logo

Și dacă parul nou-născutului meu cade?

Majoritatea mamelor observă căderea părului la nou-născuți și încep să se îngrijoreze foarte mult. Într-adevăr, dacă nu intri imediat în esența problemei, ați putea crede că pierderea părului este cauza unor boli grave. Cu toate acestea, deoarece ați luat deja pentru a studia informațiile de pe Internet, atunci veți înțelege motivul pentru care a cauzat caderea parului, nu vă grăbiți să alergați la medic cu apeluri de ajutor.

Dezvoltarea fiecărui copil are loc pe un program individual. Unii se nasc cu parul lung, altii cu scurte, iar altii sunt in general cheili. Nu există nici o normă. Dacă copilul vecin sa născut cu păr, și aproape chel, nu înseamnă că nu ești așa.

În ceea ce privește pierderea părului, se găsește în aproape toți copiii și nu trebuie să vă faceți griji în legătură cu acest lucru.

Cauzele caderii parului copilului

 1. Când copilul era în corpul mamei, el a primit o cantitate foarte mare de hormoni. Apoi, după naștere, sa oprit și copilul nu mai hrănește de la mamă, el a început să se adapteze la mediul înconjurător. În acest sens, există o încetinire a creșterii părului.
 2. Parul nou-născuților este foarte moale și fragil, nu sunt la fel de atingeți ca și la adulți. Probabil știți termenul "puf în nou-născuți". Parul devine rigid nu imediat, dar după un timp, de la șase luni la un an și jumătate.

Copiii se prăbușesc foarte bine, se rostogolesc și se scot. Din ultimul paragraf, știm că creșterea părului este încetinită datorită adaptării corpului copilului. Deci, se pare că copilul este balding.

 1. Parul poate fi șters când copilul merge într-o pălărie. Există frecare și transpirația copilului, contribuie la pierderea parului la copil.
 2. Rahitismul. Acesta este exact ceea ce trebuie să vă temeți, deoarece unul dintre simptomele rahitismului este căderea părului.

Rachetele este foarte ușor de distins de prolapsul normal, deoarece simptomele sunt după cum urmează:

 • Pielea poate fi de culoare marmură;
 • Părul cade în mod aleatoriu, în timp ce bebelușii formează pur și simplu un plasture chel în partea din spate a capului;
 • Creșterea temperaturii corpului;
 • Copilul se transpiră profund;
 • Fontanel scufundat de dimensiuni mari;
 • Copilul a devenit rău să mănânce;
 • Copilul este foarte nervos, timid și neliniștit.

Deci, dacă aflați că în plus față de chelie în copilul dumneavoastră mai multe simptome, atunci trebuie să vă consultați un medic pentru sfaturi.

Există, de asemenea, o serie de motive care nu au legătură nici cu fiziologia, nici cu rahitismul. Cauzele pierderii partiale a parului pot fi:

 • beriberi;
 • stres;
 • Copilul nu se hrănește în mod corespunzător;
 • Metabolismul este deranjat.

Dacă un copil are părul uscat pe spatele capului

Să vedem de ce se poate întâmpla acest lucru. Copiii de la naștere dorm în mod obișnuit pe spate și le place să se așeze. Prin urmare, putem concluziona că părul se freacă constant de foi. Tu și cu mine deja știm că un foarte fragil și moale plus se îndepărtează ușor. Se pare că capul devine cel mai mult, părul se desprinde și nu are timp să crească.

Dacă copiii se schimbă, schimbați locația capului în timpul somnului, astfel de probleme nu apar.

Pata goala incepe sa se estompeze atunci cand bebelusul reia functia de crestere a parului activ, plus incepe sa conduca un stil de viata mai activ si nu tot timpul pe spatele capului. Copilul va începe să se așeze, să se târască pe toate patru, va schimba posturile într-un vis, toate acestea vor contribui la faptul că capul chel începe să tragă.

Copilul nostru avea de asemenea fire de păr pe spatele capului său, dar undeva în jurul vârstei de șase luni au început să apară în mod evident noi. Șase luni este exact momentul în care părul începe să se schimbe în mod activ și să crească. Cu toate acestea, aici, din nou, toate în mod individual, acest lucru se poate întâmpla într-un an și jumătate. Pentru mulți copii, înlocuirea completă a părului durează până la trei luni.

Dacă părul nou al unui copil nu crește, cu toate că vârsta este deja potrivită și își menține un stil de viață activ, nu se află întotdeauna pe spatele capului, atunci acesta este un motiv pentru a consulta un medic.

Recomandări utile

 1. De fiecare dată când vă spălați un copil, spălați și părul și spălați părul copilului. Dar, samponul pentru copii și alte produse cosmetice nu trebuie folosite.
 2. Utilizați sampon pentru copii sau săpun o dată pe săptămână, maximum două. Mai des nu este necesar să faceți acest lucru, nu este nimic bun în el.
 3. În nici un caz nu utilizați acel șampon sau săpun, pe care îl utilizați, nu este potrivit pentru copii.
 4. Uită-te la vârsta de sampon pe ambalaj cu șampon, este de dorit ca a fost de la naștere.
 5. Copilul nu trebuie să fie scăldat în apă prea caldă sau rece. În mod ideal, apa ar trebui să fie în jur de 37-39 grade. După ce terminați să îmbăiați copilul, nu trebuie să frecați părul copilului cu un prosop, blând blot și asta este. Prin frecare, puteți deteriora pielea deja delicată de pe capul copilului, plus cu propriile mâini scoateți părul copilului.
 6. Încercați să schimbați poziția copilului când dormește sau minte, dacă nu doriți să nu aveți chelie pe spatele capului.

Aici, în principiu, și totul, am decis că pierderea părului la copii nu este atât de înfricoșătoare și în curând copilul dvs. va dobândi un păr pufos.

http://zdorovyemalisha.ru/zdorovye/u-grudnichka-vypadayut-volosy.html

Poate că chelia de pe spatele capului este un motiv de îngrijorare?

Părinții tineri la schimbările externe ale copilului, mai ales dacă este primul copil. Și dacă un picior cheil este găsit pe spatele capului într-un copil, ei se tem de sănătatea sa. Să vedem dacă părinții trebuie într-adevăr să vă faceți griji, sau că o pată cheală este normală pentru copilărie.

Cauze de chelie

Cornienii pubescenți, care apar chiar și în perioada prenatală, sunt subțiri și delicți. Ei nu sunt păr complet, astfel încât plasturele chel pe spatele capului la sugari este aproape invizibil. Parul este sensibil la mediul înconjurător. Schimbarea lor la părul permanent începe la aproximativ un an, continuă timp de mai mulți ani.

Având în vedere că nou-născutul se află pe spatele său în cea mai mare parte a timpului, există o frecare și o presiune constantă pe partea din spate a capului. Acest lucru duce la faptul că șterg părul de puf pe capul copilului. Apare un mic chenar, lipsit de obraz, ca părul pur și simplu se tunde.

