logo

Cum se amestecă mai multe culori de păr

Multe femei sunt interesate de modul în care se amestecă corect culorile părului pentru a obține un ton unic de fire. La urma urmei, nu toate femeile sunt mulțumite de gama de instrumente disponibile în magazinele de astăzi. Fetele doresc să experimenteze și să creeze imagini neobișnuite. După ce ați citit articolul, veți învăța cum să amestecați coloranții de păr pentru a obține culoarea dorită.

Reguli de amestecare

Multe femei preferă să încredințeze pictura în mai multe tonuri unui specialist. Cu toate acestea, unii decid să facă față singuri. Acest lucru, desigur, este riscant, dar posibil. Principalul lucru este de a respecta anumite reguli:

 1. Atunci când alegeți un ton, trebuie să țineți cont de culoarea naturală a părului, de prezența părului gri.
 2. Ar trebui să rămână 2-3 tone. Nu trebuie să utilizați mai multe culori, altfel rezultatul poate fi imprevizibil.
 3. Se recomandă utilizarea culorilor apropiate în paletă.

Tipul de culoare

Tipul de culoare este un factor important în alegerea culorilor. Este necesar să se ia în considerare culoarea ochilor, piei. Perdelele potrivite ale părului vor ascunde defectele, vor reîmprospăta fața, vor spori expresivitatea aspectului. Când buclele de colorare trebuie să se concentreze asupra tipului de culoare naturală. În caz contrar, efectul va fi exact opusul.

Luați în considerare nuanțele "bune" și "rele" pentru toate tipurile de culori:

 • „Iarna“. Acestea sunt femei cu păr brun-brun și proprietari de păr negru cu ochi maro, albastru sau gri și cu pielea rece (de obicei ușoară). Pentru ele sunt potrivite mov, maro nuanțe, albastru-negru. Nu trebuie să alegeți tonuri de lumină blond, paie, platină.
 • „Primăvară“. Piele de porțelan Ivory cu o nuanță de aur ușor, bronz sau piersic. Ochii - gri, verde sau albastru deschis, turcoaz. Sârmă - grâu, blond deschis. Pentru colorare se recomandă alegerea tonurilor de aur, de miere. Dacă părul este întunecat, castanul ușor va face. Nu opriți alegerea pe platină, negru, roșu strălucitor.
 • „Vara“. Cenușă de cenușă, piele ușoară (cu fard de obraz). Ochii sunt piuliță ușoară, gri, albastră. Pentru colorare, puteți alege cenușă, castan. Nu potriviți tonurile de aur, roșiatice, visiniu.
 • „Toamna“. Parul - maro, maro, cu o tentă roșiatică. Firele pot fi roșii înflăcărate. Piele galbenă și ochi de culoare galbenă sau alunecoasă. Costum de ciocolată, castan adânc. Nu trebuie să alegi nuanțe violete, lumină blondă, negru.

Pentru a determina tipul de culoare de care aparțineți, puteți vizualiza fotografia. Este mult mai ușor pentru mulți să navigheze în acest mod decât prin descrieri.

Proporții și pigmenți

Este important să alegeți tonuri care sunt combinate între ele. Toți sunt împărțiți în cald și rece. Nu ar trebui să combinați aceste soiuri, altfel imaginea va fi disharmonică. Alegeți să amestecați culori calde sau reci. Puteți combina în siguranță următoarele nuanțe:

 • blondă de aur cu caramel;
 • violet închis cu culoare vinete;
 • maro cu cupru.

Cantitatea de vopsea necesară pentru păr până la umeri este de aproximativ 60 ml. Dacă acestea sunt lungi, veți avea nevoie de 180 ml, mediu - 120 ml. Pentru a obține un ton perfect, trebuie să amestecați un oxidant 3% cu un colorant într-un raport 1: 1. Puteți combina culorile în mod egal sau puteți face orice umbre predominantă.

Pentru a regla tonul, experții adaugă pigmenți în vopsele. Cel mai adesea ele sunt destul de neobișnuite: mov, albăstrui, roșcate și așa mai departe. Pigmenții pot întrerupe nuanțele:

 • portocaliu sau galben se adaugă pentru a face tonul să se încălzească;
 • Pigmentul verde este folosit pentru a scăpa de umbra de cupru;
 • roșu va dispărea dacă adăugați albastru la vopsea;
 • Pentru a scăpa de galbenul nedorit pe firele de lumină, este folosit purpuriu.

Numerele de pe cutie

În cazul în care produsul este profesional, informațiile de culoare exacte sunt indicate pe ambalaj. Acestea sunt numerele care indică tonul, precum și nuanțele principale și auxiliare. Primul este nivelul de grație. 10 este blondă, 1 este negru. Între aceste figuri există alte tonuri (de exemplu, 3 este întuneric, 4 este maro deschis).

Elementele de bază și nuanțele auxiliare merg după nivelul de luminozitate. Coaforii utilizează tabelul compus de vopsire, care are următoarele denumiri de pigment:

 • roșcat maro - 7;
 • albastru violet - 6;
 • roșcat, având o nuanță lucioasă (mahon) - 5;
 • cupru - 4;
 • roșiatic, auriu - 3;
 • verzui - 2;
 • ashen-1;
 • natural - 0.

Pigmentul 1, de exemplu, elimină stingerea galbenă, consolidează 6. Pentru a îneca 4, utilizați de obicei 2. Dacă amestecați 4 și 5, tonul va fi în cele din urmă cald.

Ustensile și unelte

Pentru coloranții de amestecare, puteți folosi feluri de mâncare din ceramică, porțelan, plastic sau sticlă. Nu se recomandă utilizarea recipientelor metalice, în caz contrar se poate schimba compoziția produsului. Reacția de oxidare afectează foarte des rezultatul aplicării vopselei, iar tonul este foarte neașteptat în cele din urmă.

Înainte de a utiliza uneltele, trebuie să pregătiți și o perie și mănuși.

Culoare roșie

Este necesar pentru a selecta paleta adecvată, armonizând cu fiecare alte nuanțe. Culorile primare (de bază) ale cercului sunt roșu, albastru și galben. Alte nuanțe se obțin prin combinarea acestora. Cercul conține, de asemenea, tonuri secundare, terțiare.

Albastrul este considerat cel mai activ. Atunci când este combinată cu alte tonuri, culoarea este adâncă, saturată. Roșul este următorul în activitate. Galbenul este de obicei folosit pentru a face tonul de bază mai ușor, diluează-l puțin.

Amestecarea vopselei, trebuie avut în vedere faptul că culorile opuse din cerc se pot neutraliza reciproc. Ca un exemplu: pentru a scăpa de nuanța roșiatică, trebuie să utilizați un pigment verde.

Tonuri secundare și terțiare

Nuanțele secundare sunt obținute prin amestecarea culorilor primare. Acestea sunt conectate după cum urmează:

 • galben și albastru - nuanțe verzi;
 • albastru și roșu - violet;
 • roșu și galben - portocaliu.

Aceste culori sunt folosite în mod activ pentru a crea coafuri neobișnuite - de exemplu, în cazul colorării. Experții pot folosi pentru multe tonuri, până la douăzeci.

Pentru a obține o culoare terțiară, trebuie să amestecați secundar și primar. Astfel puteți crea o varietate de nuanțe: violet albastru, verde gălbui și altele.

Cenușă de cenușă

Această culoare este foarte populară, de obicei arată foarte frumoasă. Cu toate acestea, este dificil de obținut. Acesta este motivul pentru care colorarea buclelor în cenușă este recomandat să aibă încredere într-un profesionist cu experiență. Această nuanță are următoarele caracteristici:

 • este veche, de aceea este potrivit doar pentru fete tinere;
 • poate crea un ton verzui pe păr;
 • pe fire de albire în unele cazuri pare murdar, prea gri.

