logo

Protecția părului nou-născut - sfaturi practice.

După naștere, capul și chiar corpul copilului sunt acoperite de așa-numita lumină "originală". El a fost destinat să cadă foarte curând, dând loc dezvoltării părului real "adult". La șase luni, bebelușul poate avea deja un "păr" destul de impresionant. Dar chiar dacă părul lui este aproape invizibil în aspect și foarte mic, acest lucru nu înseamnă deloc că nu au nevoie de îngrijire.

Cum să monitorizați corect părul nou-născutului? Acest lucru va ajuta la câteva reguli simple.

Spălare regulată.

Parul copilului trebuie spălat cu fiecare baie în prima lună de viață și de 1-2 ori pe săptămână, când copilul este puțin mai în vârstă.
Dar "spălarea părului" față de copiii noștri nu este aceeași procedură cu care ne supunem propriul păr! Structura părului copiilor este mult mai subțire și mai delicată și, prin urmare, necesită o îngrijire la fel de delicată:

1. Părul nou-născutului trebuie spălat cu apă 36-37 de grade. Temperaturile și cele mai înalte și mai joase le pot face rău.

2. Nu abuzați de șampoane și alte produse cosmetice. Acum este bine cunoscut ce constituie un șampon "copil" (componenții constituenți ai acestuia pot provoca reacții cutanate, iritații și mâncărime). Puteți încerca să găsiți un instrument de înaltă calitate și sigur și puteți face un decoct pe bază de plante de casă. Optim pentru parul copiilor va insista un pic de frunze de mesteacăn sau frunze de salvie, dar musetelul trebuie evitat (face ca părul să fie prea uscat). Și o altă opțiune grozavă - apă fiartă obișnuită. În general, nu afectează pH-ul scalpului nou-născutului, dar va beneficia de păr. Faptul este că orice produs cosmetic sau șampon va deveni treptat dependență - dacă de multe ori le folosiți pentru a spăla părul bebelușului, părul copiilor poate deveni mult mai gras, necesitând mai multă "îmbăiere". Se pare că alerga într-un cerc - părul se murdărește, trebuie să fie spălat, părul este spălat și, de asemenea, se murdăresc de el. Un copil, devenind adult, nu vă va fi recunoscător pentru o "îngrijire" prezentată odată și pentru tipul de păr gras pe care la dobândit. Părinții avansați au abandonat mult șamponul pentru bebeluși și au spălat capul bebelușului cu apă caldă moale.

3. Nu ar trebui să frecați cu atenție părul spălat al unui nou-născut cu un prosop - pur și simplu blot-le.

4. În ceea ce privește nou-născuții, în nici un caz nu se poate folosi un uscător de păr - permiteți părului copilului să se usuce în mod natural.

Cum să rezolvați scalele originale pe capul copilului.

Ceva care seamănă cu seborea poate întuneca grav viața îngrijitorilor și mamei. După ce au văzut aceste cântare galbene pe capul unui nou-născut, mulți încep să se îndepărteze încet. Desigur, cântarele originale nu vor dispărea singure, dar nu există nici un motiv să scapi de ele prea persistent. Iată ce puteți face.
Înainte de procedeul de îmbăiere, lubrifiați capul bebelușului cu ulei cald pentru bebeluși sau aplicați cremă pentru copii pe cap. Apoi, atunci când copilul se îmbăiește și după umectarea pielii capului, încercați să folosiți un pieptene mic și necuțit pentru a piepteni ușor cântarele. Nu fiți prea zeloși și nu încercați să obțineți un efect semnificativ la un moment dat - este mai bine să repetați procedura în timpul următoarei scăldaturi decât să deteriora pielea delicată a unui copil de neglijență!

Pieptul părului nou-născut.

Pentru un cap de drăguț pentru bebeluși aveți nevoie de același produs drăguț și mic de igienă personală - pieptenele personale ale bebelușului. Ar fi minunat să obțineți un pieptene din lemn natural. Juniperul și cedrul siberian au proprietăți excelente - vor avea atât efect antiseptic, cât și un efect calmant.
Alegeți un pieptene pentru părul copiilor trebuie să se bazeze pe mai multe criterii. Prima dintre ele este vârsta copilului tău, iar al doilea este grosimea părului. Pentru părul moale, pufos și destul de rar, un pieptene frecvent cu dinți scurți și ne-ascuțiți este cel mai potrivit. Pentru "păr" mai gros ar trebui să obțineți un pieptene mai frecvent, sau chiar un pieptene mic.
Îngrijirea copilului dumneavoastră frecvent și frecvent! O lumină pe cap are tendința să "cadă" în axe - mici sigilii care nu pot fi pieptărate. Cleaverele trebuie ras cu grijă cu foarfece subțiri. Nu trebuie să vă învinovățești pentru neglijență sau pentru îngrijirea insuficientă a capului copilului atunci când apar aceste fenomene neplăcute - părul subțire se poate interconecta unul cu altul exact în zona celei mai frecvente frecare (pe spatele capului și gâtului bebelușului). Îngrijirea cu grija și în mod regulat vă va ajuta să preveniți acest lucru. În același timp, mișcările trebuie să fie foarte netede și atente, astfel încât să nu se deterioreze scalpul delicat al nou-născutului (un fel de "masaj" efectuat în mod corespunzător va avea un beneficiu tangibil, îmbunătățind circulația sângelui în cap și relaxând multe dintre vasele care trec aici).
Pieptenele de păr sau mici pe care le primiți pentru copilul dvs. ar trebui să fie destinate numai pentru el și pentru el! Nu lăsați copiii mai mari sau oricine altcineva să o folosească deloc; nu uitați să spălați acest articol utilizând săpun pentru copii sau un antiseptic.

Nutriție pentru părul sănătos.

Orice efort extern va fi în zadar dacă nu vă asigurați că toți nutrienții, vitaminele și microelementele vitale sunt livrate corpului copilului. Pentru copiii foarte mici care sunt alăptați sau hrăniți cu sticlă, întrebarea nu merită punctul de vedere - alimentația lor depinde în întregime de calitatea amestecului sau de dieta mamei. Cu toate acestea, introducând deja primele alimente complementare, trebuie să vă amintiți și să respectați următoarele reguli.
1. Părul bebelușului nu poate crește corespunzător fără cantitatea adecvată de vitamine din grupa B. Este prezentă în cerealele și porii făcute din acestea - prin toate acestea, le includeți în dieta bebelușului.
2. Parul are în principal structura proteică. Pentru că părul sănătos ar trebui să asigure o aport de proteină în organism în timp util și suficient. Încă din primii ani, îi învață să mănânce sănătos - este porridge, carne, produse lactate și lapte. Copiii care refuză aceste produse la o vârstă fragedă vor avea probleme cu părul lor în viitor! Dacă încercați să formați preferințele gustului corecte ale copilului, atunci veți avea grijă de mai multe aspecte simultan - atât sănătatea părului, cât și starea generală bună a corpului.

Aici, poate, este tot ce fiecare dintre noi ar trebui să știe despre grija părului nou-născutului. Cu toate acestea, dacă toate eforturile dvs. nu dau un rezultat vizibil, părul bebelușului este rar, prea fragil sau crește foarte lent, aceasta nu este o cauză de alarmă. Linia parului real cu care copilul va trăi restul vieții sale se va forma mult mai târziu (cu aproximativ 10-11 ani). Așadar, nu vă grăbiți să vă judeca părul zgârieturilor sale, când el însuși este încă prea mic și părul nu este complet format.

http://www.novorogdenniy.ru/txt/uhod-za-volosami-novorogdennogo-prakticheskie-sovety.html

De la arma la bucle. Păr de păr și îngrijire

Protecția părului nou-născut

Bineînțeles, acea componentă de mătase infantilă pe care o veți păstra cu drag într-o cutie împreună cu alte relicve familiale nu este decât o asemănare îndepărtată a părului care va apărea ulterior pe capul copilului dumneavoastră. Dar primul păr al unui copil are nevoie de aceeași îngrijire atentă ca părul adultului.

