logo

Soultz. Compoziția medicamentului. Șampon, pastă și cremă. Sulsena de la matreata, de la seborrhea. Instrucțiuni de utilizare. Prețurile și recenziile medicamentului

Din câte știu, Sulsen Pasta nu are limită de vârstă, deci poate fi teoretic folosită de copii. Dar este mai bine să se consulte cu un pediatru sau cu un medic dermatolog înainte de utilizare - poate că în cazul tău special există medicamente mai eficiente. Și, bineînțeles, un copil mic nu trebuie să-l folosească.

Când eram mică, sa întâmplat că mama mea a aplicat pasta Sulsen la rădăcini. În ceea ce privește informațiile oficiale, nu există nici un indiciu asupra ambalajului produsului în care produsul este interzis la copii. Despre restricțiile de vârstă nu sunt menționate deloc. Este demn de remarcat faptul că produsul trebuie ținut departe de copii, iar acest lucru este doar pentru a se asigura că copiii nu îl folosesc în alte scopuri.

Deci, pasta poate fi aplicată copiilor conform instrucțiunilor. Cu toate acestea, ingredientele active nu sunt toxice sau puternice, nu irită pielea.

Dar nu este potrivit pentru bebeluși, pentru că este îndoielnic că mătreața sau mâncărimea sunt asociate cu o producție excesivă de sebum și cu pori de scalp înfundați.

http://www.bolshoyvopros.ru/questions/2254091-mozhno-li-ispolzovat-pastu-sulsena-dlja-detej.html

Cum se utilizează mătreața de sampon Sulsen

Scala albă a pielii pe păr și umerii provoacă multe inconveniente și îi face pe mulți să refuze să poarte haine întunecate. Șamponul Sulsen Forte ajută la rezolvarea problemei matreții. În plus, acest remediu eficient ajută la dermatita seboreică și alte patologii ale pielii.

structură

Principalul ingredient activ al medicamentului este disulfura de seleniu. Promovează eliminarea ciupercilor și stabilizează funcția glandelor sebacee, eradicând cauza micozelor și îmbunătățind starea de psoriazis.

Șamponul Sulsen Forte ajută la rezolvarea problemei matreții.

 • lauril sulfat (datorită acestuia se creează spumă);
 • citric și acid salicilic (strângeți porii foliculilor de păr);
 • klimbazol;
 • alcool benzilic;
 • parfumuri.

Acțiune farmacologică

Mătreața implică un tratament amplu. Medicamentul acționează în mai multe direcții diferite:

 1. Stabilizează funcționarea glandelor sebacee. Instrumentul nu numai că ajută la normalizarea cantității de secreții secretate, dar inhibă, de asemenea, dezvoltarea celulelor moarte.
 2. Ea are un efect fungicid, elimina ciuperca (Pitirosporum), a carui activitate vitala este cea mai comuna cauza a matretii.
 3. Ea are un efect keratolitic. Experții au reușit să determine că atunci când celulele seboreale se îndepărtează înainte de pierderea umezelii. Acest proces provoacă iritarea pielii, care este însoțită de roșeață, arsură și alte probleme. Șamponul Sulsen accelerează regenerarea pielii și suprimă procesele inflamatorii.
 4. Efectuează peelingul pielii moarte. Acest efect al medicamentului permite, în cel mai scurt timp posibil, scăderea reziduurilor de mătreață.

Principalul ingredient activ al medicamentului este disulfura de seleniu. Promovează eliminarea ciupercilor și stabilizează funcția glandelor sebacee.

Elementele de sulf prezente în sulfați au un efect favorabil asupra stării foliculilor, îmbunătățind creșterea părului. Efectul este persistent, deoarece sulful nu este spălat chiar și în timpul spălării, inclusiv din scalpul gras.

Indicații pentru utilizare

Șamponul Sulsen este indicat pentru:

 • pecingine;
 • matreata;
 • părul gras;
 • inflamarea pielii capului;
 • seboree;
 • zosterian.

Contraindicații

Instrumentul Sulsen este slab agresiv. Ea are un efect minim asupra pielii scalpului. Contraindicațiile privind utilizarea Sulsenei sunt doar o intoleranță individuală la substanțele incluse în compoziție.

Instrumentul are un efect fungicid, elimină ciuperca (Pitirosporum).