De obicei, culorile de cenușă ajută la scăderea tonului portocaliu pe părul blond. Ashen vopsea conține o cantitate mare de pigment albastru.

Avantajele vopselelor profesionale

Modurile obișnuite de compoziție diferă de cele profesionale. Acestea din urmă vă permit să obțineți uniformitate maximă, obțineți nuante mai interesante. Cu toate acestea, trebuie să puteți lucra cu ei. Este mai bine să nu te gândești dacă poți amesteca acești coloranți de păr acasă și contactează imediat un profesionist cu experiență care înțelege toate nuanțele importante.

Unele companii sunt deosebit de populare printre sexul corect:

 1. "Igor". Profesioniștii lasă multă reacție pozitivă cu privire la astfel de instrumente. Cu ajutorul vopselelor "Igor" puteți obține mai mult de 120 de tonuri.
 2. "Palette". Calculate pe mijloacele consumatorului de masă, permiteți obținerea unor culori intense și destul de rezistente. Sunt blând. Producătorul îmbunătățește permanent vopseaua, folosind cea mai recentă tehnologie.
 3. „Portar“. Aceste instrumente sunt foarte persistente, sunt vopsea minunată asupra părului. Vopselele acestui producător oferă un efect de laminare.
 4. "L'Oreal". Coloranții pot produce culori foarte bogate și în același timp afectează ușor părul. Compoziția fondurilor din "L'Oreal" conține componente care alimentează bine buclele.
 5. "Matrix". Este rezistent, dar păstrează vopsele. Producătorul oferă de asemenea remedii fără amoniac, care conțin o cantitate mare de vitamine și minerale.

Nu puteți amesteca fonduri de la diferiți producători. Toate companiile au propriile palete de culori. Este necesar să se țină seama de faptul că acestea utilizează diferite tehnologii și componente.

Recomandări ale specialiștilor

Nu trebuie să folosiți măștile de păr timp de șapte zile înainte de a utiliza vopseaua, altfel rezultatul poate fi destul de neașteptat. Instrumentul trebuie aplicat pe fire uscate, altfel tonul nu va fi saturat. Nu vă spălați părul înainte de procedură. Grasimile acumulate vor proteja pielea de efectele negative ale oxidantului.

Instrumentul pregătit trebuie folosit în 30 de minute după amestecare. Prin urmare, pre-determinați numărul necesar de culori.

Experții nu recomandă modificarea drastică a culorii părului. Este mai bine să alegeți o nuanță care diferă de cea curentă cu maximum 2 tonuri, altfel părul poate fi grav avariat.

concluzie

Amintiți-vă că atunci când amestecați vopselele ar trebui să țină cont de anumite reguli, concentrați-vă pe roata de culoare. Dacă faci totul bine, puteți obține un ton unic care vă va da individualitatea imaginii și va arăta grozav. Cu toate acestea, în caz de îndoieli în ceea ce privește abilitățile și cunoașterea culorii, este mai bine să contactați un profesionist cu experiență. Amestecarea și folosirea vopselelor la domiciliu face foarte ușor pentru a face o greșeală.

http://cosmetism.ru/izmenenie-cveta/raznoe/pravila-smeshivaniya-krasok.html

Cum se amestecă culorile părului pentru a obține culoarea potrivită

Se poate spune cu aproape 100% siguranță că fiecare femeie a încercat odată să-și vopsească părul într-o altă culoare. Cineva a făcut asta folosind metode populare cum ar fi musetel sau miere, cineva cu vopsele persistente. În al doilea caz, a fost posibil să se observe modul în care componentele active ale vopselelor sunt amestecate pentru reacția lor chimică.

Cel mai adesea cumpărăm amestecuri gata preparate, în timpul căreia vom obține vopsea care va colora părul în culoarea prezentată pe partea din față a cutiei. Dar ce să facem dacă umbra specificată nu se potrivește și dorește ceva nou? Este timpul să dați seama cum se amestecă vopseaua de păr. La urma urmei, puteți obține nu numai culorile tradiționale, ci și mai extravagante: verde, albastru, purpuriu etc.

Esența și elementele de bază ale picturii

Adesea, vopselele de amestecare nu sunt dificil din punct de vedere tehnic, dar în unele cazuri o procedură dificilă care necesită cunoștințe și experiență. Cel mai adesea, este stăpânită numai de specialiști experimentați și experți de frunte în serviciile de coafură. Procesul de selecție și de amestecare a mai multor nuanțe include nu numai selectarea mai multor cutii de colorant la discreția lor.

Maestrul face o evaluare a componentelor dvs.: cât de deteriorate sunt și cât de sensibilă este pielea dvs., indiferent dacă aveți păr gri și ce culoare este acum - nativ sau colorat. Dar dacă ați decis încă o astfel de aventură în casă, trebuie să vă amintiți următoarele reguli și recomandări:

 1. Pentru a atinge nevoia de culoare, trebuie să alegeți nuanțe similare în paleta de culori, de exemplu blond mediu și blond întunecat. Pentru o selecție mai precisă, se recomandă achiziționarea unui tabel al paletei de vopsele a companiei pe care o preferați.
 2. Vopselele fabricate de diferiți producători nu pot fi amestecate, deoarece fiecare dintre ele are propria sa paletă, iar rezultatul dorit este puțin probabil să funcționeze;
 3. Urmăriți cu atenție proporțiile în care amestecați compușii. Numărul lor trebuie calculat în avans;
 4. Se întâmplă adesea ca părul vopsit și pe vârfurile de o umbră, în timp ce rădăcinile industriei și deja au o culoare naturală, este necesar să se recurgă la Evens: fire trebuie să fie vopsite în culoarea care se apropie cel mai natural și numai apoi experimenta în siguranță cu amestecare.
 5. Observați dacă aveți păr gri. Dacă este așa, amintiți-vă că acestea au o structură puțin diferită și sunt de culoare diferită.
 6. Gradul de saturație a culorii pe bucle are de obicei o dependență puternică de gradul de deteriorare a structurii firului, precum și de temperatura și durata expunerii la compoziția de colorare.
 7. Dacă tocmai ați început să stăpâniți tehnologia de amestecare, ar trebui să recurgeți la mai mult de două sau trei la un moment dat;
 8. Utilizați numai un recipient din sticlă, plastic sau ceramic pentru diluarea ingredientelor. Este interzisă preluarea containerelor metalice sau a periilor cu inserții metalice. Metalul în contact cu compoziția colorantului poate produce alte reacții.

De asemenea, este necesar să vă amintiți că nu există păr identic sau universal. Chiar dacă vopsiți două gemeni într-o singură culoare, rezultatul va fi în continuare puțin diferit, deoarece fiecare are propriile caracteristici individuale.

Înainte de colorarea completă, se recomandă testarea pe o fâșie separată și să vedem care va fi rezultatul. Dacă obțineți ceea ce doriți, puteți trece în siguranță la pictura completă. În caz contrar, este necesar să se revizuiască tabelul paletelor de culori și să se verifice raportul de amestecare.

Tabelul paletei de culori și elementele de bază ale tonurilor de amestecare

De asemenea, este necesar să stăpânești masa de amestecare a culorilor. Primul număr indică ce vopsea are ton. Adică, dacă vedeți 1, înseamnă că tonul este negru și dacă 10 este cel mai ușor din paletă. În general, tabelul afișează întreaga gamă de nuanțe care se găsesc în natură.

http://uhozhenka.ru/krasota/kak-smeshat-kraski-poluchit-nuzhnyy-cvet.html

Obțineți nuanța potrivită pentru păr prin amestecarea culorilor

Dacă amestecați nuanțe de culori acasă, puteți obține întotdeauna o culoare bruscă care nu a fost planificată ca rezultat. Pentru a evita acest lucru, trebuie să respectați o serie de reguli.

