logo

Tratamentul pediculozei

Situația sanitaro-epidemiologică în ceea ce privește pediculoza rămâne tensionată. Creșterea morbidității este asociată cu o situație socio-economică nefavorabilă, precum și cu un nivel insuficient de sensibilizare a opiniei publice despre măsurile preventive. Parazitizarea insectelor nu este doar cauza simptomelor tipice ale bolii, dar prezintă, de asemenea, un risc de infectare cu scabie și alte infecții ale pielii. Tratamentul pediculozei se efectuează prin metode mecanice, fizice și chimice și, de asemenea, vizează eliminarea principalelor manifestări ale bolii.

Vioanele păducă, păr și corp parazitează numai pe o persoană, iar infecția are loc prin contact direct cu transmiterea insectelor. Pericolul infectării crește odată cu vizitele frecvente la locurile aglomerate, cu încălcarea măsurilor de igienă personală și în condițiile de comunicare cu categoriile dezavantajate ale populației. Lupta împotriva păduchilor este în conformitate cu măsurile preventive, reducând focarele posibilei infecții și tratamentul în timp util cu medicamente moderne - pediculicide.

Utilizarea drogurilor

Există mai mult de 150 de soiuri de păduchi, care diferă în structura și caracteristicile ciclului de viață. Tratamentul începe cu recunoașterea tipului de parazit și alegerea metodei adecvate de expunere:

 1. Părul de păr este cel mai frecvent tip de insecte parazitare care cauzează păduchi de cap. Adulții se hrănesc cu sânge, se pot târî de la o persoană la alta și pot scoate larvele. Partea adezivă a coconului este fixată cu fermitate la baza părului uman. Carcasa densă a oului protejează parazitul de influențele externe, prin urmare este mult mai dificil să distrugă larvele decât insectele adulte. Pentru a trata pediculoza scalpului este o combinație de metode fizice și chimice. Printre preparatele farmaceutice se preferă șampoane, loțiuni și spray-uri cu proprietăți pediculicide. Metodele tradiționale includ utilizarea produselor naturale pe bază de gudron, oțet, infuzii de plante.
 2. Pădurile păducă sunt parazitare în zona picioarelor și transmise prin contact intim. Reproducerea insectelor este similară formei anterioare, iar metodele de tratament diferă datorită proximității membranelor mucoase. Efectiv tratarea păduchilor pubian poate fi cu utilizarea de agenți chimici blând, combinate cu îndepărtarea mecanică a paraziți. Preparatele pentru tratament sunt disponibile sub formă de unguente sau spray-uri cu o concentrație mai scăzută de ingrediente active.
 3. Vioara de îmbrăcăminte diferă de specia anterioară prin faptul că habitatul său este pliurile de îmbrăcăminte și țesături de nap. Acest parazit se hrănește, de asemenea, cu sânge uman, dar după ce mușcă din corpul gazdei, se ascunde în lenjerie sau în lenjerie de pat. Este destul de greu să găsești o foarfecă și cu acest tip de păduchi este necesar să realizăm o gamă completă de măsuri de prevenire și tratament. Pentru tratarea lucrurilor folosite de insecticidele casnice și soluțiile dezinfectante, în combinație cu expunerea la aburi sau căldură.

Metoda mecanică pentru tratamentul pediculozei este eliminarea insectelor și a niturilor adulte cu ajutorul diferitelor dispozitive pentru reducerea sau eliminarea completă a coloniilor. Odată cu înfrângerea scalpului prin metoda de pieptănare, păduchii pubiană au fost colectați manual, iar pentru distrugerea paraziților de pat se recurge la agitarea lucrurilor și efectele mijloacelor fizice. Pentru a scăpa complet de păduchi, este necesar un tratament chimic suplimentar cu preparate insecticide.

Modalitățile moderne de combatere a păduchilor capului sunt concepute pentru a ucide păduchii în toate etapele de dezvoltare:

 1. Insecticidele de uz casnic sunt proiectate pentru pulverizare și vă permit să eliminați colonia păduchilor pe obiecte din casă, pe haine, așternuturi. Utilizarea lor este recomandată în stadiul final al tratamentului de la pediculoză după tratament. Produsele chimice de pulverizare sunt interzise în casa în care se găsește o femeie gravidă sau un copil mic, prin urmare, în timpul măsurilor sanitare, este necesară limitarea prezenței persoanelor. Sprayurile Pax și A-Par sunt ușor de utilizat și foarte eficiente.
 2. Principala metodă de tratare a pediculozei este utilizarea de substanțe chimice speciale cu proprietăți pediculicide. Compoziția acestor medicamente sunt compuși naturali sau sintetici bazați pe permetrin sau fenotrin. Preparatele pentru tratamentul extern al părului sunt necesare pentru distrugerea insectelor parazitare în toate etapele dezvoltării. Metodele populare de pediculoză sunt aerosolul Para-Plus, o serie de soluții, geluri și sprayuri Medifox, șampon Veda și soluție Parazidoz.

Procedura și tehnologia de utilizare a preparatelor farmaceutice constă în îndepărtarea mecanică obligatorie a paraziților vizibili, cu aplicarea ulterioară a pediculicidelor selectate. Dacă păduchii se găsesc într-unul dintre membrii familiei, toți oamenii care trăiesc în casă ar trebui să fie tratați. Înainte de a alege un medicament pentru pediculoză, este mai bine să consultați un medic, iar pentru implementarea completă a unui tratament complex, puteți contacta serviciile de dezinsecție specializate.

Medicina tradițională

Tratamentul păduchilor cu mijloace naturale și metode populare este folosit în cazul în care utilizarea substanțelor chimice puternice este nedorită. Alegerea acestei metode de a trata păduchii este recomandată consultării unui medic, deoarece tehnicile de acasă nu dau întotdeauna rezultate și necesită respectarea unei anumite secvențe de acțiuni. În mod eficient și sigur, trebuie să utilizați rețetele de medicină tradițională în timpul sarcinii, pentru tratamentul copiilor mici sau în caz de hipersensibilitate la pediculicidele industriale.

Acasă remedii pentru combaterea paduchi de cap:

 • Oțet. Pentru tratamentul pediculozei la domiciliu, poți să faci împachetări acetice. Acidul distruge coaja densă a nitilor, dizolvă substanța lipicioasă care leagă oul de părul uman și are, de asemenea, un efect dăunător asupra păduchilor adulți. Pentru a efectua tratamentul, este necesară pregătirea unei soluții de acid acetic 6%, umeziți stratul cu acesta după pre-pieptare și înfășurați-l cu polietilenă timp de 30-45 de minute. Dupa imbatranire, parul este spalat cu apa curenta si procedura se repeta dupa 7-10 zile.
 • Suc de afine. Sucul de afine are un efect similar cu cel al oțetului. Acidul de fructe provoacă moartea paraziților și din cauza siguranței acestei metode de tratament este adesea folosită pentru a scăpa de pediculoză în timpul sarcinii. Pentru tratarea zonelor păroase, sucul de afine potrivit, proaspăt, cu conținut ridicat de compuși organici. După aplicarea părului este acoperit cu polietilenă, se incubează timp de aproximativ o oră și se spală cu apă caldă.
 • Apă Chemerichnaya. Planta din care se face tinctura este otrăvitoare, prin urmare este imposibil să se folosească această remediu popular pentru tratamentul păduchilor în timpul sarcinii și la copiii mici. Chemeritsa este toxică și chiar o mică doză de medicament poate provoca otrăviri grave. Apa Chemerichna pentru tratamentul pediculozei este utilizată pentru aplicarea pe păr, evitând în același timp contactul cu pielea de pe cap. După procesare, puneți pe un capac din plastic, apoi după 30 de minute, piepteneți insectele moarte și clătiți cu multă apă. În prezența abraziunilor, nu se recomandă zgârierea puternică și deteriorarea pielii pentru a folosi tinctura.
 • Tar. Gelul de săpun și samponul sunt considerate cele mai sigure remedii populare care ajută la scăderea păduchilor. Mirosul specific respinge insectele și creează, de asemenea, condiții nefavorabile pentru paraziți. Atunci când se recomandă pediculoza de a combina utilizarea de săpun de gudron sau de șampon cu îndepărtarea mecanică a păduchilor, precum și de a folosi un mijloc de prevenire a infecțiilor. Pentru a exclude o posibilă reacție alergică, test pentru sensibilitate, pe cot sau pe încheietura mâinii, înainte de aplicare.