Cum se utilizează samponul Sulsen

Produsul este aplicat în cantitate de 75 ml sau puțin mai mult pe păr umed și spumă cu atenție. Acest lucru trebuie făcut prin masarea, frecarea compoziției în piele. Dacă este necesar, procedura se repetă.

Producătorul recomandă combinarea produsului cu o pastă din aceeași linie de produse. Un rezultat pozitiv în acest caz poate fi așteptat deja în prima săptămână de utilizare.

Medicamentul este destinat exclusiv utilizării externe. În procesul de utilizare este necesar să se evite contactul substanței cu pielea feței și membranelor mucoase (inclusiv ochii).

Nu este de dorit să utilizați șampon mai des de 2 ori pe săptămână.

După aplicare, Sulsen trebuie lăsat pe cap timp de 3-4 minute, apoi clătit cu apă.

În timpul sarcinii și alăptării

Întrebările legate de utilizarea șamponului în timpul gestației sau alăptării copilului trebuie discutate în prealabil împreună cu medicul dumneavoastră.

Pot copii

Sulsen de droguri fără cadru de vârstă pentru utilizare.

Efectele secundare ale șamponului Sulsen

Când utilizați un șampon medicamentat, pot să apară următoarele reacții adverse:

 • schimbarea culorii părului;
 • reacții alergice (eczemă, dermatită, arsură și mâncărime);
 • inflamarea / iritarea pielii.

Dacă apar reacții negative, opriți utilizarea produsului Sulsen și alegeți un șampon nesulfat.

Produsul este indicat pentru mătreață.

producător

Compania Amalgam-Lux (Ucraina), compania rusă Mirrolla.

Condiții de vânzare și depozitare

Agentul antifungic Sulsen împotriva mătreață și căderea părului se vinde pe bază de rețetă.

Sulsen costă șampon

În Rusia: 250-270 de ruble. pe flacon de 150 ml cu agent antifungic.

În Ucraina: de la 80 la 97 UAH. pentru o sticlă identică.

analogi

 • Mirroll Mite;
 • Pulbere de sulf;
 • Bifon (loțiune);
 • Aerosol Cap de piele;
 • Mikozoral;
 • Nizoral (citiți mai multe aici);
 • Ketozoral;
 • Ketoconazol.

opinii

Adeline Gorbaciov, 30 de ani, Moscova

Acest șampon pentru tratamentul pielii a fost recomandat de bunul meu prieten din Ucraina. Timp de 2 ani am încercat să fac față matreții, dar toate angajamentele mele nu au dat rezultate. Problema a fost agravată de faptul că am scalp gras, astfel încât eficacitatea multor loțiuni și șampoane a fost redusă semnificativ după aplicare.

Ca urmare, am luat o prescripție de la un dermatolog pentru achiziționarea de șampon și am găsit-o în cea mai apropiată farmacie. Mătreața a dispărut complet în 2 săptămâni. Acum pot purta lucruri întunecate și nu vă fie teamă că vor fi acoperite din nou cu aceste scări albe. Este ieftin. Fără reacții adverse.

Vladimir Konopatov, 35 de ani, Kazan

Acest sampon ma convins de eficacitatea sa in tratarea seboreei. Am încercat multe analogii, dar nici măcar nu trebuie să le comparăm cu această compoziție. Plăcerea și costul medicamentului - pentru un efect similar, este extrem de mic. Iritația de pe piele se îndepărtează rapid, iar peelingul dispare treptat. Medicament fiabil care este testat în practică. Acum îl sfătuiesc tuturor prietenilor și cunoștințelor mele care observă cântări de alb pe umeri.

Vlad Plotnikov, 43 de ani, Kursk

Soția mea a cumpărat acest remediu când a observat că starea mea de păr sa înrăutățit și că apare mătreața. Am citit instrucțiunile, am început să le folosesc. Nici o urmă a problemei nu a rămas după 1,5 săptămâni. Mă bucur că acum pot purta puloverul meu maro închis, pe care mama mi-a tricotat-o.

Marina Solomatina, 34 de ani, Lipetsk

Efectul pozitiv din utilizarea fondurilor este observat din primele zile după începerea tratamentului. Sunt mulțumit de rezultat, având în vedere că șamponul este ieftin în comparație cu omologii importați. Acum pot purta obiecte de dulap negru și nu-mi fac griji pentru aspectul meu. A cumpărat câteva butelii în stoc.

http://doloygribok.ru/preparaty/shampun-sulsena.html

Tratamentul măduvei la copii de vârste diferite

Tratamentul cu măduvă la copii de la naștere la adolescenți se efectuează cu ajutorul unor preparate medicale specializate: paste. șampoane, unguente. Pentru tratamentul matretii la un copil, puteti folosi medicina traditionala.