În primul rând, este absolut imposibil să se amestece nuanțele producătorilor diferiți, deoarece fiecare are propria sa paletă de culori. Dacă culoarea de pe vârful părului și la rădăcini este diferită, atunci mai întâi trebuie să aliniați tonul de-a lungul întregii lungimi. În caz contrar, după colorare, veți obține și o diferență în nuanțe. Merită să ne amintim că aceeași culoare pe diferite tipuri de păr poate părea destul de diferită, iar saturația acesteia depinde de timpul de expunere.

Mai întâi trebuie să te descurci cu numerele marcate pe cutie cu vopsea. Dacă este profesionist, atunci, de regulă, prima cifră indică nivelul de luminozitate al vopselei (ton). De obicei, este de la 1 la 10, unde 1 este cel mai întunecat ton, de obicei negru, iar 10 este cel mai ușor, blond.

Aceasta înseamnă că 1.0 înseamnă culoare neagră pură, 3.0 - maro închis. Dacă îi amesteci, primești un ton 2.0, adică o nuanță de culoare maro închis, aproape neagră. Este important să ne amintim că un ton mai întunecat întotdeauna îneacă unul mai deschis. Și pentru a face umbra mai ușoară, trebuie să luați vopseaua 2-3 tone mai mici.

O importanță deosebită o au nuanțele. Ele sunt marcate de figura care este după punctul. Adică prima cifră este nuanța de bază, iar cea de-a doua este opțională.

De exemplu, vopseaua 7.13 va fi maro deschis cu o nuanță de cenușă (1) și roșu (3). Dacă amestecați această culoare cu 7.3, rezultatul va fi părul brun deschis cu elemente de roșu și ușor netezite. Pentru a facilita amestecarea, fiecare producător de vopsele de păr are propria sa masă de potrivire a culorilor. Ele sunt ușor de găsit pe Internet.

De exemplu, tabelul ton auxiliar (cifre după virgulă) este după cum urmează: 0 - ton natural 1 - nuanță ashy, 2 - rogojini ton verzui 3 - ton castanie auriu 4 - ton de cupru, 5 - ton roșu cu o nuanță violet, 6 - tonul violet-albastru, 7 - ton roșu-maroniu.

Dacă amestecați 2 și 3 nuanțe, atunci ieșirea va deveni verde. Dacă combinați 2 și 4, rezultatul va fi un ton portocaliu bogat.

Amestecarea vopselelor în sine este după cum urmează. Mai întâi de toate, pentru punerea în aplicare a ideilor nevoie de ustensile. Sticlă sau plastic, dar în nici un caz metalic. Trebuie înțeles că mai târziu nu va fi de dorit să folosiți acest fel de mâncare pentru alimente. Veți avea nevoie și de mănuși și o perie.

Mai intai trebuie sa amesteci o vopsea conform instructiunilor intr-un castron, iar celalalt in cel de-al doilea. Numai atunci ele pot fi combinate și amestecate împreună. Acest lucru se face cu o perie într-o spirală și cât mai atent posibil - astfel încât culoarea să fie uniformă peste tot. Apoi, trebuie să aplicați vopseaua părului și să lăsați pentru timpul specificat în instrucțiuni. Vopseaua mixtă nu poate fi stocată. După 30 de minute, masa reacționează cu aerul și se deteriorează. Prin urmare, întregul amestec preparat trebuie utilizat imediat.

Înainte de a amesteca vopselele trebuie să examineze cu atenție compoziția lor Astfel încât componentele incompatibile sau prea puternice nu dăunează părului.

http://www.kakprosto.ru/kak-930538-poluchenie-nuzhnogo-ottenka-dlya-volos-smeshivaniem-krasok

Cum se amestecă culorile părului pentru a obține culoarea potrivită?

Cum se amesteca vopseaua de par pentru a obtine culoarea dorita a parului? Această întrebare este destul de frecventă, pentru că orice fată a încercat cel puțin o dată să-și vopsească părul dintr-o culoare naturală plictisită într-o nouă nuanță. Dar nu toată lumea știe cum să amestece și să combine vopselele pentru a produce culori neobișnuite și unice.

preparare

Dacă nu aveți experiență în amestecarea culorilor, este recomandat să utilizați serviciile unui salon de înfrumusețare sau unui coafor. În ciuda faptului că astfel de proceduri sunt de obicei costisitoare, specialiștii cu experiență vor selecta culorile vopselei pentru tine personal. Astfel, riscul de a obține o culoare care nu a fost inițial planificat este minim. Dar dacă decideți să o faceți singur, atunci veți avea nevoie de:

 1. Două rezervoare de vopsea;
 2. Mai multe perii;
 3. mănuși;
 4. Vopselele pe care le vei amesteca.

În cazul în care vopseaua achiziționat în magazinul Pro, este mult mai probabil ca acestea au fost produse în conformitate cu standardele internaționale, nu va afecta scalpul si sunt mai predispuse la amestecare.

Pentru a obține umbra dorită, trebuie să țineți cont și de culoarea părului original, care va fi aplicată vopselei. De exemplu, pentru a ușura părul întunecat pentru a obține o blondă, este puțin probabil să lucrați într-o singură culoare. De asemenea, este posibil ca parul decolorat va deveni de culoare galbenă, care va trebui să se oprească prin adăugarea de violet sau albastru în coloranți mikstona nuanțare.

Cum se obține culoarea potrivită

Conform legilor culorii, există doar trei pigmenți principali (numiți și culori primare) - galben, albastru și roșu. Orice altceva sunt nuanțele lor, care sunt secundare și terțiare. Focalizând pe roata de culori, puteți să determinați cu ușurință ce culoare va fi rezultatul. Un rezultat bun apare de obicei când se amestecă două culori apropiate ale aceluiași spectru, dar diferite nuanțe.

Pentru un rezultat mai precis, trebuie să acordați atenție numărului de culoare de pe cutie. Primul număr indică tonul, care poate fi de la 1 la 10, unde 1 este cel mai întunecat, iar 10 este cel mai ușor. Numele tuturor culorilor și numărul acestora poate fi găsit în tabelul de pe Internet. De exemplu, numărul de vopsea 1.0 va fi pur negru și 6.0 blond mediu. Numărul după punct înseamnă umbră. De exemplu, dacă se amestecă Blonde Rosewood (9.6) cu un maro deschis (4,0), a primit o nuanță caldă bej cu elemente de nacre. Rețineți că o culoare mai închisă va diminua mereu bricheta.

Acest sistem de culoare este utilizat de obicei pe vopsele profesionale, deci este recomandat să le cumpărați. De asemenea, trebuie să vă familiarizați cu paleta de culori de la producător. Deci, va fi mult mai ușor să găsiți nuanțele potrivite. Culoarea indicată pe curl va fi obținută numai dacă părul este complet luminat

Ce să nu faci când amesteci culorile

Există o serie de reguli importante pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a începe să amestecați:

 • Nu este recomandat să amestecați mai mult de trei culori, mai ales dacă sunteți nou în acest sens. Altfel, nu veți obține umbra pe care ați vrut-o și pur și simplu pierdeți timpul pe vopsea.
 • Este strict interzis să folosiți ustensile sau perii metalice, deoarece poate apărea o reacție chimică în contact cu metalul, ceea ce va afecta culoarea.
 • Utilizarea vopselelor de la diferiți producători este inacceptabilă, deoarece, datorită unei palete de culori diferite și a unei compoziții chimice diferite, poate apărea un rezultat neașteptat.
 • Există astfel de nuanțe care nu pot fi amestecate - așa-numitele anti-culori (violet cu galben, roșu cu verde și albastru cu portocaliu). Cu toate acestea, contra culorile nu sunt complet inutile. Stylistii experimentati le folosesc pentru a elimina o nuanta verzuie.

