repede. Primul lucru pe care îl fac atunci când ajung la un nou loc de reședință este stabilirea ouălor. A observa o insectă este foarte dificilă. În primul rând, la început se arată în jur și există suficiente stocuri de alimente care s-au completat în același loc. În al doilea rând, mușcăturile nu sunt atât de vizibile. Capul se roteste usor si doar unii proprietari de insecte incep sa sune alarma. Alții percep răspunsul corpului ca rezultat al stresului, tensiunii nervoase sau oboselii. După aproximativ două săptămâni, viața va începe în plină desfășurare. O nouă generație de nimfe flămânzi va începe o alimentație activă. Există o impresie că apar imediat și în mulțimi întregi. Din moment ce este dificil de explicat cauzele reale ale infecției, ele concluzionează că piciorul șoarecilor. În același timp, posibilitatea insectelor a crescut semnificativ. De exemplu, ei au stat în apropiere în transportul public sau au salutat mâna cu o persoană bolnavă. Doar oamenii care vor cunoaște vor spune: "Nu! Acest lucru nu poate fi! "Motivul este mai banal.

Prevenirea pediculozei

 1. Copiii sunt cel mai des infectați. Stilul de viata lipsit de griji si auto-indulgenta le fac cele mai vulnerabile. Viața publică îi încurajează să participe la grădiniță, școală, cluburi, sală de gimnastică, piscină, plimbare cu mijloacele de transport în comun. Riscul bolii este peste tot. Dacă, de exemplu, în grădiniță găsesc un copil bolnav, sunt obligați să avertizeze pe toți. Pentru a fi sincer, un mare grad de vină revine lucrătorului medical de la instituțiile pentru copii, care este obligat să verifice capetele copiilor și să rezolve problema la timp. După cum arată practica, este imposibil să inspectați simultan cel puțin 20 de persoane. Procedura se efectuează fluent. O atenție deosebită este acordată copiilor din familii dezavantajate. Dar păduchii pot trăi într-un cap frumos bine îngrijit.
 2. Părinții ar trebui să verifice capetele copiilor o dată pe săptămână. Și pentru prevenție, adăugați câteva picături de ulei de arbore de ceai la șampon. Copiii mai în vârstă vorbesc despre simptomele de infecție și căi. Cunoașterea - poate proteja împotriva multor probleme.
 3. Adulții înșiși nu trebuie să uite de o astfel de problemă ca pediculoza. Vârsta pentru această boală nu este importantă. Absolut, precum și curățenia și îngrijirea. Pe un spalat capul spada este mai dispusa sa se stabileasca decat pe una murdara. De ce? Deoarece stratul de murdărie este mai dificil de mușcat. Excepție - paraziți pubiani. Atunci când pentru a evita infecția, puteți conștient: selectați cu atenție partenerii sexuali, evitați contactul erratic și conduceți procedurile de igienă personală.
 4. După ce vă întoarceți din stațiune, călătoriți, călătorii de afaceri - mai întâi trebuie să spălați și să firiți toate lucrurile și apoi să le puneți în locurile lor.
 5. Dacă păduchii dintr-un membru al familiei se găsesc în familie - toți ar trebui să fie tratați.

Dacă păduchii apar singuri

Este dificil de presupus, dar în lumea modernă există oameni care cred că aceste creaturi trăiesc sub pielea oamenilor. Și în situații stresante sau boală lungă se târăsc și încep să parasi. Insectele nu pot apărea singure. Acestea nu sunt microorganisme, sunt ființe vii cu drepturi depline, care au nevoie de oxigen pentru respirație. Nu este sub piele. Teoria a fost respinsă de oamenii de știință, au fost scrise rapoarte și dizertații. Și pe Internet există fotografii cu umflături pe corp, care sunt semnat sub formă de păduchi subcutanat. Deși nu există nimeni în care să fie clar vizibil modul în care insectele se târăsc. Prin urmare, ar trebui să analizați întregul cerc al prietenilor și locurilor pe care l-ați vizitat în cursul lunii.

http://hloptarakan.ru/vshi/vse-o-vshah/prygayut-li-vshi.html