Cum și ce să tratăm mătreața la copii de diferite vârste, sugerează recomandările dermatologilor și tirologilor. Pentru fiecare vârstă a copilului există o listă cu cele mai eficiente preparate medicinale și rețete de medicină tradițională.

Tratamentul matretii la copii la diferite perioade de viata necesita utilizarea de medicamente recomandate pentru varsta copilului. A scăpa de seboreea uleioasă sau uscată și dermatita seboreică nu este o sarcină ușoară. Succesul soluției sale depinde de actualitatea măsurilor luate.

De ce apare mătreața la copii și măsurile preventive

Mătreața la copii este un simptom al efectelor acelorași factori ca la adulți. Dar copiii au propriile lor particularități de dezvoltare a organismului, prin urmare, în fiecare perioadă de viață, cauzele vârstei particulare afectează starea scalpului.

Principalele cauze ale matretii la copii sunt enumerate:

 • insuficiență hormonală;
 • îngrijire necorespunzătoare;
 • boli ale corpului.

Mecanismul de mătreață educativă la copii

Mecanismul matretii la copii este urmatorul:

 • sub influența acestor motive, glandele sebacee, care încep să producă sebum, a căror compoziție chimică este departe de normă, sunt perturbate;
 • pe fondul acestui proces, fungi care trăiesc pe scalp sunt activate, ceea ce duce la reproducerea lor rapidă;
 • procesul de reînnoire a pielii este accelerat, grosimea stratului corneum crește;
 • miceliul umple celulele moarte ale epidermei, ele sunt compacte și se formează cântare seboreice;
 • fulgi se exfoliază și se numesc matreata.

Dacă glandele sebacee produc o cantitate în exces de sebum, seborea uleioasă se dezvoltă, dacă sebumul nu este suficient, este uscat.

Prevenirea mătcii la copii

Prevenirea mătcii la copii este în principal în alegerea corectă a cosmeticelor cosmetice. Frecvența procedurilor de igienă trebuie să fie adecvată pentru tipul scalpului copilului. Dacă este gras sau amestecat (tipic pentru băieți), trebuie să vă spălați părul mai rar, în ciuda contaminării rapide a părului. Pentru a crește intervalul de timp dintre procedurile de igienă, veți ajuta la alegerea corectă a șamponului sau a altui detergent.

În lista de măsuri pentru a preveni matreata:

 • nutriție bună;
 • cantitate adecvată în funcție de vârstă de făină, alimente dulci și grase;
 • procedurile și activitățile de sănătate;
 • asistență medicală.

Caracteristicile tratamentului seboreei la copii

Există două forme de seboree: uscate și uleioase. Ambele sunt rezultatul disfuncției glandei sebacee și activarea ciupercilor asemănătoare drojdiei. Tratamentul seboreei, indiferent de forma sa, este de a normaliza producția de sebum, de a suprima hiperactivitatea ciupercilor și de a distruge microflora patogena pe scalp.

În funcție de cauza adevărată a bolii, utilizați aceste sau alte medicamente.

Dacă mătreața este rezultatul unei îngrijiri necorespunzătoare a scalpului, o reacție la stres sau factori externi (poluarea aerului, compoziția chimică a apei), medicamentele cu periție de zinc și seleniu sunt eficiente în tratamentul seboreei.

Tratamentul seboreei (mătreața) la copii mici și vârstă mijlocie

Următoarele șampoane și paste medicinale sunt recomandate copiilor mici:

 • Friederm Zinc;
 • "Zinc" de la Librederm;
 • "Echilibru pH Frieder";
 • "Drive Dry";
 • Mustela;
 • T / gel.

Compoziția acestor ingrediente naturale cosmetice care nu cauzează alergii. Șamponul poate spăla în condiții de siguranță capul unui copil fără teama de contact cu ochii. "Mustela" nu va provoca iritarea mucoaselor și bulgărilor de ochi.

Preparatul include:

 • extract de mușețel;
 • cocoglucosid (surfactant de origine naturală);
 • gliceril caprilat;
 • acidul citric (dizolvă peliculă grasă);
 • climbazol (agent antifungic);
 • acidul sorbic;
 • cocoil glutamat monosodic.