Procesul de amestecare

Vopselele trebuie diluate separat, apoi amestecate împreună. Dacă nu știți ce proporții să faceți, citiți instrucțiunile pentru vopsea sau consultați un stilist. Dacă părul a fost deja vopsit, atunci ar trebui să alegeți o culoare compatibilă cu cea originală. În cazul în care aveți păr gri, acestea trebuie să fie pictate mai calitativ, deoarece au o structură complet diferită. Pe ambalajul cu vopsea ar trebui să fie un semn că poate fi folosit pentru părul gri.

Se amestecă bine, astfel încât masa să devină omogenă. Merită să ne amintim că amestecul rezultat poate avea o nuanță neobișnuită. Dar nu vă faceți griji, deoarece rezultatul final va corespunde celui prezentat în paletă. Cu toate acestea, doar în cazul în care este mai bine să testați vopseaua pe o mică parte a părului, înainte de pictura completă. În cazul în care culoarea nu vă convine, consultați tabelul de culori și verificați unde ați făcut o greșeală.

Aplicați amestecul cât mai curând posibil, deoarece după aproximativ 30 de minute va începe să-și piardă proprietățile. Dacă după pictura anterioară părul este deja în ramură, iar acum rădăcinile sunt de culoare naturală, atunci este necesar să le oferim același aspect ca și sfaturile.

Instrucțiuni video: cum se amestecă coloranții de păr pentru a obține culoarea dorită

În ciuda faptului că procedura de amestecare a vopselei de păr poate fi efectuată independent, aderând la anumite reguli, numai un profesionist se poate descurca perfect cu ea. Dacă nu sunteți încrezători în abilitățile dvs., este mai bine să contactați salonul. Amintiți-vă că culoarea naturală este întotdeauna la modă.

http://voloslekar.ru/okrashennye-volosy/kak-smeshivat-kraski-dlya-volos-dlya-polucheniya-nuzhnogo-cveta/

Obțineți nuanța potrivită pentru păr prin amestecarea culorilor

Cum se amestecă coloranți de păr și sprâncene de diferite nuanțe pentru a obține culoarea dorită: tabel, proporții. Colorarea părului: amestecarea culorilor și a culorilor. Culori primare pentru amestecarea culorilor părului

Mixarea culorilor pentru păr de diferite culori și nuanțe: reguli, sfaturi.

Amestecarea culorilor părului și a sprâncenelor nu este ușoară. Angajat în astfel de experimente, știința culorii.

Pentru a obține rezultatul dorit, este necesar să fii foarte atent în procesul de amestecare a culorilor și nuanțelor de culori, deoarece culoarea originală poate fi foarte surprinzătoare. În articol vom examina cum să combinăm culorile în mod corect, să înecem sau, dimpotrivă, să evidențiem nuanțele și jumătățile.

Amestecarea culorilor părului - paletă de culori: tabel

Paleta de culori a părului

 • Mai întâi de toate, trebuie să vă dați seama ce culori și nuanțe de culori ale părului se află pe rafturile magazinelor moderne și cum să le recunoașteți.
 • Pe pachetul de sub vopseaua de păr puteți găsi numere diferite - de obicei trei, unul este situat în punctul și două după punct.
 • Prima cifră a codului indică tonul de culoare de bază.
 • Prima cifră după punct este responsabilă pentru culoarea nuanței principale.
 • Al doilea număr indică culoarea culorii auxiliare.
 • De regulă, există 10 tonuri de bază.
 • Numărul de ton 1 corespunde adesea culorii celui mai întunecat - negru.
 • Tonul la numărul 10 este cel mai adesea cea mai ușoară culoare din întreaga paletă.
 • Dacă amestecați tonurile întunecate și luminoase, tonul inițial de culoare va fi situat în mijlocul paletei de culori între tonurile utilizate.
 • În ceea ce privește nuanțele de culori, există doar 7 dintre ele.

Culori diferite ale culorilor părului

Adesea, producătorii folosesc următorul raport de numere tonale și soluții color:

 • Tonul 0 este tonul de bază, poate da o nuanță puțin verzui.
 • Tonul 1 este considerat un ton de cenușă, obținut cu ajutorul unui colorant violet.
 • Tonul 2 se referă la un ton roșu verde, care poate elimina rugozitatea dintre culori.
 • Tonul 3 este un ton roșu-gălbui.
 • Tonul 4 este responsabil pentru nuanța roșie sau cupru.
 • Tonul 5 este diferit nuanță roșu-purpuriu, în viața de zi cu zi se numește "înghițit".
 • Tonul 6 este considerat un pigment albastru-violet.
 • Tonul 7 este o combinație de roșu și maro.

Pentru a afla ce culoare și umbre veți obține atunci când amestecați diferite culori și tonuri, puteți utiliza o masă specială:

Masa de amestec de diferite culori de culori pentru par

Cum se amestecă culorile părului și sprâncenele de nuanțe diferite pentru a obține culoarea dorită: proporții

Reguli de amestecare a culorilor de păr și sprâncenelor de diferite culori și nuanțe

Atunci când amestecați culorile părului și sprâncenele de nuanțe diferite, este necesar să respectați o serie de reguli care vă vor permite să obțineți rezultatul dorit și să nu stricați părul:

 1. Nu amestecați în același timp mai mult de trei nuanțe.
 2. Înainte de procedură, este necesar să se evalueze părul - starea lor (scalpul uscat, deteriorat, iritat), culoarea originală (naturală sau colorată, întunecată sau ușoară), prezența părului gri (este mai greu să pictezi părul gri).
 3. Atunci când amestecați culorile, este mai bine să alegeți nuanțe mai potrivite și similare în culoare.
 4. Înainte de prepararea agentului colorant, citiți cu atenție instrucțiunile de pe cutie.
 5. Pe păr par de gri sau vopsite este recomandat să pre-aliniați culoarea.
 6. Se recomandă testarea în avans a unui fir de păr separat.
 7. Fiecare tip de vopsea trebuie să fie pregătit separat și numai atunci - pentru a le combina într-o singură navă.
 8. Se recomandă adăugarea pigmentului la agentul de oxidare și nu invers.
 9. Aproximativ 60 ml de colorant va fi necesar pentru părul lung și părul gros, 120 ml de agent colorant poate fi folosit pe părul mai lung și mai gros și pe părul foarte lung și gros - de la 180 ml.
 10. Oxidantul și vopseaua trebuie amestecate în proporții unu-la-unu.
 11. În cazul tentei părului, raportul lor ar trebui să fie unul până la doi.
 12. Când vopsiți părul în culori închise, puteți utiliza un oxidant în 3%, când treceți la un ton ușor de ușor, puteți lua oxigen de 6%, iar atunci când vopsiți în culori deschise sau când lustruiți părul, se recomandă utilizarea unui oxidant 9-12%.
 13. Raportul dintre două culori diferite în amestec ar trebui să fie unul la unul.
 14. Dacă doriți (când doriți ca tonul dvs. preferat să domine un pic), puteți schimba ușor proporțiile de culori relativ una la alta - puteți să luați mai mult de la umbra preferată.
 15. Se recomandă utilizarea amestecului în jumătate de oră după amestecare.
 16. Timpul de expunere la colorantul de păr depinde de instrucțiunile producătorului.
 17. Înainte de a aplica vopseaua pe păr, este necesar să vă asigurați puritatea și siguranța mâinilor - pentru aceasta trebuie să folosiți mănuși.
 18. Pentru a proteja pielea feței și a urechilor de petele nedorite va ajuta fondurile grase - cremă sau cremă. Ei trebuie să proceseze pielea pe care se pot obține vopsea.