Cum începe totul?

Primul păr apare în făt la sfârșitul celei de-a treia luni de viață intrauterină, și până în a șaptea lună, aproape întregul corp al bebelușului este acoperit cu fuzz. Aceste fire de păr "intrauterine" (numite lanugo) se schimbă în mod constant: când apar altele noi, cele vechi cad și rămân în lichidul amniotic. Deoarece sunt foarte scurte, subțiri și, în general, foarte puține dintre ele, ele nu provoacă nici un neplăceri copilului. La copilul cu normă întreagă în momentul nașterii, lanugo nu mai există. Acestea rămân numai într-un copil născut prematur, și cad în 2-4 săptămâni.

Un bebeluș poate fi născut cu o mulțime de păr și cu părul puțin sau deloc. Dar capul copilului nu este deloc chel, dacă privim mai îndeaproape, vom vedea mai întâi părul.

După nașterea copilului, procesul de schimbare a părului continuă și, în primele trei luni de viață, părul este complet înlocuit. În acest moment, un copil poate pierde mai mult de 300 de fire de păr pe zi. Părul unui nou-născut este foarte fragil și moale la atingere: nu este nimic despre care se numește pufos. Sunt de 2-3 ori mai subțiri decât la adulți și nu au foliculi. Treptat, vor fi înlocuiți mai întâi cu intermediari (mai dure) și apoi cu părul obișnuit "adult", dar acest lucru se va întâmpla foarte curând la pubertate. Pigmentarea părului, genelor și sprâncenelor copiilor este instabilă, prin urmare, în primele luni și chiar în primii câțiva ani de viață, culoarea parului copilului se poate schimba: părul blond se poate întuneca și părul întunecat - se ușurează ușor. De asemenea, aspectul părului se poate schimba - să zicem că părul ondulat va fi drept; Adesea, motivul pentru aceasta este orice schimbări interne.

Cum să aibă grijă de părul copilului?

 1. Copilul trebuie să spele capul cu șampon (cu un pH neutru) și nu cu săpun, care are un pH alcalin și nu mai mult de o dată pe săptămână, deoarece chiar și cele mai blânde șampoane, dacă sunt folosite frecvent, pot provoca spălarea peliculei protectoare din pielea capului. uscarea pielii.
 2. Parul trebuie clătit bine, astfel încât să nu rămână niciun șampon sau săpun. Dacă bebelușul are păr lung, puteți utiliza clătiri speciale pentru bebeluși. Pentru clătire, puteți folosi și decocturile diferitelor plante medicinale (mușețel, salvie, calendula - antiinflamator, o serie - antialergică, urzică - pentru a întări rădăcinile părului). Aceste decoctări pot fi folosite fără indicații speciale, dar cu puțină atenție: unele plante pot provoca alergii la un copil.
 3. Și pielea și părul copilului nu trebuie să ștergeți, și promakivat prosop moale sau scutec. Ștergerea intensă poate deteriora părul și pielea delicată a mirosurilor.
 4. Periați părul lung și gros aproape uscat. Pentru a face acest lucru, utilizați un pieptene special, este mai bine din materiale naturale (lemn, os). Materiale naturale combinate cu efect antistatic, mai puțin iritante pentru piele, mai puțin "împărțite".

Există o opinie că, la 1 an copilul vechi ar trebui să fie ras chelie. Este într-adevăr așa? - Nu! Sa demonstrat că rasul capului unui copil nu are niciun efect asupra calității creșterii și asupra cantității de păr. Dar puteți deteriora pielea copilului. Dacă copilul are păr subțire și fragil, trebuie să fie tăiat în mod regulat (la fiecare 1-2 luni) sau tăiat la 0,5 cm. Dacă starea părului copilului este normală, tăierea lui în primul an nu are sens. În tunsoare cu adevărat trebuie să apară, în cazul în care industria părului, astfel încât acestea să formeze o fringe, obscurând ochii.

Probleme cu care vă puteți confrunta

În primele luni de viață, bebelușul poate avea o așa numită dermatită seboreică (celelalte nume sunt crusta de lapte sau ginecul). Acestea sunt scale scumpe pe scalp (adesea deasupra fontanelului), care se găsesc numai la sugari. Cauza ginezului nu este pe deplin identificată, este posibil ca aceasta să fie o manifestare a alergiilor. În cazul acestei încălcări, baloanele de pe cap se aseamănă cu matreata. Prezența unor astfel de baloane împiedică părul să crească în mod normal și poate provoca și chelie. În acest caz, nu trebuie să vă spălați frecvent părul pentru a spăla aceste cruste: rezultatul va fi invers. Cel mai bine este de 1 oră înainte de scăldat să se frece ulei vegetal în capul copilului pentru a înmuia cântarele. După aceea, pieptește crustele cu o perie groasă sau un pieptene cu dinți frecvenți și spală capul bebelușului cu un șampon fără alcaline. În cazul în care crusta de lapte este mult mâncărime și nu puteți scăpa de ea, atunci este mai bine să consulte un medic. Dacă gineul nu dispare mult timp, va trebui să acordați atenție dietei dvs. (dacă alăptați) și acelor produse pe care copilul dumneavoastră le primește, eliminând potențialii alergeni.

O altă problemă cu care se confruntă adesea părinții este că baldachinarea unui copil. Poate fi parțială sau completă.

Chelie parțială este cea mai frecventă pe spatele capului. Pot exista mai multe motive:

 1. nu schimbă poziția copilului în pătuț;
 2. creșterea excitabilității copilului în primele luni de viață asociate cu deteriorarea sistemului nervos;
 3. una dintre primele manifestări ale rahitismului la vârsta de 3-4 luni.

Dacă chelie parțială în diferite părți ale capului poate fi cauzată de infecții fungice sau de prezența unei erupții cutanate pustuloase, atunci chelarea completă este cauzată atât de probleme hormonale, cât și de alte cauze.

Ce poate fi recomandat în situațiile descrise? Pentru ca capul bebelușului să își schimbe poziția în raport cu fereastra, se recomandă să întoarceți periodic bebelușul în pat cu 180 de grade (schimbând poziția capului și a picioarelor). În alte cazuri, tratamentul adecvat va fi prescris de un specialist.

http://www.7ya.ru/article/Ot-pushka-do-lokonov-Volosy-malysha-i-uhod-za-nimi/

Păr nou-născut: igiena capului de la naștere


Ce trebuie să știți despre procesul de îngrijire a părului pentru un copil mic?

Nu este nimic greu în asta, spui. Ce este special? El și-a spălat părul, a pieptănat și a ordonat.

Într-adevăr, nimic complicat. Cu toate acestea, în materie de îngrijire a copilului, în special a unui nou-născut, nu există delir. Prin urmare, atunci când aveți grijă de capetele copiilor, trebuie să vă amintiți despre caracteristicile structurii capului, structura părului, trebuie să vă gândiți la modul în care vă puteți spăla părul, cât de des, ce fel de pieptene să utilizați și să luați în considerare unele nuanțe.

fontanela

Desigur, mamele știu sau au auzit despre fontanele - acestea sunt situri neostologice, care se află în locurile unde se formează viitoare "cusături" (linii de-a lungul cărora oasele craniului cresc împreună).

Până la naștere este cel mai mare fontanel frontal. Este ușor să o găsiți pe capul copilului la intersecția oaselor frontale și parietale. Este în formă de diamant, moale și maleabil. Poate exploda cand plange copilul.

Primăvara este "supraaglomerată" cu aproximativ 1-1,5 ani în normă (mai bună pe an). Și complet ossified, la fel ca la adulți, până la al doilea an de viață.