Șamponul poate fi utilizat de la un copil de vârstă fragedă. Medicamentul se aplică pe scalp și degetele cu masaj ușor timp de 10-30 de secunde. Apoi spălați cu apă caldă. Acest cosmetice terapeutice este recomandat de dermatologii ruși.

Șampon și șampon Sulsen

Lipiți "Sulsena" - un agent antifungic și antiinflamator eficient, combaterea activă a mătreții și mâncărimea scalpului. Principalul ingredient activ al acestui medicament este disulfura de seleniu. Concentrația sa în pastă poate fi diferită, deci este de 1% sau 2%. Cu cât vârsta copilului este mai mică, cu atât mai mică ar trebui să fie cantitatea de substanță activă din preparat.

Șamponul "Sulsen" conține, de asemenea, disulfură de seleniu și are un efect antifungic pronunțat. Compoziția acestui produs cosmetic include:

 • citric și acizi salicilici;
 • propilen glicol;
 • alcool din scorțișoară;
 • granule de polietilenă;
 • extracte din plante.

Efectul fungicid se manifestă prin distrugerea fungiilor de tipul drojdiei și a miceliului acestora.

Rezultatul aplicației este adesea vizibil după prima procedură. Părul devine mai moale, devine mai încet murdar, nu există strălucire grasă. Șamponul spală capul de 2-3 ori pe săptămână timp de 1-1,5 luni.
https://www.instagram.com/p/BbRwtvwFdn-/?tagged=%D1%81%D1%83%D0% BB% D1% 8C% D1% 81% D0% B5% D0% BD% D0% B0

Tratamentul matretii (seborrhea) la adolescenti

După cum sa menționat deja, seborea și dermatita seboreică se dezvoltă la adolescenți datorită schimbărilor în nivelurile hormonale. Următoarele medicamente sunt recomandate pentru tratamentul matreții la această vârstă:

Toți agenții terapeutici enumerați au analogi, astfel încât este ușor să găsiți medicamentul care va fi accesibil. Când alegeți, trebuie să acordați atenție compoziției. Trebuie să conțină componente cum ar fi ketoconazol, periuție de zinc, sulfură de seleniu, sulf, pantenol.

Vindecarea șampoanelor și pastelor se recomandă să nu se utilizeze mai mult de 3 ori pe săptămână. Trebuie să acordați întotdeauna atenție instrucțiunilor de utilizare date de producătorul medicamentului. Cel mai adesea, procesul de tratament cu șampoane este bifazic.

 1. Mai întâi spălați capul cu o soluție.
 2. Aplicați o cantitate mică de șampon pe părul curat, umed și pe piele și lăsați-l timp de 5-7 minute. După aceea, capul este bine spălat cu apă curentă.

Remedii populare pentru tratamentul mătcii la copii de vârste diferite

Tratamentul matretii in copiilor folk remedii este de a folosi masti, scrubs si clatiri recomandate de vindecatori si herbalists. Pentru a asigura un efect terapeutic, formularea trebuie să includă componente care au efecte exfoliante, antibacteriene, antimicrobiene și antifungice.

Pentru imbunatatirea scalpului vor fi masti utile, scrubs si clatire, care includ urmatoarele plante si produse:

 • urzici;
 • rostopască;
 • musetel;
 • mama și mama vitregă;
 • stejar;
 • miere;
 • propolis;
 • mare și sare comestibilă (scrubs);
 • mesteacăn de mesteacăn;
 • albastru, negru și verde;
 • produse lactate fermentate;
 • galbenus de ou de găină.

Aceasta este o listă incompletă de ingrediente care ajută la eliminarea mătcii la copii de vârste diferite. Cele mai eficiente medicamente pentru un copil pot fi recomandate de un medic: un dermatolog sau un dermatolog-tricholog.

Pe baza sa, puteți face măști cu includerea mierei, lutului și ouălor.

Pentru clătire, serul se aplică părului, se maschează în scalp și se spală produsul cu lapte fermentat cu apă caldă. În cazul în care scalpul este uscat, puteți utiliza balsamuri și balsamuri adecvate pentru ao hidrata.

