logo

Panthenol - instrucțiuni de utilizare și indicații, compoziție, formular de eliberare și preț

Pentru tratamentul rapid al arsurilor si vindecarea suprafetelor ranilor, medicii prescriu medicamentul Panthenol (nume international Panthenol). Medicamentul are mai multe forme de eliberare. Compoziția terapeutică ajută la îmbunătățirea proceselor de regenerare a țesuturilor rănite, accelerează restaurarea integrității pielii deteriorate. Deoarece Panthenolul este destinat utilizării în exterior, riscul de reacții adverse este minim. Înainte de a începe cursul, trebuie să consultați un medic, auto-tratamentul este interzis.

Compoziție și formă de eliberare

Instrucțiuni detaliate de utilizare Panthenolul arată că medicamentul este eliberat sub formă de tablete pentru administrare orală, unguent, cremă, emulsie și pulverizare pentru uz extern. Unguentul galben galben este ambalat în tuburi de aluminiu de 35 și 100 g. Aerosolul este vândut în recipiente de 58, 90, 130 g. Proprietățile farmacologice ale medicamentului determină componentele active și interacțiunea lor:

Forma de eliberare a medicamentului

stearat de magneziu, sorbitol

cetil stearil alcool, apă, ceară lichidă, parafină, acid peracetic, un agent de propulsie dintr-un amestec de n-butan, izobutan și propan

lanolină, petrolatum, parafină lichidă, miristat de izopropil, parahidroxibenzoat de mitil, colesterol, aromatizant, parahidroxibenzoat de propil, apă.

ketomacrogol, cetanol, octanoat de cetearil, monostearat de gliceril, propilen glicol, dimeticonă, parahidroxibenzoat de propil, parahidroxibenzoat de metil, apă, arome

Acțiune farmacologică

Pantenolul este un remediu sigur pentru abraziuni, arsuri, diverse dermatite, erupții cutanate. Interacționând cu epiderma, dexpanthenolul se transformă în acid pantotenic, care, fiind coenzima A, participă la procesele de oxidare și metabolismul celular. După aplicarea medicamentului, pielea devine mai moale, există un efect analgezic, emolient și antiinflamator. Pantenolul acționează ca un antiseptic local, dezinfectează rana, împiedică pătrunderea florii patogene în dermă. Alte proprietăți ale medicamentului:

 • participă la metabolizarea grăsimilor (lipidelor);
 • stimulează regenerarea membranelor mucoase;
 • accelerează metabolismul celular și mitoza (diviziunea celulară);
 • crește rezistența fibrelor de colagen.

Pentru ce se utilizează Panthenol?

Conform instrucțiunilor, un medicament este recomandat ca parte a unui tratament cuprinzător pentru restaurarea epiteliului sau prevenirea dermatitei. Indicații principale pentru utilizare:

 • bule, scutec, dermatită buloasă;
 • trofic ulcer;
 • mici abraziuni, fisuri, răni, zgârieturi, alte leziuni mecanice ale epidermei;
 • termice, chimice și arsuri solare;
 • rănile, bețele, acneea;
 • erupție cutanată la nou-născuți și sugari;
 • grefe greu stabilite;
 • abcese;
 • eroziunea cervicală;
 • unele forme de herpes;
 • răni aseptice postoperatorii;
 • îngrijirea sânilor în timpul alăptării (importantă pentru fisurile mamiferelor).

Dozare și administrare

Conform instrucțiunilor, medicamentul Pantenol pentru arsuri și alte leziuni ale dermei este prescris extern (cu excepția comprimatelor). Cursul de tratament este de 7-10 zile. Compoziția omogenă se aplică pe pielea curățată anterior de câteva ori pe zi. După tratare, produsul nu este spălat cu apă. În timpul procedurii este important să evitați contactul cu hainele, să nu faceți bandaj.

Unguent Panthenol

Pentru pielea uscată, medicii recomandă alegerea unui unguent care este uleios. Procedura trebuie efectuată de 2-3 ori pe zi, până când simptomele neplăcute dispar complet. Unguentul cu pantenol se aplică cu un strat subțire pe pielea afectată, în timp ce se confecționează țesuturi sănătoase. Compoziția terapeutică este frecată cu mișcări de masaj, evitând contactul cu suprafețele sintetice (îmbrăcăminte).

Spray Panthenol

Aceasta este cea mai convenabilă formă de eliberare, care prin pulverizarea unei compoziții terapeutice asigură tratamentul de înaltă calitate a leziunilor patologiei. Aerosolul din panthenol conține o soluție cu spumă, care ameliorează rapid inflamația, oprește atacul durerii, restabilește țesutul rănit. La o distanță de 10 cm prin pulverizare, compoziția se aplică pe piele de 1-3 ori pe zi. După aceasta se observă epitelizarea rapidă a țesutului rănit.

În conformitate cu instrucțiunile de utilizare, medicamentul Panthenol, sub formă de cremă, nu conține grăsime, așadar este mai bine să îl folosiți cu răni deschise. Principiul de acțiune al compoziției terapeutice este identic: pacientul procesează țesuturile rănite de la 1 până la 3 ori pe zi timp de 7-10 zile fără pauză. Acest timp este suficient pentru a restabili în final integritatea pielii după rănire.

Pantenol în timpul sarcinii

Unguent și spray sunt utilizate în timpul alăptării în timpul microcrafturilor mamelonului, pentru a preveni vergeturile în timpul sarcinii. Datorită acțiunii locale a medicamentului, riscul de efecte secundare este minim. Femeia curăță mai întâi pielea, apoi aplică și rupe compoziția de tratament. Crăpăturile crăpăturilor dispar după 3-4 proceduri. Interzicerea utilizării Panthenolului în timpul sarcinii este absentă. Medicii cu deteriorare a integrității pielii au voie să utilizeze mamele viitoare cu pulverizare. Riscul de efecte toxice asupra fătului este exclus. Medicamentul este utilizat pentru prevenire.

Reacții adverse și contraindicații

Medicamentul este bine tolerat de organism. Când se utilizează în exterior, ingredientele active nu pătrund în sânge, deteriorarea sănătății este extrem de rară. În instrucțiunile de utilizare sunt prezentate reacții alergice și locale care apar în cazuri clinice izolate. Astfel de plângeri ale pacienților sunt temporare, dispar imediat după eliminarea Pantenolului.

Nu toată lumea poate profita de o astfel de rețetă farmaceutică. Instrucțiunile indică contraindicații medicale care sunt limitate de sensibilitatea organismului la componentele medicamentului. În cazul intoleranței individuale la Panthenol, este necesar să alegeți un analog mai blând și mai sigur, în caz contrar, efectele secundare vor crește, reducând calitatea vieții.

Condiții de vânzare și depozitare

Pantenolul se vinde în farmacii din oraș. Medicamentul este eliberat fără prescripție medicală. După cumpărare, produsul este depozitat într-un loc uscat, întunecos și răcoros, la îndemâna copiilor mici. Data de fabricație este indicată pe ambalaj, termenul de valabilitate al comprimatelor este de 2 ani, crema este de 3 ani, iar unguentul este de 5 ani. După timpul specificat, compoziția de tratament trebuie eliminată.

analogi

Instrucțiunile spun că unguent, cremă, spray atunci când este aplicat topic poate provoca efecte secundare. În plus, medicii nu neagă rezultatul mediocru al tratamentului ales. În astfel de cazuri clinice, selectați un analog mai potrivit. Acestea sunt medicamente:

 1. Bepanten. Este o masă omogenă de alb cu un miros specific. Medicamentul îmbunătățește troficul tisular, promovează cicatrizarea pielii, normalizează metabolismul celular. Compoziția este aplicată de 2-4 ori pe zi pe pielea curățată anterior.
 2. Dexpantenol (dexpantenol). Analog complet al Panthenolului, care, conform instrucțiunilor de utilizare, funcționează conform aceluiași principiu. Medicamentul se aplică pe pielea rănită, se freacă, nu se spală cu apă. În timpul zilei este necesară efectuarea a 3-4 proceduri.
 3. D-pantenol. Acesta este un antiseptic local care dezinfecteaza rana, restabileste integritatea epidermei. Medicamentul este produs sub formă de unguent și cremă, folosit în exterior. Tratamentul continuă până la dispariția completă a simptomelor neplăcute - 5-7 zile.