Metodele folclorice de tratare a pediculozei sunt inferioare eficienței față de mijloacele chimice de producție industrială, prin urmare se recomandă repetarea tratamentului după o anumită perioadă.

Acțiune preventivă

De mult timp, pediculoza a fost considerată o boală a persoanelor din sectoarele sociale defavorizate ale societății, însă în ultimii ani focarele bolii au devenit mai frecvente în rândul tuturor categoriilor de populație. Evitați păduchi este destul de dificil, chiar dacă recomandările de experți. Riscul de infectare cu pediculoză este atunci când vizitați spitale, școli, grădinițe, transport public și magazine.

Măsurile preventive includ o listă extinsă de măsuri de siguranță, cunoașterea căreia reduce riscul de a întâlni paraziți:

 1. Inspecții regulate. Doar un păducel adulți individual poate provoca apariția unei întregi colonii de paraziți. Îndepărtarea zilnică a părului și vizualizarea zonelor păroase ale corpului vă vor ajuta să observați infecția cu păduchi și să începeți tratamentul.
 2. Proceduri de igienă. Se crede că spălarea frecventă a capului crește vulnerabilitatea persoanei, este mai ușor ca paraziți să se atașeze la suprafața netedă a părului. Dermatologii cred că ar trebui să vă spălați părul, deoarece se murdărește, încercând să adere la standardele general acceptate - o dată la 3-5 zile.
 3. Securitatea personală. La vizitarea magazinelor de îmbrăcăminte, există riscul de infectare cu păduchi de cap când se încearcă pălăriile și lenjeria de corp. Trebuie să înțelegeți că o persoană care a încercat înainte de un anumit lucru poate fi infectată cu păduchi, deci ar trebui să examinați cel puțin cu atenție hainele pe care le-ați plăcut anterior.
 4. Excluderea unor contacte sociale strânse. Spațiul personal este ușor de rupt în transport, când atingeți un păr, un străin poate transmite paraziți. În astfel de situații, este mai bine să se folosească pălării, bărbații să poarte tunsori scurți, iar femeile să împletească împletiturile sau să facă o coadă.
 5. Articole individuale pentru uz personal. Prevenirea pediculozei trebuie să respecte cele mai simple reguli de comportament. Pensulele de păr, părul, decorarea părului trebuie să fie individuale. Pediculoza este mai frecventă la femei, ceea ce este asociat cu neglijarea frecventă a acestei reguli. Același lucru este valabil și pentru lenjerie, haine și pălării.
 6. Schimbarea periodică a lenjeriei de pat. Este ușor să treci cu vederea o vânătoare de haine și, în caz de încălcare a modului de înlocuire a așternutului pentru paraziți, se creează condiții favorabile de viață. Spălarea trebuie efectuată cel puțin o dată pe săptămână, sub rezerva unui regim de temperatură de cel puțin 70 de grade.
 7. Curatarea generala. În covoare și mobilier tapițat, spița se simte confortabilă. Aerisirea și înghețarea periodică a încăperilor în timpul iernii, precum și curățarea regulată cu un aspirator și utilizarea dezinfectanților, reduce probabilitatea răspândirii păduchilor.
 8. Utilizarea preventivă a agenților de descurajare. Pediculoza agenți patogeni este sensibilă la unele mirosuri. Arborele de ceai, lavanda, garoafa, eucaliptul, pelinul sunt neplăcute pentru insecte și îi determină să-și schimbe habitatul. Dacă trebuie să vizitați locuri cu un risc crescut de infectare cu păduchi, puteți utiliza uleiurile esențiale ale acestor plante.

Măsurile preventive nu pot garanta pe deplin siguranța, deci recomandarea principală este de a efectua inspecții periodice pentru pediculoză, mai ales dacă există copii în familie.

http://docparazit.com/pedikulez/lechenie-pedikuleza/

Tratamentul pediculozei la domiciliu

Pediculoza infecțioasă poate fi atât copil, cât și adult. În farmacologia modernă sa dezvoltat un număr mare de instrumente care ameliorează paraziți pentru o singură utilizare la domiciliu. Compozițiile diferă una de alta în compoziție, sub formă de eliberare.

Pericolele infecției pediculozei

Este neplăcut să aflați asupra dvs. paraziți insecte care provoacă mâncărime scalp intolerabile. Pericolul principal constă în faptul că paraziți pot fi o sursă de infecție cu boli grave, cum ar fi tifosul.

Există trei tipuri de păduchi: cap, pubian și garderobă. Toate tipurile de insecte se hrănesc cu sânge uman. Femelele au nits, de la care noi persoane se varsă o săptămână mai târziu. Progresele medicale moderne asigură un tratament eficient, rapid și nedureros al pediculozei cu medicamente dintr-o dată, chiar și acasă.

Cauza infecției poate fi o încălcare a igienei personale atunci când se utilizează o perie comună, un prosop, o barretă sau o lenjerie de pat sau un contact fizic strâns.

Paduchii nu pot zbura si sari, dar sunt capabili sa se miste repede, agatand firele de par sau fibrele tesutului. Schimbați proprietarul pe care nu-l costă nimic.

Metode de tratare a pediculozei

Mediofoks

Medifox-super este un mijloc puternic, fiabil și ieftin pentru înlăturarea păduchilor. Permetrinul este utilizat ca substanță activă a medicamentului. Acțiunea sa este dăunătoare capului corpului, păduchilor pubian și acarienilor. Scabia și pediculoza apar foarte des simultan. Bubble conține o soluție concentrată de medicament, care trebuie diluat cu apă caldă.

Atunci când se aplică emulsia este necesară pentru a se asigura că instrumentul nu cade pe membranele mucoase, iar tratamentul copilului nu este ușor de făcut. În plus, medicamentul nu poate fi utilizat în prezența inflamației pe piele. Dacă pacientul are piepteni sângerând, atunci este mai bine să alegeți o altă metodă de tratament. Nu recomandați utilizarea Medifox-super pentru tratamentul mamei însărcinate și care alăptează.

Pereche Plus

Tratamentul cu Para-plus paralizează paraziții, ceea ce îi împiedică să se înmulțească. De droguri este toxic, prin urmare, este interzis pentru tratamentul copiilor mici. Forma aerosolului este convenabilă pentru utilizare, dar atunci când se pulverizează produsul, trebuie să se acorde atenție protecției nazofaringei. Inhalarea vaporilor poate duce la dezvoltarea bronhospasmului.