Atunci când tratați matreata la copii, remedii folk nu trebuie să uitați că majoritatea rețetelor au un efect semnificativ asupra organismului. Prin urmare, pentru a evita apariția efectelor secundare, este necesar să se consulte un medic.

http://frauwow.com/zdorove/volosy/problemy/perhot/u-detej/ot-rozhdeniya-do-podrostka.html

Tratamentul măduvei la copii

Mătreața este o mică scală de piele unică, care uneori poate fi văzută pe păr și pe scalp. Ele sunt celule moarte ale stratului superior al pielii, respinse în mod normal prin reînnoirea sa constantă. Dar dacă există multe astfel de scale, dacă acest lucru provoacă mâncărime la scalp și căderea părului, atunci acest lucru nu poate fi numit normă. Acestea sunt simptome ale bolii - seborea asociată cu modificări ale cantității sau compoziției de sebum, adică în încălcarea funcției glandelor sebacee ale scalpului. În afară de faptul că mătreața este un simptom al bolii, este, de asemenea, arătată atent din punct de vedere estetic, deci este important să acordăm atenție matreții în timp și să începem tratamentul prin eliminarea nu numai a consecințelor, ci și a cauzelor apariției acesteia.

Există două opțiuni pentru seboreea: uscată și uleioasă. Când activitatea seboreică uscată a glandelor sebacee este inhibată. Fulgi de mătreață sunt de culoare albicioasă sau cenușiu, ușor scuturați de pe păr.

În seborea uleioasă, glandele sebacee ale scalpului funcționează în mod excesiv, subliniind excesul de grăsime. Părul devine un aspect greoi, neplăcut; gălbenele galbene de mătreață se lipesc de păr și sunt separate de acesta prin muncă.

Este deosebit de important tratamentul matreții pentru adolescenți, deoarece la această vârstă, activitatea glandelor sebacee este adesea deranjată de modificarea hormonală a organismului.

Cauze ale matretii

Principalele cauze ale matretii la copii sunt:

 • activarea fungului pielii;
 • tulburări metabolice;
 • un factor infecțios - o infecție cu o ciupercă de la alți copii atunci când se utilizează același pieptene, prosoape pentru păr, cu schimbul de cap.

Ciuperca, care este prezentă în mod normal pe scalp și mănâncă sebum, de obicei nu-și arată prezența. Dar când compoziția grăsimilor se schimbă, atunci când proprietățile sale bactericide se pierd, ciuperca începe să se multiplice viguros, ceea ce duce la dezvoltarea seboreei cu eliberarea mătcii unei anumite specii.

Cantitatea și calitatea sebumului sunt afectate de:

 • întreruperea endocrină (glandele suprarenale, glandele sexuale și glanda tiroidă);
 • modificări hormonale la adolescenți (seboreea apare destul de des în acest moment);
 • suprasolicitarea emoțională și mentală, situațiile stresante, suprasolicitarea;
 • boli ale sistemului digestiv, disbacterioză;
 • invazii helmintice;
 • prezența alergiilor;
 • alimentarea necorespunzătoare (abuzul de dulciuri, alimentele condimentate), deficitul de oligoelemente și vitamine în organism;
 • imunitate redusă;
 • predispoziție genetică.

Următorii factori pot contribui la matreata:

 • utilizarea zilnică a uscătorului de păr;
 • insolație excesivă (expunere la lumina solară);
 • utilizarea șampoanelor de calitate scăzută;
 • samponarea cu apă chimică sau excesiv de caldă;
 • purtând capul închis.

Tratamentul cu măduvă

Tratamentul pentru mătreață este ales individual pentru fiecare copil: general și local.

Nu este suficient un tratament local: este necesar să se dezvăluie și să se elimine toți factorii care favorizează apariția mătcii. Dacă nu se elimină cauza matreții, atunci tratamentul local va da doar un rezultat pozitiv pe termen scurt.

 • o dietă echilibrată;
 • normalizarea tuturor sistemelor și organelor;
 • remedii homeopatice;
 • aderarea la muncă și odihnă.
 • sampoane medicale;
 • uleiuri vegetale;
 • sulfat de sulf;
 • măști de păr;
 • Hydrolat;
 • masaj al capului;
 • mijloace de medicină tradițională.

Tratamentul general

 • Alimentele copilului trebuie să fie fortificate, să conțină cantitatea necesară de minerale, proteine ​​și acizi grași saturați. Se recomandă să se minimizeze utilizarea alimentelor prăjite, să se limiteze utilizarea de feluri de mâncare picante și sare. Este extrem de nedorit să folosiți dulciuri, ciocolată, ceai, produse de patiserie.