Există și un fontanel spate sau mic. Acesta este situat în locul fuziunii oaselor occipitale și parietale, de regulă, nu este detectabil la copii sănătoși. Dar copiii prematur și imatur pot fi deschiși.

Acest loc va fi osificat până în a treia lună de viață. Uneori, bebelușul poate avea cusăturile deschise, așa cum am menționat deja, acestea sunt articulațiile oaselor craniului.

Merită să vă amintiți că pe capul puilor dvs. există locuri care trebuie tratate cu atenție și cu atenție. Aceste zone moi nu pot fi frecate puternic, presate la piept și spălare, deoarece sub acestea creierul este foarte aproape.

Structura părului de păr

Primii fire de păr care apar în uter sunt denumite păr de arme sau lanugo. Ele sunt moi, scurte, nevopsite.

Cu puțin înainte de naștere (aproximativ la a opta lună de sarcină), ele sunt parțial înlocuite cu cele pigmentate. Acoperiți brațele, picioarele, trunchiul fătului.

Până la naștere, au tendința de a dispărea. Prezent în copii prematur și imatur, dar uneori poate persista la un copil sănătos.


Părul de păr pe cap în primii ani de viață este înlocuit de așa-numitul intermediar. Cel mai vizibil în primele luni de viață, atunci mama poate observa că firele de păr "se rostogolesc".

Adică, copilul își pierde părul în mod clar, în special în locurile de cea mai mare fricțiune împotriva pernei, de exemplu, în partea din spate a capului. Nu întotdeauna această caracteristică este o dovadă în favoarea rahitismului!

Cu aproximativ șase luni părul acoperă scalpul, începe să crească, rata maximă de creștere este între doi și trei ani. Acest păr este mult mai subțire, mai puțin colorat, spre deosebire de părul adult.

Schimbarea finală a părului se va produce în adolescență. Va exista așa-numitul păr terminal, ca și la un adult. Culoarea parului intermediar și terminal nu se potrivește adesea, părul terminal este vizibil mai dens. De aceea, bebelușii blonzi se transformă adesea în brunete.

Reguli de îngrijire

Cum să îngrijiți corespunzător scalpul după nașterea copilului?

Îl scăldăm pe micuț în fiecare zi, de asemenea, trebuie să spălăm capul cu puțină apă în fiecare zi! Sau într-o zi - și asta va fi suficient.

Dar pentru a folosi detergenții pentru păr - o dată pe săptămână!

PH-ul scalpului la nou-nascuti este diferit de PH-ul adultilor (mai neutru), deci puteti folosi doar acele sampoane care sunt aprobate pentru utilizare din primele zile de viata.


După scăldat, ștergeți capul cu un scutec flanel sau un prosop moale, nu frecați prea mult!

Dacă bebelușul are păr gros, atunci părul trebuie să fie pieptănat după ce s-au uscat puțin. În primul an de viață, este de dorit să se utilizeze în principal un pieptene cu fibre moi naturale sau sintetice.

Dar un pieptene cu dinți frecvenți poate fi rezervat pentru pieptănarea crustelor de lapte sau pentru firele de păr încurcate.

Crustă de lapte

Ce se întâmplă dacă bebelușul de pe capul ginezului - celule descreșite ale scalpului plus secretul glandelor sebacee - aceasta este crusta "laptelui", așa cum ele sunt adesea chemați de popor?

De obicei, mamele sunt sigure că acesta este un semn de alergii. Așa este, dar nu întotdeauna! Astfel de cruste pot apărea din cauza spălării insuficiente a capului și perierea părului bebelușului.


După cum sa menționat mai sus, există o înlocuire intensă a unui tip de păr pentru altul, celulele scalpului sunt împărțite intensiv pentru creșterea părului. O parte din celulele epidermice (stratul de suprafață al pielii) al capului moare și se transformă în fulgi.

Cu o îngrijire inadecvată, celulele moarte ale pielii se amestecă cu secretul sebacee și rămân pe scalp mai mult decât este necesar. Deci se transformă în cruste vizibile.

Cum să ne ocupăm de ele?

Pentru a curăța scalpul copilului de crustele existente, înainte de a bea bebelușul, frecati uleiul vegetal cald în scalp și masați-l cu mișcări blânde, dacă este posibil.

Apoi puneți un capac cald pe cap și mențineți uleiul timp de aproximativ o jumătate de oră. După șamponarea capului, luați un pieptene cu dinți frecvenți (copii speciali cu rotunjire sigură la sfârșit) și pieptește scalpul de mai multe ori.

Toate crustele care se îndepărtează cu ușurință, simțiți-vă liber să vă dezbrăcați. Cei care sunt strâns aderenți la piele, pleacă pentru data viitoare, pentru a nu răni pielea delicată a copilului.

Victoria Polskaya, pediatru


Dragi cititori! Când ați început să spălați capul bebelușului cu un șampon pentru bebeluși? Ai avut probleme cu crustele de lapte? Așteptăm răspunsurile dvs. în comentariile dvs.!

http://rebenok.by/articles/0-1/care/18174-volosy-u-novorozhdennykh-gigiena-golovy-s-rozhdeniya.html

Parul uleios la nou-născut

Aplicația mobilă "Happy Mama" 4.7 Comunicarea în aplicație este mult mai convenabilă!

Oh, am avut așa), atunci totul a dispărut))

Și cu ce ai spălat capul?

Fiul meu sa născut cu părul foarte lung și de la naștere a fost cumva ars, spălat de Johnson, apoi a devenit mai puțin vizibil și am început să tăiem totul în ochii noștri și nu l-am văzut niciodată)

Cu cât utilizați mai frecvent șampon, cu atât mai grav va fi situația. Cred că trebuie să consulți un doctor

Am folosit o dată șampon, la început am avut săpun de musetel, avem mult păr și suntem negri și nu arată foarte bine: ((a cerut pediatru-ului să spună că tu sau tata ai părul gras, spun nu, nimeni nu un astfel de

Glandele sebacee funcționează în acest fel. Nici o problemă

Cu săpun (șampon) se spală de 2 ori pe săptămână.

Deoarece este imposibil să vă spălați capul cu detergent atât de des la un copil și, desigur, nu cu săpun lichid, un copil își poate spăla parul o dată în 2 săptămâni sau o dată la zece zile și cu apă obișnuită în fiecare zi, lucrează în fiecare zi sugând lapte și transpirații aceasta este norma pentru un copil

Am scris o dată cu șampon și săpun lichid timp de o lună! Nu este adesea

http://www.baby.ru/blogs/post/522644222-504733887/

Ingrijirea parului pentru bebelusi

Părul copiilor foarte mici este atât de delicat, subțire și pufos încât necesită îngrijire deosebit de atentă. Din îngrijirea corectă a părului copilului în perioada copilăriei depinde de starea părului unui adult. Copilul se naște practic fără păr, iar uneori se întâmplă ca nou-născutul să aibă deja un cap impresionant de păr. Dacă un copil nu are aproape nici păr, atunci capul lui nu este chel. Luați o privire mai atentă și puteți observa firele de păr pufoase. De la naștere și în următoarele trei luni procesul de schimbare a părului. În acest moment, bebelușul pierde mai mult de trei sute de fire de păr pe zi. Parul bebelușului este subțire, foarte slab și moale, este acceptat să se numească aceste fire de păr cu păr spinoasc. Cosul de păr din păr dulce este subțire, este mult mai subțire decât părul unui adult adult. Părul bebelușului nu are foliculi complet.