Mediile cu conținutul de permetrin sunt cele mai renumite și eficiente. Acestea sunt destinate strict utilizării locale.

În caz de înghițire, sunt posibile vărsături, diaree și alte semne de intoxicație severă.

Produsul este pulverizat pe toată lungimea părului, după 15 minute, spălat cu șampon. Insectele paralizate sunt pieptărate cu scoici frecvente. Medicamentul se poate ocupa de obiectele de uz casnic și lenjeria de corp.

Șampon parazit

Paranit - cel mai bun șampon care ucide păduchi și niți într-o singură aplicație. Paranit este vândut în kit, care include șampon și pieptene speciale.

În șampon nu există insecticide, adică otrăvuri. Substanța activă, distrugătoare pentru insecte, este uleiul clarol. Cordul puternic astringent și lipicios se lipeste de corpul viciosului, blocând complet accesul aerului în corpul unei insecte.

Păduchii adulți mor de sufocare. Niți mor de deshidratare. Este mult mai dificil să scapi de ouăle de păduchi, deoarece coaja de ouă este durabilă și reușește să reziste penetrării în interiorul oricărei otrăvuri. Pelicula de impermeabilizare din ulei se comportă mai bine decât cele mai puternice insecticide. Timp de acțiune 10-15 minute.

Paraziți morți sunt curățați cu o creastă anti-pediculară cu dinți foarte frecvenți. Absența de substanțe toxice în compoziția medicamentului o face sigură pentru oameni.

Spray nud

Aerosolul Nyuda-Spray este un mod convenabil de a distruge insectele parazitare, dar costul medicamentului este destul de ridicat. Mijloace cu un demiticon în două faze, un insecticid care acționează asupra insectelor și a larvelor adulți.

Medicamentul este pulverizat pe rădăcinile părului, un pieptene cu dinți frecvenți este distribuit spre spray-ul Nyuda pe întreaga lungime a părului. Pentru un tratament eficient, este necesar să se mențină tratamentul pe păr timp de 45 de minute.

Parazidoz

Medicamentul nu este recomandat pentru utilizare în tratamentul copiilor din cauza toxicității ridicate. Loțiunea se aplică părului timp de zece minute, apoi se umezește ușor cu apă și se freacă cu atenție în scalp.

După câteva minute, mașina este spălată, iar paraziți neutralizați sunt piepteni cu un pieptene.

Veda 2

Șamponul parazit este aplicat pe păr curat, ușor umed. Instrumentul de spumare este ținut pe cap timp de 10-20 de minute.

Se spală cu șampon obișnuit. După tratament, asigurați-vă că ați pieptănat părul.

Pedikulen Ultra

Remediul natural Pediculen Ultra este special conceput pentru a scăpa de copiii cu pediculoză într-un singur tratament.

Disponibil în loțiune sau spray. Conține alcool și ulei de anason medicinal, care ajută la ameliorarea iritațiilor, la reducerea pruritului și la calmarea unui copil nervos.

Aplicați compoziția pentru a hidrata părul pe întreaga lungime, pornind de la rădăcini. Lăsați compoziția pe păr timp de o jumătate de oră. Apoi spălați-vă părul cu șampon sau săpun obișnuit. Pieptene Pieptene comb Pieptene combinate de paduchi si paduri moarte. Utilizați lupa din kit pentru a verifica rezultatul procesării. Instrumentul este recomandat copiilor de peste 5 ani. Poate provoca reacții alergice.

Spray Pax

Mijloacele se eliberează sub formă de aerosoli. Medicamentul poate fi pulverizat chiar și pe materiale subțiri și delicate, mobilier. După uscare, pulverizarea nu lasă urme.

Pentru o siguranță completă, lucrurile după procesare pot fi spălate cu pulbere obișnuită în apă călduță.

Mijloace A-Par este conceput pentru a proteja lucrurile de păduchi. Nu toate articolele de îmbrăcăminte și lenjerie pot fi fierte și călcate la temperaturi ridicate. A-Par vă permite să salvați hainele din țesături delicate, pensule de păr, coșuri de păr, mobilier, perdele, covoare.

Tratează doar suprafața cu un aerosol dezinfectant și apoi aerisiți cu atenție camera.

Remedii populare pentru combaterea pediculozei

Înainte de apariția unor medicamente eficiente anti-păduchi, au existat multe metode populare împotriva pediculozei. Metodele necostisitoare și accesibile necesită un ciclu de proceduri la domiciliu. Multe rețete diferă de acțiunea prea agresivă.

Utilizând rețete discutabile, nu numai că puteți pierde timp și efort, dar, de asemenea, cauzează un rău grav organismului.

Alcool pentru păduchi

Pentru distrugerea paraziților insectelor, se propune aplicarea alcoolului nediluat de 96% pe întreaga lungime a părului și tratarea scalpului cu un lichid ars.

Masca de alcool este fixată prin împachetare cu celofan și lăsată timp de o jumătate de oră. Alcoolul are proprietăți dezinfectante, dar acționează exclusiv pe microorganisme și bacterii.

Afectarea păduchilor și a larvelor lor nu cauzează alcool. Riscul de arsură a scalpului, deteriorarea structurii părului și arderea ochilor mucoase, nasul este destul de real.

Oțet pentru combaterea pediculozei

Spălarea părului cu oțet nu are niciun efect asupra viabilității insectelor, nu ajută la eliminarea nits.

O soluție de oțet prea puternică poate arde scalpul, provocând mătreața.

Tratamentul pediculozei cu kerosen

Aplicarea produselor de rafinare la păr și scalp nu poate fi considerată un mijloc util și sigur.

Nits nu se tem de benzina de kerosen, și numai pieptul în mod repetat timp de câteva zile îi ajută să scape de ele. Mai benefică va fi epilarea completă a părului.

Apă Chemerichnaya

Tinctura de alcool a cocoșului se numește apă de hellebore. Medicamentul este vândut într-o farmacie.

Pentru a scăpa de pediculoză, agitați bine flaconul pentru medicamente. Folosind un tampon de bumbac, aplicați produsul pe scalpul curat și pe păr, în special tratând cu grijă temele și spatele capului.

Capul este legat de o eșarfă și a ținut compoziția timp de o jumătate de oră. Apoi spălați-vă părul în apă curgătoare folosind șampon.

Preparatele care utilizează substanțe toxice și metode tradiționale de tratament pentru insecte care utilizează oțet, kerosen sau alcool nediluat pot fi periculoase pentru copii și adulți.

Apa lui Chemerichna este otrăvitoare, când este ingerată, provoacă intoxicație severă, vărsături, convulsii. Pentru a utiliza un medicament toxic pentru tratamentul copiilor, femeile însărcinate și care alăptează nu pot.

Cum să preveniți re-infectarea

Pentru a preveni și a preveni o nouă infecție, este necesar să procesați toate articolele de uz casnic folosite de pacient. Lenjeria de pat și hainele trebuie spălate în apă fierbinte, peste 50 de grade. În timpul iernii, este posibil să expuneți câteva lucruri la îngheț pentru a ucide insectele.