Preț Panthenol

Costul mediu al spray-ului Panthenol (130 g) în farmacii ale orașului - 400 de ruble, cremă și unguent (50 g) - 350 p. Prețul variază în funcție de forma eliberării medicamentului, producătorului, locul de cumpărare. Preturi de preturi:

http://vrachmedik.ru/1190-pantenol-instrukciya.html

pantenol

Instrucțiuni de utilizare:

Prețurile în farmaciile online:

Pantenolul este un medicament farmacologic din grupul de reparativi utilizați pentru tratarea suprafețelor ranilor și a arsurilor.

Compoziția și forma Panthenolului

Ingredientul activ este dexpanthenol. Există diferite forme de medicament pentru uz extern - unguent, cremă, spray.

Unguent Panthenol 5% pentru uz extern conține 1 g de 50 mg de ingredient activ activ și componente auxiliare (lanolină, vaselină, parafină lichidă, miristat de izopropil, metilparahidroxibenzoat, colesterol, parahidroxibenzoat de propil, apă). Unguentul este uniform, galben deschis, cu un miros plăcut de lanolină. Disponibil în unguent 25 sau 50 g de medicament într-un tub.

Cream Panthenol 5% pentru uz extern conține 1 g de 50 mg de substanță activă și componente auxiliare (ketomacrogol, cetanol, cetearil octanoat, dimeticonă, gliceril monostearat, propilen glicol, parahidroxibenzoat de propil, parahidroxibenzoat de metil, apă, aromă). Cremă albă, uniformă, cu o aromă specifică. Crema se eliberează în 25 sau 50 g din medicament într-un tub.

Spray Panthenol (aerosol pentru uz local de 4,63%), este disponibil în cartușe de aluminiu de 58 și 130 g fiecare.

Acțiune farmacologică

Medicamentul are efecte regenerative (stimulează epitelizarea și vindecarea pielii) și acțiune moderată antiinflamatorie. Dexpanthenolul stimulează vindecarea și restaurarea straturilor cutanate, normalizează metabolismul celular, îmbunătățește rezistența fibrelor de colagen. În caz de deteriorare a pielii și a țesuturilor (pentru leziuni, arsuri, boli), Pantenolul este capabil să compenseze deficitul de acid pantotenic, din care este derivat.

Conform instrucțiunilor Panthenol cu ​​utilizare locală, este rapid absorbită și transformată în acid pantotenic și apoi se leagă de proteinele plasmatice.

Indicatii pentru utilizare Pantenol

Pantenolul este utilizat pentru încălcări ale integrității pielii, datorită leziunilor, arsurilor (termice, chimice) și altor cauze.

 • arsuri de diferite origini (termice, solide, chimice);
 • abraziuni, zgârieturi;
 • dermatita (inclusiv dermatita scutec la sugari), erupții cutanate;
 • fisuri si schimbari inflamatorii in sfarcurile glandelor mamare la mamele care alapteaza;
 • prevenirea efectelor negative asupra pielii factorilor de mediu (vânt, îngheț, umezeală etc.);
 • tratamentul ulcerelor trofice de diverse genesis, paturile de spate, suprafetele extinse ale ranilor (pentru unguent Panthenol);
 • tratarea pielii în jurul traheei, gastro, colostus, pentru a preveni apariția leziunilor cutanate.

Unguentul de panthenol poate fi, de asemenea, utilizat în tratamentul grefei necorespunzătoare a pielii. Ca o sursă suplimentară de grăsimi și produse pe bază de acid pantotenic, acest medicament poate fi utilizat pentru a trata pielea foarte uscată.

Din arsurile cu panthenol este mai bine să se utilizeze ca un spray, deoarece excipienții conținute în acesta ajută la o mai bună penetrare în straturile mai profunde ale pielii și oferă, de asemenea, un efect de răcire.

Contraindicații

Hipersensibilitate la componentele medicamentului.

Efectele secundare ale pantenolului

Reacțiile alergice sunt posibile. Potrivit recenziilor, Pantenolul este bine tolerat și rareori produce efecte secundare.

Dozare și administrare

Conform instrucțiunilor, Panthenolul este utilizat extern. Unguent sau smântână este aplicat cu un strat subțire pe zona afectată a pielii și ușor frecat. Trebuie să utilizați medicamentul de 2-4 ori pe zi (dacă este necesar, mai des). Dacă crema sau unguentul este aplicat într-o zonă infectată a pielii, atunci acesta trebuie tratat prealabil cu o soluție antiseptică.

Bebelușii cu dermatită de scutec, conform instrucțiunilor, Pantenolul se aplică după fiecare schimbare de scutec sau spălare. Durata tratamentului cu acest medicament depinde de gravitatea simptomelor cutanate și de caracteristicile cursului bolii.

Pantenolul este utilizat în mamele care alăptează pentru fisuri și inflamații ale mamelonului. Este necesar să lubrifiați suprafața mamelonului cu cremă (sau unguent) după fiecare hrănire. Spălați medicamentul nu este necesar. Potrivit recenziilor, Pantenolul ajută la vindecarea rapidă a fisurilor la nivelul mamelonului și nu provoacă reacții adverse.

Pantenolul poate fi folosit din arsuri chiar din primele minute de deteriorare. Spray-ul oferă cel mai bun efect. Când utilizați o sticlă de pulverizare, mențineți-o în poziție verticală. Agitați înainte de a utiliza spumă. Aplicați spray-ul trebuie să îl distribuie uniform pe pielea afectată în câteva secunde. După apariția spumei pe zona afectată, se formează cel mai subțire film, care împiedică pierderea de lichid și are efect dermatologic. Spray-ul trebuie aplicat de mai multe ori pe zi, în funcție de severitatea schimbărilor locale. Potrivit recenziilor Pantenol ajuta bine la arsuri, daca este folosit in primele ore.

Instrucțiuni speciale de utilizare Pantenol

Crema, unguentul și spray-ul sunt destinate exclusiv utilizării externe. Pantenolul nu trebuie aplicat la răni cu descărcare abundentă (răni plângând). Tratamentul trebuie să fie sub supravegherea unui medic.

http://www.neboleem.net/pantenol.php

pantenol

Dexpanthenolul este un medicament, vitamina B este un derivat al acidului pantotenic. Se utilizează pentru hidratarea și tratarea diferitelor leziuni cutanate în produsele farmaceutice și cosmetice.

conținut

Formă de dozare

Tablete, injecție, aerosol pentru uz extern, cremă pentru uz extern, unguent pentru uz extern, emulsie pentru uz extern, ochi de gel.

Denumire chimică

Numele de comerț

Panthenol, Dexpan Plus Cream, Teva, D-Panthenol, Bepanten, D-Panthenol, Dexpanthenol, Dexpanthenol-Hemofarm, Korneregel, Panthenol-ratiofarm, Panthenolspray, Pantoderm, Heppiderm.