Treptat, părul copiilor va fi transformat în părinte, părul este mai dur la atingere. În continuare, în perioada de creștere sexuală, părul devine păr normal al unei persoane adulte. Pigmentarea părului, sprâncenelor și genelor copilului durează câteva luni și, eventual, ani. Umbra luminoasă a părului devine mai întunecată, acest proces nu este supus nici unei influențe. Structura părului, ca regulă, suferă modificări, cum ar fi buclele curly ale copilului îndreptate în timp. Regulile de bază pentru îngrijirea părului copiilor au fost și rămân anumite standarde: nu puteți spăla părul bebelușului cu săpun, deoarece pH-ul alcalin are un săpun. Pentru a spăla bine capul copilului, încercați să utilizați un șampon pentru copii neutru pentru pH. Este mai bine să spălați capul copilului o dată pe săptămână. Îngărați părul lung al copilului numai atunci când acesta este complet uscat.

Pentru pieptănarea părului lung, utilizați un pieptene făcut din materiale naturale. Pieptenele din materiale naturale nu vor provoca iritații pe pielea copilului. Este util ca bebelușii să clătească părul cu un decoct de plante medicinale, nu trebuie să provoace alergii. Calendula, plantain, tei, mușețel, salvie au efecte anti-inflamatorii, iar seria este recunoscută ca un agent antialergenic, urzica ajută la întărirea rădăcinilor părului. Este o greșeală să presupunem că șamponul fiecărui copil este potrivit pentru spălarea părului copilului. Examinați eticheta de pe flacon sau tub înainte de al aplica copilului. Îndepărtați-l de la copil dacă: pH-ul este peste normă de la 4,5 la 6.

De obicei, acest indicator se găsește pe etichetele șampoanelor care nu înțepesc ochii copiilor. Amintiți-vă că un nivel ridicat al pH-ului provoacă încurcarea părului, în plus, dacă există o substanță laurilică în șampon, este mai bine să scoateți acest produs din baia copilului. Substanța lauril acționează uneori ca un iritant pentru piele, poate duce la uscarea scalpului, peeling și poate provoca alte probleme. Este suficient să menționăm problemele existente ale scalpului, care se pot întâlni în îngrijirea copiilor. În prima lună de viață și, uneori, mai târziu, bebelușii suferă adesea de manifestări de dermatită pe pielea capului. Această dermatită seboreică este altfel numită cruste parietale. Această problemă a pielii este specifică numai nou-născuților: grăsimi, neplăcute, cântare răspândite pe părul capului. Cauzele fenomenului nu au fost încă stabilite. Prezența acestor scale neplăcute împiedică creșterea părului, în forma neglijată poate duce la chelie.

Samponarea mai frecventă va agrava situația. Îngrijirea adecvată a pielii pentru copii este după cum urmează: cu aproximativ o oră înainte de spălare, ușor de pete capul bebelușului cu ulei vegetal fiert. Acest instrument simplu va înmuia cântarele. După o oră, periați ușor crustele cu o perie groasă cu păr natural și apoi puteți să vă scăldați copilul. În timpul procedurii de spălare, spălați ușor părul bebelușului cu un șampon fără alcaline destinat copiilor mici. În cazul în care crusta de pe cap îngrijorează bebelușul și nu reușește să o elimine prin metoda de mai sus, contactați pediatrul local. Problema cheliei la copii este, de asemenea, neplăcută. Aceste probleme apar în cazul copiilor mici, atât în ​​formă parțială cât și în formă completă. Cauzele pot fi rahitism la vârsta de 3-4 luni; poziția monotonă a copilului; excitabilitatea excesiva a copilului din cauza unor probleme in sistemul nervos. Pentru ca capul copilului să nu fie exclusiv în aceeași poziție, este necesar ca din când în când să se întoarcă capul copilului în pat, schimbând poziția capului și a picioarelor cu 180 de grade. Cu toate celelalte simptome, numai medicul prescrie tratament pentru copil. Câteva cuvinte despre un mit comun. Adesea, rudele copilului cred că atunci când copilul atinge vârsta de un an, trebuie să fie tonsurat. Potrivit acestui aviz, se presupune că, după o astfel de procedură dificilă, părul copilului este garantat pentru un viitor strălucit, sub forma unei densități și frumusețe incredibile. Nu există o relație între eliminarea completă a părului și starea ulterioară a acestuia.

Dacă parul unui copil este foarte subțire și rău, atunci aveți răbdare cel puțin o dată într-o lună sau două luni, pentru a-i tăia părul la o înălțime de 0,5 cm. Dacă părul bebelușului este bun, atunci primul an al vieții lui poate fi folosit fără o tunsoare.

http://moskvichka-studio.ru/stati/polnotsennyj-ukhod-za-volosami/ukhod-za-volosami-mladentsev

De ce nou-nascutul are parul gras

Cât de des trebuie să-mi spăl părul?

Pentru restaurarea părului, cititorii noștri utilizează cu succes Minoxidil. Văzând popularitatea acestui instrument, am decis să-i oferim atenție.
Citiți mai multe aici...

Nu veți crede, dar străbunii noștri au reamintit o baie o dată la fiecare 15-20 de zile și, în același timp, aveau niște panglici frumoase! Dar cât de des trebuie să vă spălați părul cu frumusețe modernă? Litigiile cu privire la acest lucru nu s-au diminuat pentru un minut, dar nimeni nu a dat un răspuns clar, așa că am decis să începem să căutăm noi niște adevăruri de igienă.

Ce determină frecvența?

În primul rând, corpul fiecărei persoane este un sistem unic, bazându-se pe o abordare specială. Mai mult, o serie de factori afectează frecvența spălării capului:

 • Uscat - epiderma este predispusă la uscăciune și peeling, păr friabil și abia strălucește;
 • Normal - scalpul nu are nici un disconfort, părul are o structură densă și strălucește bine la soare;
 • Grăsime - epiderma se rupe adesea, apare mătreața uleioasă, părul își pierde rapid prospețimea și începe să miroasă neplăcut;
 • Mixtă - zona rădăcinii uleioase + capete uscate și divizate.

3. Condiții ecologice;

4. natura activității profesionale;

5. Dieta.

Abuzul de carbohidrați și alimente grase duce la o secreție crescută de sebum, nu numai pe cap, dar și pe față;

6. Sezonul. De exemplu, purtarea constantă a capacelor împiedică respirația normală a pielii, ceea ce duce la o contaminare rapidă a firelor de iarnă;

7. Intensitatea utilizării stilului. Nu faceți o zi fără lac, spumă sau spumă? Spalati-le cu parul in fiecare seara, folosind un sampon usor.

Dacă doriți să îmbunătățiți starea părului, o atenție deosebită trebuie acordată șampoanelor și balsamelor pe care le utilizați. O cifră înfricoșătoare - în 96% dintre brandurile populare de șampoane sunt componente care otrăvesc corpul nostru. Principalele substanțe, datorate cărora toate etichetele sunt etichetate pe etichete ca laurilsulfat de sodiu, sulfat de lauret de sodiu, sulfat de cocos, PEG. Aceste componente chimice distrug structura buclelor, părul devine fragil, își pierde elasticitatea și forța, culoarea se estompează. Dar cel mai rău lucru este că aceste lucruri intră în ficat, inimă, plămâni, se acumulează în organe și pot provoca cancer. Vă sfătuim să nu utilizați produsele în care se află această chimie.

Recent, experții editurii noastre au analizat șampoanele fără sulf, unde primul loc a fost preluat de fondurile companiei Mulsan Cosmetic. Singurul producător de cosmetice naturale. Toate produsele sunt fabricate sub sisteme stricte de control al calității și de certificare. Vă recomandăm să vizitați magazinul oficial mulsan.ru. Dacă vă îndoiți de naturalețea cosmeticelor dvs., verificați data de expirare, nu trebuie să depășească un an de stocare.

Parul uscat - cat de des se spala?