Alopecia apare datorită caracteristicilor părului infantil, care se mențin slab în foliculul de păr, înmulțirea permanentă a firelor de păr începe să le împingă. Prin urmare, puful de bebeluș este șters ușor și rapid pe cap, în special în partea din spate a capului.

Afla de ce apare mătreața copilului și cum să scapi de ea.

Dermatita atopică conduce la faptul că bebelușul șterge părul pe spatele capului. Unul dintre semnele caracteristice ale bolii este formarea de ginec - cântare densă și uleioasă pe scalp, datorită cărora structura părului este perturbată și începe pierderea (a se vedea Matreata cu o crustă pe cap). Părinții ar trebui să acorde atenție și altor semne caracteristice ale dermatitei atopice - o erupție pe piele, sub forma unor pete roșii de plâns, mâncărimi ale pielii.

O altă boală care începe uneori încă din copilărie este dermatita seboreică. Cu patologia pe cap apar scări dens de șezut care cauzează căderea părului.

Semne și cauze de rahitism

Cel mai grav motiv pentru rularea părului pe spatele capului la sugari este rahitismul. Boala apare la copii și chelia de gât este unul dintre semnele sale probabile. Pe lângă faptul că părul bebelușului din spatele capului este șters, se observă și alte simptome:

 • transpirația excesivă la un copil, mai ales noaptea;
 • schimbarea comportamentului: copilul devine chinuit, nervos;
 • dezvoltarea fizică încetinește: copilul târziu începe să-și țină capul, se rostogolește pe stomac;
 • burta crește, își schimbă forma: când copilul se află pe spate, burta seamănă cu o broască;
 • oasele craniului sunt moi, suple, fontanelele se închid mult mai târziu decât timpul alocat.

Este important! Ulterior, rahitismul duce la întreruperea formării scheletice, curbura picioarelor și întârzierea mintală.

Excesul de transpirație este motivul pentru care părul de pe spatele capului este șters de copil cu rahitism. În timpul somnului de noapte, copilul se transpiră puternic, inclusiv în zona scalpului. Din acest motiv, se întoarce constant și își freacă capul de pernă. Nebuloasa a unui copil cheltuie destul de puternic, părul este șters la rădăcină. O altă trăsătură este mirosul caracteristic de sourish al transpirației.

Există multe motive pentru dezvoltarea rahitismului:

 1. Lipsa de vitamina D, care este produsă în piele sub acțiunea razelor ultraviolete. Dacă este mică în organism, absorbția de calciu și fosfor este afectată. Ca urmare, sistemul osos suferă.
 2. Cantitatea insuficientă de calciu din organism. Chiar dacă vitamina D este suficientă, o cantitate mică de calciu nu este capabilă să răspundă nevoilor de creștere a oaselor. Ca urmare, ele devin moi și flexibile.
 3. Activitatea fizică a copilului este, de asemenea, de o importanță. Pentru dezvoltarea completă trebuie să se miște în mod regulat. Dacă își petrece tot timpul în scutece strânse, oasele se vor dezvolta incorect.

Ce să faci când chel

Pentru a afla de ce chelie în capul unui copil, ar trebui să consulte cu un pediatru. Ștergerea fizică scade cu șase luni de viață a copilului. În acest moment, el știe deja cum să se rostogolească pe stomac, începe să învețe să stea. Părul este șters mai puțin, iar patch-urile goale cresc treptat. Dacă nu există nici o erupție, copilul se comportă calm, mănâncă bine, doarme. Aceasta înseamnă că părul de pe spatele capului, cu bebelușul uzat, nu trebuie să fie un motiv de îngrijorare.

În acest caz, va fi suficient să se respecte igiena adecvată a copilului - spălați-l în mod regulat, folosiți un șampon special pentru copii pentru cap. Când se spală se folosește numai apă fiartă. Pentru a peria părul bebelușului, puteți folosi perii de copil. De asemenea, este necesar ca copilul să nu fie întotdeauna în aceeași poziție. În timp ce este treaz, este recomandabil să se răspândească mai des pe burtă.

Dacă un copil a fost diagnosticat cu dermatită atopică, gineul trebuie îndepărtat pentru a elimina pleoapa. Nu este posibilă aplicarea forței.

Recomandarea! Cântarele trebuie tratate cu ulei vegetal încălzit și, după ce se înmoaie, le răniți ușor din capul copilului. După ce pielea este complet curățată, părul va începe să crească activ.

Diagnostic mai dificil și tratamentul rahitismului. Un pediatru face un diagnostic pe baza unei examinări complete, iar faptul că partea din spate a capului a fost șters la sugari nu poate fi singurul criteriu al bolii.

Dacă se face diagnosticul, problema trebuie tratată în mod cuprinzător. O mare importanță este forma hrănirii. Raportul optim dintre vitamina D, calciu și fosfor este în laptele matern. Dacă alăptarea nu este posibilă din orice motiv, copilului i se prescriu formule speciale de lapte îmbogățite cu aceste componente.

Tratamentul principal se efectuează cu o soluție apoasă sau uleioasă de vitamina D. Medicamentul este prescris în doze diferite, în funcție de tipul de hrană.

Copilul trebuie să efectueze cu siguranță un masaj zilnic, să asigure o activitate fizică regulată, să meargă în fiecare zi. Tratamentul precoce va ajuta la restabilirea completa a corpului copilului si evitarea complicatiilor grave.

concluzie

Atunci când părul de pe spatele capului nu crește într-un copil - acesta poate fi atât un fenomen fiziologic, cât și un semn al oricărei patologii. Pentru a ști exact cauza, trebuie să consultați un medic pediatru. Dacă această condiție este fiziologică, ea va trece cu 6 luni din viața copilului. Dacă acesta este încă un semn al bolii - medicul va prescrie tratamentul necesar.

http://voloskoff.ru/lechenie/vypadenie/lysina-na-zatylke-grudnichka.html

Plastureala goala pe spatele capului

Mulți medici susțin că nu există rahitisme congenitale. Pe baza acestui fapt, se poate argumenta că, la naștere, un bebeluș are anomalii ale sistemului schelet, aceasta este o consecință a unei alte boli congenitale. Adesea, rahitismul se manifestă la sugari și, astfel, boala nu începe să progreseze cu timpul, este necesar să se determine debutul cât mai curând posibil. Acest lucru se poate face prin caracteristicile caracteristice care pot fi observate la copiii sub vârsta de un an.

La sugari, rahitismul poate fi împărțit în mai multe etape, și anume, perioada de manifestare inițială, faza activă a bolii sau înălțimea, precum și perioada efectelor reziduale. Fiecare dintre aceste etape are propriile simptome și semne. Când se găsesc, este necesar să solicitați asistență de la un specialist cât mai curând posibil și cu cât mai devreme se va face acest lucru, cu atât mai repede veți putea să faceți față bolii.