Acțiune farmacologică

Dexpanthenolul intră în organism în acid pantotenic, care face parte din coenzima A și este implicat în metabolizarea acetilației, carbohidraților și grăsimilor, în sinteza acetilcolinei, corticosteroizilor, porfirinelor; stimulează regenerarea pielii, membranele mucoase, normalizează metabolismul celular, accelerează mitoza și mărește rezistența fibrelor de colagen. Acetilcolina, ca transmițător neurohumoral al diviziunii parasimpatice a sistemului nervos autonom, susține funcțiile normale secretorii și cinetice ale intestinului. Are un efect antiinflamator regenerant, metabolic și slab.

Farmacocinetica

Absorbția orală și biodisponibilitatea sunt ridicate. Excretați prin rinichi: în formă neschimbată - 70%, cu fecale - 30%.

Când se aplică local, se absoarbe repede de piele și se transformă în acid pantotenic, se leagă de proteinele plasmatice (în principal beta-globulină și albumină). Concentrația sa în sânge - 0,5-1 mg / l, în ser - 100 μg / l. Acidul pantotenic nu este metabolizat în organism (cu excepția includerii în coenzima A), este excretat neschimbat.

mărturie

 • Boli inflamatorii ale gurii, nasului, laringelui, tractului respirator, mucoasei gastrice; parestezii pentru boli neurologice, rinită "uscată" (după tratamentul rinitei acute acute cu medicamente vasoconstrictoare, după ce se află într-o cameră cu climă artificială sau în zone cu climă uscată); tratamentul postoperator (după operație pe septul nazal și după amigdalectomie), preeclampsie, eroziunea tractului urogenital.
 • Afinitatea postoperatorie și postnatală a intestinului, obstrucția intestinală paralitică, deficiența acidului pantotenic în sindromul de malabsorbție.
 • Piele uscată; încălcări ale integrității pielii: leziuni minore, arsuri (inclusiv arsuri la soare), abraziuni, dermatită buloasă, abces, furuncle, ulcere trofice, deșeuri, fisuri, plăgi aseptice postoperatorii, grefe de piele prost îmbogățite; eroziunea cervicală; îngrijirea sânilor în timpul alăptării (fisuri și inflamații ale mameloanelor glandei mamare) [1]; îngrijirea copiilor (erupții cutanate).
 • Eroziunea corneei, keratita diverselor etiologii (ca parte a terapiei complexe), arsuri oculare, boli corneene degenerative, prevenirea leziunilor corneei la purtarea lentilelor de contact.

Contraindicații

Hipersensibilitate, hemofilie, obstrucție intestinală mecanică.

Cu prudență

Efecte secundare

interacțiune

Prelungește acțiunea suxametoniei. Medicamentele antibacteriene pentru anestezie generală, barbiturice, cresc riscul reacțiilor alergice.

http://wikiredia.ru/wiki/%D0%9F%D0%B0% D0% BD% D1% 82% D0% B5% D0% BD% D0% BE% D0% BB

pantenol

conținut

Titlul internațional

Formă de dozare

tablete, injecții, aerosoli pentru uz extern, cremă pentru uz extern, unguent pentru uz extern, emulsie pentru uz extern, ochi de gel.

Denumire chimică

Numele de comerț

D-Panthenol, Bepantin®, D-Panthenol, Dexpanthenol, Dexpanthenol-Hemofarm, Corneregel®, Panthenol-ratiopharm, Panthenolsprey, Pantoderm®

Acțiune farmacologică

Vitamina B este un derivat al acidului pantotenic. Dexpanthenolul intră în organism în acid pantotenic, care face parte din coenzima A și este implicat în metabolizarea acetilației, carbohidraților și grăsimilor, în sinteza acetilcolinei, corticosteroizilor, porfirinelor; stimulează regenerarea pielii, membranele mucoase, normalizează metabolismul celular, accelerează mitoza și mărește rezistența fibrelor de colagen. Acetilcolina, ca transmițător neurohumoral al diviziunii parasimpatice a sistemului nervos autonom, susține funcțiile normale secretorii și cinetice ale intestinului. Are un efect antiinflamator regenerant, metabolic și slab.

Farmacocinetica

Absorbția orală și biodisponibilitatea sunt ridicate. Excretați prin rinichi: în formă neschimbată - 70%, cu fecale - 30%.

Când se aplică local, se absoarbe repede de piele și se transformă în acid pantotenic, se leagă de proteinele plasmatice (în principal beta-globulină și albumină). Concentrația sa în sânge - 0,5-1 mg / l, în ser - 100 μg / l. Acidul pantotenic nu este metabolizat în organism (cu excepția includerii în Coenzima A), este afișat neschimbat.

mărturie

Boli inflamatorii ale gurii, nasului, laringelui, tractului respirator, mucoasei gastrice; parestezii pentru boli neurologice, rinită "uscată" (după tratamentul rinitei acute acute cu medicamente vasoconstrictoare, după ce se află într-o cameră cu climă artificială sau în zone cu climă uscată); tratamentul postoperator (după operație pe septul nazal și după amigdalectomie), preeclampsie, eroziunea tractului urogenital. Afecțiunea intestinală postoperatorie și postpartum, obstrucția intestinală paralitică, deficiența acidului pantotenic în sindromul de malabsorbție. Piele uscată; încălcări ale integrității pielii: leziuni minore, arsuri (inclusiv arsuri solare), abraziuni, dermatită buloasă, abces, furuncle, ulcere trofice ale piciorului, învelișuri, fisuri, plăgi aseptice postoperatorii, grefe de piele prost înrădăcinate; eroziunea cervicală; îngrijirea sânilor în timpul alăptării (fisuri și inflamații ale mameloanelor mamare); îngrijirea copiilor (erupții cutanate). Eroziunea corneană, keratita de diferite etiologii (ca parte a terapiei complexe), arsuri oculare, boli distrofice corneene, prevenirea leziunilor corneei în timpul purtării lentilelor de contact.

Contraindicații

Hipersensibilitate, hemofilie, obstrucție intestinală mecanică.

http://dic.academic.ru/dic.nsf/ruwiki/1085245

Unguent D-Panthenol

Agent medicinal, non-hormonal. Aplicare: tratamentul rănilor, arsurilor, erupțiilor cutanate la copii, defectele cosmetice ale pielii.

Unguent D-Panthenol: Cremă de unguent

Preț aproximativ (în momentul publicării articolului):

 • Unguent - 292 ruble.
 • Cream - 340 de ruble

Astăzi vom spune despre unguent și cremă "D-Panthenol".

Ceea ce distinge pantenolul de D-Panthenol și Bepantenol. În ce cazuri este posibil să se aplice și în care este mai bine să refuzați. Cum să utilizați unguentul în timpul sarcinii, în timp ce alăptați și pentru sugari!

Panthenol - ce este

Sub influența proceselor de oxidare biochimică, acidul pantotenic - vitamina B5 se formează pe piele și în părul părului corpului.

Pantenolul este provitamina B5 și este reprezentată de două specii: D-Panthenol și L-Panthenol.

Pentru scopuri cosmetice și medicinale, se utilizează numai D-Panthenol, deoarece are o activitate biologică unică.

D-Panthenol aparține grupului farmaceutic de medicamente care îmbunătățesc procesul natural de reparare a țesuturilor și trofeul lor și este un agent farmaceutic.

Compoziție și proprietăți

Ingredientul activ este dexpanthenol. Ea are un efect pozitiv asupra celulelor epiteliale ale epidermei, restabilind structura lor. Are efecte antipruritice și anti-edeme.

Substanțe auxiliare în cremă:

 • ketomakrogol;
 • cetearil octanoat;
 • cetanolul;
 • dimeticonă;
 • gliceril monostearat;
 • propilen glicol;
 • apă distilată;
 • emulgator;
 • ceara albă;
 • parafină moale.

Funcția principală a componentelor auxiliare este îmbunătățirea efectului terapeutic al medicamentului.