Cât de des pot să-mi spăl capul, care devin fire subțiri, fragile și sparte? Pentru a răspunde la această întrebare, citiți următoarele reguli:

 • Regula numărul 1. Regimul dvs. de apă poate fi limitat o dată pe săptămână.
 • Regula 2. Este necesar să vă ocupați cu părul foarte atent, altfel puteți pierde cea mai mare parte a acestuia.
 • Regula 3. Durata procedurii este de 10-15 minute.
 • Regula 4. Spălați părul uscat cu apă fierbinte - stimulează secreția de grăsime. Acest lubrifiant natural conferă firului o stralucire sănătoasă și crește elasticitatea acestuia, precum și reduce uscarea.
 • Regula numărul 5. Alegeți șampoane, balsamuri, balsamuri și balsamuri care au un efect de hidratare. Cel mai adesea în compoziția lor poate fi găsit acest sau acel petrol.

Regula numărul 6. Înainte de spălarea capului, aplicați o mască de casă pe bază de uleiuri vegetale (brusture, planta, calendula, brusture sau măsline) pe scalp. Pentru a spori efectul, adăugați smântână de grăsime (1 lingură de lingură), miere (1 lingură de lingură) și ouă de pui (1 bucată). La sfârșitul procedurii, clătiți-vă capul cu un decoct de ierburi (mușețel, urzică sau semințe de plante), blotați cu un prosop și lăsați să se usuce.

Astfel de îngrijire va oferi un cap de frumusete și sănătate a părului.

Când să spălați părul de tip normal?

Proprietarii tipului de par normal sunt norocoși - părul lor arată curat și bine îngrijit timp de trei zile sau chiar patru. Utilizați tipul de sampon adecvat și clătiți firele cu un decoct de brusture, urzică sau musetel.

Articole de clătire populare:

Pentru ce este folosită brusturea?

Cele mai bune 12 supă și măști de urzică

Cât de des să spălați părul de tip mixt?

Îngrijirea rapidă a părții parțiale a părului vă va face o curvă adevărată și, prin urmare, spălați-vă capul pe măsură ce devine murdar, împreună cu câteva reguli.

 1. Prefer sampoane ușoare. Citiți cu atenție compoziția și studiați eticheta, nu credeți inscripțiile "pentru un tip mixt de păr" sau "pentru spălarea zilnică a capului" - un alt slogan publicitar.
 2. Înainte de procedură, vârfurile uscate trebuie lubrifiate cu orice ulei. Pur și simplu aplicați-o la fire timp de un sfert de oră, apoi spălați-l cu șamponul.
 3. Aerul condiționat sau balsamul nu va mai fi superfluu. Doar nu uitați să vă retrageți de la rădăcini la câteva centimetri.

Frecvența spălării părului de tip grăsime

Acesta este cel mai complex tip de par, care provoacă o mulțime de controverse printre oamenii de știință. Unii susțin că încleșturile grase nu pot fi spălate mai mult de o dată pe săptămână, pentru a nu crește cantitatea de sebum. Dar există și partea inversă a acestei medalii: un film gras care apare pe capul părului nu permite becurilor să respire în mod normal. Acest lucru duce la mătreață și pierderi sporite de flanșă. Mai mult decât atât, stratul gras atrage o cantitate imensă de bacterii și praf, care afectează în mod negativ sănătatea părului.

Concluzia se sugerează! Parul de tip grăsime trebuie spălat destul de des - de 3-4 ori pe săptămână sau chiar în fiecare zi. Un astfel de regim intens de scăldat va ajuta la eliminarea matreții uleioase și la păstrarea părului în ordine.

Apropo, știți cum să vă spălați părul astfel încât să nu fie atât de grași? Citiți acest articol.

Pentru proprietarii de păr de grăsime de tip, am dezvoltat, de asemenea, mai multe reguli:

Regula numărul 1. Spălați-vă capul cu apă rece.

Regula 2. Cu 30 de minute înainte de spălarea capului, se aplică tincturi pe bază de plante care conțin alcool pe fâșii. Aceasta poate fi o tinctură de ardei roșu, de commonweed common sau calendula. Pe lângă îngrijirea de bază, aceste fonduri stimulează creșterea părului nou.

Regula 3. Nu amestecați și nu clătiți infuzii de plante medicinale.

Regula 4. Dar trebuie să renunțați la uscătorul de păr fierbinte - crește fragilitatea firelor și le reduce elasticitatea.

Acum știți exact cât de des trebuie să spălați diferite tipuri de păr. Respectați regulile noastre și asigurați-vă o viață lungă pentru păr.

Ce cauzeaza parul gri la copii si adolescenti

Parul gri la maturitate este considerat drept. De regulă, acest proces începe cu vârsta de 30-40 de ani și se dezvoltă rapid la vârste înaintate. Dar se întâmplă de asemenea ca părul gri al copilului să apară mai devreme decât ar trebui să fie. Ce trebuie să faceți într-o astfel de situație, merită să vă îngrijorați și este întotdeauna necesar să consultați un medic pentru sfaturi?

Cauze de păr gri

Pentru a intelege de ce copiii au parul gri, este important sa intelegeti cum incepe parul gri. Prin ea însăși, culoarea părului este determinată de prezența pigmentului în structura sa - melanina. Sinteza sa este declanșată de hipofiză, hormoni sexuali și hormoni tiroidieni. Activitatea mediatorilor sistemului nervos simpatic este de asemenea importantă aici.

 • eumelanin (determină culoarea negru și maro închis a firelor);
 • fenomelanină (umbra hennei);
 • Ossimelanin (responsabil pentru buclele de lumină);
 • triochrome (ryzhina).

Toate aceste componente ale pigmentului sunt amestecate și se stabilește nuanța părului. Intensitatea culorii depinde de cantitatea de melanină care intră în partea superioară a părului.

Producția de melanină se face prin celule melanocitare, care își încep activitatea înainte ca persoana să se nască. Productivitatea acestora scade cu 30 de ani, iar fiecare aniversare de 10 ani scade cu 10-20%. Deci, treptat, buclele umane devin albe.

O altă cauză a fâșiilor de șlefuire este producția naturală de peroxid de hidrogen în arborele de păr. Această componentă decolorează pigmenții din structura părului. Inițial, activitatea peroxidului este neutralizată de o enzimă specială - catalază. Dar, odata cu varsta, cantitatea de catalaza scade si creste parul gri.

Acestea sunt procesele naturale de înălbire a părului uman legate de vârstă. Dar dacă un astfel de proces începe mai devreme și parul gri apare într-un copil, aceasta înseamnă că este necesar să găsim cauzele acestui fenomen.

Ia copilul

Locurile gri pe capul unui nou-născut pot fi cauzate de următoarele motive:

 • predispoziție genetică;
 • dacă mama, la sfârșitul sarcinii, a luat un curs de antibiotice (ingredientul activ este cloramfenicol);
 • caracteristică a distribuției melaninei. În acest caz, părul gri poate rămâne o viață întreagă și dispare în timp;
 • prezența unei boli grave.

Consiliul. Pentru a elimina problemele serioase cu sănătatea copilului, trebuie să vă adresați medicului pediatru pentru sfaturi. Mai ales daca bebelusul are parul gri foarte mult intr-un singur loc.

Branduri gri la un copil

Dacă vorbim despre aspectul părului alb al copiilor de diferite vârste, acesta poate fi cauzat de o serie de astfel de motive:

 • ereditate. Cel mai frecvent factor care determină de ce un păr poate să apară parul gri. Mai mult, un astfel de proces începe la vârste diferite (ambele la 5 și la 16);
 • situații stresante sau șocuri grave;
 • tulburări genetice: vitiligo, neurofibromatoză;
 • lipsa vitaminelor și a oligoelementelor. O importanță deosebită este aportul adecvat de vitamine din grupul B12, C, A, E;
 • albinism;
 • probleme cu sistemul imunitar, tiroidian, digestiv, cardiovascular și nervos;
 • curs de chimioterapie.

adolescenți

Apariția de zone albicioase pe capul părului la adolescent este cauzată de astfel de factori:

 • ereditate. Dacă părinții și alte rude din familie au început să devină gri la vârsta de 15-16 ani, atunci este posibil ca acest lucru să se întâmple și la copil;
 • modificări hormonale. Fetele sunt în mod special susceptibile la aceasta în timpul pubertății (disfuncție hormonală);
 • alte motive care au fost menționate mai sus.