Efectuați un tratament anti-pediculant al altor membri ai familiei la cea mai mică suspiciune de apariție a simptomelor de infecție. Copiii mici ar trebui să explice regulile de bază ale igienei personale, să le spună că nu au nevoie să ia perii de păr, prosoape, pălării. De asemenea, nu ar trebui să permiteți altor persoane să-și folosească lucrurile personale.

http://netbolezni.net/parazitologiya/430-lechenie-pedikuleza-v-domashnih-usloviyah.html

Pediculoza: tratament, droguri

✓ Articolul verificat de un medic

Pediculoza este o boală netransmisibilă care apare din cauza unei insuficiențe de igienă personală. După ce părul afectează nits și păduchi, se înmulțește mai ales pe scalp, fiecare persoană se poate infecta cu paraziți. Nu este necesar să aveți contact direct cu păduchi infectați. Este suficient sa atingi corpul si chiar hainele cu locul unde parazitii au ramas. Cea mai mare dificultate pentru reproducere este nits-urile, care se agață de firele de păr cu baza lor adezivă. Un număr de medicamente și un pieptene rare pot ajuta la eliminarea păduchilor de cap.

Pediculoza: tratament, droguri

Permethrin Droguri

Pereche Plus

Para-Plus paralizează paraziții și face imposibilă reproducerea lor ulterioară.

Utilizarea medicamentului este strict interzisă pentru copii sub 2,5 ani, deoarece are o toxicitate destul de puternică. Disponibil sub formă de aerosoli ușor pulverizați. La aplicarea medicamentului, este necesar să se protejeze gura și cavitatea nazală de vaporii medicamentului și dezvoltarea bronhospasmului, care nu este întotdeauna posibil să se oprească. Spray Para-Plus de la rădăcină la vârf, așteptați 10-15 minute, apoi spălați cu atenție spray-ul folosind un tip adecvat de păr pentru șampon. După spălarea medicamentelor cu un pieptene sau un pieptene special, toate nitiile sunt îndepărtate. Para-Plus paralizează paraziții și face imposibilă reproducerea lor ulterioară. De droguri poate fi, de asemenea, utilizat pentru tratamentul de articole de uz casnic și lenjerie de pat.

Medifoks

Forma de eliberare a medicamentului Medifox

Medicamentul poate fi utilizat în două forme farmacologice sub formă de gel și sub forma unui concentrat special pentru prepararea unui mijloc sigur. Gelul este utilizat de la vârsta de cinci ani, iar concentratul poate fi utilizat la copii după primul an de viață. Atunci când se utilizează o emulsie, se prepară din a treia parte a concentratului, diluat în 200 ml apă fiartă la cald. După diluare, medicamentul este imediat aplicat pe pielea afectată și frecată ușor cu mișcări de masaj în păr. Spălați medicamentul după 20 de minute cu săpun sau șampon.

Gelul trebuie aplicat strict pe părul puțin umed, în cantitate de 1/5 dintr-un tub. Cantitatea de substanță poate varia în funcție de lungimea părului și de gradul de afectare a parului la nivelul părului. Această formă de Medifox este spălată numai după 35-45 minute folosind orice bază de săpun. După aceea, folosind un pieptene sau un pieptene special, este necesar să frigeți toți paraziți. Potrivit pacienților, medifoxul prezintă rezultate mai vizibile pe termen lung, motiv pentru care majoritatea persoanelor infectate preferă utilizarea gelului.

Atenție! Aceste medicamente sunt printre cele mai renumite pentru tratamentul păduchilor și ouălor lor. Puteți să le folosiți cu strictețe pentru a elimina posibilitatea reacțiilor adverse sub formă de vărsături, diaree și intoxicații severe.

Medicamente cu fenotrin

Parazidoz

De asemenea, drogul este interzis pentru copiii sub doi ani și jumătate. Pre-părul este ușor umezit, dar nu trebuie să fie prea umed. Instrumentul este disponibil în formă lichidă, aplicat pe toată lungimea părului timp de zece minute. După această perioadă de timp, părul este din nou ușor umezit cu apă curată și masați cu atenție Parazidoz în piele cu mișcări de masaj. După cinci minute, capul trebuie să fie spălat cu un bun șampon, paraziți pieptoși. Dacă este necesar, procedura poate fi repetată a doua zi, dar este mai bine să faceți acest lucru numai pentru pacienții adulți, deoarece parazidoza este destul de toxică.

Veda 2

Medicamentul este produs sub formă de șampon pentru prelucrarea rapidă a firului și păduchilor de păduchi. Înainte de utilizare, părul trebuie să fie spălat și uscat până la o stare ușor umedă. Apoi, aplicați două linguri de șampon la cap. Substanța este spumată ușor și masată în scalp cu mișcări de masaj. După aceea, trebuie să așteptați zece minute și să vă spălați părul cu un șampon de calitate. Combinarea paraziților efectuată în orice mod convenabil. Mulți pacienți recomandă să așteptați douăzeci de minute înainte de clătire și clătiți capul cu oțet de mere la o concentrație de 5% pentru o eficacitate mai bună.

Atenție! Cu mare grijă, aceste medicamente sunt folosite în timpul sarcinii și sunt complet contraindicate în timpul alăptării.

Medicamente pentru prelucrarea obiectelor de uz casnic

Spray Pax

Spray-Pax pentru tratamentul pediculozei

Medicamentul este disponibil sub formă de aerosol. În același timp, pulverizarea medicamentului este permisă chiar și pe țesături delicate și mobilier, deoarece nu mai există nici o urmă de utilizare a Spray-Pax. Dacă aveți în continuare îngrijorări cu privire la siguranța utilizării articolelor procesate, acestea pot fi spălate în orice temperatură a apei folosind pulbere obișnuită.

Medicamentul A-Par

Medicamentul conține mai multe substanțe active, ceea ce vă permite obținerea unui rezultat destul de rapid și de lungă durată, dacă standardele de igienă personală nu sunt încălcate în continuare. Instrumentul nu lasă urme nici pe haine și mobilier, ceea ce permite utilizarea medicamentului nu numai pentru tratamentul scalpului. Pulverizarea medicamentului este necesară numai pentru un adult în afara sarcinii și alăptării.

Atenție! Procesarea tuturor articolelor de uz casnic și a îmbrăcămintei ar trebui efectuată de două ori cu o pauză de o săptămână. În această parte a lucrurilor se poate spăla la temperaturi ridicate.

Preparate din plante împotriva pediculozei

Apă Chemerichnaya

Apa Chemerichna este destul de populară pentru controlul păduchilor

Merită folosită cu mare grijă, este interzisă utilizarea în timpul sarcinii, alăptării și în copilărie. Înainte de utilizare, flaconul medicamentului este agitat bine pentru a obține o concentrație ideală a substanței active. Parul ar trebui să fie umed și spălat. Aplicați apă hellebore pe întreaga lungime a părului, cu o atenție deosebită în partea din spate a capului și în spatele urechilor, deoarece este colectat numărul principal de paraziți. Instrumentul este lăsat pe cap timp de o jumătate de oră, în timp ce merită lăsat ferestrele deschise astfel încât să nu respire perechi de helebore. Cu ineficacitatea procedurii, se poate repeta a doua zi, după care este permisă utilizarea apei numai după șapte zile.

Pedikulen Ultra

Formularul de eliberare Pedikulen Ultra

Constă din alcool și ulei de anason, este disponibil în două forme farmacologice. Loțiunea și șamponul sunt interzise pentru utilizare timp de până la cinci ani, în timp ce trebuie avut în vedere că medicamentul din ambele tipuri are un miros foarte urât și poate provoca vărsături. Substanța se aplică pe păr ușor umed într-o cantitate mică. După aceea, trebuie să așteptați aproximativ treizeci de minute, capul tău nu este acoperit de nimic. După spălarea Pediculen Ultra, capul este prelucrat cu un pieptene pentru a pieptea toate insectele moarte.