Uneori rahitismul la copii se numește boala "engleză". Acest lucru se datorează faptului că, la începutul secolului trecut, în Anglia industrializată a existat o creștere a acestei boli la copii, caracterizată prin mortalitate în masă.

Explicații inițiale ale rahitismului la sugari

Primele simptome ale bolii pot fi detectate la un copil la vârsta de trei luni, totuși, în unele cazuri, se observă, de asemenea, manifestări la o perioadă mai veche. Mulți medici notează legătura dintre această etapă a bolii și o creștere accentuată în greutate sau o boală infecțioasă neașteptată. De regulă, durata etapei inițiale este de până la patru săptămâni.

Părinții în stadiul inițial pot observa transpirații excesive în copilul lor, în special în zona capului. În timpul somnului, perna copilului devine foarte umedă. În plus, perspirația activă se observă în timpul mesei sau sugarii sânilor, precum și în timpul jocurilor. Treptat, pe spatele capului unui copil, se poate observa chelie, reacția sa la zgomot crește. Aceste sunete de uz casnic, care anterior nu au provocat nici o reacție în el, vă pot face acum să vă treziți.

În plus, în stadiul inițial al rahitismului, în plus față de principalele simptome pe care un nespecialist le poate observa, apare o înmuiere semnificativă a țesutului osos la un copil. O puteți simți pe un izvor mare, marginile cărora devin moi. De asemenea, are loc înmuierea în articulația nervurilor, iar formarea oaselor tubulare încetinește semnificativ.

Simptomele la înălțimea bolii

Această etapă a rahitismului se caracterizează prin formarea osoasă crescută. În acest moment, apariția diverselor deformări osoase este posibilă, precum și tulburările care apar în sistemul nervos al copilului. Uneori, munca unor organe interne și a sistemului sanguin este perturbată. În această perioadă, copilul poate observa grade ușoare, moderate și severe ale rahitismului.

Studii recente au arătat că rahitismul poate avea un caracter ereditar. Se remarcă faptul că copiii cu cel de-al doilea grup sanguin sunt cei mai sensibili la această boală, iar băieții sunt bolnavi mult mai des decât fetele.

La sugari se observă deformarea oaselor, care se reduce la curbura claviculei și a tibiei. În zona încheieturii, articulațiilor sternoclaviculare și gleznei, se formează treptat creșterile osoase. Pe sternul bebelușului se formează zone deprimate sau bulgări invers, precum și un canal transversal pe piept. Unele modificări apar cu capul, care are o formă unghiulară. Fruntea copilului se caracterizează printr-o bulă anormală, în plus față de aceasta există o deformare a palatului dur și a arcilor de maxilar. La copiii cu rahitism, dinții erup uneori și târziu.

Scăderea tonusului muscular, indicând rachitis la un copil, poate fi observată de refuzul copilului de a prezenta o activitate locomotorie normală, precum și de unele întârzieri motorii. În această perioadă, copiii bolnavi încep să încetinească treptat în ceea ce privește întoarcerea, ședința și așa mai departe. Există o formare incorectă a posturii, precum și hiper-mobilitatea articulațiilor.

Scăderea tonusului muscular se reflectă nu numai în forma picioarelor, ci și pe postură

Sistemul nervos al copilului suferă în mod semnificativ și acest lucru se manifestă prin excitabilitate crescută și iritabilitate severă. Somnul copilului devine neliniștit și discontinuu. Copiii cu rahitism încep să-și piardă anumite abilități deja dobândite, capacitatea lor de a învăța scade. Se produc defecte ale organelor interne, sistemul vegetativ este marcat cu dermografia roșie.

Cel mai notabil semn al rahitismului la sugari este scăderea apetitului. În acest moment, poate apărea o eșecare completă a sânului sau a amestecului. Hrănirea unui copil devine din ce în ce mai dificilă. Chiar și intervalele mai lungi dintre furaje nu ajută. Treptat, încearcă să apară letargie musculară și o creștere a starii de oxigen anemic. Pielea copilului are o nuanță palidă, devine ușor obosită și lentă. Punerea în evidență a rahitismului la sugari poate să fie nedorită. Multe țesuturi osoase suferă deformări, ceea ce duce la curbura membrelor.

Manifestări reziduale de rahitism la copii

Această etapă a bolii este caracterizată de o deformare semnificativă a scheletului și a dinților, creșterea scăzută a copilului și tratamentul cu enzime. Se poate observa o subdezvoltare clară a cadrului muscular, precum și dezvoltarea psihomotorie insuficientă pentru această vârstă. Dacă timpul nu acordă atenție semnalelor evidente ale rahitismului, efectele sale pot rămâne pe viață. Când copilul are primele simptome de rahitism, ar trebui să vedeți un doctor cât mai curând posibil, care va prescrie o terapie eficientă.

Simptomele rahitismului la sugari conform lui Komarovsky

Pediatrul celebru pediatru Evgeny Komarovsky are propria sa viziune asupra simptomelor de rahitism la sugari. Specialistul consideră că sistemul nervos al copilului reacționează cel mai mult la boală. El începe să plângă adesea, să doarmă prost și să mănânce. Copilul se transpiră puternic cu încărcături active, pe spatele capului se formează un mic patch chel.

Galina, salut! Sucul de lămâie nu trebuie administrat copiilor sub vârsta de un an. Nu uitați că un copil primește vitamina D în amestec - o picătură pe zi este o mulțime, va exista o supradoză. Vitamina D nu are o legătură directă cu alimentele (timpul de recepție). Komarovsky Evgeny Olegovich

[Letter]
Bună ziua din nou. Cum aș putea să fiu? Cât de mult să dați sau să înlocuiți cu altceva? Partea din spate a capului este balding, trebuie să faci ceva? Galina

[Răspunsul medicului]
Galina, salut! Pentru a puncta în final "i", vă voi oferi două citate din manualele de pediatrie.

1. Manualul american - un ghid practic, scris de o echipă de clinici pentru copii din Boston. În paranteze, caracterele sunt explicațiile mele.

Etiologia (cauzele bolii). Deficitul de vitamina D poate fi cauzat de consumul insuficient de vitamina cu alimente - vegetarieni, copii pe hrană naturală sau pe nutriție parenterală completă (nutriție parenterală - nutriție, ocolirea intestinului - administrarea intravenoasă a amestecurilor speciale). În plus, deficiența D se poate datora bolii renale, absorbției depreciate și medicamentelor anticonvulsivante.

Acordați atenție - americanii nu își pot imagina nici măcar că un copil hrănit cu sticlă poate fi lipsit de vitamina D - nimeni în SUA nu crede că hrănește copilul cu lapte de vacă diluat în secolul 21 - furajele, bineînțeles, vor fi amestecuri adaptate, pentru prevenirea rahitismului cantitatea de vitamina D.

2. Manualul nostru numit "Boli pentru copii" pentru studenții facultăților pediatrice de miere. instituții. (Eu, apropo, am studiat acest manual).