Proprietățile pozitive ale medicamentului includ:

 • pronunțat efect antiinflamator;
 • eliminarea iritației de pe suprafața epidermei;
 • promovează vindecarea rănilor;
 • regeneră pielea după arsurile solare;
 • îndepărtează peelingul pielii, hidratând și restaurând-o;
 • folosit pentru roșeață și frecat.

Frumuseții folosesc D-Panthenol ca o cremă după depilare în armpit și în zona de bikini.

Formul de eliberare a medicamentului

D-Pantenol Forme de dozaj:

 1. Crema 5% pentru utilizare externă de 25 și 50 g
 2. 5% unguent pentru doza de utilizare externă de 25, 35, 50 și 100 g.

Unguent D-Panthenol produs în tuburi de aluminiu și borcane de sticlă.

Spre deosebire de D-Panthenol, pantenolul este prezentat într-un număr mai mare de forme de dozare:

 • 5% unguent pentru uz extern;
 • Panterol aerosol;
 • Cremă-spumă pentru uz extern;
 • Spray pentru un bronz sigur, cu diferite niveluri de protecție împotriva razelor UV;
 • Lapte de corp;
 • Balsam pentru a restabili pielea după arsuri solare.

Unguent pe bază de panthenol pentru pielea copiilor:

 • 3% crema universala pentru copii Panthenol;
 • Spray de protecție UV;
 • Baby lapte de corp după soare Panthenol + Catelul de mare.

Acțiune farmacologică

Acțiunea principală a pantenolului este restaurarea pielii deteriorate.

În plus, există o serie de alte acțiuni farmacologice în funcție de forma de dozare:

 • Crema D-Panthenol crește rezistența pielii la factorii negativi, asigură o sinteză îmbunătățită de elastină și colagen. Promovează vindecarea rapidă a arsurilor termice, stimulând regenerarea pielii.
 • Unguent D-Panthenol - umple o deficiență a acidului pantotenic în locul afectării pielii. Este un participant la sinteza defalcării acizilor grași și a hormonilor steroizi.

Farmacodinamică și farmacocinetică

Fiind un derivat al acidului pantotenic, dexpanthenolul joacă un rol în procesele metabolice. Reglează metabolismul celular, crește rezistența fibrelor de elastină și colagen, participă la metabolizarea grăsimilor și normalizează carbohidrații.

Epiteliul deteriorat are nevoie de o cantitate crescută de acid pantotenic pentru o vindecare rapidă.

Dexpanthenolul este implicat în sinteza hormonilor steroizi, dar nu este un medicament hormonal. Efectul terapeutic ridicat este atins datorită cantității mari de vitamine B, dar nu și a substanțelor care conțin hormoni.

Hidrofilicitatea D-Panthenolului permite unguentelor să pătrundă în straturile inferioare ale epidermei, să le înmoaie și să îmbunătățească trofismul țesuturilor.

De pe suprafața pielii se absoarbe repede și apoi se leagă de albumină și beta-globuline ale sângelui.

Indicații și contraindicații

Caracteristica pozitivă a cremei D-Panthenol permite utilizarea sa în multe domenii de medicină: chirurgie, cosmetologie, pediatrie.

 • încălcări minore ale integrității pielii: arsuri, fisuri, zgârieturi.
 • leziuni cutanate extinse, răni de presiune;
 • inflamația mamelonului și fisurile la mamele care alăptează;
 • trofic ulcer;
 • răni aseptice postoperatorii;
 • arsuri solare;
 • non-vindecare grefe de piele;
 • fisuri anale;
 • defecte cosmetice: fierbe, acnee, acnee;
 • tratamentul și prevenirea erupțiilor cutanate la copii;
 • scutece de bebelus dermatita.

Ca măsură preventivă, Panthenol este utilizat pentru a elimina pielea uscată și pentru ao hidrata.

Aplicați-o pentru îngrijirea pielii în apropierea traheostomiei și a colostului.

Textura blândă a medicamentului îi permite să se absoarbă instantaneu de pe suprafață, fără a lăsa urme de grăsime pe piele.

Efectul terapeutic este vizibil imediat.

Utilizarea D-panthenolului este limitată dacă:

 1. La una dintre componentele care alcătuiesc medicamentul, crește sensibilitatea.
 2. Diagnosticat cu insuficiență renală severă.
 3. Prezența rănilor plângând.

Efecte secundare

Singurul efect secundar este dezvoltarea unei reacții alergice la substanța activă. Cu toate acestea, astfel de cazuri nu au fost raportate.

Utilizarea pantenolului în timpul sarcinii

Pantenolul și D-panthenolul se utilizează în timpul fertilității, deoarece componentele constituente nu pot penetra bariera placentară și pot avea vreun efect asupra fătului.

Femeile gravide care au utilizat unguent și crema D-Panthenol, au confirmat eficacitatea în timpul sarcinii și în îngrijirea nou-născutului.

Instrucțiuni de utilizare - metoda și dozajul

Unguentul este utilizat de până la 4 ori pe zi. Aplicați un strat subțire pe suprafețele intacte ale pielii și frecați ușor.

Fiți atenți! Dacă unguentul este aplicat la răni și abraziuni, pielea este tratată cu o soluție antiseptică (Miramistin, clorhexidină, dar nu peroxid de hidrogen). Spălați unguentul cu apă nu este necesar.

Cu dermatita scutec la copii și erupții pe scutec, unguentul se aplică după proceduri igienice cu săpun și apă. Utilizarea șervețelelor umede nu este permisă. D-Panthenolul se aplică de 4-5 ori pe zi în zonele inflamate și înroșite ale corpului bebelușului.

În timpul perioadei de alăptare, D-Panthenol tratează niplurile sângerate și sângerate. Unguentul este frecat într-o mișcare circulară până când este complet absorbit de fiecare dată după alăptatul sau pomparea alăptării.

Pentru arsuri, unguentul poate fi utilizat din primul minut. Aplicați-l cu un strat subțire pe suprafața arsului, frecați-l cu mișcări lente și netede. Degetele ar trebui să atingă abia pielea.

supradoză

În cazul utilizării necorespunzătoare a D-Panthenolului este posibilă supradozarea sub forma unei reacții locale - înroșirea, mâncărimea și arsura.

Interacțiunea cu alte medicamente

Este permisă utilizarea Panthenolului și a D-Panthenolului cu alte medicamente. Cu toate acestea, merită luat în considerare faptul că D-Panthenolul prelungește acțiunea clorurii de suxamethonia.

Pantenol și D-Panthenol: Care este diferența

Nu există nicio diferență semnificativă între medicamente. Ele sunt identice în ceea ce privește compoziția și spectrul de acțiune. Ele sunt interschimbabile, având același scop de utilizare.

Diferența dintre ele constă în producătorul substanței medicinale, care își stabilește prețul pentru medicament.

De exemplu, producătorul de D-Panthenol este Croația, iar prețul mediu al farmaciei este de 255 de ruble.

Analogi ai D-Panthenolului

Puteți înlocui unguent D-Panthenol cu ​​următoarele produse:

 • Dexpanthenol unguent - un remediu bazat pe acid pantotenic și are proprietăți regeneratoare și antiinflamatorii;
 • crema "Bepanten" - o unealtă care accelerează regenerarea pielii deteriorate;
 • Pantoderm unguent este un analog ieftin al pantenolului, care are același domeniu de aplicare al remedierii (arsuri, zgârieturi, răni, tăieturi).

Comparație cu Bepanten

Bepanten este un analog al D-Panthenolului. Sarcina sa principală este de a stimula regenerarea epiteliului. Ingredientul activ, ca în Pantenol și D-Panthenol, este dexpanthenol.

Bepanten recomandat pentru îngrijirea pielii delicate a nou-născuților - îndepărtarea eritemului și erupții cutanate.

Se utilizează pentru a trata microtraumurile și abraziunile profunde.