Fructele proaspete, ierburile și legumele vor ajuta organismul să furnizeze minerale și vitamine: roșii și ceapă, morcovi și patrunjel, lămâi și struguri, banane și ardei dulci. În unele cazuri, medicul prescrie suplimentar consumul de complexe de vitamine. Dar preferința ar trebui acordată vitaminelor și mineralelor naturale, mai degrabă decât sintetice. Deficitul de vitamina B poate fi eliminat prin consumul de pâine de cereale, tărâțe și germeni de germeni de grâu, semințe germinate de in.

Utile pentru copii vor fi nuci (de exemplu, nuci și fistic), semințe de floarea-soarelui și dovleac - acestea vor ajuta corpul cu acizi grași saturați, a căror lipsă contribuie, de asemenea, la apariția seboreei. Acizii grași saturați se găsesc în pești și uleiuri de pește, semințe de in și ulei. Sănătatea generală a copilului va contribui la utilizarea drojdiei de bere în doza de vârstă.

Produsele lactate fermentate (biokefir, iaurt, etc.) și probioticele sunt indispensabile pentru dysbioza la copil. Și preparatele enzimatice, absorbenții și hepato-protectorii trebuie utilizați conform instrucțiunilor unui medic pentru a normaliza procesul digestiv. Cel puțin 2 ori pe an ar trebui să fie examinate pentru viermi (viermi) și atunci când sunt detectați pentru a efectua un curs de tratament.

 • În cazul distoniei vegetative-vasculare, preparatele de valeriană, oregano, mumă, bujor sunt folosite pentru a normaliza influența sistemului nervos la recomandarea unui medic. Apărarea organismului mărește perfuzia chinezilor Schisandra, Eleutherococcus, Aralia, Ginseng.

Este interzis în mod neechivoc utilizarea hormonilor pe cont propriu - ei ar trebui, dacă este cazul, să fie prescris numai de către un endocrinolog, în cazul tulburărilor hormonale la adolescent!

 • Reacțiile homeopate pentru tratamentul matreții trebuie selectate pentru copil de către o homeopată experimentată individual.
 • Părinții trebuie să se asigure că copilul lor petrece o perioadă suficientă de timp în aer proaspăt, merge la sport sau la jocuri în aer liber, astfel încât somnul copilului este suficient de lung și sunt organizate condițiile necesare pentru o odihnă bună.

Tratament local

Numai un dermatolog va selecta corect medicamentele pentru tratamentul local al mătcii: diferite forme de seboree sunt tratate diferit.

Nu toate produsele de igienă sunt potrivite pentru fiecare copil. Fiți deosebit de atenți atunci când tratați mătreața la un copil. Sapunul sau șamponul care au fost preluate incorect vor provoca mătreața. Șampoanele-scrumbii, agenți care reduc oxigenul și proprietățile acide ale pielii, nu sunt potrivite pentru copii.

Vindecarea șampoanelor

Există șampoane medicale care nu numai că ajută la scăderea mătreții, ci și la întărirea parului, accelerarea creșterii lor. Aceste șampoane includ Nizoral, Friedermzink, Friederdegoth, Dermazole și altele. Conservanții și parfumurile în aceste detergenți sunt absenți.

Puteți cumpăra aceste șampoane la farmacie. Dar trebuie avut în vedere faptul că șamponul medicamentat trebuie selectat individual de către medic.

Substanțele care fac parte din șampoanele terapeutice produc un efect diferit:

 • gudron reduce inflamația pielii și inhibă activitatea ciupercii;
 • acidul salicilic ameliorează inflamația și intensifică exfolierea particulelor de mătreață;
 • Nizoral inhibă activitatea fungului pielii;
 • Octopirox acționează, de asemenea, într-o manieră anti-fungică și anti-bacteriană;
 • sulful reduce secreția de grăsime și contribuie la o exfoliere îmbunătățită a celulelor moarte ale pielii;
 • sulfura de seleniu și piritionatul de zinc scad inflamația.

Atunci când alegeți un șampon terapeutic pentru copii, atenția trebuie acordată recomandărilor privind tipul de piele și categoria de vârstă de utilizare a acestui șampon, deoarece produsele de igienă foarte concentrate pot duce la curățarea excesivă a pielii delicate a copilului, provocând inflamații și agravarea situației.