Culori primare pentru amestecarea culorilor părului

Culori primare pentru amestecarea culorilor părului

 • Oricât de ciudat ar putea suna, în culori există doar trei culori primare - acestea sunt roșu, albastru și galben.
 • Toate celelalte culori și nuanțe provin din aceste culori.
 • Există culori secundare - acestea sunt culorile care sunt rezultatul amestecării culorilor primare.
 • De asemenea, merită menționate culorile terțiare - suntem obligați prin formarea lor să amestecă culorile primare cu cele secundare.
 • Toate combinațiile posibile de amestecare a culorilor primare, secundare și terțiare formează o așa-numită roată de culoare.
 • În roata de culori, toate culorile sunt împărțite în frig și cald.
 • Colorarea interzice amestecarea culorilor calde și reci între ele.
 • Culorile opuse unul pe celălalt în roata de culoare sunt anti-flori - nu se recomandă amestecarea lor împreună.
 • De exemplu, culorile roșu și verde sunt considerate anti-flori.
 • De asemenea, este inacceptabil să se amestece violet și galben sau albastru și portocaliu.
 • Counter culorile pot fi utilizate ca neutralizatori de culoare nedorită - dacă puneți o contra-culoare pe o anumită culoare, va dispărea pur și simplu.

Pentru a obține rezultatul dorit și a nu fi confundat cu culori și nuanțe pentru amestecarea culorilor părului, este mai bine să utilizați roata color:

Cerc de culoare pentru amestecarea culorilor părului

Pot amesteca diferite culori de par?

Pot amesteca vopsele de păr de diferite branduri?

 • Este strict interzisă amestecarea coloranților de păr de la diferiți producători. Faptul este că fiecare producător are propria sa paletă de culori. În plus, ingrediente și tehnologii complet diferite sunt utilizate în producția de coloranți pentru păr. Nimeni nu știe cum se pot comporta componentele diferitelor culori și ce poate fi culoarea originală.
 • Apropo, profesioniștii nu recomandă amestecarea culorilor aceluiași producător, dar de serii diferite.
 • Cea mai bună opțiune este de a amesteca diferite nuanțe de vopsele de la același producător și de o serie.

Pot să amestec vopselele de păr într-o oală de sticlă?

 • Puteți amesteca culorile părului sau sprâncenelor numai într-un recipient din sticlă, plastic, porțelan sau ceramică.
 • Dacă faceți un amestec de culori într-o oală de metal, atunci poate apărea o reacție de oxidare, ca urmare a faptului că compoziția vopselei se poate schimba într-o oarecare măsură.
 • Toate aceste procese pot afecta semnificativ rezultatul final - ar trebui să fiți gata pentru cea mai neașteptată soluție de culoare.

Obțineți culoarea potrivită prin amestecarea diferitelor culori.

Până în prezent, există un număr uriaș de nuanțe diferite de vopsea de păr de la brandurile bugetare sau premium ale producătorilor de instrumente de colorat.

Nuanțele culorii părului: cum se amestecă culorile

Prin achiziționarea vopselei în pachet, nu obțineți colorantul finit, ci componentele sale individuale. Pentru a obține o nuanță perfectă, trebuie să învățați cum să alegeți coloranții potriviți și să le amestecați pentru a obține tonul dorit, indiferent dacă este maro deschis, blond, maro sau închis. Acest sfat vă va ajuta pe stilistii profesioniști.

Vopselele profesionale sunt cel mai bine amestecate. Dacă vă decideți să obțineți culoarea individuală pentru prima dată și acasă, încercați să amestecați diferite nuanțe și să aplicați amestecul nu pe tot părul, ci pe o parte separată. În cazul unui rezultat pozitiv, puteți repara în siguranță nuanța rezultată.

Amestecarea diferitelor culori ale vopselei de par, luați nuanțe apropiate - aceasta este singura modalitate de a vă provoca vătămarea minimă a părului și a vă proteja de rezultatele neașteptate.

Amintiți-vă întotdeauna că rezultatul va depinde în mod direct de culoarea părului vopsit anterior. Dacă vopseaua anterioară a fost castan închis, nu veți putea să vă lăsați părul cu 4-5 tone pe culoare. Stilistii recomanda sa se miste cu fiecare culoare ulterioara in nuante mai deschise.

Pentru vopselele de amestec, aveți nevoie de articole speciale din plastic sau sticlă, precum și o perie și mănuși. Luați două nuanțe ale aceluiași tip de vopsea aleasă de dvs. de la același producător. Se varsă vopselele în vase și se amestecă bine, apoi se aplică imediat vopseaua pe păr.

Pentru a obține umbra dorită, reglați adâncimea culorii prin temperatura la care vă vopsiți părul și timpul de rezidență al vopselei pe păr. Cu cât este mai mare temperatura și cu atât mai mult timp, cu atât mai mult tonul final

Înainte de a amesteca mai multe tipuri de vopsea, gândiți-vă să pictați părul într-o singură culoare principală și să evidențiați o altă nuanță a mai multor fire de suprafață. Acesta va fi similar cu evidențierea, iar părul va fi turnat în nuanțe diferite la soare. Mai mult, este mult mai sigur decât experimentele cu amestecare imprevizibilă a coloranților.

Dacă totuși decideți să obțineți o nuanță exclusivă prin amestecare, asigurați-vă că ați citit compoziția culorilor, deoarece componentele incompatibile care intră în contact cu părul le pot afecta foarte mult.

Citiți mai jos: avantajele și dezavantajele lentilelor de contact

INOA: culoare perfectă și confort

Cum se amestecă culorile părului pentru a obține culoarea potrivită?

Cum se amesteca vopseaua de par pentru a obtine culoarea dorita a parului? Această întrebare este destul de frecventă, pentru că orice fată a încercat cel puțin o dată să-și vopsească părul dintr-o culoare naturală plictisită într-o nouă nuanță. Dar nu toată lumea știe cum să amestece și să combine vopselele pentru a produce culori neobișnuite și unice.

preparare

Dacă nu aveți experiență în amestecarea culorilor, este recomandat să utilizați serviciile unui salon de înfrumusețare sau unui coafor. În ciuda faptului că astfel de proceduri sunt de obicei costisitoare, specialiștii cu experiență vor selecta culorile vopselei pentru tine personal. Astfel, riscul de a obține o culoare care nu a fost inițial planificat este minim. Dar dacă decideți să o faceți singur, atunci veți avea nevoie de:

 1. Două rezervoare de vopsea;
 2. Mai multe perii;
 3. mănuși;
 4. Vopselele pe care le vei amesteca.

În cazul în care vopseaua achiziționat în magazinul Pro, este mult mai probabil ca acestea au fost produse în conformitate cu standardele internaționale, nu va afecta scalpul si sunt mai predispuse la amestecare.

Pentru a obține umbra dorită, trebuie să țineți cont și de culoarea părului original, care va fi aplicată vopselei.

De exemplu, pentru a ușura părul întunecat pentru a obține o blondă, este puțin probabil să lucrați într-o singură culoare.

De asemenea, este posibil ca parul decolorat va deveni de culoare galbenă, care va trebui să se oprească prin adăugarea de violet sau albastru în coloranți mikstona nuanțare.

Cum se obține culoarea potrivită

Conform legilor culorii, există doar trei pigmenți principali (numiți și culori primare) - galben, albastru și roșu.

Orice altceva sunt nuanțele lor, care sunt secundare și terțiare. Focalizând pe roata de culori, puteți să determinați cu ușurință ce culoare va fi rezultatul.

Un rezultat bun apare de obicei când se amestecă două culori apropiate ale aceluiași spectru, dar diferite nuanțe.

Pentru un rezultat mai precis, trebuie să acordați atenție numărului de culoare de pe cutie. Primul număr indică tonul, care poate fi de la 1 la 10, unde 1 este cel mai întunecat, iar 10 este cel mai ușor. Numele tuturor culorilor și numărul acestora poate fi găsit în tabelul de pe Internet. De exemplu, vopsea numărul 1.