Pentru a l și n și pentru și și. Perioada inițială a rahitismului este diagnosticată la copii la vârsta de 4-5 săptămâni, de obicei 2-3 luni... Primele manifestări ale bolii sunt caracterizate de schimbări ale sistemului nervos: anxietate, somn anxios puțin adânc.

Pentru o persoană care este cel puțin într-o anumită măsură familiarizată cu conceptul de logică, această descriere este suficientă. Dar permiteți-mi să coment. Așa am învățat noi. Memorarea simptomelor Dacă un copil se trezește la un bătut pe ușă, este vorba de rahitism. Și câte adulți se rătăcească - unele rahitismuri sunt în jur... Nu ți se pare că supraîncălzirea este o cauză mai frecventă a transpirației decât rahitismul? Dacă un copil este rupt în pat și își spală părul în spatele capului, nu există întrebări. Dar dacă un copil obișnuit are un petic, așa cum scrieți, este chel - așa că acum trebuie să-l hrănim cu vitamina D și să strigăm despre rahitism doar pentru că pediatrul din districtul își amintește de ceafă, dar despre pernă? Ce faci? Cred că o femeie adultă rezonabilă poate găsi un număr mare de activități - dragoste, cărți, gospodării, plimbări etc. Vă sfătuiesc doar să excludeți subiectul intereselor dvs. de rahitism. Dacă nu am reușit să alăpim, dar am reușit să le hrănim cu un amestec adaptat - așa că rahitismul într-o astfel de situație este un doctor teoretic, practic care înțelege semnificația simptomelor, nu poate detecta niciodată rahitismul la un copil care primește o formulă de lapte adaptată de înaltă calitate. Toate cele bune. Komarovsky Evgeny Olegovich

- Komarovsky E. O.

Ce cauzeaza chelie in copilarie?

Potrivit dr. Komarovsky, precum și a altor specialiști din domeniul pediatriei, pierderea părului la un copil este adesea un semn al prezenței anomaliilor, deoarece fiziologia a condus la o actualizare a sănătății cu aproximativ patru ani. Baldness la copii diferă în anumite nuante și este mai intensă decât la adulți. Dar, cu primirea în timp util de îngrijire medicală, problema este rezolvată rapid cu medicamente moderne.

Este important! Numai după stabilirea adevăratei cauze a chelării la sugari, puteți începe un curs de terapie.

Să vorbim în detaliu despre motivele pe care, după cum au remarcat Komarovsky și alți specialiști din domeniul pediatriei, duc la chelie în copilăria timpurie.

pecingine

Această boală este una dintre cele mai frecvente probleme, datorită căruia părul cad dintr-un copil. Agentul cauzal al bolii este o ciupercă care afectează atât capul și sprâncenele, cât și genele. Coardele și foliculii de păr pot fi afectați negativ. Simptomul principal al bolii - prezența pe zonele capului copiilor cu părul căzut, rupt. În același timp, se observă formarea de scale sau pete negre, iar pielea din aceste locuri este foarte mâncantă, dând copilului un disconfort.

Tratamentul sugarilor se efectuează în următoarele moduri:

Ringwormul nu este considerat o boală contagioasă. Recuperarea copilului are loc odată cu utilizarea constantă a medicamentelor prescrise de medic și după terminarea completă a cursului terapeutic.

Alopecia reproducere

Această patologie se caracterizează prin faptul că părul de pe capul unui copil cade brusc. De cele mai multe ori, alopecia copiilor apare ca o formă ovală sau rotundă, în timp ce pielea devine complet netedă, fără prezența peelingului și manifestarea oricărei inflamații.

Această cădere a părului apare într-un timp scurt, intens, adesea chiar și în timpul zilei.

Experții spun că principalul motiv pentru care boala apare la nou-născuți este comportamentul agresiv al imunității copiilor împotriva foliculului de păr. Boala este diagnosticată de metoda de identificare a altor factori care afectează cheala. Cursul de terapie prescris de un dermatolog. La doctorul care urmează, bebelușul este observat timp de 12 luni și, în unele cazuri, chiar mai mult.

Infectia parului

Un alt motiv comun pentru care părul poate cădea dintr-un nou-născut pe cap este rănirea arborelui de păr, care apare în cazul:

Copilarie pe cap, care este provocată de rănirea arborelui de păr, este adesea considerată a fi focală, în care zona afectată se extinde, se observă ruperea părului de diferite lungimi. Diagnosticarea bolii este destul de simplă. Este necesar să se elimine tensiunea excesivă, precum și frecarele părului, iar acestea vor înceta să se rupă, să cadă și să se recupereze pe deplin.

Dacă atingem problema trichotillomaniei (dorința de a atinge părul tot timpul), apoi pentru ao rezolva, se folosesc tehnici de relaxare moderne și tratamente comportamentale.

Telogen copil chelie

Acest tip de chelie a bebelușului se observă în luna după naștere și chiar mai devreme. În această boală, părul adormit care a trecut pe parcursul ciclului de viață poate cădea și vor apărea altele noi. Deseori cauza acestei afecțiuni a copilului devine stres sau șoc emoțional, precum și:

 1. utilizarea medicamentelor separate;
 2. operații sub anestezie;
 3. febră mare;
 4. un exces de vitamina A în corpul unui copil

alergie

Părul poate cădea, de asemenea, la un copil care suferă de diverse reacții alergice.

În acest mod, organismul reacționează la un anumit alergen, de exemplu, la un nou aliment, pe care unii părinți încep să îl introducă în alimentația sugarilor din lună sau la compoziția detergenților cu ingrediente sintetice.

De îndată ce se exclude contactul cu alergenul identificat, se aplică un tratament adecvat, ales de către medic, reacția alergică dispare și chelarea se oprește.

Ce altceva sunt cauzele cheamei copilului?

Pentru a obține un răspuns cuprinzător la această întrebare și pentru a înțelege de ce un copil are chelie, chiar și o lună, nu numai la coroană, ci și în spatele capului, este important să menționăm câteva motive posibile pentru acest fenomen:

 1. perturbarea funcționării organelor;
 2. lipsa de vitamine și de oligoelemente esențiale în organismul în creștere;
 3. diverse tulburări hormonale;
 4. apa de la robinetul subteran folosit pentru spălarea părului copilului și mult mai mult.

Chiar dacă bebelușul nu are probleme de creștere a părului, părinții trebuie să-i îngrijească corespunzător, să-i piepnească cu un pieptene special, să spele capul copilului exclusiv cu șampoane pentru copii, să asculte sfaturile date de experți precum Dr. Komarovsky, să folosească mijloace sigure pentru a întări părul, pentru a masura partea bazala a capului.

Lăsați-i pe micuți să crească sănătoși și să nu se îmbolnăvească niciodată!

http://volosi5.ru/oblysenie/lysina-na-zatylke-u-grudnichka-komarovskij.html

Șterse părul pe spatele capului. Un semn de rahitism?