Ce să nu faci

Oricare ar fi motivele pentru apariția firelor de păr gri, acestea nu pot fi scoase sau pictate. În primul caz, nu rezolvă problema și poate răni copilul. În cel de-al doilea caz, compoziția de colorare este capabilă să dăuneze. Mai ales dacă cauza firelor gri este o boală.

Cum se tratează și se restaurează

Tratamentul părților gri la copii este posibil atunci când nu este vorba de ereditate.

Terapie cu vitamine

Eficient când parul gri apare din cauza hipovitaminozelor. Efectuează funcții de susținere și restaurare în alte cazuri. Preparatele trebuie să conțină acizi folic și para-aminobenzoic (PABA). PABK (vitamina B10) produce acid folic (vitamina B9).

Pentru restaurarea părului, cititorii noștri utilizează cu succes Minoxidil. Văzând popularitatea acestui instrument, am decis să-i oferim atenție.
Citiți mai multe aici...

Fiți atenți! Acidul folic este prescris pentru prevenirea copiilor de până la trei ani. Medicamentul se administrează în 2-3 doze de 25-50 mg / 24 de ore.

alimente

Pentru a restabili culoarea buclelor în dieta ar trebui să fie astfel de produse: caise, varză, cireșe, ceapă, mure.

Pentru a preveni apariția părului gri, asigurați-vă că copilul consumă în cantități suficiente alimente care conțin vitamina B10: rinichi, ficat, drojdie de bere, nuci, brânză, semințe, orez, cartofi, gălbenuș, pește, morcovi, patrunjel, brânză.

Mezoterapia

Procedura este un curs de injecții în scalp cu conținutul de vitamine și aminoacizi. O sesiune durează o oră, numărul de proceduri este de aproximativ 10. Numiți copii la orice vârstă, cu excepția sugarilor și nou-născuților. A apela la mezoterapie este atunci când vine vorba de prezența unui număr mare de păr gri.

Medicina populara

Din mijloace neconvenționale cel mai popular este utilizarea sucului de pătrunjel. Puteți lua adolescenți la 30 ml pe zi. Ajută la cazurile în care părul gri este cauzat de o deficiență a vitaminei.

Parul gri la copii poate fi cauzat de diferite motive. Uneori, ele rămân pe viață și uneori dispar. Unii părinți sunt îngrijorați în legătură cu acest lucru, iar unii dintre ei - creează o chestiune din această trăsătură. Dar, oricare ar fi sentimentele copiilor gri, ar trebui să arătați cu siguranță copilul dumneavoastră unui pediatru.

Numai un specialist cu experiență va vedea cât de gravă este apariția firelor gri în fiecare caz în parte. Poate că bebelușul va avea nevoie de ajutorul unui dermatolog, neuropatolog sau endocrinolog, precum și al unui examen suplimentar.

În orice caz, dacă observați părul gri la un copil sau la un adolescent, nu vă panicați înainte de timp. Cel mai adesea, acest fenomen este asociat cu caracteristici individuale sau ereditate. Și în majoritatea cazurilor este considerată doar o diferență cosmetică, și nu un semnal pentru alarma.

Videoclipuri utile

Cauzele de probleme de păr la copii.

Parul gri devreme și cum să se ocupe de el.

 • indreptare
 • val
 • Construirea
 • colorit
 • clarificare
 • scoate în evidență
 • Toate pentru cresterea parului
 • Îngrijirea părului uscat
 • Îngrijesc părul gras
 • Comparați ce este mai bine
 • Botox pentru păr
 • screening-
 • laminare
 • Tratamentul cu măduvă
 • Căderea părului

Cel mai interesant din noua secțiune - Revista

Am apărut în Yandex.Den, abonați-vă!

http://maski.oroste-volos.ru/maski/pochemu-u-novorozhdennogo-zhirnye-volosy/

Păr nou-născut

Parul la un copil are o structură excelentă din părul unui adult. La nou-născuți, părul este cel mai adesea reprezentat de puf de lumină, dar există cazuri în care bebelușii se nasc cu păr destul de lung. Despre îngrijirea adecvată a părului nou-născuților și ce trebuie făcut în caz de pierdere sau creștere lentă, vom vorbi în următorul articol.

Cum începe totul?

Primul păr apare în făt la sfârșitul celei de-a treia luni de viață intrauterină, și până în a șaptea lună, aproape întregul corp al bebelușului este acoperit cu fuzz. Aceste fire de păr "intrauterine" (numite lanugo) se schimbă în mod constant: când apar altele noi, cele vechi cad și rămân în lichidul amniotic. Deoarece sunt foarte scurte, subțiri și, în general, foarte puține dintre ele, ele nu provoacă nici un neplăceri copilului. La copilul cu normă întreagă în momentul nașterii, lanugo nu mai există. Acestea rămân numai într-un copil născut prematur, și cad în 2-4 săptămâni.

Un bebeluș poate fi născut cu o mulțime de păr și cu părul puțin sau deloc. Dar capul copilului nu este deloc chel, dacă privim mai îndeaproape, vom vedea mai întâi părul.

După nașterea copilului, procesul de schimbare a părului continuă și, în primele trei luni de viață, părul este complet înlocuit. În acest moment, un copil poate pierde mai mult de 300 de fire de păr pe zi. Părul unui nou-născut este foarte fragil și moale la atingere: nu este nimic despre care se numește pufos. Sunt de 2-3 ori mai subțiri decât la adulți și nu au foliculi. Treptat, vor fi înlocuiți mai întâi prin intermediar (mai dur) și apoi prin părul obișnuit "adult", dar acest lucru se va întâmpla foarte curând în perioada pubertății. Pigmentarea părului, genelor și sprâncenelor copiilor este instabilă, prin urmare, în primele luni și chiar în primii câțiva ani de viață, culoarea parului copilului se poate schimba: părul blond se poate întuneca și părul întunecat - se ușurează ușor. De asemenea, aspectul părului se poate schimba - să zicem că părul ondulat va fi drept; Adesea, motivul pentru aceasta este orice schimbări interne.

Cum să aibă grijă de părul copilului?

 1. Copilul trebuie să spele capul cu șampon (cu un pH neutru) și nu cu săpun, care are un pH alcalin și nu mai mult de o dată pe săptămână, deoarece chiar și cele mai blânde șampoane, dacă sunt folosite frecvent, pot provoca spălarea peliculei protectoare din pielea capului. uscarea pielii.
 2. Parul trebuie clătit bine, astfel încât să nu rămână niciun șampon sau săpun. Dacă bebelușul are păr lung, puteți utiliza clătiri speciale pentru bebeluși. Pentru clătire, puteți folosi și decocturile diferitelor plante medicinale (mușețel, salvie, calendula - antiinflamator, o serie - antialergică, urzică - pentru a întări rădăcinile părului). Aceste decoctări pot fi folosite fără indicații speciale, dar cu puțină atenție: unele plante pot provoca alergii la un copil.
 3. Și pielea și părul copilului nu trebuie să ștergeți, și promakivat prosop moale sau scutec. Ștergerea intensă poate deteriora părul și pielea delicată a mirosurilor.
 4. Periați părul lung și gros aproape uscat. Pentru a face acest lucru, utilizați un pieptene special, este mai bine din materiale naturale (lemn, os). Materiale naturale combinate cu efect antistatic, mai puțin iritante pentru piele, mai puțin "împărțite".