Atenție! Atunci când utilizați acest grup de medicamente, în ciuda naturii lor naturale, pot apărea și disconfort sub formă de alergii și mâncărime.

Video - Pediculoză: tratament și prevenire

Recomandări generale pentru eliminarea pediculozei

Indiferent de tipul de medicament ales pentru a combate păduchii capului și agenții patogeni ai acestuia, trebuie respectate următoarele reguli:

 • este necesar să se utilizeze un preparat medical pentru tratarea părții paroase a corpului în aceeași casă sau apartament, iar vârsta și starea de sănătate a pacientului trebuie luate în considerare
 • capul și alte părți ale corpului trebuie tratate cu paraziți o singură dată, iar dacă un astfel de tratament nu reușește, procedura se repetă o săptămână mai târziu, se pot efectua maxim trei sesiuni de tratament;
 • în nici un caz nu trebuie să amestecați medicamente diferite, care pot provoca intoxicații severe;
 • Spray-urile și gelurile pot fi, de asemenea, folosite pentru a trata părul în locuri intime, femeile trebuie să fie foarte atente și nu permit medicamentelor să intre în mucoasa vaginală;
 • datorită longevității parazitului timp de trei zile, este necesar să se proceseze suplimentar toate hainele, lenjeria de corp, pălăriile, eșarfele, lenjeria de pat și mobilierul textil cu ajutorul mijloacelor speciale;
 • De asemenea, trebuie să purtați pălării și lenjeria de corp care au intrat în contact cu paraziți timp de 14 zile în saci de plastic și să spălați totul din nou.

Atenție! Neglijarea acestor reguli poate duce la o recidivă a pediculozei și la răspândirea acesteia în rândul membrilor familiei și al celor dragi.

http://med-explorer.ru/dermatologiya/lechenie-kozhi/pedikulez-lechenie-preparaty.html

Tratamentul păduchilor de cap sau cum să scapi de păduchi

Pediculoza poate fi vindecată la domiciliu. Dar pentru aceasta este necesară alegerea substanței otrăvitoare potrivite și inspectarea regulată a capului pentru paraziți.

Șoarecii și șoarecii nu mor întotdeauna după prima procedură. Se recomandă desfășurarea activităților de două ori, cu un interval de câteva zile.

Metode eficiente - tratarea păduchilor cu mijloace farmaceutice. Nicio rețetă mai eficientă pentru medicina tradițională nu poate vindeca rapid boala.

Orice medicament necesită manipulări suplimentare. În plus, combinarea sângelor și a nits după aplicarea unei substanțe otrăvitoare este un pas esențial în lupta împotriva păduchilor.

Cele mai eficiente metode de terapie, precum și etapele pregătitoare și tehnica de aplicare a medicamentelor, sunt luate în considerare în detaliu.

Ce doctor să consulte atunci când detectează paraziți

Tratamentul la domiciliu al unor boli este dificil de realizat. Este mai bine să încredințezi această întrebare specialiștilor. Pericolul auto-tratamentului este dezvoltarea de complicații.

La primele semne de infecție cu paraziți nu ezitați - mergeți la medic. Aplicarea păduchilor de cap la specialiști nu este jenantă și nu umilitoare, ci o decizie corectă care va accelera uneori recuperarea.

Imaginea clinică a infecției cu pediculoză se manifestă prin:

 • Prezența nits și păduchi vii în păr;
 • Prezența pe scalp a particulelor pielii, a coajelor de ouă asemănătoare cu mătreața;
 • Pielea de piele și prezența daunelor erozive;
 • Zonele hiperremice ale epidermei în domeniul mușcăturilor de paraziți.

Pacienții din spital se plâng de mâncărime severă a capului, iritabilitate și tulburări de somn.

Ce doctor care tratează păduchii să contacteze?

Un dermatolog este specializat în astfel de boli. În absența unui specialist, consultați un medic. Vi se va aloca un curs de terapie cu medicamente, inclusiv:

 • Medicamente anti-pediculare;
 • Agenți profilactici;
 • Terapie cu vitamine;
 • Imunomodulatori.

Vitaminele și medicamentele pentru stimularea sistemului imunitar sunt prescrise pentru a spori apararea organismului după boală.

După un tratament de succes, în opinia dvs., se recomandă repetarea numirii cu un dermatolog. Medicul va examina scalpul și va recomanda prevenirea.

Cu o infecție puternică, pacientului este recomandat să se bărbiereze părul cu tratament ulterior cu pediculicide.

Metodele de tratare a pediculozei

La domiciliu, scăpați de păduchi în mai multe moduri:

 1. Chimice.
  • Această tehnică se bazează pe efectul compușilor insecticidali asupra paraziților. Pediculicidele sunt substanțe chimice care sunt vândute în lanțurile de farmacie, fără prescripție medicală;
 2. Mecanice.
  • Această metodă se bazează pe combaterea paraziților;
 3. Fizică.
  • Tehnica implică rasarea vegetației pe cap și dezinfectarea completă a lenjeriei de corp, a lenjeriei de pat, precum și a articolelor de interior.

Metoda mecanică de exterminare a paraziților este aplicabilă copiilor mici, femeilor însărcinate și persoanelor în vârstă.

Tratamentul sigur vă permite să îndepărtați nits și adulți pe gene cu pensete și un pieptene - din bucle.

Reguli de bază pentru utilizarea și selecția unui insecticid

Tratamentul bolilor parazitare presupune distrugerea paraziților.

Nu se utilizează medicamente în scopuri profilactice. Ca o excepție, Medifox poate fi utilizat pentru prevenirea infecțiilor.

Alegerea unei remedii pentru păduchii, respectați următoarele reguli:

 • Otrava este aleasă în funcție de vârsta pacientului;
 • Pentru gravide și lactație, majoritatea medicamentelor nu sunt adecvate. Medicamentul este ales de medic;
 • În prezența deteriorării erozive a pielii și a proceselor purulente, medicamentele nu se utilizează;
 • Unele insecticide au un miros înțepător. Citiți instrucțiunile, ele nu pot fi utilizate în mod absolut în legătură cu persoanele cu astm bronșic;
 • Nu vă uscați părul până când insecticidul nu este spălat;
 • Nu se recomandă spălarea capului timp de 2 zile după utilizarea medicamentului;
 • Persoanele moarte nu sunt împrăștiate pe podea, ci colectate pe hârtie. Pieptenele se șterg după ce au pieptănat fiecare fir.

Orice insecticid nu oferă o garanție de 100% pentru recuperare. Este important să repetați distrugerea.

Dacă, după păstrarea păduchilor, găsiți animale vii, medicamentul trebuie schimbat.

Dacă există răni purulente pe scalp, utilizați antiseptice: peroxid de hidrogen, tinctură de calendula, clorgescidină.

Citiți cu atenție adnotarea remedierii antidrog. Nu utilizați după data de expirare.