Pe paginile proiectului Mail.ru Copiilor nu li se permite să comenteze comentarii care încalcă legislația Federației Ruse, precum și declarații de propagandă și anti-științifică, publicitate, insulte autorii publicațiilor, alți comentatori și moderatori. Toate mesajele cu hyperlink-uri sunt, de asemenea, șterse.

Conturile de utilizator care încalcă sistematic regulile vor fi blocate și toate mesajele rămase vor fi șterse.

Dacă observați un mesaj care încalcă aceste reguli, faceți clic pe butonul "Raportați". Moderatorii, la prima ocazie, îi vor acorda atenție.

Contactați administrația proiectului prin formularul de feedback.

http://deti.mail.ru/forum/nashi_deti/ot_rozhdenija_do_goda/vyterlis_volosy_na_zatylke_priznak_rahita/

Copilul lunar are părul pe cap

Dacă bebelușul are părul pe cap, atunci acesta poate fi primul simptom al unui număr de boli periculoase, însoțite de funcții defectuoase ale sistemelor vitale ale corpului. Un impact semnificativ asupra apariției buclelor la un adult are un mediu, obiceiuri proaste, condiții de lucru și mulți alți factori.

La sugari, abia începând să se familiarizeze cu lumea, situația este diferită. Pentru sugari, procesul de cadere a parului poate fi un eveniment complet natural, fie indicativ pentru o boală în curs de dezvoltare sau o îngrijire necorespunzătoare. [Cuprins]

Semnează când copilul are părul pe cap

La părul copilului cade pe cap - fiecare mamă neexperimentată adresează specialiștii care au o plângere similară. Parul găsit pe un pieptene sau o pernă este de obicei un motiv de îngrijorare. În majoritatea cazurilor, după examinarea copilului, medicul recomandă mamei tinere să nu-și facă griji.

În absența simptomelor suplimentare, căderea părului la un copil este destul de naturală. Rata de cadere a parului la copiii cu vârsta sub trei luni este de aproximativ 300 pe zi. Acest proces fiziologic este mai pronunțat la copiii cu păr gros.

Dacă bebelușul are părul pe cap, atunci nu ar trebui să fii imediat speriat, căutând posibile cauze și semne ale bolii. În primele trei luni, părul copilului este înlocuit cu părul mai puternic.

La copiii nascuti fara ea, parul de puf este de asemenea prezent. Le puteți observa numai după ce vă uitați atent la scalp. Cu toate acestea, părinții pot rămâne calm, datorită faptului că pierderea naturală va fi aproape imperceptibilă.

Reînnoirea activă a părului la o anumită vârstă este un proces natural, iar părinții nu ar trebui să fie preocupați prea mult de acest lucru. Baza pentru vizita la medic este:

 • Apariția unei erupții cutanate pe scalp;
 • Gneită sau dermatită seboreică (observată numai la sugari);
 • Căderea părului;
 • Aspectul focarelor de chelie.

În funcție de rezultatele examinării, medicul va prescrie un tratament ținând cont de factorii și cauzele identificate ale căderii părului pe capul copilului.

[box type = "info"] Vă rugăm să rețineți! Procesul fiziologic, când părul bebelușului cade pe cap, are loc treptat. Abandonarea activă într-o perioadă scurtă indică o abatere de la normă. [/ box]

Factorii provocatori ai caderii parului la sugari

Pierderea intensă a părului în copilărie, în majoritatea cazurilor, este inclusă în lista simptomelor care indică prezența tulburărilor patologice în corpul copilului. Cu toate acestea, chelie apare adesea sub influența mai multor factori care nu au nicio legătură cu dezvoltarea bolilor.
[box type = "shadow"] Aflați cum să tratați un copil: Plantex pentru nou-născuți. Instrucțiuni de utilizare. [/ box]

Ștergerea capului unui copil pe o pernă

La sugari părul se desprinde sub influența diverșilor factori. Cel mai inofensiv dintre ele este frecarea constantă a capului împotriva saltelei sau a pernei, dacă există una.

Până când copilul este capabil să stea independent, probabilitatea apariției simptomelor de alopecie traumatică este foarte mare. Cel mai adesea suferă spatele capului sau al templelor. Totul depinde de poziția pe care copilul îi place cel mai mult.

Formarea incompletă a foliculilor și absența tijelor conduc la faptul că firul de păr delicat este ușor desprins sau rupt. În locul unei frecare deosebit de intense se formează zonele chelate.

În plus față de o pernă sau saltea, un motiv suplimentar pentru alopecia traumatică poate fi:

 • Suprafața căruciorului;
 • Capot prea strâns;
 • Prosoapele care șterg brusc în mod activ capul bebelușului după baie.
Părul de păr, spre deosebire de terminologia convențională, este șters cu ușurință și este supus la alopecie traumatică din diferite motive.

Tratamentul alopeciei traumatice nu necesită utilizarea de medicamente. Este suficient ca părinții să schimbe periodic poziția nou-născutului, să-l întoarcă de partea sa și să-l pună pe burtă.

De îndată ce copilul învață să stea, problema alopeciei traumatice va dispărea de la sine. În loc de un prosop este mai bine să folosiți un șervețel din bumbac moale. Picăturile de umiditate nu se șterg și se șterg cu un șervețel după baie.

Pulover copilul

Glandele de transpirație la un copil încep să funcționeze pe deplin la începutul celei de-a doua luni de viață. Cu toate acestea, munca lor normală devine mai bună doar cu cinci ani.

Până la această vârstă, în timp ce copilul se adaptează la mediu, greșelile în îngrijirea copilului, precum și o serie de boli pot provoca hiperhidroza (transpirația). Adesea, bebelușii transpiră cad pe cap.

Îmbrăcămintea prea caldă provoacă supraîncălzirea corpului. Țesătura umedă, înmuiată cu transpirație, rănește părul, ceea ce duce la pierderea lor.

Corectarea situației ajută:

 • Schimbarea hainelor pentru brichete;
 • Aerisirea regulată a încăperii;
 • Refuzul folosirii păturilor cu umpluturi naturale sau sintetice.

Aceste măsuri vă permit să normalizați treptat temperatura corpului și să scăpați de transpirație.

[box type = "warning"] Este important să vă amintiți! Hyperhidroza poate fi un simptom al rahitismului. Dacă există o perturbare paralelă a somnului, precum și modificări ale formei capului, este necesară o vizită la medic. [/ Box]

Samponarea frecventă

Părul subțire de păr dulce al unui copil este extrem de sensibil la efectele produselor cosmetice. Utilizarea frecventă a șampoanelor chiar și pentru bebeluși, a apei de calitate slabă și a rănirii părului cu un prosop le poate deteriora.

Ca urmare, dorința de curățenie duce la pierderea intensă a părului și apariția chelului parțial la sugari.

Leziuni la nivelul capului

Parul subțire la sugari este ușor supus distrugerii mecanice. Formarea becurilor nu este mai puțin sensibilă. În rănile ușoare ale capului, părul deja crescut are de suferit, iar cei noi cresc rapid în locul lor.