Există o opinie că, la 1 an copilul vechi ar trebui să fie ras chelie. Este într-adevăr așa? - Nu! Sa demonstrat că rasul capului unui copil nu are niciun efect asupra calității creșterii și asupra cantității de păr. Dar puteți deteriora pielea copilului. Dacă copilul are păr subțire și fragil, trebuie să fie tăiat în mod regulat (la fiecare 1-2 luni) sau tăiat la 0,5 cm. Dacă starea părului copilului este normală, tăierea lui în primul an nu are sens. În tunsoare cu adevărat trebuie să apară, în cazul în care industria părului, astfel încât acestea să formeze o fringe, obscurând ochii.

Probleme cu care vă puteți confrunta

În primele luni de viață, bebelușul poate avea o așa numită dermatită seboreică (celelalte nume sunt crusta de lapte sau ginecul). Acestea sunt scale scumpe pe scalp (adesea deasupra fontanelului), care se găsesc numai la sugari. Cauza ginezului nu este pe deplin identificată, este posibil ca aceasta să fie o manifestare a alergiilor. În cazul acestei încălcări, baloanele de pe cap se aseamănă cu matreata. Prezența unor astfel de baloane împiedică părul să crească în mod normal și poate provoca și chelie. În acest caz, nu trebuie să vă spălați frecvent părul pentru a spăla aceste cruste: rezultatul va fi invers. Cel mai bine este de 1 oră înainte de scăldat să se frece ulei vegetal în capul copilului pentru a înmuia cântarele. După aceea, pieptește crustele cu o perie groasă sau un pieptene cu dinți frecvenți și spală capul bebelușului cu un șampon fără alcaline. În cazul în care crusta de lapte este mult mâncărime și nu puteți scăpa de ea, atunci este mai bine să consulte un medic. Dacă gineul nu dispare mult timp, va trebui să acordați atenție dietei dvs. (dacă alăptați) și acelor produse pe care copilul dumneavoastră le primește, eliminând potențialii alergeni.

O altă problemă cu care se confruntă adesea părinții este că baldachinarea unui copil. Poate fi parțială sau completă.

Chelie parțială este cea mai frecventă pe spatele capului. Pot exista mai multe motive:

 1. nu schimbă poziția copilului în pătuț;
 2. creșterea excitabilității copilului în primele luni de viață asociate cu deteriorarea sistemului nervos;
 3. una dintre primele manifestări ale rahitismului la vârsta de 3-4 luni.

Dacă chelie parțială în diferite părți ale capului poate fi cauzată de infecții fungice sau de prezența unei erupții cutanate pustuloase, atunci chelarea completă este cauzată atât de probleme hormonale, cât și de alte cauze.

Ce poate fi recomandat în situațiile descrise? Pentru ca capul bebelușului să își schimbe poziția în raport cu fereastra, se recomandă să întoarceți periodic bebelușul în pat cu 180 de grade (schimbând poziția capului și a picioarelor). În alte cazuri, tratamentul adecvat va fi prescris de un specialist.

Părul cade într-un copil - este periculos?

Primul păr al copilului este foarte subțire și delicat, asemănător cu puful. De aceea ele sunt adesea numite "păr dulce". Multe mumii ar trebui să se pregătească pentru faptul că primul cap de păr al prăjilor lor va fi foarte inconstant - părul bebelușilor cade adesea de la sine și acest lucru este absolut normal. Când frecați capul de saltea, perna, mâna mamei în timp ce alăptați, capacul pieii nou-născutului se transpira în timp ce mersul, iar părul subțire cad foarte ușor. De asemenea, părul nou-născuților poate cădea atunci când se piește cu un pieptene moale - acest lucru nu este, de asemenea, nenatural.

În loc de păr subțire "pufos", copilul devine mai nou, mai puternic și mai dur. Cu toate acestea, procesul de înlocuire a părului pierdut al unui copil poate fi întârziat - părul va crește mai târziu, până la un an și jumătate.

Parul cade dintr-un nou-nascut - "specialisti" sperie rahitismul

De fapt, pierderea parului la sugari poate fi de fapt un semn al progresiei unei boli periculoase, rahitism. Cu toate acestea, dacă pierderea părului la nou-născuți nu este însoțită de alte simptome - nu este de ce să vă fie frică. Medicii numesc simptomele însoțitoare ale rahitismului:

 • transpirație excesivă
 • marmură la nou-născuți
 • alăptarea respinsă
 • temperatură ridicată
 • refuzul lung de a dormi
 • constant plâns
 • constipație frecventă.

Dacă, în plus față de pierderea părului la sugari, există simptome similare - consultați medicul pediatru pentru sfaturi.

Copil de un an: se rade sau nu se rade

Trebuie să-mi rad un copil chel într-un an? La prima vedere, o întrebare amuzantă, dar în mod constant provoacă dezbateri aprinse. De obicei, bunica se ocupă de bărbierit - noi, de, ne-am ras și totul este bine, altfel părul va fi rău. Mamele tinere votează mai des împotriva bărbieritului, în special mamele fetelor care consideră că rasul este o batjocură bună a unui copil și o procedură care nu are sens.
Să încercăm să rezolvăm această problemă.

1. Pentru a se rada (nu se taie si se rade) este nevoie de un chel pe un an, pentru ca parul sa fie gros.
De fapt, fiecare persoană are un număr ereditar de becuri de păr pe cap. Nu este posibil să le măriți sau să scădeți numărul lor de la orice tip de tunsoare sau de bărbierit, să schimbați structura sau culoarea lor - părul va fi cel definit de genele copilului.

2. De ce spun unii parinti ca dupa ce au ras copiii au par gros frumos?
De fapt, la vârsta de aproximativ un an, copiii au o schimbare naturală a părului. Un tunsoare sau un bărbierit accelerează puțin acest proces, pentru a obține impresia că părul a devenit mai bun. De fapt, aceștia ar fi devenit aceiași fără tunsori și bărbierit, doar câteva luni mai târziu.

3. Îndepărtarea unui copil într-un an este o tradiție, nu este nimic în neregulă cu păstrarea acestuia. Strămoșii noștri nu erau proști, ci doar veniți cu ceva.
Strămoșii noștri nu erau proști, dar au dat naștere unei cantități uriașe de superstiții. Ritul de tonsura a copiilor pe an are rădăcini în antichitate profundă, de fapt, în vremuri păgâne. Apoi, băieții au rămas cu mamele până la un an, apoi au renunțat la educație bărbaților - tatălui sau "unchilor", care urmau să învețe arta marțială a copiilor, vânătoarea și toate celelalte ocupații masculine. Părul multor națiuni este considerat un simbol al răzvrătirii, rebeliune. Prin urmare, băieții au fost taiate pentru a arăta că se transformă în ascultare față de tatăl lor. În primul an de viață, când copilul a început să meargă, în unele localități sa considerat necesar să "sparge cătușele", să taie cordonul ombilical de pe pământul umed-mamă. Strămoșii noștri consideră că părul este cordonul ombilical spiritual. Acesta este un alt motiv pentru tradiția tăierii copiilor la vârsta de aproximativ un an. Această procedură nu avea un aspect cosmetic, ci un sens sacru.

. Chiar și parul unui adult reacționează foarte sensibil la bărbierit - acestea devin mai subțiri de la bărbieritul obișnuit. Ce să vorbim atunci despre părul blând de copii? Copiii pot fi tăiați ușor doar o dată pe lună cu câțiva milimetri, tăind toată urâtul, dar în niciun caz nu se bărbieresc! Există multe cazuri când, după un bărbierit inadecvat la copii, parul nu mai crește. În general, calitatea părului este puternic influențată de nutriție și stilul de viață.