Principalele etape ale tratamentului pediculozei

Este important să urmăriți succesiunea pașilor în tratamentul patologiei parazitare. Pentru ca procesarea să genereze o eficiență adecvată, efectuați toate manipulările în conformitate cu următoarea schemă:

 1. Aplicați medicamentul în zona infectată, distribuiți uniform pentru a hidratează ușor buclele;
 2. Acoperiți zona tratată cu polietilenă;
 3. Lăsați pentru impact asupra timpului specificat în adnotarea medicamentului;
 4. Spălați medicamentul cu apă curentă;
 5. Îndepărtați mecanic persoanele și părurile morții de pe păr;
 6. Îmbrăcați cu sângele să ardă;
 7. Ștergeți sau scufundați în produsele dezinfectante implicate în proces. Ca dezinfectant, puteți utiliza 3% peroxid de hidrogen sau alcool.

Diferite insecticide sunt folosite ca insecticide sub formă de loțiuni, creme, emulsii, spray-uri și șampoane.

Soluții pentru păduchi și loțiuni și creme

Produsele gele și cremă sunt complet gata de utilizare. Tehnologia de aplicare nu se deosebește de metodele de umplere a sângelor cu sampoane

Substanța toxică este frecată în zona rădăcinii. Consumul pe persoană este de 50 de grame. Dacă buclele sunt lungi, cantitatea de medicamente crește.

Concentratele și emulsiile asigură eliminarea completă a păduchilor cu o singură utilizare. Medicii recomandă repetarea tratamentului, pentru a evita recidiva.

Compoziția substanței concentrate include peritrod, care tratează în mod eficient păduchii capului.

Recomandări generale pentru utilizare:

 • Soluția este ajustată la concentrația dorită cu apă;
 • Ferestre în timpul procedurii deschise;
 • Împachetați prosoapele pe frunte, pentru a evita substanța activă de pe membranele mucoase;
 • Purtați mănuși de cauciuc înainte de aplicare;
 • Aplicați insecticid cu un tampon de bumbac;
 • Acoperire cu polietilenă;
 • După păstrarea soluției, clătiți cu apă;
 • Pentru clătire, aplicați acid citric sau oțet;
 • Combinați paraziți rămași cu un pieptene.

Repetă păduchii după 10 zile. Procedura nu este permisă de mai mult de trei ori.

Concentrația de loțiuni este mai mare decât cea a șampoanelor. De aceea eficiența procedurii crește. Multe instrumente vă permit să scăpați de păduchi pentru o singură utilizare.

Risc ridicat de a dezvolta o reacție alergică. Aplicați concentratul conform instrucțiunilor și respectați timpul de expunere.

Următoarele medicamente sunt utilizate pe scară largă:

 • Medifox (Permetrin). Foarte eficient în tratamentul pediculozei în orice etapă;
 • Paranit. Eficace cu păduchi. Concentrația de ulei este foarte dificil de spălat. Se recomandă aplicarea șamponului pentru buclele grase;
 • Nittifor. Analog de Paranit. Loțiunea este aplicată prin frecare în zona infectată, incubată timp de 30 de minute și spălată.

Concentrațiile nu sunt recomandate persoanelor cu intoleranță individuală, predispuse la reacții alergice și la astm bronșic.

Spray-urile

Preparate de aerosoli - spray-uri, convenabile pentru utilizare și vă permit să efectuați momeli de insecte cât mai eficient posibil.

Datorită naturii aplicării - pulverizare, cea mai mare parte a agentului otrăvitor pătrunde în organele respiratorii. Este inacceptabil să aplicați insecticid în interior cu ferestrele închise.

Produsele aerosolului funcționează pe principiul lotiunilor. Singura diferență este cea mai bună penetrare a compușilor otrăviți în scalp. Componentele fine acoperă complet epiderma și buclele.

 • Nu este nevoie să vă spălați în prealabil părul, un strat de protecție sub formă de sebum va reduce riscul de intoxicație;
 • Spray insecticid pe toată lungimea sa;
 • Acoperiți partea infectată cu o eșarfă sau polietilenă;
 • Lăsați să se afecteze timpul indicat în adnotare;
 • Clătiți cu apă curgătoare;
 • Finalizați procedura prin pieptene cu un pieptene.

Eficiența ridicată diferă:

Spray-urile de mai sus pot dura 30 de minute.

șampoane

Șampoanele, spre deosebire de concentrate, au toxicitate scăzută. Compușii activi sunt piretroizi, substanțe organofosforice. În cele mai multe cazuri, în ceea ce privește femeile gravide și copii, se va aplica această formă de insecticide otrăvitoare.

Reguli de tratament pentru șampon:

 • Purtați mănuși;
 • Capul este pre-spălat cu șampon obișnuit;
 • Medicamentul este spumat activ;
 • Stand 10 minute;
 • Clătiți cu apă curgătoare;
 • Pentru a crește eficacitatea insecticidului, aplicați spumă pe cap, rulați-o cu polietilenă și lăsați timp de 40 - 60 de minute;
 • Pentru a facilita separarea nits, clătită cu apă acetică;
 • Etapa finală - pieptănarea;
 • După 7 zile, repetați procedura.

Insecticidele sub formă de șampoane sunt cele mai aplicabile. Cu ajutorul lor, este posibil să scapi în siguranță de păduchi fără să dăuneze sănătății.

Principiul samponului se bazează pe otrăvuri active care au un efect dăunător asupra persoanelor, dar care nu afectează oamenii. În combinație cu componente aromatice care sunt sigure pentru oameni, păduchii mor în câteva minute.

În unele cazuri, se poate dezvolta o reacție alergică.

Șampoanele foarte eficiente despre sângele recunoscute:

 • NOC. Substanța activă este permetrinul. Aplicați în zona infectată timp de 40 de minute, apoi clătiți cu apă curentă. Dacă vine în contact cu pielea, mai ales dacă este ciupită, poate provoca arsuri și durere. Dacă șamponul intră în ochi, clătiți cu apă. Când penetrați tractul digestiv - beți mai multă apă și faceți cărbune activat. NOC nu sunt utilizate pentru tratarea bolilor la gravide, la lactație și la copiii cu vârsta de până la doi ani;
 • Knicks. Compus activ - Permetrin. Aplicați pe părul spălat și uscat, clătiți cu apă după 30 de minute. Reaplicarea după 7 zile. Nu utilizați Knicks ca măsură preventivă, precum și în relație cu copiii;
 • Bios. Aplicați conform instrucțiunilor și lăsați timp de 15 minute. După sfârșitul timpului de expunere, clătiți cu apă. Poate fi aplicat copiilor de peste 3 ani și adolescenților;
 • Veda-2 și Veda. Se aplică pe cap, se spală și se lasă timp de 40 de minute. După ora specificată, clătiți cu apă curgătoare. Aplicați de două ori, cu un interval de 7 zile.

Mulți în tratamentul pediculozei recurg la metode cardinale și elimină paraziți folosind insecticide pentru animale.

Într-adevăr, șampoanele pentru animale de companie nu diferă în compoziție față de cele umane, dar nu se recomandă utilizarea lor din cauza concentrației ridicate a substanței otrăvitoare.

Reacția poate fi imprevizibilă. Riscul de alergii, iritații ale pielii și bronhospasm este probabil.

crestele

Pentru pieptanarea persoanelor moarte și a ouălor de sânge, se folosesc piepteni speciali cu dinți mici și frecvenți. Pieptenele sunt deosebit de eficiente în stadiul final al terapiei. Aplicați piepteni pentru a elimina păduchii uscați.

Nu toate insecticidele sunt capabile să distrugă nits. Pentru asta se folosesc combersele. Copierea cu atenție vă permite să efectuați tratamentul pediculozei la domiciliu cu o eficiență maximă.