În cazul în care vătămarea este severă și pielea este deteriorată, foliculii pot fi distruși. Un astfel de prejudiciu duce la alopecie ireversibilă în zona afectată.

Contactul cu pielea cu substanțe chimice

O cantitate mică de detergenți de spălat vase sau de mobilier de lustruit, accidental pe piele, nu provoacă pierderea intensă a părului. Expunerea la substanțe chimice agresive și spălarea capului copilului cu șampoane adulte conduce la alopecie focală sau difuză.

Arsurile chimice rănesc pielea, determinând rapid moartea foliculilor și dezvoltarea alopeciei focale. Substanțele care fac parte din produsele cosmetice "pentru adulți", acționează încet.

Cu toate acestea, procesul de caderea parului acopera intreaga scalp. În stadiul inițial, părul este foarte subțire, apoi scade intens, până la chelie totală.

Supradozaj de medicamente, vitamine

Depășind doza de medicamente recomandată de medic, o decizie independentă de creștere a imunității copilului cu ajutorul complexelor de vitamine duce rapid la intoxicarea organismului. Substanțele toxice afectează fazele de creștere a părului, ducând la pierderea lor.

Stresul, frica

Pierderea parțială a părului la sugari apare adesea cu leziuni ale sistemului nervos și cu creșterea excitabilității copilului. Dar pentru copii sănătoși, stresul sau spaima pot provoca chelie parțială. Experții atribuie acest fenomen influenței crescânde a hormonilor, declanșată de o creștere a adrenalinei.

[caseta de tip = "succes"] Interesant. Reglarea procesului de creștere a părului este produsă de mecanismul determinat de hormonii sexuali steroizi. Potrivit experților, alopecia temporară locală de până la trei luni de viață a copilului este cauzată exclusiv de acțiunea hormonilor acestui grup. [/ box]

Principalele cauze ale caderii parului la sugari

Rachetele și simptomele acesteia

Înfrângerea sistemului musculoscheletal, a sistemelor nervoase și endocrine, a organelor interne - principalele consecințe ale rahitismului. Această boală metabolică se dezvoltă în absența consumului de vitamina D în corpul copilului.

Simptomele caracteristice sunt prezentate:

[tip de caseta = "shadow"] Sfaturi pentru pediatri: Cum se trateaza icterul la nou-nascuti. Care sunt cauzele bolii și consecințele posibile. [/ box]

Alopecia areata - mănunchiuri de păr

Alopecia areata este o pierdere rapidă a părului, ceea ce duce la o chelie completă în doar câteva zile. Ele provoacă o boală, disfuncții în funcționarea sistemului imunitar, stres, frică severă și patologii ale glandei tiroide.

Când sistemul imunitar este afectat, anticorpii corpului copilului atacă foliculii piloni până când sunt complet distruși. Ca rezultat, firele de păr ale copiilor cad în întregime. În locul lor sunt pete perfect netede.

Betametazona este unul dintre cele mai eficiente remedii generale atât pentru cuiburi cât și pentru alopecie focală.

Diagnosticul alopecielor este efectuat vizual. Oportunitățile de a obține informații fiabile despre cauzele bolii cu ajutorul testelor nu există în momentul de față. Tratamentul se efectuează cu ajutorul unor medicamente corective speciale.

Telogen pierderea părului

Cu această patologie, părul se oprește și se dezvoltă. Inacțiunea prelungită duce la efecte negative. Foliculul rămâne în poziție și începe să funcționeze numai după eliminarea cauzelor de creștere și dezvoltare a părului afectate.

Principalii vinovați pentru dezvoltarea pierderii părului telogen sunt:

 • Doze suplimentare de medicamente;
 • Exces de vitamine;
 • operații chirurgicale;
 • Leziuni.

Defecțiune a glandei tiroide

Creșterea sau scăderea producției hormonului stimulator tiroidian și a hormonilor fără tiroxină, care conduc la dezvoltarea alopeciei, este direct legată de procesul de creștere a volumului glandei tiroide. Acești hormoni sunt responsabili pentru funcționarea normală a sistemului imunitar, reglementând procesele metabolice și ajutând producerea de energie din grăsimile corporale.

În cazul încălcării ratei de producție a acestor hormoni de către glanda tiroidă, bebelușii au părul pe cap și se dezvoltă alopecia. Foliile de păr ale copilului, care se află în proces de dezvoltare, nu au nutrienți necesari pentru a asigura creșterea și dezvoltarea completă a părului.

Defecțiunile glandei tiroide pot apărea în stadiile inițiale aproape asimptomatice. Părinții trebuie să acorde atenție la lipsa poftei de mâncare în firimituri, la plânsul grosolan sau lipsa acesteia, pierderea intensă a părului, somnolența, constipația cronică.

Câteva cuvinte despre părul nou-născut

După cum știți, bebelușul se poate naște ca un păr fără păr sau acoperit cu o arma ușoară și cu un păr întunecat și întunecat care cade în timp ce crește. De ce copilul are părul să cadă?

Acest fenomen este cauzat, mai presus de toate, de o schimbare a fondului hormonal în corpul nou-născutului. Și vorbirea în acest caz poate merge:

 • despre cheala parțială a nou-născutului, care însoțește reînnoirea treptată a părului;
 • despre chelie completă, care însoțește schimbarea intensă a părului, în care părul vechi urcă puternic, iar noii nu au timp să crească.

Părul unui nou-născut în acest caz cade treptat, iar reînnoirea completă se încheie cu doi ani.

Proces natural sau patologie

În ciuda faptului că pierderea părului la sugari este un fenomen complet natural și fiziologic, în unele cazuri necesită o vizită la un medic. Motivul vizitei clinicii în acest caz poate fi:

 • erupții cutanate pe pielea capului;
 • gneită sau dermatită seboreică;
 • caderea parului prin fire mari;
 • apariția focarelor semnificative de chelie.

Luați în considerare de ce părul se încadrează pe capul unui nou-născut și cum vă puteți ajuta un copil într-un fel sau altul.

Frecarea capului pe pernă

Căderea părului la nou-născuți datorată frecării capului pe o saltea sau pernă este cauza cea mai nevinovată a chelie de copil găsită la copiii care nu știu să stea singuri. În majoritatea covârșitoare a cazurilor, occipitul, templele și zonele de frunte, care sunt supuse la frecare în timpul somnului, suferă de acest fenomen.

Această patologie nu necesită un tratament special și dispare de îndată ce copilul dobândește abilitatea de ședere și oferă mai puțin timp.

Consiliul. Reducerea ușoară a căderii părului la sugari în zonele occipital și temporal poate contribui la stabilirea stomacului și schimbări frecvente de poziție în timpul somnului - aceste acțiuni vor conduce la faptul că părul se va subțiri mult mai puțin.

transpirație

Activitatea mai mult sau mai puțin normală a glandelor sudoripare la copii devine mai bună cu două luni de viață (încep să lucreze cu forță maximă până în al patrulea sau al cincilea an). Până la această vârstă, copiii se adaptează la lumea exterioară, iar erorile de îngrijire pentru ei, precum și unele boli, pot duce la creșterea transpirației, însoțite de pierderea părului pe cap.