Diferența globală cu D-Panthenol este prețul. Chioșcurile de farmacie vor trebui să plătească cel puțin 600 de ruble pentru 50 g de crema Bepanten.

D-Panthenol este un medicament care și-a dovedit activitatea biologică și eficacitatea.

D-Panthenol este utilizat în timpul sarcinii și alăptării.

Pantenolul este un membru al clasei de vitamine și nu este un agent hormonal.

Poate fi folosit din prima zi a vieții copilului.

D-Panthenol nu protejează pielea de expunerea la lumina soarelui, dar ajută la restabilirea epidermei după arderea radiației UV.

Reacțiile alergice la utilizarea fondurilor nu au fost respectate.

http://mazikrem.ru/d-pantenol/

Pantenol (Pantenol)

Pantenolul (Panthenol) este un pro-vitamina B5. O substanță din care se formează vitamina B5 (acid pantotenic) în piele și păr prin acțiunea oxidării biologice.

Pantenolul este produs în două varietăți: D-panthenol și L-panthenol. Ambele componente sunt agenți de hidratare. Dar numai D-panthenolul posedă activitate biologică, din păcate. Prin urmare, în cosmetice se utilizează D-panthenol pur sau un amestec de ambele componente într-un raport 50/50.

 • șampon
 • balsam de păr
 • antistatic
 • aditiv pentru condiționarea părului
 • adjuvant pentru condiționarea pielii
 • umectant
 • pantenol
 • vitamine

Pantenolul (Panthenol) este utilizat pe scară largă în produsele cosmetice ca o componentă hidratantă, care reține umiditatea, emolientă și nutrienți. Se poate găsi în creme hidratante, produse de îngrijire a pielii, produse de îngrijire a părului, șampoane, produse de coafură, produse pentru îngrijirea unghiilor, precum și produse de machiaj (umbra de ochi, ruj și rimel).

Panthenolul în mediul pielii este ușor absorbit în piele, asigură hidratarea rapidă și profundă a pielii, promovează vindecarea rănilor și arsurilor, îmbunătățește keratinizarea celulelor, reduce pruritul și iritația pielii. Panthenolul este folosit de mai mulți artiști de tatuaj ca un hidratant pentru tatuaje noi. Un amestec de pantenol cu ​​alantoină este utilizat pentru tratarea arsurilor solare și a rănilor minore. Utilizarea pantenolului este de asemenea eficientă în reducerea iritației și roșeață a pielii după aplicarea cosmeticelor de laurii sulfat de sodiu.

pantenol

Panthenolul pentru păr este, de asemenea, un hidratant eficient. Acoperă părul, îngroșa suprafața, lubretează, face părul mai puternic și mai elastic, dă strălucire. Dacă folosiți medicamente cu pantenol înainte de a usca părul cu ajutorul unui uscător de păr, vă ajută să păstrați umezeala în păr. Pantenolul oferă, de asemenea, o hrană eficientă pentru păr și scalp, favorizează creșterea părului și reduce formarea de capete divizate.

Principalul avantaj al pantenolului este lipsa efectului cumulativ asupra părului acestui component pe suprafața părului. Deoarece este foarte solubil în apă și alcool. Resturile de pantenol sunt îndepărtate cu ușurință de pe păr atunci când se clătesc cu apă și chiar se spală părul cu un șampon ușor.

Ca parte a produselor de styling, panthenolul acționează în plus ca emolient. Ca urmare a aplicării sale, pelicula de fixare pe păr devine elastică și mai puțin fragilă, iar părul devine natural.

Singurul dezavantaj al pantenolului în compoziția cosmeticelor pentru păr este faptul că atunci când pătrunde în păr, acesta poate slăbi ușor suprafața acestuia. Acest lucru pe păr curat va provoca bucle chiar și după îndreptare. Acest lucru va fi observat în special cu umiditate ridicată. Cu toate acestea, este de remarcat faptul că acest efect nu poate fi observat pe toate părurile, deoarece depinde de o serie de factori, inclusiv porozitatea părului și conținutul de panthenol în preparat.

Pantenolul (Panthenol) în compoziția produselor de unghii este ușor absorbit de ele, hidratează-le. Din acest motiv, unghiile devin mai elastice, mai rezistente și mai puțin deteriorate.

În preparatele de îngrijire orală, pantenolul este utilizat datorită proprietăților sale de înmuiere și vindecare.

Un alt avantaj al pantenolului poate fi remarcat - siguranța acestuia pentru organism, precum și faptul că rareori pot provoca alergii.

http://haircolor.org.ua/ingredienty-kosmetiki/168-pantenol-panthenol.html

LiveInternetLiveInternet

-Categorii

 • interesant (220)
 • scheme, clase de master (134)
 • gustos (118)
 • pentru blonde (94)
 • psihologie, tehnologie de dezvoltare (76)
 • :) (40)
 • spectacol de papusi (35)
 • Știrile bărbaților (34)
 • Anul Nou (31)
 • sex, erotica, sensibilitate. (25)
 • afaceri (21)
 • informatică (20)
 • mur) despre frații mai mici (13)

-muzică

-Abonați-vă prin e-mail

-Căutați după jurnal

-interese

-Cititori periodici

-comunitate

-transmisiunile

-statistică

Ce este D - pantenol. Utilizarea sa în cosmetice.


Descriere: Vitamina B este un derivat al acidului pantotenic. Dexpanthenolul intră în organism în acid pantotenic, care face parte din coenzima A și este implicat în metabolizarea acetilației, carbohidraților și grăsimilor, în sinteza acetilcolinei, corticosteroizilor, porfirinelor; stimulează regenerarea pielii, membranele mucoase, normalizează metabolismul celular, accelerează mitoza și mărește rezistența fibrelor de colagen. Are un efect antiinflamator regenerant, metabolic și slab.

Piele uscată; încălcări ale integrității pielii: leziuni minore, arsuri (inclusiv arsuri la soare), abraziuni, dermatită buloasă, abces, furuncle, ulcere trofice ale piciorului inferior, ceară, fisuri, plăgi aseptice postoperatorii, grefe de piele greșit grefate; eroziunea cervicală; îngrijirea sânilor în timpul alăptării (fisuri și inflamații ale mameloanelor mamare); îngrijirea copiilor (erupții cutanate).


Curativ: răni, fisuri, arsuri, ulcer trofice, herpes, dermatită, dermatoză alergică și pruriginoasă, grefe de piele ușor vindecătoare, leziuni ale radiațiilor cutanate. Concentrație 2-5%

Cosmetic pentru piele: participă la biosinteza și transformările acizilor grași, hidratează, calmează, ameliorează iritarea și mâncărimea, are un efect puternic de întinerire și netezire, restaurează și protejează pielea, reduce inflamația. Dozare - până la 4%

Pentru păr: restabilește structura deteriorată a părului, împletește suprafața, hrănește și întărește rădăcinile. Este absorbit de păr mai bine decât alte vitamine. Protejează împotriva efectelor dăunătoare ale umidității și vântului. Pantenolul penetrează arborele de păr, înfășurându-l cu un film elastic interior și exterior. Aceasta contribuie la flexibilitatea și elasticitatea "interiorului" părului și adaugă strălucirea la "exterior". Pantenolul poate îngroșa corpul părului cu până la 10%. Există, de asemenea, dovezi că el este capabil să restabilească părul deteriorat.
În șampoane și balsamuri de păr - 0,1-5%
---------
Dacă aveți un VAZ, amintiți-vă acest site - VAZ magazin de piese auto, există detalii rare.

http://www.liveinternet.ru/users/2989083/post140698249

Panterol aerosol: instrucțiuni de utilizare

structură

Un container conține:

Ingredient activ: dexpanthenol 2,5 g sau 5,0 g;

Excipienți: alcool cetostearil de tip A, cocoat de macrogolglicerol, parahidroxibenzoat de metil, propilenglicol, fosfat de potasiu disodicat, fosfat de sodiu 12-apă distilată, apă purificată, freon 134a.