Combs sunt utilizate după măsuri de suprimare a consumului de droguri. O mică perie de păr este atașată la majoritatea pediculicidelor medicinale moderne din kit.

Utilizarea scallops crește probabilitatea de recuperare de mai multe ori și reduce riscul de recidivă.

Zgârierea se efectuează după păstrarea păduchilor timp de 4 zile. Dacă după aplicarea unui insecticid pentru a peria buclele zilnic, în timpul săptămânii, probabilitatea de a scăpa de păduchii de cap crește de mai multe ori.

Tehnica scoici:

 • Pieptene pieptene pieptene uzuale
 • Pentru a facilita pieptănarea, utilizați o clătire după spălare;
 • Împărțiți bucle în fire, pieptând alternativ, pornind de la rădăcini;
 • Pieptene de pieptene, ac de păr curat;
 • După fiecare fire, spălați și ștergeți scalpul;
 • După procedură, procesați pieptenele cu alcool sau peroxid de hidrogen. Puteți aplica fierberea dacă pieptenele sunt fabricate din plastic rezistent la căldură sau din metal.

Scallops sunt mai bine să folosească metal sau plastic durabil. Pentru a facilita eliberarea nits, clătiți buclele cu o soluție slabă de oțet înainte de pieptănare.

Cele mai eficiente scallops sunt recunoscute:

 • Dispozitiv pentru etapa finală de tratament anti-pediculoză. Dinții mici pot pătrunde efectiv prin fiecare fir, trăgând niște și păduchi din arborele de păr;
 • Pieptene din material de înaltă rezistență, cu un aranjament special de dinți. Dentiții dătători trec numai păr, paraziți rămân pe pieptene;
 • Robi Comb. Scallop electric pentru detectarea paraziților. De îndată ce o spiță sau un nit devine între dinți, dispozitivul se oprește vibrator.

Se recomandă aplicarea pieptenilor de mai multe ori pe zi. Cu o pieptănare corespunzătoare în a patra zi, nu vor mai exista păduchi în cap.

Câte zile trebuie să tratați pediculoza

Este imposibil să scapi de o procedură. Este necesară re-dezinfectarea.

Perioada de incubație durează 7 - 10 zile. În acest timp, acele nits care au supraviețuit primei prize de persecuție.

Timp de 10 zile, înainte de reaplicarea unui pediculicid, buclele trebuie examinate pentru persoane noi și pentru ouă. Pentru a îmbunătăți eficiența, utilizați un pieptene.

Toate elementele contactate de pacient sunt supuse dezinfecției obligatorii.

Lenjeria de corp și lenjeria de pat sunt spălate la temperaturi ridicate, jucăriile sunt ambalate într-o pungă de plastic timp de 7 până la 10 zile, suprafețele sunt frecate cu amoniac lichid sau substanțe insecticide.

Curatarea generala se efectueaza nu mai devreme de 10 zile. În aceeași zi, se efectuează terapia repetată a capului infectate.

Pentru a consolida rezultatul, inspectați în mod regulat buclele pentru paraziți și respectați reguli simple:

 • Igiena corpului;
 • Refuzul de a folosi pălăriile, barretele altor persoane;
 • Soluție acetică de cap de spălare regulată;
 • Adună bucle în părul ei.

Pentru a preveni re-infectarea Sunt întreprinse măsuri anti-pediculare pentru toți membrii familiei.

Cum să tratați pediculoza în stadiul avansat

Lansarea pediculozei este foarte dificil de tratat acasă. Este important să se efectueze tratamentul sub supravegherea unui medic din cadrul clinicii.

În unele situații, pentru a elibera apartamentul, mobilierul și hainele de la paraziți, ei recurg la ajutorul de serviciu.

Atunci când contactați SES-ul de stat pentru a ascunde acest fapt de la medicii din raion, dermatologii și pediatrii nu vor lucra. Mobilierul și îmbrăcămintea vor fi prelucrate, iar clinica va primi un semnal despre izbucnirea pediculozei la adresa dvs.

Anonimatul și garanția muncii efectuate oferă servicii private de dezinfectare.

Cum este tratamentul la dezinfectanți:

 • La ora convenită, specialistul călătorește pe site;
 • După evaluarea gradului de infectare, dezinfectantul continuă dezinfecția;
 • Îmbrăcămintea, mobilierul tapițat, lenjeria de pat, covoarele și covoarele sunt tratate cu un preparat special;
 • Insecticidul este aplicat cu un generator de ceață. Echipamentul vă permite să aplicați stratul dens chimic. Un nor de ceata este suspendat timp de cateva ore, lasand nici o sansa ca parazitii sa supravietuiasca;
 • După eveniment, proprietarii efectuează aerisirea și curățarea umedă a camerei, fără spălarea pregătirii de pe panourile de bază.

Fiind în timpul dezinfecției în cameră este extrem de periculos pentru sănătate. Substanțele toxice provoacă intoxicație și bronhospasm. Vi se va permite să intrați în apartament nu mai devreme de 3 ore.

Tratamentul icterului și păduchilor cu hepatită

Nu mulți au auzit că păduchii de cap sunt insecte care pot scăpa de boli periculoase. Un fapt interesant - parazitii trateaza hepatita si icterul la adulti. Medicii nu împărtășesc această tehnică, dar vindecătorii tradiționali și feedback-ul de la oameni spun că metoda este destul de eficientă.

Efectul terapeutic se realizează datorită exudatului excretat de păduchi, care, dacă este eliberat în sânge, distruge virușii.

Substanțele medicamentoase au un efect devastator asupra virusului care a provocat icter.

Pentru a obține un efect terapeutic, se consumă sângele. Nu toată lumea decide să mănânce păduchi, dar rezultatul merită.

Cu ajutorul celor care suferă de sânge, hepatita poate fi vindecată într-un stadiu incipient de dezvoltare.

Cum sa tratati paduchii la domiciliu:

 1. Pregătiți 10 păduchi adulți;
 2. Rulați fiecare insectă în pesmet;
 3. Mănâncă bile fără a mesteca în prealabil.

Metoda multora provoacă un sentiment de dezgust și dezgust, dar vă permite să vă recuperați din icter într-o chestiune de zile.

Orice metodă de tratament este aleasă, principalul lucru este să urmați măsurile suplimentare. Prevenirea este o parte integrantă a terapiei. Nici un medicament nu va avea o eficiență adecvată dintr-o dată, dacă nu revizuiți capul și nu re-procesați.

http://prochizdoma.ru/lechenie-pedikuleza/

Cum să tratați repede pediculoza la domiciliu

Expert țară

Se crede că păduchii pot apărea numai în cazul persoanelor care nu respectă regulile de igienă personală, dar, din păcate, cetățenii destul de decenti se pot confrunta cu această problemă. Acest lucru se datorează faptului că paraziți se pot mișca rapid de la o persoană la alta. În consecință, informațiile despre cum să tratați pediculoza la domiciliu pot fi utile pentru oricine.

Paduchii se gasesc nu numai la persoanele neigienice.

Principalele cauze ale bolii

Informații despre modul de vindecare a pediculozei la domiciliu pot fi găsite foarte rapid, dar mulți oameni nu înțeleg de ce trebuie să se ocupe de această problemă în mod repetat. Infecția poate apărea numai dacă există un contact strâns între oameni, de exemplu în transportul public. Transferul de păduchi este posibil într-o frizerie în care uneltele sunt tratate prost. Uneori, adulții activi sexual devin infectați cu păduchi pubian de la parteneri sexuali.