0 va fi pur negru și 6.0 blond mediu. Numărul după punct înseamnă umbră. De exemplu, dacă se amestecă Blonde Rosewood (9.6) cu un maro deschis (4,0), a primit o nuanță caldă bej cu elemente de nacre.

Rețineți că o culoare mai închisă va diminua mereu bricheta.

Acest sistem de culoare este utilizat de obicei pe vopsele profesionale, deci este recomandat să le cumpărați. De asemenea, trebuie să vă familiarizați cu paleta de culori de la producător. Deci, va fi mult mai ușor să găsiți nuanțele potrivite. Culoarea indicată pe curl va fi obținută numai dacă părul este complet luminat

Ce să nu faci când amesteci culorile

Există o serie de reguli importante pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a începe să amestecați:

 • Nu este recomandat să amestecați mai mult de trei culori, mai ales dacă sunteți nou în acest sens. Altfel, nu veți obține umbra pe care ați vrut-o și pur și simplu pierdeți timpul pe vopsea.
 • Este strict interzis să folosiți ustensile sau perii metalice, deoarece poate apărea o reacție chimică în contact cu metalul, ceea ce va afecta culoarea.
 • Utilizarea vopselelor de la diferiți producători este inacceptabilă, deoarece, datorită unei palete de culori diferite și a unei compoziții chimice diferite, poate apărea un rezultat neașteptat.
 • Există astfel de nuanțe care nu pot fi amestecate - așa-numitele anti-culori (violet cu galben, roșu cu verde și albastru cu portocaliu). Cu toate acestea, contra culorile nu sunt complet inutile. Stylistii experimentati le folosesc pentru a elimina o nuanta verzuie.

Procesul de amestecare

Vopselele trebuie diluate separat, apoi amestecate împreună. Dacă nu știți ce proporții să faceți, citiți instrucțiunile pentru vopsea sau consultați un stilist.

Dacă părul a fost deja vopsit, atunci ar trebui să alegeți o culoare compatibilă cu cea originală. În cazul în care aveți păr gri, acestea trebuie să fie pictate mai calitativ, deoarece au o structură complet diferită.

Pe ambalajul cu vopsea ar trebui să fie un semn că poate fi folosit pentru părul gri.

Se amestecă bine, astfel încât masa să devină omogenă. Merită să ne amintim că amestecul rezultat poate avea o nuanță neobișnuită.

Dar nu vă faceți griji, deoarece rezultatul final va corespunde celui prezentat în paletă. Cu toate acestea, doar în cazul în care este mai bine să testați vopseaua pe o mică parte a părului, înainte de pictura completă.

În cazul în care culoarea nu vă convine, consultați tabelul de culori și verificați unde ați făcut o greșeală.

Aplicați amestecul cât mai curând posibil, deoarece după aproximativ 30 de minute va începe să-și piardă proprietățile. Dacă după pictura anterioară părul este deja în ramură, iar acum rădăcinile sunt de culoare naturală, atunci este necesar să le oferim același aspect ca și sfaturile.

Instrucțiuni video: cum se amestecă coloranții de păr pentru a obține culoarea dorită

În ciuda faptului că procedura de amestecare a vopselei de păr poate fi efectuată independent, aderând la anumite reguli, numai un profesionist se poate descurca perfect cu ea. Dacă nu sunteți încrezători în abilitățile dvs., este mai bine să contactați salonul. Amintiți-vă că culoarea naturală este întotdeauna la modă.

Cum se amestecă vopselele de păr

Procedura de amestecare a culorilor se bazează pe cunoașterea vopsirii culorilor - este importantă nu numai să alegeți nuanțele care se potrivesc reciproc, ci și să le combinați în proporția corectă. Înainte de a începe să amestecați vopselele de păr, trebuie mai întâi să decideți culoarea pe care doriți să o finalizați - aer (nuanță de lumină), saturată, grea, moale sau suculentă.

Punctul principal: nu puteți amesteca mai mult de trei culori diferite de vopsea.

Cu o tranziție lină a culorii este mai bine să se amestece culorile care sunt similare în ton, care sunt bine combinate unul cu celălalt. De exemplu, cupru cu castan, vinete cu violet-negru, auriu cu caramel. Pentru contrast, părul blond poate fi vopsit cu fire negre. Cu ajutorul picturii, puteți regla chiar și aspectul feței, subliniind anumite zone ale părului cu evidențierea culorilor.

Tehnologia de amestecare a vopselei de păr

Amestecarea diferitelor culori ale vopselei este o tehnologie complexă, care este deținută doar de specialiști cu experiență.

Acest proces include evaluarea stării și structurii părului, determinarea sensibilității scalpului și a culorii originale a părului - naturală sau colorată, prezența părului gri.

Dacă vă decideți să pictați la domiciliu, urmați sfatul unor stilisti profesioniști care vor reduce la minimum riscul.

5 reguli pentru amestecarea culorilor diferitelor culori:

 1. Este important să amestecați nuanțe similare din paleta de culori, dar tonuri diferite, de exemplu blonda medie și întunecată. Pentru selectarea precisă, utilizați diagrama de culori.
 2. Este strict interzisă amestecarea vopselelor de la diferiți producători, deoarece acestea sunt două palete complet diferite;
 3. Rolul important jucat de proporțiile de culori, precum și cantitatea totală de vopsea necesară pentru vopsire. Este necesar să se calculeze corect proporțiile de amestecare pentru obținerea rezultatului dorit;
 4. Dacă culoarea părului la rădăcini și capete este diferită, dacă există fire de păr gri, atunci este util să le colorați mai întâi într-o culoare apropiată de naturale și numai după acest experiment cu amestecarea nuanțelor.
 5. În plus, nu uitați că pe diferite tipuri de păr aceeași culoare poate părea complet diferită, iar gradul de saturație depinde de timpul de expunere.

Pentru diluarea vopselei nu se pot folosi ustensile metalice, numai din sticlă, ceramică sau plastic.

În ce proporții se amestecă culorile părului:

 • consumul total de vopsea pentru părul scurt (până la linia umărului) este de 60 ml colorant (1 ambalaj), pentru cele medii - 120 ml, pentru cele lungi - 180 ml;
 • pentru a obține tonul corect în vopsea ton este amestecat cu un agent de oxidare 1: 1 (un agent de oxidare este utilizat 3%);
 • culorile nuanțelor selectate sunt amestecate fie în proporții egale, fie una este luată mai mult decât cealaltă. De exemplu, atunci când amestecați două tonuri - cupru și castan, dacă doriți să obțineți o umbră mai aproape de cupru, vopseaua acestui ton este luată mai mult.

Faptul că pentru amestecare trebuie să alegeți culori apropiate unul de celălalt prin ton - aceasta este o regulă pe care am învățat-o. Acum trebuie să găsiți nuanțele potrivite, ceea ce este ușor de făcut din tabelul de culori al vopselelor profesionale pentru păr.

http://novpedkolledg2.ru/hitrosti/poluchenie-nuzhnogo-ottenka-dlya-volos-smeshivaniem-krasok.html

Parul colorat. Tehnica de amestecare a culorilor și culorilor. Reguli de colorare

Colorarea părului este construită pe o bază științifică - cunoașterea legilor culorilor și chimice, abilitatea unui coafor-colorist.

Colorarea modernă - o modă pentru unicitatea și individualitatea absolută

Culoarea este împărțită în mai multe soiuri, dintre care principala este considerată:

Când se amestecă, expertul distribuie cu atenție diferite nuanțe de tonuri de lumină pe toată lungimea părului fiecărei fire. Pare frumos pe acest tip de păr blond.