Acțiune farmacologică

Dexpanthenolul este un derivat al acidului pantotenic (vitamina B5). Ea are un efect reparator, stimulează formarea și funcția țesutului epitelial, are activitate antiinflamatoare, elimină deficiența acidului pantotenic. În organism, acesta formează un metabolit activ - acidul pantoteic, care este un stimulent substrat al sintezei coenzimei A, care joacă un rol central în metabolismul celular: catalizează apilarea și oxidarea, participă la aproape toate procesele metabolice (ciclul acidului tricarboxilic, metabolismul carbohidraților, acizilor grași, fosfolipidelor, și colab.). asigură formarea corticosteroizilor, acetilcolinei și porfirinelor

Atunci când se aplică extern, dexpanthenolul este absorbit rapid de piele, transformându-se în acid pantotenic. Foarte bine penetrează țesutul afectat. Acidul pantotenic se leagă de proteinele plasmatice, nu suferă biotransformare și se excretă neschimbat în principal din urină (60-70%) și fecale.

Indicații pentru utilizare

Diferite leziuni ale pielii, inclusiv escoriații, fisuri ale pielii, răni chirurgicale aseptice, slab vindecare grefe de piele, răni, soare și arsuri termice, dermatozele buloase (pemfigus vulgaris, pemfigoid frunzelor, dermatite Duhring, pemsigoid Lever), dermatoze însoțite de ulcerații și eroziuni, herpes simple ale buzelor, care sunt cauzate de radiațiile ultraviolete (herpes labial solaris), defecte epiteliale, decubitus. De droguri este, de asemenea, utilizat pentru prevenirea complicațiilor radiații ale pielii după iradiere. În tratamentul rănilor și arsurilor, medicamentul este utilizat în stadiul de regenerare (a doua fază a procesului de rană).

Dozare și administrare

Aerosolul panthenol este aplicat local în zona afectată o dată sau de mai multe ori pe zi. Înainte de utilizare, recipientul de aerosol este agitat viguros de mai multe ori și capacul de siguranță este îndepărtat. Duză în jos până la zona afectată și apăsați-o ușor, pulverizând uniform medicamentul pe zona afectată de la o distanță de 10-20 cm timp de 1-2 secunde. La pulverizare, recipientul trebuie ținut vertical, astfel încât duza să fie în partea superioară.

Pentru arsurile solare și bolile dermatologice, frecati ușor spuma în suprafața afectată până când medicamentul este absorbit în piele. Medicamentul este utilizat de 3-4 ori pe zi. Durata tratamentului depinde de tipul și de evoluția bolii.

La tratarea arsurilor granulare, a rănilor și a ulcerelor trofice cu exudare slabă, suprafața plăgii este curățată de țesuturi exudate și necrotice înainte de utilizare, spălată cu 3% peroxid de hidrogen, 1: 5000 furacilin sau 0,05% digluconat de clorhexidină și uscată. Spuma este aplicată într-un strat uniform cu o grosime de 1,0-1,5 cm, astfel încât întreaga suprafață afectată este acoperită cu spumă și se aplică un bandaj steril de tifon. Pansamentul este schimbat 1 dată în 1-2 zile în tratamentul arsurilor și 1 dată pe zi în tratamentul rănilor și ulcerului trofic. Cu o metodă deschisă de tratare a arsurilor, spuma se aplică de 1-2 ori pe zi. Durata tratamentului este determinată de dinamica epitelizării rănilor.

Pentru prevenirea complicațiilor radiațiilor la pacienții expuși la radiații, medicamentul este frecat în suprafața iradiată și în piele în jur de 3-4 ori pe zi după iradiere în timpul iradierii, precum și în decurs de 10-14 zile de la terminarea acesteia. Cursul tratamentului în funcție de tipul de patologie poate fi de la 2-3 zile la 3-4 săptămâni.

Efecte secundare

În cazuri rare, sunt posibile reacții cutanate alergice.

supradoză

Nu sunt descrise cazuri de supradozaj de droguri. Întrucât medicamentul este destinat exclusiv utilizării externe, dezvoltarea simptomelor de supradozaj este puțin probabilă.

Caracteristicile aplicației

Medicamentul nu afectează rata de reacție atunci când conduc vehicule sau alte mecanisme.

Formularul de eliberare

Condiții de depozitare

A nu se lăsa la îndemâna copiilor, la temperaturi cuprinse între +15 și +25 ° C.

Perioada de valabilitate

2 ani Nu atrageți după data de expirare.

http://apteka.103.by/pantenol-instruktsiya/

Utilizarea pantenolului pentru păr: ce este această substanță, ce este utilizarea ei și unde este conținută?

Substanțele utile pot face firele noastre frumoase și sănătoase, dar nu este întotdeauna cazul în care corpul nostru le lipsește. Multe produse moderne de îngrijire a părului conțin provitamină B5 sau pantenol, iar utilizarea acestei substanțe are un efect pozitiv asupra buclelor.

De droguri de același nume pot fi găsite, probabil, în trusa de prim-ajutor de fiecare persoană, deoarece este utilizat pentru a elimina multe probleme - răni, arsuri, diferite leziuni ale pielii, etc, și toate deoarece principala componentă este provitamina B5, piele și pentru fire.

Utilizarea substanței

Pantenolul este un pro-vitamin B5. Aceasta înseamnă că pantenolul (panthenol) este un element de sinteză, dar care îndeplinește toate funcțiile unei substanțe naturale. Este transformată în vitamina B5 sau acid pantotenic atunci când interacționează cu pielea printr-un proces de oxidare. Proprietățile benefice ale vitaminelor care aparțin acestui grup sunt numeroase pentru păr.

Înainte de a le examina, merită clarificat faptul că pantenolul este produs în două forme - D-pantenol, precum și L-panthenol, iar ambele substanțe sunt utilizate în cosmetice pentru îngrijirea buclelor.

Diferența dintre ele constă în faptul că prima este activă din punct de vedere biologic și, prin urmare, poate fi utilizată în cosmetice în formă pură sau într-un duet cu L-panthenol, care este un element auxiliar.

Beneficiul provitaminei B5 este următorul:

 • Contribuie la normalizarea proceselor metabolice, precum și la fluxul sanguin în țesuturile dermei capului;
 • Folosirea pantenolului se datorează faptului că este capabilă să pătrundă nu numai în straturile pielii, hrănitoare și hidratante, ci și în structura părului însuși, umplând-o, datorită căruia firele devin mai groase, porii lor dispar și buclele încetează să mai fie fragile și subțiri. Această proprietate a pantenolului le permite să fie netede, matasoase;
 • Provitamina B5 creează o aparență a cămășii ce înconjoară fiecare păr, în legătură cu care părul este protejat de efectele dăunătoare din exterior;
 • Elementul interferează cu procesul de cadere a părului, deoarece ajută la restabilirea părului firelor, prelungește viața, hrănește fiecare dintre foliculi și întărește rădăcinile buclelor;
 • Substanța biologică stimulează creșterea părului.

În plus, provitamina B5 este un ajutor excelent în lupta împotriva mătcii, mâncărimea, erupții pe scalp. Face buclele ascultătoare și moi, astfel încât să se potrivească cu ușurință.

Cosmetice utile

Cunoscând beneficiile pantenolului pentru tratamentul părului, mulți producători de produse de îngrijire a părului încearcă acum să-și îmbogățească produsele cu această componentă. Acestea conțin aproximativ 1% -5% provitamină B5.