Reguli pentru utilizarea șamponului terapeutic:

 1. Este necesar să spălați capul copilului cu șampon de 2-3 ori pe săptămână timp de patru săptămâni și apoi încă 1,5-2 luni - de 1-2 ori pe săptămână.
 2. După aplicarea samponului pe părul bebelușului, după masarea scalpului, așteptați 5 minute (timpul de expunere la medicament), apoi clătiți cu apă caldă, aplicați din nou șamponul la păr și repetați procedura.
 3. După finalizarea cursului de tratament, trebuie să alegeți un copil pentru utilizarea permanentă a șamponului cu o reacție neutră; pentru spălarea părului, puteți folosi apă fiartă cu adăugarea de suc de lămâie.
 4. La cele mai mici manifestări de alergie la sampon medicamentat, trebuie să întrerupeți utilizarea acestuia și consultați un medic.
 5. Nu utilizați pentru copii produse de igienă destinate adulților.

Uleiuri vegetale

Cand matreata la un copil sub 2 ani, cel mai sigur este sa folosesti sapun gros cu ulei.

Când uleiul de piele uscat va împiedica uscarea pielii. Și cu seborea uleioasă, uleiurile vegetale compensează deficiența acidului linoleic în sebum. Aplicați uleiuri cum ar fi migdale, semințe de in, susan, cedru, precum și ulei de semințe de struguri și ulei de nuc.

De asemenea, utilizat pentru tratamentul brusturei și uleiului de ricin (într-un amestec de 1: 1 sau fiecare separat, cu adăugarea a câteva picături de vitamina A).

Uleiurile vegetale se freacă în scalpul unui copil.

2 ore înainte de samponare (sau peste noapte), frecați uleiul în scalp.

Detergent "Sulsena"

În mod tradițional, matreța este tratată cu săpun sulens (sau pastă sau șampon). În primul rând, părul copilului este spălat cu săpun copil sau lanolină (cu seboree uscate) și cu săpun uleios - 72% cu săpun de uz casnic.

Apoi, părul este tratat cu săpun (șampon, pastă) "Sulsen", în timp ce masați scalpul. Cu capul săpun, copilul ar trebui să stea 10 minute. Apoi, părul este clătit în mod repetat cu apă caldă (dar nu fierbinte!). În acest caz, trebuie să vă asigurați că instrumentul nu intră în ochii copilului. La spălarea capului, mama poate purta mănuși de cauciuc (pentru a evita iritarea pielii mâinilor). Dacă nu există mănuși, mâinile mamei ar trebui spălate bine după procedură.

Spălarea capului cu detergenți de sulf este efectuată copilului o dată pe săptămână (de 2 ori cu seborea uleioasă). Când mătreața dispare, cu săpunul cu scop preventiv "Sulsen" este folosit o dată pe lună. Pentru o procedură, utilizați 2-3 g de săpun sulsen sau 1 linguriță de pastă sau 1 linguriță de șampon.

Masti si par

Măștile de păr sunt folosite pentru seborea uleioasă, adică atunci când este necesară reducerea secreției de grăsime de către glandele sebacee. În acest scop, puteți impune pe păr o masă obținută din fructe de pădure curățate, cireșe. Puteți face o mască de ulei de cătină.

Aceste substanțe sunt aplicate părului copilului, acoperă părul cu o pungă de plastic și capul este legat cu un prosop deasupra. Masca trebuie să fie pe păr timp de 0,5-1 oră, apoi să procedeze la șamponarea unuia dintre mijloacele de mai sus.

Pentru a reduce utilizarea saliva și frecarea în sucul de aloe din scalp cu alcool sau infuzie de ierburi (sunătoare, urzică, șarpe, menta, rozmarin, pătrunjel, salvie și altele). O astfel de frecare este efectuată de 3-5 ori pe săptămână. Părul după frecare nu se spală.

Efectiv reduce secrețiile glandelor sebacee prin frecare de sapa de frunze de mirt (plante de interior) în scalpul unui copil. Acest suc are și efecte antifungice. Tăiați ar trebui să fie, atunci când părul este deja spălat, spălarea nu este necesară.