Brondirovanie pe păr brun deschis. Rezultatele înainte și după colorare

Când se efectuează evidențierea părului, coaforul decolorează fire selectate. Numărul de fire luminoase depinde de dorințele clientului și poate varia de la 10% la mai mult de 50%.

Uneori, pentru firele colorate, ele neutralizează în plus nuanțele rezultate din vopsire, aplicând regulile de coloristică.

La efectuarea tehnicii de ombre, maestrul atinge o tranziție lină, pornind de la o zonă de rădăcină foarte întunecată până la vârfurile cele mai albite ale părului.

Păr lung, drept, vopsit folosind tehnica Ombre

Dispune de culoare după aspectul culorii

Pentru a obține tonul dorit, vopseaua este diluată cu anumiți pigmenți:

ordin de plată

1 ambalaj de vopsea (60 ml) corectează culoarea cu 4 grame de pigment. Atunci când devine urât sau nu unul care este de dorit, culori de păr, experții nu recomandă să le lumineze, veți obține o culoare murdară neatractiv.

În acest caz, este mai bine să corectați colorarea cu meșteri profesioniști cu o bogată experiență și fonduri necesare.

De ce este important să cunoaștem teoria culorii, despre combinațiile de culori, cum să o aplicăm în culori

Important de știut! Pentru colorarea părului, amestecarea culorilor și a culorilor - este important să selectați o combinație de tonuri, combinându-le în proporție exactă. Profesioniștii amestecă culori similare în tonuri care respectă regulile unei combinații corecte:

 • cupru cu maro;
 • vinete cu violet închis;
 • caramel cu blonda aurie.

Nu este permis să intervină mai mult de 3 culori diferite de tonuri. Coafura va câștiga contrast dacă părul alb se aplică părului întunecat.

Fiți atenți! Îmbinarea corectă a culorilor și a culorilor în culoare va permite schimbarea vizuală a formei feței, reglarea părților coafurii cu anumite nuanțe de culoare.

Reguli de amestecare a culorilor diferitelor culori

Experții experimentați care știu să evalueze au regulile celei mai complicate tehnologii de amestecare a diferitelor culori ale vopselelor:

 • starea părului, structura;
 • scalp sensibil, uscat, iritație.

Experții notează 4 tipuri de culori: rece - vară și iarnă, cald - toamnă și primăvară.

Nu este de dorit să schimbați tipul de culoare naturală la contrariul.

Pentru femeile cu păr echitabil aparținând tipului de culoare "vară", este mai bine să faceți colorarea cu tonuri de grâu, cenușă și platină. Femeile cu părul brun de sex echitabil aparținând acestui tip de culoare se vor potrivi diferitelor tonuri de maro.

Pentru tipul de culoare "de iarnă", sunt recomandate orice tonuri de castan negru și ciocolată.

Părul blond de tip "spring" este vopsit cu culori potrivite pentru tonuri de culoare naturală, de aur și de miere. Pentru părul întunecat al acestui tip de culoare alegeți caramel și nuc.

Culorile strălucitoare ale culorilor - roșu, auriu, cupru - sunt potrivite în special reprezentanților luminoși ai "toamnei".

Stylistii experimentati determina gama de culori a parului prin ochi.

Proprietarii ochilor albastri-gri sunt cei mai potriviți pentru păr blond

Femeile cu ochii verzi sunt oferite nuante calde. Dacă în iris sunt prezente bloturi galbene, se recomandă o paletă de culori portocaliu și roșu. Dacă ochii se disting printr-o nuanță de malachit, castanul, tonul blond închis este în armonie.

Cu ochii albaștri arată tonul strălucitor. Pătrunjelile maronii de pe irisul ochiului albastru sugerează că nu are culoare caramelă sau nuanțe roșii. Ochii strălucitori - tonuri de culoare foarte potrivite. Albastru-albastru este cel mai bine vopsit în culori luminoase.

Pentru ochii maro inchis cu piele intunecata - tonuri de castan sau ciocolata. Dacă cu ochii căprui întunecați, cu pielea ușoară, ar trebui să fie vopsite în nuanțe roșii. Pentru ochii căprui, se recomandă tonuri de aur.

Toate nuanțele sunt potrivite pentru femeile cu ochi gri, dar este mai bine să nu folosiți nuanțe prea întunecate.

Se amestecă culorile pentru colorarea părului cu culori asemănătoare în paleta de culori, selecția exactă fiind efectuată folosind tabelele de culori atașate.

Nu puteți amesteca vopsele produse de diferite companii.

Producătorii au propriile lor palete, diferite de altele. Rezultatul dorit este obținut cu ajutorul calculului corect al proporției și cantității de vopsea.

Vopsite în mod inofensiv, iar părul cu părul gri recomandă - colorarea inițială într-o culoare naturală, apoi selectați și amestecați nuanțele. La diferite tipuri și structuri de păr, aceleași nuanțe arată diferit, iar expunerea temporală afectează saturația culorii.

Este interzisă dizolvarea vopselei în vase metalice, potrivite pentru sticlă, ceramică, plastic.

În ce proporții se amestecă culorile

La diferite lungimi de păr aplicați o cantitate diferită de vopsea:

 • păr scurt - 1 pachet (60 ml);
 • păr mediu - 2 pachete (120 ml);
 • păr lung - 3 pachete (180 ml).

Pentru a obține umbra indicată pe ambalaj, se adaugă un oxidant 3% atunci când se diluează colorantul. Coloranți de amestecare pentru colorarea părului, luați-le în aceleași proporții sau adăugați o cantitate mai mare de colorant, culoarea pe care doriți să o obțineți.

De exemplu, atunci când amestecați caramel și maro auriu, adăugând mai mult maro auriu, obțineți o nuanță de aur mai saturată.

Este important să vă amintiți! Paletele de culori dezvoltate de producătorii de culori sunt complexe din punct de vedere al tonajului, conținând un conținut cantitativ diferit de pigmenți: gri-verde, albastru, roșu și galben.

Moleculele acestor coloranți variază în funcție de mărime:

 1. Cea mai mică moleculă aparține pigmentului gri-verde, vopsirea părului, este distribuită mai întâi în el.
 2. Următorul în dimensiune este albastru, care va fi următorul, ocupând un loc în structura părului.
 3. Roșul este mai mare decât primele două, rămâne o mică oportunitate de a avea un loc în părul vopsit.
 4. Mai presus de toate, este pigment galben, nu are nici un loc în partea interioară a părului, el înconjoară partea sa exterioară. Șampon galben pigment rapid spălă departe.

Compoziția coloranților - ce este important să știți?

Părul natural nevopsit conține 3 culori primare. Diferitele lor combinații determină culoarea naturală a părului.

Trei culori naturale primare: albastru, roșu și galben

În colorarea părului, atunci când se amestecă culori și culori, gama de culori este distribuită pe nivele de la 1 la 10: începe de la 1 - foarte negru și se termină cu 10 - cel mai ușor. În părul cu 8-10 nivele există 1 pigment galben, cu 4-7 nivele de culoare roșie și galbenă, se obțin nuanțe de culoare brună.

Cele mai înalte nivele 1-3 au un pigment albastru în combinație cu roșu, galben este complet absent.

Culorile părului tuturor producătorilor sunt notate cu numere, determină tonul:

 • primul aparține gradului de luminozitate;
 • a doua - culoarea primară (până la 75% din vopsea);
 • a treia este o nuanță de culoare.

Culori secundare

Amestecarea culorilor care se învecinează dobândesc culori secundare:

 • portocaliu - galben și roșu;
 • violet - roșu și albastru;
 • verde - albastru și galben.

Fiecare dintre cele 3 culori primare are culoarea opusă (contra-culoare), care ajută la neutralizarea diferitelor nuanțe:

Fiecare dintre cele 3 culori primare are o contra-culoare.

 • roșu este stins verde;
 • albastru - portocaliu;
 • galben - violet.