Dar există produse în care ingredientul principal este conținut mai mult decât în ​​produsele cosmetice obișnuite și sunt folosite pentru a combate o mulțime de probleme. Astfel de produse au un nume similar cu principalul ingredient activ, iar conținutul lor în ele este mai mare de 5%.

Printre aceste mijloace:

 • Spray. Este foarte ușor de utilizat. Este suficient doar să-l pui pe păr, și o oră mai târziu spălați-l cu apă și șampon. Dacă pulverizarea este utilizată pentru buclele deteriorate, fragile, despicate, nu puteți să le spălați;
 • Cremă spumă. Acest instrument este utilizat pentru coafura. Se aplica buclelor dupa spalare, in timp ce acestea sunt inca umede, si apoi fac stil. În același timp, coafura este perfect fixă ​​și puteți folosi orice dispozitive termice pentru styling - spuma cremă protejează părul de deteriorare. Ca și în cazul sprayului Panthenol, crema este mai potrivită pentru părul uscat și, dacă este folosit pentru tipurile de grăsimi, nu trebuie să-l utilizați mai des 1 dată / săptămână;
 • Șampon. Este necesar să-l utilizați ca un șampon obișnuit, dar pentru o procedură de spălare a părului, se recomandă să-l aplicați de două ori, astfel încât firul și scalpul să absoarbă mai multe elemente utile. Este posibil să utilizați produsul pentru îngrijirea zilnică a buclelor și se recomandă spălarea părului după utilizare cu ajutorul decocturilor pe bază de plante sau a balsamului;
 • Tablete și capsule. Pentru creșterea părului și mijloacele sale de întărire consumate în interior. Nu se recomandă administrarea de comprimate și capsule timp de mai mult de o lună și mai mult de 2 ori pe zi. Fă-o mai bine în timpul sau imediat după masă.

Câteva sfaturi

Pro-vitamina B5 este de asemenea disponibilă sub formă medicală, de obicei în capsule care pot fi achiziționate la o farmacie. Ele pot fi folosite și pe plan intern sau extern.

În produsele de îngrijire pentru bucle sau în preparate medicale, pantenolul se găsește sub nume precum acid pantotenic, pantotenol, pantotenat de calciu, pantotenol. Denumirea substanței ca dexpanthenol este, de asemenea, cunoscută.

Aplicați acidul pantotenic în interior fără a consulta un medic nu merită, dar este posibilă pregătirea unei măști de provitamină pură pentru uz extern.

Trebuie să vă asigurați că nu există nici o alergie la element. Aplicați puțin provitamina B5 la încheietura mâinii, așteptați puțin și vedeți dacă aveți vreun disconfort.

Merită să ne amintim că o substanță activă, cum ar fi pantenolul, indiferent dacă este aplicată în exterior în cosmetice sau luată pe cale orală sub formă de capsule și tablete, este capabilă să se acumuleze în organism. În acest sens, cu orice formă de utilizare după o lună trebuie să faceți o pauză de cel puțin 2-3 săptămâni.

Masti cu pantenol

De obicei, Pro-Vitamina B5 în formă lichidă este folosită pentru prepararea lor, dar este convenabil pentru unele femei să o folosească sub formă de pudră. Beneficiile oricăreia dintre aceste forme sunt aceleași, astfel încât puteți alege orice opțiune.

Utilizarea acidului pantotenic în formă pură

Această utilizare a medicamentului este indicată în tratamentul pierderii abundente a părului.

 1. Pe părul nedormit, aplicați acidul pantotenic în cantitate suficientă încât să se frece în rădăcinile firelor și să se răspândească de-a lungul întregii lungimi a părului.
 2. Puneți un capac de duș și un prosop deasupra acestuia, lăsați produsul timp de aproximativ o oră.
 3. Este necesar să spălați masca cu șampon și apă caldă, apoi utilizați balsamul. Aplicați instrumentul în acest fel de fiecare dată când veți spăla firele, timp de o lună. Apoi, ar trebui să dați buclele o odihnă pentru aceeași perioadă de timp.

Mască cu uleiuri

Compoziția este utilizată pentru a crește și întări părul.

 1. Se combină 10 g de ulei de jojoba, 30 ml de ulei de ricin și 50 ml de substrat de brusture, se încălzește amestecul cu o baie de aburi.
 2. În amestec se adaugă 5 g de pulbere de acid pantotenic. Dacă doriți să utilizați forma lichidă de provitamină B5, veți avea nevoie de 5 ml de ingredient.
 3. Încălziți din nou compoziția, bifând-o ușor.
 4. Masca se aplică timp de 40 de minute, apoi se spală cu șampon și apă caldă.

Calendula masca

Pentru această compoziție este mai bine să se utilizeze pantenol în formă lichidă.

 1. Se combină 200 ml de tinctură de calenduă cu 10 ml de pantenol.
 2. Compoziția poate fi adăugată la alegerea eterului ylang-ylang, lămâie sau lavandă în cantitate de câteva picături.
 3. Aplicați amestecul la rădăcinile toroanelor și de-a lungul întregii lor lungimi, lăsați timp de 40 de minute, spălați-le cu apă caldă și șampon.

Utilizarea pantenolului în interior, în cosmetice sau sub formă de măști va aduce cu siguranță un rezultat care se va manifesta prin creșterea părului, o creștere a cantității de păr, dar nu uitați că după o lună de utilizare a unui articol util, trebuie să faceți o pauză pentru a nu vă răni nici părul, nici corpul.

http://haircaretips.ru/sredstva-uhoda/aptechnye/primenenie-pantenola-dlya-volos

Compoziția unguentului Pantenol

Unguentul din panthenol este produs de companii farmaceutice domestice și străine - Akrihin, Vertex, Formstandard (Rusia), Bayer, Gerhard Mann, Teva (Germania), Jadran (Croația), Hemofarm (Serbia). Medicamentul aparține grupului de stimulatori ai regenerării țesuturilor - regeneranți și reparatori.

Pantenolul are o vindecare a rănilor, un efect aseptic, antiinflamator. Eficace pentru prevenirea și tratarea leziunilor pielii, membranelor mucoase ca urmare a efectelor negative asupra mediului, care sunt însoțite de fisuri, arsuri termice, solide sau chimice, degeraturi.

Compoziție și formă de eliberare

Pantenolul este disponibil sub formă de unguent sau cremă pentru uz extern. Substanță de culoare gălbuie-albă, cu structură uniformă, cu miros ușor de lanolină.

Ingredientul activ este un derivat al acidului pantotenic, un grup de vitamina B solubil în apă Dexpanthenol (5%). În plus, parafina, lanolina, ceara de albine, propilen glicol, emulgatori, polimeri siliconici, apă, conservanți sunt prezenți în unguent sau cremă.

Unguentul are un efect obstructiv local, este utilizat pentru piele uscată, crăpată sau încrețită. Pătrunde în epidermă, se acumulează în celule.

Crema are un efect de uscare și vasoconstricție locală, prin urmare utilizarea sa este recomandată în zonele de piele cu umiditate ridicată - mucoase, pliuri ale pielii, curbe periarticulare. Spre deosebire de unguent, folosit pentru inflamarea pielii umede și acute.

Ce ajută - indicații pentru utilizare

Când leziunea țesutului crește necesitatea de acid pantotenic. Aplicarea locală a unguentului de panthenol compensează lipsa unei substanțe în piele. Caracteristicile optime ale analogului provitamin sintetic - greutate moleculară scăzută, polaritate scăzută, hidrofilitate - contribuie la penetrarea profundă în straturile cutanate, legând-o la proteinele plasmatice.