Rare "coafura"

Mulți părinți sunt îngrijorați când copilul are deja 1 an, iar părul de pe cap este încă foarte rar și scurt. Cel mai adesea se referă la bebeluși blonzi. Densitatea părului este de asemenea stabilită genetic, părinții pot fi sfătuiți să găsească fotografiile copiilor lor timp de 1 an și să se uite la părul lor. Dacă este identică, atunci nu este nimic de îngrijorat. La unii copii, părul începe să crească în mod activ numai cu 2 ani, iar acest lucru nu înseamnă că copilul nu va avea păr frumos în viitor.

Trebuie remarcat faptul că grosimea arborelui de păr se apropie de un adult până la vârsta de 5 ani, prin urmare, 5 ani mai devreme nu ar trebui să fie îngrijorați din cauza grosimii insuficiente a coafurii copilului.

Îmbunătățirea creșterii părului poate duce la o nutriție echilibrată Vitaminele A, B, E, C, D sunt responsabile pentru creșterea și starea părului, oligoelemente - calciu, magneziu, fier, zinc, seleniu. În alimentația proteinelor animale de origine animală și mamă (cu alăptare), trebuie să existe acizi grași polinesaturați (omega-3 și omega-6).

Creșteți încet părul într-un copil - ereditate

Din păcate, natura nu poate fi păcălită. Rata de creștere a părului și calitatea, cel mai adesea transmisă genetic. În cazul în care părinții nu au păr gros, copilul dumneavoastră este puțin probabil să aibă un păr gros de păr. Dar se intampla ca cresterea lenta a parului la un copil este cauzata de anumite boli si defectiuni ale corpului. Dacă părul copilului nu crește până la 2 ani, contactați pediatrul și tricoul pediatru. Sănătatea corpului în ansamblu este extrem de importantă pentru creșterea părului. Încercați să vă îngrijiți corespunzător părul, să oferiți copilului o bună nutriție și să vă mențineți activitatea fizică. Petreceți mult timp cu copilul în aerul proaspăt. În consecință, aș dori să remarcăm că mamele și tații nu trebuie să trăiască pe lungimea părului. Principalul lucru este că părul a fost bine îngrijit și sănătos. Și folosind o varietate de accesorii, puteți face păr frumos și păr scurt.

Cum de a ajuta?

După cum sa menționat mai sus, dacă părul unui copil crește slab pe cap, motivul pentru aceasta poate fi lipsa unei vitamine sau a unei alte vitamine în organism. Prin urmare, pentru a rezolva această problemă, părinții trebuie mai întâi să acorde atenție dietei copilului. Trebuie să fie echilibrat și divers.

În dieta bebelușului trebuie să existe o mulțime de vitamine A, B, C, D și PP, precum și minerale cunoscute tuturor - calciu, fosfor, magneziu, fluor, etc. Satisfaceți corpul cu aceste substanțe numai prin adăugarea la regimul alimentar:

 • carne și pește;
 • produse lactate și produse lactate;
 • legume proaspete și fructe.
 • Dacă încă alăptați copilul, trebuie să vă revizuiți dieta, eliminând toate alimentele "rele" din acesta și înlocuindu-le cu cele sănătoase.

Trebuie să conțină vitamine și minerale, iar ambalajul trebuie să fie "fortificat".

 • Mai mulți copii adulți pentru a accelera creșterea părului pot primi un complex special de multivitamine. Cu toate acestea, acest lucru se poate face numai după o consultare prealabilă cu un medic. Și amintiți-vă! Nicio pastilă nu poate înlocui o dietă adecvată și echilibrată.
 • Dacă părul unui copil crește slab și nu știți ce să faceți, nu mai experimentați mai bine și căutați ajutor medical. El va programa un test care va determina cauza exactă a creșterii lente a părului la copil și va alege un tratament care va ajuta la eliminarea rapidă și eficientă a acestei probleme. Amintiți-vă că creșterea părului este principalul indicator al sănătății copilului și poate indica evoluția bolilor ascunse care trebuie tratate cât mai devreme de copilărie.
 • Echilibrare echilibrată

  De ce nu cresteti parul bebelusului? Frumusetea parului depinde de starea generala a corpului. Defectele din organism afectează negativ calitatea părului. Nutriția joacă rolul principal. Ar trebui să fie echilibrat și divers. Un rol important îl joacă vitaminele și oligoelementele: A, B, C, D, E și calciu. 70% din părul este format din proteine ​​(proteine), astfel crește cantitatea de alimente din proteine. Acestea pot fi produse lactate, carne, ouă, leguminoase și fructe cu coajă lemnoasă. Fructe și legume importante. Vitamina A provitamina (beta-caroten) este, de asemenea, esențială pentru creșterea părului. Este conținută în dovleac, morcovi și alte fructe și legume portocalii. Legumele cu frunze (spanac, toate tipurile de salată, varză, sorrel) sunt extrem de utile. Sunt bogate în vitaminele A și D, acidul folic. În timpul iernii, pediatrii pentru prevenirea deficienței de vitamina D, numiți Akvadetrim. Oasele grase Omega-3 sunt, de asemenea, importante pentru părul sănătos, unghiile și pielea. Ele sunt găsite în cantități mari în ulei de in, ulei de pește, somon și nuci. Părinții trebuie să înțeleagă că dulciurile, chipsurile și hrana rapidă nu vor face copilul sănătos. Principalul lucru este că mâncarea era cât se poate de sănătoasă. În sezonul rece și în afara sezonului, puteți lua complexe speciale de vitamine și minerale. Dar este important ca vitaminele artificiale să poată completa doar o dietă variată, dar în nici un caz să nu fie înlocuită.

  Cum sa tai copilul pentru prima data

  Coafuri tehnice

  Începeți tunsoarea cu temple și breton - de obicei aceste zone necesită intervenție. Mai întâi umeziți părul cu spray de apă caldă. Glisați mâna peste el de sus în jos. Puneți cu atenție firele în aceeași direcție. Răspândiți părul în fire mici. Strângeți unul dintre ele între index și degetul mijlociu. Treptat glisați degetele până la nivelul la care doriți să tăiați. Fii extrem de atent și precaut - ai un obiect de piercing ascuțit în mâinile tale! După tunsoare, se recomandă să se spele în întregime bebelușul, astfel încât părul care a intrat accidental sub haine nu provoacă disconfort și nu provoacă iritare.

  Mediul obișnuit

  Înainte de a începe o tunsoare, asigurați-vă că "modelul" este plin și nu vrea să doarmă. Pentru prima dată este important nu atât calitatea performanței, cât și starea de spirit a copilului. Ar fi mai bine pentru copil dacă tunsoarea are loc în pereții nativi, într-un mediu familiar. Iar "coaforul" ideal va fi acum, desigur, mama.

  Utilizați formularul de joc

  Puteți transforma întregul proces într-un joc - pentru început, faceți coafura ursului preferat și apoi permiteți-i să se facă pentru coafura dvs. de copil. Un desen animat interesant va ajuta la distragerea copilului, deși, dacă circumstanțele o permit, este mai bine să nu vă așezați în fața televizorului, ci în fața unei oglinzi mari: astfel vă va vedea mâinile și vă va îngrijora mai puțin despre ce se întâmplă în spatele lui. Tata poate reduce, de asemenea, vigilența zgârieturilor, de exemplu, jucând o mini-performanță. Dacă această tehnică nu funcționează, rămâne ultima cale - tunsul într-un vis.

  Ajutați copilul să "supraviețuiască pierderii"

  Explicați copilului în prealabil că părul crește constant și din când în când trebuie să fie tăiat astfel încât să nu intervină. Și asigurați-vă că-l asigurați că foarte curând buclele lui vor deveni din nou lungi.

  http://hairinform.ru/problemy/volosy-u-rebenka.html