Ajutați în acest caz, dacă părul lunar al bebelușului cade, poate:

 • folosind haine mai ușoare;
 • respingerea utilizării păturilor calde;
 • ventilarea regulată a camerei pentru copii.

Proceduri de igienă frecvente

Părul la un copil mic este foarte sensibil la influențele externe. Utilizarea frecventă a produselor cosmetice pentru detergenți, a apei cu o calitate necorespunzătoare și folosirea prosoapelor grosiere pot deteriora firele de păr și pot cauza căderea acestora. Îndepărtați pata goală, reducând numărul de băi cu utilizarea cosmeticelor.

Leziuni ale pielii capului

Cele mai fine fire de păr la copii sub trei luni pot fi ușor distruse sub orice influență externă. Și nu mai puțin susceptibile la leziuni și foliculi de păr. Cu răni minore ale pielii, de regulă, părul deja existent (noul își ia repede locul) suferă, iar cu leziuni cutanate severe foliculii sunt distruși, ceea ce, la rândul său, duce la schimbări ireversibile în zona afectată (parul nou-născutului cade pentru totdeauna).

Supradozaj de droguri

Auto-medicamentul sau depășirea dozei recomandate de medicamente și vitamine-complexe minerale poate duce la otrăvire (intoxicație) a corpului, care, la rândul său, afectează fazele de creștere a părului și duce la pierderea lor.

Stres sau frică

Chelie parțială la un copil poate apărea pe fondul patologiilor sistemului nervos central și a excitabilității crescute a copilului. Cu toate acestea, chiar și în cazul copiilor complet sănătoși, stresul sau spaima cu experiență pot duce la pierderea părului datorită unui val de adrenalină.

rahitism

Rahitismul este o boală care se dezvoltă pe fondul lipsei de vitamina D și este însoțită de înfrângerea multor organe și a sistemelor corporale.

Boala poate provoca pierderea părului și este însoțită de următoarele simptome:

 • pierderea apetitului;
 • tulburări de somn;
 • transpirație crescută;
 • apariția de sudoare acru;
 • pronunțat model de marmură pe piele;
 • tulburări de scaun, care nu sunt asociate cu introducerea de noi produse în dietă.

Pentru a face față pierderii părului în acest caz, puteți elimina cauza cauzată de acest fenomen.

Alopecia Alopecia

Alopecia areata este o patologie manifestata prin pronuntata cadere a parului, rezultand o chelie totala intr-un timp scurt. Boala se dezvoltă în contextul eșecurilor din sistemul imunitar, cauzate de boala tiroidiană, de stres sau de frică severă și este însoțită de atacuri ale anticorpilor copilului asupra foliculilor de păr până la distrugerea lor completă.

Părul, în acest caz, se prăbușește, iar locul său este ocupat de zonele chelate.

Tratamentul patologiei se realizează într-un mod cuprinzător și este prescris de un medic și poate apărea la copii de orice vârstă - în 4 luni, 2 luni, 6 luni.

Telogen pierderea părului

Telogen baldness este o patologie, insotita de incetarea de crestere si dezvoltare a parului, incheind cu caderea parului. În locul părului pierdut, în acest caz rămâne becul de păr, reluându-și activitatea după eliminarea cauzelor care au dus la apariția bolii. Boala se poate dezvolta în fundal:

 • consumul de droguri;
 • intervenții chirurgicale;
 • prejudiciu.

Probleme tiroidiene

Schimbările în producerea hormonului stimulator al tiroidei și a tiroxinei, datorită creșterii mărimii tiroidei, pot provoca, de asemenea, alopecie. Aceste substanțe sunt responsabile de funcționarea sistemului imunitar, normalizează procesele metabolice din organism și contribuie la producerea de energie din grăsimea care intră în organism. Când producția bebelușului este întreruptă, becurile de păr ale bebelușului nu primesc substanțele nutritive necesare pentru dezvoltarea lor, ca urmare a căderii părului de pe cap.

În afară de subțierea părului, copilul poate să experimenteze:

 • pierderea apetitului;
 • somnolență;
 • schimbarea tonului plânsului - devine răgușită (în unele cazuri, plânsul poate dispărea complet);
 • constipație.

Tratamentul patologic este efectuat de către un endocrinolog.

pecingine

Ringwormul este o boală fungică, însoțită de aspectul de pete rotunjite de pe pielea capului. Pe măsură ce boala se dezvoltă, părul din zonele afectate se rupe la rădăcină sau cade (în timp, lichenul se poate răspândi pe frunte, gât etc.).

Boala se transmite prin contact cu oameni sau animale bolnave, este foarte contagioasă și este tratată de un dermatolog.

La detectarea lichenilor la copii de vârste diferite, trebuie remarcat faptul că mijloacele folosite pentru tratarea copiilor mai mari nu pot fi aplicate la sugari. Acest lucru se explică prin faptul că medicamentele antifungice sunt toxice și pot duce la otrăvirea miezurilor.

În majoritatea covârșitoare a cazurilor, prognosticul pentru vindecarea cheiliei la copii sub un an este pozitiv, totuși, tratamentul ar trebui să înceapă imediat după apariția primelor simptome, iar medicul ar trebui să prescrie acest lucru - numai el poate determina de ce părul din capul bebelușului cade și prescrie un tratament adecvat.

Părul copilului se desprinde?

Dacă copilul a început să-și piardă părul, nu este nimic de panică. Organele și sistemele nou-născutului nu sunt complet formate. Frize de păr mai mult ca puf, ele sunt ușor de deteriorat, chiar și atunci când pieptene.

Un copil poate să se nască fără păr, dar chiar dacă are o vegetație mică pe cap, atunci va cădea în decurs de un an și va apărea un păr mai puternic și mai frumos, care nu este atât de ușor de avariat.

Dacă copilul are pete goale întregi, trebuie să mergeți la pediatru și să-l întrebați dacă părul copilului cade?

Alopecia insidioasă este un tip insidios de chelie la nou-născuți, în care se desprind căciuri de păr, lăsând pe cap capricii netede. Procesul este rapid și în câteva zile copilul poate deveni complet chel. Cu acest fenomen, supravegherea medicală strictă și utilizarea medicamentelor corective sunt necesare. Acest lucru se datorează unui eșec în sistemul imunitar, în care anticorpii copilului distrug foliculii de păr. De asemenea, medicii cred că cauzele pot fi stresul, leziunile și defecțiunile tiroidei. Dacă nu oferiți asistență în timp util copilului, alopecia areata se va muta în a doua etapă și va deveni totală, în care părul va fi pierdut pentru totdeauna.