Hydrolat

Hidrolat - apă aromatică florală sau pe bază de plante - este de asemenea utilizat pentru combaterea mătreții. Pentru a face acest lucru se aplica 3-5 picaturi de hidrolat (apa de lavanda, iasomie si musetel) pe o bata de vata de bumbac umezita cu apa si pielea unui cap spalat curat este sters cu aceasta minge.

De asemenea, puteți pregăti singur hidroladiul: amestecați 1 parte din planta de șarpe și 3 părți ace de pin. Se toarnă acest amestec cu apă minerală necarbonată și se ține o jumătate de oră într-o baie de apă. Gata înseamnă a păstra în frigider. Utilizați același lucru ca și apa fină aromatică.

Masajul capului

Cu ajutorul masajului puteți crește fluxul de sânge către rădăcinile părului și, prin urmare, puteți îmbunătăți nutriția. Începeți masajul prin pieptene, orientând peria de masaj în direcții diferite. Apoi, degetele sunt masate în cap timp de 10-15 minute, folosind stroking, schimbarea scalpului, frecare, presare. În timpul masajului, puteți freca ulei vegetal, decoct de ierburi.

Pentru a face acest lucru, puteți utiliza uleiuri esențiale (levănțică, rozmarin, portocală, arbore de ceai etc.), care sunt amestecate cu uleiuri de bază (nucă de cocos, măsline). La 50 g ulei de bază este suficient să adăugați doar 2-3 picături de ulei de bază.

Durata masajului este de 10-15 minute.

Medicina tradițională

Medicina tradițională oferă, de asemenea, o varietate de prescripții pentru tratamentul matreții. Acestea nu vor da un efect rapid, de aceea suporterii unui astfel de tratament ar trebui să fie răbdători și să aplice regulat procedurile recomandate. Aceste rețete sunt folosite pentru seborrhea uscată și uleioasă. De asemenea, contribuie la întărirea părului și îmbunătățirea nutriției acestuia.

Principalele rețete populare anti-mătreață sunt spălarea și clătirea părului cu decoct de ierburi, precum și frecarea acestor decoctări în scalp.

Utilizarea ceaiurilor din plante fortificate este recomandată ca remedii tonice și de sănătate generală.

Prevenirea mătcii la copii

Mătreața la un copil poate fi evitată dacă părinții se ocupă de următoarele aspecte:

 1. Igiena personală - să-i învețe pe un copil să folosească numai pieptenul său propriu și să poarte doar pălăria lui, fără a-i împrumuta prietenilor aceste articole pentru utilizare.
 2. Pentru spălarea regulată a părului, utilizați numai șampoane de înaltă calitate pentru copii. Spălați-vă capul cu apă caldă, nu fierbinte.
 3. Purtați un headmaster în vreme caldă și rece. Nu cumpărați un cap de copil prea strâns.
 4. Monitorizați starea de sănătate a copilului și tratați cu promptitudine bolile identificate.
 5. Furnizați un microclimat normal și calm în familie și eliminați situațiile stresante pentru copil.
 6. După tratamentul cu matreata, tratați sau aruncați pieptenii vechi. Dacă nu este posibil să cumpărați pălării noi pentru copil, atunci acestea trebuie tratate cu oțet (într-o pungă de plastic în timpul zilei) sau fierte.
 7. Oferiți copilului o dietă echilibrată, o aderență la zi și un timp suficient pentru a rămâne în aerul proaspăt

În plus față de aceste măsuri, este important să spălați bine capul copilului. Cum se face acest lucru, spune Elena Malysheva în programul "Live este grozav!".

Rezumat pentru părinți

Dacă un copil are seboree uscate sau uleioase, trebuie să consultați un medic, să aflați și să eliminați cauzele apariției acestuia și tratați cu răbdare o matretă. Nu trebuie să sperați pentru niciun instrument unic, dar metode foarte simple de tratament vă pot ajuta. După tratament, este necesar să se ia măsuri pentru prevenirea seboreei.

Ce doctor să contactezi

Pentru tratamentul seboreei la un copil, este necesar să consultați un dermatolog. Pentru a afla cauza bolii, puteți obține sfaturi de la un endocrinolog, un gatsroenterolog, un alergolog, un imunolog. În cazul invaziei helmintice, este necesar să se efectueze un tratament de către un specialist în boli infecțioase. Alimentația suplimentară va fi asigurată de un nutriționist, psiholog, terapeut de masaj și un cosmetolog.

http://myfamilydoctor.ru/lechenie-perxoti-u-detej/