Profesioniștii calculează și curăță nuanțe nereușite în conformitate cu acest principiu.

Culori terțiare

Combinând culorile primare și secundare, obțineți nuanțe terțiare.

Atunci când colorați părul, amestecând culori și culori, se obțin nuanțe frumoase, de exemplu prin combinarea unei nuanțe bej cu o platină rafinată cu violet rece. Blondă cu păr gri-verde îndreptată prin adăugarea de roșu, roșu, neutralizează umbra de tutun.

Este important să vă amintiți! La părul complet albite, nu se obțin nuanțele dorite, ele devin mai ușoare, de exemplu, o nuanță violetă pe părul alb transformă liliacul. Cu un ușor conținut în părul pigmentului galben:

 1. Pink are o nuanță roșiatică.
 2. Lila neutralizează galbenele rămâne platină.

Nuanțele mai întunecate apar pe păr natural nevopsit.

Culori armonioase

Armonia culorilor din apropiere este prezența unei culori primare. Culorile armonioase sunt luate din intervale de o culoare principală în culoarea principală ulterioară. Au 4 subspecii.

Armonia acestor culori - duce la echilibru, schimbă ușurința și saturația lor cu colorarea părului, amestecând culorile și culorile. Când se adaugă culori albe sau negre, armonia combinației se produce odată cu eliberarea unei culori saturate.

Cercul lui Oswald - baza de coloristică, care determină legile formării nuanțelor. Amestecarea culorilor și culorilor pentru a schimba culoarea părului se realizează în conformitate cu recomandările sale.

Culori monocrome

Cu o combinație monocromă, apare o combinație de culori de aceeași gamă de culori, cu lumină și culori saturate. În arta coafării este adesea folosită o astfel de combinație calmă.

Culori achromatice

Combinația achromatică de culori este, de fapt, aproape de combinația monocromatică, în unele surse nu se deosebește separat. Se bazează pe două sau mai multe flori achromatice.

Combinația clasică a acestei serii armonice este considerată o tranziție treptată de la alb la negru. Coafurile făcute în acest stil subliniază demnitatea și stabilitatea.

Aromatică combinație de culori

Fiecare producător produce nuanțe de culori complexe care utilizează proporții diferite, ceea ce conferă produsului propriul umbră.

Unele firme adaugă un pigment de neutralizare, dar nu întotdeauna. Complexitatea de colorare pentru a obține efectul dorit - pentru a studia cu atenție compoziția vopselelor.

Cenușă de cenușă

În colorarea părului în saloane, mai ales atunci când sunt umbre, nuante de cenușă sunt populare.

Rezultatele colorării în nuanțele de cenușă pot fi diferite de cele așteptate. Prin urmare, ar trebui să luați în considerare o serie de nuanțe:

 • cenușă pe parul alb arata excesiv de gri sau murdar;
 • dă părul întunecat;
 • în prezența stării de galbenă creează o ieșire verde;
 • potrivit pentru fete tinere, restul femeilor arata mai in varsta.
Asye shade este cel mai potrivit pentru fetele tinere.

Mâinile cu îndemânare ale unui profesionist vă vor ajuta să evitați efectele secundare și să obțineți rezultatul dorit când luați în considerare următoarele caracteristici ale vopselei de cenușă:

 • există o mulțime de pigment albastru în cenușă;
 • particularitatea vopselei este că producătorii diferiți au nuanțe diferite;
 • nuanțele de nuanță ale diferitelor firme diferă în funcție de densitatea pigmentului;
 • această vopsea îndepărtează o nuanță portocalie atunci când luminează.

Înainte de a trece la colorarea părului, trebuie definite câteva puncte:

 • setați corect adâncimea disponibilă în tonul părului;
 • să înțelegeți ce culoare părul dorește să primească clientul;
 • să ia o decizie cu privire la clarificarea părului suplimentar;
 • pentru a înțelege - dacă după proceduri există o nuanță inutilă pentru a fi neutralizată și pentru a determina culoarea.
Este important să determinați corect nivelul de profunzime a părului

Colorarea părului, amestecând mai multe culori de diferite culori într-o coafură ajută la crearea unei imagini individuale individuale. Acest tip de colorare este potrivit pentru păr de diferite lungimi: de la tunsori creativi scurți până la bucle frumoase.

Experții insistă să respecte un sentiment de proporție, astfel încât să nu existe prea multe deversări de pete strălucitoare. Teoria culorii, o practică neprețuită și o experiență, îi ajută pe maeștri să mențină echilibrul.

Frizerii calificați avertizează - nu puteți experimenta experimentat fără o cunoaștere clară a legilor de obținere a combinațiilor de culori.

Masa amestecării părului de păr

Cum se efectueaza colorarea parului folosind tehnica de colorare

Înainte de colorarea părului, amestecarea culorilor și a culorilor, urmați sfatul specialiștilor:

 1. Nu se recomandă utilizarea măștilor timp de o săptămână înainte de vopsire, deoarece substanțele speciale din compoziția lor înfășoară părul și pot schimba rezultatul așteptat al vopsirii.
 2. Nu spălați-vă capul înainte de a păta: pielea de pe cap nu suferă de oxidant, datorită grăsimii eliberate.
 3. Vopseaua este aplicată pe părul uscat, umed este diluat, culoarea va pierde saturația.
 4. Pentru distribuirea ușoară a colorantului, părul este împărțit în fire și vopseaua aplicată în mod egal și rapid.
 5. Aplicați vopseaua mai întâi în zona rădăcinii, după 20 de minute, pentru a distribui întreaga lungime.
 6. Efectuați procedura cu mănuși care protejează mâinile.
 7. Clătiți vopseaua treptat, umeziți, spumați. Apoi, clătiți-vă părul cu șampon și aplicați un balsam.

Vopselele trebuie să fie destinate uzului profesional și să aparțină aceluiași producător.

Amestecarea culorilor și culorilor în culoarea părului trebuie făcută pas cu pas:

 1. Citiți cu atenție instrucțiunile. Se amestecă vopseaua separat.
 2. Se amestecă culorile împreună în proporția aleasă.
 3. Se amestecă bine compoziția și se distribuie amestecul prin păr. Vopseaua se aplică imediat după preparare, deoarece durata de viață utilă a compoziției colorante diluate este scurtă.
 4. Păstrați vopseaua pe păr conform instrucțiunilor, apoi spălați-vă părul.

Fiți atenți! Vopselele divizate și mixte nu trebuie păstrate. După 30 de minute, va exista o reacție cu masele de aer și vopseaua se va deteriora. Un amestec multi-colorat trebuie folosit în același timp.

Este recomandat să faceți note în jurnal - timpul de colorare, denumirea nuanțelor.

Înregistrările determină:

 • vă place culoarea pe care nu trebuie să vă amintiți - ce nuanțe au fost folosite când amestecați;
 • Durata - ora la care nu se spală petele;
 • nu umbra - care culori nu ar trebui amestecate.

Profesioniștii avertizează că este dificil să se elibereze de anumite tonuri de vopsele. În primul rând va trebui să scoți afară culoarea care nu ți-a plăcut și apoi să-ți dai din nou părul. Aceste acțiuni vor afecta starea pielii de pe cap și păr.

După consultarea cu experții, puteți înțelege ce culori merg mai mult la tipul de piele și forma feței și găsiți o culoare specială a părului, subliniind imaginea feminină unică. Fii sănătoasă și frumoasă!

Materiale video utile pe tema: Parul de culoare. Amestecarea culorilor și a culorilor

Cum se amestecă colorantul pentru păr:

Curs scurt pe baza culorilor:

Puteți vedea cum să alegeți o nuanță pentru păr aici:

http://womane.ru/koloristika-volos-texnika-smeshivaniya-krasok-cvetov-pravila-kolorirovaniya.html