Dacă există o leziune a foliculului de păr, de exemplu, în timpul bărbieritului, părul poate începe să cadă. În nici un caz nu ar trebui un copil să-și rade capul, deoarece foliculii de păr sunt prea aproape de suprafața pielii și pot fi ușor răniți. Trauma poate fi nu numai mecanică, ci și chimică. O mulțime de chelie poate apărea atunci când diferite substanțe chimice ajung pe piele.

Telogen chelie este un fenomen in care parul se opreste in crestere si cade intr-o coma. Acest lucru se datorează unei supradoze de vitamine, medicamente, traume sau intervenții chirurgicale. Dacă înțelegeți cauza și eliminați-o, telogenul se va opri și părul va începe să crească normal din nou.

O alta cauza de chelie este ringworm. Aceasta este o boală micotică în care apar pete pete rotunde, pe care nu există păr. Tratamentul în această situație este prescris de un dermatolog, care prescrie medicamente antifungice.

De ce cad părul copiilor?

În primele trei luni de viață, firele de păr se transformă în fire mai dure. La această vârstă, prezența petelor chel nu ar trebui să deranjeze. Structura părului se schimbă, iar foliculii se formează numai.

De ce cad părul copiilor? Dacă copilul, cu excepția căderii părului, transpirația noaptea, capul și forma sa se schimbă, atunci ar trebui să mergeți la doctor, poate că bebelușul are rahitism. În iarnă și primăvară, copilul poate lipsi de vitamina D și de calciu, lipsa acestor elemente duce la o boală atât de gravă ca rahitismul. Această boală deformează coloana vertebrală, craniul și scheletul. Dacă un copil are părul pe spatele capului, cel mai probabil el are rahitism. Deși cauza poate fi banală ștergerea părului moale pe o pernă. Pentru a înțelege adevărata cauză a căderii părului, este mai bine să mergeți la medic și să înțelegeți totul.

Erupțiile emoționale, stresul și frica sunt șocuri puternice pe care psihicul copiilor fragile le suportă cu mare dificultate. Uneori părul poate cădea din sentimentele puternice la copii.

Pentru ca părul să nu cadă, este necesar să se pună o pungă moale pe copil în timpul nopții, care se potrivește strâns cu capul.

Este necesar să se spele copilul numai cu spume speciale și șampoane care nu provoacă iritații și alergii. Cosmeticele pentru copii nu ar trebui să conțină componente chimice active. Cu șampon pentru bebeluși scăldat o dată pe săptămână. Baile trebuie facute zilnic, dar in acelasi timp se adauga si decocturile de ierburi.

Formate și îmbunătățite de păr până la cinci ani. Primul fir de păr scade la trei luni. Pentru ca totul să fie bun, trebuie să monitorizați cu strictețe starea de sănătate a copilului, să vă hrăniți corespunzător, să efectuați proceduri de igienă și, dacă este necesar, să consultați un medic.

Cauzele pierderii

Căderea părului la sugari nu este întotdeauna o patologie. Buclele nou-născuților sunt subțiri, slabi, ușor de deteriorat.

Cauze naturale ale pierderii:

 • În primele 3 luni de viață ale unui copil, se schimbă părul. Chiar dacă mirosul sa născut cu un cap gros de păr, acesta se subțiază rapid.
 • Copiii mici dorm în majoritatea timpului. În timpul somnului, își întorc capul, se mișcă. Pielea capului se freacă de așternut, în timp ce mergea pe stradă - în jurul unei coafuri. În locurile de frecare părul cădea, astfel încât bebelușii pot fi zone chelate în partea din spate a capului.
 • Reducerea părului unui bebeluș de o lună contribuie la faptul că pielea friabilelor transpirației puternic, iar acest lucru cauzează pierderea de fire.
 • Copilul crește rapid, este important ca pălăria să fie aleasă în dimensiune. Capacele și pălăria potrivite - motivul pentru care cad părul.
 • Utilizarea frecventă a șamponului și alegerea greșită a acestui instrument poate cauza chelie.
 • Bărbatul este cauza chel. Folicile la copii sunt situate aproape de suprafața pielii, fiind ușor de rănit.
 • Arsurile chimice cauzeaza chelie.
 • Părinții se tem de căderea părului pe capul copilului, deoarece acesta poate fi un semn al dezvoltării rahitismului. Rahitismul este o boală care poate fi diagnosticată de un pediatru. Odată cu dezvoltarea rahitismului, nu există doar pierderea parului, ci și o serie de alte semne.

Tipuri de chelie

Din cât de repede se încadrează firul nou-născutului și din motivele pentru care se întâmplă acest lucru, există tipuri de chelie:

 • Pecingine. Se formează pete rotunde pe capul copilului. Pe aceste locuri, părul pare ca și cum ar fi fost scurtat. Cauza bolii este o ciuperca. În această situație, contactați un dermatolog care prescrie medicamente antifungice.
 • Câlnie de hrănire (alopecia): firele se prăbușesc în ciorchini, zonele netede ale pielii rămân pe cap. Principalele cauze ale apariției - o încălcare a sistemului imunitar, care provoacă distrugerea foliculilor pilosi. Boala este cauzată de un dezechilibru al glandei tiroide, de situații stresante, de traume psihologice. În această boală, există o monitorizare medicală constantă a sănătății unui copil de o lună.
 • Baldness total - pierderea întregii scalp. Necesită tratament profesional.
 • Alopecia telogenă - toroanele opresc dezvoltarea, creșterea, căderea în timp. Folicile rămân în scalp. Cauzele bolii - o supradoză de vitamine sau medicamente, leziuni, intervenții chirurgicale. Boala trece după eliminarea cauzei sale.

Cum să preveniți căderea

Bărbații curly lună au nevoie de îngrijire. Știind de ce pot cădea, putem formula reguli pentru îngrijirea scalpului și a buclelor unui nou-născut:

 1. Spălați bebelușul cu medicamente care sunt destinate copiilor și nu provoacă reacții alergice.
 2. Apa nu trebuie să fie fierbinte, peste 37 de grade.
 3. Utilizați șamponul permis de 2 ori pe săptămână. Și chiar șampoanele pentru copii sunt recomandate a fi utilizate după ce copilul atinge vârsta de 6 luni.
 4. La spălarea unui copil de o lună utilizați apă curentă fiartă.
 5. Clătiți încuietori cu extract de musetel sau șiret.
 6. După spălare, părul de pe capul tău nu se freacă, ci șterge ușor cu un prosop.
 7. Aveți posibilitatea să periați copilul cu un vârf rotunjit.
 8. Nu purtați capul copilului la domiciliu, pentru a nu perturba glandele sebacee.

Unele căderea părului la sugari este normală. În cazul în care pierderea părului la copilul dumneavoastră provoacă îngrijorare, atunci medicul poate determina de ce firele cad în copil. Este important să nu pierdeți examenele medicului pediatru și asistentei medicale. Acest lucru va ajuta la diagnosticarea bolii în stadiile ei inițiale.

http://fitnesshealthmonthly.com/rebenok/u-mesyachnogo-rebenka-vypadayut-volosy-na-golove.html