Foarte des, copiii care vin din tabără au păduchi. Tratamentul la domiciliu nu este prea dificil, dar este mai bine să discutați cu copilul în prealabil câteva momente de comunicare cu colegii. Infecția este posibilă prin contact apropiat, respectiv, trebuie evitată:

 • dormiți și odihniți-vă pe paturile altor persoane;
 • folosind pensule de păr care aparțin altor copii;
 • purtarea pălăriilor altor persoane;
 • utilizarea prosoapelor și îmbrăcămintei de către străini.

Din păcate, păduchii acasă uneori sunt tratați de părinți ai căror copii frecventează școli și centre de zi. Când apar elevii noi într-o clasă sau un grup de studenți care provin din țări în care se desfășoară operațiuni militare, sunt posibile izbucniri de pediculoză.

Cum sa scapi de paduchi si nits la domiciliu in film:

Clasificarea și simptomele bolii

Se știe că în natură există mai multe tipuri de păduchi. O persoană poate întâlni trei tipuri de paraziți:

Hainele parazite trăiesc în așternut și pe haine. De aceea nu trebuie să schimbați hainele, chiar și cu rudele și cei mai buni prieteni. Pădușii pubian trăiesc pe perineu și pe partea interioară a coapselor oamenilor. Cel mai adesea există păduchi cap.

Citiți subiectul:

Compoziția și instrucțiunile de utilizare a fondurilor pentru păduchi Paranit

Cum să scapi rapid de pediculoză acasă

Majoritatea oamenilor care nu au întâlnit niciodată paraziți nu pot nici măcar să ghicească despre pediculoză. Cu toate acestea, există simptome care indică prezența bolii:

 • mâncărime severă a scalpului;
 • urme de perforări ale pielii;
 • plachete plăcute și ude în partea din spate a capului și în spatele urechilor.

Când apar aceste simptome, este necesară o examinare aprofundată a scalpului.

Atunci când detectează insecte mici, nu trebuie să existe întrebări cu privire la necesitatea tratamentului. Uneori este posibil să vedeți larvele de păduchi. Nits sunt chiar la rădăcini ale părului, astfel încât unii le confundă cu mătreața.

Consultați sfaturile video pentru a scăpa de păduchi:

Metodele de tratare a pediculozei

În medie, pădurii trăiesc aproximativ o lună. În acest caz, femela poate depune ouă mai devreme de 2 săptămâni după naștere. În consecință, nici un medic nu vă va spune cum să vindecați rapid pediculoza în câteva zile. Este posibil să vorbim despre recuperarea completă la numai o lună după începerea tratamentului.

Există mai multe modalități de combatere a păduchilor, de la ras și pieptănare până la medicamente specializate.

Există mai multe metode de tratament. Cel mai simplu și mai radical este îndepărtarea completă a părului de pe cap. Această metodă este potrivită numai pentru persoanele care sunt dispuse să se despartă de păr. Cel mai adesea, ei recurg la aceasta atunci când vine vorba de bărbați sau băieți care sunt dispuși să meargă cu o tunsoare foarte scurtă. Doamnelor cu păr lung nu este potrivit.

Îndepărtarea este considerată cea mai sigură metodă. Este necesar să vă pieptinați părul de mai multe ori pe zi pentru a elimina nits și păduchi. Din păcate, procedura nu este foarte plăcută datorită faptului că trebuie să îndepărtați în mod constant paraziții de pe creastă. Pentru a facilita procesul, vă puteți spăla în prealabil părul cu un balsam. Apoi, părul va fi mai bine pieptănat.

Îndepărtați paraziți din păr într-o lună. O astfel de perioadă nu este potrivită pentru mulți oameni, așa că folosesc metode chimice de îndepărtare a păduchilor.

Există mai multe medicamente care pot ajuta la scăderea pediculozei. De cele mai multe ori în vânzare puteți găsi următoarele instrumente:

Acțiunea acestor medicamente se bazează pe pătrunderea substanțelor toxice în sistemul respirator al paraziților, ca rezultat al morții prin asfixiere. Merită amintit faptul că medicamentele sunt extrem de toxice, deci nu sunt recomandate femeilor însărcinate și copiilor de până la 2 ani. Persoanele care suferă de alergii sau de astm ar trebui să folosească medicamente foarte atent, deoarece pot provoca asfixierea.

În magazin puteți cumpăra unelte speciale pentru combaterea păduchilor.

Merită să vă amintiți că după aplicarea acestor medicamente nu vă puteți spăla părul timp de cel puțin 2 zile. După 2 zile după tratament, trebuie să pieptănați nițelii și păduchii și numai apoi să procedați la procedurile de apă. Dacă problema persistă, este necesară reluarea tratamentului cu alt medicament.

Produsele din păduche prezintă o eficacitate bună atunci când sunt utilizate corespunzător.

Pedilinul este, de asemenea, considerat destul de eficient și este adesea recomandat de medici. Dar această soluție pentru frecare trebuie spălată cu oțet diluat, iar tratamentul trebuie făcut la fiecare 7 zile.

Apa Chemerichna a fost considerată cel mai bun remediu pentru păduchi cu câteva decenii în urmă. Acum este folosit mai rar datorită toxicității. Dacă intră în stomac, provoacă o intoxicație severă. Această apă trebuie aplicată foarte atent părului și clătită după 30 de minute.

Metodele de tratare a pediculozei la domiciliu la copii vor determina sfaturi de la video:

Tratamentul pediculozei la domiciliu cu remedii folclorice poate fi eficient dacă utilizați metode dovedite. Kerosenul a fost considerat un remediu excelent pentru pediculoză de zeci de ani. Acesta este amestecat cu ulei vegetal și aplicat pe păr și scalp, apoi o pungă de plastic și capac sunt puse pe cap. A doua zi, părul se spală cu bebeluș sau cu săpun de gudron, iar pieptănatele și păduchii sunt pieptănate. 100 ml de ulei necesită 10 ml de kerosen. Merită să ne amintim toxicitatea kerosenului și să acționăm foarte atent.

Sucurile acide pot fi, de asemenea, utilizate în tratamentul pediculozei. Cranberries, rodii și lămâi conțin mulți acizi care ucid păduchi. Aceste sucuri pot fi folosite și de femeile însărcinate. Lichidul se aplică părului, apoi se pune pe o pălărie din polietilenă, cap înfășurat de sus cu un prosop. După 3-4 ore, spălați sucul și lustruiți paraziți.

Poți scăpa de păduchi în multe feluri: sucuri acre, decoct de conifere și altele

Oțetul poate ajuta la pediculoză. Faceți o soluție de oțet de masă 70% și apă. Amestecul se freacă în piele și se spală după 10 minute. Uneori recomandă o soluție pentru spălarea părului. În 1 litru de apă, adăugați 100 mililitri de oțet, clătiți amestecul rezultat după spălarea părului timp de 3 zile.

Decocția de conifere este populară în mediul rural. După baie, oamenii își clătesc părul și îl înfășoară cu un prosop, a doua zi când își scot paraziți. Procedura poate fi repetată de mai multe ori. Același bulion poate fi - un instrument excelent pentru prevenire, deoarece păduchii nu pot suporta mirosul de ace de pin.

Cum sa scapi rapid de paduchi si nits. Modalități de combatere a pediculozei. Sfaturi pentru prevenire și tratament:

http://vrediteli24.ru/vshi/kak-lechit-pedikuljoz.html