În conformitate cu instrucțiunile de utilizare, este prezentat unguent Panthenol:

 • încălcând integritatea suprafeței pielii după temperatură, efecte chimice, mecanice;
 • în procesele inflamatorii - abcese, carbunculoză, furunculoză, herpes;
 • pentru copii, erupții cutanate și dermatită pentru scutece;
 • ulcerul trofic al extremităților;
 • contact, dermatită de radiații;
 • după operație;
 • pentru tratamentul fistulelor, colostomiei, gastrostomiei, traheostomiei;
 • pentru prevenirea și tratamentul fisurilor de mamelon la femeile care alăptează;
 • zgârieturi, abraziuni, infecții post-traumatice;
 • arsuri, degeraturi, lichidare;
 • pentru piele uscată, iritată;
 • rănile, suturi postoperatorii cu vindecare lungă;
 • după transplantul de piele.

Unguentul de medicamente Panthenol este eliberat fără prescripție medicală.

pentru arsuri

Tratamentul conservator al arsurilor cu unguent Panthenol se efectuează în cazul rănilor de gradul I și II. Asistența de urgență include răcirea zonei arse, aplicarea unui pansament steril cu agent anti-arsuri. Acest lucru protejeaza rana de daune, inchide infectia. Ingredientul activ penetrează mai adânc, ceea ce contribuie la regenerarea rapidă a țesuturilor.

Ulterior, unguentul este aplicat cu mișcări ușoare în zona afectată de 3-4 ori pe zi, câteodată mai des. Când zona infectată este tratată cu antiseptice. Utilizarea Panthenolului sub formă de spray pentru arsuri reduce semnificativ durerea, deoarece conține lichide de răcire.

Cu erupții cutanate la nou-născuți

Pielea subțire a nou-născuților este predispusă la erupții cutanate. Aceasta duce la frecare, umiditate, supraîncălzire. Îngrijirea necorespunzătoare a pielii copilului, purtarea prelungită a scutecului, blocând accesul la aer, conduce la apariția în pliurile de piele a regiunilor cu hiperemie, zone erodate, erupții cutanate, fisuri, pustule. Fumul de amoniac eliberat din urină agravează dezvoltarea patologiei.

Erupțiile cutanate eritematoase severe amenință nou-născutul cu fisuri plânse, hiperemie severă, exfolierea epidermei.

Unguentul pe bază de panthenol poate fi aplicat din primele zile de viață. Este aplicat pe suprafața pliurilor pielii, unde cea mai probabilă fricțiune permanentă, formarea de scuffs. Pentru erupția cutanată pronunțată, agentul tratează locurile iritate după fiecare tratare și uscare a apei.

Tratamentul leziunilor pielii plânse, inflamația pustulară se efectuează numai după consultarea cu medicul pediatru.

Cu boli virale

Leziunile virale ale corpului uman cauzate de herpesul primului sau celui de-al doilea tip se manifestă prin distrofie și moartea celulelor epitelului mucoaselor și a pielii. Înainte de boală este mâncărime, arsură, simptome de intoxicare.

Scapa de herpes este imposibilă, este încorporată în sistemul genetic al celulelor. Cu o scădere a imunității datorată răcelii, deficienței vitaminei, stresului, virusului se trezește, începe mijloacele de trai active. O erupție caracteristică apare pe piele cu conținut, suprafața devine inflamată, apare durere și mâncărime. După ce izbucnesc bulele, se formează cruste și cruste.

Panthenol unguent este utilizat în combinație cu medicamente antivirale. Ingredientele active sporesc regenerarea țesuturilor deteriorate, înmoaie și ameliorează inflamația. Aplicați 4-5 ori pe zi cu un strat subțire, ușor frecat.

De la rănire

Leziunile pot afecta atât straturile superficiale ale pielii - epiderma, cât și derma mai profundă și hipoderma. Natura prejudiciului depinde de metoda de obținere - zgârieturi, abraziuni, tăieturi, rani înjunghiate sau lasere, cusături postoperatorii, transplant de piele, fisuri, zgârieturi.

Zonele mici, cu suprafață mică, sunt spălate cu apă curată, tratate cu un antiseptic, unguent Panthenol și închise cu un pansament steril. Medicamentul normalizează procesele metabolice din celule, accelerează vindecarea rănilor de mai multe ori.

Vărsările profunde ale pielii trebuie să le arate medicului. Este posibil să aveți nevoie de un tratament serios pentru rani, cum ar fi coaserea. După procedura, puteți aplica Panthenol sub bandaj.

În timpul alăptării

Prin atașarea necorespunzătoare a sânului, femeile care alaptează au adesea sfaturi crăpate, însoțite de o durere ascuțită, descărcare de sânge. De la o hrană la alta situația se înrăutățește. Copilul nu golește sânul, ceea ce duce la aglomerarea acestuia. O infecție bacteriană poate penetra prin abraziunile mamelonului.

Adesea, o femeie este obligată să abandoneze alăptarea.

Unguent Pantenolul este utilizat nu numai pentru tratarea fisurilor deja formate, ci și pentru prevenirea acestora. După fiecare hrănire a copilului, zona periplasmatică se spală cu apă fiartă, pete cu preparatul.

Îndepărtați medicamentul rezidual înainte de alimentația următoare nu este necesar. Unguentul este inofensiv, dacă intră în tractul digestiv al copilului, acesta nu provoacă un efect secundar.

În cosmetologie

Pantenolul este utilizat pe scară largă în diferite produse cosmetice. Datorită acțiunii de regenerare și fermitate ridicată a fibrelor de colagen, se utilizează în creme anti-îmbătrânire, spray-uri și măști pentru pielea uscată și decolorantă. Când se utilizează uleiul, nu se recomandă.

Pentru părul deteriorat, utilizați geluri cu pantenol. Acoperind fiecare fir uscat sau ars cu un strat subțire invizibil, scula protejează și restabilește structura deteriorată a părului.

Formulările cu Pantenol ajută la scăderea acneei. Înainte de a curăța pielea cu un scrub sau cu alte produse cosmetice. O cremă sau pulverizare se aplică zilnic până când leziunile de problemă dispar. Aceeași metodă este folosită pentru pete de pigment sau urme de inflamație.

Contraindicații și efecte secundare

Unguent Panthenol Teva bine tolerat de majoritatea consumatorilor. Reacțiile alergice apar rareori - mâncărime, urticarie, dermatită. Posibilă intoleranță individuală la componentele medicamentului. Aplicați numai extern.

analogi

Produse cu aceeași compoziție și proprietăți de vindecare:

 1. Bepanten;
 2. Kornergel;
 3. dexpantenol;
 4. Pantoderm;
 5. Panthenol-Ratiopharm;
 6. D-pantenol;
 7. Dexpan Plus cremă;
 8. Dekspantenol- Hemofarm;
 9. Heppiderm.

opinii

Majoritatea cumpărătorilor sunt mulțumiți de efectul terapeutic al Pantenolului. Vindecarea rapidă a rănilor, absența efectelor secundare, o formă convenabilă sub formă de unguent, cremă, spray sau ser, a făcut ca instrumentul să fie popular printre consumatori. Compoziția inofensivă permite utilizarea medicamentului la nou-născuți, la lactație și la vârstnici.

Unguentul de panthenol este utilizat pe scară largă atât în ​​tratamentul bolilor de piele, cât și în scopuri cosmetice, motiv pentru care numărul persoanelor care preferă să utilizeze produsul pentru probleme cu pielea sau părul este în continuă creștere.

Articole înrudite

Unguent D-panthenol este un medicament destinat utilizării externe, destinat tratării bolilor de piele și...

Medicamentul "Troxerutin" - un agent venotic popular, care diferă de alte medicamente similare prin eficiență ridicată...

Preparatele pe bază de dexpanthenol, un grup de vitamina B, sunt utilizate pe scară largă în medicină pentru tratamentul și...

http://moimazi.ru/pantenol-maz